kitek01 12.04.05, 08:46 Prosze o opinie mam,które posyłaja tam swoje dzieciaki.Wiele dobrego słyszałam o żłóbku na AK a o tym na Sportowej cisza;-(( Aga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: linapau Re: ŻŁobek na Sportowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:11 Jeżeli chodzi o żłobek na AK to ja słyszałam tylko złe opinie o nim. Potocznie zwany "taśmociąg" tj. dużo dzieci, dużo Pań i nic się nie dzieje. Ja posyłałam moją córkę w latach 2002-2004, i jestem bardzo zadowolona z tego żłobka. Uważam, że Pani które tam pracują, są wspaniałymi pedagogami. Atmosfera jaka tam panuje jest iście rodzinna. Moja córka uwielbiała tam Panią Elę i Renię (z maluchów)oraz Panią Kingę ze średniaków. Wyniosła z tego otoczenia tylko pozytywne strony, i gdy we wrześniu poszła do przedszkola, bardzo długo płakała za żłobkiem, teraz po 7 miesiącach, gdy przejeżdżamy obok żłobka krzyczy "mamo, tam jest mój żłobek", Pozdrawiam wszyskie Panie z tej placówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linapau Re: ŻŁobek na Sportowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:11 Jeżeli chodzi o żłobek na AK to ja słyszałam tylko złe opinie o nim. Potocznie zwany "taśmociąg" tj. dużo dzieci, dużo Pań i nic się nie dzieje. Ja posyłałam moją córkę w latach 2002-2004, i jestem bardzo zadowolona z tego żłobka. Uważam, że Pani które tam pracują, są wspaniałymi pedagogami. Atmosfera jaka tam panuje jest iście rodzinna. Moja córka uwielbiała tam Panią Elę i Renię (z maluchów)oraz Panią Kingę ze średniaków. Wyniosła z tego otoczenia tylko pozytywne strony, i gdy we wrześniu poszła do przedszkola, bardzo długo płakała za żłobkiem, teraz po 7 miesiącach, gdy przejeżdżamy obok żłobka krzyczy "mamo, tam jest mój żłobek", Pozdrawiam wszyskie Panie z tej placówki Paulina Ś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: ŻŁobek na Sportowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:29 Żłobej w ogóle zazwyczaj kojarzy się źle. Co do tego na Sportowej, mogę powiedzieć, że spełnia swoją rolę - czyli zapewnia właściwą opiekę memu dziecku podczas gdy my z żoną jwsteśmy w pracy. Oczywiście pierwsze dni były ciężkie ale teraz po dwóch latach nasza pociecha cieszy się, że jedzie do dzieci. Później opowiada w co się bawili co śpiewały ciocie (tak nazywane są panie). Pewnie, że wolelibyśmy być razem z naszym maluchem, ale to nie możliwe. Jeżeli i dzisiaj miałbym miałbym wybierać: niania (obca osoba-nie babcia, ciocia) lub żłobek (na Sportowej) bez wahania wybrałbym żłobek. Poza właściwą opieką, nasz syn nauczył bawić się w grupie rówieśników, staje się samodzielny, wciąż "przynosi" ze żłobka nowe piosenki i wierszyki i co najważniejsze - wbrew obiegowej opinii - nie choruje. Pozdrawiam wszystkich rodziców i kochane ciocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka71 Re: ŻŁobek na Sportowej IP: 80.51.222.* 13.04.05, 14:25 Może ja powiem inaczej kiedyś istniała konkurencja między żłobkami i stąd też te nieprzychylne opinie o nich. Ja prowadzę córkę do żłobka na Armii, wcześniej na Focha, nie widzę nic niedobrego w prowadzeniu, pracy Pań, czystości, dzieci wcale nie jest dużo, w średniakach zapisanych bodajże 16 a w starszakach 18-19 ale przecież nigdy nie ma wszystkich dzieci, nie wiem ile jest maluchów bo mają oddzielne wejście. Zarówno córka jest zadowolona, lubi Ciocie i nie mam nic złego do powiedzenia na pracę czy opiekę nad dziećmi. Ludzie (Rodzice) są różni i to raczej ich zachowanie czasem jest nie do przyjęcia.Żłobki na przestrzeni lat przeszły zupełane przeobrażenie ale ciągle pokutuje zła opinia o nich. Może lepiej samemu iść zobaczyć waruki, sale czy porozmawiać i rozwiać swoje wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś