polskawolnaodkaczora 17.12.15, 12:40 ...w komuszej partii:-):-):-) www.fakt.pl/politycy/w-kprm-rozgorzal-spor-pomiedzy-premier-beata-szydlo-a-szefowa-kprm-beata-kempa-,artykuly,598076.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julka571 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 17.12.15, 16:21 Gdyby demokracja była zagrożona, to bym poszła. Ale to koryta i "Polska istniejąca tylko teoretycznie" są zagrożone. Nie mam zamiaru tam iść. Odpowiedz Link Zgłoś
4_czerwiec_1992 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 17.12.15, 17:07 A ja jestem dumny z mojego Prezydenta, Pani Premier, większości parlamentarnej. Zupełnie nie dostrzegam zagrożenia naszej wolności. Teraz to człowiek czuje, że żyje w wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
hr.poniemirski Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 16:54 "większości parlamentarnej" O to to, słusznie zauważyłeś, parlamentarnej, nie mylić z większością narodu. Co do reszty... No, to sobie bądź, czuj i... nie zawracaj gitary, przymusu przecież nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kst666 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 16:02 Większość parlamentarna jest odzwierciedleniem większości Narodu, który w wolnych i demokratycznych wyborach tę większość parlamentarna wybrał. Rozumiem, że tobie jest trudno zgodzić się z tym oczywistym FAKTEM i dlatego warcholisz na ulicach Częstochowy prosząc się o spałowanie. Ale to już nie te czasy - to nie czasy PRL-owskich bandytów -zomowców, ani czasy POmrocznych bandytów kopiących Obywateli podczas święta Niepodległości. Naród leje cienkim siurem na taki szumowiny, które manifestują w obronie koryta dla POstbolszewickich świń oraz banksterki reprezentowanej przez Petru, tego lokaja Balcerowicza. Tak więc to ty nie zawracaj gitary, tylko morde w kubeł - chyba, że chcesz iśc droga targowicy i zaprzedać Polskę obcym. No to rzeczywiście - "patriota" z ciebie pełną gębą, a raczej pełnymi gaciami. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Nie wprowadzajcie nerwowej atmosfery,... 17.12.15, 19:23 nie ogłupiajcie ludzi na forum!!! Po jakiego diabła powstał Komitet Obrony Demokracji, czyli tak zwany KOD? Czego bronicie, co bronicie?... powiedźcie ludziom prosto: bronimy formy/kształtu układu społecznego jaki był przed przejęciem władzy przez PIS. A co to oznacza w praktyce?... chcemy pomimo porażki utrzymać się przy korytach, chcemy by nam było dobrze! KOD walczy o odzyskanie w Polsce władzy, ciepłych posadek, dostępu do dużych pieniędzy. W tej walce nie chodzi o zwykłych ludzi, o polski naród. To tylko i wyłącznie kolejna rozgrywka/zagrywka grupy ludzi, kosztem polskiego narodu. Jak długo będziecie oszukiwać ludzi?... pytam się prosto, na spokojnie?... Kiedy zrozumiecie, że was też oszukali/oszukują?... Niestety, takie życie. Kłamstwo kłamstwem pogania. Zwłaszcza obecnie gdy pieniądz stał się w życiu człowieka celem nadrzędnym. Mojego gadania na teraz wystarczy. Czy będzie ono na zasadzie "gadał dziad do obrazu a obraz do niego ani razu"? A może jednak dotrze do części forumowiczów i wywoła chwilę zastanowienia? A tym w KOD i tym sympatyzującym z KOD proponuję: weźcie długi zimny prysznic. Ochłoniecie od nadmiaru informacji, które wam zaserwowano by załatwić własne interesy. Te same sprawy/zdarzenia zobaczycie w innym wymiarze. Zauważycie, gdzie, kto i kiedy robił z was balona. A dla poczytania proponuję lekturę: Prokurator utarł nosa PO i TK. Trybunał nie może orzekać ws. uchwał Sejmu niezalezna.pl/74036-prokurator-utarl-nosa-po-i-tk-trybunal-nie-moze-orzekac-ws-uchwal-sejmu Prof Wolniewicz o siłach przeciw Dudzie www.youtube.com/watch?v=yhGbJW8Bap8 Odpowiedz Link Zgłoś
car50 Re: Nie wprowadzajcie nerwowej atmosfery,... 19.12.15, 17:46 BINGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ku-tz Prawie jak Moglanc 19.12.15, 18:05 Bez zrozumienia, sensu, wiedzy. Ale za to jaka satysfakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Prawie jak Moglanc 19.12.15, 18:12 Ale w przeciwienstwie do niego czy koyod nie ubliza forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
kst666 Re: Nie wprowadzajcie nerwowej atmosfery,... 20.12.15, 11:01 Po co powstał KOD w bardzo spokojnym tonie wyjaśnione jest tutaj: www.youtube.com/watch?v=xRFzCykuHLg Odpowiedz Link Zgłoś
julka571 Re: Nie wprowadzajcie nerwowej atmosfery,... 20.12.15, 12:14 Dziękuję za ten link, choć to dla mnie nic nowego . Bardzo mądry, spokojny komentarz. Powinni to obejrzeć niezdecydowani, zmanipulowani, ogłupiani przez media. Odpowiedz Link Zgłoś
4_czerwiec_1992 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 17.12.15, 20:51 Wy demokracje to macie głęboko w poważaniu. Nie szanujecie wyboru jakiego dokonali Polacy w dniu 25. X. 2015 roku. Dla was demokracja jest wtedy kiedy wy jesteście przy korycie. Nikt inny nie ma prawa rządzić. A tu taka niespodzianka... Taki pech... Odpowiedz Link Zgłoś
hr.poniemirski Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 16:05 Demokrację budowaliśmy przez ostatnie 25 lat. Wszyscy Polacy, bez względu na światopogląd, od prawa do lewa. W drodze ogólnonarodowego kompromisu zatwierdziliśmy reguły prawa, które mają nią rządzić. Kropka. Fakt, w drodze demokratycznych wyborów do władzy się wyrwała 18% część społeczeństwa, których przywódca ze swoim dworem ma parcie na rządy dyktatury. Kłamał że będzie szanował demokrację, wypracowany z trudem porządek prawny,że będzie miał szacunek dla Polaków, wszystkich Polaków! A tymczasem ten "wielki mąż PIS stanu" pod adresem 75% społeczeństwa kieruje inwektywy typu: ludzie najgorszego sortu, komuniści i złodzieje, gestapo! Ponadto, PIS dążąc do władzy miał rzetelnie przestrzegać ustalonego porządku, porządku który ustalił jego suweren-cały naród, prezydent miał być prezydentem wszystkich Polaków, stać na straży konstytucji, premier rządzić, a nie wykonywać polecenia partyjnego prezesa Tymczasem łamane jest prawo, Konstytucja, kneblowana opozycja, zawłaszczane i niszczone instytucje państwowe, zastraszane media> Jak to ma być ta" prawa i sprawiedliwa demokracja", to klękajcie narody! Demokracja 18%PIS większości narzucającej nie tylko rządy, ale i zmieniająca zalegalizowane prawo pod swoją dyktaturę. Toć to już "dyktaturą proletariatu" na milę zalatuje. 4_czerwiec_1992! Gratuluję Ci wyboru "demokracji", ale to nie moja bajka. a widać że zdecydowanej większości też Odpowiedz Link Zgłoś
julka571 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 16:13 Być może ktoś uwierzy w to co piszesz. Ja się nabrać na Twoje słówka nie dam. Zawłaszczanie, niszczenie, kneblowanie to wszystko dotyczy działań poprzedniej ekipy. Głosowałam na PiS i dziś też bym na nich głosowała. Głosowałam na Dudę i dziś też bym na niego głosowała może nawet z większym przekonaniem, niż w dniu wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
hr.poniemirski Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 16:47 Julcia! Sorry za spoufalenie... ale ad rem to ja Ci powiem tak: przez pół wieku z hakiem, nie jedną ekipę "przeżyłem" i możesz mi uwierzyć ja swoją tezę stawiam na podstawie życiowych doświadczeń i faktów, które widzę, a nie wiary. A tym bardziej wiary w polityczne obietnice ludzi mających desperackie parcie na władze! No, ale skoro "na złość mamusi chcesz odmrażać sobie uszy..." to szanuję Twój wybór, bez urzędowego nakazu. Ot, z własnej nie przymuszonej woli jeszcze. I już Odpowiedz Link Zgłoś
julka571 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 17:04 Czas pokaże kto miał rację. Mam nadzieję, ze doczekam:) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 17:26 Wg ekonomicznych ekspertów skutki obecnej polityki gospodarczej PiS, jeśli będzie ona jak do dziś tak konsekwentnie prowadzona społeczeństwo zacznie odczuwać nie od jutra lecz w niedalekiej przyszłości. Natomiast w Rosji: " Z najnowszego (przeprowadzonego w dniach 1-4 sierpnia) sondażu Centrum Jurija Lewady, niezależnej pracowni badania opinii publicznej, wynika, że dzisiaj pozytywnie jego rządy (Putina) ocenia aż 87 proc. Rosjan." Odpowiedz Link Zgłoś
julka571 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 17:38 Przecież PiS nie robi nic, co byłoby złe dla ludzi. A na skutki trzeba poczekać, a nie jątrzyć i skłócać ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 17:56 Program socjalny PiS jest ambitny. I zgadzam sie z Toba Pisalem przed chwila ze skutki wprowadzanych zmian zaczna Polacy odczuwac w niedalekiej przyszlosci. Jestes zagorzala fanka tej formacji wiec Twoim zdaniem "czyni ona dobro dla obywateli". Tak samo przekonane jest 87% Rosjan wobec rzadow Putina. Tez jak Ty wspieraja antydemokratyczny styl wladzy twierdzac ze przeciez wszystko co czyni Putin to robi to dla ich dobra Julio. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 17.12.15, 20:53 Nie sraj ogniem polski trollu.Jest dobrze a bedzie lepiej.Ludzie olac dziada Co bedzie zarabial na ludzkiej krzywdzie.Do budy.I tam szczekac na krotkim lancuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 18.12.15, 14:01 Do " 4czerwca.........." Jest rybeńko z Tobą problem; Albo masz braki z tematu "wiadomości o świecie......." -.etc,etc. Albo z matematyki. Albo i z jednego i drugiego. Po pierwsze primo: Demokracja ? system rządów (reżim polityczny, ustrój polityczny) i forma sprawowania władzy, w których źródło władzy stanowi wola większości obywateli ......... Po drugie primo: Jeśli w/g Ciebie 32% głosujących Polaków to większość............zu ruck do szkoły i matematykę powtarzać. Gdzieś już tłumaczyłem ale niech Ci będzie; - powtórzę: PiS wygrał wybory dzieki kumoterskim konszachtom z kościołem a w zasadzie z jego odłamem toruńskim. Znaczy, - na rozkaz z Torunia, wydany przez biznesmena Rydzyka za pomocą radia Maryja i TV - "Trwam", - do urn karnie pomaszerowały oddziały moherowych beretów by przy najbliższej spowiedzi nie musieć się tłumaczyć, - dlaczego nie głosowałem/am lub głosowałam/em nie na tego, na kogo proboszcz kazał. Ale nawet ten myk nie na wiele by się zdał gdyby nie to, że część z elektoratu PO którzy widząc co wyprawiają ich przywódcy, wku...ona na swoich wybrańców, - poszła i na złość mamie odmroziła sobie uszy głosując na Kwaczystów. A to,- jak obliczają mądrzy a znający się na tym spece od statystyk, - jakieś 6 - 8% . Czyli; - Kwaczor dostał w zasadzie 25% głosów. Znaczy, 75% albo ma wybory w dupie słusznie mniemając, że warci jeden drugiego albo woleli iść na piwo lub nawet na kur........ladacznice /chciałem powiedzieć / - bo ich to nie interesuje. Tak więc szanowny kolego, przestań pleść dyrdymały o wygranej dzięki większości........! Co zaś do wierszyka starego Adasia.........! tam jest błąd; - wiersz kończy się słowami; Polska będzie Polską a Polak żebrakiem. Na potwierdzenie mojej opcji niech będzie historia słynnej komisji co to zwracała kościołowi dobra wszelakie - znaczy ogólnopolski majątek narodowy, - bez względu na to, czy się to należało czy nie. Pozdrawiam serdecznie, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
kst666 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 16:07 @dyziek trzeba było w gimnazjum na matematyce uważać, to byś takich głupot nie plótł Widać, że ty nawet gimnazjum nie ukończyłeś :( Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 17.12.15, 21:19 ramzes1960, rzeczywiście jesteś chory. Bredzisz jak cholera. Wszystko oderwane od rzeczywistości, i co interesujące z punktu medycznego: zawsze na ten sam temat. Chłopie, zmykaj szybko do neurologa. Neurolog powinien pomóc i przywrócić prawidłowe połączenia elektryczne w twoim mózgu. Poczujesz się znacznie lepiej. Będziesz się sam dziwił, że mogłeś w takim stanie jak obecny funkcjonować. Zaczniesz się sam śmiać z pierdół, które obecnie wypisujesz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 11:23 Dyziu! Jaki procent Polaków wybrał PiS w ostatnich wyborach? Około 18%; Czyli co piąty Polak uprawniony do głosowania: 1. Do urn wyborczych poszło 50 proc. Polaków. Spośród wszystkich uprawnionych do głosowania zaledwie 18,5 proc. wybrało PiS, czyli mniej niż jeden na pięciu. ___________________ Przypisy: 1. Agnieszka Kublik, Prof. Markowski: Demokracja się obroni, ale Wersalu nie będzie, Gazeta Wyborcza, 28.10.2015 Odpowiedz Link Zgłoś
julka571 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 17:45 18% powiadasz. Zgoda. Ale skąd wiesz czego chcieli ci, którzy na wybory nie poszli? I na pewno nie oni utworzyli KOD. W pierwszych szeregach KOD można zobaczyć Kidawę, Kopacz, Kosiniaka, Petru, Nowacką a dzisiaj i Sikorskiego. Zatem kto uwierzy w dobre intencje KOD? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 16:31 Czy da sie przekonac zagorzalego fana badz fanatyka? Bardzo watpliwe. Statystycznie niewielki procent szans. W Rosji wiekszosc obywateli jest przekonana ze wszystko co czyni Putin jest sluszne i sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kst666 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 16:08 W POlandii tylko oszołomy z PO i KOD są pewne, że bez swoich pupilków nie przeżyją nawet jednego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Demokrację budowaliśmy przez ostatnie 25 lat 19.12.15, 21:27 W ostatnim czasie często jest wypowiadane zdanie: "Demokrację budowaliśmy przez ostatnie 25 lat." To samo napisał: hr.poniemirski 19.12.15, 16:05 "Demokrację budowaliśmy przez ostatnie 25 lat. Wszyscy Polacy, bez względu na światopogląd, od prawa do lewa. W drodze ogólnonarodowego kompromisu zatwierdziliśmy reguły prawa, które mają nią rządzić. Kropka." Nie będę cytować całej jego wypowiedzi. Jest w tym wątku. Należy jednak podnieść błędy merytoryczne zawarte w tej wypowiedzi. Forumowicz "hr.poniemirski" świadomie bądź nieświadomie nie zauważa, że "porządek społeczny" nie jest formą stałą lecz płynną i bardzo zmienną, obrazuje/odzwierciedla potrzeby społeczne ludzi różnej narodowości z których utworzony został układ społeczny, czyli: polskie społeczeństwo. Powiedzmy sobie prosto: przez ostatnie 25 lat była rzeczywiście "budowana demokracja" czyli był budowany/tworzony porządek społeczny odpowiadający budowniczym tego porządku. Zostały skonstruowane stosowne mechanizmy prawne (ustawy, rozporządzenie) i środki techniczne/fizyczne (dobór stosownych ludzi do wojska, policji, na wojewodów, itd.) mające zabezpieczyć prawidłowe funkcjonowanie polskiego społeczeństwa, funkcjonowanie zgodne z oczekiwaniami i potrzebami jego budowniczych. Nie popełniłem błędu, żadnej nieścisłości, w powyższym zdaniu. Należy bowiem w tym miejscu zauważyć, że rządzący (budowniczy: min. PO) decydowali również z jakich narodów i w jakiej ilości będzie składać się polskie społeczeństwo, kto będzie właścicielem polskiej ziemi, itd. Forumowicz "hr.poniemirski", pisze o trudzie z jakim był budowany ten porządek społeczny, o chęci utrzymania go przez jego budowniczych. Forumowicz "hr.poniemirski", zapomina jednak o naturalnej zmienności i płynności układu społecznego, wynikającej ze zmienności min. ilości i wieku ludzi tworzących społeczeństwo, z ich różnic kultowych, z ich aktualnych potrzeb. Żaden człowiek, będący przy zdrowych zmysłach, nie zagwarantuje stabilności istniejącego porządku społecznego. Gdyby dawał takie gwarancje, oznaczałoby iż zamierza użyć sił zewnętrznych (wojska, policji, itd.) w celu utrzymania takiego porządku. A Konstytucja RP? Dzisiejsze demonstracje dają dużo do myślenia. Jedno jest pewne: jako polski naród szanujemy Konstytucję. Stanowi dla nas coś niezwykle ważnego w naszym życiu, godnego obrony. To piękne. Jeszcze trochę szlachetności w nas pozostało, nie została w pełni stłamszona. Niestety, dzisiejsze demonstracje, i ta ogromna liczba osób w nich uczestnicząca, jest świadectwem braku wiedzy, co do rzeczywistego znaczenia Konstytucji, Sejmu, Senatu, TK, w naszym codziennym życiu. W latach 90-tych XX. wieku pod pozorem zmiany formy/kształtu/demokracji istniejącego w Polsce ustroju kapitalistyczno-socjalistycznego wprowadzono nam ustrój kapitalistyczny. Aby nie urażać uszu, wprowadzono pojęcie: ustrój demokratyczny. Zmian tych udało się dokonać wykorzystując istniejący w społeczeństwie brak znajomości definicji/znaczenia słów. Teraz podobnie, na zasadzie: ciemny lud wszystko kupi. Nie mówi się o tym, że PO wielokrotnie łamało Konstytucję. Takiego pojęcia wtedy się nie używało. A teraz?... krzyczy się tak dookoła. Dlaczego?... tak trzeba, tak załatwia się własne sprawy. Ludzie kupili słowa. To nic, że puste. Ważne, że kupili. Gdyby PO wygrało ostatnie wybory, i byłoby jedyną rządzącą partią, to byłoby wszystko w porządku, zgodnie z demokracją. A że PIS wygrał wybory? O, to źle. To niedemokratycznie! Oj, ludzie, ludzie. Jak długo dacie się jeszcze wodzić za nos?... Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: Demokrację budowaliśmy przez ostatnie 25 lat 19.12.15, 21:38 Ja wiem obserwator że jesteś nieco głupi ( starałem się być delikatny!!! musisz być wdzięczny to był wysiłek !!!!!!) ale czy możesz mi podać przykłady : " Nie mówi się o tym, że PO wielokrotnie łamało Konstytucję. Takiego pojęcia wtedy się nie używało. A teraz?... krzyczy się tak dookoła. Dlaczego?... tak trzeba, tak załatwia się własne sprawy. Ludzie kupili słowa. To nic, że puste. Ważne, że kupili." ??????? Ja jak już niektórzy ( zdziwieni ) zauważyli nie jestem wyborcom po ale z chęcią się dowiem o tych wielokrotnych łamaniach konstytucji !!!??? Poproszę o te przykłady wielokrotnego łamania konstytucji bo inaczej ( i teraz nasz " inteligencie " w twoim debilnym stylu ) będę musiał uznać że jesteś wrogiem mojej ojczyzny i że wszystko co piszesz jest na jej zgubę itd...( i jak tam wpisałeś w swoim debilnym wpisie ) :))))) !!!!! No dalej " obserwatorze " :))) !!! do dzieła !!! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Demokrację budowaliśmy przez ostatnie 25 lat 19.12.15, 22:12 Jesteś bardzo delikatny wobec "obserwatora" QQ.44; Ja bylem równie subtelny tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,55,159876908,159876908,KOD_Czestochowa.html#p159914574 A chyba raczej nie powinienem. Należało napisać prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
hr.poniemirski Re: Demokrację budowaliśmy przez ostatnie 25 lat 19.12.15, 22:22 Odpowiem Ci krótko, bo szkoda czasu na przekonywanie przekonanego: PIS wygrał wybory i naród to uszanował. PIS z woli wyborców ma mandat do rządzenia. Do rządzenia w granicach ukształtowanego przez 25 lat prawa, z poszanowaniem Konstytucji, zatwierdzonej w referendum wolą narodu. 18%PIS-u jednak nie stanowi jednak woli większości narodu i nie może łamać prawa, niszczyć dorobku ponad dwóch dekad demokracji, narzucać zmiany za pomocą manipulacji prawnych do których naród nie dał mu mandatu, a tym bardziej jawnie łamać prawo, bo mu przeszkadza we wdrażaniu jego porządku prawnego. Jego porządku, bo tylko on zna cel do którego dąży, a metody którymi ten cel chce osiągnąć żywcem przypominają te ze słusznie minionej przeszłości. Większość narodu nie dala przyzwolenia PIS-owi na zmiany ustrojowe czy grzebanie w Konstytucji. PIS ma rządzić w zakresie obowiązującego ustroju i prawa, a jak się nie podoba, to PIS z naczelnym wodzem musi z władzy zrezygnować. Po to są te demonstracje, by szanowny PIS i Prezes sobie to uświadomili. A ty obserwator1-2013 nie bądź cwańszy niż ładniejszy jak niejaki Kurski, czy inny Hofman: Ciemny lud nigdy tego nie kupował, ale też nikt od 25 lat nie chciał mu ograniczać wolności, więc nie rżnij głupa w stylu: "Oj, ludzie, ludzie. Jak długo dacie się jeszcze wodzić za nos?..." I..i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
kst666 Re: Demokrację budowaliśmy przez ostatnie 25 lat 19.12.15, 23:32 Mości hr(abio), za przeproszeniem, ale pitolicie jak potłuczeni. Obserwatorowi nie dorastacie do pięt. Bredzicie coś o 18% poparciu dla PiS jakby w historii "polskiej demokracji" ostatnich 25 lat którakolwiek partia miała więcej niż obecne 18%. A jakim prawem uzurpujecie sobie wliczać "głosy" niegłosujących w wyborach to sam chyba tow. Stalin wie, bo wy tego sami nie "wicie, ani nie rozumicie". Petru sprzeda was tak jak w "Folwarku Zwierzęcym" świnie chciały sprzedać do rzeźni starego Konia. Ten warszawski Kon też zostanie wydymany przez swoich mocodawców. Bo "chorągiewki" zmieniające sojusze zawsze w ostatecznym rozrachunku idą "na przemiał". Tak więc spacerujcie sobie Alejami i na zdrowie wam. Tylko nie pieprzcie głupot o "demokracji", bo pieprzyć trzeba też z sensem, a nie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 przeczytane wieczorową porą, w sieci 19.12.15, 22:09 O dzisiejszych demonstracjach organizowanych przez KOD: "trochę a może bardzo nieładnie protestować w obronie demokracji nie szanując podstaw demokracji . wybory pokazały większość demokratyczna i umocowały obecny rzad w szadzeniu. wiec czyjej demokracji się domagacie? powskiej czy nowoczesnej. ale przypominam że społeczeństwo w sposób demokratyczny nie chce ani peowcow ani nowoczesnych. ps nie jestem pisowcem." A na forum wyborczej wyjaśnienie forumowicza o jaką to demokrację "walczono" w tych dzisiejszych demonstracjach: No to zakończmy tę jałową dyskusję wypowiedzią neutralną, która szczegółowo wyjaśnia w obronie jakiej "demokracji" maszerowali dzisiaj jej "obrońcy" spod sztandaru KOD: ~antymigrant : Taka jest DEMOKRACJA PO+PSL+ Petru Na zaproszenie Merkel Miliony obcych ludzi spaceruje po Europie bez dokumentów, kontroli, szczepien, itd... EU nie zdalo egzaminu z OBRONY GRANIC ! Bruksela do dymisji i pod trybunal ! PO i Kopacz zdradzili interesy Polski . Za jakie srebrniki ? Kopacz pod Trybunal ! NIE importowi Islamu do Polski. Zwolennicy niech biora do swoich domów i na wlasny koszt !!! Komorowski i Borusewicz oddajcie 100 000 000 ! Oni szkodza Polsce i Polakom, wyniszczaja spoleczenstwo. 46 powodów, aby rozliczyc Platforme Obywatelska + PSL 1) Afera tasmowa 2) Afera hazardowa 3) Afera wyciagowa 4) Afera stadionowa 5) Afera autostradowa 6) Afera stoczniowa 7) Afera AmberGold 8) Afera Elewarru 9) Afera z informatyzacja MSW 10) Afera z budowa gazoportu w Swinoujsciu oraz dostawami gazu z Kataru 11) Afera z budowa elektrowni atomowej (od 5 lat trwa "wybieranie" jej lokalizacji, a kasa dla zarzadów specjalnych spólek leci) 12) Afera z opóznieniem publikacji przez Rzadowe Centrum Legislacji ustawy o rajach podatkowych 13) Grabiez Polakom polowy oszczednosci emerytalnych zgromadzonych w OFE (153 mld zl) 14) Wydluzenie obowiazku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i 2 lata u mezczyzn 15) Rozrost biurokracji (sto tysiecy nowych etatów) 16) Drastyczny wzrost zadluzenia kraju (z 530 mld zl do blisko 1 bln zl) 17) Podniesienie VAT-u na wszystko 18) Podwyzszenie o 1/3 skladki rentowej (ZUS) dla przedsiebiorców 19) Zamrozenie na 8 lat kwoty wolnej od podatku, kwot uzyskania przychodu oraz progów podatkowych 20) Podniesienie akcyzy na paliwo 21) Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa) 22) Zmniejszenie o 1/3 zasilku pogrzebowego 23) Wprowadzenie nowego podatku paliwowego - tzw. oplaty zapasowej 24) Nalozenie na Lasy Panstwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!) 25) Prace nad wprowadzeniem podatku smartfonowego i tabletowego 26) Prace nad wprowadzeniem podatku audiowizualnego 27) Przyjecie zabójczego dla polskiej gospodarki pakietu klimatycznego 28) Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO 29) Przyjecie ustawy o ograniczeniu dostepu obywateli do informacji publicznej 30) Przyjecie ustawy o ograniczeniu wolnosci zgromadzen 31) Przyjecie ustawy o "bratniej pomocy" (tzw. ustawa 1066) 32) Spuszczenie w sejmowym klozecie kilku milionów podpisów zlozonych pod obywatelskimi inicjatywami referendalno-ustawodawczymi 33) Utajnienie raportu o nieprawidlowosciach w ZUS do jakich doszlo w latach 2008 - 2013 34) Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umozliwilaby sprzedaz Lasów Panstwowych 35) Doprowadzenie do tragicznego stanu publicznejsluzby zdrowia (czekanie po kilka lat na wizyte u lekarza specjalisty) 36) Podpisanie z Rosja niekorzystnej umowy gazowej (najdrozszy gaz w Europie) 37) Blisko 3-letni paraliz legislacyjny w sprawie wydobywania gazu lupkowego 38) Drenaz Funduszu Rezerwy Demograficznej 39) Wyprzedaz majatku narodowego za ponad 65 mld zl (w tym spólek strategicznych takich jak Azoty Tarnów); 40) Ograniczenie potencjalu militarnego 41) Brak przemyslanej i suwerennej polityki zagranicznej 42) Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo (tysiace stanowisk oplacanych z publicznej kasy dla platformianych kolesi) 43) Synekury dla nagranych kolesi 44) Wyjazdowe posiedzenia Rzadu na koszt podatnika 45) Obstrukcja nowego Prezydenta 46) Afera z importem Islamistów Opuśćmy Eurokolchoz natychmiast zanim zaleją nas Islamiści !!! Czas nagli." I w obronie powyższego obyła się dzisiejsza manifestacja. Dziękuję za uwagę i dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: przeczytane wieczorową porą, w sieci 19.12.15, 22:19 Ja wiem że jesteś niezbyt rozgarnięty ale jeszcze raz poproszę o przykłady : " wielokrotnego łamania konstytucji " !!!! Nie chce mi się powtarzać tych twoich debilnych wpisów w stylu : jak nie odpowiecie to uznam że .... itd !! ale poproszę o te przykłady !!! ( to że jesteś debilkiem to ja wiem i parę osób tutaj ale oświećmy innych ) !! No dalej " debilnyoserwatorze " czekamy na te wyroki !!! ( no bo przecież o niezgodności z konstytucją decyduje TK !!! ) dawaj !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hr.poniemirski Re: przeczytane wieczorową porą, w sieci 19.12.15, 22:34 Szanowny qq.44 Odpuść sobie, on się zaciął i nic go nie przekona że czarne jest czarne...itd Szkoda czasu i nerwów aby przekonywać tych przekonanych inaczej, by uznawali siłę argumentu, a nie używali argumentu siły. W przypadku obserwator1-2013 jestem w w stanie poprzeć tezę dyzia, co by nie dyskutować z hmm... takimi interlokutorami, bo cię sprowadzą do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem. Wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia Ci życzę i na pociechę dodam że społeczeństwo obywatelskie własnie się obudziło i mamy z czego się cieszyć, czego dzisiejszy dzień był jawnym przykładem. hr.j/w Odpowiedz Link Zgłoś
kst666 Re: przeczytane wieczorową porą, w sieci 19.12.15, 23:42 To PO co dyskutujesz z mądrzejszą od siebie ??? A dzisiejszy dzień był dowodem na to, że większość polskiego społeczeństwa ma was tam, gdzie światło nie dochodzi. No i na pożegnanie polecam jakże wymowny wiersz Adama Mickiewicza, w sam raz pasujący do was szKODników: "Gęby za lud krzyczące sam lud w końcu znudzą, I twarze lud bawiące na końcu lud znudzą. Ręce za lud walczące sam lud poobcina. Imion miłych ludowi lud pozapomina. Wszystko przejdzie. Po huku, po szumie, po trudzie Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie." Tak właśnie będzie - ci wyśmiewani przez was "mohery", "pisdzielce", "kaczyści" wysadzą was z siodła i jeno smród po was pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 22:43 obserwator1-2013 napisała: > świadomie bądź nieświadomie nie zauważa, że "porządek społeczny" nie jest fo > rmą stałą lecz płynną i bardzo zmienną, obrazuje/odzwierciedla potrzeby społecz > ne ludzi różnej narodowości z których utworzony został układ społeczny, czyli: > polskie społeczeństwo. Musisz się zdecydować czy jesteśmy ludźmi różnych narodowości czy polskim społeczeństwem. No chyba, że do tych innych narodowości zaliczasz : masonów, cyklistów, automobilistów i piechurów. Tak nawiasem mówiąc zapomniałeś jeszcze o lotnej formie. > Powiedzmy sobie prosto: przez ostatnie 25 lat była rzeczywiście "budowana demok > racja" czyli był budowany/tworzony porządek społeczny odpowiadający budowniczym > tego porządku. Bo ten porządek budowali Polacy gorszego sortu tzw. gestapowcy. > Zostały skonstruowane stosowne mechanizmy prawne (ustawy, rozporządzenie) > ] i środki techniczne/fizyczne (dobór stosownych ludzi do wojska, policji, n > a wojewodów, itd.) mające zabezpieczyć prawidłowe funkcjonowanie polskiego > społeczeństwa, funkcjonowanie zgodne z oczekiwaniami i potrzebami jego budownic > zych. Czyli gestapowców. > Nie popełniłem błędu, żadnej nieścisłości, w powyższym zdaniu. > Należy bowiem w tym miejscu zauważyć, że rządzący (budowniczy: min. PO) > decydowali również z jakich narodów i w jakiej ilości będzie składać się polski > e społeczeństwo, kto będzie właścicielem polskiej ziemi, itd. I tym sposobem polskie społeczeństwo składa się z masonów, cyklistów i automobilistów oraz piechurów.I oni są właścicielami polskiej ziemi. Tak chciał gorszy sort i utajona mniejszość niemiecka. > Forumowicz "hr.poniemirski", > zapomina jednak o naturalnej zmienności i płynności układu społecznego, wynikaj > ącej ze zmienności min. ilości i wieku ludzi tworzących społeczeństwo, z ich ró > żnic kultowych, z ich aktualnych potrzeb. Zapomniałeś o lotności układu. Różnice są to fakt. Jedni wolą zapisać się do masonów, inni lubią rower albo cztery kółka lub na piechotę dla zdrowia. > Żaden człowiek, będący przy zdrowych zmysłach, nie zagwarantuje stabilności > istniejącego porządku społecznego. Gdyby dawał takie gwarancje, oznaczałoby iż > zamierza użyć sił zewnętrznych (wojska, policji, itd.) w celu utr > zymania takiego porządku. No fakt. Do tej pory rządzili ludzie po Tworkach tzw. gorszy sort. Nareszcie władzę objęli ludzie o zdrowych zmysłach. > Niestety, dzisiejsze demonstracje, i ta ogromna liczba osób w nich uczestnicząc > a, jest świadectwem braku wiedzy, co do rzeczywistego znaczenia Konstytucji, Se > jmu, Senatu, TK, w naszym codziennym życiu. Ty masz tą wiedzę i opowiesz nam tutaj o tym. Czekamy niecierpliwie. Bardzo chcemy poznać rzeczywiste znaczenie Konstytucji, sejmu, Senatu, TK. Do tej pory żyliśmy w wielkiej nieświadomości jako ten gorszy sort i utajona mniejszość niemiecka. > W latach 90-tych XX. wieku pod pozorem zmiany formy/kształtu/demokracji istniej > ącego w Polsce ustroju kapitalistyczno-socjalistycznego wprowadzono nam ustrój > kapitalistyczny. Aby nie urażać uszu, wprowadzono pojęcie: ustrój demokratyczny A jaki ustrój wprowadzi lepszy sort. Może nam uchylisz rąbka tajemnicy ? Czekamy z utęsknieniem na odpowiedź Obserwatora naszego guru w zakresie znawstwa Konstytucji, Sejmu, Senatu i TK oraz różnych polskich narodowości. P.S. A tak nawiasem mówiąc to czego się waść nawąchał ? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 23:19 Faktycznie! - zaczyna się robić nerwowo; Niejaki Tadeusz R. ogłosił na antenie Radia wiecznie dziewica oraz TV Trwam, że zrywa współpracę z kancelarią prezydenta A.Dudy bo cyt: Za dużo w rządzie ateistycznej prawicy............. I tu zaczyna być ciekawie. Prezydent nie wykonuje poleceń Trybunału, prezes olewa prawo i usiłuje przejąć władzę całkowita. Antonio M. dorabia klucze do ważnych urzędów i po nocy włamuje się niczym przedwojenny doliniarz a byle klecha ucina współpracę z najważniejszym urzędem w Państwie bo nie dostał tego na co liczył,- popierając "swoją" opcję. Przemyślałem, podsumowałem i mi wyszło; Państwo w rozkładzie. Idę się napić wódki. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 23:28 Dyzio z całym szacunkiem, że jakoś tam się orientuję w Polsce przed wojennej " doliniarz " to był złodziej kieszonkowy !!!!! Co w sumie też paradoksalnie odpowiada tym złodziejom :)) a ja wódki nie lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 09:16 Słuszność Wasze prawisz z tym "doliniarzem". Coś mi się pokiczkało...........! Jednak mnie bardziej chodziło o mentalność osobnika włamującego się......! Ale racja jest po Twojej stronie. Dyzio. p.s A wódka wcale nie jest zła jeno w umiarkowanych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
kst666 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 23:49 Doskonały przykład erystyki ad personam zamiast ad meritum. W tym jesteście niedościgłymi mistrzami. Jeśli chodzi o Obywateli polskich obcych narodowości, to nie udawaj głupka, że masz na myśli "cyklistów". Zresztą jak chcesz być forumowym idiota, to nie krępuj się - wal na całość :) Być może jesteś zbyt smarkaty, aby mieć wiedzę, że obecne resortowe dzieci to potomkowie ojców- założycieli ubeckich dynastii, których korzenie tkwią w gestapowskich i bolszewickich komendach. W końcu trzeba było mieć ten "charakter" aby kolaborować z gestapo lub z NKWD. Co do wąchania, to sam powąchaj to co z siebie wydalasz. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 10:02 kst666, ująłeś zwięźle to, co dzieje się na forum. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Demokrację budowaliśmy przez ostatnie 25 lat 19.12.15, 22:50 QQ.44 uważam ze powinien Ci być wdzięczny za twa bezpośrednią szczerość! Podobnie przeciez bylo z pojeciem "komuna". jest taki film "Jeden dzień w PRL". Film dokumentalny w reżyserii Macieja Drygasa z 2005 roku. Zdjęciami dokumentalnymi ilustruje jeden typowy dla całej komuny dzień w PRL z 1962 roku. Tam tez pada słowo "komuna". Ponad tuzin wpisów nie pomógł! Odwołania historyczne! Podobnie jak z tym drugim takim "koyod", który jeszcze od Ciebie wymagał kwitów Twych datków charytatywnych na publicznym forum!!! Tak wiec powinni Ci być wdzięczni QQ.44! Bo nie maja dystansu do swej głupoty, a Ty im ja uświadamiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: Demokrację budowaliśmy przez ostatnie 25 lat 19.12.15, 23:12 Eeee to nie ma znaczenia " obserwator " jest tylko " króliczkiem " ;)) doświadczalnym ( głupiutkim ale śmiesznym jak mówił Kisiel " musi się coś dziać ..." !!!) ! W filmie " jeden dzień w prl " lubię ten tekst o tym że na ambasadzie Chińskiej napisali że nie lubią gomułki :)))) !!! No i można by tu już walnąć rozprawkę o właściwie kopiowaniu ( debilnej ) polityki kaczyńsiego z gomułki o " zagrożeniu niemieckim " , o " bo nam zniszczyli Warszawę " ( tu debil Błaszczak zabłysnął ), no i waszczykowski ( dwa razy wywlony z msz!!! ) o zdrajcach :))) ale co mam pisać skoro ludzie wykształceni wiedzą a debilkom nic to nie powie :))) Dziwne to że mały karzełek z 4 szeregu solidarności który był nikim w opozycji w czasach prl odbudowuje politykę gomułki :)) Kisiel pewnie posikał się ze śmiechu !! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 19.12.15, 22:56 Mateuszku idż spać .Niech ci się. śnią ośmiorniczki z migdałami .Wyatarczająco dałeś dupy z walutami.Ilu tu.dzisiaj przebierańców.Zniknął dyzma pojawił się chrabia.A że piszczą to niech piszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 systemy prawne w Polsce 19.12.15, 23:18 Panowie dyskutanci, może ten poniższy wpis spowoduje, że trochę szerzej spojrzycie na zjawiska/procesy społeczne zachodzące w Polsce? Po pierwsze: Dziękuję forumowiczowi o nicku "hr.poniemirski" za wypowiedź. Cieszę się. Stanął pan na wysokości zadania. Wypowiedź bez emocjonalnych wstawek, dotycząca zjawisk. Super. Tak trzymać! Pozdrawiam. Po drugie: Warto wiedzieć więcej niż mniej, zawsze się to przyda, szybciej lub później. Poniżej, trochę danych z strony: mtodd.pl/blog/ Mam nadzieję, że poniższy felieton jasno wyjaśnia przyczyny licznego udziału niektórych grup spolećznych w dzisiejszych manifestacjach/demonstracjach. Życzę przyjemnej lektury. Systemy prawne Szanowni Państwo! Od dawien dawna w Europie obowiązywały dwa modele sprawowania władzy: rzymski i bizantyjski. Rzymski zakłada przestrzeganie prawa naturalnego przez wszystkich – zarówno władców, jak i poddanych. Bizantyjski władców stawia ponad prawem, a nawet pozwala im na własne widzimisię wprowadzać prawa dla poddanych, niezgodne z prawem naturalnym. A jak to wygląda obecnie? Tak samo jak przed wiekami. Rzeczpospolita stale próbuje obstawać przy prawie rzymskim, a jej sąsiedzi przy bizantyjskim. Nie tylko car Putin może robić co chce w „swoim” kraju, bo jest to oczywiste dla jego poddanych, ale i Unia Europejska pod wodzą „człowieka (kobiety? człowieczki?) roku” nie widzi nic niewłaściwego w narzucaniu innym własnego bezprawia. W Polsce bez zmian. Agentury obcych wywiadów 80% środków przeznaczają na dezinformację społeczeństwa i pozyskiwanie agentów dla własnych celów. Honor i uczciwość są bezcenne dla nieprzekupnych, ale mają bardzo konkretną cenę dla szmat, które kosztują niewiele i zawsze można je przecież mianować „ludźmi honoru”, na potrzeby gawiedzi. Obecnie mamy system prawny mieszany rzymsko-bizantyjski. Czyli prawu podlegamy my wszyscy, nie wyłączając Prezydenta, Sejmu i rządu, natomiast Trybunał Konstytucyjny plasuje się zarówno ponad prawem, jak i samą konstytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: systemy prawne w Polsce 19.12.15, 23:29 A widzisz! - obserwator; Dysputa z Hrabią Poniemirskim zawsze do ciekawych i na poziomie należała. Dyzio. I pokorny sługa Pana Hrabiego. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: systemy prawne w Polsce 20.12.15, 00:04 Dyziek, ty się nie wygłupiaj!!! Co to ma znaczyć?... "pokorny sługa Pana Hrabiego" A jeżeli chodzi o forumowicza "hr.poniemirski" to jemu podziękowałem, należało się tak zachować, zasługiwał. Chłop zachował się tak jak zachowuje się normalny człowiek. Fakt, że na przestrzeni ostatnich miesięcy był to jego pierwszy na poziomie wpis: rzeczowy, bez emocji. Należało to docenić, nieprawdaż? Dyziek, zwróć uwagę na wpisy "zakochanych w PO". Toż to tylko zbiory niekulturalnych sformułowań, nic więcej. I co ciekawe?... nic nie napisali o demonstracji w Częstochowie. Dlaczego?... bo by musieli pisać, że uczestnikami demonstracji byli resortowi emeryci, trochę dzieci przyprowadzonych na tę demonstrację przez tych emerytów, i także aktywiści PO. Młodych ludzi było jak na lekarstwo. A zwykli ludzie?... zabiegani, zamyśleni nad sprawami codziennymi, nad tym, co włożyć do garnka, co i za co kupić dzieciom do jedzenia, szli chodnikami nie zwracając nawet uwagi na tych "demokratycznych bojowników". No, i co ciekawe. O dziwo, gdzieś się zapodziała Policja, której zawsze tyle było przy każdym pochodzie za panowania Komorowskiego i Kopacz. Co, tak groźnie podobno obecnie, a Policji nie potrzeba?... coś nie gra, coś się nie zgadza. Ktoś łże... Odpowiedz Link Zgłoś
hr.poniemirski Re: systemy prawne w Polsce 20.12.15, 16:11 Pozwolisz obserwator1-2013, że ja Ci wyjaśnię tę uniżoną grzeczność, którą mnie Dyzio od lat obdarza kończąc komentarze na forum ad moja skromna persona, bo Wilkowi Morskiemu, który przez skromność nick Dyzia przybrać raczył był, nie komfortowo się tłumaczyć z zażyłości w temacie długoletniej i (sic!) tylko forumowej przyjaźni. Otóż roku pańskiego 200...?, cholera nie za bardzo pamiętam którego, ogłady w towarzystwie i zasad kulturalnej dysputy pomiędzy interlokutorami próbowaliśmy wspólnie nauczyć , nieobytego w towarzystwie osobnika, ukrywającego się pod nickiem the-only-bodzio, a który solidnym bełkotem przeplatanym wulgaryzmami, nie jeden watek zatruł, ze o spaleniu nie wspomnę. Wtedy to hr.poniemirski, którego pierwowzorem był hr. Żorż Ponimirski z Dyzmy miał mu zasady ogłady i kultury w kontaktach na forum przybliżyć. Niestety osobnik ten wyjątkowo oporny był, a nasze wysiłki przypominały bardziej kopanie się z koniem, niźli lekcję dobrych manier, więc sprawa beznadziejnym przypadkiem była. Ba! Nadal jest! Bo szanowny bodzio- budowniczy/bo tak się rekomendował, z racji wykonywanej profesji, po serii ad hoc dobieranych nicków, obecnie jako taniarada występuje i przekaz w swoim stylu dalej uskutecznia, choć przyznać trzeba mniej bełkotliwy. I tak to, od tamtych historycznych już czasów hr.poniemirskiemu i Dyziowi salonowe uprzejmości pozostały oraz serdeczna mniemam przyjaźń, od czasu do czasu kusztyczkiem przedniego trunku przez neta, utrwalana, dla wzajemnego szacunku i wyrazami uniżoności. Powyższe do wiadomości Twojej przekazuję obserwator1-2013 z uwagi że, mnie, człowieka z najgorszego...itd, potraktować raczyłeś w wypowiedzi jak... ludzki Pan. Z wyrazami szacunku hr.j/w Pozwolisz, jeszcze tylko słówko do Dyzia: Ech, Dyziu! Łza się w oku kręci na wspomnienie.... Z wyrazami niezmiennego podziwu dla Wilka Morskiego hr. j/w Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: systemy prawne w Polsce 20.12.15, 19:39 Wobec tego: Witaj forumowiczu "hr.poniemirski", zaczynamy rozmowę! Określenie "uniżona grzeczność" nie jest równoznaczne określeniu "pokorny sługa". O ile pierwsze pojęcie kojarzy się z kimś obleśnym i oślizgłym, nie szanującym siebie lub osoby, które reprezentuje, to drugie pojęcie zarezerwowane do określania osoby wykonującej polecenia swojego przełożonego/"Pana" w sposób poddańczy: bez dyskusji, z pokorą. Nic więc dziwnego, że "uniżona grzeczność" dla normalnego człowieka jest sygnałem/koniecznością zwiększenia uwagi/ostrożności by nie pozwolić oblepić się przesłodzonymi słowami. Będąc świadkiem takich zdarzeń to ma się ochotę wymiotować, nic więcej. Natomiast słysząc z ust kogoś "pokorny sługa", z reguły rozpatruje się dwie przyczyny: gość został z jakiejś tam przyczyny ubezwłasnowolniony lub kpi/żartuje sobie. Pojęcie ma wydźwięk pozytywny. Wzbudza ciekawość, odrobinę życzliwości wymieszanej z litością dla osoby wypowiadającej słowa "pokorny sługa". Tak więc jakoś nijak mają się powyższe znaczenia określeń ("pokorny sługa Pana Hrabiego", "uniżona grzeczność") w świetle twoich wyjaśnień. Forumowiczu "hr.poniemirski", miło, że starasz się mi przybliżyć historię częstochowskiego forum. Dziękuję. Forumowicza Dyzia polubiłem, czemu niejednokrotnie dałem wyraz na forum, pisząc to wprost. Jest sympatycznym facetem, z dobrym sercem, z dużą wiedzą i specyficznym rubasznym poczuciem humoru. Ma też, według mnie wady, zresztą nie do zaakceptowania przeze mnie. Zachodzę w głowę jak to się dzieje, że taki facet jak Dyzio daje się wodzić za nos "storimie" i "plucie". Tych dwóch "nadają ton" na forum, szczekając i obszczekując wszystko i wszystkich, tak dla zasady. Szkoda, że Dyzio im wtóruje, zatracając chwilami swoją rozwagę i godność. Nie mogę tego zrozumieć. Jaka jest tego przyczyna?... co Dyzia zmusza do takiego postępowania?... nie wiem! Forumowiczu "hr.poniemirski", teraz do ciebie o tobie. Przeglądałem twoje wpisy, czytałem je. I tak się zastanawiam. Przypominasz mi kogoś dobrze znajomego, jeszcze z okresu studiów. Ostatecznie, 5 lat spędzonych wspólnie na uczelni to szmat czasu. Można poznać dogłębnie człowieka, zwłaszcza gdy się jemu "matkowało". Masz podobny styl pisania, giętki język i sprawne pióro. Ludzi podpuszczasz, nie narażając się bezpośrednio na skutki zdarzeń. Postaram się sprawdzić mój tok myślenia. Nie ma rady, trzeba odwiedzić znajomych. Forumowiczu "hr.poniemirski", jeszcze na temat forumowicza "taniarada". Niezależnie jaki miała/ma styl pisania to ma rację w jednym: PIS musi zrealizować złożone obietnice. Jeżeli tego nie zrobi będzie kontrrewolucja. A od siebie dodam: PO robi wszystko by się PIS-owi nic nie udało. I to jest przerażające. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koyod a storima nadal kłamie, co jest do sprawdzenia 20.12.15, 10:06 w swym wpisie z 19.12.15, 22:50 zarzucasz mi, że na tym forum domagałem się od qq.44 kwitów datków charytatywnych. Jest to oczywistą nieprawdą, bowiem ja poprosiłem konfabulującego na temat swej aktywności fizycznej kolegę aby udostępnił dane w jakich akcjach i pod jakim nickiem bierze udział. Zawsze można przecież wrócić do tej dyskusji gdzie nasi platformiani koledzy wyśmiewają moją sugestię włączenia się do charytatywnej akcji honorowydawcaenergii.fortum.pl/ na rzecz fundacji z naszego miasta. I co storima, logujesz się na to forum miasta oddalonego od twego miejsca zamieszkania o tysiące kilometrów po kilka razy na dobę, taki niby zaangażowany jesteś w to co tu się dzieje a jak była możliwość aby np. spacerem wesprzeć w/w fundację toś nawet palcem w bucie nie kiwnął. Ale czegóż można się spodziewać po hejterze. Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: a storima nadal kłamie, co jest do sprawdzeni 20.12.15, 11:21 buahahaha a ten dalej nie zrozumiał i w koło Macieju nie chce mi się kopać z koniem ale powtórzę jeszcze raz : NIE TWOJA SPRAWA W JAKICH AKCJACH BIORĘ UDZIAŁ !!!!!! NIE PO TO SIĘ UDZIELAM ŻEBY SIĘ CHWALIĆ TYM NA FORACH JAK TY !!! NIE PODAJĘ SWOICH DANYCH BO TO FORUM DAJE MOŻLIWOŚĆ BYCIA ANONIMOWYM I Z TEGO KORZYSTAM ALE ZAWSZE JAK CHCESZ MOŻESZ TU PODAĆ SWOJE IMIĘ I NAZWISKO NAIWNIACZKU TO SIĘ POŚMIEJEMY ! Brednie o konfabulacjach możesz udowodnić ?? Bo jeżeli nie to ( tu będzie w stylu " obserwatora " ) będę musiał cie uznać za "wroga naszej ojczyzny " itd...itd...:)) A brednie o tym że jesteś wyśmiewany ze względu na udział w akcji charytatywnej to też jest tylko twoja fantazja albo objawy choroby zwanej " psychoza " ( ostatnio silnie zaobserwowanej u osobnika bredzącego o spiskach kukiza ) ! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: a storima nadal kłamie, co jest do sprawdzeni 20.12.15, 18:08 On nic nie rozumie. Masywny ignorant i patologiczny oszust. Od roku wykazuje mu tu jego oszczerstwa i chamskie wszczynanie pyskówek. Po czym donosi i usuwa swe własne wpisy;)))) Tutaj link do pyskówki gdzie żądał kwitów od QQ.44: forum.gazeta.pl/forum/w,55,157624824,157624824,Urzedujacy_Prezydent_Bronislaw_Komorowski_.html#p159916967 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 10:13 Goście nie są osobami do dyskusji o polityce. i demokracji Mózg wypaliły im artykuły z koszernej o ciągłym zagrożeniu PIS.Koszerna specjalistka od spraw kościioła i religii. Michnik i jego drużyna nie widział problemu w rządzeniu nepotyzmu.Ale nie daje szans 100 dni na rządzenia nowego rządu. Chamskie artykuły wpisy ubliżające .Różnych. osobnikiów którzy nawet się nie chamują w wulgarnych atakch.co ślina. przyniesie na język za przyzwoleniem admina.Pozdrawiam obserwator. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Kukiz zadedykował piosenkę manifestantom 20.12.15, 11:50 poniżej słowa piosenki Virus sLD Jak ja was kur… nienawidzę I jak ja wami kur… gardzę Jak ja się za was kur… wstydzę Gdy za granicę czasem zajrzę Jak ja się wami kur… brzydzę Jak ja was dobrze kur… znam Jak ja się bardzo ludziom dziwię Którzy wybrali taki chłam To wszystko czego się dotkniecie Od razu obracacie w pył Szarańcza przy was to jest bajka Bo cały kraj już zgnił Rozpasłe mordy, krzywe ryje Kur… wszędzie tam gdzie wy Jak ja was kur… nienawidzę Jak do was bym z kałacha bił A nawet jak wam plunąć w twarz To wy mówicie że deszcz pada Jeb… wasza partia mać Co mi ojczyznę okrada Nadejdzie kiedyś taki czas Za wszystko kur… zapłacicie W helikoptery wsadzę was I nigdy już tu nie wrócicie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 12:45 No widzisz obser.Ja strzelałem do procedawców.A dupek storima do sędziów Jak mogę strzelać do swojego ziecia i swata.Jaki mają ból jak idę na imprezę..Uwielbiam wracać do Polski I nawracać takich dupków jak Kutzu.Uwielbiam powroty do macieży Uwielbiam dyskusje o polityce.Tylko nie z wychowaniem koszernejl Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 16:26 Robie wyliczankę.Storima udaje pluto.Hrabia udaje dyzia.Mateo udaje na forum kraj .Reszta gówna się nie liczy.Jest Kutzu co lezał ze mną na śpiworach w MPK.Ludzie co w dupie mają demokrację Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: przeczytane wieczorową porą, w sieci 20.12.15, 19:29 buahahaha najpierw mnie debilku straszysz pobiciem a jak rura zmiękła to podajesz link do komunistyczno-narodowego szmatławca :)) Na pierwszej stronie cytat z Henryka Pająka starego komucha współpracownika sb i tzw: " narodowca " buahahahah a linki do wypowiedzi miecia moczara , piaseckiego , gen. kufla i innych szmaciarzy też podasz miękka rurko ?? myślałem że mam do czynienia tylko z idiotą ale widzę że z komuchem idiotą i miękką rurą No ale zawsze możesz mnie jeszcze pobić jak chciałeś komuszku !! Pobijesz mnie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: przeczytane wieczorową porą, w sieci 20.12.15, 19:43 @qq.44, jesteś w błędzie, i to dużym! Poza tym, zmień słownictwo. Proszę o kulturalne zachowanie. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: przeczytane wieczorową porą, w sieci 20.12.15, 19:50 wolna-polska.pl/wiadomosci/komitet-obrony-demokracji-kim-oni-sa-2015-12 to znaczy że co, pomyliłem się w ocenie tego szmatławca ?? Czy może że Henryk Pająk był szmatławym komuchem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 19:42 Piszecie qq.44 ... NIE TWOJA SPRAWA W JAKICH AKCJACH BIORĘ UDZIAŁ !!!!!! NIE PO TO SIĘ UDZIELAM ŻEBY SIĘ CHWALIĆ TYM NA FORACH JAK TY !!! .. a jak to się ma do twego wpisu qq.44 04.06.15, 12:10 ... Psy mam trzy i cztery koty !! ( na przeprosiny nie liczę zapewne dalej nie zmieści ci się to w głowie więc pogodzę się z tym w pokorze !!!) a w tygodniu robię około 20 km. biegiem , 10 - na basenie i około 40 rowerem spacerów z psami nie liczę !! .. A czyże innym niż chwaleniem miał być ten kłamliwy wpis urzędniczyny z rozlewającym się brzuszkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 19:47 buahahahah widzę że parę prostych zdań jest zbyt trudne !!! No to na spokojnie łopatologicznie wytłumaczę bo widzę że sobie nie poradzisz : Napisałem o chwaleniu się udziałem w akcjach humanitarnych ( no chyba że kłamię , kłamię ??????) a nie o uprawianiu sportu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kłamczuszku !!!!!! Poproś kogoś starszego że by ci tłumaczył wpisy a nie sie ośmieszasz po raz kolejny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: przeczytane wieczorową porą, w sieci 20.12.15, 19:45 @storima jesteś w błędzie, źle oceniłeś człowieka. Powinneś tego forumowicza przeprosić, przynajmniej po to by zachować własną godność i twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 20:26 Oj qq.44 z tobą to jak z 3 latkiem. Jednym się chwalę a innym się nie chwalę. A prawda jest bolesna, ty nie jesteś sobie nawet w stanie wyobrazić ile czasu i energii potrzeba aby wyrobić normę, którą sobie przypisujesz - ... a w tygodniu robię około 20 km. biegiem , 10 - na basenie i około 40 rowerem spacerów z psami nie liczę !! ... Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 20:59 No i znowu to samo, rozumiem że nie rozmawiam z kimś o średnio sprawnym rozumku ale spróbuję jeszcze raz ! Zarzuciłeś mi że chwalę się tym że uprawiam sport - a sam mnie o to pytałeś co robię ( no ale na sklerozę i brak inteligencji nie poradzę !!) Później jak ci napisałem że nie chwalę się tym że biorę udział w akcjach humanitarnych jak ty to mi napisałeś że się chwale że uprawiam sport :)))) rozumiem że nie widzisz różnicy no ale to nie moja wina że nie rozumiesz paru prostych zdań ! To że taka norma jest dla ciebie " nie do wyobrażenia " to też nie moja wina i mało mnie to obchodzi co tam sobie myślisz na ten temat, tak jak nie obchodzi mnie twoja działalność charytatywna ( prócz tego że uważam za debilne chwalenie sie tym na forach internetowych ) i w ogóle mało mnie to obchodzi co robisz i myślisz ! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 23:35 Przecież łże i manipuluje. Wpisy o jego patologicznym łganiu wyjmuje mu z archiwów garściami. To on odpowiada ze ON TAK NIE PISAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 20.12.15, 22:50 qq.44 ty to nawet nie czytasz tych bredni które tu zamieszczasz. Ty i twój guru storima macie to do siebie, że odpowiadacie na pytania wyłącznie wtedy kiedy wam wygodnie a przyłapani na kłamstwie stajecie się od razu agresywni. Dalsza dyskusja w tym temacie mija się z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 21.12.15, 06:24 Co, po raz kolejny złapano cie na wypisywaniu bredni koyod i nie wytrzymałeś :)))) Tak cóż za wpis z polotem : " twój guru storima " :)) !!! " przyłapany na kłamstwie " :))buahahahahah Tak z namiętnością czytam po wielokroć to co napisałem na forum :)) idź i i nie wracaj, już ci napisałem że mało mnie obchodzi twoje zdanie , pochwal się akcją humanitarną komuś innemu !! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 21.12.15, 12:50 qq.44 21.12.15, 06:24 Co, po raz kolejny złapano cie na wypisywaniu bredni koyod i nie wytrzymałeś :)))) _____________________________________________________________________ Nie dał rady co widać w spotęgowaniu wypisywanych przez niego bredni!!! Zawsze się tak zachowuje gdy podstawia się mu pod nos jego idiotyczne manipulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 21.12.15, 06:41 qq.44 wracając do fragmentu twej wypowiedzi ..Zarzuciłeś mi że chwalę się tym że uprawiam sport - a sam mnie o to pytałeś co robię ( no ale na sklerozę i brak inteligencji nie poradzę !!) ... to proszę przywołaj mi ten fragment dyskusji w której padło z mojej strony pytanie jakie sporty uprawiasz. Takiego pytania ci nie zadałem więc pisząc bzdury o swych rzekomych wyczynach sportowych na pewno nie odpowiadałeś na moje pytanie. Natomiast zadałem ci pytanie w jakich akcjach uczestniczysz aby zdemaskować twą kłamliwą i chełpliwą wypowiedź qq.44 22.05.15, 06:51 O i dziękuję bardzo ale biorę już udział w tylu charytatywnych akcjach sportowych,że chyba na pracę już by nie starczyło czasu a na czytanie książek, czy inne przyjemności też . Ale jak tylko będzie okazja to oczywiście dołączę ! I powtórzę, w ilu charytatywnych akcjach sportowych uczestniczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zaczyna sie robic nerwowo... 21.12.15, 07:51 Podstawianie ci z archiwów FCz twoich nieustających kłamstw to zadanie na prace na pol etatu. I jeszcze angażujesz w ten proceder administracje forum czego rezultatem jest idiotyczny fenomen: Znikają posty gościa który zgłasza się z zażaleniami do administracji! Taki "poziom" dyskusji reprezentujesz tu od roku. To tylko jeden z przykładów bo gdyby miał ich tu podać w odnośnikach kilka to wypełniłbym cala stronę i stracił czas aby te oszczerstwa wyszukiwać: forum.gazeta.pl/forum/w,55,159120336,159120336,Czestochowa_wojewodzka_P_Gizynski_liczymy_czas.html?s=2#p159441286 PS Na frontowej stronie, czołówce dzisiejszego forum jest kilka wątków z kolejnymi przykładami twych manipulacji. I napisze ci jak Mateusz udowadniając jedna z nich tobie ostatnio: "Paniał?" Odpowiedz Link Zgłoś