Dodaj do ulubionych

CZARNA LISTA

12.10.04, 13:39
Hej. Być może niektórym z Was wyda się to śmieszne i niepotrzebne, ale
postanowiłem zrobić Czarną Listę naszych częstochowskich kierowców. Do
rzeczy... bardzo mnie, i podejrzewam że nie tylko mnie wkurza zachowanie i
kultura jazdy niektórych kierowców, których spotykamy na drodze. Na takie
zachowania nie ma bata. Policja nie jest w stanie oczywiście wszystkich
debili ukarać, więc będę o tym systematycznie pisał. Mam dobrą pamięć do
cyfr, i z łatwością zapamiętuje nr.rej samochodów. Jeśli , od teraz zdarzy mi
się zobaczyć jakiego idiotę na drodze (wiecie co mam na myśli), to poprostu
wpiszę jego nr.rej. markę i to co zrobił - może przez to będzie takiemu
delikwentowi chodź trochę wstyd. Zachęcam i Was do wpisów, np: jeśli
zobaczycie ,że pod jakimś marketem jakiś baran cofając uszkodził inny
samochód, po czym odjechał - to wpiszcie jego numery i markę i równierz
poszkodowanego. Być może, uda się czasami ustalić sprawcę takiego zajścia i
poszkodowany znajdzie sprawcę. Przepraszam jeśli kogoś zanudziłem, ale
spróbuję rozbujać taki wątekm na forum. Jest to lista, więc chętnym do
wpisów proponuje przyjąć formę:Fiat Seicento CEZ 0000 kolor: czarny. i
poniżej opis. Kto wie? Może i ja się na takiej liście znajdę. Nikt nie jest
nieomylny. Pozdrawiam. aha. i jeszcze prośba . Nie piszcie proszę tekstów
typu "widziałem jak ktoś na ograniczeniu 30km/h, jechał 32 km/h." piszcie
rażące bezmyślne przypadki, zagrażające naszemu życiu i życiu naszych
bliskich.
Obserwuj wątek
    • Gość: pia Re: CZARNA LISTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.realestate.net.pl 12.10.04, 16:27
      Dobra.
    • Gość: SsMyK Re: CZARNA LISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:33
      Dobry pomysł
      • Gość: Kam Re: CZARNA LISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 17:22
        Od razu dodaje na taka liste kierowcow ktorzy uwielbiaja wprost jazde lewym
        pasem i blokuja innych z tylu lub zmuszaja do wyprzedzania z prawej strony.
        Ludzie lewy pas nie sluzy do jazdy tylko do wyprzedzania. Niestety w Polsce
        jeszcze musi minac wiele czasu zeby ludzie sie nauczyli. W Niemczech na
        autostradach ktos kto pedzi nawet powyzej 200 km/h najnowszym BMW czy innym po
        wyprzedzeniu zjezdza na prawy pas.uczmy sie kultury jazdy od nich a nie od
        Rosjan. Pozdrawiam
        • Gość: Kubiś Re: CZARNA LISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 21:36
          W 100 % Się zgadzam z Kamem !!! Większość kierowców jeżdzących po lewej stronie
          zapraszam na AUTOBANĘ do Niemiec i tam pojeżćie sobie lewym pasem .Po około 5
          min stracicie życie i jednego lewopasmowca będzie mniej i w Polsce też się
          polepszy. A tak serio to największą pretensję trzeba mieć do INSTRUKTORÓW nauki
          jazdy , do durnych wykładowców bo to głównie oni nie potrafią uczulić adeptów na
          te błędy. I takie tłumoki potem jeżdzą przepisowo 50 km/h lewym pasem bo
          przecież za 6 kilometrów będą skręcać w lewo więc jadą lewym pasem.........Kubiś
          • Gość: Krystyna Re: CZARNA LISTA IP: *.prenet.pl 17.10.04, 21:47
            Mój mąż był instruktorem jazdy i wiem, że zawsze podkreślał, że w Polsce jeździ
            się prawą stroną, więc adres jest niewłaściwy. Uczyć można dobrze, reszta
            zależy od "zdobywców dróg" i od ich kultury. To wszystko.
            • Gość: KK Re: CZARNA LISTA IP: *.riph.silesianet.pl 22.10.04, 10:21
              Zgadzam się - mój instruktor zawsze podkreślał, że obowiązuje prawa strona !!!
          • Gość: msp Re: CZARNA LISTA IP: *.zim.pcz.czest.pl 22.10.04, 13:59
            Ja też się zgadzam tylko jedna jeszcze kwestia. Jeśli ja chcę wyprzedzić
            ciężarówkę jadącą 80 to powiedzmy ja jadę 90 i musze jakoś ją wyprzedzić A
            jeśli jakiś palant za mną trąbi i mruga bo on musi jechać 150 to chyba coś jest
            nie tak. Każdy ma jednak prawo wyprzedzić i ja nigdy nie będę jeżdziła tak że
            każdemu muszę zjechać. A to że on przekracza przepisową prędkość to nie znaczy
            że ja też muszę to robić tylko po to żeby wyprzedzić i jego przepuścić. Czasami
            może dlatego że ja go przystopuję to on na kolejnym zakręcie nie wjedzie w
            drzewo. A swoją droa to mam pytanie do niektórych kierowcó: GDZIE WAM SIĘ TAK
            SPIESZY??? I jeszcze jedno. Z reguły jak jeżdzę trasą to mija mnie jeden, drugi
            i trzeci wariat który robi co się da żeby być pierwszym. A potem i tak zawsze
            się z nimi spotykam na czerwonym świetle:)))
            • Gość: kierowca Re: CZARNA LISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 17:51
              Od kultury jazdy i wyobrażni kierowcy zależy bezpieczeństwo na drodze jego i
              innych. Widziałem poloneza CZW 9667 którego kierowca dał popis kulturalnego
              zachowania: jechał mimo znaku "zakaz ruchu" stanął tak że zajął trzy miejsca
              parkingowe w tym jedno dla inwalidy.
              Dobre samopoczucie najważniejsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ona:) Czerwony duży Fiat 125p z Zawodzia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 17:38
      Czerwony duży Fiat 125p z Zawodzia ! Spotkałam go juz dwa razy na swej drodze,
      raz mało brakowało do kolizji! Skończony idiota albo samobójca (tylko że przy
      okazji może zabić również kogoś innego)! Niestety nie znam nr rejestracyjnego
      ale uważajcie na niego!
      • Gość: Fox Przestępca na drodze: Alfa bordo-metalik SC02273 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:56
        13.10.2004, godzina 13.45 Częstochowa, ul. Wolności. Prędkość podróżna tego
        samochodu to ok. 95 km/h (przy porównaniu do prędkości innych samochodów
        jadących w tą samą stronę). Na przejściu dla pieszych koło Węglobloku omal nie
        przejechał po piętach przechodzącemu (wchodziłem na przejście i widziałem).
        Przestępstwo!!!!
        • Gość: Corka Re: Przestępca na drodze: Alfa bordo-metalik SC0 IP: *.prenet.pl 14.10.04, 16:24
          SUPER TEMAT
          Będac w Niemczech wozek stoczył mi sie wozek z zakupami na samochod.
          Nie było mowy o tym zeby zeby uciec.
          Ludzie sami pilnuja nie swojego.
          a u nas .............ile samochodow na parkingach uszkodzonych. I nIKT nie
          widzi.
          Tam nie mialam czasu czekac na kierowce wiec włozyłam kartke z danymi za
          wycieraczke i po sprawie.
          Gdyby u nas też kazdy tak postepował byłoby w porzadku.
          W koNcu co to za honor puknąć kogoś na parkingu i zwiać?
          ALE MY POLACY WŁASNIE TACY JESTEŚMY.

Nie moje ...co mnie to obchodzi.
          Ale wątek wart uwagi
          • Gość: ja parkingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:13
            na parkingu w tesco samochod wjechal mi w zdrzak gosc oczywiscie zostawil adres
            i nr tel. adres nie istnieje a nr tel byl z gdanska i babka mowila ze nie byla
            w cz-wie od 5 lat
    • Gość: haha Re: CZARNA LISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 18:14
      ale różaniec nad kierownicą ma!
    • Gość: kama Re: CZARNA LISTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 18:18
    • Gość: kama Re: CZARNA LISTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 18:25
      dobry pomysł
      mnie najbardziej denerwują kierowcy źle parkujący swoje auta: stają na środku
      dwóch miejsc, parkują metr od krawężnika lub tak blisko innych aut, że nie
      można swobodnie dostać się swojego. najgorzej jest z tymi, którzy parkują w
      miejscach dla niepełnosprawnych bez uprawnień.
      pozdrawiam
      • Gość: Kubiś Re: CZARNA LISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 23:35
        Droga Kamo !!! Ja Kubiś parkuję zawsze na dwóch miejscach na parkingach
        supermarketów! Uzasadniam to tym że posiadam duże auto a zaznaczone miejsca są
        na auta malutkie ....Nie każdy Polaczek ma auto wielkie jak np.Opel Vectra- są
        większe.......Kubiś
        • Gość: Pako Re: CZARNA LISTA IP: 82.160.8.* 21.10.04, 00:17
          Przeciez dla ciężarówek sa osobne parkingi. Ojciec furmanką tez tak stawali?
    • Gość: Włodek IMPREZA niebieska IP: 217.96.15.* 16.10.04, 04:32
      a może są dwie takie w Częstochowie.
      Pędząc z prędkościami ok 200 mogły mnie juz 2 razy zamienić w kupkę złomu,
      dobrze że w ostatniej chwili ich zobaczyłem.
      Tylko nie piszcioe że ja mam im ustepować z drogi i na nich uważać bo jeżdżę
      przepisowo.
      Bo oni som pany bo mają furę 3 razy szybszą od mojej
    • Gość: Włodek Audi czarne lub granatowe taxówka 9624 IP: 217.96.15.* 16.10.04, 04:34
    • Gość: bryg Re: CZARNA LISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:58
      Pomysł chwytliwy, ale co będzie gdy ktoś z różnych powodów wpisze twoje numery,
      a Ty będziesz z dala od tej sprawy.
      • Gość: pia Re: CZARNA LISTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.realestate.net.pl 17.10.04, 20:03
        Niedawno jechałem drogą poza terenem zabudowanym, spokojnie około 90km/h. Dogoniłem jakiegoś golfa, który sobie sobie jechał jeszcze spokojniej 60km/h. Nie szło go wyprzedzić bo z naprzeciwka ciągle coś jechało, gdy w końcu była taka możliwość gość nagle przyspieszał do około 100 i tak jechał, gdy znowu z naprzeciwka zaczęły jechać samochody kretyn zwalniał do 50-60km/h. I tak w kółko. Nie muszę mówić jak się przez takie debilne zagrania człowiekowi ciśnienie podnosi. W końcu udało mi się kretyna wyprzedzić po kilkunastu kilometrach.

Dzisiaj myślałem, że spotkałem znowu tego samego barana. Podobna sytuacja, jedzie wolniutko, gdy zacząłem go wyprzedzać facet wcisnął gaz na maksa. Byłem już uczulony więc udało mi się go wyprzedzić ale przez całą drogę do centrum jechał metr za mną. Ponownie golf, na lublinieckich numerach. Debili na drogach nie brakuje.
        • Gość: ktoś Re: CZARNA LISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 22:49
          Miałem dziś to samo. W okolicach Myszkowa. Szary Passat kombi na myszkowskich
          numerach. Włączam migacz zaczynam wyprzedzać - jesteśmy na równi, a wtedy matoł
          (inne określenie nie pasuje) gaz do podłogi.
        • Gość: Kubiś Re: CZARNA LISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 23:39
          > ie wolniutko, gdy zacząłem go wyprzedzać facet wcisnął gaz na maksa. Byłem już
          > uczulony więc udało mi się go wyprzedzić ale przez całą drogę do centrum jechał
          > metr za mną. Ponownie golf, na lublinieckich numerach. Debili na drogach nie b
          > rakuje.
          TRZEBA BYŁO MAJĄC GO Z TYŁU NAGLE PRZYCHAMOWAĆ NA MAXA WTEDY WJECHAŁ BY TOBIE W
          TYŁ I ZAROBIŁBYŚ NA UBEZPIECZENIU A BARAN BY JEŻDZIŁ AUTOBUSEM.......Kubiś
    • Gość: xenon Re: CZARNA LISTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:20
      Nie będę podawał tablic itd itp..
      ale ludzie jechał przede mną biały maluszek, kierowca sygnalizował skręt w
      prawo po czym nie wiadomo czemu wbił się w pas na lewo....
      ohh dobrze że zrobiłem hamulce
    • Gość: KK Re: CZARNA LISTA IP: *.riph.silesianet.pl 22.10.04, 11:02
      A tak swoją drogą to gdyby policjanci każdemu debilowi, który serio zagraża
      innym kierowcom dawali odpowiednie mandaty czy zabierali prawka to ludzie by
      się może zaczęli normalnie zachowywać na drogach. Przez ograniczonego
      gówniarza, który był pod wpływem alkoholu, jechal bardzo szybko i wyprzedzał
      pod górkę zginęła bardzo bliska mi osoba.
      Jeszcze jedno - gdyby kierowcy jadący z przeciwka nie dawali znać, że policja
      stoi gdzieś za rogiem to może by częściej łapani byli potencjalni MORDERCY !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka