Gość: Lord Zygfryd IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:52 No i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yoyo Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:59 trzeba niec głowe a nie melona na karku szkoda słow niech mu ziemia ciezka bedzie jak nikomu innemu za ta bezmyslnosc;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czewa101 a ty co masz na karku.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:35 ... ze takie slowa piszesz????? chlopak zaplacil za to najwyzsza cene, ale ty za maly pikus jestes, zeby osadzac jego postepowanie.. moze za malo wiesz o zyciu, a moze po prostu g. wart jestes.. tyle w tym temacie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klemens Niebierzcie tego gó...!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:03 Sam to brałem, ale mówie wam młodzi nie bierzcie tego. Nic wam to niedaje, a moze odebrać wiele. Mówie wam niebawcie sie w takie gó... To nawet nie ejst oznaka, że ejstecie trendy czy fajni. To ejst tylko głupota i bezmyślnośc. Jak wszystkie narkotyki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Niebierzcie tego gówna!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:52 Mnie to nigdy nie kręciło, jak już chcę się wyluzować sięgam po piwko. Przyjaciele chłopaka bronią go, twierdzą, że to nie ma znaczenia, pewnie połowa z nich robi to samo, tani i łatwo dostępny środek. Gó.. ich obchodzi ten sposób można przed 18stką w piachu wylądować, spoko zabawa. W gimnazjach zwyczaj wciągania jest powszechny, że nikt się z tym nie kryje przed nauczycielami, bo ci też nie widzą w tym nic złego. Jak znam życie częstochowskim nastolatkom i tak to nie da nic do myślenia, następna taka tragedia jest tylko kwestią czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka...1000 Re: Śmierć z zapalniczki IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:49 chciałam powiedzieć tylko tyle że sprawa ogólnie jest przykra :( Jeśli jest to prawdziwy powód Jego smierci to jest to Jego wina ale nie tylko...Wina wszystkich którzy wiedzieli i nie zapobiegli :( Teraz mam tylko nadzieję że ci którzy mają teraz z tym doczynienia OPAMIĘTAJĄ SIE i przestaną póki nie jest za pózno...:( a dla Mateusza "Spokój Jego duszy..." [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pala Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:51 "Nie wiem - odpowiada Sadziak. - Powiem tak: od dawna alarmuję straż miejską i policję, że na nasze boisko przychodzi młodzież nie zawsze, by pograć w piłkę. Otrzymywałam odpowiedzi, także na piśmie, że nie ma żadnego zagrożenia, że w okolicy naszej szkoły nie dzieje się nic niepokojącego." A teraz huzia na policje i straz miejska z wyrzutami... tylko ze to wlasnie na tym forum byla nie tak dawno dyskusja na temat wdychania gazu z zapalniczek, spowodowana zatrzymaniem przez straznikow kilku malolatow "na wdechu" Moze teraz ktos wreszcie odszczeka te zarzuty ze to "czepianie sie" "naduzycie wladzy" , "lapanie lebkow zamiast gonienia bandytow". To rzeczywiscie jest problem wsrod nieletnich, przede wszystkim z powodu powszechnej dostepnosci "odurzacza", bagatelizowania jego szkodliwosci ze strony uzywajacych i pseudoobroncow praw wszelakich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wazne Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:21 to niech sobie stróza na to boisko wynajmą to nie beda przychodzic ale palic, pic, brac beda zawsze i wszedzie bo sa glupi jedni to robia dla szpanu a oni nie wiem codziennie ich tam widze smierc ich przyjaciela powinna byc dla nich nauczka i dla niego powinny przestac brac to dziadostwo takie jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:23 "PROSZĘ ANIOŁKU W NIEBIE WEŹ GO DO SIEBIE" a tych którzy jeszcze tak nie skończyli miej ich w opiece....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.21.pl / 213.199.204.* 28.04.05, 23:32 Trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;];];];];];];];];] Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:50 Niech spoczywa w pokoju Niech mu ziemia lekką będzie [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolobolo Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 00:51 Nie trujcie sie jakims gazem! Lepiej zapalcie juz sobie blanta, od tego nikt jeszcze nie umarl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amadeusz1981 Re: Śmierć z zapalniczki IP: 212.87.241.* 29.04.05, 09:22 Przyglądam sie z boku temu wszyskiemu co dzieje się na boku tego forum i nietylko tego!!.Szkoda mi chłopca który temu że sam zszedł z tego świata dał nauczkę dla innych któży robia podobnie.Ale czy to przestrzeże innych??????? Kondolencje dla jego całej rodziny. Niech mu ziemia lekką będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,.,.,.,.,.,. Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 13:31 ku.. ludzie jakim prawem wypowiadacie się na jego temat jażeli go nie znaliście ani nie byliście w niedziele.zastanówcie się co wy ku.. robicie najlepszego.ludzie zrozumcie on nie ćpał gazu,nie dragował się,nawet nienadużywał alkoholu.to był dobry chłopak. zrozumcie wszyscy jedno takimi osądami krzywdzicie rodziców,brata i......kilka set osób które płakały wczoraj na pogrzebie po stracie najbliszego przyjaciela i cierpią cały czas.a wy zrobiliście sobie temat do fałszywych ocen.czy potrzeba kolejnej tragedi tylko tym razem przez was.bo ona nastąpi jeżeli nadal będzie się ciągnąć temat.dajcie nam się pozbierać!!!!bo każdy jest tylko człowiekiem i niema ze stali nerwuw. postawcie się w naszej sytuacji a nie życze wam abyście w niej kiedyś się znalezli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( Pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 13:39 to nie tylko wina Matiego ale terz nie kompetencj pracowników szpitala to oni nie chcieli przyjąć wezwania, a potem nie mieli sprzętu!!!!!!!!!!!ku..a a w szkole matiego, dyra zabroniła rozmawiać o tym nauczycielom z uczniami jeb...na TROMBA nawet minuty ciszy nie było kompletnie nic sama na pogrzebie nie była ku..a!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 16:02 osobiście nieznalem Mateusza. Chcę powiedziec że żeczywiście chodził do gim2. Ja też tam chodze. A co do tego boiska na którym do tego doszło to to boisko jest caly czas otwarte - są dziury w kratach. To bardzo ... że dyrektorka nieposzła na pogrzeb (tak słyszałem). A nauczyciele mówili że nic im nikt niemówił o tym wypadku (mam namyśli dyrektorke).. Jak sie dowiedziałem to rzeczywićsie tak było więc niemówcie więcej (bo ktoś tak powiedział) że nauczycielom zakazano o tym mówić.. tak niebyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 16:06 chłopaka reanimowali przez ponad 30min chyba rzeczywiście niemieli sprzetu. gazeta niepotwierdza że wdychał gaz ale tak było wieżcie mi lub nie ale wiem od kogoś zaufanego że wdychał. Młodz nieróbcie tego!!! a Mateusz niech spoczywa w pokoju wiecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guycsjhak uiisd IP: 212.160.108.* 29.04.05, 16:15 no to fajnie macie.przyjechali po 40 min, czyli 15 min za pozno(ale niewiem czy dokladne cyfry) i chyba to dziennikarz pisal tamten komentarz bo klamie!!! i chce odratowac honor gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkcdhcka Re: Pogotowie IP: 212.160.108.* 29.04.05, 16:13 bylo tak..dyrka zabronila wszystc nauczyciele tak mowilii!!!!! wiec niekalm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wsciekla Debile IP: 212.160.108.* 29.04.05, 16:08 Do jasnj cholery jak wy taj mozecie. Rozumiem nie robil dobrze jesli naqet wachal.Ale innym krzywdy nie robil tylko sobie. I nie gryzie was sumienie, |e tak na niego gadacie. Wrecz kochane media nawet ze smierci potrafia zrobic goqwno. wszystkompoprzeksztalcacie. P.S. srac na trabska- nienawidzana dyrke!!!!! jak tak mozna powiedziev!!!! dajcie se spokuj, trzeba bylo interweniowac jak zyl ,a nie.. P.S2. dziwicie sie ze koledz nie chca rozmiawiac???? Przecierz wy itak yzsstko pozmieniacie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 16:30 moim zdaniem mozna było zapobiec tragedii nigdy niemowilo sie o czyms takim jak propan-butan niemialam zielonego pojęcia ze od glupiego gazu z zapalniczki można umrzec ale cóż nigdy nikt o tym niemowil i wogule wedlug mnie smierc mojego bliskiego kolegi wyniknela z niekompetencji sluzb zdrowia poniewaz to oni jechali 45 minut na miejsce zdarzenia slyszlaam rozne wersje lecz rozmawialam z bardzo wiarygodną ososbą(niezdradze z kim)i Mateusz umarł od upadku ale ja sie niebede klocic bo to niezrwroci Mu zycia... p.s. juz niewiem co wierzyc naorawde takie bajki chodzą po osiedlach ze szkoda gadac niebede przytaczac bo po co ale jestem oburzona...módlmy sie za Mateusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 00:20 Ostatnie posty pisali chyba gimnazjaliści, którzy albo nie umieją ortografiii,albo mają wyżarte mózgi... Może lepiej by tak przysiaść do polskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 20:23 Widac ze to pisali gimnazjalisci... brak ortografii:| i jeszcze tekst "umarł od upadku...":| od upadku to mozna sie poobijać...wszyscy dobrze wiedza ze wdychal to dziadostwo...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikado Re: do ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 13:00 Młodzi ludzie być może coś wyniosą z tego wypadku, przynajmniej niektórzy. Ale dorośli tacy jak ty " ktoś" chyba nic nie wynieśli.W tych postach nie chodzi o błędy ortograficzne gimnazjalistów tylko o sens ich wypowiedzi. Właśnie ten wypadek z Mateuszem jest tego wynikiem bo 15 letnich dzieci nikt nie chec słuchać. Wtedy kiedy mówią o najważniejszych sprawach swojego młodego życia każe im sie siadać do lekcji bo zdania którymi mówią są niepoprawne gramatycznie...Zacznijcie słuchać!!!! A teraz nikt nic nie wiedział, niekt nie podejrzewał, ze on i jego koledzy trują się tym gazem-być może on o tym nawet kiedyś głośno powiedział tylko nikt nie usłyszał,albo nikt nie potraktował go na serio. On na pewno nie bawił się sam tymi zapalniczkami i gazem WIĘC OTWÓRZCIE OCZY I USZY-ZAOBACZCIE I USŁYSZCIE-BO MOŻE DZIECI CHCĄ POWIEDZIEĆ TYLKO NIE MAJĄ KOMU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Od Rodziców Chcemy Was Ustrzec Przed Złem IP: *.pl 05.05.05, 15:08 PISZE TEN LIST PONIEWAZ RODZICE..MATEUSZA MNIE O TO POPROSILI.. MAM NADZIEJE ZE WIELE Z WAS PRZECZYTA.. I ZROZUMIE.. TREŚĆ I DA WAM TO WIELE DO PRZEMYSLENIA...! KOCHANE DZIECI !!! JESTEŚCIE TAKIE PIĘKNE I WSPANIAŁE. PISZEMY DO WAS ABY WAS USTRZEC PRZED ZŁEM. WYCIĄGNIJCIE WNIOSKI Z TEJ TRAGEDII, ZOBACZCIE ILE BÓLU SPRAWIŁA ŚMIERC NASZEGO SYNA NIE TYLKO SWOJEJ RODZINIE,ALE TAKŻE I WAM. WY RÓWNIEŻ MACIE KOCHAJACYCH RODZICÓW NIE POZWÓLCIE IM CIERPIEĆ,NIECH ŚMIERĆ NASZEGO SYNA DA WAM DO MYŚLENIA , NIE PRZEŻYLIBYŚMY GDYBYŚMY MUSIELI ZNÓW IŚĆ NA POGRZEB- KOLEŻANKI LUB KOLEGI MATEUSZKA.JESTEŚCIE TACY MŁODZI !!!!!!!!!!!!!! MATEUSZEK NIE POJECHAŁ NA WYCIECZKĘ A NAM SIĘ ZDAJE ŻE ON ZARAZ WRÓCI.TO SIE STAŁO NAPRAWDE. ON ODSZEDŁ OD NAS NA ZAWSZE. NIECH NIKT Z WAS NIE WYBIERA SIE W TAKĄ DROGĘ. DZIĘKUJEMY WAM ZA WSZYSTKO,ZA WSPANIAŁE SERDUSZKA PEŁNE MIŁOŚCI DO MOJEGO SYNA,MY RÓWNIEZ WAS KOCHAMY MAMA I TATA MATEUSZKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka...1000 :((( IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:59 mieszkam niedaleko 42 i widzę co się dzieję...od kilku lat regularnie codziennie przesiadują tam grupki młodzieży, przeważnie są to własnie 15letnie dzieci!! Na pewno nie spotykają się tam by pogadać!! Napić się herbatki!!!!!!!! powinno się zwracać uwagę na takie właśnie miejsca!!!! RATOWAĆ Młodzież która w dzisiejszych czasach jest śmiertelnie zagrożona!!!!!!!!!!! własnie w tvnie pokazują tą przykrą śmierć...nie znałam Mateusza ale ryczę teeraz jak dziecko!!!!!!! Mateusz POKÓJ TWOJEJ DUSZY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Mateusza Re: :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 01:52 Do wszystkich Drodzy ludzie nieprzekreślajcie ludzi bo piją,palą,ćpają tylko postarajcie się im pomuc.Karzdy z nas miał w życiu ciężkie chwile i różne pomysły na złagodzenie ich.Jeżeli ktoś ma problemy starajcie się pomuc,dać nadzieje,wspierać aby ten człowiek wyszedł z tego dołaka.Mateusz zawsze kierował się tym by pomuc w potrzebie i robił to jak najlepiej umiał więc tym straszniejsze jest to co go spotkało.Wielu z nas młodych i nietylko ocenia Mateusza jako chłopca z marginesu a taki niebył to był człowiek który umiał pomuc.Najlepiej wie to człowiek który zawdzięcza mu życie.Media zrobiły ze śmierci Mateusza wspaniałego człowieka śmierć ćpuna.Wiele artykułów oraz ludzi ocenia że to osób z jego towarzystwa wina.A co mogliśmy my zrobić żeby ten chłopak niezginoł?? Prawda jest taka że nic niemogliśmy. Apeluje do młodych -nie ćpajcie -niejest wstydem iść wyżalić się komuś lub do psychlogów.Psycholog to też człowiek też był młody miał takie same problemy jak wy. -nie róbcie sobie,rodzinie,bliskim,znajomym tego bólu co został nam po stracie Mateusza.Jeżeli nawet chcecie pomuc sobie w inny niż rozmowa sposób kupcie piwo,wino,czy też może wódke ale niebierzcie się za narkotyki bo to nic niepomoże tak naprawde a zaszkodzi i to bardzo,możecie raz ,drugi,trzeci,pięćdziesiąty spróbować i za którymś razem poprostu przepłacicie to życiem!!zostawiając ludzi którzy będą bardzo cierpieć. odważe się również zaapelować do rodziców - niezostawiajcie dzieci samym sobą,poświęćcie więcej uwagi na ich problemy,troski,niewyśmiewajcie ich.Karzdy miał też taki wiek i wie co i jak jest. -pamiętajcie że dziecko takrze człowiek i ma swoje serkrety,problemy,ciche nadzieje na poleprzenie ich trosk. -a jeżeli jurz wpadnie w bagno zachowajcie zimną krew i pomużcie im a niebędzie takich tragedi jak Mateusza. Mateusz był wielkim człowiekiem i pozostanie takim w naszych sercach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka...1000 PrzyKra SprAwa IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 22:23 Wiecie co Wam powiem? Że bardzo dobija mnie kiedy ludzie oceniają innych nie znając ich oraz kiedy plotkują...dlaczego o tym piszę tutaj? Dlatego, że bolesne jest nazywanie ludzi ćpunami jeśli ngdy nie widziało się że ćpają :( wiadomo, że ludzie mówią różne rzeczy jeśli kogoś nie lubią ale nie powinno się wierzyć we wszystko i przekazywać błędne i niesłuszne oskarżenia...albo jakby to prościej nazwać zwykłe ploty :( zastanówcie się czasem co robicie..... Odpowiedz Link Zgłoś