Dodaj do ulubionych

Zmarł Tadeusz Mazowiecki

28.10.13, 07:32
Odchodzą wielcy polskiej demokracji.... spoczywaj w pokoju.
Obserwuj wątek
    • Gość: Q Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.13, 07:39
      Wielki człowiek i polityk [ * ].
      • Gość: wiarus Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.13, 08:02
        Prawdziwy mąż stanu
        • Gość: młody Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 08:50
          to jakieś jaja? przez takich ludzi jak geremek, mazowiecki zbrodnie komunistyczne nie zostały rozliczone do tej pory! zwolennicy grubej kreski. Polska umiera, są już dane, że mieszka w naszym kraju już tylko 37,1mln ludzi, bieda, korupcja, kłamstwa. Kiedy doczekamy się rozliczeń, a później rzeczywistej zmiany systemu ? Obudź się Polsko!
        • Gość: obok Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 10:48
          Kim jest człowiek,który nie posługuje się nazwiskiem swoich przodków.......???
          • Gość: do obok Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: 208.73.22.* 28.10.13, 10:56
            Pomyliles watki.
            (')
            • Gość: obok Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 11:01
              Kto to jest Icek Dikman ? Coś słyszałem, z czym, czy kim pomyliłem ?
          • ku-tz Do pajaca 02.11.13, 19:37
            Poczytaj sobie nieuku:

szlachta.org.pl/pub/Historia_rodziny_Tadeusza%20Mazowieckiego_informacja%20prasowa.pdf
    • Gość: rocznik 1950 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 08:45
      Może do drukowania podziemnej bibuły był dobry, ale do rządzenia się kompletnie nie nadawał. Ciepłe kluchy, brak momentu zadziałania , pierdoła. Spójrzcie na europejskich polityków............Dla mnie to była totalna porażka, ofiara losu i tyle. Tak, należy do wybitnych twórców polskiej złodziejskiej demokracji.
      • Gość: kil Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: 212.87.246.* 28.10.13, 08:57
        typowy nasz, bezinteresowny, polski jad.... zmarł człowiek bez którego nie byłoby wolności. Bez którego nie mógłbyś teraz wypisywać tych kalumni. Uszanujmy po prostu zmarłego. Tylko tyle i chyba aż tyle dla wielu bezmózgich rodaków. Ocenę jego postaw pozostawmy historii.
        A Ty?? Podpisałeś się rocznikiem 50-tym. W latach 80-tych byłeś dorosłym człowiekiem Co w tym czasie robiłeś??? Siedziałeś na dupie z rękami w kieszeniach. Trzeba było pilnować, żeby nie dopuścić tej jak to nazwałeś "złodziejskiej demokracji" a nie teraz kwękać.
        • angrusz1 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 28.10.13, 09:24
          RIP

Kil napisał :

" Trzeba było pilnować, żeby nie dopuścić tej jak to nazwałeś "złodziejskiej demokracji" a nie teraz kwękać. "

Przegłosowali .
          Wałęsa wyznaczył Bieleckiego na premiera - liberała i ten rządził tak, że alkohol do Polski jechał bardzo długo , bardzo długo bez cła a potem przez dziurawe sito celne .

Przyjmij do wiadomości, że ludzie co innego spodziewali się po przejęciu rządu przez T.Mazowieckiego .

A tu wielu ludzi traciło pracę a cwaniacy dorabiali się plus rośli w siłę " masy " , " baraniny " itp .
          Nie dziw się, że ludzie mają różne opinie .

Teraz też mają .
          • speleus Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 28.10.13, 09:44
            Pokój jego duszy. Ale cały czas nurtuje mnie problem grubej kreski i nierozliczenie komuchów, którzy wykorzystali transformację w kraju, obłowili się ile wlazło, a reszta takich śmiesznych ludków jak np. ja zostało z ręką w nocniku. Pozdrawiam
            • Gość: lebowsky Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.42.12.87.alfanet24.pl 28.10.13, 10:07
              Może nie wszystko było tak jak byc powinno! .... ale trudno kogokolwiek winic! ... nikt nie uczy w szkole jak zrobić bezkrwawą rewolucje! .....a i tak wszystko było lepsze od komunistycznego PRL-u
            • Gość: małpa wredna Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 14:56
              >którzy wykorzystali transformację w kraju, obłowili się ile wlazło, a reszta takich śmiesznych ludków jak np. ja zostało z ręką w nocniku.

Nie zdążyłeś/aś jak inni i teraz żal?
            • Gość: PEN Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 09:17
              speleus:
              > Pokój jego duszy. Ale cały czas nurtuje mnie problem grubej kreski
              -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gdybyś zadał sobie odrobinę trudu i sprawdził, to nie taplałbyś się w nurcie z niewiedzą.

Sprawdź. Nie warto taplać się w bagienku projekcji ANGRUSZA, bo to specjalny przypadek i ewenement przyrodniczy.
          • angrusz1 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 13.11.13, 16:52
            fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news-kondukt-przebierancow,nId,1055346
            • angrusz1 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 18.11.13, 20:04
              www.youtube.com/watch?v=YWQwKq6tNE0

Co mieli wspólnego : Michnik , Geremek i Kuroń ?

Korzenie .
              • qq.44 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 19.11.13, 11:01
                Co mieli wspólnego: Gruszczyński, krasnal Hałabała, wiejski głupek z " Chłopów " Reymonta, Hoffman ?

Byli prostakami.

Angrusz daj głos!
                Jako piesek przed wyborami musisz się bardziej postarać bo panowie nie będą z ciebie zadowoleni !
                Angrusz do nogi !
            • ku-tz Co wybrać 18.11.13, 22:07
              To kto Angruszu jest dla Ciebie autorytetem?
              Prymas Polskiego Kościoła Katolickiego, czy Ziemkiewicz?
              Musisz być w straszliwym rozkroku. Współczuję
      • Gość: gość Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.13, 09:00
        Cała prawda, twórca UD i UW .
        2,5 mln. młodych wykształconych Polaków uciekło , a następne 800 tys. wyjedzie w ciągu kilku najbliższych lat !!!
        Gdyby Polska wojnę przegrała - to tyle młodych wykształconych ludzi by nie zginęło !!!
        Taki kraj budował i zbudował !!!
        • Gość: ??? Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: 212.87.246.* 28.10.13, 09:13
          a to jego wina??? on rządził przez cały ten czas??? była prawica, lewica i Bóg wie kto jeszcze... on był współtwórcą przemian w Polsce, a że nie umieliśmy i nie umiemy tego wykorzystać??? było tyle opcji politycznych, rządzących, usta pełne frazesów... A teraz okazuje się że winny Mazowiecki :) Ręce opadają jak się czyta takie teksty...
          • mastori Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 28.10.13, 10:13
            Obóz komunistyczny istniał naokoło nas. W samej Polsce stacjonowały wojska radzieckie. Siły dawnej władzy były osłabione wstrząsem moralnym wyborów, ale bynajmniej nie zdezorganizowane. Dysponowały wojskiem, milicją, aparatem partyjnym, służbami specjalnymi. Nietrudno sobie wyobrazić, co mogłoby się stać, możliwość rzucenia iskry zapalnej jeszcze istniała
            Tadeusz Mazowiecki
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14033823,_Grubej_kreski__nigdy_nie_bylo__Co_naprawde_powiedzial.html#BoxSlotII3img
            Wyobraźmy sobie ze na miejscu opanowanego, o wielkiej kulturze osobistej premiera Mazowieckiego był jakiś rozgorączkowany, skłócający naród polityk?
            Leczyli byśmy do dziś i przez dekady rany po wojnie domowej.

[']['][']
    • Gość: lebowsky Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.42.12.87.alfanet24.pl 28.10.13, 10:05
      Można sie było z Nim nie zgadzać! ..... ale nie dało sie go nie szanować! .... życzyłbym wszystkim politykom, by choć w ułamku byli tacy ja On!
      • Gość: Q Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.13, 10:28
        Żeby choć w ułamku byli tacy jak On, to musieli by przestać być politykami w dzisiejszych czasach.
        Poczciwy, skromny i uczciwy człowiek.
        Trudno mi znaleźć teraz polityka którego bym tak szanował.
        • Gość: lebowsky Re: niestety masz racje! IP: *.42.12.87.alfanet24.pl 28.10.13, 10:42
          ... obecna "klasa" polityczna to chłystki! ... na jednej ręce można policzyć, tych godnych szacunku! ale czego spodziewać sie po "elycie" wyrosłej wprost z PZPR-u i legendy! MITÓW!!! o PRL-u ..... nasze społeczeństwo ma wyjatkowo krótka i wybiórcza pamieć.
      • Gość: rocznik 1950 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 10:38
        Powiedz to tym ,którzy strajkowali , popierali, biedowali, a dzisiaj mają dzieci i wnuki na przymusowej emigracji , i żyją w kompletnym zapomnieniu w kolejce do lekarza, za parę złotych i z perspektywą pracy do 67 lat........... ! Dlaczego ten twój wybitny autorytet raz nie otworzył ust w obronie Polaków, nie pogroził palcem Tuskowi, Nowakowi ......i innym.
        • Gość: kamienicznik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.42.5.23.alfanet24.pl 28.10.13, 10:50
          Dla ratowania emerytów od ubóstwa już Wam wprowadzają odwrócone hipoteki, nie bedzie żle. Bedzie żylo sie lepiej.
          • Gość: sęp Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 10:53
            Wychodzi z ciebie to częstochowskie prostactwo.
        • Gość: Q Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.13, 10:50

To właśnie Tadeusz Mazowiecki wysunął pomysł zapisania w konstytucji paragrafu o społecznej gospodarce rynkowej !
          Był wielki bo potrafił pogodzić w rządzie , partii, konstytucji , lewicę , chrześcijańskich demokratów , neoliberałów itd...
          Do nauki się weź a nie wypisujesz takie pierdoły.
          • Gość: bul Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 10:57
            Tylko co z tego wyszło. Zapisał coś czego sam pewnie nie rozumiał do końca.
            • Gość: Q Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.13, 11:09
              Nie on zapisał bo wtedy wiekszość miało sld + psl, a to on myślał o tych najbiedniejszych a nie o dziwo "lewica".
              Podaj jakiś przykład na to, że nie rozumiał do końca ?
          • Gość: tt Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.Netcominternet.pl 28.10.13, 20:07
            cześć JEGO pamięci
        • Gość: człowiek Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.wip.pcz.pl 28.10.13, 11:11
          To dzięki niemu może pajacu pisać takie niedorzeczności.
          Nie martw się tych "co strajkowali" oni nie żyją w biedzie, a jeśli to godnie.
          Nie martw się o tych "na emigracji" bo Ci tam pojechali z własnej woli, też dzięki wolności jaką dał nam śp. Mazowiecki.
          Nie martw się o "Tuska, Nowaka i innych..." bo dzięki śp. Mazowieckiemu zostali wybrani w Wolnych Wyborach.
          Martw się o stan swojego umysłu, bo tu jest już bardzo niedobrze.
          • Gość: Q Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.13, 11:20
            To nie jego stan umysłu, on nie myśli tylko powtarza papkę tych co to byli zbyt głupi żeby poradzić sobie w normalnym państwie i teraz maja pretensje do wszystkich tylko nie do siebie.
          • Gość: bul Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 11:21
            Nie doradzaj innym , jak o to nie proszą.
            • Gość: człowiek Był taki... IP: *.wip.pcz.pl 28.10.13, 11:24
              ..na tym forum co podpisywał się "Miglanc", taka moralna miernota.
              O Ciebie czuć coś podobnie.
              • Gość: do Człowiek a Re: Był taki... IP: 208.73.22.* 28.10.13, 11:32
                Gość portalu: człowiek napisał(a):

> ..na tym forum co podpisywał się "Miglanc", taka moralna miernota.

W dalszym ciągu jest "miglanc=kubiss".
            • Gość: Q Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.13, 11:24
              No jak tam czekam na przykłady nie zrozumienia przez Tadeusza Mazowieckiego tego co sam zaproponował,a może tylko tak napisałeś nieprawdę bo nie masz nic innego do powiedzenia ?
              • Gość: rysa Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 18:50
                A rozumiał !? Co? Wszystko zostało zniszczone, zdewastowane, a Polacy wykorzystani. Wielkie autorytety, bohaterowie , intelektualiści , politycy, eksperci .........To dlaczego Polska wygląda dzisiaj jak zmarznięte goowno w trawie !???
                • Gość: Q Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 19:47
                  Oczywiście wygląda 1000 razy lepiej niż w prl-u ale stare komuchy zawsze wiedzą lepiej im było wtedy lepiej - nie dziwie się .
          • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.as13285.net 28.10.13, 12:54
            Człowiek !Czy aby na pewno nim jesteś?
            Człowiek myśli a nie wypisuje wyświechtane frazesy!
            Ci co strajkowali w tamtych czasach i nadstawiali cztery litery pod milicyjne pały dzisiaj w 90% biede klepią!
            Ci co na emigracji pojechali z własnej woli!?Czy qrwa z biedy i nędzy w kraju?
            Zanim coś kłamliwego znowu napiszesz zastanów się choć troszke.
            Ja jestem na emigracji i nie z własnego wyboru a z konieczności i takich jak ja są ty tysiące więc nie pieprz propagandowych dyrdymałów!
            • Gość: lebowsky Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.42.12.87.alfanet24.pl 28.10.13, 13:02
              Nie dość, że nie z własnej woli, to jeszcze z winy Mazowieckiego! .... oj Ty ubezwłasnowolniona bidulo! ...... naprawdę tęsknisz za PRL-em
              • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.as13285.net 28.10.13, 13:15
                Czy napisałem,że z winy Mazowieckiego?Umiesz czytać ze zrozumieniem czy analfabetyzm wtórny cie dopadł?
                Choć polityka tego pana raczej mi się nie podobała to o zmarłym się mówi dobrze albo wcale więc ja się na jego temat nie wypowiadam.
                • Gość: lebowsky Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.42.13.24.alfanet24.pl 28.10.13, 13:26
                  czy prócz składania literek i rozumienia ich znaczenia, potrafisz kojarzyć fakty? ..... o kim sie wypowiadałes we wczesniejszym wpisie, o św. Mikołaju? w kontekscie jakich wydarzen sie żalisz/chwalisz swoja bezradnoscia? ...... chłopie zacznij pisać ze zrozumieniem!! (?);-/
                  • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.as13285.net 28.10.13, 13:40
                    O jakiej bezradności piszesz?Bezradni i ubezwłasnowolnieni to raczej są ci,którzy pracują za 1200netto,na umowie śmieciowej,a konsekwencją czyjej polityki to jest ?Pomyśl może zrozumiesz.Przypomnij sobie wysyp rencistów z lat 1990-92 i dowiedz się jaka była tego przyczyna.
                    • Gość: lebowsky Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.42.13.24.alfanet24.pl 28.10.13, 13:49
                      Ubezwłasnowolnieni i bezradni to ci, którzy robia cos nie z własnego wyboru ..... (?);-/

Autor: Gość: Pik :

Ja jestem na emigracji i nie z własnego wyborua z konieczności i takich jak ja są ty tysiące "

.... chciałbys cos jeszcze dopisać? ..... tylko błagam! ze zrozumieniem! (?);-) pozdro!
                      • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.as13285.net 28.10.13, 14:35
                        Tak głupich nie sieją i to wszystko Pozdro
                        • Gość: lebowsky Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.42.13.115.alfanet24.pl 28.10.13, 19:20
                          cieszę się, że zrozumiałeś! ..... również pozdrawiam ;-)
                          • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: 89.242.217.* 28.10.13, 21:13
                            Wiesz jedni chwalą Hitlera inni Stalina a jeszcze inni Gierka i Jaruzela,punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia mnie ten pan nie leży i tyle
                            • Gość: lebowsky Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.42.12.22.alfanet24.pl 28.10.13, 21:50
                              ja nie chwaliłbym żadnego z tych wymienionych! ..... ale Ty masz prawo mieć własne zdanie! tylko nie zapominaj, że owe prawo zawdzięczasz po części Panu który Ci tak nie leży! ... i tyle. podro!
                              • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.as13285.net 28.10.13, 22:06
                                Czy temu panu?
                                Ten pan znalazł się w odpowiednim czasie na odpowiednim miejscu i tyle,wcześniej w latach sześćdziesiątych był po drugiej stronie,nie mnie osądzać
            • Gość: do miglanc vel... Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: 208.73.22.* 28.10.13, 13:04
              > Ja jestem na emigracji i nie z własnego wyboru a z konieczności

To prawda ciegle emigrujesz w necie zmieniajac swe IP.
              • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.as13285.net 28.10.13, 13:18
                Mylisz mnie z kimś pajacu,bywam na forum rzadko i zawsze jako Pik a swoje fobie prześladowcze zachowaj dla siebie no i może lekarza.
                • Gość: do Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: 208.73.22.* 28.10.13, 13:34
                  Gość portalu: Pik napisał(a):

> Mylisz mnie z kimś pajacu,bywam na forum rzadko i zawsze jako Pik a swoje fobie
                  > prześladowcze zachowaj dla siebie no i może lekarza.

Mamy go tak serdecznie dosc. Jak zreszta nawet tu to widac, ze puszczaja emocje w takich chwilach i o pomylke nietrudno.
                  Przepraszam.
                  • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.as13285.net 28.10.13, 13:42
                    Mylić się ludzka rzecz i ja za pajaca przepraszam,wnerwia mnie jak ktoś mi czyjąś gębe przyprawia.
      • andrzej.sawa Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 08:48
        Warto tak myśleć.Dziękuję.
    • Gość: bellamy Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 11:28
      W jego rządzie byli sami Żydzi i jeden.......Syryjczyk. Ha ha ha !
      • Gość: Lebowsky Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.42.12.87.alfanet24.pl 28.10.13, 11:51
        ... a Tobie zapewne, wydaje sie, że jesteś czystym Polakiem?! .. bo, że prawdziwym! nie mam watpliwości! (?);-/
        • Gość: bellamy Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 12:30
          To ten, którego z woli Narodu ograł Tymiński.
          • angrusz1 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 28.10.13, 13:13
            Gość portalu: bellamy napisał(a):

>" To ten, którego z woli Narodu ograł Tymiński."

Taki to naród , a co najmniej jego część .
            • pluto37 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 29.10.13, 09:30
              angruszu!
              Teraz ten sam naród z TOBĄ włącznie wielbi karykaturę Tymińskiego w postaci JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO.
              Co widać słychac i ...... czuć. NIESTETY.
              A w lokalnej skali Tomasza Jaskółę w gatkach republikanina.
              • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.as13285.net 29.10.13, 14:01
                Kaczyńskiemu fakt w głowie się miesza,jednak co,kto w zamian?
                Te same ryje w korycie od niemal ćwierć wieku,nawet kacyki PRL-owske tyle się nie trzymały u władzy!
                Czy to PIS,PO,PSL czy jak by się nie nazywało to mordy te same cwaniaczki rodem z PZPR tylko przefarbowane!
      • andrzej.sawa Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 08:53
        A Ty kim jesteś dziecino?
    • mastori Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 28.10.13, 14:13
      Człowiek prawdziwej cnoty, wzór męża stanu.
      Także dzięki niemu, dyplomatycznym uporze, prowadzeniu skutecznej polityki poparcia dla z Polski z innymi państwami alianckimi, ratyfikowaliśmy latem 1990 roku z Helmutem Kohlem kanclerzem zjednoczonymi Niemcami
      granice na Odrze i Nysie Łużyckiej.
      [']['][']
      • Gość: kubaa Nie wstyd ci mastori??????? IP: *.182.211.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.13, 15:17
        sam jesteś kanclerzem zjednoczonymi Niemcami....nawet tutaj nie potrafisz poprawnie sklecić kilku słów.
      • Gość: UW Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 15:19
        Na męża stanu to on wykształcenia nie miał.
        • Gość: do ucznia Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.main-hosting.com 28.10.13, 15:35
          > Na męża stanu to on wykształcenia nie miał.

Mezem stanu sie jest badz nie.
          Nie ma takiego dyplomu.
          Odrobiles juz lekcje?
          • Gość: UW Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 16:35
            Nie przekonałeś mnie. Przeczytałem życiorys na Wikipedii i nie przekonuje mnie on. Polityk ten parł całe życie do żłobu, a cała ta gadanina o jego wielkości to mit.
    • Gość: wyszkow Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.wyszkow.fuz.pl 28.10.13, 14:34
      prawdziwydruid napisał:

> Odchodzą wielcy polskiej demokracji.... spoczywaj w pokoju.

[']['][']
      • Gość: hołd dla Tadeusza Zniszczono przemysł, naukę, społeczeństwo IP: *.arbelon.com.pl 28.10.13, 15:26
        "gruba kreska": sprawiła że komuszki dorwały się do majątku narodowego a opozycja walcząca wyszła na idiotów.
        "demokracja", mit: koryta dziedziczone z ojca na syna. dziad z PPR, ojciec z PZPR, syn PZPR obecnie PO, PiS, PSL, SLD, wnuk - młodzieżówka partyjna.
        poziom intelektualny: zniszczono polską edukację, naukę.
        nie znajduję niczego pozytywnego w politycznej działalnosci śp. Mazowieckiego, Wałęsy, Kwasniewskiego, Kaczynskiego, Komorowskiego.
        permanentna degeneracja polskiego społeczenstwa i panstwa, kadencja po kadencji. Zakonczy się to rozpadem dzielnicowym Polski a zacznie się od Śląska i Wielkopolski.
        śp. Mazowieckiemu składam hołd jako intelektualiście i działaczowi opozycyjnemu. Niepotrzebnie zababrał się w politykę. polityka jest dobra dla chamków a nie dla intelektualistów.
        a wy forumowe........., przestancie wycierać sobie krzywe gęby na tym forum, plując jeden na drugiego.
        • speleus Re: Zniszczono przemysł, naukę, społeczeństwo 03.11.13, 17:46
          popieram
          • mecenas.sztuki Re: Zniszczono przemysł, naukę, społeczeństwo 03.11.13, 18:10
            Chce wierzyć, że było Tadeuszowi przykro, zastał Polske murowaną a żegnał drewnianą.
    • mastori Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 28.10.13, 18:10
      Puste sklepy, apteki. Szalejaca inflacja. Polska na skraju zapasci gospodarczej.
      Wojska sowieckiego okupanta stacjonuja w Polsce, ktora nadal jest czlonkiem sowieckiego ukladu wojskowego i gospodarczego.
      Jedynie 35% mniejszosc mandatowa "sejmu kontraktowego".
      Wg jego owczesnych wspolpracownikow zarowno z Solidarnosci jak i PZPR,
      Mazowiecki jest premierem, ktory nie ocenia ludzi podlug ich przynaleznosci lecz wartosci merytorycznej proponowanych projektow dla dobra Polski.
      Polska jest wowczas pierwszym w swiecie od pond 70. lat krajem ktory z odgornie planowanej gospodarki przechodzi na system wolnorynkowy.
      Uwaznie rozwojowi sytuacji polityczno-gospodarczej przygladaja sie szczegolnie pozostale kraju z bloku sowieckiego.
      Widzac, iz w Polsce zmiany przebiegaja ewolucyjnie a byli prominenci nie sa mordowani, wciskani do wiezen, wladze tych krajow zezwalaja na swobodne i masowe protesty.
      I tak wali sie bezkrwawo system sowiecki w Europiej Srodkowej i Wschodniej.
      • Gość: do_marka Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.31.46.48.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.13, 18:42
        No i ty na czele Solidarności......hahahaaaaaa. Marek, przestań pajacować.
      • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.as13285.net 28.10.13, 19:10
        Tak z ciekawości pamiętasz tamte lata,czy tylko z lekcji historii znasz?
        Podobnie mieli Czesi i Słowacy tylko gdzie my a gdzie oni dzisiaj jesteśmy?
        • Gość: lebowsky Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.42.13.121.alfanet24.pl 28.10.13, 21:44
          Tylko na Sląsku mieszka więcej ludzi niż w Czechach! ..... a gdybyś był na bieżąco z sytuacją w tych krajach, to nie przytaczałbyś ich jako przykład (?);-)
          • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.as13285.net 28.10.13, 22:07
            Coś ci się kraje pomyliły z Węgrami chyba?
      • Gość: lebowsky Re: ładnie napisane! IP: *.42.13.115.alfanet24.pl 28.10.13, 19:24
        Krótko! zwięźle i czytelnie! ...... choć widać nie dla wszystkich (?);-) pozdro!
        • Gość: fszyscy Re: ładnie napisane! - z pamiętnika konfidenta PRL IP: *.german-proxy.de 28.10.13, 19:44
          Gość portalu: lebowsky napisał(a):

> Krótko! zwięźle i czytelnie! ...... choć widać nie dla wszystkich (?);-) pozdro
          > !

Dear Leb,
          nie bój, nie bój, gruczoły jadowe pacholtza jeszcze pełne, a gdzie mu do północy. Jeszcze nikogo nie wtrącił do lochu, dopiero się rozkręca, a wszyscy już drżą.
          Chryzantema niedokończona jak przerwana egzekucja skazańca z powodu przerwy na blanta.
          forum.gazeta.pl/forum/w,55,147543598,147543598,Kiedys_przyjde_z_chryzantema.html
          • Gość: assassin Re: jedno pokolenie i dobrobyt IP: *.42.4.208.alfanet24.pl 28.10.13, 20:02
            Tyle majatków co zrobiły złodzieje przez ostatnie dekady trudno zliczyc. Stary kradł za pzpr, dzieci swoje zabezpieczyl. Solidaruchy gołodupce ale sprzedajne, te bardziej żwawe i cwane też już zabezpieczone finansowo. Teraz szczekają o innych, ze nieudacznicy ! Nie odnalezli sie w realiach demokracji. A może zwyczajnie nie KRADLI. Co do p. Mazowieckiego ? Hmmm.... może chciał dobrze, mądry człowiek był, ale czy to wystarczy ?
        • mastori Re: Zasługa Premiera. 28.10.13, 20:01
          Zasługa Premiera. W takim kontekście szalenie skomplikowanej, zwarstwionej sytuacji przyszło mu dla Polski, Europy pracować. Gdy tylko mógł coś zdziałać to skutecznie o to walczył. Choćby o ministerstwo spraw zagranicznych. Stanowczo nie zgodził się aby nalegający PZPR zatrzymał je dla siebie. Chciał uciec od poddańczej polityki wobec sowieckiego wasala i wcisnął tam Skubiszewskiego.
          Tak bez agresji i nienawiści.

Dziękujemy Premierowi.

A siebie Lebowsky pozdrawiamy.

Pozdrawiam,
    • angrusz1 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 28.10.13, 21:04
      www.bbc.co.uk/news/world-europe-24700801
      • speleus Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 28.10.13, 21:35
        Ale facetowi udało się zejść z tego świata popie...nego w dniu swoich imienin. Pokój jego duszy . To chyba jakieś fatum. Pozdrawiam.
      • angrusz1 Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 06:51
        4,5 tysiąca ludzi pożegnało " dobrego premiera " a setki tysięcy " złego prezydenta " .
        Zastanawiająca różnica .
        • andrzej.sawa Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 08:55
          Niestety,teraz modne jest plucie,a nie myślenie.
    • Gość: raz dwa trzy Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 16:16
      Dzisiaj pojawiła się taka informacja w w wątkach na interii taka informacja / plotka?/ , że Borusewicz przyznał sobie 75 tysięcy nagrody !? Ktoś słyszał !? Jeśli to prawda, to nieźle się ten złodziejski etos uwija .
      • Gość: Q Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 18:06
        A wczoraj była taka informacja w wątkach na facebooku że Obama to kosmita i ma swój prywatny talerz latający ! Ktoś słyszał ? Jeśli to prawda to nieźle się ten kosmiczny etos uwija !
        • Gość: Pik Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: 89.240.48.* 29.10.13, 18:32
          A dzisiaj w autobusie poszła plotka,że Adolf żyje i nie na darmo Oświęcim jest utrzymywany w dobrym stanie!Więc 80% sejmu i senatu ma się czego obawiać!
        • Gość: ... Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.net.stream.pl 30.10.13, 01:25
          Przecież sobie przyznał -> natemat.pl/48283,marszalek-senatu-bogdan-borusewicz-sam-sobie-przyznal-50-tys-zl-premii-zakowski-lza-mi-sie-w-oku-zakrecila

jedynie co to ktoś nie zauważył że kilka miesięcy temu ale temat i tak aktualny.
          • Gość: Q Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.13, 07:09
            No to nie 75 a 50 i nie przyznał bo to działa z automatu jak trzynastka czy inne premie.
            A przyznawana jest przez marszałka bo premie są przyznawane oficjalnie w Senacie przez marszałka.
            Temat już wałkowany, w przypadku Sejmu było to samo.
    • rozmowy_w_sieci Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 29.10.13, 22:32
      A 3.11 będzie żałoba narodowa...
      • taniarada Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 02.11.13, 20:23
        Jaki żałobnik taka żałoba.Beż zwykłych ludzi, panowie przy okrągłym stole mogli by komuchom w nos tylko nagwizdać.A później tych ludzi olali. Totalna nuda na tym forum .Niektórzy się zakamuflowali. I udają Greków.Logowanie ,ściemnianie .Maskara i maskarada lol.
        • nastori Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 02.11.13, 20:34
          Odszedl moj wielki pRzyjaciel
          razem znizczylismy komune
    • andrzej.sawa Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 08:50
      A wywiesiliście flagę?Dzisiaj Jego Pogrzeb.
      • taniarada Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 09:30
        Tłumy żegnają Mazowieckiego.W kolejce ustawił się prezydent Komorowski i jego żona.Znając gabaryty małżonki to były tłumy.Tam na górze Pan rozstrzygnie kto dobrze służył ludowi.I nie wdawał się w przymierze z esbecją.Dla mnie umarł człowiek co się przyczynił ,a nie decydował .Zaprzepaścił wielka szansę.Dzwon Zygmunta bije wtedy ,gdy trzeba się cieszyć.Jak umrze Jaruzelski niech bije przez trzy dni.
        • qq.44 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 09:36
          A reptilianie też brali udział w spisku ? Stary komuchu ?
          • taniarada Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 09:48
            Mazowiecki jest symbolem transformacji ustrojowej.Patologia finansowa,zagłada przemysłu polskiego,obrócenie Polski w kraj kolonialny ,a Polaków w lud pachołków.Nie ma po kim szlochać.I ochronę czerwonych gnid.Niektórzy już czekają w kolejce by umknąć sprawiedliwości ludzkiej.Jak pisałem wyżej, Jaruzel , Kiszczak i wielu innych.
            • andrzej.sawa Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 09:54
              Ciebie też pytam - ile masz lat?
              • taniarada Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 10:19
                Prowadzisz statystykę urodzin ?Czy kwestię przekomarzania się, ile kto ma lat i na ile jest świadomy.Panowie z AWS i Solidarności nie byli przygotowani do prowadzenia rządów w RP.Komuniści <wydutkali nas bez mydła.Afery alkoholowe ,papierosowe ,celne ,FOZZ,rublowe,ART-B i wiele innych.Uległość wobec Berlina.I pamiętam to wszystko synku.Tak kształtowały się majątki i bogactwa.Polityk grubej kreski i nic poza tym .A ci co ryczeli Solidarność i podnosili dwa palce do góry zostali totalnie olani.Nawet od Ruskich nie potrafił się oderwać.Palenie akt .Słynny budynek KW PZPR w Gdańsku ,gdzie Tadzio nasłał prewencję na młodzież ,która nie pozwoliła palić .Ostatni zjazd PZPR w Sali Kongresowej ,gdzie Tadzio posłał ZOMO na demonstrację .Wobec tego zjazdu.I to pamiętam synku.
                • andrzej.sawa Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 10:22
                  Człowieku,wtedy wiedzieliśmy i robiliśmy to co wiedzieliśmy.Dlatego pytam o wiek.
                  • taniarada Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 10:35
                    Człowieku nie rozliczenie komunistów to był największy błąd .Nie płakałem po Kuroniu ,Geremku nie płaczę po Mazowieckim.Zmarnowane ostanie 24 lata.Nie pisze się źle o zmarłych ,ale Mazowieckiego Tadzia nie ma za co chwalić.Dalej żyjemy w chorym kraju .Mnie już nic nie pomoże ,ale nasze dzieci i wnuki .Też mają spieprzać z tego kraju ,jak dorosną.Nikt nie wykorzystał tego zrywu, spontaniczności i Papieża Polaka.
                    • andrzej.sawa Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 10:43
                      Po raz kolejny pytam - ile masz lat,bo trzeba wiedzieć o czym się mówi.
                      • ku-tz po co pytasz 03.11.13, 13:18
                        Nie pytaj kogoś kto zatracił całkowicie poczucie rzeczywistości.
                        "taniarada" to człowiek nieuleczalnie chory. On nigdy nie zrozumie tego co sam pisze.
                        Formy obłędu intelektualnego bywają straszne.
                        • andrzej.sawa Re: po co pytasz 03.11.13, 13:23
                          Zostawmy pierdoły,myślmy i pamiętajmy,ale i wiedza jest potrzebna,żeby wiedzieć co było możliwe w danym momencie.
                          • qq.44 Re: po co pytasz 03.11.13, 16:42
                            Nigdy nie będziemy wiedzieli co było możliwe w tamtym momencie, ale trzeba było mieć wiele mądrości a najwięcej odwagi żeby zdecydować się na wyprowadzanie kraju z tego bagna.
                            • prawdziwydruid KONIEC 04.11.13, 06:35
                              wiecie co??? zacząłem ten wątek, żeby dać świadectwo pamięci.... Liczyłem się z tym, że pojawią się nienawistne wpisy, głupie dyskusje, Polska jednym słowem. Tak jak w przypadku Smoleńska wyszła nam słoma z butów, tak w przypadku śmierci Mazowieckiego, ale też wielu, wielu innych, również. Nie ma dla nas autorytetów, postaci spiżowych z którymi moglibyśmy się identyfikować. Sami dla siebie jesteśmy autorytetami, wyroczniami. Nie ma dla nas świętości ( co tam śmierć, czyjś ból) sami jesteśmy święci. W końcu katolicy. I nikt nam nie podskoczy. Oceniamy i ośmieszamy wszystko i wszystkich ( gruba prezydentowa, mały prezydent, tamten to żyd, a tamten ubek) bez chwili refleksji..... Europa, świat cały zazdrości nam takich postaci. Oni jakoś potrafią spojrzeć szerzej, bez emocji przez pryzmat tego co człowiek po sobie zostawił. A my??? Potrafimy tak??? Chyba jednak nie...
                              A mnie chodziło tylko o pamięć człowieka, nic więcej. Więc jako że wątek zacząłem to pragnę go zakończyć. Tylko czy będziecie to potrafić???
                          • prawdziwydruid Re: po co pytasz 04.11.13, 06:34
                            wiecie co??? zacząłem ten wątek, żeby dać świadectwo pamięci.... Liczyłem się z tym, że pojawią się nienawistne wpisy, głupie dyskusje, Polska jednym słowem. Tak jak w przypadku Smoleńska wyszła nam słoma z butów, tak w przypadku śmierci Mazowieckiego, ale też wielu, wielu innych, również. Nie ma dla nas autorytetów, postaci spiżowych z którymi moglibyśmy się identyfikować. Sami dla siebie jesteśmy autorytetami, wyroczniami. Nie ma dla nas świętości ( co tam śmierć, czyjś ból) sami jesteśmy święci. W końcu katolicy. I nikt nam nie podskoczy. Oceniamy i ośmieszamy wszystko i wszystkich ( gruba prezydentowa, mały prezydent, tamten to żyd, a tamten ubek) bez chwili refleksji..... Europa, świat cały zazdrości nam takich postaci. Oni jakoś potrafią spojrzeć szerzej, bez emocji przez pryzmat tego co człowiek po sobie zostawił. A my??? Potrafimy tak??? Chyba jednak nie...
                            A mnie chodziło tylko o pamięć człowieka, nic więcej. Więc jako że wątek zacząłem to pragnę go zakończyć. Tylko czy będziecie to potrafić???
                  • angrusz1 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 13:18
                    andrzej.sawa napisał:

>" Człowieku,wtedy wiedzieliśmy i robiliśmy to co wiedzieliśmy.Dlatego pytam o wiek. "

Taak, po latach o wiele więcej człowiek wie i inaczej ocenić może ale przecież o imporcie wódy , ba !! spirtu real czy rojal było już wiadomo zanim T.Mazowiecki został premierem .
                    Jaki był problem , żeby to ukrócić ?
                    A jednak to trwało nadal . Jedni na tym się bogacili a inni tracili : pracownicy polskich gorzelni , pracownicy pegeerów i rolnicy nie mogli sprzedać polskich ziemniaków .
                    Stąd i różnica w ocenie tamtych czasów .
                    Jedni uważali, że to należy jak najszybciej ukrócić , ba !! zastopować , a inni uważali , że to przejaw przedsiębiorczości i należy wspierać przedsiębiorczych ludzi .
                    No i te podziały zostały aż do dzisiaj .
                    • angrusz1 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 20:12
                      Uczestnik nocnej zmiany , członek UD , UW i na koniec popierał PO .
                      Trudno po takich decyzjach politycznych nie być różnie ocenianym .
                      To chyba oczywiste i z tym trzeba się pogodzić .
                    • taniarada Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 20:44
                      Angrusz 1 napisał: po latach człowiek wie więcej .Sawa chyba nie wiedział, że wraz z grupą podpisując pakt z komunistami decyduje się na pohańbienie.Pakt podpisany przy alkoholu i klepaniu się po plecach z Kiszczakiem ,to można o kant tego okrągłego stołu rozbić.Komuniści nieraz łamali umowy.Zostaliśmy wyrolowani na różne sposoby .Magdalenka na cały wiek została koniem trojańskim dla wielu Polaków.Dla tych co zostali ,dla tych co wyjechali.Lub nie chcieli wyjechać.Mazowiecki pisząc w PAX -sie pisał, żaden katolik nie zaprzecza wielkiej doniosłości.W teorii Marksa i jego następców .Już wtedy był robiony młyn na głowy.I druga ciekawostka ,Tadzio napisał :wróg pozostał ten sam.O żołnierzach podziemia.Gdyby przejrzeć kroniki procesów członków organizacji podziemnych to z całym cynizmem mordowali swoich towarzyszy.W innym porównywał ich ,że są ich sojusznikami oprawców ,z Dachau ,Oświęcimia i Mauthausen .Tadzio ,jak skończyła się wojna miał osiemnaście lat i gó... wiedział o żołnierzach podziemia. Jestem szczególnie wyczulony na te sprawy .I pytanie o wiek Sawy jest nie na miejscu.Część Mazowieckiego pamięci ,niech spoczywa w spokoju.Zamykam ten temat.
                      • qq.44 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 20:52
                        Zamykać to powinni takich bredzących wariatów jak ty stary komuchu !
            • qq.44 Czerwony Taniarada 03.11.13, 09:59
              Taniarada, a dużo was komuchów jeszcze jest w Częstochowie ?
              Bo może byście tak zrobili jakieś zebranie starych czerwonych piesków ?
              Przyszedłbym się z was pośmiać .
        • andrzej.sawa Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 03.11.13, 09:44
          Ile lat wtedy miałeś?
          • taniarada Hipokryzja żałobników 03.11.13, 18:10
            Panie Sawa nie myślisz ,że żałoby Mazowieckiego zrobiono cyrk.To żałoba dla starych komuchów to dzięki jego grubej kresce stare komuchy mają dziś ,jak w raju.Taki Miller bezczelnie śmieje się w telewizji .bolek wyczyścił sobie papiery.Liberałowie dzięki Unii rozpoczęli marsz do koryta.I rządzą patologicznie do dziś.Co z tego ,że można dzisiaj wyjechać w najdalszy koniec świata.Kupić sobie garnitur Bossa .Pracować albo nie.Najlepiej do 67 lub dalej.Co z tego.Żadnemu katowi z SB i WSI włos z głowy nie spadł.W sejmie zasiadła cała żydowska agentura.Do tej pory różne Hartmanny i Baumany opluwają Polaków.Jak sądzisz panie Sawa ,czy to nie prawda?
            • qq.44 komunista taniarada 03.11.13, 18:13
              Tak wiemy że tobie staremu komuchowi w prlu było dobrze a teraz cie boli,że się z was czerwonych śmieje cały świat.:)
              Twoje miejsce czerwony piesku w Korei płn.:) towarzyszu taniarada.
              • taniarada Re: komunista taniarada 03.11.13, 21:09
                “Próżnoś repliki się spodziewał
                Nie dam ci prztyczka, ani klapsa
                Nie powiem nawet pies cię jebał
                Bo to mezalians byłby dla psa”
                • qq.44 Re: komunista taniarada 03.11.13, 21:11
                  A po co mi replika wariata z kompleksami starego komucha ?
                  • prawdziwydruid Kończę 04.11.13, 06:37
                    • taniarada Re: Kończę 04.11.13, 08:26
                      I z tego powodu nie mogłeś spać.Każdy ma prawo do wypowiedzi i własnego zdania.Ja byłem blisko tych wydarzeń ,bardzo blisko .Moje marzenia były inne.Moje pokolenie jest przegrane.Wszyscy kiedyś staną prze Bogiem i się rozliczą.To jedyna sprawiedliwość dziejowa.Był Geremek ,był Mazowiecki ,stanie też i Tusk.Życie pokazało,że łotrzy żyli i żyją doskonale w RP.A ci co walczyli o sprawiedliwość i godne życie zniknęli w otchłani beznadziejności życiowej.Dalej grupa cwaniaków nami rządzi i prowadzi do zguby.Po 24 latach doskonale widać tą transformację polityczną .Jeśli Ty tego nie dostrzegasz to faktycznie nie ma o czym rozmawiać.
                      • qq.44 Re: Kończę 04.11.13, 08:43
                        No proszę, stary wariat nie odpuszcza.
                        Forum nie jest dobrym miejscem na leczenie kompleksów, trzeba udać się do odpowiedniego lekarza.
                        To że jesteś niedorajdą to tylko twoja wina, nie "ich" stara pierdoło !
                        • dr.zymala Re: Kończę 04.11.13, 09:34
                          >To że jesteś niedorajdą to tylko twoja wina, nie "ich" stara pierdoło !
                          Dawno temu poznałem człowieka, biegał z miotłą po hali w hucie zamiatał i narzekał. Gdy zaczął się okres zmian, ów człowiek odstawił miotłę i zaczął krzyczeć, że mu źle. Lata mijały a on krzyczał dalej, ale już w grupie jemu podobnych. Teraz chodzi w płaszczu do kostek, ma służbowy samochód, mówi o sobie "my".
                          On nie jest niedorajdą, prawda?
                          Szkoda tylko, że przestał dostrzegać "człowieka biegającego z miotłą".
                          Taka drobna przypadłość.
                        • mateusz572 Re: Kończę 04.11.13, 09:50
                          qq.44 napisał:

> No proszę, stary wariat nie odpuszcza.
                          > Forum nie jest dobrym miejscem na leczenie kompleksów, trzeba udać się do odpow
                          > iedniego lekarza.
                          > To że jesteś niedorajdą to tylko twoja wina, nie "ich" stara pierdoło !

Daj spokój, szkoda klawiatury. Wieszającym psy na rządzie Tadeusza Mazowieckiego należałoby odpowiedziec sentencją Masłowa : "gdy jedynym narzędziem jakie posiadasz jest młotek, wszystko wygląda jak gwóźdź". I to tyle.

P.S. Tadeusz Mazowiecki - jeden z nielicznych w historii Rzeczypospolitej, który umiał budowac ponad podziałami.
                          • bramaadama gg44 04.11.13, 15:50
                            Jeśli nie wiesz do czego służy nowe logowanie to możesz się synku niebawem przekonać .Co to znaczy molestowanie .Każdy prawo do wypowiedzi i swojego zdania ,bez obrażania innych.A ty przyczepiłeś się jak rzep do psiego ogona śmieciu .
                            • qq.44 Re: gg44 04.11.13, 16:49

"> Jeśli nie wiesz do czego służy nowe logowanie to możesz się synku niebawem prze
                              > konać .Co to znaczy molestowanie " - no właśnie co to znaczy ?????:))) hahaha

" śmieciu " - czy to molestowanie ??
                              • afrodyziak Re: gg44 04.11.13, 20:30
                                gg mnożone przez 44 razy .Twój szloch za przeszłą epoką przechodzi wszelki pojęcia.Zbieraj sobie relikwię, ku chwale grubej kreski .Bracia czerwoni są ci wdzięczni za obronę komuny i reszty tego tałatajstwa.Żeby jeszcze było z kim rozmawiać.Sraczki dostajesz ,jak ci nikt nie odpisze gudłaju.
                                • qq.44 Re: gg44 04.11.13, 20:35
                                  Wiem że ty stary komunisto wspominasz z tęsknotą te czasy prlu, które dzięki między innymi Panu Tadeuszowi minęły ale niestety teraz trzeba pracować uczciwie.
                                  Czasy gdy leżałeś w piachu pod kombinatem bezpowrotnie minęły i nie wrócą.

Ile jeszcze założysz nicków stary komuchu ?
                                  • afrodyziak gg jak gó 04.11.13, 20:52
                                    Gdzie poszła twoja nauka, w las.Musisz poszukać książeczki PZPR u swojego starego .I od razu strzel mu w ryja.Bo raz niczego cię nie nauczył,drugie kasa wydana na ciebie została zmarnowana .Trzecie jesteś głupcem wydając opinie o drugim człowieku ,nawet go nie znając.Nie z jednymi głupolami i na tym forum prowadziłem dysputę i żaden mi tu nie zagroził.Drugie to przyjechałem tu tylko na grób swoich rodziców i później tacy niedorobieni mogą sobie spokojnie brykać i pisać bzdety o Smoleńsku o wielkim Tadziu Grubej Kreski i reszty tej hołoty.I wielkiej chwały Platformy Obywatelskiej .W dobie internetu takie ciołki ,jak ty wykorzystują okazję ,że nikt nie oponuje .We wszelakim opiniom.Pa gg-mnożone przez 44.Szkoda gadki z tobą.
                                    • qq.44 Re: gg jak gó 04.11.13, 20:58
                                      O to teraz będzie jak widac z innego nicku :))
                                      Głupi jesteś i do tego stary komuch i te przechwałki : "żadem mi tu nie zagroził ":)) hahahah mam z twojej głupoty i zarozumialstwa tylko ubaw.
                                      Na Białoruś durniu tam twoje miejsce :))

Jak coś durniu to "gruba linia", grubą kreskę to masz niestety w głowie :))
    • angrusz1 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 06.11.13, 17:57
      www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=2946
      • qq.44 Re: Zmarł Tadeusz Mazowiecki 07.11.13, 06:55
        ekai.pl/diecezje/gnieznienska/x72172/telegram-prymasa-polski-abp-jozefa-kowalczyka-po-smierci-tadeusza-mazowieckiego/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka