angrusz1 18.02.16, 11:36 z wyniku wyborów z 25.10.2015 r . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angrusz1 Re: Jak ja się cieszę 18.02.16, 12:16 Człowiek honoru trzymał w garści człowieka z żelaza. Fundamenty III RP trzaskają z hukiem Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Szczury wypełzły z nor 18.02.16, 22:21 Oto pisze tubajka - propagandysta i manipulant . Dla przypomnienia . Przed strajkami w 1980 r Polska miała już ok 40 mld zł długów i już od kilku lat pożyczane pieniądze szły na utrzymanie poziomu życia , na windowanie pensji górników i stoczniowców a nie na inwestycje . Strajki , które wybuchli latem 1980 roku i trwały bez przerwy do 13.12.1981 r w sposób obiektywny szkodziły gospodarce i możliwościom finansowym Polski . Długi i tak trzeba było spłacać . Ostatnią ratę spłacono dopiero do niedawna a i to po potrąceniu o połowę - długi z Klubu Paryskiego i o ok 30 % długi z Klubu Londyńskiego . Postulaty sierpniowe były i polityczne i gospodarcze - podwyżki pensji . W ówczesnej sytuacji żadne postulaty gospodarcze , czyli podwyżki nie powinni mieć miejsca . Niestety ówczesna władza , dla utrzymania tej władzy te postulaty zaakceptowała i to było " gwoździem do trumny " . Rozpoczęła się inflacja . Głupcy tego nie rozumieją i piszą głupoty . W stanie wojennym wielu zwykłych ludzi zostało powołanych do wojska . Także studenci , bo taka była kolej rzeczy . No i ci żołnierze musieli patrolować ulice . Taak, z bronią naładowaną . Każdy ma swoje sumienie i każdy musiał decydować o użyciu tej broni . O ile pamiętam to nie było żadnych takich strzelanin na ulicach . Były innego typu ale to robiło inne wojsko , a może to specjalne oddziały milicji . Głupot więc o tym nie należy pisać . W ówczesnym wojsku polskim było ok 300 tys ludzi z poboru . Tubajka chce coś im zarzucić .A wciska kit . Po 13.12.81 oprócz pewnych miejsc i krótkiego kresu było spokojnie . A mogło być tak jak w Jugosławii . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 08:23 Tubajka tak pisze : "Ja przywołuję słowa ... " Gdzie te słowa, gdzie ten link . Jakoś nie ma . Ot i wiarygodność tubajki . Jest tu jeden taki na forum , który notorycznie stosuje takie metody i już wielokrotnie był blokowany . Taka i jego wiarygodność . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 08:28 Tubajka tak napisał : "I on ten poborowy Angrusz mógł dzięki Jaruzelskiemu zobaczyć żółty ser na wystawie sklepowej!" Kto żył w tamtym czasie ten wie jak było . Sera żółtego nie było prawie wcale . Może chwilę . Kierownik ) kierowniczka sklepu rozprowadzała go w inny sposób a nie poprzez wystawianie na ladę . Dla osoby , która od ponad roku tego doświadczała , kiedy o wyszedł na przepustkę na miasto po unitarce i zobaczył w sklepie ser , to był szok . Ale miłe zaskoczenie , bo i w wojsku jego nie było . Ktoś młody , albo nie bywszy w wojsku tego nie zrozumie . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 08:35 Jak dotąd, po tylu latach nadal sa dwie grupy bardzo różnie oceniające stan wojenny . Gdyby wojsko niesprawnie zadziałało to konflikt na pewno przerodziłby się w taki jaki był w Jugosławii . Ale każdy może mieć swoje zdanie . Tubajka tak pisze :" I nie mieszaj komunistyczny ignorancie konfliktu w byłej Jugosławi, który miał zupełnie inne podłoże i historycznie uwarunkowane korzenie." Ja inaczej . Gospodarka do sierpnia 1980 działała coraz gorzej ale działała na wysokich obrotach . Po kilkunastu miesiącach już mocno zwalniała i rwały się więzi zaopatrzeniowe . Było to wywołane ciągłymi strajkami . Po ogłoszeniu stanu wojennego na pewno doszły inne elementy utrudniające funkcjonowanie gospodarki : zaopatrzenie zagraniczne ale w kraju poprawiło się . Węgla już nie brakowało a zima była wtedy sroga . Starsi o tym pamiętają , młodzi mogą dać sobie manipulować przez takie tubajki . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 10:24 Jest coś takiego jak rachunek prawdopodobieństwa i na jego podstawie można stwierdzić , że na pewno w populacji 300 tys zdarzy się ktoś , kto jest dumny z tego , że chodzi po mieście , także nocą , zimą w mrozie minus 10 , minus 15 z kałachem , nosząc kałacha z pełnymi magazynkami - ok 5 kg , przez 8 godzin służby . Hmm , zdecydowana większość , można by powiedzieć prawie wszyscy poborowi woleli siedzieć w ciepłych koszarach , na kompanii i nawet po raz kolejny czyścić buty , bo położyć się nie było wolno . No ale tubajka tak twierdzi : " na tym forum wyznał ze z dumą chodził z kałachem po ulicach." Każdy sobie oceni wiarygodność tegoż autora . Cytatu nie podał , linku także . Odpowiedz Link Zgłoś
basika001 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 12:44 Forum zdominowe przez dwie osoby pluta37 i tubajkę vel storimę.Te osoby nie przestrzegają elementarnych zachowań na tym forum.Jeden ubliża wszystkim. Wtóruje mu tubajkę goniąc wszystkich adwersarzy.Przy okazji strasząc ich zbanowaniem i usuwaniem postòw.Skarżąc podanych powyżej do administracji tego forum.Gdzie my żyjemy?W jakim kraju?Chamstwo pogania chamstwem.Te osoby nie nadają się do życia publicznego.I wypowiadania się na forach publicznych.Pamiętam jak nie jaki pluto37 ścigał po forach kresowych muzyka białorusina co występował i mieszkał w naszym mieście.Kto zrobi z tym porządek .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julka571 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 13:36 Masz rację basika001. Jeden z nich lubi grzebać w życiorysach i szukać haków. Drugi najchętniej na każdym rogu ulicy postawiłby "strażnika" i nie po to by dbać o bezpieczeństwo, ale żeby karać, karać, karać. Może ci panowie dwaj, a przynajmniej jeden z nich chwalący się działalnością niepodległościową, pochwali się, czy jego działalność była na tyle ważna, by ją odnotować w biuletynie IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
basika001 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 16:19 Moja droga .Tu nikt nie pisze tylko pluto ,tubajka i dyzio.Reszta od razu walona jest w głowę.I niszczona.Co to za forum ?Zastraszanie ,poniżanie i kto lepszy my czy oni.Jeden weteran piszący od lat i nienawidzący ludzi .Drugi opozycjonista całą alfa i omega.Nie wysłucha innych .Wyszuka każdy szczegół by upodlić.Wszystko wie o moderacji .ma czas znaleźć haka na każdego.Ciekawe czy go tak wyszkolili na internowaniu .Metody iście lubeckie.I dyzio wtóruje im.A reszta jest im potrzebna do kopania i kołysania .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 18:06 Masz rację . Takie to forum i jego poziom . Spójrz na nowe wątki : głównie ukryte reklamy . No i jak mało ludzi dyskutuje . Kiedyś było ich dużo a teraz bardzo mało . Co to oznacza ? Chyba to , że zmienia się , zmieniło się poparcie polityczne i GW i jej środowisko straciło czytelników . Ten proces nadal trwa . Ja z tego cieszę się . Odpowiedz Link Zgłoś
basika001 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 12:53 Drogi angruszu.Smród w naszych elitach był zawsze.To nie my wybieramy .To grupa ludzi z układami i silne kraje wybierają.Była racją polityczną by wygrał PIS i wygrał.Lobby żydowskie i banki .Wałęsa to mały pionek tej góry lodowej.Bolek czy Lolek co ma to za znaczenie ?.My tylko cierpimy i protestujemy .A rządzi nami kto inny.I zdziera krwawicę.Pozdrawia. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 15:44 Gruszczyński! A o jakim kraju w ten deseń piszesz? Gospodarka do sierpnia 1980 działała coraz gorzej ale działała na wysokich obrotach . Po kilkunastu miesiącach już mocno zwalniała i rwały się więzi zaopatrzeniowe . Było to wywołane ciągłymi strajkami . Po ogłoszeniu stanu wojennego na pewno doszły inne elementy utrudniające funkcjonowanie gospodarki : zaopatrzenie zagraniczne ale w kraju poprawiło się . Węgla już nie brakowało a zima była wtedy sroga . xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Bo chyba nie o końcówce Gierkowskiego PRL-u. Skoro było tak cacy to czemu było 2.5 kg padliny na kartki? A papier do zadu ludzie oglądali w telewizji? Co takiego ta gospodarka wytwarzała, że zaopatrzenie się rwało? Które to zakłady strajkowały i dlaczego? A może te więzi się rwały, bo komunistyczna gospodarka nie miała szmalu na spłaty długów zaciągniętych od Japonii po .... Brazylię i przeżartych przez takich jak ty co po 10 lat "studiowali" i pożytek z tych studiów był taki jak z tego co na Zawodziu prowadził grę w 3 karty albo kubki... Tam gdzie ludzie mieli co i z czego robić to nikt nie strajkował. Wieszali flagi i szli do roboty. W stoczni w komitecie strajkowym byli obok Wałęsy komuniści z PZPR-u i członkowie KC i KW z Gdańska... pssst A co do sera, to powiedz młodszym jak to mogło być, że go nie było skoro mleczarnie były, krowy były, mleko było, a masła i sera NIE BYŁO:):):) To juz historia ale pisząc brednie plujesz na własnych bozów partyjnych z PiSu, którzy razem z "Bolkiem" z tamta komuną walczyli w KORze a potem w Solidarności Wałęsy jak Lech Kaczyński byli utaplani po pachy.... Problem z takimi jak ty, że kiedyś slinili sie na widok komuchów, a teraz robia to samo na pasku przepoczwarzonego Kaczyńskiego. Chyba juz kiedyś ci pisałem, że to co wrzucasz tutaj całkiem dokładnie brzmi jak jednego lektora partyjnego, który tez bredził o kłodach rzucanych partii i ludowej ojczyźnie przez wrogie siły i tylko całkiem się ksztusił kiedy chłoporobotnik pytał go dlaczego dostaje kartki na cukier i czymu ni ma dżymu? Oraz inne takie. Dlatego póki widzisz, że tu bywam, to lepiej nie wrzucaj swoich durnot, bo zawsze dostaniesz prawdą z epoki po slepkach. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
basika001 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 16:31 Drogi angruszu od lat wiadomo ,że Bolek to nie Lolek.Cały KOR był umoczony z Michnikiem i Macierewiczem na czele.Wyciąganie starych smrodów to naszą specjalność narodową.Kiszczak kontrolował przejęcie władzy .By towarzyszom i esbecji żyło się godnie.Jest tylko pytanie czy Wałęsa ,jako prezydent był pod kontrolą?Bo żaden rząd od1989 roku nie był stworzony dla ludzi.Skąd taką grupka ludzi jak Walter ,Kulczyk i pan dod Polsatu i całą reszta weszła w ogromne pieniądze.A naród klepał biedę lub musiał wyjeżdżać zagranicę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 22:05 Tubajka taki podał cytat mojego wpisu : ""A chodzenie z kałachem po nocy w stanie wojennym to raczej nie jest przyjemne i duma nie jest uczuciem dominującym ." Ty , palancie , czytać ze zrozumieniem nie potrafisz a manipulację masz we krwi . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 starość nie radość, rozumu nie przybywa 19.02.16, 22:22 @tubajka storima 14.09.09, 10:22 napisał: Pisano ci wczesniej, forum nie twoj folwark. Ile razy trzeba ci pisac to samo A.? archiwistka 14.09.09, 10:41 napisała: Storimo drogi, napisałeś święte słowa, gdybyś jeszcze chciał je zrozumieć i zastosować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basika001 Re: Jak ja się cieszę 19.02.16, 23:09 Ale Duda wódy z Kiszczakiem nie chlał.A Michnik to pierwszy raz zobaczył tyle alkoholu bez kartek.Żal tylko ,że ludzie ciężko pracowali na swój dobytek.A Korowcy wraz z komunistami dorobił się ogromnych fortun.A ubecji włos z głowy nie spadł.Sam Kiszczak z Jaruzelskim żyli w dobrobycie.Ale Anna Walentynowicz już nie .Żal dlaczego będący u władzy Wałęsa tak się mścił na tych ludziach.Zmieniłeś sobie orientację polityczną.Czyli poplątanie z pomieszaniem historii.Nigdy nie była twoją mocną stroną.A Włodek ,Marek ,Pluto i Kaczor to całkowity dyletand . Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Jak ja się cieszę 20.02.16, 07:22 Zajmujecie się tu tematem starym jak świat - / Bolek to czy nie Bolek / - a tym czasem, cichuteńko, bez rozgłosu zamiast emerytom obniżyć ceny za leki, - ponoć tego by nie udźwignął budżet............. - senat zebrał się i przegłosował podwyższenie funduszu kościelnego. Znaczy, - jak mi tu jeszcze jakiś słuchacz słynnego radia zacznie marudzić, że mu leki za drogie.......hi! hi! hi!...........z reklamacjami do Rydzyka niech spada. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
basika001 Re: Jak ja się cieszę 20.02.16, 09:32 Tubajka robisz wykład z historii.Tylko komu .Znasz powiedzenie o serze i kto się do niego uśmiecha?Głupiec.I tylko głupiec wciska głodne kawałki o stole magdalenkowym i podziale majątku przez Solidaruchòw i komuchòw.Każdy to zna i wie że robole zostali wyrolowani.Pytanko dlaczego wyjechałeś z Polski?Trzeba było tu siedzieć i wspierać Wałęsę.O Ani Walentynowicz nic nie wspomnisz.Tylko wciskasz kit z gazety michinikowczyzny.Która ciągle judzi.A sam Adam latał na pogrzeby Jaruzelskiego ,a Kiszczaka wspomniał ciągle ciepło.Bo mu generał wyczyścił papiery.O bracie Michnika też nie na piszesz już nic.A szkoda.Bo nie zły łotr z niego był.I nikt go nie ukarał.Esbecja dzięki Magdalence żyła dostatnio i w luksusie.A komuchy rozkradli majątek państwowy i stali się biznesmenami całą gębą.Łącznie z Kwaśniewskim.Polacy do końca życia się będą kłócić o pierdoły.A rolują nas na każdym kroku.Napisał Ci Dyzio.Tylko ty bardzo się wszystkim podniecasz.I ciśnienie Ci skacze.Tu nikogo do niczego nie przekonana.Każdy ma swoją rację.Naucz się żyć człowieku z ludźmi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
basika001 Re: Jak ja się cieszę 20.02.16, 11:24 Tubajka napisał.Naskakujesz na każdego personalnie.Obrażasz ,donosisz do moderacji .Jeśli twoje wykształcenie wyższe bez matury nie robi żadnego wrażenia.To trochę się przyhamuj.Jest policja internetowa .PIS u władzy.Tu piszą ludzie starsi od Ciebie i drogiego Pluta i bardziej wykształceni i kulturalni Dzięki tej kulturze możesz dalej pisać..Ale cierpliwość i kultura ma swoje granicę.Pisz swoje wypociny .Broń Wałęsę ,ale nie obrażając ludzi .Nie jesteś tu anonimowy i nie jest to to Twój prywatny blog.Na rzygi wzbieraTwoją twórczość internetowa.Człowieku marny. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Jak ja się cieszę 20.02.16, 18:42 Gruszczyński. Ty nie truj. Palantami ludzi nie obrzucaj, tylko opowiedz swoimi słowami jak to z brakiem tego sera żółtego było. Powtarzam. PGR były, krowy były, mleko było, mleczarnie były, tylko sera i masła nie było:):):) Cud kuźwa jakiś czy co? Przecież do tego imperialistycznego wkładu nie było potrzeba. Potrafisz odpowiedzieć czy dalej będziesz rżnął korwina i udawał, że cię nie ma? Albo plutł bajdy o manipulantach z kosmosu. Przecie dorosły chłop jestes a nie jakiś koyodowaty siusiumajtek co bredzi jakies fantasmagorie bez ładu i składu bo mu rozum.....u nie staje. W końcu pytanie jest proste.... Odpowiedz Link Zgłoś
basika001 Re: Jak ja się cieszę 25.02.16, 21:52 Dowidzenia panom storimie i pluto. Odpowiedz Link Zgłoś
elvligus Re: Jak ja się cieszę 26.02.16, 18:39 ILE RADOŚCI, TYLE ŻAŁOŚCI TO BĘDZIE DLA POLSKI KATASTROFA Odpowiedz Link Zgłoś