Dodaj do ulubionych

Zimno w mieszkaniach

29.04.13, 07:05
Kto u licha wyłączył ogrzewanie przy takiej temperaturze i kiepskich prognozach na długi weekend?
Obserwuj wątek
    • Gość: NN Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.13, 07:43
      kup sobie piecyk na gaz i dogrzewaj!
      • Gość: do osiołków Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 07:53
        Płakali matołki o ,że grzeją .To wyłączyli .
        • lester15 Re: Zimno w mieszkaniach 31.05.13, 10:25
          Ciepło wyłączył tow. Górnik.
    • Gość: dociekliwa Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.13, 10:35
      Chyba nie wszędzie wyłączyli bo w niektórych miejscach jeszcze grzeją. Więc zależy to pewnie od spółdzielni bądź wspólnoty. U mnie też zimno niestety:(
      • Gość: dodociekliwej Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 11:05
        Napisz gdzie?Stoppicowaniu.
        • Gość: Ja Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 11:47
          U nas też nie grzeją ale mamy bio-kominek.
        • Gość: dociekliwa Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.13, 11:58
          Koleżanka mówiła, że na Północy maja ciepłe grzejniki. Na Jasnogórskiej też wczoraj ciepłe były. Może nie jest to jakaś temperatura wysoka ale zawsze to lepsze niż całkiem zimne.
    • Gość: dociekliwa Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.13, 14:04
      A poza tym jak tylko temperatura wzrośnie trochę powyżej 10 stopni to pogodówka już odcina dopływ ciepła. Zwłaszcza jeśli jest umieszczona nie na tej stronie co trzeba. Ale nic na to poradzić nie można. Wszystko zależy od zarządzających.
    • Gość: licho Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.13, 10:34
      Do licha to nie ja .
      To jakiś półgłówek, który nie wie że do ogrodników może być w nocy około zera .
      I to indywiduum doprowadzi do plajty następny po hucie zakład jakim jest FORTUM
      Już od kilku lat w nowo budowanych budynkach mieszkalnych instalowane są piecyki
      dwufunkcyjne ,i ludzie sami decydują kiedy chcą grzać.
      A nawiasem mówiąc w istniejących blokach opłaci się zainstalować piecyk dwufunkcyjny
      i zrezygnować z usług FORTUm
      • Gość: prawdziwakicha1 a kto mnie ogrzeje. menszczyzna tylko IP: *.31.119.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.13, 10:44
    • Gość: Piotr Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.net.stream.pl 02.05.13, 11:14
      Niestety, u mnie to samo (Hutnik), zimno, że pod kocem trzeba siedzieć. Ale tak jest co roku, jak tylko temperatury są powyżej 0, to z ogrzewaniem koniec, bo inni się burzą, że im gorąco. I to też niestety prawda, bo zależy gdzie kto mieszka, tym w mieszkaniach środnowych faktycznie gorąco, a ci z brzegów muszą marznąć. Pozdrawiam i oby jak najszybciej na dworze było 20 stopni to trochę się nam zagrzeje
    • angrusz1 Re: Zimno w mieszkaniach 30.05.13, 21:22
      www.bbc.co.uk/news/uk-22718944
      • Gość: ela Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.13, 22:37
        U mnie w domu ciepło. Trzeba sobie dogrzać a nie płakać.
        • Gość: Cieplutko Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 22:40
          Stara, dobra farelka szumi :) Ciepło mi też będzie przy rachunku za prąd, ale przecież o ciepełko właśnie chodzi :)
          • Gość: Reniek Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.42.10.104.alfanet24.pl 30.05.13, 22:44
            nie ma co narzekać, jeszcze tylko chłodny czerwiec i w lipcu będzie już ciepło, co prawda sierpień ma być zimny, ale to już bliżej jesieni, a od jesieni zaczną grzać
          • Gość: Gia Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.net.stream.pl 31.05.13, 09:20
            Na farelke raczej uwazaj ,pamietam jak kiedys mi sie zapalila doslownie stanela w plomieniach , serio .Miej ja na oku :)
            • Gość: Cieplutko Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 22:43
              Uważam, ma swoje lata to i teoretycznie może mieć fanaberie :)
              Ale to chyba sprzęt z dawniejszych czasów, no nie do zdarcia :)
              Szumi, szumi ........ Schowam ją przed lipcem?
        • d0_0b Re: Zimno w mieszkaniach 31.05.13, 07:31
          U mnie ciepło (+20 st C). Okna "otwarte" na tzw. pół klamki całą noc ... niekiedy normalnie uchylone ... rzecz jasna w dzień okna otwarte ... Mieszkam w TBS "z wielkiej płyty".
    • Gość: aaa Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 00:59
      w piecu se napal

aaa nie masz, bo to szuflandia ... no to marznij :D

zachciało się bloków, to masz smród, ciasnote i zimno
      • dyziek_o Re: Zimno w mieszkaniach 31.05.13, 09:04
        I kolejny głupek forumowy napisał co wiedział.
        Tym czasem To dzięki " wielkiej płycie" jego rodzina mogła ze slamsów dawnego " Pekinu"
        zamieszkać w warunkach w miarę zbliżonych do cywilizacji.
        Gwoli informacji:
        W elektrociepłowni "fortumowskiej" trwa remont gwarancyjny więc nie są w stanie grzać.
        Mogli by co prawda uruchomić jakiś kocioł z terenu starej cieplowni ale nie wydaje mi się, by przepisy na to zezwalały. Ponadto, - bez przesady, tak zimno znowu nie jest.
        Z resztą, można / komu bardzo zimno / - kupić sobie worek węgla, zarzucić na plecy i po dziesięciu okrążeniach chałupy truchtem na pewno będzie mu ciepło.
        Zaletą tej metody jest i to, że w tym trybie, worek węgla wystarcza na cały okres chłodów.
        Z zimą włącznie.
        Pozdrawiam,
        Dyzio.
        • Gość: byziek Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 14:59
          dyziek ty stary capie hehehhee
      • Gość: BCAA Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.42.6.95.alfanet24.pl 31.05.13, 09:41
        Gość portalu: aaa napisał(a):

> w piecu se napal
        >
        > aaa nie masz, bo to szuflandia ... no to marznij :D
        >
        > zachciało się bloków, to masz smród, ciasnote i zimno

o, wieśniak się odezwał
        • Gość: Ja Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 11:11
          Napaliłem w kominku i jak na złość słońce wyszło. :)
    • Gość: prawdziwakicha1 ogrzejem menszczyznem IP: *.30.84.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.13, 10:27
      • Gość: niestety Re: kiedy lato IP: *.play-internet.pl 01.06.13, 12:39
        Napaliłem w piecu i jest cieplej.
    • Gość: domino Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.13, 22:54
      A okryj się wełnianym kocykiem to poznasz czym jest komfort cieplny. :) Wtedy sam ogrzewanie wyłączysz. :)
      • harry1983 Re: Zimno w mieszkaniach 02.06.13, 13:22
        Bez przesady, w blokach typu "wczesny Gierek" nie jest tragicznie - fakt, chłodniej, to okno na noc zamykam a w dzień cały czas i tak uchylone - w nocy mam jakieś 21-22 stopni i da się żyć - no chyba, że ktoś jest przyzwyczajony non stop się dogrzewać, a potem się dziwi, że lekko chłodniej i już chory - to inna sprawa. Nawet zimą skręcam kaloryfer - no ale ja tak lubię ;)

Jak mi zimno po prostu coś wrzucam na siebie grubszego i tyle.
      • Gość: Joanna Re: Zimno w mieszkaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 20:20
        W moim przypadku mam ten "luksus", że jak zimno to sama podkręcam piec gazowy, ale prawda jest taka, że koszty gazu są makabryczne i powoli zastanawiam się nad zmianą ogrzewania na kocioł CO. Co o tym myślicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka