Dodaj do ulubionych

kara dla Multimedia Polska!!

11.02.14, 19:25
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta nałożył na sieć kablową Multimedia Polska karę w wysokości ponad 630 tys. zł za to, że włączała dodatkowe usługi bez zgody klientów, jednostronnie zmieniając z nimi umowy

www.wirtualnemedia.pl/artykul/duza-kara-dla-multimedia-polska-za-zmienianie-umow-z-klientami
sprawdźcie czy wam coś "przypadkiem" nie włączyli
Obserwuj wątek
    • ametyst-0 Re: kara dla Multimedia Polska!! 08.05.14, 11:22
      Następna kara powinna zostać nałożona za:Miejscowość Prabuty.Brak możliwości odbioru TVP1 i TVP2 w standardzie HD. 10 tysięczne miasto nie zasługóje na odbiór podstawowych kanałów w tym standardzie.MM to nie kablówka moim zdaniem,lecz"Kupówka" Niestety nie ma konkurencji w moim regionie.
      • spee-dy Re: kara dla Multimedia Polska!! 09.05.14, 09:10
        A zgłaszałeś awarię w dziale technicznym? Może coś im się sypnęło. Zdarza się w każdej kablówce i raczej kar za to nie dają ;) Za to Tobie należy się upust ekwiwalentny do czasu braku usługi.
        • ametyst-0 Re: kara dla Multimedia Polska!! 09.05.14, 09:51
          Oczywiście zadzwoniłem.Przedstawiłem się jako potencjalny klient.Zapytałem dlaczego nie udostępniają TVP1,TVP2,oraz Polsatu w standardzie HD.(W pakiecie te programy są emitowane w HD) Miła pani zapytała w jakiej to miejscowości mieszkam.No i okazało się że dla 10-tysięcznego miasta,podstawowe,jak by nie było programy, nie są dostępne w HD.W zamian za to emitowane są w HD: Discowery,Wildy,tudzież inne nie zbędne dla przeciętnego oglądacza programy.Wygląda na to że:"Jedynka,dwójka,polsat,jakie są w hd każdy wie"
          Szczęka mi opadła.Zakończyłem dyskusje stwierdzeniem że jako operator sieci kablowej,MM są 100 lat za murzynami.Zastanawiam się nad wypowiedzeniem prywatnej wojny,może coś zwojuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka