Dodaj do ulubionych

YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w aptekach

IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 14.05.05, 12:30
www.polki. pl
NOWOCZESNA ATYKONCEPCJA
Do naszych aptek trafia właśnie nowoczesna pigułka o nazwie Yasmin. Jest to
preparat hormonalny. Tak jak inne dwuskładnikowe środki antykoncepcyjne,
zawiera estradiol i gestagen – syntetyczne odmiany żeńskich hormonów
płciowych: estrogenu i progesteronu. Hamują one jajeczkowanie i zagęszczają
śluz w szyjce macicy. Śluz staje się wtedy nieprzepuszczalny dla plemników,
dzięki czemu nie mogą się one przedostać do jajowodu i połączyć z komórką
jajową, gdyby ta jakimś cudem została jednak wytworzona.
A na czym polega wyjątkowość tabletki? Przebojem jest całkowicie nowy
gestagen. Składnik ten, stworzony z hormonów nadnerczy, działa na organizm
kobiety niemal identycznie jak progesteron naturalny. Właśnie to sprawia, że
Yasmin nie powoduje niepożądanych skutków ubocznych w postaci zatrzymania
wody w organizmie i wahań wagi, co często zdarza się w przypadku środków
hormonalnych. Nowa, przyjazna kobietom pigułka ma także inne plusy:
- skutecznie walczy z przetłuszczaniem się włosów i trądzikiem;
- jest bardzo dobrze tolerowana przez organizm – nie dokuczają ci np.
nudności czy bóle głowy;
- niewielka dawka hormonów nie zaburza przemiany materii, co dodatkowo chroni
cię przed przyrostem wagi
CO WY NA TO? JA JESTEM NA TAK

Obserwuj wątek
    • Gość: Siting Bull Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 23:05
      Geronimo ile skórek bobrzych kosztuje?
    • Gość: wika Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 09:42
      wali mnie to
      • Gość: czestochowanin Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 10:05
        Gość portalu: wika napisał(a):

> wali mnie to

wika niemozliwe ?????????????????????????? przeciez to srodek
        antykoncepcyjny..no, no popatrzcie panstwo....a wali :)
    • mzyjewska Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka 15.05.05, 22:18
      35,90
      • mzyjewska Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka 15.05.05, 22:18
        kupowałam wczoraj w " zielonej aptece" naprzeciwko Merkurego
        • Gość: jeronimo Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 15.05.05, 22:19
          miała kosztować ponad 40 . miłe zaskoczenie
          • Gość: gość Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 16.05.05, 14:32
            jedna ? łojej no to uciecha raz na miesiąc haha :P
    • Gość: tolka Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 07:40
      czytałam o nim w sobotnich "Wysokich obcasach": Jest podobno super
    • Gość: mopja Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 20:45
      kupiłam .
      • anakastyczny Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka 17.05.05, 01:56
        Szczerze mówiąc wątek na forum Częstochowa dość oryginalny, nie bardzo mnie
        interesuje spawa waszej chuci - ja polecam szklankę wody, a poważnie to chyba
        są lepsze miejsca na takie spostrzeżenia a może się mylę.
        • Gość: barbie Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 07:32
          a czym się ten temat różni od innych ? żyjemy w troche innych czasach kiedy
          antykoncepcja nie jest już na szczęście tematem tabu. pozdraiwam
    • Gość: czekun Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.com.pl / *.kler.pl 17.05.05, 15:06
      kupiłam w innej aptece za 39
    • Gość: PM Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 16:34
      zbyt piękne żeby było prawdziwe ???
    • Gość: wisienka Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.schering.de 17.05.05, 23:56
      czy Ktoś orientuje się ile Yasmin kosztuje w Niemczech?
      • klody Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka 23.05.05, 21:11
        Yasmin w Niemczech kosztuje 11 euro, polecam kupowac w Polsce, ja kupilam za
        31,90zł.
    • Gość: tom Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:44
      Jak każda "nowoczesna i nieszkodliwa " swoje opłakane skutki pokaże po kilkunastu latach stosowania :(
    • Gość: oliwiera Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 07:41
      Kupiłam z zeszłym tygodniu. czekałam na nie dość długo. czuję się bardzo
      dobrze.
    • Gość: zadowolona Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 07:54
      spodziewałam się ceny 40-45 zł a jest 32-35!!! Trzeba dobrze poszukać ale kupi
      się za tyle. Jestem zadowolona
      • Gość: karola Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 08:25
        wiem ze w apltece koło orbisu i desy w alejach kosztuje 35,90, czy ktos wie
        gdzie mozna kupic taniej? prosze o konkretne adresy, dzieki
        • Gość: pomocna Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.com.pl / *.kler.pl 24.05.05, 14:40
          w Realu 31 lub 32
          • Gość: gumka Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 17:22
            To jest wspaniale - po zastosowaniu nie dostalam pryszczy,
            polecam.
            • Gość: polecam Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:49
              to jedyny praparat z dostępnych na światowym rynku który nie zatrzymuje wody w
              organizmie !!!! Czytałam niedawno że pod względme ilości sprzedawanych na całym
              świecie preparatów ten jest na pierwszym miejscu !!!!!! Biorę to co inne
              kobiety na świecie już wypróbowały. teraz nareszcie mozna yasmin kupić u nas .
              wcześniej zaopatrywała mnie koleżanka z niemiec ale tam droooogo !!!
              • Gość: CENA !!!!!!!!!!!!! CENA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 21:43
                N
    • Gość: CENA !!!!!!!!!!!!! cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 21:44
      słyszałam że w Częstochowie kosztuje 29 zł ???????????to prawda?
    • Gość: ciekawa Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 18:22
      kupiłam dzisiaj za 35 . naraszcie są u nas !!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: lila:) skutki uboczne?? IP: 80.51.191.* 27.05.05, 19:31
      a czy wiecie moze czy ma on jakies skutki uboczne??
      • mzyjewska Re: skutki uboczne?? 27.05.05, 20:59
        jak każda , ale jak nie bierzesz to tylko jeden skutek uboczny - niechciana
        ciąża
    • Gość: ninia DIANE 35 IP: 80.51.191.* 28.05.05, 16:25
      Dziewczyny co sadzicie o tym leku?? biore juz go od 2 miesiecy i czuje sie
      dobrze, jednak ostatnio uslyszalam, ze moze ma on bardzo duzo hormonow i moze
      powodowac bezplodnosc. czy to prawda?
      • Gość: adam+ Re: DIANE 35 IP: 80.48.252.* 29.05.05, 23:35
        Co do powodowania niepłodności przez tabletki to oczywiście wierutna bzdura, już nawet nikt nie pamięta kto ten durny frazes wydumał. Prawda jest taka że po odstawieniu tabletek jest dość krótki okres wzmożonej płodności który trzeba przeczekać, ponieważnie powinno się zachodzić w ciąże zaraz po odstawieniu tabletek.
        Co zaś do diany, to faktycznie jest dość silna jeśli chodzi o część estrogenną, za to nie posiada chemicznie progestagenu jako takiego, lecz substancję antyandrogenną o cechach progesteronu (octan cyproteronu) ta właśnie substancja działa na dolegliwości typu trądzik, przetłuszczanie włosów, hirsutyzm itp...
        pozdro
      • Gość: ninia Re: DIANE 35 IP: 80.51.191.* 30.05.05, 13:14
        Bardzo dziękuje za odpowiedz:) chcialam sie jeszcze zapytac czy wiesz moze czy
        bardzo wplywa na tycie..
        • Gość: pati 18 Re: DIANE 35 IP: 80.51.191.* 30.05.05, 13:36
          jak narazie po braniu diane 35 nie mam zadnych nieporzadanych objawow choc
          naczytalam sie duzo o jej wadach a takze zaletach.lekarz przepisal mi ja ze
          wzgledu na cere. Bardzo mnie interesuje czy picie alkoholu ma wplyw na
          skutecznosc dzialania tabletki?? bardzo prosze o odpowiedz..
          • Gość: adam+ Re: DIANE 35 IP: 80.48.252.* 30.05.05, 21:13
            Alkohol zmniejsza wchłanianie tabletek. W stosunkowo małym stopniu ale może to wpłynąć na działanie tabletki. Najlepszym sposobem jest 3 godzinna przerwa czasowa między alkoholem a tabletką. Jeżeli wieczorem idziesz na imprezę to po prostu weź tabletkę o godzinie 16 - 17 i wszystko będzie ok :)
            • Gość: pati 18 Diane 35 a plastry odchudzające!!! IP: 195.117.107.* 16.06.05, 08:59
              Chcialam sie dowiedziec czy plastry odchudzające (VITA SLIM) mogą zakłócić
              działanie tabletek antykoncepcyjnych?? Bardzo prosze o odpowiedz.
        • Gość: adam+ Re: DIANE 35 IP: 80.48.252.* 30.05.05, 20:43
          Niestety Diane 35 dość silnie wpływa na apetyt a co za tym idzie wzrost wagi. Ważne jest jednak to ża żadna pigułka nie powoduje bezpośrednio tycia jako efektu samego w sobie, pigułka powoduje podstępne zwiększnie się łaknienia. Podstępne, tzn. że następnego dnia po zażyciu nie zwiększy się znacząco apetyt, nastąpi to w ciągu 2-3 miesięcy, niezauważalnie, na to właśnie trzeba uważać, trzymać stałą dietę. Zawsze jednak przytyjesz w pierwszych dniach brania o 1-2 kg, z powodu zatrzymania pewnej ilości wody w organiźmie.
    • Gość: grazia Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 11:20
      zazywam te pigulki juz dobre trzy lata...( YASMIN OCZYWIŚCIE ) potwierdzam ze
      sa bbbbbbbb dobre (co nie znaczy za smaczne ) mam ta sama wage i zadnych
      problemow... u nas kosztuja one w opakowaniu (3 blistry) okolo 32 euro
    • Gość: julies Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:12
      czy to prawda ze w trakcie brania yasmin nie wystepuje okres? przeczytalam taka
      informacje na forum "twojego stylu". czy to na prawde bezpieczne?
      • Gość: gonia Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:27
        to nieprawda. jeśli bierzesz w sposób ciagły to nie występuje, a jeśli z
        przerwą 7-dniową to jest normalnie !!!
        • Gość: julies Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 21:56
          no tak tylko ze opakowanie yasmin zawiera podbno 28 tabl.Przynajmniej takie inf.
          znalazlam na stronie o tych tabletkach.
    • Gość: jest jest Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 05.06.05, 10:24
    • Gość: winonka Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:16
      kupiłam wczoraj za 35 zł . Czy Ktoś wie gdzie jest taniej?
      • Gość: Paula Re: YASMIN- nowoczesna antykoncepcja już w apteka IP: *.107.inds.pl 15.06.05, 22:32
        Taniej jest w aptecze przy placu czerwonym i w aptece przy "North
        markecie"(północ)tam kosztuje w granicach 33zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka