Dodaj do ulubionych

Śmierć z zapalniczki

IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:52
No i wszystko jasne.
Obserwuj wątek
    • Gość: yoyo Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 19:59
      trzeba niec głowe a nie melona na karku szkoda słow niech mu ziemia ciezka
      bedzie jak nikomu innemu za ta bezmyslnosc;/
      • Gość: czewa101 a ty co masz na karku.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:35
        ... ze takie slowa piszesz????? chlopak zaplacil za to najwyzsza cene, ale ty
        za maly pikus jestes, zeby osadzac jego postepowanie.. moze za malo wiesz o
        zyciu, a moze po prostu g. wart jestes.. tyle w tym temacie..
    • Gość: Klemens Niebierzcie tego gó...!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:03
      Sam to brałem, ale mówie wam młodzi nie bierzcie tego. Nic wam to niedaje, a
      moze odebrać wiele. Mówie wam niebawcie sie w takie gó... To nawet nie ejst
      oznaka, że ejstecie trendy czy fajni. To ejst tylko głupota i bezmyślnośc. Jak
      wszystkie
      narkotyki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!
      • Gość: X Re: Niebierzcie tego gówna!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:52
        Mnie to nigdy nie kręciło, jak już chcę się wyluzować sięgam po piwko.
        Przyjaciele chłopaka bronią go, twierdzą, że to nie ma znaczenia, pewnie połowa
        z nich robi to samo, tani i łatwo dostępny środek. Gó.. ich obchodzi ten
        sposób można przed 18stką w piachu wylądować, spoko zabawa. W gimnazjach
        zwyczaj wciągania jest powszechny, że nikt się z tym nie kryje przed
        nauczycielami, bo ci też nie widzą w tym nic złego. Jak znam życie
        częstochowskim nastolatkom i tak to nie da nic do myślenia, następna taka
        tragedia jest tylko kwestią czasu.
    • Gość: ka...1000 Re: Śmierć z zapalniczki IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:49
      chciałam powiedzieć tylko tyle że sprawa ogólnie jest przykra :( Jeśli jest to
      prawdziwy powód Jego smierci to jest to Jego wina ale nie tylko...Wina
      wszystkich którzy wiedzieli i nie zapobiegli :(
      Teraz mam tylko nadzieję że ci którzy mają teraz z tym doczynienia OPAMIĘTAJĄ
      SIE i przestaną póki nie jest za pózno...:(
      a dla Mateusza "Spokój Jego duszy..." [*]
      • Gość: pala Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:51
        "Nie wiem - odpowiada Sadziak. - Powiem tak: od dawna alarmuję straż miejską i
        policję, że na nasze boisko przychodzi młodzież nie zawsze, by pograć w piłkę.
        Otrzymywałam odpowiedzi, także na piśmie, że nie ma żadnego zagrożenia, że w
        okolicy naszej szkoły nie dzieje się nic niepokojącego."

A teraz huzia na policje i straz miejska z wyrzutami... tylko ze to wlasnie na
        tym forum byla nie tak dawno dyskusja na temat wdychania gazu z zapalniczek,
        spowodowana zatrzymaniem przez straznikow kilku malolatow "na wdechu"

Moze teraz ktos wreszcie odszczeka te zarzuty ze to "czepianie sie" "naduzycie
        wladzy" , "lapanie lebkow zamiast gonienia bandytow".

To rzeczywiscie jest problem wsrod nieletnich, przede wszystkim z powodu
        powszechnej dostepnosci "odurzacza", bagatelizowania jego szkodliwosci ze strony
        uzywajacych i pseudoobroncow praw wszelakich.
        • Gość: nie wazne Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:21
          to niech sobie stróza na to boisko wynajmą to nie beda przychodzic ale palic,
          pic, brac beda zawsze i wszedzie bo sa glupi jedni to robia dla szpanu a oni
          nie wiem codziennie ich tam widze smierc ich przyjaciela powinna byc dla nich
          nauczka i dla niego powinny przestac brac to dziadostwo takie jest moje zdanie
          • Gość: agata Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:23
            "PROSZĘ ANIOŁKU W NIEBIE WEŹ GO DO SIEBIE" a tych którzy jeszcze tak nie
            skończyli miej ich w opiece.......
    • Gość: abc Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.21.pl / 213.199.204.* 28.04.05, 23:32
      Trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów...
    • Gość: ;];];];];];];];];] Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:50
      Niech spoczywa w pokoju
      Niech mu ziemia lekką będzie

[*]
    • Gość: kolobolo Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 00:51
      Nie trujcie sie jakims gazem! Lepiej zapalcie juz sobie blanta, od tego nikt
      jeszcze nie umarl...
      • Gość: Amadeusz1981 Re: Śmierć z zapalniczki IP: 212.87.241.* 29.04.05, 09:22
        Przyglądam sie z boku temu wszyskiemu co dzieje się na boku tego forum i nietylko tego!!.Szkoda mi chłopca który temu że sam zszedł z tego świata dał nauczkę dla innych któży robia podobnie.Ale czy to przestrzeże innych???????
        Kondolencje dla jego całej rodziny. Niech mu ziemia lekką będzie.
        • Gość: ,.,.,.,.,.,. Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 13:31
          ku.. ludzie jakim prawem wypowiadacie się na jego temat jażeli go nie
          znaliście ani nie byliście w niedziele.zastanówcie się co wy ku.. robicie
          najlepszego.ludzie zrozumcie on nie ćpał gazu,nie dragował się,nawet
          nienadużywał alkoholu.to był dobry chłopak. zrozumcie wszyscy jedno takimi
          osądami krzywdzicie rodziców,brata i......kilka set osób które płakały wczoraj
          na pogrzebie po stracie najbliszego przyjaciela i cierpią cały czas.a wy
          zrobiliście sobie temat do fałszywych ocen.czy potrzeba kolejnej tragedi tylko
          tym razem przez was.bo ona nastąpi jeżeli nadal będzie się ciągnąć temat.dajcie
          nam się pozbierać!!!!bo każdy jest tylko człowiekiem i niema ze stali nerwuw.
          postawcie się w naszej sytuacji a nie życze wam abyście w niej kiedyś się
          znalezli
    • Gość: ;( Pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 13:39
      to nie tylko wina Matiego ale terz nie kompetencj pracowników szpitala to oni
      nie chcieli przyjąć wezwania, a potem nie mieli sprzętu!!!!!!!!!!!ku..a
      a w szkole matiego, dyra zabroniła rozmawiać o tym nauczycielom z uczniami
      jeb...na TROMBA nawet minuty ciszy nie było kompletnie nic sama na pogrzebie
      nie była ku..a!!!!!!!!!!
      • rainm Re: Pogotowie 29.04.05, 14:51
        to on do 2-jki chodził ?
        • Gość: kolega Re: Pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 16:02
          osobiście nieznalem Mateusza. Chcę powiedziec że żeczywiście chodził do gim2.
          Ja też tam chodze. A co do tego boiska na którym do tego doszło to to boisko
          jest caly czas otwarte - są dziury w kratach. To bardzo ... że dyrektorka
          nieposzła na pogrzeb (tak słyszałem). A nauczyciele mówili że nic im nikt
          niemówił o tym wypadku (mam namyśli dyrektorke).. Jak sie dowiedziałem to
          rzeczywićsie tak było więc niemówcie więcej (bo ktoś tak powiedział) że
          nauczycielom zakazano o tym mówić.. tak niebyło.
          • Gość: ktoś Re: Pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 16:06
            chłopaka reanimowali przez ponad 30min chyba rzeczywiście niemieli sprzetu.
            gazeta niepotwierdza że wdychał gaz ale tak było wieżcie mi lub nie ale wiem od
            kogoś zaufanego że wdychał. Młodz nieróbcie tego!!! a Mateusz niech spoczywa w
            pokoju wiecznym.
            • Gość: guycsjhak uiisd IP: 212.160.108.* 29.04.05, 16:15
              no to fajnie macie.przyjechali po 40 min, czyli 15 min za pozno(ale niewiem czy
              dokladne cyfry) i chyba to dziennikarz pisal tamten komentarz bo klamie!!! i
              chce odratowac honor gazety
          • Gość: jkcdhcka Re: Pogotowie IP: 212.160.108.* 29.04.05, 16:13
            bylo tak..dyrka zabronila wszystc nauczyciele tak mowilii!!!!! wiec niekalm
    • Gość: Wsciekla Debile IP: 212.160.108.* 29.04.05, 16:08
      Do jasnj cholery jak wy taj mozecie. Rozumiem nie robil dobrze jesli naqet
      wachal.Ale innym krzywdy nie robil tylko sobie. I nie gryzie was sumienie, |e
      tak na niego gadacie. Wrecz kochane media nawet ze smierci potrafia zrobic
      goqwno. wszystkompoprzeksztalcacie.
      P.S. srac na trabska- nienawidzana dyrke!!!!! jak tak mozna powiedziev!!!!
      dajcie se spokuj, trzeba bylo interweniowac jak zyl ,a nie..
      P.S2. dziwicie sie ze koledz nie chca rozmiawiac???? Przecierz wy itak yzsstko
      pozmieniacie!!!!!!!
    • Gość: oburzona Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 16:30
      moim zdaniem mozna było zapobiec tragedii
      nigdy niemowilo sie o czyms takim jak propan-butan
      niemialam zielonego pojęcia ze od glupiego gazu z zapalniczki można umrzec ale
      cóż
      nigdy nikt o tym niemowil i wogule
      wedlug mnie smierc mojego bliskiego kolegi wyniknela z niekompetencji sluzb
      zdrowia poniewaz to oni jechali 45 minut na miejsce zdarzenia
      slyszlaam rozne wersje lecz rozmawialam z bardzo wiarygodną ososbą(niezdradze z
      kim)i Mateusz umarł od upadku ale ja sie niebede klocic bo to niezrwroci Mu
      zycia...
      p.s. juz niewiem co wierzyc naorawde takie bajki chodzą po osiedlach ze szkoda
      gadac niebede przytaczac bo po co ale jestem oburzona...módlmy sie za Mateusza
    • Gość: .... Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 00:20
      Ostatnie posty pisali chyba gimnazjaliści, którzy albo nie umieją ortografiii,albo mają wyżarte mózgi... Może lepiej by tak przysiaść do polskiego???
      • Gość: ktos Re: Śmierć z zapalniczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 20:23
        Widac ze to pisali gimnazjalisci... brak ortografii:| i jeszcze tekst "umarł od
        upadku...":| od upadku to mozna sie poobijać...wszyscy dobrze wiedza ze wdychal
        to dziadostwo...;/
        • Gość: Mikado Re: do ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 13:00
          Młodzi ludzie być może coś wyniosą z tego wypadku, przynajmniej niektórzy. Ale
          dorośli tacy jak ty " ktoś" chyba nic nie wynieśli.W tych postach nie chodzi o
          błędy ortograficzne gimnazjalistów tylko o sens ich wypowiedzi. Właśnie ten
          wypadek z Mateuszem jest tego wynikiem bo 15 letnich dzieci nikt nie chec
          słuchać. Wtedy kiedy mówią o najważniejszych sprawach swojego młodego życia
          każe im sie siadać do lekcji bo zdania którymi mówią są niepoprawne
          gramatycznie...Zacznijcie słuchać!!!! A teraz nikt nic nie wiedział, niekt nie
          podejrzewał, ze on i jego koledzy trują się tym gazem-być może on o tym nawet
          kiedyś głośno powiedział tylko nikt nie usłyszał,albo nikt nie potraktował go
          na serio. On na pewno nie bawił się sam tymi zapalniczkami i gazem WIĘC
          OTWÓRZCIE OCZY I USZY-ZAOBACZCIE I USŁYSZCIE-BO MOŻE DZIECI CHCĄ POWIEDZIEĆ
          TYLKO NIE MAJĄ KOMU...
          • Gość: Od Rodziców Chcemy Was Ustrzec Przed Złem IP: *.pl 05.05.05, 15:08

PISZE TEN LIST PONIEWAZ RODZICE..MATEUSZA MNIE O TO POPROSILI..
            MAM NADZIEJE ZE WIELE Z WAS PRZECZYTA.. I ZROZUMIE..
            TREŚĆ I DA WAM TO WIELE DO PRZEMYSLENIA...!

KOCHANE DZIECI !!!

JESTEŚCIE TAKIE PIĘKNE I WSPANIAŁE.
            PISZEMY DO WAS ABY WAS USTRZEC PRZED ZŁEM.
            WYCIĄGNIJCIE WNIOSKI Z TEJ TRAGEDII,
            ZOBACZCIE ILE BÓLU SPRAWIŁA ŚMIERC NASZEGO
            SYNA NIE TYLKO SWOJEJ RODZINIE,ALE TAKŻE I
            WAM.
            WY RÓWNIEŻ MACIE KOCHAJACYCH RODZICÓW
            NIE POZWÓLCIE IM CIERPIEĆ,NIECH ŚMIERĆ
            NASZEGO SYNA DA WAM DO MYŚLENIA , NIE
            PRZEŻYLIBYŚMY GDYBYŚMY MUSIELI ZNÓW IŚĆ
            NA POGRZEB- KOLEŻANKI LUB KOLEGI
            MATEUSZKA.JESTEŚCIE TACY MŁODZI !!!!!!!!!!!!!!
            MATEUSZEK NIE POJECHAŁ NA WYCIECZKĘ A NAM
            SIĘ ZDAJE ŻE ON ZARAZ WRÓCI.TO SIE STAŁO
            NAPRAWDE.
            ON ODSZEDŁ OD NAS NA ZAWSZE.
            NIECH NIKT Z WAS NIE WYBIERA SIE W TAKĄ
            DROGĘ.

DZIĘKUJEMY WAM ZA WSZYSTKO,ZA WSPANIAŁE
            SERDUSZKA PEŁNE MIŁOŚCI DO MOJEGO SYNA,MY
            RÓWNIEZ WAS KOCHAMY

MAMA I TATA MATEUSZKA
    • Gość: ka...1000 :((( IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:59
      mieszkam niedaleko 42 i widzę co się dzieję...od kilku lat regularnie codziennie
      przesiadują tam grupki młodzieży, przeważnie są to własnie 15letnie dzieci!! Na
      pewno nie spotykają się tam by pogadać!! Napić się herbatki!!!!!!!! powinno się
      zwracać uwagę na takie właśnie miejsca!!!! RATOWAĆ Młodzież która w dzisiejszych
      czasach jest śmiertelnie zagrożona!!!!!!!!!!!
      własnie w tvnie pokazują tą przykrą śmierć...nie znałam Mateusza ale ryczę
      teeraz jak dziecko!!!!!!!

Mateusz POKÓJ TWOJEJ DUSZY!!!!!
      • Gość: kolega Mateusza Re: :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 01:52

Do wszystkich

Drodzy ludzie nieprzekreślajcie ludzi bo piją,palą,ćpają tylko postarajcie się
        im pomuc.Karzdy z nas miał w życiu ciężkie chwile i różne pomysły na
        złagodzenie ich.Jeżeli ktoś ma problemy starajcie się pomuc,dać
        nadzieje,wspierać aby ten człowiek wyszedł z tego dołaka.Mateusz zawsze
        kierował się tym by pomuc w potrzebie i robił to jak najlepiej umiał więc tym
        straszniejsze jest to co go spotkało.Wielu z nas młodych i nietylko ocenia
        Mateusza jako chłopca z marginesu a taki niebył to był człowiek który umiał
        pomuc.Najlepiej wie to człowiek który zawdzięcza mu życie.Media zrobiły ze
        śmierci Mateusza wspaniałego człowieka śmierć ćpuna.Wiele artykułów oraz ludzi
        ocenia że to osób z jego towarzystwa wina.A co mogliśmy my zrobić żeby ten
        chłopak niezginoł?? Prawda jest taka że nic niemogliśmy.
        Apeluje do młodych
        -nie ćpajcie
        -niejest wstydem iść wyżalić się komuś lub do psychlogów.Psycholog to też
        człowiek też był młody miał takie same problemy jak wy.
        -nie róbcie sobie,rodzinie,bliskim,znajomym tego bólu co został nam po stracie
        Mateusza.Jeżeli nawet chcecie pomuc sobie w inny niż rozmowa sposób kupcie
        piwo,wino,czy też może wódke ale niebierzcie się za narkotyki bo to nic
        niepomoże tak naprawde a zaszkodzi i to bardzo,możecie
        raz ,drugi,trzeci,pięćdziesiąty spróbować i za którymś razem poprostu
        przepłacicie to życiem!!zostawiając ludzi którzy będą bardzo cierpieć.
        odważe się również zaapelować do rodziców
        - niezostawiajcie dzieci samym sobą,poświęćcie więcej uwagi na ich
        problemy,troski,niewyśmiewajcie ich.Karzdy miał też taki wiek i wie co i jak
        jest.
        -pamiętajcie że dziecko takrze człowiek i ma swoje serkrety,problemy,ciche
        nadzieje na poleprzenie ich trosk.
        -a jeżeli jurz wpadnie w bagno zachowajcie zimną krew i pomużcie im a niebędzie
        takich tragedi jak Mateusza.

Mateusz był wielkim człowiekiem i pozostanie takim w naszych sercach.

• Gość: ka...1000 PrzyKra SprAwa IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 22:23
      Wiecie co Wam powiem? Że bardzo dobija mnie kiedy ludzie oceniają innych nie
      znając ich oraz kiedy plotkują...dlaczego o tym piszę tutaj? Dlatego, że bolesne
      jest nazywanie ludzi ćpunami jeśli ngdy nie widziało się że ćpają :( wiadomo, że
      ludzie mówią różne rzeczy jeśli kogoś nie lubią ale nie powinno się wierzyć we
      wszystko i przekazywać błędne i niesłuszne oskarżenia...albo jakby to prościej
      nazwać zwykłe ploty :( zastanówcie się czasem co robicie.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka