Dodaj do ulubionych

Częsty obrazek codzienny...

26.03.15, 18:59
Rano. 6:30.
Z naszych blokowisk chmara mężczyzn i kobiet z piesiem na "spacer".
Południe. To samo. Lecz zmieniają się proporcje. Teraz jest więcej starszych pań, dla których piesio to sens istnienia. Dalej.
Południe , wychodzą leniwce śpiochy co to ich piesie z łóżek pozrzucali za potrzebą będąc niesamowitą - więc dalej go na "spacer", na "spacer chał chał czas",
Popołudnie, znowu , przyszło się z pracy a tam piesio po ujadaniu cały dzień znów gotów na co, zgadnijcie - brawo , na "spacer".
Przychodzi wieczór, oj to prawdziwa pora - raj dla piesiów wszelkiej maści , właściciele dzielnie szukają miejsc na wypróżnienia swych piesiów - oczywiście większa ich część nie sprząta po tej czynności - i to do nich piję:).
I tak się powtarza rytuał co dzień.
słownik:
"spacer" - wypróżnianie psa byle gdzie i nie sprząta się byle g..., kto by się g.... zajmował,
przecież nie Pan i Pani piesia , a fuj kupa psia jest fe . Piesio cacy. Pan i Pani sprytni, bo to znowu się udało.
Obserwuj wątek
    • zawsze-inna Re: Częsty obrazek codzienny... 26.03.15, 19:31
      swoimi wypocinami o psach zajałeś już całe forum.moje pytanie brzmi do ciebie tak ;tobie przeszkadzają psy?wlasciciele psów?czy kupy?bo juz sama nie wiem.Przemyśl sobie to na spokojnie.Twoje zachowanie przerodziło się już w obsesję i myślę że lekarz od zaburzeń psychicznych mógłby ci pomóc .
      • mieszczuch80 Re: Częsty obrazek codzienny... 26.03.15, 19:34
        skąd ten język nienawiści ?
        a gwoli wyjaśnienia.
        po prostu przeszkadza mi to , że są kupska psie na trawnikach, chodnikach i mało kto sprząta po psach .
        i tyle.
        • ku-tz Re: Częsty obrazek codzienny... 26.03.15, 19:51
          Przecie dostałeś najlepszą radę na swoje bóle. Łopatka w ręce, jakiś worek i uzbierasz na domek pod miastem. Taka okazja, a Ty nic???
          • mieszczuch80 Re: Częsty obrazek codzienny... 26.03.15, 21:12
            Dzieki.Musze przyznac, ze niezly pomysl.;)
        • zawsze-inna Re: Częsty obrazek codzienny... 26.03.15, 19:54
          oj mnie też wiele rzeczy przeszkadza a te rzeczy czynią ludzie (jeśli ludźmi można ich nazwać)i co mam założyc na ten temat 10 wątków na forum?idż do odpowiedniej spółdzielni twojego zamieszkania i tam zgłoś problem,niech założą kosze ,poproś o jakieś patrole.
          • mieszczuch80 Re: Częsty obrazek codzienny... 26.03.15, 21:14
            Sadzisz , ze to cos da ? Mysle , ze nie.
            • zawsze-inna Re: Częsty obrazek codzienny... 26.03.15, 22:14
              a dadzą coś krzyki na forum,napewno nie,jestem na forum od kilku ładnych lat i temat psich kup przewija sie tu co roku na wiosne.
              • taniarada Re: Częsty obrazek codzienny... 28.03.15, 19:11
                awsze-inna napisała:

> a dadzą coś krzyki na forum,napewno nie,jestem na forum od kilku ładnych lat i
                > temat psich kup przewija sie tu co roku na wiosne. Jesteś na tym forum parę ładnych lat i wiesz dobrze ,że internet czyni cuda.W każdym cywilizowanym świecie sprząta się po pieskach.I guzik prawda ,jak ktoś napisał płacę podatki.Czym większa biedota to za pieski nie płaci .Sam na swoim dawnym osiedlu mam takie przypadki.Bożenka klepie biedę ,a utrzymuje trzy kundelki nawiasem upasione.Psy latają luzem i robią odchody gdzie popadnie.Kto się za komuny wychował ,aniołem nie umrze.
                • zawsze-inna Re: Częsty obrazek codzienny... 28.03.15, 19:58
                  Taniarada i mieszczuch80 czy ja cos pisałam że płace podatek to niech mnie pocałują??? tez jestem za sprzataniem po psiakach i sama po swoim sprzatam (to tak dla wyjasnienia).Niepokoją mnie natomiast zachowania obsesyjne Człowiek przede wszystkim powinien zacząc sprzatać po sobie bo czasem mam wrażenie,że otaczaja mnie świnie a nie ludzie.nie lubię jak mieszczuch80 najeżdża przeokrutnie na psy,które nie są winne temu,że maja nieodpowiedzialnych właścicieli.
            • poszukujacy25 Re: Częsty obrazek codzienny... 27.03.15, 10:39
              mieszczuch80 napisała:

> Sadzisz , ze to cos da ? Mysle , ze nie.

To nie myśl tyle bo najwidoczniej ci to szkodzi.Ludzie płacący podatek za posiadanie psa chyba mogą wymagać w zamian tego że poborca z tych pieniedzy postawi kosze na odchody.Ten podatek powinien na to być wykorzystany a nie na rozpasanie urzedniczych dup.
    • julka571 język miłości... 26.03.15, 20:03
      kocham, kocham, kocham moją suczkę. Trochę się o nią martwię, bo skończyła już 10 lat, ale zrobię wszystko, by w komforcie i jak najlepszym zdrowiu żyła jak najdłużej:)
      • mieszczuch80 Re: język miłości... 26.03.15, 21:14
        No tak.
        • elf46 Re: język miłości... 27.03.15, 15:28
          mieszczuch, ty na prawdę masz obsesję. Zajrzyj do artykułu na twmwt śmietniska w zagajniku koło Intermarche przy Jagiellońskiej. Tam psich kup jest niewiele, ale za to śmieci po ludziech i niestety również ludzkich kup od groma. Skąd wiem, że to ludzkie kupy, ano choćby stąd, ze psy tyłka papierem, czy też chusteczkami higienicznymi nie podcierają, a tam oprócz kupsk leży papier i chusteczki higieniczne. Po za tym jedno z tych kupsk leży na środku ścieżki. To jest dopiero tragedia, bo człowiek podobno potrafi myśleć, ale chyba jednak nie każdy. I jeszcze jedno . Mężczyźni leją gdzie popadnie wystawiając swoje klejnoty na publiczny widok, to jest dopiero obrzydliwe, na pewno bardziej niż psie kupy.
          ą
          • zawsze-inna Re: język miłości... 27.03.15, 15:57
            no to ja do tego codziennego obrazka dodam jeszcze "zacharchany" i zapluty chodnik.Najfajniejsi są panowie którzy przytrzymujac palcem nos smarkają bezposrednio na chodnik i chyba tez na palec bo później nim machają w celu zrzucenia pozostałosci z nosa.
            • moni_la Re: język miłości... 27.03.15, 19:42
              Ja swoją drogą to chciałabym wiedzieć ile mieszczuch80 ma wiosen,bo jesli dużo to rozumiem ,jeśli niewiele to ma problem.
              • jaquline1 Re: język miłości... 28.03.15, 11:43
                Ja myslę, że najgorszym brudasem jest sam człowiek. To on doprowadza do tego, że po jego pupilach jest brudno, oraz sam na to zezwala.
                • jawisla7 Re: język miłości... 30.03.15, 19:28
                  Oczywiście, bo większość polaków to brudasy i flejtuchy
                • mieszczuch80 Re: język miłości... 17.04.15, 22:18
                  po co człowiek hoduje takie byty jak psy ?
                  po to ?
                  www.fakt.pl/lodz/zwloki-przy-ul-zamkowej-w-pabianicach-zywil-sie-nimi-pies,artykuly,538783.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka