Dodaj do ulubionych

Pomocy! PILNE!

11.06.13, 23:05
Witam ,
Mam pytanie i problem z nim związany.
Otóż mieszkam w Częstochowie, a chciałabym rodzić w Myszkowie gdyż słyszałam, że jest tam lepiej niż w częstochowskich szpitalach. Mój problem polega na tym, że mój mąż pracuje na wyjeździe i jestem sama toteż nie za bardzo ma mnie kto zawieźć do porodu, więc : czy gdybym zadzwoniła na 112 i poprosiła aby przysłali do mnie karetkę z Myszkowa tak by się stało? Czy muszę jechać do Myszkowa osobiście bo inaczej zabiorą mnie na parkitkę lub na mickiewicza?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź,
Zdesperowana przyszła mama.
Obserwuj wątek
    • Gość: www Re: Pomocy! PILNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.13, 23:41
      No sorry ale niby na jakiej podstawie maja cie zabrac do Myszkowa?/
      • taolen Re: Pomocy! PILNE! 11.06.13, 23:49
        dlatego się pytam czy tak można?
    • Gość: xyz Re: Pomocy! PILNE! IP: 212.59.252.* 12.06.13, 00:05
      Najlepiej zrobić tak - iść do siedziby pogotowia i zapytać o to ;). Albo zadzwonić na 112 i zapytać, gdzie się dowiedzieć. Raczej logiczne jest to, że pogotowie (a u nas to będzie częstochowskie pogotowie) nie zawiezie Cię np. do Warszawy jak sobie zażyczysz. Natomiast wiem, że nasze pogotowie świadczy też odpłatne usługi transportowe i to nie tak bardzo drogo podejrzewam, że za ok 100zł Cię zawiozą. Warto więc wcześniej wypytać o koszt i czas oczekiwania.
      • Gość: Ja Re: Pomocy! PILNE! IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 07:40
        Zaryzykowałabyś zdrowie swoje i dziecka jadąc dłuższą drogą do szpitala?
    • Gość: ala Re: Pomocy! PILNE! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.13, 12:33
      nie irytuj się tak ,ale mąż chyba powinien tu teraz z tobą tutaj być co nie ?praca pracą ale są jeszcze inne wartości ,zastanów się kobieto.
      • Gość: bla bl abla Re: Pomocy! PILNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 12:36
        Zgadzam sie, skoro mąz ja zostawia w takiej chwili bo ma obowiazki, to niech chociaz bedzi ena tyle odpowiedzialny i pańci załatwi przewóz, skoro juz tak bardzo chce rodzic w tym Myszkowie. Poza tym pani chyba żyje i buja w obłokach. często karetka ociąga sie do poważniejszych przypadków, już widze reakcje dyspozytorni na to, ze maja po kogos jechac do czewy , bo ma taki kaprys.
      • Gość: Gia Re: Pomocy! PILNE! IP: *.net.stream.pl 13.06.13, 09:23
        A co Cie obchodzi jej maz , moze chlop nie da rady i koniec .Wyleja go z pracy i kto pozniej utrzyma dziecko ? Ty im dasz ? Ty sie zastanow kobieto zycie nie jest takie proste .Laska jak Ci bardzo zalezy na tym szpitalu to wez taksowke jedz sama i badz dzielna , porod to nic strasznego dasz rade .Trzymam kciuki
        • Gość: do Gia Re: Pomocy! PILNE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 15:17
          Gość portalu: Gia napisał(a):

> A co Cie obchodzi jej maz , moze chlop nie da rady i koniec .Wyleja go z pracy
          > i kto pozniej utrzyma dziecko ? Ty im dasz ? Ty sie zastanow kobieto zycie nie
          > jest takie proste .Laska jak Ci bardzo zalezy na tym szpitalu to wez taksowke
          > jedz sama i badz dzielna , porod to nic strasznego dasz rade .Trzymam kciuki

A ty baranico wróc sie do szkoły na czytanie ze zrozumieniem! Skoro chłop musi do pracy to musi ale co za problem, zeby przyszły ojsciec zorganizował jakis transport? Skoro z tym ma problem, to nie wiem jak sobie poradzi z dzieckiem, chyba ty wiesz mało o życiu misiu..
    • Gość: bla bla bla Re: Pomocy! PILNE! IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.13, 12:45
      Przystopujcie trochę, dziewczyna chciała się tylko dowiedzieć i się dowiedziała. Dajcie już spokój.
    • Gość: do taolen ale jak się miałaś rżnąć to pytań nie zadawałaś IP: *.31.50.139.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.13, 20:45
    • Gość: do ciebie Re: ale jak się miałaś rżnąć to pytań nie zadawał IP: *.31.12.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.13, 22:45
      > IP: *.31.50.139.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
      >
      > do w.w autora IP
      >
      > Ano widzisz baranie, twoją mamusie też rżnęli różne bydlaki i teraz mamy taki o
      > kaz jak ty imbecylu.

jeżeli już to rżnęły a nie rżnęli analfabeto.....ciebie to pewnie rżli...hahahaaaa
    • Gość: gość poród w myszkowie IP: *.Netcominternet.pl 12.06.13, 22:59
      weszliście na tę kobietę jakby zrobiła coś strasznego a ona tylko zadała zwykłe pytanie czy nie oto tu chodzi na tym forum?czy każdy może po każdym jeździć jak po maśle zastanówcie się najpierw co to za forum a potem odpisujecie tylko bez wulgaryzmów i obelg
    • quisti Re: Pomocy! PILNE! 13.06.13, 00:17
      z mojej strony lepiej rodzić w Częstochowie- nie wiesz, czy coś się nie stanie podczas akcji porodowej gdy będą Cię dowozić.
      Może warto sobie załatwić prywatny transport, jeśli to dla Ciebie takie ważne. Ewentualnie zamieszkać w okresie terminu porodu w Myszkowie.
      • Gość: no tak Re: Pomocy! PILNE! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.13, 10:44
        ta pani zaraz zacznie pytać jaką taxi jechać ?ile to będzie kosztować itd.itp,żałosna sprawa.
        • Gość: osla ława Re: Pomocy! PILNE! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.13, 17:17
          wypad z tym tematem ,ośla ławka jest od załatwiania tak trudnych pytań,wypad bo pani ciężarno zaśmiecasz to forum ,wypad.
    • Gość: taolen Pomocy! PILNE! Trochę się zmieniło! IP: *.158.216.136.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.06.13, 21:30
      Witam ,
      Mam nowe pytanie i problem z nim związany.
      Otóż mieszkam w Częstochowie, a chciałabym rodzić we Francji gdyż słyszałam, że jest tam lepiej niż w częstochowskich a nawet myszkowskich szpitalach. Mój problem polega na tym, że mój mąż pracuje na wyjeździe i chyba już nie wróci do mnie, jestem sama toteż nie za bardzo ma mnie kto zawieźć do po rodu, więc : czy gdybym zadzwoniła na 112 i poprosiła aby przysłali do mnie karetkę z Francji tak by się stało? Czy muszę jechać do Francji osobiście bo inaczej zabiorą mnie na parkitkę lub na mickiewicza?
      Bardzo proszę o szybką odpowiedź,
      Zdesperowana przyszła mama.
      • Gość: hihihi Re: Pomocy! PILNE! Trochę się zmieniło! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.13, 14:13
        oj dobre ,dobre też zamów taxi ha,haha kto pyta nie błądzi ha,haha!
        • Gość: maxim Re: Pomocy! PILNE! Trochę się zmieniło! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.13, 14:18
          oj a poród to bardzo boli ,boli ,boli,zniesiesz to w Myszkowie lub może Poraju?zapewniam że boli!
      • Gość: łał Re: Pomocy! PILNE! Trochę się zmieniło! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.13, 14:20
        już mnie boli a karetki brak łał,łał,łał boli hihihihihihi!!!!!!!!!!!!!!!
    • zdenerwowanyprezespis Re: Pomocy! PILNE! 14.06.13, 14:38
      Nie znam takiej choroby.
      • Gość: milenkka Re: Pomocy! PILNE! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.13, 15:41
        Co tu mówić każda szmata ludzka poszukuje zmiany biegu ,innego traktowania a już jak mąż za granice wyjechał a pani ma ubezpieczenie z naszuxh podatkow bo się ///////urzędzie pracy zalogowała to już starczy -precz z bezczelami i totalnymi trutniami w tym mieście,won,won.
        • ineslemon Re: Pomocy! PILNE! 15.06.13, 13:53
          Millenko,najwięcej szmaciarstwa wypływa z Ciebie...
          Gdzie jest napisane,że mąż pracuje za granicą?O ile dobrze rozumiem to praca na wyjezdzie nie zawsze oznacza pracę za granicą.
          Z całym szacunkiem dla Twojej jakże małej osoby,uważam,że właśnie takie damy jak Ty ,powinny spływać nie tylko z tego miasta ale w ogóle z powierzchni ziemi.
          Poza tym co masz w swojej głowie jeżeli uważasz,że poród w Myszkowie jest specjalnym przywilejem?Pozwól,że sama sobie odpowiem..._-sieczkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka