elfhelm 17.05.05, 22:28 a co z Jarosławem Kapsą i Jerzym Zającem? PD im nie podpasowała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur www.demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 07:53 Powstaje i to dość prężnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 07:55 W tytule nie działa:) www.demokraci.czest.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: www.demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:40 dobrze by było jakby na tej stronce prezentowali sie jacys ludzie z tej partii (lokalni) ze swoimi pogladami, bo to by mi duzo powiedzialo a takto nie wiem coscie za ludzie sa i czy warto sie do Was zapisac, a rozwazam taka mozliwosc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: www.demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:43 Pewnie się pojawią tym bardziej, że wybory tuż, tuż... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:45 Dokladnie, mimo ze czolowka to ideowcy (Frasyniuk), to jednak trzeba uwarzac zeby "w terenie" nie przyczepili sie do was zwykli karierowicze. Wierze jednak, ze tacy po prostu nie beda sie dobrze czuli w waszym srodowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: www.demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:49 Mnie raczej chodziło o sylwetki i postacie lokalnych polityków PD na stronie www.demokraci.czest.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: www.demokraci.czest.pl IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 14:54 A czy wiadmo już, kim są Ci ludzie? Miejmy nadzieję, że da się z nimi pogadać, bo kolejnych oszołomów mam dosyć. 100 osób na spotkaniu? Fju, fju, nieźle! To kiedy będzie następna impreza? Może nawet przyjdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 09:43 Czy przyjmujecie do partii również osoby nie będące semitami (nie mylić z antysemitami)? Ile wynosi składka członkowska? Jakie są szanse na umieszczenie na liście wyborczej do parlamentu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:24 Mysle, ze pelen nienawisci (choc sam do konca nie wie do kogo, bo na oczy jeszcze Zyda nie widzial)tekst Zenka jest najlepsza rekomendacja dla ruchu demokraci.pl Ruch jest wlasnie przeciwko ludziom ograniczonym, pelnymi nienawisci, nienawidzacymi wlasnych rodakow (a co dopiero np. Zydow, ktorych na oczy nie widzieli), weszacymi wszedzie spiski i oczywiscie doskonale znajacymi sie na ekonomii i gospodarce (Ci, ktorzy dali sobie wmowic przez Leppera i LPR, ze "Polske rozkradli"). Niestety w Czestochowie nie wroze sukcesu Demokratom, to jednak wciaz jest ciemnogrod (albo nawet coraz wiekszy). Jasna Gora to centrum politycznego populizmu, a tygodnik Niedziela kupowany we wszystkich kosciolach obok slusznej wiary, niesie ze soba dewotyzm, i wlasnie nienawisc. No nic Zenek w takim razie Czeslaw Milosz, Wislawa Szymborska, Wladyslaw Bartoszewski, Jan Nowak Jezioranski czy Marek Kondrat, czy juror z dredami z Idola w Polsacie (na pewno ogladasz ten kanal no nie?) z to tez Zydzi. Gdybym byl na tym poziomie rozumienia swiata co Ty, i wierzyl w populistyczne hasla, jako patriota tez pewnie walczylbym z tymi wszystkimi "wrogami Polski". Tylko, ze ludzie tacy jak Ty nawet nie sa patriotami, to wieczni malkontenci, opluwajacy wszystko co Polskie. Wszystkim niezdecydowanym polecam zastanowic sie dlaczego Polscy intelektualisci, artysci, muzycy, aktorzy podpisuja sie pod Demokratami i Platforma Obywatelska? Czy oni tez "rozkradli Polske?". Zylismy 50 lat w totalitarnej dyktaturze i 15 lat nie wystarczylo na nauczenie sie demokracji. W takiej Anglii robotnik, czy rolnik wybiera lidera, ktory potrafi kierowac Panstwem i jest jak profesjonalny menager, albo profesjonalny chirurg. W Polsce ludzie wybieraja ludzi podobnych czesto do siebie np. Andrzej Lepper, Danuta Chojarska, czy Renata Begger i zupelnie nie rozumieja, ze od ich blednych decyzji tracimy miliony zlotych (bo np. nie zrozumieli ustawy i nie byli w stanie jej rozpatrzyc na czas i np. pieniadze z UE przechodza nam kolo nosa). Glosuja tez ze zlosci, bo dali sobie wmowic ta cala populistyczna historie o "rozkradaniu", "wyprzedazy majatku narodowego". Ci ktorzy w to wierza popatrzcie kto o tym mowi? Czy jest jakis socjolog, politolog, albo czy jest chociaz jeden komentator, dziennikarz zagraniczny ktory by o czyms takim mowil? W prasie zagranicznej mozemy co najwyzej poczytac o zalewie populizmu, budowaniu so-called IV RP, ktora to nie wiedza dlaczego chca budowac itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:27 Dodam, ze nie naleze do tego ruchu. Nie mam czasu, wole pracowac na siebie niz zajmowac sie przekonywaniem spoleczenstwa, a raczej wykladaniu mu co pisze w podrecznikach do ekonomii (nie tych marksowskich;) Wyjechalem jakis czas temu z kraju, czesto tu bywam i jestem przerazony. Juz teraz wstyd odpowiedziec znajomym z zagranicy dlaczego na pierwszym miejscu mamy partie populistyczna (PiS), to prawda lekko-populistyczna, ale na trzecim miejscu juz jest nie na zarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reg Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:41 do demokraci - zenek może nie wie - ale żyda widział , -wszystkich co wymieniłeś to żydzi , i jeszcze kardynał Macharski! - żydzi - noefici - jakie to ma znaczenie ? ważne by dla Polski - Polaków żyli .... . nie dla własnej i innego państwa kasy, kasty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:01 Dodaj jeszcze Jana Pawla II. Zastanow sie kto Ci zostanie, czy Ci "prawdziwi Polacy" to przypadkiem nie sa "prawdziwy idiotami?". Widziales co to sa za profesorzy, ktorzy wypowiadaja sie dla "Naszego Dziennika"? Czy ktos o nich slyszal gdzies? To sa te wasze kadry? Jakbys poczytal troche historii, to bys zobaczyl, ze antysemitami zawsze byli prostacy. Czy uwazasz, ze ci wszyscy "zakonspirowani Zydzi" to nie maja nic innego do roboty, jak niszczyc Polske? Wiesz, ze Izrael to bardzo nowoczesne panstwo, gdzie dla nich Polska to jedno z panstw bylego bloku wschodniego? W Polsce istnieje jakis "wirtualny Izrael", sami sobie stworzyliscie demona. Pogadam czasem z Niemcem, albo Hiszpanem czy oni tez wszedzie widza Zydow? Oczywiscie, ze sa osoby pochodzenia zydowskiego (wiekszosc zostala wymordowana, a reszta wypedzona z Polski w 1968 roku). Ale czy uwazasz, ze np. Michnik siedzial w wiezieniu za Polske, po to zeby potem zniszczyc ta Polske? Uwazasz, ze Kuron robil cos zlego dla Polski? Wiesz dlateczo przy tematyce UW mowi sie tyle o Zydach? Bo to partia intelktualistow byla, a wsrod inteligencji prawie nie ma antysemitow (wiem bo sie obracam w tym srodowisku). Natomiast zarzucamy Zydow np. tym z Nowego Jorku, ze oczerniaja czesto Polske (choc trudno sie przed nimi bronic skoro rzeczywiscie mamy w kraju antysemitow takich jak Ty). Mlodziez z Izraela przyjezdza np. na Uniwersytet Warszawskich i wielu studentow uczy sie np. hebrajskiego, tak jak ucza sie hiszpanskiego i przyjaznia z Hiszpanami. Ale to chyba zbyt trudne dla ciebie. Badz czujny. Podobno na Jasnej Gorze wisi jakis obraz Zydowki. Madonna zdaje sie, takie zydowskie imie. Slyszalem tez, ze Jezus podobno byl Zydem i ze mieszkal w Izraelu, wytropil go pralat Jankowski:) Badz czujny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:42 powiedz mi, gdzie Tobie tak mózg wyprali... po takim szkoleniu nic innego nie widzisz i demokratów. Wszysto co poza to dla Ciebie ciemnogód. To tak jak z komuny wszyscy mówili:"Kochany wujek Stalin" tylko nie rozumieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:03 Dlaczego uwazasz, ze ja piore mozg, skoro moje poglady sa zbiezne z 90% gazet zagranicznych, stacjami telewizyjnymi, pogladami lauretow Nobla, 90% profesorow, artystow, czyli tak zwanej inteligencji, czy wreszcie wszystkimi podrecznikami do ekonomii, czy socjologii. Do tego spojrz sobie na kogo glosuja w Polsce ludzie z wyzszym wyksztalceniem. Twoje pogladay zbiezne sa tylko z polskimi populistycznymi politykami, oficjalna rzadowa prasa moskiewska, brukowcami polskimi, "chlopska filozofia ksiedza na prowincji"(zastanawiales sie dlaczego jest to sprzeczne z tym co nauczal papiez i inteligencja katolicka?). Poza tym trzeba tez samodzielnie myslec np. dlaczego ludzie z LPR, ktorzy tworzyli PRL, podlizywali sie wladzy i ja propagowali, teraz krytykuja ze Solidarnosc za malo zrobila? Zastanowilbym sie tez dlaczego Samoobrona i LPR zawsze broni Moskwe (chociaz mogloby sie zdawac, ze nie maja w tym zadnego interesu). Oni po prostu dostaja kase od pewnego pulkownika KGB (obecnie na stanowisku prezydenta Rosji), zeby robic wode z mozgu takim Zenkom. Czy znaczy cos dla ciebie, ze asystent posla komisji sluzb specjalnych i przewodniczacego komisji (Gruszka) byl rosyjskim szpiegiem? Ciebie interesuje tylko zeby cos krotkowzrocznie do garnka wlozyc. Zamiast patrzec zebysmy dlugofalowo byli bogaci. Ale tacy ludzie SWOJE WIEDZA. Ja np. mam duzo wiecej pokory i w sprawach ekonomii slucham co mowia specjalisci od ekonomii, w sprawach medycyny co mowia znani chirurdzy i jezeli wszyscy intelektualisci sa przeciwni populizmowi politykow to bym sie na twoim miejscu zastanowil, kto tu sobie pierze mozg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:07 ja nie napisałem, że ty pierzesz mózg, tylko że tobie wyprali już mózg. teraz bierzesz od nich kasiorę na agitację i pierniczysz wszystko... Co powiesz na to jak ktoś zarabia 600zł miesiecznie i na 4 osobowa rodzinę na utrzymaniu - on tylko myślei co do garnka włożyć, a Ty jaki samochód kupić... no comment - demokraci do tego doprowadzili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:10 > no comment - demokraci do tego doprowadzili A to w jaki sposób, jeżeli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:12 a był jakiś prawicowy rząd od 90r? (PS. Buzek tez był na usługach UW) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:19 A Einstein była Kobietą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:21 ale Ci mózg wyprali Ci demokraci nic dodać - nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:22 ale mózg wyprali Ci Arturku - demokraci nic dodać - nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:23 Ty stary zyjesz jeszcze w starym systemie, z ta agitacja. Ja zyje w srodowisku gdzie sprzedaje moja wiedze. Wracajac z pracy wieczorem siedze i zakuwam i podnosze kwalifikacje, zeby pozniej wiecej zarabiac i stac mnie bylo na samochod. Ty pewnie uwazasz, ze ktos kto pracuje 14 godzin dziennie powienien zarabiac tyle samo co ten kto sie opyla 8 godzin dziennie. Zreszta nie liczy sie ile kto pracuje, tylko jak efektywnie (czyli ile jest warte to co stworzyl). Czy ten ktos kto zarabia te 600zl mysli o tym, zeby sie nauczyc angielskiego, czy uwaza ze "to i tak nic nie da?". Czy kupil sobie kompueter i przepisuje np. teksty po nocach? Czy sprzedaje np. gazete na skrzyzowaniach? Czy w ogole szuka pracy? A czy nie pomyslales czasem, ze winnym zlej sytuacji w Polsce jest 50 lat idiotycznego systemu (gdzie kazdy mial prace nawet jak nie byl potrzebny), gdzie zylismy za pozyczki, ktore teraz splacamy (slyszales o czyms takim?). Slyszales moze o zlej koniunkturze w Europie? Czy moze uwazasz, ze 20% bezrobocie w Niemczech wschodnich to tez wina Balcerowicza? Albo Zydow? Nie pytam skad czerpiesz wiedze o tym kto jest winny, bo wiem skad czerpiesz. Czy zagraniczna prasa tez bierze pieniadze za agitacje (od Balcerowicza albo od Zydow?)? Pewnie Roman Giertych w kolejnej komisji sledczej to wyjasni (tak czytelnie zebys to zrozumial: Ci sa zli, Ci sa dobrzy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:19 do demokraci - reg. i zenek powiedzieli własciwie - masz wyprany ten pojemnik gdzie zazwyczaj mózg jest! twoje szkoły? są to takie? bałwan! - ty jesteś odzwierciedleniem tej nowej partii? - już cie wypisali oni bezmózgowców też nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:29 Juz mowilem, nie naleze do ruchu, jestem ich sympatykiem i bede im kibicowal. Ja po prostu na radykalizm ciemnogrodu odpowiadam radykalnie (na ich poziomie). Moje poglady zgodne sa ze swiatowa opinia o Polsce. Pietnuje ciemnogrod. Kto ma racje: Lepper czy 90% swiatowej inteligencji? Te poglady stoja do siebie w sprzecznosci, wiec ktos tu sie musi mylic. Ok, umowmy sie mi wyprala mozg swiatowa opinia publiczna, tobie Lepper+LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: www.demokraci.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 11:21 Moje poglady zgodne sa generalnie z tymi ktore glosza demokraci. Ale w Twoim glosie widze niebezpieczne notki - w pewnym sensie charakterystyczne dla Twojego srodowiska - swiadcza o tym slowa o Czestochowskim ciemnogrodzie itd. Czestochowa nie rozni sie zasadniczo od reszty kraju, gdzie w sumie demokraci maja jakies szanse i chcialbym zeby byly jak najwieksze, ale na pewno nie beda partia wiodaca - taka jest rzeczywistosc. W samej Czestochowie ludzie sa rozni, zroznymi pogladami, ale smiem twierdzic ze abslutnie nie zasluzylismy na Twoje slowa o ciemnogrodzie - pod wieloma wzgledami ludzie tutaj bywaja bardziej tolerancyjni niz w pozornie "wiodacych" miastach w naszym kraju - nie chce rzucac przykladami, ale takie sa moje osobiste doswiadczenia. Docenianie miejsca i roli JG a poglady polityczne to sa rozne rzeczy. Mowie to na podstawie wlasnych doswiadczen i rozmow z wieloma ludzmi ktorych znam. Smiem twierdzic ze obecnosc JG wplywa wrecz na wzrost pogladow politycznych niezgodnych z ideami gloszonymi przez np. Niedziele. Tak bylo zreszta na pzrestrzeni historii, gdy Czestochowa byla jednym z najmocniejszych osrodkow pogladow lewicowych w Polsce. Podsumowujac: Jesli nie pozbedziecie sie tych sklonnosci, tego symbolicznie mowiac "warszawocentryzmu" czy "krakowocentryzmu" itp. znow wszystko skonczy sie porazka ciekawej inicjatywy. Bezzsensem jest zrzucanie wszystkiego na JG, bo tak naprawde co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:43 To prawda, przesadzilem. Ciemnogrod jest w calej Polsce. Mowie dosc radykalnie bo jestem zdenerwowany tym co dzieje sie w moim rodzinnym miescie. W takim Krakowie, albo lepiej w takim Chicago tez co innego mowi inteligencja a co innego robotnicy. Licze na srodowiska uniwersyteckie i na bardzo preznych przedsiebiorcow z Czestochowy. Z Jasna Gora to bym jednak polemizowal. Studio TV Trwam, wiece Mlodziezy Wszechpolskiej, wizyty "oficjalne" Samoobrony i Andrzej Lepper kleczacy pod obrazem (to nie dzieje sie bez wiedzy zakonu). Czy jest jakis konflikt pogladow pomiedzy Niedziela a Jasna Gora? Wydaje mi sie, ze raczej ci bardziej swiatli zakonnicy beda siedziec cicho. Zreszta JG to teraz zdaje sie zupelnie inna bajka. Ja tu mowie o wartosciach, a oni chyba mysla po prostu o wplywach (ludzie z mafii, sniadania politykow SLD itp.) A co do srodowiska Unii Wolnosci. Ogol spoleczenstwa mowiac o UW ma na mysli zupelnie jakies zupelnie inne pojecie stworzone przez samych siebie. Smieszy mnie jak ludzie wypowiadaja jakies "rzetelne opinie" krytykujac UW za cos kim nie byla, albo zarzucajac im cos co np. zrobil AWS. Krotko mowiac zarzuca im sie wszystko od tego, ze rozdala pieniadze, bo to ze nie chciala dac ludziom pieniedzy. A wypowiadaja takie sady na podstawie: - tego, ze Geremek ma denerwujaca dla nich intonacje glosu (nie sluchaja przeciez co mowi) - tego, ze Mazowiecki mowi wolno (nie sluchaja przeciez tego co mowi) Nie rozumieja, ze z UW wywodzi sie wielu preznych, dynamicznych biznesmenow, dzialaczy spolecznych itp. Np. taki Ryszard Petru - glowny ekonomista BPH (ludzie nie wiedza, ze glownym ekonomista banku zostaje sie tylko i wylacznie ze wzgledu na swoje kwalifikacje, myla to z posada prezesa panstwowego molocha). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: www.demokraci.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 11:50 Znam wspanialych ludzi - nowoczesnie myslacych, ktorzy bardzo wiele zrobili dla Polski - ktorzy maja wielki szacunek do JG - dla ktorych JG to jeden z symboli Polski jako takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:54 > dla ktorych JG to jeden z symboli Polski jako takiej. dla mnie to MIEJSCE ŚWIĘTE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: www.demokraci.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 12:58 Pozytywny odbior Jasnej Gory moze miec rozne podstawy u roznych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:33 Jeden z moich wykładowców na studiach mawiał, że nie ma głupich pytań, są tylko głupie uśmiechy kolegów. Czyżby się mylił? A może reguła dotyczy tylko studentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:45 A kto dzisiaj w Polsce ceni studentow? Przeciez ogol naszego Ciemnogrodu ceni teraz menela spod budki z piwem. Student - to ten co nic nie robi i to za "nasze pieniadze". Nie wazne, ze potem sie u niego lecza, albo prowadzi im sprawe w sadzie, albo inwestuje ich pieniadze, albo buduje drogi, albo sadzi drzewa, albo dba o ich bezpieczenstwo. NALEZY SIE I KONIEC. Dlatego nie wroze Wam demokratom nic dobrego. To bedzie partia intelektualistow, moze nawet 10% poparcia i na tym koniec. Ludzie i tak nic nie rozumieja, ogladaja te debaty w telewizorze i nie posiadaja sie z radosci jak Lepper zaczyna cedzic i mowic im: to skandal, ze teraz trzeba pracowac jak na Zachodzie, powinno byc tak jak kiedys: kazdemu sie nalezy, nawet jak sie opylasz. Komunizm w czystej postaci. A i tak "prawdziwy Polak katolik" wie swoje, Jezus wcale nie byl Zydem, tylko jego ukrzyzowali wstretni Zydzi, ktorzy potem rozkradli Polske. Maryja Krolowa Polski razem z Romanem Giertychem i Andrzejem Lepperem to "Nadzieja dla Polski". Ciesze sie, ze juz tu nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 11:27 I widzisz kolego - gdybym nie znal innych ludzi, ktorzy tworza partie demokratyczna w naszym miescie, za nic w swiecie nie paparlbym partii ktora reprezentujesz. Nie masz pojecia ani o Czestochowie ani o Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:36 A on reprezentuje PD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 11:53 Dla mnie to jest partia zdrowego rozsadku (moze tylko szansy na zdrowy rozsadek)- innej partii, ktora reprezentowalaby zdrowy rozsadek nie widze w chwili obecnej na scenie politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:13 Mowilem od poczatku, ze nie reprezentuje Demokratow. Jestem ich sympatykiem, ale wypowiadam sie zbyt radykalnie jak na nich. Bardziej jak amerykanski agresywny polityk, niz polski intelektualista:) Ja rowniez ciesze sie, ze jest mamy partie zdrowego rozsadku. W tym srodowisku mozna np. dyskutowac, czego nie widze w innych srodowiskach. Dla mnie Jasna Gora to tez miejsce swiete, inna sprawa, ze nie moge pochwalac ludzi, ktorzy nie w chwili obecnej kieruja. Poniewaz Jasna Gora wiele dla mnie znaczy tym bardziej krytykuje ciemnogrod, czy rozne uklady nawet mafijne. Mam nadzieje, ze Polska nie jest az taka jaka ja ja opisuje, moze podczas pobytow w niej trafialem po prostu na niewlasciwych (niereprezentatywnych) ludzi, choc patrzac po sadazach wyborczych. Ps. kibicuje Relidze - jako rowniez czlowiekowi rozsadku. ROZSADEK - TEGO NAM BRAKUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czest. Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 13:48 do Partia Demokratyczna i cenzor GW - czy for. www.demokraci. pl jest rzecznikiem partii jw. - jego zachowanie jest mało powiedzieć naganne !! - to jest nawoływanie do - waśni wyznaniowych, waśni narodowościowych, waśni politycznych, waśni ..... Uwazam , iż ten incydent powinny wyjaśnić odp. wł.PD , a może spraw. wew.RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: www.demokraci.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 13:52 Pewnie bys od razu wsdadzil autora tych pstow do wiezienia ? Swoja droga posty czlowieka ktory sie podpisuje jako www.demokraci.pl maja w sobie bardzo duzo z prowokacji - ten czlowiek robi tak naprawde krecia robote, jakby byl wynajety przez ludzi ktorymz alezy na skompromitowaniu nowej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:17 Ale jaja. Od razu byscie chcieli zeby ktos kogos wynajmowal. Mowilem juz wiele razy nie jest ani rzecznikiem, ani czlonkiem tej partii. Mam wielki szacunek dla ludzi rozsadku i dla tej partii. Tak jak i dla Platformy Obywatelskiej i Socjaldemokracji Polskiej. Jest mi przykro, ze ktos to mogl odebrac jako krecia robote. Jestem mlodym, mieszkajacym w stanach czlowiekiem. Mowie radykalnie, zeby to trafilo do radykalow, ksenofobow, ludzi ziejacych nienawiscia. Uwazam, ze nie potrzebujemy radykalow, tylko ludzi z ktorymi da sie rozsadnie podyskutowac. Ta osoba, ktora zrozumiala, ze to ja nawoluje do wasni niech jeszcze raz przeczyta moje posty. Krytykuje w nich wlasnie i wysmiewam prostackie myslenie, pelne nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: www.demokraci.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 15:11 Widzisz sam mieszkasz w Stanach a wypowiadasz sie polskich realiach, sam nie majac o nich pojecia. W Stanach tez jest duzo ksenofobii i braku szacunku dla innych nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.eranet.pl 18.05.05, 10:22 Dobre pytanie, ale chyba do pana Jerzego Zająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 14:46 I Pana Kapsy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur W Radio Fon będą wypowiedzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:14 Po godzinie 15:00 (PAP) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: W Radio Fon będą wypowiedzi. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 14:44 To trzeba będzie nastawić radyjko :) Coż, dobrze, że coś się zaczynać dziać, bo do tej pory częstochowskie życie polityczne było jedną wielką nudą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToMNR Achy i Ochy czyli dupokratyzm.pl IP: *.bis / 212.244.80.* 18.05.05, 14:54 Chcialbym pogratulowac osobie podpisujacej sie demokraci.pl ze jest tak zajebiscie sie lansuje - nalezy do inteligencji, porownuje sie do agresywnego amerykanskiego polityka... Smiech na sali. Ja nie uwazam sie za osobe nalezaca do "yntelygencji", chociaz studiuje. Nie naleze do tych oswieconych, ze az zaslepionych patryjotow spod znaku UW. Mam swoj rozum, wszystkie rzeczy analizuje dokladnie. Moge miec sady sluszne lub mniej sluszne. W wiekszosci one sie nie podobaja ludziom. Ale nie bede klaskal jak mi graja. Wielu ludzi tez nie. Demokraci.pl - przerost mani wielkosci, pewnie spowodowany kompleksem malego penisa. Jakiz on "elokwętny" i oczytany. A jaka swiatla partie reprezentuje. Pelna demokracja i tolerancja. Az sie nia udlawic i wyzygac idzie. Tolerancja - ale dla kogo? Dla zboczencow czy mordercow? A gdzie tolerancja dla takich jak ja - nietolerancyjnych? Wszak demokraci.pl zyje w ciemnogrodzie, jednak jest ponad tym wszystkim. Nie powinien pieklic sie na takie osoby jak ja, tylko im wspolczuc. Biedny ToMNR, mieszkajacy na zadupiu, w ktorym rzadzi ksiadz. On tego nie widzi, daje co tydzien pieniadze na tace, wspierajac tym samym czarna mafie. A ja na to odpowiem Ci demokraci.pl - zapomniales jak wyglada prawdziwe zycie, widac troche kaski sie dorobiles, i zgrywasz sie madrzejszego niz jestes. Myslisz, ze staniesz sie wzorem dla mlodych? Dla takich, ktorzy za Twoje zlotowki czy tez teraz euro, stana sie wielkimi zwolennikami Partii Demokratycznej (czyli Unii Wolnosci (a mialem nie przeklinac) bis). To wlasnie przyciagacie takich mlodych karierowiczow, ktorzy dla wlasnych korzysci beda teraz w PD, pozniej w jakiejs innej partii (kiedy zmieni sie okladke, bo Unia Wolnosci sie przejadla)... Jedzmy gowno, miliony much nie moga sie mylic... Na pohybel demokracji. Pozdrawiam normalnych ToMNR www.rakow.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Achy i Ochy czyli dupokratyzm.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 15:07 Wlasnie dlatego napisalem ze wypowiedzi tego czlowieka wygladaja na zwykla prowokacje. Albo sa to wypowiedzi czlowieka ktory malo co zrozumial w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Achy i Ochy czyli dupokratyzm.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 15:12 Widzisz - facet mieszka w stanach a wypowiada sie o sprawach o ktorych tak naprawde nei ma pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:13 Widzisz ja sie ciesze, ze cos wiem o swiecie, Ty sie cieszysz ze swoje wiesz. Nie rozumiem dlaczego jestes dumny z tego, ze malo wiesz. Chcialbym zyc w tolerancyjnym kraju, gdzie sa rownoczesnie zasady. Nikt nikomu nie mowi kiedy moze chodzic do supermarketu i w tv politycy nie zieja nienawiscia. Gdzie nikt nie wypominalby mi mojej ciezkiej pracy, ani nie pogardzal mna, bo chce sie uczyc. Jestem przeciwko ciemnogrodowi, bo jestem przeciwko nienawistnym ludziom. A cenie srodowiska Platformy Obywatelskiej, Partii Demokratycznej i Socjaldemokracji Polskiej - bo ta sa jedyne rozsadne partie, ktore nie chca niszczyc tylko budowac (najblizej sa mi demokraci.pl). A co do twoich zarzutow do inteligencji. Nazwijmy ich inaczej - profesjonalisci. Jak ogladasz pilke nozna to chcesz ogladac tylo profesjonalistow, ja chce zeby naszym krajem rzadzili profesjonalisci (popatrzcie na zaplecze, czyli na tych ktorzy stoja za gadajacymi glowami - politykami). Nie chodzi o wymadrzanie sie. Pilkarz, ktory jest profesjonalista ma prawo byc z tego dumny, prawda? Jasne reguly gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:20 1. mieszkam w stanach, bywam w Polsce - co to ma do tego ile wiem o Polsce? Informacja nie lezy na polu, tylko jest w mediach (plus obserwacja ulicy kiedy bywam w Polsce, forum internetowego itp.) 2. Uwazasz, ze malo wiem o swiecie. Na jakiej podstawie? Moje poglady zgodne sa opinia swiatowa. Nie wnikam w kwestie, czy bardziej socjalnie, czy bardziej liberalnie (na plaszczyznie gospodarczej, czy swiatopogladowej), tylko mowie to co jest wspolne dla "opinii swiatowej" - krytykuje populizm (ktory kwitnie w ciemnogrodzie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: www.demokraci.pl IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 15:31 A czy media zawsze przedstawiają rzeczywistość taką jaka jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:20 Na litość Boska ludzie przeciez to jedna z nielicznych partii wartościowych, partii która przełamała podziały.Mam 28 lat i nie interesuje mnie jezyk reszty pieniaczy ja tylko chce godnie żyć na poziomie odpowiadającym memu wykształceniu.Która partia inna myśli w podobnym tonie proszę mi powiedzieć, mój głos ma pewny!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:21 Ot, mądrego po szkołach przyjemnie posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:19 Czytam i czytam i oczom nie wierzę. To MY odpowiadamy za nasz kraj. My wyborcy. A polega to na tym, że łazimy do urn i potem okazuje się, że naszym krajem rządzą gnojki, które dorwały się do korytka z kaską. Mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie taki czas kiedy WYBRANI PRZEZ NAS POLITYCY zajmą się pracą " u podstaw" w społeczeństwie, a nie pracą nad własną kieszenią!! Dajcie sobie ludzie spokój nad komentowaniem narodzin nowej partii. Niech powstaje. Może ona będzie, rozwijać NASZ KRAJ. I dajcie spokój Żydom, Czarnym, niekatolikom, niewierzącym itd. Uważam, że nie ma znaczenia narodowość czy wiara, choć tym, którym coś nie wyszło w życiu odpowiada tłumaczenie, że to wszystko Ich wina. Weźmy się wszyscy za robotę i naprawę tego państwa, a może coś osiągniemy. Mam ochotę używać inwektywów, ale na "brzydkie" słowa zareagują np; Ci, którzy nie lubią Żydów... Pozdrawiam tych z Was, którymi nie włada "dulszczyzna". A' propos, Jasna Góra jest dla mnie ważnym symbolem wiary, niemniej jednak niektórzy politycy wykorzystują Jej istnienie i ważność dla katolików, dla swych g..wnianych rozgrywek politycznych! Taka jest prawda i Wy o tym wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni i pomyśleć,że UDecja i postkomuna w UW dalej szuka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 00:06 frajerów na nowe hasła, nie tędy droga, ROAD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: i pomyśleć,że UDecja i postkomuna w UW dalej IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.05, 14:50 A czy może PiS to coś nowego, a PO? Nawet SLD jest przemalowanym PZPR, o SdP nie wspomnę. Chyba niezmienioną tożsamość, o ile o tożsamości tu powiedzieć coś można, ma Samoobrona, bo i LRP ma swoje korzenie :) Trzeba jednak znać trochę historii najnowszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jgz Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.czest.enion.pl 20.05.05, 13:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jgz Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.czest.enion.pl 20.05.05, 13:28 Uprzejmie informuję, że nie jestem członkiem Partii Demokratycznej. Unia Wolności , której byłem czlonkiem przez kilkanaście lat i której wiele zawdzięczam zbyt skręciła w lewo - na tym zakręcie wypadłem. Jerzy Zając Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.05, 14:51 My też Panu wiele zawdzięczamy i życzymy wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Zajac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 16:32 Jaki zakret w lewo? Liczy sie tylko, ze sa tam osoby kompetentne. Chetnie bym glosowal rowniez na Pana, Panie Zajac. PS. ich liberalny program tez jest dla Pana zbyt na lewo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 08:26 Na razie, to dopiero włączyła kierunkowskaz w lewo. Dokąd pojedzie, pokaże czas. Pewnie tam, gdzie pokierują ją członkowie. W każdym razie, szkoda... Ja życzę wielu wygranych debat, sukcesów i dobrych pomysłów na Polskę i na Częstochowę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktor Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:41 Jedna wielka L I P A żeby nie napisaĆ CIP. szczury uciekają bo myślą że nazwą zrobją ludzi w konia te czasy już mineły komuchy Odpowiedz Link Zgłoś