Dodaj do ulubionych

Program dla bezrobotnych

08.09.04, 07:13
A co ma zrobić bezrobotny, który właśnie stracił prawo do zasiłku, jest
zainteresowany szkoleniem, aby się przekwalifikować i otrzymuje informację,
że na szkolenia to zapisują na początku roku. A do końca roku to co - zęby w
ścianę? Może ktoś z Urzędu Pracy odpowie mi na to pytanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: bezrobotna Re: Program dla bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:30
      Tez ostatnio uslyszalam ze na szkolenie moze sie dostac tylko osoba, ktora dany
      pracodawca chce zatrudnic. Wtedy jest szkolona pod katem tej pracy. A poza tym
      fundusze na szkolenia zostaly juz na poczatku roku rozplanowane.
      Co ciekawsze chodzilam dosyc czesto do UP a dopiero kilka dni temu dowiedzialam
      sie o pieniadzach z funduszu europejskiego (i nie powiedziano mi o tym w UP).
      Jak poszlam sie zapytac czy mam szanse dostac sie na jakis staz, uslyszalam ze
      nie, gdyz nie jestem juz "absolwentem", a podobno te pieniadze byly
      przeznaczone takze dla osob, ktore juz sa dluzej bezrobotne.
      • Gość: olsa Re: Program dla bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:57
        Cały program to fikcja. Niech gazeta zainteresuje się kto z niego skorzystał.
    • Gość: koles Re: Program dla bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 10:13
      niech znajdzie sobie prace albo kradnie hahaha
    • Gość: Kaj Re: Program dla bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:53
      Informacje o programie oraz innych co ciekawszych akcjach przeciwdzialaniu
      bezrobociu są zarezerwowane tylko dla wąskiej grupy ludzi - potajemnie
      wtajemniczonych - stanowiących rodzinkę lub znajomych pracowników PUP(i to na
      wyższych stanowiskach)Prosze sie przyjrzeć coraz to większej korupcji w PUP i
      obsadzaniu "tylko swoich"
      • Gość: bezrobotny Re: Program dla bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:21
        xxx
    • Gość: bbd Re: Program dla bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:44
      Poza tym co da szkolenie bezrobotnemu?? Nic. Bo taki bezrobotny przekwalifikuje się i dalej bedzie bezrobotnym w dodatku bez prawa do zasiłku. Pracy u nas jak na lekarsstwo. Oferty to tylko szwaczki, cholewkarze, kucharze, spawacze. A inne oferty- z doświadczeniem. Tylko nikt nie daje szansy zdobyć tego doświadczenia. Jeszcze nawiasem mówiąc, to te szkolenia to bzdura. Najśmieszniejsze jest to, że np. hutnikowi z wieloletnim stażem na hucie proponuje się kurs "masażu" albo inny również bzdurny.
      • Gość: bezrobotna Re: Program dla bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 11:08
        Zgadzam sie ze te szkolenia niewiele daja, ale osoba, ktora jest wyslana na
        szkolenie dostaje stypendium w wysokosci 200-300 zl na miesiac. Moze dlatego
        zwykli ludzie (ktorzy nie maja znajomosci u UP) nie moga sie na nie dostac
        • Gość: leszcz Re: Program dla bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:37
          kiedy doczekamy się rzetelnych informacji o wolnych miejscach dla bezrbotnych
          w PUP
          • Gość: zyta Re: Program dla bezrobotnych IP: 217.153.80.* 10.09.04, 15:18
            Chcialabym aby GW przekazała informacje nt. tego prograu dla swoich czytelników.
            Kto może skorzystac i kto (zakład pracy) skorzystał.
    • Gość: Horror Re: Program dla bezrobotnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 22:51
      nie wiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka