Dodaj do ulubionych

Co to będzie.........?

18.10.15, 08:21
.......gdy PiS przejmie waaadzę?!
Wszystkie prognozy wskazują, że tak będzie.
Wobec tego proponuję wpisywać tu, czego się spodziewamy
po tym wydarzeniu.
Dziś znalazłem w sieci jeden z postulatów wyborczych tej partii:
Treść mniej więcej taka:

Po przejęciu rządów, odbierzemy bogatym
i damy na mszę w intencji biednych!

Co Wy na to?!
Dyzio.
Obserwuj wątek
    • pluto37 Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 09:09
      To po to, żeby prezes był cały a wielebnym żyło sie lepiej.

A przecież pomysły zmian w konstytucji, żeby prezydent mógł zmieniać wyroki sądowe sa też warte uwagi.
      No i prezes ma chęć rządzić przy pomocy wieców inaczej parteitagi pod własną komendą.
      A co do "I damy na mszę w intencji..." to nie oni będą dawać tylko TY.
      Oni są od BRAĆ a nie dawać.
      Dlatego Kaczyński ostatnio ściskał się z głównym SKOK-iem
    • storima Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 09:18
      Elektorat PiS jest obywatelsko zmobilizowany.
      Jeśli pozostali wyborcy również zrozumieją ze glosowanie jest powinnością obywatelską to wynik wyborów będzie wyważony.
      Polska jest w ogonie rozwiniętych państw demokratycznych jeśli chodzi o świadomość wagi funkcjonowania społeczeństwa obywatelskiego.

Nie wińmy polityków, ze są tacy jakich wybiera mniejszość.

Wińmy za ten stan
      samych siebie.
    • koyod Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 10:06
      Będzie tak jak w latach 2005-2007, które koledzy za wyjątkiem kolegi storimy spędzili w naszym kraju.
      Tak więc czego tu się bać i po co te próby straszenia żelaznym wilkiem, które już przed wyborami prezydenckimi nie przyniosły efektu.
      Miłej niedzieli życzę, pogoda trochę niespecjalna ale jest kiermasz z produktami regionalnymi w alejach a na bieganie będzie filmobus, gdzie można spróbować odpowiedzieć na pytania, Co to jest miłość? Czym jest szczęście?
    • storima Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 10:22
      I pragne zauwazyc ze Konstytucja daje prawo do glosowania
      w s z y s t k i m
      posiadajacym obywatelstwo polskie Polakom.
      Wiec prosze przestac sie blaznic tymi dyskryminacyjnymi przytykami.

Oraz nagminnym wlazeniem buciorami w czyjes prywatne zycie.
      • taniarada Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 10:31
        Dyzma nie strasz bo się . .... Co kadencję. tak nawijasz.Pakuj się z koleżkami do łajby i odpłyń w nie znane.Opanowaliście to forum do bulu nie mylić z bólem .
    • storima Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 10:35
      Odnośnie tematu.
      Moja opinia:

Jest w prasie krajowej i zagranicznej wystarczająco dużo wypowiedzi, diagnoz szanowanych światowo ekspertów.
      Prognozy te nie napawają optymizmem.
      Ja spokojnie czekam na wynik wyborów.
    • taniarada Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 11:21
      Wracając do tematu Mendowate media nie są obiektywne Życie pokazało ,że mamy prezydenta na miarę oczekiwań ,a nie buraka ze WSI.Jak mówi moja żona .I życie pokaże .że PIS wygra .Dość przekrętów tej pszenno-buraczanej parti PO i PSLByle tylko nie oszukali przy wyborach.Bo te mendy są do wszystkiego zdolne.Tak dopomóż Bóg..
    • storima Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 16:25
      Prognozy w światowych mediach ewentualnego przejęcia władzy przez PiS w Polsce nie wyglądają optymistycznie.
      Ktos ma ochotę to może je znaleźć i poczytać.
      Sa to media które miedzy innymi krytykują skrajnie prawicowy Front narodowy we Francji,
      współfinansowany przez Putina.
      --
      Jan Paweł II do bandytyzmu antysemickiego, nawołującego do sadystycznych publicznych obrzezań na forach GW: Antysemityzm nie ma żadnego usprawiedliwienia i jest ze wszech miar godny potępienia.
      • taniarada Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 19:51
        Co nas obchodzi prawicowy front narodowy we Francji.Zmieniami PO partię nieobywatelską na coś lepszego Nie na Petru ,komuchów ,Korwinów i inną gadzinę .Po wyborach przekonamy się czy dobrze I nie pomoże ci żałosne kwękanie i przypominanie JPII Bo niegodny jesteś go wspominać hipokryto .Wszystko poprzekręcasz .tak zamontasz i z człowieka zrobisz idiotę.Specjalnie jesteś szkolony w tym temacie bęcwale.
    • storima Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 20:06
      Jeśli pisze ze zachodnie media podają mało optymistyczne scenariusze Polski pod przywództwem PiS,
      to
      precyzuje
      ze sa to media ktore krytycznie oceniaja francuski Front Narodowy, wspolfinansowany przez Putina.
      Co to oznacza?
      Oznacza to ze media te nie sympatyzuja z żadnymi skrajnymi opcjami politycznymi.

Ale dla niektorych nawet najprostszy przekaz sprawia niewyobrazalny problem.

--
      Nie ma nic gorszego niż hipokryzja. To taki bandytyzm elementu, który swoim jadem rozwala Kościół od środka. Nawołuje na publicznym forum do sadystycznego antysemickiego obrzezaniav."Antysemityzm nie ma żadnego usprawiedliwienia i jest ze wszech miar godny potępienia." Jan Paweł II
    • storima Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 20:15
      A propos (pisałem o tym i będę przypominał) sympatyzującego z nazistowskimi ideami antyeuropejskiego, współfinansowanego przez Putina Frontu Narodowego we Francji.
      Przy okazji wyborów parlamentarnych, Polski Kościół we Francji, nawoływał obywateli polskich z francuskim paszportem go glosowania na ta skrajnie prawicowa formacje.
    • dyziek_o Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 21:12
      Nie odbiegajcie kolego "storima" od tematu.
      Co nas obchodzą stosunki we francuskiej prasie?! - kto tam i komu płaci?! Ja zapytałem, czego spodziewamy się po przejęciu rządów przez PiS.
      Po za tym, - nie podpierał bym się tu imieniem JP2 bo postać ta jest w świecie co najmniej dyskusyjna.
      Tylko w Polsce się nie widzi jego błędów.
      Dyzio.

p.s
      Coś mi się obiło o uszy, że jak PiS przejmie władzę,
      zabierze bogatym a odda na mszę w intencji biednych.
      Ale to może być jedynie plotka................!
      • storima Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 21:14
        Dyziek!
        Odpowiedz byla dla goscia ktory niewiele rozumie.

Pisalem ze ...

i reszte doczytaj.
        • storima Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 21:15
          UIcze hipokryte co gebe wyciera Kosciolem, i propaguje tu antysemityzm, ze Kosciol rozwala od srodka.
          To do niego. Do hipokryty. Nie do ciebie Dyziek.
    • koyod Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 21:49
      Towarzysz storima nie należy do zbyt bystrych gdyż pisząc, że chodzę z buciorami w czyjeś prywatne życie nie zauważył, że forum na którym się wypowiadamy jest forum ogólnodostępnym.
      Towarzysz storima ma również poglądy jakby dopiero co wyskoczył z gaci Łukaszenki. On uważa iż będzie wyznaczał kto na tym forum ma zabierać głos i zgodnie z jaką linią się wypowiadać.
      Co do pozostałej treści to już nie raz rzeczywistość pokazała jak bardzo mylą się "eksperci".

A dyźkowi przypomnę, że do dziś przedsiębiorcy chętnie korzystają z podatku liniowego wprowadzonego przez PiS i takim samym powodzeniem cieszy się ulgi na dzieci wprowadzona przez tę nielubianą przez niego opcję.
      • storima Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 22:42
        Towarzyszu koyod. Na swiecie cie nie bylo gdy ja wychowywany bylem na antykomunistycznej bibule. W ktorej również mnie drukowano.
        Takze uprzejmie proszę odczep się od tego gdzie kiedy przebywam. Zrozumiałeś ???
    • storima Re: Co to będzie.........? 18.10.15, 23:09
      A sednem sprawy jest konstytucyjne prawo każdego obywatela z polskim paszportem udział w wyborach.
      I twoje chamskie, dyskryminacyjne prztyki kwestionujące to święte prawo są jak najbardziej nie na miejscu.

Nie masz prawa kwestionować kto może a kto nie wypowiadać się na tematy polskie tylko dlatego ze dyskryminujesz sobie Polaków na tych którzy przebywają w kraju bądź poza jego granicami.
      Jedynie prymitywny przygłup będzie dyskryminacyjne naznaczał ludzi na tych którzy są, bądź nie przebywają czasowo lub na stale w Polsce.
      Ale widać ta role ci jak najbardziej pasuje.
      Nie życzę sobie aby jakiś prymityw określający mnie "towarzyszem" decydował o tym czy mam pisać bądź nie pisać o Polsce.
      Nie życzę sobie dyskryminacji Polaków ze względu na czas jaki przybywają poza granicami kraju.
    • obserwator1-2013 Re: Co to będzie... gdy storima się zmieni? 18.10.15, 23:20
      Będzie SUPER!
      Na częstochowskim forum nie będzie słownictwa z rynsztoka!

Kiedy się to stanie?... oby jak najszybciej.
      • storima Re: Co to będzie... gdy storima się zmieni? 18.10.15, 23:27
        Sprzedałeś już egzemplarze Konstytucji które tu reklamowałeś?
        W dalszym ciągu słownictwo z rynsztoka wobec sędziów którym ich obdarzałeś wisi w archiwach forum "uczciwy" przedsiębiorco.
    • storima Financial Times 19.10.15, 00:01
      Dobrze. Proszę bardzo.
      Financial Times.
      Dla jednego to "mendowate" media dla drugiego to pseudo eksperci.

W swym artykule Prowadzenie dalszych reform jest konieczne dla dalszego rozwoju gospodarki
      podkreśla na wstępie ze mało kto może zakwestionować niezaprzeczalny postęp polskiej gospodarki w ostatnich latach.

Jedyną prawdopodobną przyczyną jej ciągłego rozwoju, jej zagrożeniem może być dojście do władzy PiSu, który na wzór Orbana wprowadzi ustawy wstrzymujące sukces polskiej gospodarki.

Tyle Financial Times z 4 września, 2015, "pseudo eksperckie", "mendowate medium".

www.ft.com/intl/cms/s/0/5eed1e98-2fb9-11e5-91ac-a5e17d9b4cff.html
    • koyod storimo, hejt wylewa się na tym forum już 19.10.15, 16:42
      teraz, za czasów PO, i również z twej klawiatury.
      Nie tak dawno wylinkowałem ci twój skasowany przez moderatora wpis, nie pamiętasz.
      Natomiast co do przepowiedni "wróżbitów" to czasem nijak one nie przystają do rzeczywistości. Przykład, wieszczenie wielkiej ucieczki zagranicznego kapitału w tym banków z Węgier po objęciu władzy przez Orbana.
      • storima Re: storimo, hejt wylewa się na tym forum już 19.10.15, 16:49
        Doskonale pamietam.
        Napisalem w nim ze nazywajac mnie ubekiem autor tego oszczerstwa szkolil sie jako kapus w ZMP.

I co z tego ze zostal usuniety????
    • koyod przykład hejtu w wykonaniu storimy 19.10.15, 17:13
      storima 18.10.15, 22:44
      ... Znowuz jatrzysz prymitywie.

I przy okazji, wielokrotnie zwracałem ci już na tym forum uwagę, że podbijając własne posty łamiesz zasady netykiety tu obowiązującej.
      Ponadto mógłbyś okazać minimum kultury dla użytkowników tegoż forum i dokonywać tu wpisów z użyciem znaków z polskiego alfabetu.
      • storima Re: przykład hejtu w wykonaniu storimy 20.10.15, 18:42
        Czekam cierpliwie na przyklady mojego hejtu o który mnie oskarzasz.
        Rzecz w tym ze używasz tu oskarżeń wobec forumowiczow a proszony o przykłady nigdy ich nie podajesz.
        Niepoparte faktami oskarżenia określamy jako oszczerstwa.

A odnośnie Twoich bezsladowo usuniętych wpisow pisalem kilka miesięcy temu na innym watku
    • storima Re: Co to będzie.........? 19.10.15, 17:27
      W innym swym artykule poświęconym nadchodzącym wyborom parlamentarnym w Polsce,
      Financial Times, pisze iż Europa i NATO uważnie przyglądają się rozwojowi sytuacji politycznej w Polsce. FT chwali kandydatkę na premiera Beatę Szydło jako zdolnego polityka, przestrzegając jednocześnie ze jeśli PiS zdobędzie władzę to musi rządzić lepiej niż w przeszłości.
      Inaczej cały dorobek wypracowywany przez lata niepodległości zostanie zaprzepaszczony.
      30.08.2015
      www.ft.com/intl/cms/s/0/4892e846-4cae-11e5-9b5d-89a026fda5c9.html
    • pluto37 Re: Co to będzie.........? 19.10.15, 19:24
      obserwator:
      W Polsce nigdy nie było ustroju komunistycznego!!!
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Nie??????????????????????????
      O ile mnie pamięć nie myli, to rządy do 1989 sprawowała PZPR, której wodza i resztę BP wyznaczała KOMUNISTYCZNA PARTIA ZWIĄZKU RADZIECKIEGO z siedzibą w Moskwie na Kremlu. A bezpośrednim zwierzchnikiem był namiestnik tejże KPZR urzędujący w ruskiej ambasadzie.
      Chyba, że w USSR też nie było komunizmu......:):):)
      Zaś na własne uszy zdarzało mi się słyszeć jak Gomułka, Gierek i Jaruzelski zaklinali się, ze oni są KOMUNISTAMI, ale może ich tez nie było:):):)
    • pluto37 Re: Co to będzie.........? 19.10.15, 19:38
      A wracając do pytania Dyźka co będzie, to odpowiem cytatem z jednego songu Janice Joplin, który to cytat na nasze brzmi:
      - Jutro? Jutro to będzie takim sam f.cken day .....:):)
      Jak dla nas Dyźku to najwyżej może być smiszniej kiedy pokraka umysłowa będzie z tylnego siedzenia limuzyny łapać za kierownicę
      Teleranka wprawdzie tez nie będzie, ale za to TVP MSZE będzie 24/24 uczyć cie miłosierdzia, tolerancji i życia w pokoju.

No i będziesz miał Dyźku uciechę jak obejrzysz dzieło ku czci herosów ojczyźnianych spreparowane przez potomków żydowskich emigrantów z terenów dawnej RP do Hollywoodu za mamonę zebrana przez wodza PiSu na wiecach ludowych:):):)
    • storima Re: Co to będzie.........? 19.10.15, 20:04
      "Dyskusja" z nim dokładnie jak z koyodem.
    • koyod Re: Co to będzie, gdy do pluty37 wreszcie dotrze, 20.10.15, 22:27
      jaki stosunek do wojujących antyklerykałów ma jego partia.
      Próbowałem mu to wytłumaczyć od mniej więcej roku ale do niego to nie trafiało. On biedak gnał na kwadraty aby podpisywać petycję w sprawie świeckiej szkoły z nadzieją, że platforma wprowadzi ten temat pod obrady sejmu.
      A tu taki zonk, najpierw marszałek Kidawa-Błońska wpuszcza inicjatorów tej petycji kuchennymi drzwiami do sejmu a teraz premier Kopacz wyraźnie stwierdza, że nie przewiduje żadnych zmian w powyższym temacie jak również nie planuje zmian w finansowaniu kościołów.
    • storima Re: Co to będzie.........? 20.10.15, 22:37
      I jeszcze jedno.
      Wg definicji troll jest niezniszczalny.
      Wszelkie normalne komentarze spływają po nim.
      Bo on jest zainteresowany jątrzeniem, impertynencja i w końcowym wypadku donosem.
      bo przedstawia się jako ofiarę.
      • julka571 Re: Co to będzie.........? 20.10.15, 22:48
        Storima! Napisałeś dokładnie o sobie.
        • obserwator1-2013 Re: Co to będzie.........? 21.10.15, 20:30
          Napisałaś prawdę!
    • julka571 Re: Co to będzie.........? 20.10.15, 23:01
      I tym wpisem potwierdziłeś moje spostrzeżenie.
      • storima Re: Co to będzie.........? 20.10.15, 23:12
        twoje spostrzeżenie jest czytelne:
        powtarzasz ze masz poważne problemy z pisanym słowem.

Ile razy będziesz jeszcze to manifestować?
        • obserwator1-2013 Re: Co to będzie.........? 21.10.15, 20:37
          Julka571 ma rację.
          Krótko lecz trafnie podsumowała storima twoją obecność na częstochowskim forum

Ten wpis/opis storima, który umieściłeś na forum jest dokładnym opisem twojego postępowania storima, cytuję:

Wg definicji troll jest niezniszczalny.
          Wszelkie normalne komentarze spływają po nim.
          Bo on jest zainteresowany jątrzeniem, impertynencja i w końcowym wypadku donosem.
          bo przedstawia się jako ofiarę.

Dzięki za szczerość storima, chociaż raz powiedziałeś prawdę o sobie.
    • storima Re: Co to będzie.........? 21.10.15, 08:19
      wiadomosci.gazeta.pl/faktoid/174324738/Partia+Razem+Nie+wiedzielismy+ze+jest+z+naszej+partii/p?pelna=tak#Prze

Najwięcej laurow po wczorajszej pierwszej przedwyborczej debacie zbiera powyższy kandydat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka