Dodaj do ulubionych

Lic.Mickiewicza

IP: *.prenet.pl 22.09.04, 13:33
Zupełnie przypadkowo dowiedzieliśmy się, że w naszej ukochanej szkole V Liceum
im.A.Mickiewicza - 25.09.2004 r odbęda się uroczystości ? lecia szkoły.
Dlaczego o uroczystośc zostali poinformowani wszyscy obecni i byli
nauczyciele, a nie zaproszono większości absolwentów !!! Nawiązaliśmy kontakt
z 31 osobami i NIKT nie otrzymał żadnego zaproszenia, a wśród nas są
absolwenci z 1964 r ale także z 1988.1991 itd, czyżby "Balanga" tylko dla
wybrańców i "profesorków" !?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lamia Re: Lic.Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:07
      Zawsze wiedziałm, że to liceum było do "dupy". Za moich czasów była to szkoła
      wyrzutków, tak samo było ze mną nie dostałam sie do wybranego liceum, to co do
      Mickiewicza, a tam poprosu zwierzyniec i zbiór wszystkich wymagających
      specjalnej troski. Szkołę tworzą dyrektorzy, nauczyciele i uczniowe. Ja
      niestety poznałam 3 dyr. Mickiewicza i za każdym razem "tempe nazi", Włącznie z
      obecnym dyrektorkiem. Jestem rocznik 94.
      • Gość: vika Re: Lic.Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 12:31
        mocno lamio powiedziaas?...myslałam ze mickiewicz teraz nie jest zły ..myslałam
        ze ta szkoła ma klimat? ze nie ma tam zbieraniny ,a uczniowie ze srednich
        inteligenckich rodzin....myliłam sie?
      • Gość: ja Re: Lic.Mickiewicza IP: *.trustnet.pl 26.09.04, 14:26
        no właśnie przez takich nieudaczników którzy nie dostali się do wybranej szkoły
        to LO ma niższy poziom . Wcale nie musiałaś iść od MICKIEWICZA jak jesteś
        uposledzona to do szkoły specjalnej!!!!!!!!!pozdrawiam ja
    • Gość: ela Re: Lic.Mickiewicza IP: 82.160.8.* 26.09.04, 21:44
      ja także doweidziałam sie pzrypadkowo o 55 leciu i szybko obdzwoniłam wielu
      znajomych itakże nikt nic nie wiedział. Myslę, ze gdyby zajął by się tymktoś ze
      starej dyrekcji np, Mackiewiczowa to nie byloby takiej wpadki. Szkod, że
      kołodziej już nie żyje, a może i dobrze, że niedoczekał tego obciachu. kiedyś
      mickiewicz to było śiwetne liceum i śiwetna atmosfera , ale to są bardzo
      zamierzchłe czsy dyrektora Kołodzieja, Skowrońskeij, a potem Buby. Absolwentka
      rocznik 1979. Pozdrwiam wszystkich obecnych i byłych mickiewiczaków.
    • Gość: xyz Re: Lic.Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:24
      Trzeba było czytać prasę codzienna, tam były wzmianki o jubileuszu, a jak
      wiesz,na Twojej ukochanej szkole wisiał baner informujący o liceum od jakis
      dwoch miesiecy,szkoda tylko,ze niektorzy sa tak uposledzeni i nie wiedzaq co
      pisza,najlepiej jest krytykowac,a nic samemu nie robic.pozdrawiam i dziekuje
      gronu pedagogicznemu za przygotowanie jubileuszu.TYLKO TAK DALEJ,.A Wam
      nieudaczniki radze wykazywac wiexzej szacunku nauczycielom.
      • Gość: przechodzien Re: Lic.Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 22:42
        to napisz jeszcze o polemice jaka sie w trakcie jubileuszu wywiazala z
        inicjatywy prezydenta i jak dyrekcja popelnila calkiem spory afront w stosunku
        do jednego z zaproszonych gosci, a nastepnie nieudolnie probowala z tego
        wybrnac. Tak samo jak to odsloniecie tablicy w tajemnicy przed czescia
        gosci ... ehhh ... ja zrobilem wywiad u osoby, ktora tam zostala dziwnym trafem
        zaproszona.
        • Gość: qwer Re: Lic.Mickiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:24
          no, a jak wyobrazasz sobie 80 gosci na polpietrze szkoly,widac tylko,ze
          czepiacie sie czegos a sami nie wiecie czego,o jakim afroncie mowisz dyrekcji,
          bylem tam, widzialem impreze i wydaje mi sie ze szukacie wrazen i sensacji.:)
      • Gość: becia Re: Lic.Mickiewicza IP: *.prenet.pl 28.09.04, 14:29
        a to ciekawostka ! nie wiedziałam faktycznie, że po 19latach od ukończenia
        liceum powinnam przynajmniej raz w tygodniu jezdzić na ul. Krakowską i
        podglądać czy aby nie ma jakiejś informacji dot. ew.spotkania absolwentów, nie
        obrażaj ludzi, bo gdyby kilka osób nie czytało prasy codziennej i nie wiedziało
        o uroczystości to rozumiem, ale kilkuset absolwentów ???!!!! w szkole
        faktycznie nie ma wiele miejsca, ale jest sto innych możliwości żeby taką
        uroczystość zorganizować w sali gdzie zmieściłoby się przynajmniej 50 %
        absolwentów, to była impreza dla grona i jak zwykle "tych lepszych" !!!!!!!!!!!!
        • Gość: qwer Re: Lic.Mickiewicza IP: *.ids.czest.pl 29.09.04, 08:54
          a dasz kase na zaproszenia i zasponsorujesz impreze dla tylu osob??
    • Gość: gość3 Re: Lic.Mickiewicza IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 15:20
      Co za bzdury piszecie każąc mi czytać gazety lub ogłoszenie na szkole , I co to
      da ,codziennie jadę Krakowską do pracy ,widziałam ogłoszenie i łudziłam się że
      ktoś mnie zaporosi.liceum skończyłam w 1986 i niestety tego rocznika też nie
      ujęto w planie,bardzo jestem ciekawa kto był odpowiedzialny za wybór
      absolwentów? To na następny jubileusz prześlę mu wykaz absolwentów z mojego
      rocznika, o których się zapomina,a może też zapomnieć że kiedyś tu śię
      chodziło!
      • Gość: anonim Re: Lic.Mickiewicza IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.04, 18:37
        Ludzie. Uważacie się za mądrych a nie umiecie wykonać prostego rachunku. Szkołę
        kończy rocznie ponad stu absolwentów (przynajmniej od 30 lat). Pomnożyć przez
        50 lat to jest ponad 5000 a może i 6000 osób. Gdzie znajdziecie salę dla tylu
        osób i kto zasponsorowałby wykonanie i wysłanie tylu zaproszeń. Szkoła nie ma
        na o wiele ważniejsze rzeczy. Zajmijcie sie czyms pożytecznym a nie krytykujcie
        z zazdrości kogoś kto chce zrobić coś dobrego. I udało mu się mimo pewnego
        wystąpienia kogoś waszego pokroju.
    • Gość: Iris Re: Lic.Mickiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 07:30
      Qrcze :o(wcale nie jest dobrze ,że mnie tam nie było.Cała ta checa z imprezą
      szkolna to nic i tego naprawdę nie żałuję.Żałuję bardzo,że nie udało nam się
      już spotkać.Mam nadzieję,że wszytko kiedyś nadrobimy:o)Pozdrawiam serdecznie:o)
      • Gość: Wlodek Re: Lic.Mickiewicza IP: *.vf.shawcable.net 04.10.04, 14:56
        Gość portalu: Iris napisał(a):

> Qrcze :o(wcale nie jest dobrze ,że mnie tam nie było.Cała ta checa z imprezą
        > szkolna to nic i tego naprawdę nie żałuję.Żałuję bardzo,że nie udało nam się
        > już spotkać.Mam nadzieję,że wszytko kiedyś nadrobimy:o)Pozdrawiam
        serdecznie:o)

Milo bylo, ale nie z powodow organizacyjnych.
        I propagandowych ... W wykonaniu Wrony... Jak za dawnej glebokiej komuny,
        tylko "tow" zamienil na ks abp..:))) Co mialo swoj ciekawy posmaczek w tych
        murach.
        Towarzysko sentymentalnych raczej - tak bym to okreslil.
        Najlepszego

Wlodek

• Gość: Wlodek : Lic.Mickiewicza cd IP: *.vf.shawcable.net 05.10.04, 00:55
        Albo mi sie zdaje, albo cus mnie wycielo ....
        Czyzby wielbiciele Najwaznieszego Goscia akademii ku Czci jaka sie odbyla w
        Mickiewiczu nie lubili takich co wala wyrazaja opinie nie po linii partyjnej ?
        Nie mialem do spotkania w Mickiewiczu zlej opinii o nadprezydencie Wronie.
        Sam sobie te opinie spapral wygadywaniem bzdur.
        Do tej pory zastanawiam sie po co?
        Czyzby myslal, ze wszyscy maja skleroze?
        Nie sadze, zebym tez urazil organizatorow imprezy.
        Nedza to nedza i widac to na pismie, w ktorym jak byk stoi, ze szkola byla
        przybudowka do komsomolu, bo jak powiedziala pani nauczycielka "Nie bylo
        zadnego innego materialu".
        Wystarczy, zeby porozmawiali z kolegami z Sienkiewicza i porownali jak
        wygladala u nich podobna impreza, na ktorej TEZ byl nadprezydent - Absolwent
        Wrona.
        • Gość: Iris Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:19
          Wcale Ci sie nie zdaje,wycięło Cię i już.Widocznie nie wolno już mieć nawet
          własnego zdania,bo przynajmnie ja nic obraźliwego w Twoim poście nie widziałam.
          • Gość: Wlodek Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.vf.shawcable.net 06.10.04, 01:54
            Gość portalu: Iris napisał(a):

> Wcale Ci sie nie zdaje,wycięło Cię i już.Widocznie nie wolno już mieć nawet
            > własnego zdania,bo przynajmnie ja nic obraźliwego w Twoim poście nie
            widziałam.

Ja tez nie, ale widac prawda po oczach w oczy kole.
            Tylko czemu cenzora Gazety?
            Za rezymu mojemu muzealnemu koledze cenzura kasowala na wystawie zdjecia z gen
            Andersem, ale w koncu Wrona nie Anders:))
            I chyba bialy kon mu nie grozi. narazie
        • Gość: ya Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 19:59
          czy moglbys wobec powyzszego napisac ponownie? Chcialbym przeczytac choc jedna
          ralacje naoczne swiadka wraz ze szczegolami i popisami prezydenta oraz jakiegos
          zakonnika oraz cos wiecej o tej monografii, o ktorej pozniej bylo tak glosno w
          miescie.
          • Gość: Wlodek Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.vf.shawcable.net 06.10.04, 01:43
            A wiec jeszcze raz.
            Z lekkim zdziwieniem zobaczylem zblizajacy sie do budy w rytmie szkockich
            melodii pochod z abp na czele. Szkotow ci u nas dostatek wiec nic dziwnego, ze
            poczulem sie calkiem swojsko w u Szkotow weteranow czasem ichni samogon pijam.
            Potem weszlismy w mury... Hall na parterze przypomina bardziej szatnie
            fabryczna niz szkole.
            W korytarzu prowdzacym do sali gimnastycznej wylozono "ksiegi" z wyrazami
            uznania od tow. radzieckich i od prominentnych dzialaczy z tow, Zabinskim
            wlacznie. Dla przypomnienia to byl taki zasluzony dzialacz partyjny, ktoremu w
            wieku 40 lat ...watroba sie rozleciala. Z nauzywania.
            Byl tez wpis o tym, ze tow Aristow, czy inny mury zaszczycil i informacje o
            pociagach przyjazni do USSR. To calkiem ladnie komponowalo sie udzialem w
            wydarzeniu arcybiskupa i swity malo zainteresowanych obchodami klerykow:))
            Za G Czestochowska:
            Były również przemówienia dyrektora szkoły i zaproszonych gości. Na uroczystość
            przybyli m.in.: Tadeusz Wrona, prezydent miasta, Jerzy Zawraczyński,
            wicekurator śląski, Jerzy Grzybowski, dyrektor delegatury oświaty w
            Częstochowie, Dorota Sobala, naczelnik Wydziału Oświaty UM, Grzegorz Sikora,
            prezes Zarządu Oddziału ZNP. Część artystyczną poświęcono przybliżeniu sylwetki
            Adama Mickiewicza i jego twórczości. Margarita Janik, nauczycielka języka
            polskiego przedstawiła także historię szkoły oraz sukcesy jej pedagogów i
            uczniów. Na korytarzach szkolnych można było zwiedzać wystawy, m.in.
            prezentowane były wszystkie kroniki od początku istnienia szkoły.

- Pominieto bossa Strazy Miejskiej, ktory z buzienki na absolwenta liceum nie
            wygladal, chociaz moge sie mylic.
            Wodz Wrona wyglosil opowiesc o tym, ze kolega naszym byl i z przyczyn
            politycznych odszedl po 1.5 roku do Sienkiewicza, bo mu sie ruskiego uczyc
            kazano. I ze razem z nim odeszli zasluzeni nauczyciele, co juz bylo klamstwem
            zupelnym i swiadomym bo grono pedagiczne przesiedlono do innych szkol sporo
            pozniej. Zmieniono wprawdzie dyrektora na Kolodzieja, ale dotyczczasowy Leon
            Kowalewski uczyl jeszcze do min. 1969 roku ruskiego i biologii.
            Gdy Wrone zapisywano do liceum, to wiadomo bylo, ze dwie z czterech klas beda
            ze wzmocnionym ruskim, a dwie pozostale z lacina. Pretensje wiec o ruski Wrona
            powinien miec do rodziny. Opowiadal tez, ze nauczyciele odeszli z powodow
            jakichs szykan przy okazji Millenium chrztu Polski, co bylo juz jawna kpina ze
            starszej publicznosci.
            A co do monografii, to jak pisalem udowadnia, ze buda byla filia komsomolu, co
            jest jawna bzdura... Pani podobno od polskiego oswiadczyla, ze nie miala
            materialow i tej szkoly nie konczyla, wiec nie czuje sie winna splodzenia
            knota. Moja pani od polskiego tej pani od "monografii" postawilaby zapewne
            czworke ponizej zera... a i to z minusami.
            Calosc tej smutnej farsy skomentowal absolwent rocznik 63 mowiac, ze on sam
            lepsze dzielo moglby napisac, gdyby go ktos poprosil. W owej "monografii"
            o swietnych nauczycielach Mickiewicza nie ma nic. Nic o prof.prof. Zygule,
            Beresniewiczu, Dudzce, Chrzan- Dubienskiej, Kijanko, Karwanowej i sporej grupie
            innych. Z tej stawki zaproszono moja byla wychowaczynie prof Zbrojkiewicz i
            Okonska.
            Nikt nie wspomnial o tym, ze w budzie dzialal drugi po Slowianach zespol big-
            bitowy Filuty, ze byla jedyna w Czwie szkolna sekcja turystyczna prowadzona
            przez panie Dudzke i Okonska. Stad mam tez "mature" z turystyki.
            Ze z naszej budy silne ekipy ladowaly na studiach w tym na wroclawskiej
            elektronice co owczesnie bylo sztuka calkiem trudna.
            Co do zakonnika, to czlek mily i poczciwy i calkiem zyciowy. Gdyby wiecej
            takich, to pewnie zyczliwszym okiem patrzylibysmy na slugi Najwyzszego...
            O skatowanej Mickiewiczem mlodziezy juz nie wspomne...
            W sumie nedza i wstyd.
            Oficje lacznie z Wrona pletli okolicznosciowe komunaly jak za rezymowych
            akademii na czesc zamieniajac slowo row na JE ks B-pie...
            Nikomu z nich [lacznie z Wrona] nawet przez mysl nie przyszlo, zeby spojrzec na
            sciany sali i odrapane od starosci korytarze wymagajace farby.
            Dla mnie to wygladalo na to, ze Wrona szukal glosow do cd kariery, a dyrektor
            nowego miejsca pracy na wyzszym pietrze...]`
            W sumie nedza.
            Czytaj szybko zanim znowu cenzor wytnie
            • Gość: Iris Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 12:39
              Od wypadku skopiowałam to co napisałeś ,zawsze można wstawić raz jeszcze:o)
              Prawda jest bolesna ,pewnie dlatego ta cenzura, całkowicie zresztą niepotrzebna
              bo i tak wieści rozchodzą się błyskawicznie i bez forum.Pozdrawiam:o)
              • Gość: qaz Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.ids.czest.pl 06.10.04, 12:45
                Tak jak juz kiedys pisalem,szukacie wrazen:(.a w sumie mozebyscie Wy cos
                zrobili,najlepiej jest krytykowac,a samemu nic nie robic.
                • Gość: Iris Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:23
                  To nie jest szukanie wrażen.Pomyliłeś się.To jest żal nad nasza smutną czasami
                  rzeczywistością.Nad tym że zawsze są równi i równiejsi.Co można zrobić w tym
                  przypadku?Jedynie wspominać dawną, wcale niezłą szkołę i to co się w niej
                  dobrego działo.Bo się działo.Do dzisiaj mam pamiątkowy dyplom z konkursu
                  plastycznego szkół Mickiewiczowskich i wspominam naszego ukochanego plastyka
                  Pana Szymona Wypycha.Niestety nikt nie zadał sobie trudu żeby nagłośnić
                  jubileusz na tyle wcześniej żeby dawni uczniowie mogli coś zrobić.Może się
                  pochwal co Ty zrobiłes?????
                  • Gość: qwer Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.ids.czest.pl 06.10.04, 13:53
                    a jak trzeba bylo naglosnic??w wiadomosciach wieczornych podawac?:)Z tego co
                    wiem to byly wzmianki w G.Wyborczej, baner na alejach i były wysyłane do
                    nauczycieli imiennne zaproszenia.To wez sie do roboty,idz do szkoly i zrob cos
                    na rzecz swojej szkoly.Sadze,ze Twoja pomoc przyda sie do robienia nastepnych
                    imprez,(bedziesz np. odpowiedzialna za naglasnianie imprez):(
                    • Gość: Iris Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:09
                      Gość portalu: qwer napisał(a):
                      a jak trzeba bylo naglosnic??w wiadomosciach wieczornych podawac?:)Z tego co
                      > wiem to byly wzmianki w G.Wyborczej, baner na alejach
                      Owszem chocby i w wiadomościach, mamy przecież lokalną telewizję!Następnej
                      takiej rocznicy nie doczekam bo jak wiesz ludzie tak długo nie żyją a chętnie
                      bym pomogła i zajęła się nagłośnieniem ,które pewnie było teraz Twoim
                      obowiązkiem i dlatego tak teraz bronisz tych co nawalili.
                    • Gość: Wlodek Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.vf.shawcable.net 06.10.04, 18:45
                      > a jak trzeba bylo naglosnic??w wiadomosciach wieczornych podawac?:)

- Moze ciebie to smieszyc, ale to bylby niezly pomysl.
                      Szkoda, ze nie wpadles na to ciut wczesniej.
                      Jak sie chce fety na poziomie, to sie szuka takich wlasnie sposobow.
                      Ile szkol w Cz-wie moze sie pochwalic takim jubileuszem.

Z tego co
                      > wiem to byly wzmianki w G.Wyborczej, baner na alejach i były wysyłane do
                      > nauczycieli imiennne zaproszenia.

- A moze trzeba bylo wyslac delegacje mlodziezy z katecheta?

To wez sie do roboty,idz do szkoly i zrob cos
                      > na rzecz swojej szkoly.

- Troche to -smy zrobili w przeszlosci. Na zakonczenie nawet dostalem nagrode z
                      dedykacja Szanownego grona m. in za prace spoleczna.
                      W podpisach wszystkie TUZY profesorskie, ktorych nie raczono wymienic...

Sadze,ze Twoja pomoc przyda sie do robienia nastepnych
                      > imprez,

- Zamiast sadzic to moze warto poprosic...

(bedziesz np. odpowiedzialna za naglasnianie imprez):(

- To naglasnianie z wizgami , to ma juz minimum 37 letnia tradycje.
                      Moze kobieca reka mialaby szanse zmienic ten stan...:))
                      Ale wyglada na to, ze jestes jakos zwiazany z impreza. I jej organizacja.
                      Moze wiec lepiej byloby powiedziec
                      " Nie wyszlo, staralismy sie, Trudno. Nie umielismy sobie z czyms poradzic, a
                      checi przerosly mozliwosci finansowe i intelektualne. Przepraszamy za knota"
                      itp.
                      Zamiast isc w zaparte i udawac, ze bylo cacy.
                      Nie udaje sie lyzwiarza figurowego, jesli sie nie mialo lyzew na nogach.
                      I jeszcze cos. To mnie zapraszano i to dla mnie i moich starszych i mlodszych
                      kolegow byla ta impreza mam prawo komentowac niewypal.
                      A ze rzecz odbyla sie publicznie, to i komentarze tez takie.

• Gość: qwer Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 08:38
                        czytam to co tu piszecie i juz mnie głowa boli od tego wymyslania,kto kogo i
                        dlaczego.Ludzie nie macie nic innego do roboty,tylko takie glupstwa pisac,jak
                        Wam sie cos nie podobalo i jestescie odwazni to przyjdzcie do szkoly powiedzcie
                        to komu trzeba napiszcie pismo.A WY tu na forum piszecie (generalnie)co
                        chcecie,a boicie sie ujawnic.pozdrawiam Was wszystkich :)
                        • Gość: Iris Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 09:06
                          Wiesz co qwer??TY jakiś maruda jesteś i tyle.A może masochista???Skoro Cię
                          głowa boli po co czytasz?Nie ma obowiązku czytania a ja mam prawo napisać co
                          chcę i kiedy chcę.Nie obrażam nikogo.I nie należę do strachliwych bo na
                          spotkaniu Forumowiczów byłam i w przeciwiństwie do Ciebie pokazałam swoją
                          twarz.Zrób sobie kompresik na głowę ,weź to co Goździkowa i nie siedź przy
                          kompie:o)Pozdrawiam:o)
                          • Gość: qwer Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 09:12
                            juz ide do apteki do gozdzikowej i juz nie bede siedzial przy kompie,bo mi nie
                            pozwolilas:>.pozdrawiam i ...
                            • Gość: Iris Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 09:55
                              E tam, zaraz nie pozwoliłaś?Ja tylko martwię się o Twoją obolałą głowę.Jedynie
                              dobrze radzę a nie zakazuję:o)Trzymaj się :o)
                        • Gość: Wlodek Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.vf.shawcable.net 07.10.04, 18:55

> Wam sie cos nie podobalo i jestescie odwazni to przyjdzcie do szkoly
                          powiedzcie to komu trzeba napiszcie pismo.

Wlasnie piszemy pismo.
                          Bylismy w szkole i dlatego, ze bylismy to piszemy.
                          A o ile nam widomo, to szkola ma internet i tez moze cztac co piszemy.
                          Ba! Nawet moze sie odniesc do tego co piszemy.
                          Oficjalnie i tez na pismie.
              • redakcja_czestochowa Re: : Lic.Mickiewicza cd 06.10.04, 13:14
                Wpis Włodka wycięto, ponieważ zawierał określenie uważane powszechnie za
                wulgarne. W regulaminie forum uprzedzamy, że użycie takowego zawsze pociąga za
                sobą usunięcie spotu.
                • Gość: Wlodek Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.vf.shawcable.net 06.10.04, 14:03
                  redakcja_czestochowa napisał:

> Wpis Włodka wycięto, ponieważ zawierał określenie uważane powszechnie za
                  > wulgarne.

KTORE ????
                  Poprosze na priviu, jesli takie wulgarne, bo moze cus" sie pozmienialo w
                  polszczyznie ostatnimi czasy.
                  O ile pamietam, to nie bylo tam nic co kwalifikowaloby sie na mandat za 500 zlp

W regulaminie forum uprzedzamy, że użycie takowego zawsze pociąga za sobą
                  usunięcie spotu.

i slusznie, tylko moze kryteria jakos mniej jasne, albo w/g uznania cenzora.
                  Jak za najlepszego ustroju.

• redakcja_czestochowa Re: : Lic.Mickiewicza cd 06.10.04, 19:13
                    W polszczyźnie zawsze uznawano za wulgarne określenie czynności z użyciem
                    mydła - w wersji Włodka - lub wazeliny - w innej wersji. I nie chodzi tu o
                    mycie.
                    • Gość: Ewa Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.prenet.pl 07.10.04, 02:10
                      Przecież w zasadzie zrobiliście to samo!
                    • Gość: Wlodek Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.vf.shawcable.net 07.10.04, 03:18
                      redakcja_czestochowa napisał:

> W polszczyźnie zawsze uznawano za wulgarne określenie czynności z użyciem
                      > mydła - w wersji Włodka - lub wazeliny - w innej wersji. I nie chodzi tu o
                      > mycie.

Faktyczmie! Cenzor ma racje! Mycie nie wchodzilo w gre.
                      Teraz bede musial sie zastanowic jak opisac zachowanie Pana Prezydenta Wrony w
                      stosunku do Arcybiskupa bez uzycia mydla i wazeliny.
                      Ale jakby owej sytuacji nie okreslac. Obzgle to bylo i w moim przekonaniu - z
                      mydlem, czy bez - powaznemu politykowi nie przystoi.
                      A co do wulgarnosci opisu, to chcialbym wyjasnic, ze wlazenie ....... bez mydla
                      w opisanym zdarzeniu nie dotyczylo czynnosci seksualnej, co niewatpliwie mozna
                      byloby uznac za wulgaryzm.
                      Tu calkiem wyraznie chodzilo podlizywanie sie zwierzchnikowi przed
                      publicznoscia. Dla niektorych widzow ta sytuacja sama w sobie wydawala sie -
                      delikatnie mowiac - malo estetyczna.
                      • Gość: Wlodek Re: : Lic.Mickiewicza cd IP: *.vf.shawcable.net 12.10.04, 07:11
                        Ja jeszcze w sprawie szkolnej tzw. Monografii.
                        Pojawila sie wsrod absolwentow budy propozycja, zeby powtala prawdziwa
                        Monografia liceum napisana fachowo i porzadnie.
                        Co z tego wyniknie zobaczymy.
                        Moim zdaniem nic gorszego niz to co wymodzila aktualna szkolna ekipa nie moze
                        powstac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka