Dodaj do ulubionych

TRZYNASTKA NA AJD???????????????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 07:22
Kiedy zostanie wypłacona trzynastka na AJD czy jeszcze przed świętami????
Obserwuj wątek
    • Gość: polak Re: TRZYNASTKA NA AJD??????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:42
      a co to jest złodzieju "trzynastka"??? w tym kraju nigdy nie będzie dobrze!!!!!
      • Gość: nieważnekto Re: TRZYNASTKA NA AJD??????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:13
        Polaku, czy jak Ci tam: kogo nazywasz złodziejem? Nie obrażaj być może
        porządnego człowieka, któremu na pewno się nie przelewa, bo na AJD dużo zarobić
        nie można. Być może jesteś jednym z oszołomów z LPR albo MW, którzy wszystkich
        ludzi nauki wyzywa od złodziei? To, że Ty być może nie masz trzynastki, nie
        usprawiedliwia Twoich wyzwisk!
        • Gość: Pako Re:Jaka trzynastka? Kalendarz zmienili? IP: 82.160.8.* 16.03.05, 23:06
          Czyżby rok na AJD miał 13 miesiecy. Czy dotyczy to tylko AJD? Tak wszyscy
          pyszczą na ten wredny komunistyczny reżim co ich tak gnębił i poniżał, ale
          zrzec się bzdurnych przywilejów wymyślonych przez pachołków tego ohydnego
          ustroju w celu pacyfikacji tzw. "siły przewodniej" nawet nikomu do głowy nie
          przyjdzie. A ileż Ojczyzna by na tym zyskała! Ileż F-16 możnaby kupić żeby
          strzegly błękitnego polskiego nieba bez offsetowego zasrywania ziemi naszej
          polskiej przez amerykańskie hodowle wieprzy. Znajdzie sie taki pośród dumnego
          tego narodu? I po co ten rasowo podejrzany wieszcz te "Dziady" pisał?
          Trzymajta się orły, sokoły. Zdrowia życzę (na umyśle).
    • Gość: zorientowany Re: TRZYNASTKA NA AJD??????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 17:02
      Ponoć maja wypłacać po 20.03.2005 .
      • Gość: y Re: TRZYNASTKA NA AJD??????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:16
        ja myślałęm ze 13 stki to sie w okopalni wypłaca
        • cham_z_mpk Re: TRZYNASTKA NA AJD??????????????? 18.03.05, 23:01
          Trzynastki, a tak właściwie nagrody roczne zapisane są dla niektórych (mam na myśli grupy pracownicze/dziedziny gospodarki) w ustawach, dla innych w układach zbiorowych. Stosowane są zarówno w sektorze państwowym jak i w prywatnym.
          Nagrody roczne dla nauczycieli zagwarantowane są w ustawie Karcie Nauczyciela i moim zdaniem, nie powinno to nikogo obchodzić co/ile im się wypłaca. Konkludując: jakby na to nie patrzeć, to nagroda roczna (3nastka) należy się nauczycielom jak psu zupa - kropka!

Pozdrawiam nauczycieli wszelkiej maści i moją żonę też:-)))
          • Gość: polak Re: TRZYNASTKA NA AJD??????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 23:46
            Piszesz, że się należy i basta!! ale to są pieniądze podatników i może nie
            wszyscy są zadowoleni jak nimi się gospodaruje? A jeszcze poprosiłbym o info
            gdzie w prywatnej firmie się je wypłaca?? może powinni jakąś nagrode roku
            otrzymać z BCC??
            • Gość: expertum credere p Kuba Wojewódzki: "JESTEM NA TAK". IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 01:34
              jestem za:
              - zniesieniem podatków poza podatkami na wojsko policję i politykę zagraniczną
              - konstytucyjnym zagwarantowaniem równości obywateli wobec prawa. także w
              dziedzinie ilości miesięcy w roku
              - zwracaniem podatków tak jak w Ameryce (dokładnie w USA) gdzie nadwyżkę
              budżetową dzieli się miedzy ogół podatników pod koniec roku budżetowego.
              - zniesieniem ulg gumowych, remontowych i za internet jak ktoś chce mieć ciepło
              i mniej wydać za węgiel to niech sobie we własnym interesie sam za swoje wymienia.

------------------------------------------------------------------
              w PRLu istniałą oprócz serii kawałów o babie i lekarzu także seria kawałów o
              szczytach: szczyt chamstwa to było narobić na wycieraczkę i zadzwonić do drzwi a
              potem poprosić o papier. Szczyt siły to było wziąść złotówkę w dłoń i tak
              zacisnąć pięść żeby się orzełek zesxał.
              I tak wiesz Dziewczyno co myślę o tym wszystkim. Odbiera się biednym i daje
              bogatym. Rozmowy o pracy i uczelni są jak zauważyłaś nudne.
              FUCK.
            • Gość: taka_tam Re: TRZYNASTKA NA AJD??????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 14:18
              W prywatnej firmie wypłaca się np. premię na zakończenie roku. Na jedno
              wychodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka