Dodaj do ulubionych

Samochody zabytkowe.

24.09.04, 14:09
Witam. Od jakiegoś czasu w Polsce daje się zauważyć rosnąca popularność
samochodów zabytkowych i podejżewam, że i wśród Was znajdzie się ktoś, kto je
kocha i ma na ich temat coś do powiedzenia. Zapraszam.
Obserwuj wątek
    • pfan Re: Samochody zabytkowe. 24.09.04, 14:22
      to moze ranking?

3 najfajniejsze :)

moja kolejnosc :

1) mustang 69rocznik
      2) cadilac eldorado
      3) mercedes sl
      • Gość: wolf Re: Samochody zabytkowe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:49
        a gdzie polski samochody?
        1. warszawa m20
        2. syrena 105
        3. fiat 125 siln.1300
        • pfan Re: Samochody zabytkowe. 24.09.04, 15:08
          heh, mowie ogolnie, trzy najpiekniejsze, a pozatym warszawa m20 jak dobrze pamietam to kupiona od ruskich pobieda a pobieda to ukradziony projekt forda... moze mnie ktos poprawic :)

co nie zmienia faktu ze jest ladna, syrena tez, ale 125 to kawalek kwadratowej blachy :)

pozdrawiam
          • Gość: wolf Re: Samochody zabytkowe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:13
            wiem , dlatego napisałem warszawa, a nie pobieda, hej
    • Gość: Marlo Re: Samochody zabytkowe. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 18:32
      Stare samochody maja w sobie magie ktorej brakuje wspolczesnym pojazdom
      Kolega ma malucha z poczatku lat siedemdziesiatych , jeszcze na licecnji :) to
      dopiero cacko
      Sam jestem jeszcze w posiadaniu
      -BMW z 78 roku - przepiekny i najlepszy samochod :)
      Do tego posiadam takze
      -Syrene 105 - troche jej brakuje do pelnej swietnosci :)
      Na codzien poruszam sie innym, Fiatem niedawno kupionym na raty za ciezkio
      zarobione pieniadze nalezace do banku :D ...i powiem wam ze pomimo ze jest w
      miare ekonomiczny i cichy w srodku, to jezdzi sie nim beznadziejnie :(
      Odradzam zakup nowego samochodu, lepiej kupic sobie jakiegos rupiecia i
      doprowadzic go do stanu idealnego. Napewno taniej to wyniesie bo taka
      rekonstrukcja z pewnoscia nie wyniesie 40tys pln jak w przypadku nowego auta
      nizszej klasy, a poruszanie sie takim klasycznym samochodem jest satysfakcja
      sama w sobie i z pewnoscia zauwazona przez zazdrosnego sasiada :)
      Moj typ
      hmmm... nie ma takiego bo wszystkie stare samochody w idealnym stanie sa dla
      mnie rarytasem :)
      • Gość: Alonzo Re: Samochody zabytkowe. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:10
        Kiedys,dawno temu,moze 8 lat wstecz stał na rakowie niebieski Ford
        Hornet,amerykańska,wielgasna bryka z '74 roku.Pieknie to auto sie
        prezentowało,choc wymgało remontu to jednak wygladało niesamowicie.Własciciel
        wybebeszył srodek przygotowujac go do malowania lecz widocznie zabrakło
        sił..autko stało..niszczało a ludzie okoliczni wrzeszczeli że taki złom zagraca
        im parking.Mój znajomy miał w poblizu garaz gdzie robilismy swoje Junaki i
        schodzili sie donas ludzie z okolicy poogladac,przyszedł kiedyś własciciel
        forda.Młody chłopak,widac ze miał go juz dosyć,chciał opchnąc za grosze(wtedy
        mysle ze za tysiaka by sie go wyrwało po dłuzszych negocjacjach)ale cóz,ja
        pchałem wszystkie moje grosze w motocykl a i wiek raczej nie skłaniał do zakupu
        czterech kółek.Potem ford zniknął..zapewne poszedł na złom,mieszkańcy bardzo
        się skarzyli na ten samochód,w sumie czas(1 rok pod blokiem na rakowie) sprawił
        ze stracił duzo splendoru(czyt.lampy,klamki,lusterka).Dzis juz bardziej
        przeskoczyłem zainteresowaniami z dwóch na cztery kółka i owy sni mi sie po
        nocach.Szukałem nawet informacji o podobnym na internecie-nie znalazłem-jedynie
        to ze Roger Moore w jednym z filmów skakał takim czyms przez rzeczke.Tak mi go
        szkoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka