Dodaj do ulubionych

A to bidulek.......

23.05.13, 10:23
Kuria tonie w długach

Wydatki metropolity gdańskiego na rezydencję to drażliwy temat, bowiem Sławoj Leszek Głódź przeznaczył na nią kilka milionów złotych w czasie, gdy kuria metropolitalna borykała się już z długami po aferze kościelnego wydawnictwa Stella Maris. Jednocześnie inwestował duże kwoty w luksusową posiadłość i zbierał środki na specjalny fundusz służący spłacie długów. Pieniędzy nie wystarczyło na wszystko.
- - - -
Cały tekst: trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...#ixzz2SV4N35kI
= = = = =
Kur(w)ia przenajświętsza - a co na to Pan na Watykanie? Co oni tam internetu nie mają?
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: A to bidulek....... 23.05.13, 10:38
      .... przykład, jak polski kościół bierze do serca wskazówki swojego szefa:

Papież: Solidarność z ubogimi. Episkopat: Tak, ale nie jesteśmy fundacją charytatywną

Cytat:
      Kościół jest wezwany do solidarności z ludźmi ubogimi, ale nie jest jedną z wielu organizacji charytatywnych; jego najważniejszym zadaniem jest głoszenie zbawienia i Ewangelii - podkreśla w wywiadzie sekretarz Episkopatu Polski bp Wojciech Polak.
      Przecież wszyscy wiedzą o tym od wieków.

Oprócz naiwniaków.
    • Gość: naprzód Polsko! Polski podatnik za wszystko zapłaci, ty również IP: *.arbelon.com.pl 23.05.13, 14:30
      polski podatnik naiwniaczek za wszystko zapłaci, bo ciemny jest i mamlas a i frajer jest. a frajer jest po to ,żeby go doić.
      polski podatnik za wszystko zapłaci:
      i za limuzyny wielebnych,
      i za pomoc Afryce
      i za promocję homolobby,
      i za zegarki i limuzyny kawiorowej lewicy,
      pałace polityków
      i za odwierty Rydzyka
      i za przeloty Tuska
      i za pensje "dziennikarzy", którzy potrafią jedynie czytać z ekranu
      i za pomoc socjalną dla lumpów, którzy cytrusy z MOPSu sprzedają później po domach.
      bo Polak to nawiny i przy tym obłudny jest. i tak od wieków.
      a ty dyziu też zapłacisz, bo niby antyklerykalna lewica przed KK na kolanach leży.
      a jedyną mądrą instytucją w tym chorym panstwie jest Kościół Katolicki. Wie, co tak naprawdę jest w życiu ważne i o swoje interesy dba. Brać przykład i a z frajerów się śmiać.
      i Alleluja i do przodu!
      • dyziek_o Re: Polski podatnik za wszystko zapłaci, ty równi 23.05.13, 15:28
        W zasadzie się muszę z Tobą zgodzić.
        Za wyjątkiem określenia, że kościół to mądra instytucja.
        To cwaniactwo pomieszane z obłudą i pazernością.
        I teraz była by pełna zgoda.
        Dyzio.
        • Gość: do dyziek Re: Polski podatnik za wszystko zapłaci, ty równi IP: *.arbelon.com.pl 24.05.13, 09:12
          będę się upierał przy swoim. Jest mądrą instytucją dla siebie. Ponadto zgłębiła wiedzę o naturze ludzkiej. Ludzie sami noszą pieniążki do koscioła, do księży. prześcigają się w zamawianiu mszy, manifestują w pierwszych ławkach, nawet politycy lewicy.
          jakoś świeckie panstwo wyjątkowo jest skąpe, jeśli chodzi o obywatela. a wyjątkowe hojne, jesli chodzi o kościoły. nie można mieć pretensji do kościołów, księży, że ludzie sami noszą pieniądze, wtykają "dary ołtarza". no a księża łaskawie je przyjmują. Ty byś nie brał, jakby się samo w łapy pchało? ja bym brał.
          cała mądrość bierze się ze znajomości natury ludzkiej. zgłębisz ją, możesz całe życie leżeć palnikiem do góry i opływać w luksusy. nie poznasz jej, natyrasz się całe życie a i tak umrzesz z gołą du..... a cwaniak przejmie twój dorobek.

• liber007 Re: A to bidulek....... 24.05.13, 18:48
      nie wiem w czym problem? skoro jesteś ateistą to ciebie sprawa nie dotyczy, ani złotówka z twoich pieniędzy nie trafia do KK.
      • dyziek_o Re: A to bidulek....... 24.05.13, 18:58
        Liber!
        A "fundusz kościelny" to z jakich pieniążków pochodzi, - co?!
        Nie z budżetu narodowego ?
        A budżet narodowy to składa się z pieniędzy, które spadają z nieba?!
        Za wstawiennictwem JP2 zapewne?
        Alboś głupi, - albo udajesz.
        Dyzio.
        • liber007 Re: A to bidulek....... 24.05.13, 19:56
          nie dawno antyklerykalne źródła mówiły o 80% katolików w Polsce, nawet jeśli jest ich tylko 60% to mamy (przy ludności na poziomie 36mln) 21,5mln katolików,
          fundusz kościelny wynosi rocznie... 100mln zł to aż 5zł rocznie na każdego z nas, uwierz stać nas na utrzymanie własnego Kościoła :) boje się że więcej kasy katolików przez system pomocy społecznej, emerytur i opieki zdrowotnej trafia do antyklerykałów... więc twój wkład jest żaden
          • dyziek_o Re: A to bidulek....... 25.05.13, 05:33
            A straty poniesione przez Państwo, tfu! - znaczy przez wszystkich obywateli na skutek działalności słynnej komisji to oczywiście w/g ciebie - bułka z masłem.
            Wiesz co - liberał;
            Przestań ty czytać "gościa niedzielnego" i słuchać telewizji "trwam".
            Z tych środków masowego przekazu to ty się prawdy nie dowiesz.
            Ty weź choć raz do ręki "Nie" albo "Fakty i mity".
            Nie bój się, - one nie gryzą a sporo rzeczywistych opinii wyczytasz.
            A wiesz ty - dlaczego?!
            Bo naczelni tych czasopism nie włażą kościołowi tam, gdzie ty wiesz a ja rozumiem.
            I co najważniejsze, - oni nie boją się pisać prawdy o działalności twojej ulubionej instytucji.
            Poza tym, są w pewnym sensie niezależni od ilości oddanych kartek przy urnach.
            Bo taki np. Kaczyński, gdyby jeno napisał coś nie tak o wielebnym przekrętasie z Torunia, - natychmiast poszedł by chyr po plebaniach i z ambon w świat rozeszło by się, - że jest "be" bo zwalcza kk.
            I było by po PiS-ie.
            Tak to kolego działa w tym głupim społeczeństwie.
            Tu zaczynam się zastanawiać, po kiego ja ci to tłumaczę.
            Ty i tak w to nie uwierzysz choć masz wokół siebie namacalne dowody. Wystarczy pomyśleć.
            Ty za to wierzysz w stworzenie świata przez bozię na co oczywiście są takie same dowody jak na istnienie krasnoludków.
            Nie mniej pozdrawiam,
            Dyzio.
            • Gość: Jaśnie oświecony Jeno jedyna prawda i ciekawostka IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 08:11
              Walnienty nawija sam ze sobą .Później znajduje dwóch frajerów .Nie zdecydowanego antyklerykała i zatrwożonego liberała.O 5:33 walnienty z z wypiekami na twarzy pisze post.Nie czytasz faktów i mitów .Olaboga ,a co to jest za gó....Wyborczą to chociaż można na opał .I jedna zasada faktów ,bo ich nie przestrzegasz.Omijając takie pierdoły ,że nie ma piekła i nieba oraz bozi.To ludzie żyją w pokoju.To logo Johna Lennona .Na które to gó... się powołuje.A judzi .Olaboga.
              • Gość: do jasnie oswiecon Re: Jeno jedyna prawda i ciekawostka IP: *.arbelon.com.pl 25.05.13, 08:23
                "Później znajduje dwóch frajerów "

na tą listę "frajerów" też się dopisz. tylko z kategorii: natręctwo komentowania wpisów innych. własnego zdania nie masz. i nie będziesz mieć.
                • dyziek_o Re: Jeno jedyna prawda i ciekawostka 25.05.13, 19:49

1,5 roku temu decyzją gminy szkoła podstawowa w Lubczynie koło Goleniowa została przekazana Fundacji św. Siostry Faustyny. Od tego czasu ze szkoły odeszło lub zostało zwolnionych 11 nauczycieli - za sprawą fanatyzmu religijnego dyrektorki szkoły. Według relacji rodziców w szkole przekwalifikowanej na katolicką dzieci nie uczą się, ale przede wszystkim modlą. Symbolem przemian jest pani dyrektorka, która w piątki sprawdza uczniom kanapki, czy nie są przypadkiem z wędliną. Zbulwersowani rodzice wystosowali do burmistrza list otwarty, w którym zapowiadają, że będą posyłać dzieci do szkół w pobliskich Komarowie, Goleniowie lub Kliniskach.

Przeprowadzono kontrolę sposobu wykorzystania działki przekazanej Kościołowi przez władze Gdańska. Działka warta 457 tys. zł została oddana za 4,5 tys. Na działce, która miała służyć celom sakralnym, arcybiskup Sławoj Leszek Głódź hoduje daniele. Po hałasie podniesionym w mediach i przez grupę radnych w zagrodzie danieli postawiono figurkę Matki Boskiej. Totumfacki arcybiskupa ks. kanonik Henryk Kilaczyński wytłumaczył, że figura Matki Bożej stoi na terenie kościelnym, a daniele służą do wyjadania trawy, czyli robią za ekologiczne kosiarki. - Jak znam życie, ksiądz kanonik niedługo zostanie prałatem, skoro tak fajnie potrafi wybronić obecność danieli w ogrodzie arcybiskupa.
                  NIE 22/2013
                  24.05.2013

• liber007 Re: A to bidulek....... 26.05.13, 14:56
              ja czytam ledwo jedną gazetę w dodatku żadną związaną z jakąkolwiek religią czy to katolicką czy religią nienawiści do kk a telewizor mam bardziej do ozdoby bo oglądam raptem może z 5 godzin tygodniowo i tylko discovery.

jeśli komisja majątkową wg. ciebie popełniła przestępstwo to jestem za tym abyś podzielił się swoją wiedzą z prokuratorem i piszę zupełnie serio.
              Nic nie wiem o tym że nie działała w granicach prawa więc ja tego nie mogę zrobić.
              Zresztą majątek zabrany przez komunistów powinien w ten czy inny sposób być oddany, tu chyba nie ma wątpliwości?
              chyba że ciebie to boli że majątek był... ale to już nic nie poradzę, to co ukradziono musi być zwrócone w ten czy inny sposób.

tak jak już ci pisałem, wiesz o tym że jakiś ksiądz popełnia przestępstwo to twoim obowiązkiem jest składanie zeznań, nie martw się, księża też dostają wyroki.

dziwnym jest że krzyczysz o funduszu kościelnym 100mln zł rocznie a np. takie muzeum holokaustu żydów w warszawie kosztowało podatników ok 450mln zł i to tylko jeden obiekt, dlaczego jako tak obiektywnemu tobie to nie przeszkadza????? ja jako katolik musiałem wydać na to pieniądze i to takie jakie idą na mój kościół przez 5 lat...

czy o tym znajdą się artykuły w nie czy w faktach i mitach? jakże obiektywnych...
              • storima Re: A to bidulek....... 26.05.13, 16:03
                liber007 napisał(a):
                >muzeum holokaustu żydów w warszawie kosztowało podatników ok 450mln zł i to tylk
                > o jeden obiekt,

Skąd te dane?

> jako katolik musiałem wydać na to pieniądze i to takie jakie idą na mój kośció
                > ł przez 5 lat...

Moze jako katolik, ale nie Polak.
                Bo to historia jest Polski.
                Przed II wojna swiatowa, Polska byla tradycyjnie panstwem ktorego obywatele wywodzili sie z wielu narodow.
                Wstyd, historia Polski byla przedmiotem obcym dla co poniektórych.
                • Gość: pływak do wodnika Re: A to bidulek....... IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 16:16
                  A nie wstydzisz się teraźniejszej historii i co wyprawia A.M. vel Aron Szechter i Bartoszewski .Jeden wart drugiego.Bidulki .
                • storima Re: A to bidulek....... 26.05.13, 17:29
                  I jeszcze jedno. Gdzie w Warszawie znajduje sie jak piszesz "muzeum holocaustu"?
                  Nie dosc, ze wiedza historii Polski wg twych wpisow ogranicza sie do okresu PRL, to tworzysz nowe obiekty muzealne i nie korzystasz poprawnie z forum. Pisalo tu z tuzin normalnych osob dzielac sie z innymi poprawna wiedza, a ty uparcie odmawiasz intelektualnego rozwoju, choc podano ci te wiedze na tacy.
                  • Gość: do stroimek Re: A to bidulek....... IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 18:05
                    Tam w Paryżu to nosisz jarmułkę ,czy co?
                    • Gość: storima taniarada i inne takie IP: 78.250.71.* 26.05.13, 18:15
                      Gdziekolwiek jestem "budowniczy" to nie kalecze jezyka ojczystego jak ty forumowy awanturniku.
                • liber007 Re: A to bidulek....... 26.05.13, 21:59
                  poszperaj sobie to dane znajdziesz, powiedz co cie obchodzi co się tu dzieje skoro uciekłeś do krainy swojej szczęśliwości?

pedałuj sobie do woli a Polskę zostaw w spokoju.
                  • Gość: storima Re: A to bidulek....... IP: 78.250.71.* 26.05.13, 22:16
                    liber007 napisał(a):

> poszperaj sobie to dane znajdziesz, powiedz co cie obchodzi co się tu dzieje sk
                    > oro uciekłeś do krainy swojej szczęśliwości?
                    >
                    > pedałuj sobie do woli a Polskę zostaw w spokoju.

Nie musze szperac rasisto. Sam ustawiasz sie jako oszut i prymityw.
                    Prosilem cie, opisz jak przy herbatce Policja przeszukiwala w twym mieszkanku twoj twrady dysk.

Pacholetz
                    PS Nie pouczaj mnie rasistowski chamie.
                    • Gość: Bruno Fuchs Re: A to ten bidulek, ten on z paryrza? IP: 37.157.196.* 26.05.13, 22:38
                      Gość portalu: storima napisał(a):
                      > liber007 napisał(a):
                      > > pedałuj sobie do woli a Polskę zostaw w spokoju.

Polen für Pole, ... raus! - slogan nabiera nowego znaczenia.

Allo, allo wokzal pigall, z góry narzucamy warunki: "ja naczalnik ty durak, a nie ty naczalnik ja durak".

Z czasów aKtYWneGO SPAMERA mamy przypadkiem wszystkie twoje posty i śpimy spokojnie.
                    • liber007 Re: A to bidulek....... 26.05.13, 22:42
                      rasista??? gdzie napisałem że jestem rasistą? przytocz kłamczuszku

nigdzie nie pisałem że policja przeszukiwała mi twardy dysk zakłamany łgarzu, tylko że byłem przesłuchiwany za napisanie kilku słów prawdy a to spora różnica... kłamco

oczywiście bez żadnych konsekwencji bo póki co nie ma za to kary

co tam we francji? boisz się że twoi przyjaźni sąsiedzi z sahary utną ci głowę za propagowanie homoseksualizmu???
                      • Gość: s. Re: A to bidulek....... IP: 78.250.71.* 26.05.13, 22:46
                        Klamiesz oszuscie przedstawiajac falszywe dane.

Nie pierwszy raz.

Opisz prosze wizyte Policji i sprawdzanie twardego dysku.

• liber007 Re: A to bidulek....... 26.05.13, 22:49
                          debili nie sieją, sami się rodzą jak widać, zdrowia psychicznego życzę :)
                          • Gość: s. Re: A to bidulek....... IP: 78.250.71.* 26.05.13, 23:04
                            Szkoda ze po przesluchaniu cie przez Policja jak nam tutaj piszesz, zmieniles nick, tchorzu.
                            Ja jakos po ubeckich w prl torturach trzymam sie swego imienia, nazwiska i forumowego nicku.

Oszuscie, nie ma w Warszawie "muzeum holocaustu". A budowa Muzeum nie kosztowala prawie 500 milionow zlk. jak tu klamliwie pisales.

Nie musze szukac twych rasistowskich i wiszacych n a FCz wpisow.

Wystarczy ten chamski twego prymitywnego chorego na nienawisc niezrownowazonego czlowieka przepelnionego agresja post:

teksty takiego nieudacznika który nie ma nic do powiedzenia poza obrażaniem na mnie nie działają.
                            śmieciem się urodziłeś i śmieciem zdechniesz :)

Przeciez Policja ci radzila abys zaczepil sie na jakis kurs terapeutyczny w kontrolowaniu agresji; Nieprawdaz?

• liber007 Re: A to bidulek....... 26.05.13, 23:17
                              potwierdzam, śmieciem się urodziłeś i śmieciem zdechniesz,

wpisz sobie choćby na wikipedii i masz dane poza ceną działki wynoszącą 150 mln złotych jeśli nie więcej...
                              www.culture.pl/muzea/-/eo_event_asset_publisher/sh2A/content/muzeum-historii-zydow-polskich
                              popatrz na ceny działek w centrum... a tu miasto Warszawa oddała 13tys metrów za darmo...
                              mhzp.bip.um.warszawa.pl/NR/rdonlyres/8F2B5882-FFFF-4287-9EDB-D0CCA89EE8D0/773187/uchwalaistatutMuzeum1.pdf

no tak nie holokaustu tylko żydów polskich, jedna cholera ja za to muszę płacić choć mnie nikt o zdanie nie pytał.

ty najlepiej wiesz kto do mnie przychodził i po co szczególnie że mieszkam w domu matołku a nie w mieszkaniu...

dawaj dowód na mój rasizm jeszcze... kłamliwy manipulancie, zajmij się swoimi homokumplami skoro nie masz argumentów w dyskusji.
                              • Gość: s. Re: A to bidulek....... IP: 78.250.71.* 26.05.13, 23:28
                                ty juz nie wiesz co czynisz;

Przeciez nie do mnie kierowales te slowa.

I nie bede szukal twych parszywych postow na FCz.

_________________________________________________

Nie ukarali cie, bo jestes chory.

A takich chorych jak ty ktorzy nie zagrazaja bezpieczenstwu otoczenia i swoim wlasnym jedynie sie poucza.

Sam fakt pisania do mnie o jakims "pedalowaniu" "publicanej egzekucji" swiadczy o twym nieazronowazeniu psychicznym i wysokim stopniu agresji.

Tchorzu!!!
                                Dlaczego po przesluchaniu cie na Policji zmieniles nick???

Bo nie jestes kryminalista lecz powaznie chorym na agresje i nienawisc czlowiekiem.
                                • liber007 Re: A to bidulek....... 26.05.13, 23:33
                                  skoro cię tak to boli to chyba jesteś żydem, to wasza słynna tolerancja?

na przesłuchaniu byłem w 2007 albo 2008 roku a nie teraz durnoto.
                                  do ciebie też warto je skierować.

tak tak, jak ktoś ma inny pogląd to już wariat, widać bracia z Moskwy cię tego nauczyli na szkoleniu.

no i na tych stornach internetowych też te dane wymyślili??????? KŁAMCO
                                  • Gość: s. Przestan sie pograzac!!!! IP: 78.250.71.* 26.05.13, 23:43
                                    Czy ja pisalem ze "teraz" byles na przesluchaniach???

_____________________________________________________

Pisze ze i dzis manifestujesz wysoki poziom agresji i pocisz sie z nienawisci.

Pisalem, ze chorych jak ty ludzi sie nie karze, ale zaleca terapie.

Jka widac nie skorzystales bo siejesz na publicznym forum apoteoze terrorystycznej smierci i z "usmieszkiem" zyczysz jakiemus forumowiczowi "zdechlej smierci".
                                    888888888888888888888

najgorsze jest to ze jak gdyby nigdy nic odpisujesz pograzajac sie w twej chorobie.

______________________________________________________________

[u]Konkretnie Gosciu.
                                    Dlaczego po prze"sluchaniach cie na Policji w latach 2007-2008 zmieniels nick????/u]

• liber007 Re: Przestan sie pograzac!!!! 26.05.13, 23:50
                                      nicka zmieniłem w marcu tego roku durniu.

a o przesłuchaniu napisałem tylko przy okazji opisania "wolności słowa" w Polsce
                                      ty jak widać nie masz innych argumentów, szkoda

podałem nawet źródła jak to określiłeś kłamliwych wyliczeń ile zapłacili Polacy za muzeum polskich żydów w Warszawie, wyzywasz mnie od rasisty i chama,

a sam nie masz żadnych argumentów zaprzeczających wyliczeniom potwierdzającym że na jedno muzeum żydów wydaliśmy tyle ile przez kilka lat na fundusz kościelny kk że nie wspomnę o tych potwierdzających mój rzekomy rasizm.

Człowieku, weź się lecz, wiele osób z tego forum ci to wielokrotnie zalecało.
                                      • Gość: SSSSSS. Re: Przestan sie pograzac!!!! IP: 78.250.71.* 26.05.13, 23:58
                                        Nie dosc ze jestes powaznie chory na agresje i pocisz sie z nienawisci to jestes rowniez patologicznym oszustem!!!!

forum.gazeta.pl/forum/w,55,139701201,139729968,Re_Realisto_masz_problem_.html
                                        Wpis zdecydowanie sprzed marca tego roku.

_____________________________________________

Przypominaja mi sie "chore maratony" z chorym czlowiekiem jak TY. Tu i teraz.

_____________________________________________________________________

Podaj swoj nick sprazed przesluchiwan cie prazez Policje w latch 2007-2008!!!
                                        • liber007 Re: Przestan sie pograzac!!!! 27.05.13, 00:05
                                          śmieje się z tego że jesteś żałosny :)

argumentów na to co napisałem dalej brak.
                                          • Gość: ssss Jaki miales nick na FCz. Policja. IP: 78.250.71.* 27.05.13, 00:13
                                            Po raz kolejny:

Jaki miales nick na FCz przed przesluchiwaniem cie przez Policje w latach
                                            2007-2008???

Patologiczny oszuscie i powaznie chory na agresje czlowieku:

nie podpisujesz sie tym nickiem od marca tego roku.

Jak FCz przed chwila ci udowodnilo.

Agresywny Rasisto, dobrze wiesz ze "wpuszczales sie" ze mna w klamliwe i manipulacyjne jak dzis z twej strony "maratony".

________________________________________

Jaki miales nick na FCz przed przesluchiwaniem cie przez Policje w latach
                                            2007-2008???

• liber007 Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. 27.05.13, 00:19
                                              słuchaj popaprańcu, nie wdawałem się z tobą w żadne dyskusję bo jesteś solidnie popier...lonym psychopatą ani z nikim innym bo bardzo rzadko tu zaglądałem.

zwal sobie i idź spać to ci przejdzie atak agresji znaczy tolerancji.

daj dowód na to że jestem rasistą parszywa szmato i notoryczny kłamco.
                                              • Gość: s. Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. IP: 78.250.71.* 27.05.13, 00:29
                                                Nie musze ci podawac zadnych dowodow.

Bo nie bede szperal i wywlekal twych rasistowskich wpisow.

Wystarczy ten tutaj watek w ktorym manifestujesz twa agresje i ociekasz nienawiscia.

Piszac rasisto o jakims "pedalowaniu" i zyczac mi terrorystycznej egzekucji na ulicach paryza.

W koncu to sa twoje slowa.

Jesli nie masz swidomosci tego co wyrabiales tu przez ostatniue 2. godziny to rzeczywiscie jestes bardzo powaznie chory.

____________________________________________

To nie jest pierwszy ra z prowadzisz se mna "maraton chorego z nienawisci patologicznego oszusta" na tym forum.

Ty zmieniasz paranoiku nicki.

Ja nie ukrywam imienia, nazwiska a pseudonim od poczatku FCz jest
                                                TEN SAM.

www.nzs.ajd.czest.pl/index.php?page=historia
                                                • liber007 Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. 27.05.13, 00:38
                                                  nie będziesz udowadniać bo nie ma takich wpisów...
                                                  gdyby było inaczej już byś je podał...

piszę o pedałowaniu bo propagowałeś tu wielokrotnie homoseksualizm jako coś normalnego, mam inne zdanie, może to norma w twoim domu, ok ale nie interesuje mnie to.

nie życzę ci egzekucji na ulicy Paryża, za kilka lat to będzie norma i tyle, moje życzenia są wręcz przeciwne żeby do takich aktów nigdy nie doszło.

gdzie twoje argumenty a propos wyliczeń ile kosztowało polskich podatników muzeum żydów w warszawie? podobno pisałem nieprawdę, podałem linki więc? czemu kłamiesz???

kłamiesz i przeinaczasz... widzę że sprawia ci to frajdę.

• Gość: S; Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. IP: 78.250.71.* 27.05.13, 00:48
                                                    Nie jestem zandarmem. Ani prokuratorem.
                                                    ___________________________________________

Dobrze ze po polnocy wyrzekasz sie zyczenia mi smierci w terrorystycznym stylu bestialskiej egzekucji.

Policja sugerowala ci abys poddal sie terapii. Nic w tym zlego.

Zaczniesz uwazac bardziej na slowa ktore umieszczasz w przestrzeni publicznej;

888888888888888888

Na spokojnie. Przeczytaj twe wpisy z przyjazna Ci osoba.

To wszystko co mam Ci do powiedzenia.

Nie spodziewaj sie zadnych odpowiedzi na twe kolejne posty.

• Gość: Mousquetaires, 3 Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. IP: 37.157.199.* 27.05.13, 02:54
                                                    Gość portalu: S; napisał(a):
                                                    > Nie jestem zandarmem. Ani prokuratorem.
                                                    > ___________________________________________
                                                    >
                                                    Widzę, że masz ogromne doświadczenia wyniesione z tzw. dzieciństwa, z rodzinnego domu: szukać w cudzych kieszeniach i drapać się po nie swoich jajach.

To tłumzczy, skąd te lęki poranne przed życzenimi śmierci w starym, dobrym terrorystycznym stylu. Jak ktoś sie trampkiem urodził to lakierkiem nie umrze.

Boisz się bstialskiej egzekucji - wracaj szubrawcu do nas. Komitet powitalski czeka z otwartymi ramionamy i udamy i niezwłocznie po ceremoni powitalnej przewodniczący z radościa, uroczyście przybije ci piątkę pavulonu a osobista hostessa przecudnej urody skleji ci już te wary bo pie...sz chamie i pie...sz.

I pamiętaj: status człowieka określa się na podstawie siły jego wrogów.

• Gość: s. Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. IP: 78.250.182.* 28.05.13, 21:44
                                                    Moze tym razem nie powinienes zmieniac nicka.
                                                    Niemniej musisz pracowac nad kontrola agresji.
                                                    Zbyt latwo przychodzi Ci wypisywac na publicznym forum teksty za ktore ponosi sie odpowiedzialnoszc karna.

Polska to jeszcze nie UK, ale tam Policja wyciaga z lozka za podobne Twym wpisy:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13996901,Wpadaja_w_nocy__aresztuja__Brytyjska_policja_walczy.html#BoxWiadTxt

Chodzi o jakakolwiek nienawisc. Szerzenie nienawisci i grozenie smiercia.

_______________________________________

Nie zmieniaj nicka?

______________________________________

Ale zacznij tearpie przeciw agresji.
                                                    Wyjdzie Ci to na zdrowie.

I przestaniesz rowniez zagladac innym do mieszkan w ktorych kochajac sie spokojnie sobie zyja.

• Gość: @!!@ Re: pacholec antypolonusie i polonofobie! IP: *.arvixevps.com 29.05.13, 00:12
                                                    Gość portalu: s. IP: 78.250.182.* 28.05.13, 21:44 napisał(a):
                                                    > Polska to jeszcze nie UK, ale tam Policja wyciaga z lozka za podobne Twym wpisy:
                                                    >
                                                    Cytaty, które przytaczasz świadczą dowodnie o twoim klinicznym antypolonizmie i patologicznej polonofobii emigracyjnej mendy-manipulanta.
                                                    Szkoda, że nie doczytałeś poniżej kilku komentarzy:

1 "pozwalaja nawolywac otwarcie do nienawisci islamskim radykalom
                                                    a ludzi ktorzy wypowiadaja swoje zdanie w internecie po mordestwie wyciagaja z lozek
                                                    jak dla mnie to sensu tutaj za bardzo nie ma
                                                    bardziej coraz bardziej idiotyczna poprawnosc "

2 "Oni sami grob sobie kopia ta swoja poprawnoscia polityczna!"

3 "Tamtejszy premier wypowiedział się publicznie w ten sposób: islamiści, jak chcecie mieszkać z nami musicie nauczyć się naszego języka, pracować sumiennie, nikt nie będzie Wam dawał zasiłków, nie możecie narzucać nam swojej wiary.

Australia to nasz ziemia i należy do nas. Jeśli tego nie akceptujecie to wyp...do siebie..:))

Krótko i na temat, tylko oczywiście u nas tego nie pokażą, bo to obraziłoby uczucia religijne...
                                                    Tam sobie nie dają w kaszę dmuchać."

4 "Przykro mi, wolność słowa, wolność jakakolwiek .... tego już dawno tam nie ma.
                                                    Jestes za to POLITYCZNA POPRAWNOŚĆ, jak widzimy lewacki terror trzyma sie w najlepsze.
                                                    Dobrze sie zastanowcie, zanim zgodzicie sie na lewackie popłuczyny, do ktorych wprowadzenie minedzy innymi namawia wyborcza !
                                                    Pamietajcie - imigrant obcina łeb ? Trudno musicie to tolerowac, taka ich kultura. Jesli macie z tym jakis problem jestescie "faszysci i naziole".
                                                    Ale jesli jednak wam sie to nie spodoba i osmielicie sie publicznie skrytykowac taka sytuacje i ludzi ktorzy to zrobili - zostaniecie ukarani.
                                                    Przeciez pod rzadami lewicowymi nie mozna mowic co sie mysli, bo jest to MYŚLOZBRODNIA.
                                                    Tak, dokładnie tak jak w Orwellu - myślozbrodnia.
                                                    Zapytajcie lewackich guru czy nielubienie imigrantów, pedofili, homoseksualistów itp ale nie mówienie tego na głos jest dozwolone. Nie, nie jest bo jest myślozbrodnią.
                                                    Nielegalnym myśleniem."

Na przyszłość trafniej dobieraj cytaty emigracyjny manipulancie.
                                                    Zostaw Polskę i Częstochowę w spokoju szubrawcu!

• liber007 Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. 29.05.13, 07:46
                                                    wskaż za który tekst jaki napisałem ponosi się odpowiedzialność karną????

przykład uk jasno wskazuje że UE jako całość odchodzi od wolności słowa...
                                                    skoro za pisanie prawdy kogoś ścigają, nie dziwie się że media nie wspominają o tym jak imigranci się bawią w Sztokholmie od tygodnia, to dopiero byłby rasizm mediów gdyby powiedzieli skąd ci imigranci i co wyznają i na czyj koszt żyją.
                                                  • Gość: @!!@ Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. IP: 37.157.196.* 29.05.13, 09:39
                                                    liber007 napisał(a):
                                                    > wskaż za który tekst jaki napisałem ponosi się odpowiedzialność karną????

Stałe fragmenty postów pacholca to wielokrotnie persyweracje: odpowiedzialność karna, policja, prokurator, kipicz, sądy wszelakie.
                                                    Chłop wyjechał z miasta i w środowisku, w którym się obraca został poddany indoktrynacji (a jest na to podatny) i formatowaniu (szkolenia, kursy, dokształty, pranie mózgu, warsztaty poprawności politycznej, multikulti) i teraz musimy się z nim męczyć, z jego baranami i chorymi wizjami uzdrawiania świata przez religię "pokoju" i system społeczno-ekonomiczny zwany islamem.

www.youtube.com/watch?v=rP6U6Hhy_2M
                                                    MUSLIM HOSPITALITY IN LONDON
                                                  • Gość: s. Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 29.05.13, 15:56
                                                    Nie mam zamiaru i nie bede tracil czasu na bzdury. Pisalem o Twojej agresji i na to podalem Ci przyklady z tego watku. Pisalem rowniez o tolerancji. I nie zagladaniu do lozek ludzia ktorzy sie kochaja. Mamy prawo myslec inaczej, ale ublizanie zabranianie innym kochac sie jak sobie tego zycza i grozenie smiercia to sa rzeczy niedopuszczalne.
                                                    Bez odbioru.
                                                  • Gość: do liberalnego Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 22:10
                                                    Nie masz co pisać.On z tobą nie nawija .Merde to szczególnie choroba zakaźna .
                                                  • liber007 Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. 08.06.13, 13:59
                                                    fakt, walnięty człowiek... wystarczyło napisać prawdę o tym że jedno muzeum żydów kosztuje państwo tyle co kilka lat utrzymania kk i już piana na pysku
                                                    nie podoba mi się homopropaganda to już w ogóle jestem bandziorem :D
                                                    a jak napisałem prawdę o tym co najpewniej czeka białych mieszkańców uk i francji co widać po ostatnich wypadkach w londynie (zabójstwo żołnierza) i usiłowanie zabójstwa w paryżu (też żołnierza) to już tylko prokurator mnie czeka.. ehh...
                                                    zapomniałem dodać że sprawcami obu ataków byli a jakże , tolerowani przez zwolenników multi kulti nie chrześcijańscy nie europejczycy... cóż za przypadek...
                                                  • Gość: kolorowy Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. IP: 78.250.98.* 08.06.13, 14:10
                                                    liber007 napisał(a):

> fakt, walnięty człowiek... wystarczyło napisać prawdę o tym że jedno muzeum żyd
                                                    > ów kosztuje państwo tyle co kilka lat utrzymania kk i już piana na pysku

???????

Nie zycze nikomu smierci jak ty prymitywie i nie wypisuje nikomu ze "zdechnie".

Do tej pory nie podales zrodla na podstawie ktorego twierdzisz ze muzeum kosztowalo pol miliarda zlotych.

A pienisz sie jak przyglupawy paw.

Tutaj:

www.google.fr/search?q=koszt+muzeum+zydow+polskich&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-beta
                                                    ________________________________

Dalej manifestujesz swa glupote i arogancka agresja.

Powtorze ci raz jeszcze i ostatni:

przed II wojna swiatowa Polska byla krajem wielonarodowosciowym.

Bez odbioru.
                                                  • liber007 Re: Jaki miales nick na FCz. Policja. 08.06.13, 18:53
                                                    głupiego udajesz?
                                                    nawet na wiki piszą ile to kosztowało...
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/Muzeum_Historii_%C5%BByd%C3%B3w_Polskich_w_Warszawie
                                                    a ich o niepoprawność polityczną bym nie posądzał

do tego dochodzi wartość działki, wystarczy wejść np.na allegro i zobaczyć ile kosztują w tamtej okolicy, 150 mln zł to takie ostrożne szacunki wartości samej działki...
                                                  • storima gdzie na podanym linku 08.06.13, 19:34
                                                    znalazles koszt inwestycji?
                                                    Potrafisz go zacytowac?

------------

Nie mam czasu na niepowazne i mialkie wpisy.

Calkowity koszt budowy to:

Miasta przesłał projekt aneksu do umowy między ministrem, miastem a stowarzyszeniem, w którym proponuje się całkowity koszt zrealizowania inwestycji na 250 mln zł,

Znajdz samemu odnosniki jesli Cie to dalej interesuje.
                                                  • Gość: nina de pachołek Re: gdzie na podanym linku IP: *.204.87.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.06.13, 19:50
                                                    marku skarbie czy dzisiaj miałeś już w palcach swojego wysuszonego żołędzia ?
                                                  • liber007 Re: gdzie na podanym linku 08.06.13, 20:05
                                                    "W toku przedsięwzięcia koszty gmachu, finansowane z pieniędzy państwowych wzrosły do ok. 200 milionów złotych"

plus działka minimum 150mln to ile masz? umiesz liczyć? fundusz kościelny kk dostaje od państwa 100mln zł rocznie... a tu jedno muzeum dostało tyle co kk przez kilka lat...

a gdzie datki od darczyńców na wystawy liczone na ponad 100mln zł?
                                                    ile z nich pochodzi z datków polskich firm państwowych typu kancelaria premiera czy ministerstwa, zapewne jak zwykle większość... kto dawał możesz sprawdzić na stronie muzeum.
                                                  • Gość: przyjaciel paryrz Re:miałeś już w palcach swego wysuszonego żołędzia IP: *.proxlabs.com 08.06.13, 20:06
                                                    Możesz nam całą noc nap... o wpisach na temat trzymania w obu palcach nóg twoich patologicznie napięczniałych żołędziów, tj. czynów zdecydowanie wg. talmudu caralnych?
                                                  • mateusz572 Re: gdzie na podanym linku 08.06.13, 21:08
                                                    Marku !
                                                    Po co Ty się tak denerwujesz. Spokojnie. Czasem lepszym sposobem jest ignorowanie wpisów ludzi, którym się wydaje, że pozjadali wszystkie rozumy.

Pana libera 007 ( prawie jak James Bond ) odsyłam do strony : Ile nas kosztuje Kościół?
                                                    Proponuję także do przeczytania cykl esejów historycznych Pawła Jasienicy o wielonarodowej Rzeczypospolitej. Autor przedstawia w nim także jakim wrzodem na ciele Rzeczypospolitej była instytucja kościoła. Celowo piszę instytucja, bo do wiary chrześcijańskiej nie mam żadnych zastrzeżeń. Jest potrzebna dla zbłąkanych, zagubionych, szukających wzorców moralnych, etycznych.
                                                  • storima Re: gdzie na podanym linku 09.06.13, 00:01
                                                    mateusz572 napisał:

> Marku !
                                                    > Po co Ty się tak denerwujesz. Spokojnie. Czasem lepszym sposobem jest ignorowan
                                                    > ie wpisów ludzi, którym się wydaje, że pozjadali wszystkie rozumy.
                                                    Mateuszu! Pisze czlowiekowi o historii Polski. Nie dociera. Zachecam do siegania do zrodel. Otrzymuje pusty link bez odpowiedzi. Pytam gdzie j est ta odpowiedz podajac prawidlowa otrzymuje wpis o mydle i powidle.
                                                    Ze smutkiem Mateuszu przyznaje Ci racje.
                                                    Dobrze ze wspomniales tu o Jasiennicy.
                                                    Dobre rady. Dziekuje Ci. Wykorzystam. Zastosuje.
                                                  • Gość: nina de pachołek tylko mareczku nie zapomnij IP: *.204.8.254.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.06.13, 00:15
                                                    napletka naciągnąć bo nocka dzisiaj zimna będzie.
                                                  • liber007 Re: gdzie na podanym linku 09.06.13, 02:15
                                                    dostałeś liczby z linkami , tylko ślepy by ich nie zauważył...
                                                    co ma historia polski do wyrzucania w błoto kilkuset mln? dla ludzi którzy chcą nas ogolić do gołej kości ciągle upominając się o majątki za które dostali odszkodowania zaraz po wojnie...
                                                    wszędzie na świecie głosząc że Polacy ich mordowali ramię w ramię z niemieckimi nazistami w "polskich obozach zagłady"...
                                                  • storima Re: gdzie na podanym linku 09.06.13, 05:40
                                                    Jest:

W toku przedsięwzięcia koszty gmachu, finansowane z pieniędzy państwowych wzrosły do ok. 200 milionów złotych, a wystawy do ok. 120 milionów złotych zebranych wśród darczyńców prywatnych

Rzeczywiscie. Przepraszam. Na komorce otwiera sie inna strona.
                                                    ________________________________________________

Pozostalej czesci twojej wypowiedzi nie komentuje.

Szkoda nerwow na arogancje.
                            • liber007 Re: A to bidulek....... 26.05.13, 23:26
                              wystarczyło słówko o żydach w dodatku prawdy i już masz pysk pełen tolerancji i "argumentów"
                              masakra jakaś.
            • liber007 Re: A to bidulek....... 26.05.13, 15:14
              wspomniane gazety miałem kilkakrotnie w rękach i aż z nich się wylewał "obiektywizm" szkoda że dotyczył tylko kk...
              • Gość: Ja Re: A to bidulek....... IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 17:56
                Nie ma się co droczyć, Polacy mądrzeją i coraz mniej dają czarnym. Zresztą gołym okiem widać że czym bardziej religijne kraje tym wieksza biedota i zacofanie w nim. Polska jest w czołówce Europy.
              • taniarada Czy w Polsce istnieje faszyzm i antysemityzm ? 26.05.13, 18:01
                Okładanie pałą tego stwierdzenia to cykliczne prawo Platformy i Adama Michnika.Przecież to Adam przywrócił do życia oprawców komunistycznych .W nawiasie Rotmistrza Pileckiego i Przemyka.Żaden nie został ukarany.Umierali różnie na choroby i ze starości.Żaden nie został ukarany.Całe środowisko aparatczyków PZPR ,esbeków i robactwa peerelowskiego dalej znakomicie funkcjonuje .Nie rozliczyliśmy tego robactwa i mamy skutki tolerancji.To Michnik sprawił ,że Polacy stali się pozbawieni tożsamości tak zwanymi podludźmi.Członkami ciemnogrodu ,jak powtarza guru storima. To my członkowie ciemnogrodu ,wyznawcy kościoła .Staliśmy się wrogami Michnika i jego bandy.Gdy notowania Tuska spadają ,jak liście na jesień.To nie dziwią te ataki Michnika ,dyziów i kichów różnych.
                • Gość: storima Re: Czy w Polsce istnieje faszyzm i antysemityzm IP: 78.250.71.* 26.05.13, 18:11
                  "Budowniczy" jak zwykle piszesz nie na temat i niepoprawnie po polsku. Belkot.
                  • taniarada Re: Czy w Polsce istnieje faszyzm i antysemityzm 26.05.13, 18:58
                    Czy w języku Jidysz będzie to dla ciebie zrozumiałe ?Wyrzuciłeś klawiaturę ,przecinki i kropki wróciły .Szybko się uczysz .Czas pracuje dla ciebie.Dzisiaj w Polsce ,przydał by się Michał Drzymała .Nauczył by obywateli cierpliwości, wrażliwości i walki z bydlęceniem władzy.?Spotkanie z historii .Żył by Popiełuszko,Bartoszcze .III RP.Michniewicz ,Lepper,Petelicki.Chorąży Muś dalej by latał samolotem. A dr Wróbel prowadził ekspertyzy lotnicze.Ale nie pozwolono.Bo w PRL oprawcy żydowscy byli gorsi od ruskich.Samo życie storima.
                    • Gość: storima miglanc, bodzio, taniarada itd. IP: 78.250.71.* 26.05.13, 19:10
                      Miglanc. Nie rozumiesz po polsku. I tak od lat popisujesz sie tutaj pod zmiennymi pseudonimami plugawieniem polskiego jezyka, ktory ewidentnie nie jest twym jezykiem ojczystym.
                      Forumowy awanturniku i nieuku. Jezykiem jidsz posluguje sie okolo 4 milionow osob na swiecie. Nazwany byl jako 15. jezyk slowianski.
                      Bez odbioru chamski arogancie.
                      • taniarada Debata antyfaszystowska 26.05.13, 19:36
                        I język michnikowszczyzny storimy ,czyli żyd, nazizm - faszyzm zniknie wraz z powrotem PIS.Do tego dojdzie układ władzy ,biznesu ,wiodących mediów .Też pójdzie w cholerę.No i oczywiście storima , ubój rytualny. Niech twoi pracodawcy z Redakcja Częstochowa nie mylą nazizmu z faszyzmem.No i myślimy cały czas o Witoldzie Pileckim ,bo dzisiaj rocznica .Zamordowanym strzałem w tył głowy .Za które kat wziął 1000 zł nagrody.Pensja wynosiła 600 zł z groszami.Żyjący jeszcze Mońko zastępca więzienia mokotowskiego ,nadzorował to .Pensja jego emerytury to kilka tysięcy złoty.Ale tego w Gazecie Wybiórczej nie napiszą.
                        • storima liber 26.05.13, 20:23
                          Pisales tu na FCz, ze miales ten zaszczyt goscic Policje i razem przy herbatce przegladaliscie twardy dysk twojego komputera. Taniarada, bodzio, 08... ten sam co grozil ostrzelaniem z kalacha ma podobne doswiadczenia. Czy moglibyście zrobic dobry uczynek? Opiszcie Wasze doswiadczenia ku przestrodze:
                          Jak uniknac pisania kretynizmow na publicznych forach i przegladania przez Policje zawartosci komputera?
                      • Gość: TroisMousquetaires Re: miglanc, bodzio, taniarada itd. IP: 37.59.222.* 26.05.13, 20:23
                        Gość portalu: storima IP: 78.250.71.* 26.05.13, 19:10 napisał z paryrza (of course):
                        > Jezykiem jidsz posluguje sie okolo 4 milionow osob
                        > na swiecie. Nazwany byl jako 15. jezyk slowianski.
                        > Bez odbioru chamski arogancie.

Chciałeś coś przekazać, czy tylko tak sobie (megasłowiańsko) pierdnąłeś dla relaksu?

taniarada napisał(a):
                        > Jednak nie wyrzuciłeś klawiatury. Twoja ulubiona, obsmarowana i zapluta.

My wiemy, jak z twojej klawiaturwy zrobić jesień średniowiecza i nie tylko z klawiaturwy (i bez znieciulenia).

Wiemy także jak uwolnić cię od tego szabesowego patriotyzmu i od hipokryzji z monopolem na patriotyzm, żebyś sobie Polską doopy nie podcierał i skończył z tym naiwnym promowaniem żydostwa i resztą czosnku.
                        Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
                        Shalom.
    • Gość: s. Re: A to bidulek....... IP: 78.250.144.* 29.05.13, 22:38
      In the book "Teach Yourself French Vocabulary" by Noël Saint-Thomas, she (I always thought Noel was a man's name, but apparently not) says

Good luck:
      The literal translation of this phrase is 'bonne chance'.
      However, it is considered to bring bad luck if one actually says
      it! To wish someone good luck in French, one says 'Merde!' ...!

I would just like to confirm that this is really done by the French before I start wishing people a friendly « Merde ! ».

Alan

I jeszcze kilka innych znaczen.

poszwa, miglanc, taniarada, bodzio, i ten co z kalacha grozil wystrzelaniem prokuraturze czestochowskiej:
      o8902k

Bawia cie telefony do Czestochowskich Sadow o podkladanych tam bombach?

___
      ___
      ___

o8902k napisał(a): > A takie sprawy w sądzie to latami się ciągną.Najlepiej to kałacha i powybijać.
      • Gość: ciekawy Re: A to bidulek....... IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 22:50
        Czy w Paryżu znalazłeś sobie przyjaciela?Musisz uważać ,bo bardzo gonią za te związki teraz. Ostatnio bardzo się stałeś aktywny.Adwokat pokrzywdzonych dusz.Musisz się zacząć oglądać za siebie. I splunąć przez ramię dwa razy.
        • Gość: S. o8902k, miglanc, taniarada... IP: 78.250.144.* 29.05.13, 22:58
          o8902k napisał(a): > A takie sprawy w sądzie to latami się ciągną.Najlepiej to kałacha i powybijać.

Dalej cie bawia telefony o podkladaniu bomb w Czestochowie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka