Dodaj do ulubionych

UWAGA.....ZIELONE !!!!

IP: *.prenet.pl 07.11.04, 11:36
Kochani kierowcy.
Dlaczego zawsze tak wolno ruszacie gdy zapala sie zielone światła?
Jak pierwszy ruszy.....to końcowka oczekujacych NIGDY nie zdąży.
Na Zołtym juz sprzegło i jedynka.
Czesto stojac na skrzyzowaniu denerwuje sie, bo kierowcy nigdy nie sa
przygotowani do rozpoczecia jazdy w momencie zielonego swiatła na
sygnalizatorze.
Dopiero wtedy manipuluja przy sprzegle, drązku zmiany biegu, a światło sie
juz paaaallllliiiii
Na zachodzie rusza pierwszy i ostatni jednocześnie. Zagapisz sie?
juz masz kogoś na zdrerzaku
Obserwuj wątek
    • Gość: pfan Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 12:04
      tylko ze na zachodzie jak sie zagapisz i masz kogos na zderzaku to jest wina tego co sie zagapi... a u nas tego co wyladuje na zderzaku.
      a co mam zrobic jak nie mam sprzegla w aucie i nie moge wrzucic jedynki? :P

pozdrawiam
    • redaktor.tzn Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! 07.11.04, 12:09
      tylko na zachodzie np we francji jak sie zmienia swiatlo z czerwonego an
      zielone to podrodze nie ma pomaranczowego !!

Tylko ze zmiany z zielonego na czerwone uzywane jest pomaranczowe !!
    • Gość: zz Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:00
      o jezu .... no to mamy mistrza kierownicy co to rad udziela publicznie, a
      prawko ma od kilku tygodni ... zalosne ... wpadnij na tor w zimie i zobaczymy
      czy bokami potrafisz jezdzic, bo na ulicy jak w dzungli nigdy nie wiesz kiedy
      Ci sie to przyda - bardziej niz takie smety na forum.
      • Gość: Kubiś Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:03
        Można by dużo pisać o złej kulturze jazdy kierowców . To jest temat rzeka. Ale
        winę główną za to widzę w durnowatych instruktorach , egzaminatorach i
        przepisach .Na zachodzie jak ktoś wcześniej pisał, nowy kierowca nie kaleczy tak
        jak w Polsce i nie jeżdzi 50km/h lewym pasem!.....Kubiś
        • Gość: instruktor Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:08
          Mam prośbę do kolegi Kubisia. Czy mógłbys jaśniej się wyrazić, dlaczego
          to "durnowaci" instruktorzy ponoszą winę za zachowanie kierujących. Czy wydaje
          Ci się człowieku, że instruktor uczy kursanta żeby wjeżdzał na czerwonym
          świetle i uczy go innych niestosownych zachowań? Wina absolutnie nie leży po
          tej stronie i tu dam przykład, a potem sami wyciągnijcie wnioski. Oto
          przykład: wjeżdzam z kursantem w al.Wojska Polskiego z Jana Pawła i jedziemy w
          stronę Katowic prawym pasem. Jest pusto na jezdni. Prędkośc wzrasta, a klient
          bierze się za zmianę pasa ruchu na środkowy. Powstrzymałm gościa i pytam jaki
          ma powód aby jechać pasem innym niż prawy, skoro ten jest wolny? I co jaka
          odpowiedź...? Odpowiedź była taka: "Mój Tata tak jeździ, jak ma więcej niż 60,
          to jedzie środkiem, a kiedy więcej niż 100 to jedzie lewym." I jaki wniosek??
          Zachowania, które młodzi kierowcy uczą się na kursach, są potem przekształcane
          przez "mądrych" tatusiów, i to właśnie oni wpajają te złe zachpwania. Takich
          przykładów jest naprawdę wiele. Proszę o zastanowienie się, szanowny kolego
          Kubisiu, zanim się coś powie, lub kogoś oskarży. Pozdrawiam.
          • Gość: Kubiś Lewy pas //lewy pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:39
            "Mój Tata tak jeździ, jak ma więcej niż 60,
            > to jedzie środkiem, a kiedy więcej niż 100 to jedzie lewym." I jaki wniosek??

A odpowiedz mi,, Szanowny Instruktorze" kto jego tatę nauczył takich nawyków
            zmiany pasów ?? Chyba PRA PRA INSTRUKTORZY i nauczyciele teorii .Drugą sprawą
            jest to że Policja powinna bezwzględnie tępić jazdę bez powodu lewym pasem . ( W
            Częstochowie najszybszy pas to prawy można nim pomykać śmiało do 120 km/h bo
            wszyscy jadą albo środkowym albo lewym oczywiście.I z tego co widzę będzie coraz
            gorzej.....Kubiś
      • Gość: Corka Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.prenet.pl 08.11.04, 15:48
        zz................jesli dobrze myśle.....to wpis na moj post?

Ja miałam prawko jak Ciebie chyba jeszcze nie było na świecie.
        Propozycja jazdy na torze zima świadczy o tym , ze chyba masz jeszcze mleko pod
        nosem, a samochod dostałeś od tatusia i chcesz szpanowac na torze?
        i jeszcze bokami?
        Jak kupisz za swoje uczciwie zapracowane pieniadze samochod, to Ci sie i toru i
        bokow odechce.
        w mysl przysłowia Łatwo przyszło....łatwo poszło
        A teraz śmigaj ....prosto do pracy ....tylko nie bokami !!!!!
        • Gość: zz Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:54
          ehhh kobito ... jak mialem prawo jazdy i kupilem za swoje pieniadze samochod to
          Ty w tetrowych pieluchach pewnie biegalas :D Ogolnie big lol ! Nawolywanie na
          forum czestochowy o ruszanie szybkie spod swiatel :D Rownie dobrze mozesz wejsc
          na wieze JG i wydrzec sie na cale miasto ... Smieszne i tyle. A czemu pisze o
          torze? Bo na jezdni sie pewnych rzeczy nie nauczysz i pewnych rzeczy sie po
          prostu na jezdni nie robi. Wlasciwie co masz przeciwko jezdzie bokami na sniegu
          i lodzie? Chyba lepiej niz wpadac w niekontrolowany poslizg? Zreszta zima sie
          dziecko nauczysz, choc za Gierka to byly dopiero zimy ;-)
          • Gość: Kubis Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:04
            Młodzieńcze zz nawet nie wiesz co to za kobita ??
            Jeszcze nie widziaem chopa w jej wieku z takim temperamentem .....Kubis
    • Gość: Marteez Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 08.11.04, 09:07
      Witam!
      A moze coreczko nalezalo by zrzucic wine na synchronizacje swiatel itp itd a
      nie madre rady udzielac jak nalezy ruszac.Poza tym na zachodzie zdarzylo mi sie
      byc i wcale zadnej rewelacji odnosnie kierowcow tam nie ma - malo tego w
      miescie mulowato sie jezdzilo bo byly fotoradary i kazdy przepisow
      przestrzega.Poza tym ruszanie na zoltym swietle ma tez pewne niebezpieczenstwo -
      piesi ktorzy przelatuja w ostatnim momencie oraz druga strona medalu - goscie
      ktorzy z drugiej strony przejezdzaja na czerwonym!Najpierw nalezalo by ta
      sprawe dokladnie przemyslec a potem dopiero napisac posta - w twoim wypadku
      wyglada to zupelnie odwrotnie coruniu.
      Pozdrawiam!
    • Gość: poinformowany Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:40
      to chyba na dzikim zachodzie ... jakos nie zauwazylem zeby wszyscy ruszali
      jednoczesnie. Zgadzam sie z tym ze niektorzy kierowcy ruszaja dosc wolno, ale
      warunki drogowe (chocby ruch i koordynacja swiatel) na wiecej nie pozwalaja.
    • Gość: kierowca autobusu Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:34
      Zgadzam sie w 100% - gdyby wszyscy ruszali jednoczesnie w ciagu jednego cyklu
      przejechaloby nawet o polowie wiecej aut i nie chodzi wcale o to zeby ruszac na
      żółtym, ruszajcie na zielonym ale WSZYSCY JEDNOCZEŚNIE.
      • Gość: Kubis Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:07
        Tak panie kierowco ! Ale komu bedzie sie chcialo na czerwonym swietle trzymac
        wcisniete sprzeglo i wlaczony pierwszy bieg jak lepiej zrobic to jak juz ten
        przed nim odjedzie!!!.....Kubis
        • Gość: Corka Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.prenet.pl 08.11.04, 23:01
          zz ......jak wiesz o tetrowych pieluszkach....to chyba jesteśmy z tej samej
          epoki.
          Kubiś ...dziekuje za ocene mojej osoby hahahhaaa
          Też Ci przyszło na myśl takie porownanie.
          Wiesz, ze ja wiek mam w dowodzie /TYLKo?/
          no to w takim razie moze sie naucze z zz jeżdzic na boku ???
          tylko mi szkoda mojegop samochodziku,,,,,,
          jak sie obedrze bokiem?'
          Ale jak mnie zz nauczy to bedzie superowo.....
          pojade na Syberie
          • Gość: lilu Re: UWAGA.....ZIELONE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 01:16
            skoro wszyscy chcecie sobie poszalec to polecam droge od 3Krzyzy do pl.
            Daszyńskiego ok 14 30 :D wtedy mozna i bokiem pojezdzic i na czerwonym :PP(o
            czyms wtedy trza marzyc) zwlaszcza jak stoi sie 20 min w jednymmiejscu i nie ma
            sie akurat papierosow bo wlansie po nie sie jechalo ;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka