falk4 24.09.04, 14:09 Witam. Od jakiegoś czasu w Polsce daje się zauważyć rosnąca popularność samochodów zabytkowych i podejżewam, że i wśród Was znajdzie się ktoś, kto je kocha i ma na ich temat coś do powiedzenia. Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pfan Re: Samochody zabytkowe. 24.09.04, 14:22 to moze ranking? 3 najfajniejsze :) moja kolejnosc : 1) mustang 69rocznik 2) cadilac eldorado 3) mercedes sl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: Samochody zabytkowe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:49 a gdzie polski samochody? 1. warszawa m20 2. syrena 105 3. fiat 125 siln.1300 Odpowiedz Link Zgłoś
pfan Re: Samochody zabytkowe. 24.09.04, 15:08 heh, mowie ogolnie, trzy najpiekniejsze, a pozatym warszawa m20 jak dobrze pamietam to kupiona od ruskich pobieda a pobieda to ukradziony projekt forda... moze mnie ktos poprawic :) co nie zmienia faktu ze jest ladna, syrena tez, ale 125 to kawalek kwadratowej blachy :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: Samochody zabytkowe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:13 wiem , dlatego napisałem warszawa, a nie pobieda, hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlo Re: Samochody zabytkowe. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 18:32 Stare samochody maja w sobie magie ktorej brakuje wspolczesnym pojazdom Kolega ma malucha z poczatku lat siedemdziesiatych , jeszcze na licecnji :) to dopiero cacko Sam jestem jeszcze w posiadaniu -BMW z 78 roku - przepiekny i najlepszy samochod :) Do tego posiadam takze -Syrene 105 - troche jej brakuje do pelnej swietnosci :) Na codzien poruszam sie innym, Fiatem niedawno kupionym na raty za ciezkio zarobione pieniadze nalezace do banku :D ...i powiem wam ze pomimo ze jest w miare ekonomiczny i cichy w srodku, to jezdzi sie nim beznadziejnie :( Odradzam zakup nowego samochodu, lepiej kupic sobie jakiegos rupiecia i doprowadzic go do stanu idealnego. Napewno taniej to wyniesie bo taka rekonstrukcja z pewnoscia nie wyniesie 40tys pln jak w przypadku nowego auta nizszej klasy, a poruszanie sie takim klasycznym samochodem jest satysfakcja sama w sobie i z pewnoscia zauwazona przez zazdrosnego sasiada :) Moj typ hmmm... nie ma takiego bo wszystkie stare samochody w idealnym stanie sa dla mnie rarytasem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alonzo Re: Samochody zabytkowe. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:10 Kiedys,dawno temu,moze 8 lat wstecz stał na rakowie niebieski Ford Hornet,amerykańska,wielgasna bryka z '74 roku.Pieknie to auto sie prezentowało,choc wymgało remontu to jednak wygladało niesamowicie.Własciciel wybebeszył srodek przygotowujac go do malowania lecz widocznie zabrakło sił..autko stało..niszczało a ludzie okoliczni wrzeszczeli że taki złom zagraca im parking.Mój znajomy miał w poblizu garaz gdzie robilismy swoje Junaki i schodzili sie donas ludzie z okolicy poogladac,przyszedł kiedyś własciciel forda.Młody chłopak,widac ze miał go juz dosyć,chciał opchnąc za grosze(wtedy mysle ze za tysiaka by sie go wyrwało po dłuzszych negocjacjach)ale cóz,ja pchałem wszystkie moje grosze w motocykl a i wiek raczej nie skłaniał do zakupu czterech kółek.Potem ford zniknął..zapewne poszedł na złom,mieszkańcy bardzo się skarzyli na ten samochód,w sumie czas(1 rok pod blokiem na rakowie) sprawił ze stracił duzo splendoru(czyt.lampy,klamki,lusterka).Dzis juz bardziej przeskoczyłem zainteresowaniami z dwóch na cztery kółka i owy sni mi sie po nocach.Szukałem nawet informacji o podobnym na internecie-nie znalazłem-jedynie to ze Roger Moore w jednym z filmów skakał takim czyms przez rzeczke.Tak mi go szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś