Dodaj do ulubionych

Kolumny Tonsil

13.10.14, 13:28
Gdzie w Częstochowie można wymienić głośniki w kolumnach Unitra Tonsil. Kolumny były doskonałe, ale po latach sparciały membrany i teraz nie da się słuchać ani muzyki, ani radia. Strasznie charczą i trzeszczą.Nie chcę kupować nowych, bo przeważnie mają obudowę plastikową, a drewniane są zdecydowanie lepsze. Pytałam w punkcie naprawczym w I Alei, ale powiedzieli mi, że się w to nie bawią. Jeśli ktoś wie, gdzie takie rzeczy robią, to bardzo proszę o namiary.
Obserwuj wątek
    • piesc_boga Re: Kolumny Tonsil 13.10.14, 15:13
      Wymieniać głośników nie musisz. Możesz same membrany, czy też zawieszenia. Jeszcze pytanie czy to się opłaci, a to zależy jakie te kolumny masz. Można samemu zestaw naprawczy kupić i skleić. Biorąc pod uwagę że nie naprawiałaś wcześniej już powoli rozsypujących się głośników to do 500zł kupisz zadowalające Twoje wymagania drewniane kolumny. Popatrz na allegro czy olx masz kilka ofert z częstochowy używanych 300-500 zł. Beda lepsze niż jakiekolwiek nóweczki do 1000zł.
      Altusy wystaw na allegro w stanie jakim masz.
      Kolumny plastikowe od drewnianych róznią się podobnie jak manekin od człowieka.
      Jeśli bardzo Ci zależy na regeneracji to może ten gościu się jeszcze zajmuje Aleja Armii Krajowej 64 pok.1
      Częstochowa
      34 322 19 39
      • elf46 Re: Kolumny Tonsil 14.10.14, 19:48
        Dzięki bardzo. Jutro zadzwonię.
    • elf46 Re: Kolumny Tonsil 14.10.14, 19:46
      Czy nikt z Was nie wie, gdzie to można naprawić?
      • aagaa.czest Re: Kolumny Tonsil 15.10.14, 00:25
        Pomierz głośniki, kup nowe membrany, wymień sam. Tylko nie kupuj dedykowanych po zapłacisz krocie. Ja (kobieta!!!) wymieniałam ok 6 lat temu w moich leciwych altusach i grają do tej pory :) na allegro masz tego mase, wraz z instrukcją wymiany. To na prawdę proste.
        • elf46 Re: Kolumny Tonsil 15.10.14, 06:45
          Dzięki aagaa. Jak ten z Armii Krajowej już tego nie robi, spróbuję zrobić to wg Twojej rady. Dzięki.
        • piesc_boga Re: Kolumny Tonsil 15.10.14, 10:01
          "Tylko nie kupuj dedykowanych po zapłacisz krocie."
          Membrana cewka i magnes, nawet kopułka to tak samo ważne elementy w głośniku. Kupując nieoryginalny zamiennik musisz musi mieć pewność że jest tak samo wykonany i ma taką samą charakterystykę. Proste to zadanie nie jest i jakby Ci ktoś przyniósł i podłączył u Ciebie fachowo zregenerowane takie same jak masz Altusy to profesjonalną regenerację uznała byś jako priorytet w domowym budżecie. To jest dobry sprzęt, nie poprawiajcie fabryki. Za kilkadziesiąt złotych na allegro dostanie głośnik o podobnych wymiarach i mocy. Będzie taniej niż regeneracja i też będą grały. A na regenerację Tonslia można uzbierać i poczekać bo warto. Odwiedź też jakieś fora audio, ten temat na wszystkich jest wyczerpany.
          • expertum-credere-potes Re: Kolumny Tonsil 15.10.14, 21:14
            heja byłem wczoraj na AK u gostka i warsztat działa, trzeba tylko tyłek w troki i podjechać na AK 64 nad apteką i facet ci to zregeneruje profesjonalnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka