Dodaj do ulubionych

Przystanek Krakow:-)

19.09.15, 21:48
Chcesz być wolontariuszem na Światowych Dniach Młodzieży? Musisz... zapłacić

Wolontariat to praca bezpłatna. Ale na Światowych Dniach Młodzieży, wielkim kościelnym wydarzeniu, jest inaczej. By w nim uczestniczyć, wolontariusz płaci.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18853200,swiatowe-dni-mlodziezy-tu-wolontariusz-musi-zaplacic.html#Prze
Obserwuj wątek
    • storima Re: Przystanek Krakow:-) 19.09.15, 21:53
      Woluntariusze muszą wnieść opłatę za oddanie swego czasu i umiejętności, obsługując za darmo Światowe Dni Młodzieży w Krakowie.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18853200,swiatowe-dni-mlodziezy-tu-wolontariusz-musi-zaplacic.html#MTstream
      PS Do dziś Watykan oficjalnie nie potwierdził wizyty papieża Franciszka w Częstochowie z okazji przyszłorocznych obchodów Światowych Dni Młodzieży w Krakowie.
      forum.gazeta.pl/forum/w,55,158081702,158755132,Re_Mozemy_odetchnac.html
      • storima Re: Przystanek Krakow:-) 19.09.15, 21:54
        Pisanie, że wolontariusze ŚDM w Krakowie muszą wnieść opłatę za oddanie swego czasu i umiejętności w sytuacji gdy z zamieszczonego materiału wynika, że opłata ta w zależności od opcji powiązana jest z pakietem usług dla wolontariusza jest z pewnością nadużyciem.
        Czy kwota opłaty np. 100 zł gwarantująca w okresie dwóch tygodni: wyżywienie, transport, ubezpieczenie oraz wyposażenie w formie plecaka jest obciążeniem zniechęcającym potencjalnych kandydatów z pewnością dowiemy się wkrótce. Jak na razie z informacji na stronach organizatora wynika, że skompletowano już skład wolontariuszy rocznych a strona tego wydarzenia na facebooku ma ponad 1,3 mln polubień.
        PS Storimo nie martw się brakiem potwierdzenia wizyty Ojca Świętego w naszym mieście. Przygotowania w magistracie trwają.
        forum.gazeta.pl/forum/w,55,158081702,158763303,Re_Mozemy_odetchnac.html
        • storima Re: Przystanek Krakow:-) 19.09.15, 21:54
          Znalazłem jeszcze jedną organizacje międzynarodową która pobiera opłaty od swoich woluntariuszy:

www.projects-abroad.pl/oplaty-i-uslugi/lista-oplat-w-zl/

forum.gazeta.pl/forum/w,55,158081702,158764423,Re_Mozemy_odetchnac.html
        • koyod storimo, po siódme nie kradnij ... 19.09.15, 22:47
          a może nie są ci znane formy przywoływania cudzych wypowiedzi?
          I najważniejsze, dlaczego zachowujesz się jak troll i powielasz poprzez ctrl+ctrl-v te same wypowiedzi w różnych wątkach.
          Czyżbyś uważał, że te parę osób korzystających z naszego forum nie zauważy twoich dokonań?
          • storima Re: storimo, po siódme nie kradnij ... 19.09.15, 23:47
            koyod napisał:

> a może nie są ci znane formy przywoływania cudzych wypowiedzi?
            > I najważniejsze, dlaczego zachowujesz się jak troll i powielasz poprzez ctrl+ct
            > rl-v te same wypowiedzi w różnych wątkach.
            > Czyżbyś uważał, że te parę osób korzystających z naszego forum nie zauważy twoi
            > ch dokonań?

Posluchaj.
            Kiedys Cie przeprosilem bo zauwazylem ze jestes niepelnosprawny.

Ale teraz widze ze jestes po prostu durniem.

---------------

Troll cyniczény prostaku powielil watek,
            ktory
            CYNICZNY prostaku
            za i n i c j o wa lem
            a Ty
            odpowiodziuales
            poniewaz troll powieli
            MOJ
            watek wiec
            >CYNICZNY prostaku wklilem
            nasza konwersacje z
            ODNOSNIKAMI

cyniczny prostaku!
            • taniarada Re: storimo, po siódme nie kradnij ... 20.09.15, 02:44
              Język miłości i oddania kolegi storimy pachnie pachulcem.Jeszcze u tego spamera optio.Wspólnie wszyscy się starają jak cholera z dyżkiem i plutem przed wyborami .
              • dyziek_o Re: storimo, po siódme nie kradnij ... 20.09.15, 08:40
                Ależ szanowny storimo:
                Zupełnie nie rozumiem Waszego zdziwienia, że aby służyć kościołowi,
                należy płacić!
                Wiadomym przecież jest wszem wobec i każdemu z osobna, że ta instytucja posiadła mistrzostwo świata w wyłudzaniu pieniędzy gdzie się da i jak się da.
                Ponadto posiadają jeszcze jeden "złoty medal" w kwestii przerzucania swoich kosztów
                na drugich a w szczególności na osoby/instytucje nieistniejące.
                Przykładem: - słynne "bóg zapłać".
                Tak sobie jednak myślę:
                Jeśli istnieją osobniki mające jakiś / ukryty / cel w tym, by dawać się doić, - to ich prywatna sprawa. Oczywiście obowiązkiem naszym uprzedzać o tym te osoby choćby po to,
                by wiedzieli, że istnieją lepsze sposoby na tracenie swoich ciężko zarobionych pieniędzy.
                Chociażby poprzez wczasy na Hula - Gula czy innych Kanarach.
                Istnieje jeszcze inne prawdopodobieństwo, dlaczego tak nierozumnie ludziska postępują:
                Wmawia kościół społeczeństwu istnienie czegoś takiego jak " grzech".
                Oczywiście - jawna to bzdura ale część społeczeństwa dała się na to nabrać.
                Co oczywiście skwapliwie kościół wykorzystuje tłumacząc, że mogą oni ten "grzech" odpuścić
                pod jakimś konkretnym warunkiem.........i tu pada propozycja np. - odpracowania na rzecz kościoła
                pewnej ilości godzin czy podarowanie na ten że kościół jakiejś, - dobrowolnej -/ ale nie mniej niż /
                kwoty pieniędzy.
                Czyż nie są to mistrzowskie chwyty na zdobywanie pieniędzy?!
                W dodatku bez specjalnego wysiłku?!
                A przecież wystarczyło by przez chwilę logicznie pomyśleć i każdy,
                posiadający odrobinę oleum we łbie, doszedł by do podobnych co ja wniosków.
                Pozdrawiam serdecznie,
                Dyzioporannoniedzielnie.
    • storima Re: Przystanek Krakow:-) 10.12.15, 23:54
      Rzeczywiście,
      ktoś mi przed chwila napisał ze mój "gest" protestu został usunięty
      bo CYTOWANE tu wpisy
      sprawiają wrażenie "ze osoba cytowana sama się tu wpisała".

Za "kradzież" wpisu który podałem jako cytat z WIDOCZNYM odnośnikiem,
      "przepraszam".

• storima Re: Przystanek Krakow:-) 17.12.15, 00:07
      Oficjalnie Watykan potwierdził jakiś czas temu ze papież odwiedzi rowniez Częstochowę.
      Byl tutaj watek założony przez Pluto z dyskusja na ten temat:
      forum.gazeta.pl/forum/w,55,158081702,158755132,Re_Mozemy_odetchnac.html
      • dyziek_o Re: Przystanek Krakow:-) 17.12.15, 09:01
        Aż ciśnie się na usty pytanie: - i za co nas boże tak doświadczasz???????!
        Ale.........może się mu samolot popsuje....?!
        Ponoć nadzieja umiera ostatnia.
        Dyzio.
        • storima Re: Przystanek Krakow:-) 17.12.15, 14:15
          Dyziu!
          Trudno jest mi się zgodzić z Twoja tu opinia,
          ale prezentowałem moje argumenty na wątku który zniknął dzięki interwencji
          "człowieka który zgłasza do usunięcia swoje własne wpisy":

htpp://forum.gazeta.pl/forum/w,55,159121874,159121874,Koniec_postkomuny.html?p=159660674
          • storima Re: Przystanek Krakow:-) 19.12.15, 12:24
            Przepraszam, źle wkleiłem link.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,159121874,159121874,Koniec_postkomuny.html?s=1#p159660674
        • pluto37 Re: Przystanek Krakow:-) 06.01.16, 23:32

> Aż ciśnie się na usty pytanie: - i za co nas boże tak doświadczasz???????!
          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          Dyźku!
          Co pytasz jak ...wiesz.
          Za głopotę lud naiwny płaci więcej niż mu się zdawało że dostanie od władców w czas obietnic.
          I to jest słuszne.
          Ja ostrzegałem, że tak będzie a Tyś kombinował przy wyborach. I dlatego Twoja wina większa niż angrusza, czy niedojdy koyoda.
          Robiłes wroga propaganda kombinując z tzw. lewicą. Skutkiem czego wraz z podobnymi wylądowałes z obiema dłońmi w nocniku. A niecałe 8% głosów wpadło w rezultacie w PiSowskie szambo.
          Nie uprawia się piruetów kiedy lód cienki.

A ja ostrzegałem!!!:):):)
    • storima Re: Przystanek Krakow:-) 06.01.16, 13:37
      Dzieki rządom PiS
      krok odkrywa ze jestesmy jednym z najzamozniezych panstw na swiecie:

"1. W budżecie na 2016 przeznaczono 100 mln zł na Światowe Dni Młodzieży
      2. Sejmowa komisja chce zwiększenia tych środków o 80 mln zł
      3. PiS chce też zwiększyć Fundusz Kościelny."
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19433220,pis-chce-wydac-80-mln-zl-wiecej-na-dni-mlodziezy-w-krakowie.html#Czolka3Img
    • koyod Re: Przystanek Krakow:-) 06.01.16, 17:25
      A najbardziej boli to francuzika storime, który grosza do budżetu naszego państwa nie dokłada.
      Poczekamy na głosowanie i zobaczymy ilu z tak wychwalanej przez ciebie platformy będzie przeciwne tym wydatkom. Ciekawe czy skierujesz wtedy słowa krytyki wobec przedstawicieli swej partii, jakoś nie pamiętam abyś protestował jak PO przeznaczała dodatkowe środki na Świątynię Opatrzności.
      • storima Re: Przystanek Krakow:-) 06.01.16, 19:05
        Jakiej swojej partii? Kto nie doklada do nufzetu lgarzu???!
        • storima Re: Przystanek Krakow:-) 06.01.16, 19:08
          Kto nie doklada do budzetu?

Wisza tu twe lgarskie posty i prymitywne i chamskie jak zawsze w twoim wydaniu oskarżenia.
      • storima Re: Przystanek Krakow:-) 06.01.16, 19:21
        Ten typ ktoremu tlumaczylem wiele rzeczy wielokrotnie nie zrozumie ze to forum dla niego jedynego jest zapisem wszystkich uwag i komentarzy dotyczacych nawet faktu ze mrowka zwymiotowala na wycieczkę w Parzymiechach i oczekuje od innych komentarzy w tej sprawie.
        Wwyjasnie ci ze forum wbrew temu co ty sądzisz nie sluzy do publikowania WSZYSTKICH opinii ktore jedynie wg ciebie MUSZĄ byc publikowane.
        Bo inaczej TY ODBIERASZ IM PRAWO bycia opiniami.
        Klamiesz w zywe oczy.
    • koyod Re: Przystanek Krakow:-) 06.01.16, 22:31
      Storimo, ty się nie dokładasz do polskiego budżetu więc miej trochę przyzwoitości i nie uzurpuj sobie praw aby decydować na co będziemy wydawać zeń środki, bo jak żyw przypominasz zrzędną teściową co dzieciom nie dołoży ale w odwiedzinach krytykuje ich meble co nabyli za własne środki.
      Identycznie zresztą było w dyskusji na temat wznowienia połączeń kolejowych na odcinku Częstochowa-Lubliniec, czego domagali się mieszkańcy tego regionu, reprezentujący ich urzędnicy samorządowi i senator Szewiński a potrzebę tą negował storima zamieszkujący ponad 1.500 km od miejsca którego dotyczy rzecz. Nie widzisz tu oczywistego absurdu, jakbyś się czuł gdybym to ja wypowiadał się np. w sprawie zmniejszenia częstotliwości kursów komunikacji w twej dzielnicy?
      • storima Re: Przystanek Krakow:-) 07.01.16, 01:09
        ty się nie dokładasz do polskiego budżetu

Fantastycznie!
        Znasz moje zycie lepiej niz ja!

• storima Re: Przystanek Krakow:-) 07.01.16, 01:57
        Identycznie zresztą było w dyskusji na temat wznowienia połączeń kolejowych na odcinku Częstochowa-Lubliniec, czego domagali się mieszkańcy tego regionu, reprezentujący ich urzędnicy samorządowi i senator Szewiński a potrzebę tą negował storima

Jak zwykle:
        kłamiesz.

W żywe oczy.
        I nawet tego nie potrafisz dobrze zrobić.
        Wszystko pisząc tu partaczysz.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,158310610,158310610,LiniaKolejowaCzestochowa_Lubliniec_BedziemyWalczyc.html

• dyziek_o Re: Przystanek Krakow:-) 07.01.16, 16:27
          Apel w sieci znalazłem:
          Cyt:
          PEL !!!
          Apel do Ich Ekscelencji Wielebnych
          prałatów, biskupów i kardynałów

Nadeszła w Polsce zima a z nią w fala mrozów. Niskie temperatury w sposób szczególny dotykają ludzi bezdomnych, ubogich, opuszczonych.
          Od listopada 2015 roku odeszło na skutek zamarznięcia do Domu Waszego Ojca 58 osób płci obojga.
          Apeluję zatem do Was, duchowni o otwarcie drzwi swoich pałaców, domów parafialnych przypominających często rezydencje milionerów, otwórzcie drzwi biednym i bezdomnym. Albowiem byłem głodny, a nie daliście Mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście Mi pić; byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie; byłem nagi, a nie przyodzialiście mnie; byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie.
          Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili. Wszystko, zaś co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili.
          Niech słowa płynące z ambon, z Waszych konsekrowanych ust nie będą tylko pustymi frazesami. Pokażcie temu społeczeństwu, że potraficie też dawać a nie tylko brać, i brać. Otwórzcie drzwi Chrystusowi. Wolna Polska to pokolenie rodzących się bezdomnych dzieci. Wolna Polska to bieda, nędza, upokorzenie najsłabszych. Miliardy złotych przekazywane przez budżet państwa na utrzymywanie Waszych posiadłości, dostatnie życie nie licuje w kraju gdzie setki tysięcy dzieci idzie rano bez śniadania do szkół. Wydawanie na Was miliardów złotych w kraju gdzie emeryci nie wykupują leków, gdzie renciści głodują nie jest zgodne z moralnością tak ludzką w ogóle a z chrześcijańską w szczególności.
          Wy, ubrani w złocone ornaty, obwieszeni krzyżami z brylantami odganiacie żebraków od swoich kościołów, którzy żebrzą na chleb bo robią Wam konkurencje a Wasze świątobliwe oczy nie cierpią takiego widoku. Obłudne są Wasze działania w których rzekomo prowadzicie ochronki dla dzieci, domy dla samotnych matek. Zapominacie dodać ze za wszystkie Wasze działania płaci państwo, co więcej dając Wam w ten sposób utrzymanie. Nie ma co ukrywać - to rządzący naszym krajem od 1989 r sprawili że staliście się pazerni, obrzydliwie wręcz nachalni w pozyskiwaniu majątku czyli ewangelicznie zakazanej mamony. Nie interesuje Was że w danym budynku mieści się żłobek, dom opieki społecznej czy przedszkole. Odbieracie wszystko co Wam się rzekomo należy jak i wiele innego majątku z którym nic nie mieliście nigdy wspólnego. To rządzący tym krajem pozwalają Wam bezkarnie okradać ten naród.
          Duchowni, moralnie jesteście puści. Jesteście pasożytami, których utrzymuje głodujący emeryt, rencista. Wasza bezczelność, nie liczenie się z niczym i nikim sprawia ze młode pokolenie odchodzi z Kościoła. Stajecie się obiektem drwin. Dzielicie ludzi siejąc nienawiść wśród nich. Chcecie decydować o standardach moralnych społeczeństwa sami nie mając z moralnością wiele wspólnego. To jest właśnie ta Wasza obłuda, fałsz i zakłamanie.
          Nie od dzisiaj wiadomo że kler katolicki jest siedliskiem pedofilii i innego obrzydlistwa na świecie. Dewianci w sutannach są chronieni przez swoich przełożonych. Miliardy dolarów, które wierni przekazali Wam na Waszą działalność, na pomoc ludziom biednym, ubogim, musieliście wypłacić ofiarom konsekrowanych fanaberii i dewiacji w wyniku wyroków sądowych. Ludzie dając na Kościół dają na opłacenie wyroków? Trzeba o tym mówić głośno i wyraźnie. Pokory, pokory i jeszcze raz pokory, tego Wam trzeba.
          Jakże wymownie brzmią przestrogi świętego Jana Chryzostoma, biskupa Konstantynopola, pisarza chrześcijańskiego, uznawanego za największego kaznodzieję i Ojca Kościoła Wschodu, który powiadał: ?Jakiż zysk ma Chrystus z tego, że Jego ołtarze pokrywają naczynia ze złota, gdy On sam umiera z głodu w osobie biednych? Najpierw nakarmcie Jego samego, który jest głodny, a potem, jeśli wam jeszcze zostaną pieniądze, ozdabiajcie Jego ołtarz.?
          Natomiast inny święty Bernard z Clairvaux wołał:
          ?Co w sanktuarium robi złoto? (...) Oczy poją się relikwiami oprawnymi w złoto, a sakiewki otwierają się. Wystawia się na pokaz bardzo piękny obraz jakiegoś świętego (...) biegną ludzie i całują, wzywa się ich do składania darów (...) Ściany kościoła błyszczą złotem, a biedacy w nim gołym ciałem. Kościół kamienie przyobleka złotem, a synów swych porzuca nagich?
          Biada Wam faryzeusze....!

O sakralna obłudo! O eklezjalna hipokryzjo!

Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów i treści na innych forach lub publicznych albo prywatnych środkach masowej komunikacji w całości lub w części nie wymaga mojej zgody i nie jest zabronione ? nie stanowi naruszenia praw autorskich, wręcz wskazane jest bezgraniczne kopiowanie czy powielanie ku oświeceniu gawiedzi i na pohybel wszelkich odmian wyzysku człowieka przez Człowieka oraz społecznego Ciemnogrodzia. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, zmiany: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170

Zgłoś ten post
    • pluto37 Re: Przystanek Krakow:-) 07.01.16, 17:14
      Dyziek!
      Znowu szalejesz z nienawiści do najbardziej patriotycznego sortu Polaka.
      A tak się nie godzi.
      Z zapałem godnym tow Stachanowa wyrabiasz normy a tu przecież wyraźnie zapodano, że te miliardy z kasy państwa muszą iść na dziesiatki tysięcy ciężko pracujących wielebnych, zaknników pci obojga biskupów, misjonarzy i podobnych
      Nieludzki jesteś!
      Przecież bez tej pomocy państwa te idące w tysiące byty ludzkie byłyby zagrożone nędzą i upadkiem moralnym. Naprawdę chcesz, żeby to całe towarzystwo z braku środków doznało upadku na samo dno drabiny społecznej?
      Wstydziłbyś się!!!!
      • dyziek_o Re: Przystanek Krakow:-) 07.01.16, 19:43
        Czy Ty naprawdę chcesz..........pyta Pluto...........
        Odpowiedź brzmi; - tak! - chcę.
        Nie mogę?!
    • pluto37 Re: Przystanek Krakow:-) 07.01.16, 17:40
      Dyźku!
      A może Ty jesteś rowerzysta - jak ja- albo jaki wegetarianin czy inny z wegan i dlatego te pomysły antychrześcijańskie głosisz.
      Ja juz nawet nie chcę spekulować, że Ty LEWAK JESTEŚ :):):)
      A jeszcze na dodatek jaki Europejczyk ku zgrozie totalnej patriotów.
      Co byłoby już zupełnym skandalem:):)
      • dyziek_o Re: Przystanek Krakow:-) 07.01.16, 19:53
        Może odpowiem tak:
        Na rowerze już nie jeżdżę, - zdrowie nie pozwala.
        Wege..........coś tam, coś tam........też mi nie pasuje.
        Preferuję golonko ( może być po bawarsku) albo tradycyjny schabowy z kapustą. Doskonała jest też kaczka po pekińsku. Ale w parze z jakimś........np. Tokay Aschu ewentualnie Furmint.
        Co do "lewaka"; - kiedyś można mi to bylo zarzucić ale dziś mam to w..............że
        się tak wyrażę.
        Na pewno jestem Jewropejczyk.
        Czyli co?! - skandalista.........?!
        No! - to coś nowego.
        Pozdrowionka,
        Dyzio.
    • pluto37 Re: Przystanek Krakow:-) 11.01.16, 00:10

dyziek_o 07.01.16, 19:43

Czy Ty naprawdę chcesz..........pyta Pluto...........
      Odpowiedź brzmi; - tak! - chcę.
      Nie mogę?!
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Możesz!
      Jestem ostatnim, który by Ci zabronił. W końcu chyba zauważyłeś, że nie nalażę do wyznawców neoGomułki.:):):)
      I ciesz się że możesz.
      Jeszcze,,,
    • koyod Re: Przystanek Krakow:-) 20.03.16, 19:00
      Nie, nie jest to storimo najkrótsza wizyta papieska na Jasnej Górze, wystarczy tylko sprawdzić program wizyty papieża Benedykta XVI.
    • taniarada Re: Przystanek Krakow:-) 20.03.16, 19:12
      Storima napisała i dał upomnienie polskim biskupom.Ale nie dał ekskomuniki rządzącym przez dwie kadencje oszustom z PO.Taki jeden siedzi sobie na eksponowanym stanowisku w Brukseli i śmieje się z ludzi w Polsce
    • pluto37 Re: Przystanek Krakow:-) 21.03.16, 11:52
      i ście wywróżyli z tym najazdem na nasze grodziszcze..
      A już miałem szczerą nadzieję, że ten watpliwej jakości zaszczyt nas ominie i w mieście będzie....czyściej.
      A tu wała jak.... polska cała.
      • dyziek_o Re: Przystanek Krakow:-) 21.03.16, 12:51
        No! - to osamotniony nie jesteś.
        Też miałem nadzieję..........że czysto będzie i kasa w
        miejskiej skarbonce pozostanie na kulturę.......np.
        Mogli by przecież raz zafundować rencistom i emerytom
        darmowy wstęp do teatru czy nawet do Filharmonii.........?!
        A nie wiecznie upychać tą kasę nienasyconemu kościołowi.
        Kogo te durne lemingi do władzy dopuściły........niepojęte.
        Dyzio.
        • dyziek_o Re: Przystanek Krakow:-) 21.03.16, 17:46
          Jeszcze w kwestii najazdu naszego kraju przez papieża;
          Cyt.
          "Papież zaprosił młodzież całego świata do Krakowa.........."
          Tak sobie myslę czy aby w rewanzu nie zaprosić mu wszystkich emigrantów do Watykanu......?!
          Chyba było by sprawiedliwie?
          Dyzio.
    • dyziek_o Re: Przystanek Krakow:-) 21.03.16, 20:28
      Znaczy, zrozumiałem, że rząd zainwestował 50 dużych baniek a zarobił
      ............festiwal. Czyli kto?!
      Ja prosty człek jestem i dlatego proszę o nazywanie rzeczy po imieniu.
      Bo mnie wychodzi, że skoro organizatorem "festiwalu" był kościół,
      to tylko skończony idiota uwierzy, że kasą zgarnął rząd Hiszpanii.
      Aż taki naiwny nie jestem.
      A przynajmniej nie słyszałem, by kościół coś z własnej woli "dał"!
      Wziął ! - to słyszałem.
      Otrzymał za symboliczną złotówkę.......też słyszałem. Nawet mam dowody.
      Ale " dał", - jeszcze nigdy.
      Dyzio.
    • taniarada Re: Przystanek Krakow:-) 21.03.16, 20:30
      Storima napisała wizyta Papieża wzbudza kontrowersje.A kogo to obchodzi.Poza drogim plutem i dyziem.Wpisujesz sto postów.I nikt inny się nie wpisuje.Pierdzisz sobie w towarzystwie dwóch gnomów.Czyli w trójce przenajświętszej.Fajnie ci jest.Taka mądra rozgarnięta.Co tam inni .Spadać na drzewo.Tylko my.Czyli ja pluto i dyzio.I guzik mnie reszta obchodzi.
    • pluto37 Re: Przystanek Krakow:-) 21.03.16, 20:56
      Dyźku!
      Twoja propozycja miałaby sens, ale Italia nie jest taka głupia żeby do normalnego bałaganu własnego dokładać zbiorowy następny kataklizm.
      Nie jestem pewien, ale chyba diecezje w Toronciu do tej pory składają się na długi pozostałe po podobnej imprezie sprzed lat.
      A tu jest państwowe koryto i jest z czego doić.

A na twoje marudzenie o to kto winien, to przypomnę żes kretactwo wyborcze uprawiał, choc ostrzegałem(:
      • dyziek_o Re: Przystanek Krakow:-) 22.03.16, 09:04
        Coś mi się widzi, że usunięto mój wpis o rewanżu papieżowi za zaproszenie do Krakowa młodzieży z całego świata.
        Napisałem, żeby w odpowiedzi, zaprosić do Watykanu wszystkich nielegalnych emigrantów z Afryki.
        Po usunięciu mojego linka - odpowiedź Pluty była bez sensu.
        Dyzio.
        • dyziek_o Re: Przystanek Krakow:-) 22.03.16, 09:09
          O! - przepraszam jak nie wiem co!!!!!!!!
          Nic nie usunięto.
          Admin! - sorry.
          Dyzio.
    • koyod Re: Przystanek Krakow:-) 23.03.16, 23:29
      @storimy,
      już ci raz pisałem kolego abyś zwracał uwagę na autokorektę przed opublikowaniem swych wpisów bo sadzisz takie kwiatki jak "rzadal" bądź "brytalnie etkietuje". Co ty tam na dromaderze z pracy zapychasz do domu iż nie jesteś w stanie trafić paluchem na właściwe litery, a może po raz kolejny się niezdrowo podnieciłeś tym, że zostałeś znów przyłapany na kłamstwie.
      Do dziś nie wskazałeś platformiany klakierze przykładów wpisów grożących kalectwem bądź śmiercią, forum.gazeta.pl/forum/w,55,160010010,160010010,O_pelnych_godzinach_hymn_Polski_Unii_Europejskiej.html?p=160040552
      W odpowiedzi oszołomie napisałeś, iż nie chcesz mieć ze mną nic do czynienia, forum.gazeta.pl/forum/w,55,160010010,160010010,O_pelnych_godzinach_hymn_Polski_Unii_Europejskiej.html?p=160052558 aby później atakować mnie swymi kolejnymi pomówieniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka