Gość: Angela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 18:19 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Angela Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA RZECZ SCHRONISKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 18:22 Wszyscy, którzy chcą i moga pomóc w zorganizowaniu akcji na wzór akcji schroniska na Paluchu w Warszawie są proszeni o wpisy. Poszukuję kontaktu do osób znanych i lubianych: Irek Bieleninik, Olek Klepacz, Agata Młynarska.... Podpowiedzcie kto jeszcze mógłby pomóc licytować psy i koty ze schroniska. Tym biedakom trzeba pomóc i to szybko. Każdy sensowny wpis będzie brany pod uwagę. Liczę na dobre serce i rozsądek forumowiczów. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
rainm Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA RZECZ SCHRONISKA 03.08.04, 18:42 Ja jestem jak najbardziej za tym. Moze pan Wrona by zlicytowal ptactwo ? :)) Zartuje oczywiscie :D Zaprosic pare osob to nie problem, problemem jest cala organizacja, nie wszyscy sa tak dobrzy, ze za ,,bog zaplac'' pomoga zwierzakom. A tak wogole to ciekawa sprawa, ze to co jadly nasze pieski teraz wysylają do Unii hehe... smacznego !!! :D (Azorkowi smakowało, Helmut!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA RZECZ SCHRONISKA IP: *.d2.club-internet.fr 03.08.04, 18:46 a wiec wlasnie czy rzekomi 'sponorzy' zostali ujawnieni???? Odpowiedz Link Zgłoś
rrruda Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA RZECZ SCHRONISKA 03.08.04, 19:01 Angelo ja jutro dzwonię tam jak napisałam w mailu i przystępujemy do działania pozdr Winogronowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA -do AA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 19:06 Sponsorzy to my - forumowicze i GW, którzy spotkali sie w sobotę 31 lipca na Starym Rynku. I juz są ujawnieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anima animal Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA -do AA IP: *.d2.club-internet.fr 03.08.04, 19:24 ja pytalem o bylych sponsorow, ktorzy prawem 'dzikiego kapitalizmu' wycofali sie z poparcia a Gazeta w swoim artykule, wytlumaczyla nagle wycofanie sie "bylych sponsorow" jako "zrozumiale" wobec 'nowych potrzeb rynkowych' jestem przeciw 'dzikiemu kapitalizmowi' ale absolutnie popieram to gdzie sie ksztaltowalem w Stanach 'grass roots' organizacje czyli jak mnie uczono w liceum: prace u podstaw to wszystko i Oczywiscie Powodzenia (ale chcialbym poznac te instytucje, ktore ni stad ni zowad rzucaja na pastwe losu swych podopiecznych bo organizuje sie i wchlania ich 'dobroczynnosc' rynek, ale 'dziki rynek' dlatego pisalem, ze Jacek Kuron poustawial by co niektore redakcyjne piora do porzadku. czyli chodzi mnie o cos wiecej ale prosze mnie zostawic w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA -do AA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 20:17 Drogi Panie, nikt Pana nie dotyka, więc nie rozumiem tego krzyku, aby zostawic Pana w spokoju. Ja tylko grzecznie zapytałam, czy może nam Pan pomóc. Bez Pańskiej pomocy tez sobie damy radę. Dał Pan bardzo dobre świadectwo Polonii i jej zaangażowaniu w sprawy Polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corka Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA -do AA IP: *.prenet.pl 03.08.04, 20:44 A moze pomoga organizacje Partyjne? Jest ich tak wiele u nas? a kazda cegielka /w przenośni/ sie przyda i zaowocuje w pozniejszej walce o fotel Przezydencki i małe przy niej krzesełeczka????//ja moge maluśki stołeczek :-))// Mam nadzieje, że Pan Rzecznik /nie RZecki/ też coś nam podsunie? Malwowo-wonogronowo -LWWWIOOOWWOOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZwierzeZCzestochow Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA -do AA IP: *.d2.club-internet.fr 03.08.04, 21:12 Prosze Pani, znam wiele ludzi z emigracji , ktorzy daja z siebie o wiele wiecej niz ja, a nie sa na forum badz tez pierwszych stronach gazet ja poprostu skromnie bardzo Pani dziekuje za podziekowania, forum jest bardzo specyficznym miejscem dla mnie osobiscie Czestochowa miejscem szczegolnym i to bardzo szczegolnym stad tez pozwalam sobie, byc poprostu najzwyklej: czasami emocjonalnym to moja prywatnosc to miejsce gdzie jako emigrant pisze sobie do ludzi badz wiele starszych badz wiele mlodszych jestem absolutnie z Wami i jak sobie cos napisze, co uwazam za 'malo dyplomatyczne podejscie' to nie po to, abym moralizowal i pouczal, lecz tylko dlatego, ze akurat w wolnej chwili chcialem sie tylko podzielic doswiadczeniem przezylem wiele wzlotow, ten Wasz, przepiekny, rozwija sie i kwitnie prosze Pani, czy ja tam bede czy mnie nie bedzie nie ma absolutnie zadnego znaczenia dla Waszej Sprawy Wy jestesccie, obecnie ta skuteczna Forumowa Awangarda a ja tu mam swoje wlasne podworko, cholerna prace,ale piekna, malo czasu(teraz wiecej stad moja ponad-aktywnosc na tym forum) i jesli moge to wydam z siebie ten blysk energii, ktora byc moze cos da w naszym miescie : Czestochowa a jesli nie da to przynajmniej moja 'ego' satysfakcja, ze przynajmniej mam z Wami kontakt Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA -do AA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 07:14 Alez się tutaj pod moją nieobecność nawyprawiało:o)Jesteście WIELCY!Też coś dzisiaj postarm się załatwić ale narazie sza....:o)Buziaki dla wszytkich :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA RZECZ SCHRONISKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:14 Podbijam temat, bo za chwilkę zniknie z tej strony. Czy nikt nie chce pomóc w takiej istotnej sprawie? Wielka szkoda. A jeśli sie uda zorganizować tą impreze, to juz widze te tytuły w lokalnej prasie i to gadanie po katach: "ciekawe ile z tego mieli?". Nic z tego nikt dla siebie nie wexmie, wszystko dla schroniska. Odpowiedz Link Zgłoś
very.bad.girl Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA RZECZ SCHRONISKA 04.08.04, 13:21 Angelo napisz do mnie maila. Jestem w stanie ci pomóc, ale nie chciałabym pubicznie podawać ci wszystkich wiadomości. Napisz co ci jest na tą chwilę potrzebne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA RZECZ SCHRONISKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:26 Bardzo chetnie napiszę, ale niestety nie podałas swojego e-maila. Podaj go to napisze co mi jest potrzebne i w jaki sposób chce to zorganizować. Pozdrawiam. Mój nr gg 6381033 Odpowiedz Link Zgłoś
very.bad.girl ojojoj! Angelo! 04.08.04, 13:55 przecież nick jest mailem praktycznie rzecz biorąc! ale jeśli chcesz to ci napiszę :P. very.bad.girl@gazeta.pl ojojoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: ojojoj! Angelo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 16:58 Cześc wpadło mi bardzo pilne zlecenie i nie mogłam zadzwonić do Wa-wy ale postaram się jutro napewno Trzym się ................brzoskwiniowo Ruda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: ojojoj! very.bad.girl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:37 No tak, e-maila wysłałam, ale odpowiedzi brak. Czyzby to był dowcip w złym tonie? Ciekawe. Ale jeśli to żart, to szkoda, że kosztem bezbronnych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: ojojoj! very.bad.girl IP: *.21.pl / 213.199.204.* 04.08.04, 22:00 Angelo :o)Troszkę cierpliwości,nie myslę,ze to był żart.Wierzę,ze będzie odpowiedź.Ja tez cały czas coś kombinuję:o)Napiszę Ci jutro co juz załatwione:o) Pozdrawiam :o) Odpowiedz Link Zgłoś
very.bad.girl Re: ojojoj! Angelo! Dziękuję Iris :) 04.08.04, 22:42 A może byś pomyślała o tym, że jednak chcę pomóc, a jak mam coś zrobić to chcę zrobić to porządnie. Oba numery telefonów prześlę ci jutro, a oprócz tego staram się załatwić także inne telefony jak to określiłaś "znanych i lubianych". Dziękuję za zaufanie i za to że chcę coś zrobić dobrze i za dobre chęci zostałam zganiona na forum. Dziękuję bardzo i kłaniam się nisko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: ojojoj! Angelo! Dziękuję Iris :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:25 Nie miej proszę żalu do Angeli,zawiodło nas kilka osób,pewnie stąd podejrzenie o żart.To świetna dziewczyna o wielkim sercu :o)Pozdrawiam wyjątkowo serdecznie i z góry dziękuję za pomoc w imieniu nas wszystkich:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dim Re: ZORGANIZUJMY FESTYN NA RZECZ SCHRONISKA IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.04, 23:57 O.K wszysvcy jeden worek.b Spalcie mnie na stosie bo dim nie był na spotkaniu. Przejżyjcie moja forumową historię, to nie w moich ustach kwas. I oby nie w Waszych> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Ej dim no co Ty??:o) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:21 Nikt nie ma zamiaru palić nikogo na stosie.Nawet nie myśl o tym tylko poprostu jeśli możesz to pomóż!Przyłacz się do nas.Tęczowo,słonecznie i z uśmiechem:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: very.bad.girl - bez obrazy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 09:59 Nie miałam złych zamiarów i nie chciałam Cię urazić. Tu w tym miejscu, zupełnie serio i publicznie przepraszam jeśli tak zrobiłam. Liczę na Twoją pomoc, a te surowe słowa jakie napisałam wzięły sie z bezsilnej złości. Od, wydawało mi się bardzo rozsądnej osoby usłyszałam, że powinnam ruszyć d... ludziom z TOZ i uaktywnić ich. A od czego jest UM? To przeciez oni daja kasę na te wszystkie instytucje. Pozdrawiam i czekan już teraz cierpliwie na wiadomośc od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI organizacja bez pomysłu jest martwą organizacją IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 05.08.04, 17:23 Pani Angelo! A jeszce niedawno słyszało się tylko, że w UM nic nie dają... Urząd jakikolwiek by nie był, nie jest od uaktywniania społecznych organizacji. Bo wtedy przestaje ona być społeczną organizacją i staje się agendą Urzędu Miasta. Ocena prężności, pomysłowości członków towarzystwa należy do Państwa czyli do społczeństwa. Ustawodawca mając w pamięci całą 40-letnią historię odebrał samorządowi jakikolwiek wpływ na funkcjonowanie społecznych stwowarzyszeń i organizacji. Urząd kontroluje: rachunki i faktury - kiedy organizacja musi się rozliczyć z dotacji oraz ocenia czy wywiązuje się z umowy. Może jeszcze tylko poczytać sobie sprawozdania z działalności. Zachęcam do poczytania ustawy. Jeśli Państwo uważacie, że utrzymywanie schroniska przez tę organizację jest bez sensu, bo np. bierze tylko pieniądze i jeśli jej brakuje, to jedynym jej pomysłem (typowym dla towarzystw w naszym mieście) jest bieganie po redakcjach ze skargą na Urząd czyli gminę czyli nas wszystkich, to proszę o petycję do władz. Zrobią wtedy nowy przetarg na schronisko dla zwierząt. Już wyoborażam sobie ten rwetes... Pozdrowienia. Ireneusz Leśnikowski W sprawie pomocy przy organizacji festynu na rzecz zwierząt, proszę zwrócić się do szefowej Wydziału Komunikacji Społecznej w UM, Pani Teresy Kaczor. Na pewno nie odmówi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: organizacja bez pomysłu jest martwą organizac IP: *.d2.club-internet.fr 05.08.04, 22:45 wyjasnienie Urzedu Miasta potwierdza wiele rzeczy o ktorych pisalem wczesniej na temat TOZ miedzy innymi, ze jak do tej pory TOZ nie wypowiedzialo sie publicznie na temat trudnosci finansowych i powodow doprowadzenia do dramatycznej sytuacji w ktorej istnienie i zdrowie zwierzat zostalo tragicznie zagrozone wiec, wypowiadanie sie publiczne TOZ nie nalezy do obowiazkow Rzecznika Miasta (Rzecznik Miasta nie ma prawa wypowiadac sie w imieniu instytucji, tylko dlatego, ze otrzymuja fundusze miejskie) dobrze , iz jest to jasne obecnie dla kazdego jak do tej pory nikt nic nie slyszal od samego TOZ dlaczego doszlo do tej skandalicznej sytuacji rowniez Gazeta nie wyjasnila nam nic konkretnego w tej sprawie stwierdzajac jedynie , iz to nagle wycofanie sie sponsorow jest zupelnie zrozumiale bo darowizna ochlapow miesa stala sie produktem komercyjnym. Gazeta tego rodzaju lamanie kontraktu 'dobroczynnych sponsorow' usprawiedliwia. Nawet bez zagladania w raporty TOZ, odczuwa sie , iz ta organizacja boryka sie z powaznymi problemami zarzadzania i gospodarnosci. Sam fakt, braku alternatywnych zrodel utrzymania schoroniska, braku funduszu 'awaryjnego', itd, i donosy na miasto do prasy, a przede wszystkim brak konkretnych dzialan i niepoczuwanie sie do absolutnie zadnej odpowiedzialnosci publicznej odpowiedzi na publicznie stawiane wobec TOZ-tu pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: organizacja bez pomysłu jest martwą organizac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 07:27 Wprawdzie Pański list był kierowany do Angeli ale pośrednio dotyczy wszytkich ,którzy chcą pomóc.Z całym szacunkiem, Panie Rzeczniku, ale pomysły mamy więc trudno osądzać już teraz ,że to martwa organizacja.Zdajemy sobie doskonale sprawę, że sami nie damy rady(jest nast tylko garstka niestety)ale proszę mi wierzyć cały czas działamy i myślimy nad tym!Pozdrawiam, również urodzinowo:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: organizacja bez pomysłu jest martwą organizac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 11:06 Panie Rzeczniku! Klaps od Pana bardzo boli, bo przeciez wie pan lepiej niż inni jak bardzo zalezy mi na pomocy dla schroniska. Ale teraz, chocby tylko po to aby Panu udowodnic, że to nie jest takie sobie gadanie, zrobie wszystko przy pomocy dobrych ludzi, żeby doprowadzić ta sprawe do końca. Z wyrazami szacunku. Angela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI nie klapsiłem IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 06.08.04, 15:41 Gdzieżbym śmiał dawać klapsa takiej kobiecie... na dodatek mężatce... Służę pomocą. Ireneusz Leśnikowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: ZORGANIZUJMY FESTYN - DIM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 10:02 Prawdę powiedziawszy liczyłam na Twoja obecność. Tak pięknie zareagowałeś na moją prośbę o pomoc w szukaniu psa, więc sądziłam, że będziesz aktywnie działał. Ale to nie powód żeby wsadzać Cię do wora. Miałeś prawo nie być na spotkaniu. Ale jeśli zechcesz pomóc w tej akcji, to zaręczam, że wszyscy obecni w sobotę będa baaaaaaaaaaardzo wdzięczni. Pozdrawiam Cię słonecznie z samiuteńkiego ranka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dim Re: ZORGANIZUJMY FESTYN - Angela IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.04, 22:18 O.K, troch zhisteryzowałem, ale wiesz problemy osobiste. Postaram się działać, działać, działać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: ZORGANIZUJMY FESTYN -DIM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 11:04 Liczę na Ciebie i Twoje pomysły. Moje gg 6381033. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: ZORGANIZUJMY FESTYN -DIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 00:24 Podbijam nie damy zdechnąć zwierzętom i wątkowi do zobaczyska nie tylko przy piwie ?????????/ Ruda Odpowiedz Link Zgłoś