Dodaj do ulubionych

proponuje założyć watek najgorsi pracownicy

04.01.15, 18:14
Mam na myśli wpisywać pracowników ,którzy porzucają prace z dnia na dzień. Może to pomoże ostrzec pracodawców przed nieuczciwymi pracownikami.np. Adam W. z ulicy Jana Pawła II
Obserwuj wątek
    • michalsc0 Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 05.01.15, 00:57
      Taki wspaniały pracodawca,że pracownik uciekł po pierwszym dniu :) Pozatym jesteś rudy,was nikt nie lubi.
      • iza6425 Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 05.01.15, 21:00
        Każdy pracownik poniżej 27 lat.
        • zawsze-inna Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 05.01.15, 22:08
          skoro pracownik ucieka po pierwszym dniu pracy to coś jest chyba nie tak? Ale pracodawca tego nie widzi....zawsze obwini pracownika .
          • storima Na krawedzi prawa. 05.01.15, 22:18
            Ochrona danych osobowych.

Zaden normalny pracodawca nie bedzie upublicznial "kartotek pracowniczych".

Nie trzeba byc ekspertem, aby wiedziec, ze grozi to powaznymi konsekwencjami prawnymi.
          • taniarada Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 05.01.15, 23:23
            skoro pracownik ucieka po pierwszym dniu pracy to coś jest chyba nie tak? Ale pracodawca tego nie widzi....zawsze obwini pracownika Kwadratura Gaussa całkowania numerycznego.Tak samo jest kwadraturą pracownik ,pracodawca .Pracownik udaje ,że robi ,a pracodawca udaje że płaci.W Polsce pracownik nie ma żadnych praw .Jest wykorzystywany i w każdej chwili może być pozbawiony wynagrodzenia.I żaden sąd pracy mu nie pomoże.W Polsce znaleźć dobrego niepijącego fachowca równa się zeru.Od 1990 roku robol w Polsce stanowi pogardę dla innych zawodów.
            • pani-gienia Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 10:57
              A gdzie on napisał, że po pierwszym dniu?
              • zawsze-inna Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 11:05
                pani-gienia napisała;
                A gdzie on napisał, że po pierwszym dniu?

Fakt,niedopatrzenie napisał ,że z dnia na dzień.Ale czy ktoś kto ma umowę porzuca w ten sposób pracę?rzadko bo należy mu się świadectwo pracy.Więc tu się nasuwa kolejne pytanie czy pracownik porzucający pracę z dnia na dzień miał umowę.
                • taniarada Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 11:21
                  zawsze-inna napisała:

> pani-gienia napisała;
                  > A gdzie on napisał, że po pierwszym dniu?
                  >
                  > Fakt,niedopatrzenie napisał ,że z dnia na dzień.Ale czy ktoś kto ma umowę porzu
                  > ca w ten sposób pracę?rzadko bo należy mu się świadectwo pracy.Więc tu się nasu
                  > wa kolejne pytanie czy pracownik porzucający pracę z dnia na dzień miał umowę.
                  >
                  W jakim Ty świecie żyjesz.Jakie umowy ? Jakie świadectwa? Lata PRL jeszcze pamiętasz ?Przepracujesz pół roku i świadectwa nie dostaniesz.Drugie już pisałem wyżej ,ludzie nie szanują pracy .
                  • zawsze-inna Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 11:37
                    No właśnie o tym piszę ,gdyby były umowy pracownik byc może nie porzucałby pracy z dnia na dzień!!!a tak to co mu zależy.a czemu nie szanują pracy???nie muszę chyba odpowiadać.
                    • taniarada Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 13:32
                      Ciągle piszę o kwadraturze powiązań .Dobry pracownik na wagę złota .Każdy jest kowalem swojego losu.I po paru dniach ,widać kto jest czego warty.Jeśli mi się nie podoba .To odchodzę i nie musi pracodawca wieszać na mnie "psów " .I wypisywać na necie.Jednak za dwóch kadencji Platformy Obywatelskiej prawa pracownicze i umowy śmieciowe nie zostały naprawione.Składki zusowskie odprowadzane przez pracodawców też.Kodeks pracy ten nowy tylko z korzyścią dla pracodawców .Bezrobocie i wyjazd pracowników na saksy to tabu.Bieda ,rozpacz to tylko w programie Jaworowicz .Patrząc na nasze elity rządzące to w tym kraju nie chce się pracować .W kraju cwaniaków politycznych i obłudy społecznej.Gdzie Polak ,Polakowi wrogiem.
        • 5rudy Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 17:43
          masz racje .Dobry pracownik wiążący przyszłość z polskim pracodawca to taki ,ktory ma mieszkanie ,kredyt ,rodzinę i dzieci w wieku szkolnym .Taka osoba może u polskiego pracdawcy popracować
          Ja nie przyjmuje żadnego pracownika ,który pracował za granica-polska praca będzie mu smierdziala,Oczywiście jak ktoś ma ochotę to niech wyjeżdża tylko proszę aby nie korzystał z polskiego szkolnictwa oraz w wolnych chwilach nie przyjeżdżał do Polski w celu np .wizyty u dentysty .My tutaj pracujący za taka osobę ponosimy koszty.Jakie ???? Myślę ,ze każdy rozumny wie i nie bede pisał
      • 5rudy Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 17:36
        witam
        szkoda ,ze większość aktywnych forumowiczów umie czytać ale ma problemy ze zrozumieniem
        w mojej firmie sa umowy o prace ,pracownicy pracują kilka lat a potrafią najczęściej po 10 jak otrzymają wynagrodzenie rezygnować z pracy .Sa to ludzie bez honoru dno ,oczywiscie nie wszyscy ale takich jest większość Powód np musze tacie pomoc w jego pracy ,mam już bilet na samolot i załatwioną prace za granica NIESTETY TAKICH JEST WIEKSZOSC
      • 5rudy Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 17:46
        proszę przeczytać ze zrozumieniem a później proponuje zabierać głos Co do koloru rudy to jest on bardzo modny rudawy jest nasz aktualny prezydent Matyjaszczyk niedawno wybrany przez ogół Prosze pamietac tez o Tusku tez jest rudawy .TO nie jest wstyd a tym bardziej WADA
    • ramzes1960 Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 09:07
      czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,16336287,Klienci_doradcow_finansowych_pikietowali_siedzibe.html
      TU TEŻ MOŻNA ICH ZNALEŹ
      • zawsze-inna Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 20:47
        z jednej strony rozumię obuzenie pracodawcy a z drugiej strony rozumię zdepresowanego pracownika,który porzuca pracę i leci samolotem ku lepszemu życiu (finansowemu).Natomiast co do załozyciela wątku to nie rozumiem jednego, osoba odchodzaca od pana z pracy to według pana osoba bez honoru i dno.a może ta osoba ma właśnie swój honor i dlatego odchodzi?ale gdybać sobie możemy ja nie znam sytuacji.na odejście z firmy wpływa wiele czynników;zarobki,atmosfera i tak dla mnie bardzo ważne ludzkie podejscie obydwóch stron wzajemnie co do siebie.czasem wpływ na to ma sytuacja rodzinna a najczęsciej zarobki.co do koloru włosów tylko idiota ocenia kogoś po kolorze,włosów .
        • 5rudy Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 21:17
          witam
          dziękuje za obiektywny wpis
          oceniając osobę i nazywając ja bez honoru i itp mam na myśl fakt ,ze każda ze strony obowiązuje umowa
          jeżeli ja jako pracodawca zrobię coś niezgodnego z kodeksem pracy to od razu pracownik pisze skargę np. do pip
          ale czy to jest sprawiedliwe ,ze pracownik np po 3 ,5 latach pracy kiedy obowiązuje do 3 miesięczny okres wypowidzenia odchodzi z dnia na dzień
          w świadectwie pracy tak na prawdę to nie mogę wpisać porzucenia pracy kodeks pracy na to nie zezwala
          • poszukujacy25 Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 08.01.15, 02:04
            Jeżeli praca i płaca jest ok to pracownik nie odchodzi z dnia na dzień.A jak pracodawca kręci wały to tak właśnie się dzieje.O czym ty człowieku piszesz jaki pip?Ten który uprzedza że wpadnie z kontrolą i ewentualnie nałoży mandat wielokrotnie niższy niż korzyści z wałów pracodawcy.
            • qq.44 Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 08.01.15, 07:59
              poszukujacy25 napisał:

> Jeżeli praca i płaca jest ok to pracownik nie odchodzi z dnia na dzień.A jak pr
              > acodawca kręci wały to tak właśnie się dzieje.O czym ty człowieku piszesz jaki
              > pip?Ten który uprzedza że wpadnie z kontrolą i ewentualnie nałoży mandat wielok
              > rotnie niższy niż korzyści z wałów pracodawcy.

Bzdury wypisujesz !!!!!
              Umowa jest dokumentem dwustronnym taka ustna też !! Jak pracownik " kręci wały to tak właśnie się dzieje " ! O czym ty człowieku piszesz, pracodawca zawsze jest stroną przegrana podczas kontroli pip - widać że masz niewielkie pojęcie w tej dziedzinie !!
              Znam kilkadziesiąt przypadków tzw " pracowników " którzy obiecywali pracować , pracodawca ponosił w ten sposób koszty a po paru dniach dostawali odpowiedź z innej pracy i dawali nogę bez tzw " be .... i meee....." - ich prawo ale też ich wina !!
              Bredzenie o tzw. " wałach pracodawcy " zostaw różnym politykom, bredzący o tym jak to za " komuny było lepiej " !
              • poszukujacy25 Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 20.01.15, 04:14
                Sam przestań bredzić bo chyba mało wiesz co "pracodawcy" potrafią wyrabiać z pracownikami i jakie wały kręcić.Widać nie miałeś okazji nigdy kłócić się o pieniądze za pracę którą wykonałeś a pracodawca nie miał zamiaru wypłacić bo cytuję jednego barana"płacenie pracownikowi powoduje u mnie złe samopoczucie..."i ten sam potem wyzywał na pracownika który nie mógł się doczekać wypłaty i umowy odszedł i zostawił głąba na lodzie.
                • qq.44 Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 20.01.15, 06:39
                  Sam przestań bredzić bo chyba mało wiesz co "pracownikach" potrafią wyrabiać z pracodawcami i jakie wały kręcić.Widać nie miałeś okazji nigdy kłócić się o pracę za płacę którą dawałeś a pracownik nie miał zamiaru pracować bo cytuję
                  > nie jestem baranem wolę iść na chorobowe."i ten
                  > sam potem wyzywał na pracodawcę który nie mógł się doczekać pracy i zbankrutował i został na lodzie !

Ładnie mogę jeszcze coś w tym " stylu " napisać ??
                  • poszukujacy25 Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 20.01.15, 11:13
                    Wszystko co napisałeś zgadza się bo wiem jacy są pracownicy ale to zdecydowana mniejszość przy nieuczciwych pracodawcach.Poza tym takie rzeczy mogą sobie robić jak mają umowę o pracę na czas nieokreślony w przypadku umowy czasowej można zwolnić pracownika bez podania jakiegokolwiek powodu.Na umowach śmieciowych a to w na dzień dzisiejszy zdecydowana większość pracownik nie ma praktycznie żadnych praw.Nawet jak ma umowę to na najniższą krajową i reszta pod stołem i chyba nie wierzysz że pracodawca dopłaci do chorobowego pracownikowi nawet jeżeli jest w 100% uzasadnione.Przerabiałem już w swoim życiu obie strony medalu i od ponad 10 lat prowadzę swoją firmę zatrudniam 10 osób i rotacji ani wałów nie ma więc wiem że da się być ok po obydwu stronach.Jak traktujesz pracownika jak niewolnika to masz takie sytuacje jak opisane powyżej.
                    • qq.44 Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 20.01.15, 13:45
                      Dalej nie rozumiesz co do ciebie napisałem !!
                      To spróbujemy prościej !!:))

Poproszę o dane dotyczące tego że w Polsce jest więcej nieuczciwych pracodawców niż pracowników !!! ( tak stwierdziłeś to czekam ) !- zapewne posiadasz szczegółowe obliczenia, mi wystarczy w procentach!

O większość pracowników w Polsce ma umowy śmieciowe - też poproszę dane !!
                      • poszukujacy25 Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 20.01.15, 15:01
                        To odpowiem tobie najprosciej jak tylko można.Dyskusja z toba nie ma żadnego sensu bo za duzo procentow mozg ci zalewa.
                        • qq.44 Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 20.01.15, 16:10
                          ! Możesz mi te dane podać jak chcesz nie musi być w procentach !!!
                          Chyba że powypisywałeś jednak pierdoły bez uzasadnienia w faktach ???
                          No jak ??
          • taniarada Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 08.01.15, 10:11
            5rudy napisał(a):

Multum mam takich spraw związanych z nieuczciwością pracodawców i miernych pracowników.PIP owszem ukarze pracodawcę ,ale pracownikowi nie pomoże.Polacy oszukują bo tacy już są .Większość małych spółek robi przekręty z wynagrodzeniami pracowników, deklaracjami ZUS i podatkami.Takie mamy prawo ,taka jest mentalność obywateli.Urzędnik tej sprawy nie załatwi.
        • taniarada Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 06.01.15, 22:10
          Zawsze -inna jasna niedola .Czytasz to wszystko co napiszesz i później robisz wyślij? Przypominasz mi jedną znajomą osobę .Pozdrówka.
          • zawsze-inna Re: proponuje założyć watek najgorsi pracownicy 07.01.15, 00:52
            taniarada czepnij sie kogos innego bo ty za to piszesz nie na temat.
            5rudy zgadzam się z tym,że pracownika tak samo obowiazuje umowa jak i pracodawcę.porzucanie pracy z dnia na dzień jest nie fair wobec pracodawcy który zostaje nagle bez pracownika i często nie wie co się dzieje.ja osobiscie uwazam ze nalezy porozmawiać z pracodawcą (w razie nagłych problemów)mozna wspólnie zawrzeć porozumienie i rozwiazac umowę .Taniarada nie musisz czytac to co ja piszę a tym bardziej komentować kazdej mojej wypowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka