Dodaj do ulubionych

filharmonia malucha

27.02.15, 11:37
Jak w temacie, był ktoś kiedyś ze swoim dzieckiem? Jak wrażenia?
Obserwuj wątek
    • storima Re: filharmonia malucha 28.02.15, 09:48
      To smutne ze ta ogólnopolska inicjatywa mająca swoje miejsce w wydarzeniach kulturalnych naszego miasta ma tak nikły odzew na FCzestochowa.
      Akurat nadarza się okazja bo koncert z tej serii już jutro!

www.wydarzenia.bujnowicz.pl/wydarzenia-lista/pokaz/666
      Od dawna wiadomo, że rownież słuchanie muzyki klasycznej ma korzystny wpływ dla ciężarnych matek.

• dziela2 Re: filharmonia malucha 06.03.15, 10:53
      Byłem z maluchem rodzinnie na tym wydarzeniu w Filharmonii. Dla dzieci napewno jest to super sprawa . Muzyka na żywo korzystnie wpływa na rozwój maluchów. Co do frekwencji byłem zaskoczony bo naprawde był prawie komplet . Czas trwania to dobra godzina . Orkiestra ( tym razem były to instrumenty dente ) odegrała 12 kawałków gdzie w połowie dzieci mogły wejsć na scene z rodzicami i uczestniczyć z małą nutka animacji w odegranych piosenkach. Dużym plusem jest wpajnie maluchą podstawowych zachowań jak mają zachować sie w takich miejscach jak Filcharmonia . Jak dziecko się zmeczyło można było wyjść do koncika zabaw który był poza salą . Przewijaki oczywiscie były miejsca do karmienia czy dania dziecku pić też. Na koncu każdy mógł zrobić sobie fotke z instrumentami i muzykami a każde dziecko przy wyjściu dostawało upominek w posaci figórki z Playmobila . Podsumowójąc inicjatywa super . ogólne wrażenia tez duży plus . Koszty jak na filharmonie przystepne.
      • storima Re: filharmonia malucha 07.03.15, 15:47
        dziela2 napisał(a):

> Byłem z maluchem rodzinnie na tym wydarzeniu w Filharmonii. Dla dzieci napewno
        > jest to super sprawa . Muzyka na żywo korzystnie wpływa na rozwój maluchów. Co
        > do frekwencji byłem zaskoczony bo naprawde był prawie komplet .

Fantastyczne sprawozdanie!

Jak widać, jest to impreza popularna wśród częstochowian,
        uczestniczących w życiu kulturalnym miasta
        ale niewielu z nich odwiedza to forum.

Dowiedziono, że słuchanie muzyki klasycznej już od pierwszych chwil życia wpływa na rozwój inteligencji dziecka, usprawnia czynności jego mózgu oraz rozwija jego zmysły wzroku, słuchu, czucia, dotyku, pamięci.
        www.filharmoniamalucha.pl/o-nas
    • storima Re: filharmonia malucha 08.03.15, 15:56
      Z tego co zorientowałem się w Internecie, Filharmonia Malucha przywędrowała do Częstochowy z Katowic po raz pierwszy w 2013 roku.
      Czyli, jak pisał na innym wątku Pluto, wiele się w Częstochowie w ostatnich 4. latach zmieniło na lepsze.
      Znalem serię tego rodzajów koncertów z San Francisco.
      Cieszy fakt, ze moje rodzinne miasto stale wzbogaca propozycje kulturalne dla co raz to szerszej grupy odbiorców.

Tutaj wizualne uzupełnienie recenzji Dziela2,
      reportaż TV Orion z ostatniego Koncertu Malucha w filharmonii częstochowskiej:

www.tvorion.pl/?action=show_news&idNews=17639
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka