Dodaj do ulubionych

Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie

17.05.05, 22:28
a co z Jarosławem Kapsą i Jerzym Zającem? PD im nie podpasowała?
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur www.demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 07:53
      Powstaje i to dość prężnie.
      • Gość: Artur Link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 07:55
        W tytule nie działa:)
        www.demokraci.czest.pl
      • Gość: daniel Re: www.demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:40
        dobrze by było jakby na tej stronce prezentowali sie jacys ludzie z tej partii
        (lokalni) ze swoimi pogladami, bo to by mi duzo powiedzialo

a takto nie wiem coscie za ludzie sa i czy warto sie do Was zapisac, a rozwazam
        taka mozliwosc

pozdrawiam
        • Gość: Artur Re: www.demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:43
          Pewnie się pojawią tym bardziej, że wybory tuż, tuż... :)
          • Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:45
            Dokladnie, mimo ze czolowka to ideowcy (Frasyniuk), to jednak trzeba uwarzac
            zeby "w terenie" nie przyczepili sie do was zwykli karierowicze.

Wierze jednak, ze tacy po prostu nie beda sie dobrze czuli w waszym srodowisku.
            • Gość: Artur Re: www.demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:49
              Mnie raczej chodziło o sylwetki i postacie lokalnych polityków PD na stronie
              www.demokraci.czest.pl
      • Gość: Włodek Re: www.demokraci.czest.pl IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 14:54
        A czy wiadmo już, kim są Ci ludzie? Miejmy nadzieję, że da się z nimi pogadać,
        bo kolejnych oszołomów mam dosyć. 100 osób na spotkaniu? Fju, fju, nieźle! To
        kiedy będzie następna impreza? Może nawet przyjdę...
    • Gość: Zenek Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 09:43
      Czy przyjmujecie do partii również osoby nie będące semitami (nie mylić z
      antysemitami)?
      Ile wynosi składka członkowska?
      Jakie są szanse na umieszczenie na liście wyborczej do parlamentu?
      • Gość: www.demokraci.pl www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:24
        Mysle, ze pelen nienawisci (choc sam do konca nie wie do kogo, bo na oczy
        jeszcze Zyda nie widzial)tekst Zenka jest najlepsza rekomendacja dla ruchu
        demokraci.pl

Ruch jest wlasnie przeciwko ludziom ograniczonym, pelnymi nienawisci,
        nienawidzacymi wlasnych rodakow (a co dopiero np. Zydow, ktorych na oczy nie
        widzieli), weszacymi wszedzie spiski i oczywiscie doskonale znajacymi sie na
        ekonomii i gospodarce (Ci, ktorzy dali sobie wmowic przez Leppera i LPR,
        ze "Polske rozkradli").

Niestety w Czestochowie nie wroze sukcesu Demokratom, to jednak wciaz jest
        ciemnogrod (albo nawet coraz wiekszy). Jasna Gora to centrum politycznego
        populizmu, a tygodnik Niedziela kupowany we wszystkich kosciolach obok slusznej
        wiary, niesie ze soba dewotyzm, i wlasnie nienawisc.

No nic Zenek w takim razie Czeslaw Milosz, Wislawa Szymborska, Wladyslaw
        Bartoszewski, Jan Nowak Jezioranski czy Marek Kondrat, czy juror z dredami z
        Idola w Polsacie (na pewno ogladasz ten kanal no nie?) z to tez Zydzi.

Gdybym byl na tym poziomie rozumienia swiata co Ty, i wierzyl w populistyczne
        hasla, jako patriota tez pewnie walczylbym z tymi wszystkimi "wrogami Polski".
        Tylko, ze ludzie tacy jak Ty nawet nie sa patriotami, to wieczni malkontenci,
        opluwajacy wszystko co Polskie.

Wszystkim niezdecydowanym polecam zastanowic sie dlaczego Polscy
        intelektualisci, artysci, muzycy, aktorzy podpisuja sie pod Demokratami i
        Platforma Obywatelska? Czy oni tez "rozkradli Polske?".

Zylismy 50 lat w totalitarnej dyktaturze i 15 lat nie wystarczylo na nauczenie
        sie demokracji. W takiej Anglii robotnik, czy rolnik wybiera lidera, ktory
        potrafi kierowac Panstwem i jest jak profesjonalny menager, albo profesjonalny
        chirurg.
        W Polsce ludzie wybieraja ludzi podobnych czesto do siebie np. Andrzej Lepper,
        Danuta Chojarska, czy Renata Begger i zupelnie nie rozumieja, ze od ich
        blednych decyzji tracimy miliony zlotych (bo np. nie zrozumieli ustawy i nie
        byli w stanie jej rozpatrzyc na czas i np. pieniadze z UE przechodza nam kolo
        nosa). Glosuja tez ze zlosci, bo dali sobie wmowic ta cala populistyczna
        historie o "rozkradaniu", "wyprzedazy majatku narodowego".
        Ci ktorzy w to wierza popatrzcie kto o tym mowi? Czy jest jakis socjolog,
        politolog, albo czy jest chociaz jeden komentator, dziennikarz zagraniczny
        ktory by o czyms takim mowil?

W prasie zagranicznej mozemy co najwyzej poczytac o zalewie populizmu,
        budowaniu so-called IV RP, ktora to nie wiedza dlaczego chca budowac itp.
        • Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:27
          Dodam, ze nie naleze do tego ruchu.
          Nie mam czasu, wole pracowac na siebie niz zajmowac sie przekonywaniem
          spoleczenstwa, a raczej wykladaniu mu co pisze w podrecznikach do ekonomii (nie
          tych marksowskich;)

Wyjechalem jakis czas temu z kraju, czesto tu bywam i jestem przerazony. Juz
          teraz wstyd odpowiedziec znajomym z zagranicy dlaczego na pierwszym miejscu
          mamy partie populistyczna (PiS), to prawda lekko-populistyczna, ale na trzecim
          miejscu juz jest nie na zarty.
          • Gość: reg Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:41
            do demokraci - zenek może nie wie - ale żyda widział , -wszystkich co
            wymieniłeś to żydzi , i jeszcze kardynał Macharski! - żydzi - noefici - jakie
            to ma znaczenie ? ważne by dla Polski - Polaków żyli .... . nie dla własnej i
            innego państwa kasy, kasty!
            • Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:01
              Dodaj jeszcze Jana Pawla II. Zastanow sie kto Ci zostanie, czy Ci "prawdziwi
              Polacy" to przypadkiem nie sa "prawdziwy idiotami?". Widziales co to sa za
              profesorzy, ktorzy wypowiadaja sie dla "Naszego Dziennika"? Czy ktos o nich
              slyszal gdzies? To sa te wasze kadry?

Jakbys poczytal troche historii, to bys zobaczyl, ze antysemitami zawsze byli
              prostacy.
              Czy uwazasz, ze ci wszyscy "zakonspirowani Zydzi" to nie maja nic innego do
              roboty, jak niszczyc Polske? Wiesz, ze Izrael to bardzo nowoczesne panstwo,
              gdzie dla nich Polska to jedno z panstw bylego bloku wschodniego? W Polsce
              istnieje jakis "wirtualny Izrael", sami sobie stworzyliscie demona. Pogadam
              czasem z Niemcem, albo Hiszpanem czy oni tez wszedzie widza Zydow?

Oczywiscie, ze sa osoby pochodzenia zydowskiego (wiekszosc zostala wymordowana,
              a reszta wypedzona z Polski w 1968 roku). Ale czy uwazasz, ze np. Michnik
              siedzial w wiezieniu za Polske, po to zeby potem zniszczyc ta Polske? Uwazasz,
              ze Kuron robil cos zlego dla Polski?

Wiesz dlateczo przy tematyce UW mowi sie tyle o Zydach? Bo to partia
              intelktualistow byla, a wsrod inteligencji prawie nie ma antysemitow (wiem bo
              sie obracam w tym srodowisku).

Natomiast zarzucamy Zydow np. tym z Nowego Jorku, ze oczerniaja czesto Polske
              (choc trudno sie przed nimi bronic skoro rzeczywiscie mamy w kraju antysemitow
              takich jak Ty). Mlodziez z Izraela przyjezdza np. na Uniwersytet Warszawskich i
              wielu studentow uczy sie np. hebrajskiego, tak jak ucza sie hiszpanskiego i
              przyjaznia z Hiszpanami.
              Ale to chyba zbyt trudne dla ciebie.

Badz czujny. Podobno na Jasnej Gorze wisi jakis obraz Zydowki. Madonna zdaje
              sie, takie zydowskie imie. Slyszalem tez, ze Jezus podobno byl Zydem i ze
              mieszkal w Izraelu, wytropil go pralat Jankowski:)

Badz czujny.
        • Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:42
          powiedz mi, gdzie Tobie tak mózg wyprali...
          po takim szkoleniu nic innego nie widzisz i demokratów.
          Wszysto co poza to dla Ciebie ciemnogód.
          To tak jak z komuny wszyscy mówili:"Kochany wujek Stalin" tylko nie rozumieli
          • Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:03
            Dlaczego uwazasz, ze ja piore mozg, skoro moje poglady sa zbiezne z 90% gazet
            zagranicznych, stacjami telewizyjnymi, pogladami lauretow Nobla, 90%
            profesorow, artystow, czyli tak zwanej inteligencji, czy wreszcie wszystkimi
            podrecznikami do ekonomii, czy socjologii.
            Do tego spojrz sobie na kogo glosuja w Polsce ludzie z wyzszym wyksztalceniem.

Twoje pogladay zbiezne sa tylko z polskimi populistycznymi politykami,
            oficjalna rzadowa prasa moskiewska, brukowcami polskimi, "chlopska filozofia
            ksiedza na prowincji"(zastanawiales sie dlaczego jest to sprzeczne z tym co
            nauczal papiez i inteligencja katolicka?).

Poza tym trzeba tez samodzielnie myslec np. dlaczego ludzie z LPR, ktorzy
            tworzyli PRL, podlizywali sie wladzy i ja propagowali, teraz krytykuja ze
            Solidarnosc za malo zrobila?
            Zastanowilbym sie tez dlaczego Samoobrona i LPR zawsze broni Moskwe (chociaz
            mogloby sie zdawac, ze nie maja w tym zadnego interesu). Oni po prostu dostaja
            kase od pewnego pulkownika KGB (obecnie na stanowisku prezydenta Rosji), zeby
            robic wode z mozgu takim Zenkom. Czy znaczy cos dla ciebie, ze asystent posla
            komisji sluzb specjalnych i przewodniczacego komisji (Gruszka) byl rosyjskim
            szpiegiem?

Ciebie interesuje tylko zeby cos krotkowzrocznie do garnka wlozyc. Zamiast
            patrzec zebysmy dlugofalowo byli bogaci.

Ale tacy ludzie SWOJE WIEDZA. Ja np. mam duzo wiecej pokory i w sprawach
            ekonomii slucham co mowia specjalisci od ekonomii, w sprawach medycyny co mowia
            znani chirurdzy i jezeli wszyscy intelektualisci sa przeciwni populizmowi
            politykow to bym sie na twoim miejscu zastanowil, kto tu sobie pierze mozg?
            • Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:07
              ja nie napisałem, że ty pierzesz mózg, tylko że tobie wyprali już mózg.

teraz bierzesz od nich kasiorę na agitację i pierniczysz wszystko...
              Co powiesz na to jak ktoś zarabia 600zł miesiecznie i na 4 osobowa rodzinę na
              utrzymaniu - on tylko myślei co do garnka włożyć, a Ty jaki samochód kupić...

no comment - demokraci do tego doprowadzili
              • Gość: Artur Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:10
                > no comment - demokraci do tego doprowadzili
                A to w jaki sposób, jeżeli można wiedzieć?
                • Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:12
                  a był jakiś prawicowy rząd od 90r?
                  (PS. Buzek tez był na usługach UW)
                  • Gość: Artur Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:19
                    A Einstein była Kobietą!
                    • Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:21
                      ale Ci mózg wyprali Ci demokraci
                      nic dodać - nic ująć
                    • Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:22
                      ale mózg wyprali Ci Arturku - demokraci

nic dodać - nic ująć
              • Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:23
                Ty stary zyjesz jeszcze w starym systemie, z ta agitacja.
                Ja zyje w srodowisku gdzie sprzedaje moja wiedze. Wracajac z pracy wieczorem
                siedze i zakuwam i podnosze kwalifikacje, zeby pozniej wiecej zarabiac i stac
                mnie bylo na samochod. Ty pewnie uwazasz, ze ktos kto pracuje 14 godzin
                dziennie powienien zarabiac tyle samo co ten kto sie opyla 8 godzin dziennie.
                Zreszta nie liczy sie ile kto pracuje, tylko jak efektywnie (czyli ile jest
                warte to co stworzyl).

Czy ten ktos kto zarabia te 600zl mysli o tym, zeby sie nauczyc angielskiego,
                czy uwaza ze "to i tak nic nie da?". Czy kupil sobie kompueter i przepisuje np.
                teksty po nocach? Czy sprzedaje np. gazete na skrzyzowaniach? Czy w ogole szuka
                pracy?

A czy nie pomyslales czasem, ze winnym zlej sytuacji w Polsce jest 50 lat
                idiotycznego systemu (gdzie kazdy mial prace nawet jak nie byl potrzebny),
                gdzie zylismy za pozyczki, ktore teraz splacamy (slyszales o czyms takim?).
                Slyszales moze o zlej koniunkturze w Europie? Czy moze uwazasz, ze 20%
                bezrobocie w Niemczech wschodnich to tez wina Balcerowicza? Albo Zydow?

Nie pytam skad czerpiesz wiedze o tym kto jest winny, bo wiem skad czerpiesz.
                Czy zagraniczna prasa tez bierze pieniadze za agitacje (od Balcerowicza albo od
                Zydow?)?
                Pewnie Roman Giertych w kolejnej komisji sledczej to wyjasni (tak czytelnie
                zebys to zrozumial: Ci sa zli, Ci sa dobrzy).
            • Gość: mag Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:19
              do demokraci - reg. i zenek powiedzieli własciwie - masz wyprany ten pojemnik
              gdzie zazwyczaj mózg jest! twoje szkoły? są to takie? bałwan! - ty jesteś
              odzwierciedleniem tej nowej partii? - już cie wypisali oni bezmózgowców też nie
              chcą.
              • Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:29
                Juz mowilem, nie naleze do ruchu, jestem ich sympatykiem i bede im kibicowal.

Ja po prostu na radykalizm ciemnogrodu odpowiadam radykalnie (na ich poziomie).
                Moje poglady zgodne sa ze swiatowa opinia o Polsce. Pietnuje ciemnogrod. Kto ma
                racje: Lepper czy 90% swiatowej inteligencji? Te poglady stoja do siebie w
                sprzecznosci, wiec ktos tu sie musi mylic.

Ok, umowmy sie mi wyprala mozg swiatowa opinia publiczna, tobie Lepper+LPR.
        • Gość: xx Re: www.demokraci.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 11:21
          Moje poglady zgodne sa generalnie z tymi ktore glosza demokraci.

Ale w Twoim glosie widze niebezpieczne notki - w pewnym sensie
          charakterystyczne dla Twojego srodowiska - swiadcza o tym slowa o
          Czestochowskim ciemnogrodzie itd.

Czestochowa nie rozni sie zasadniczo od reszty kraju, gdzie w sumie demokraci
          maja jakies szanse i chcialbym zeby byly jak najwieksze, ale na pewno nie beda
          partia wiodaca - taka jest rzeczywistosc.

W samej Czestochowie ludzie sa rozni, zroznymi pogladami, ale smiem twierdzic
          ze abslutnie nie zasluzylismy na Twoje slowa o ciemnogrodzie - pod wieloma
          wzgledami ludzie tutaj bywaja bardziej tolerancyjni niz w pozornie "wiodacych"
          miastach w naszym kraju - nie chce rzucac przykladami, ale takie sa moje
          osobiste doswiadczenia.

Docenianie miejsca i roli JG a poglady polityczne to sa rozne rzeczy. Mowie to
          na podstawie wlasnych doswiadczen i rozmow z wieloma ludzmi ktorych znam. Smiem
          twierdzic ze obecnosc JG wplywa wrecz na wzrost pogladow politycznych
          niezgodnych z ideami gloszonymi przez np. Niedziele. Tak bylo zreszta na
          pzrestrzeni historii, gdy Czestochowa byla jednym z najmocniejszych osrodkow
          pogladow lewicowych w Polsce.

Podsumowujac:

Jesli nie pozbedziecie sie tych sklonnosci, tego symbolicznie
          mowiac "warszawocentryzmu" czy "krakowocentryzmu" itp. znow wszystko skonczy
          sie porazka ciekawej inicjatywy.

Bezzsensem jest zrzucanie wszystkiego na JG, bo tak naprawde co innego

• Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:43
            To prawda, przesadzilem. Ciemnogrod jest w calej Polsce.
            Mowie dosc radykalnie bo jestem zdenerwowany tym co dzieje sie w moim rodzinnym
            miescie. W takim Krakowie, albo lepiej w takim Chicago tez co innego mowi
            inteligencja a co innego robotnicy.

Licze na srodowiska uniwersyteckie i na bardzo preznych przedsiebiorcow z
            Czestochowy.

Z Jasna Gora to bym jednak polemizowal. Studio TV Trwam, wiece Mlodziezy
            Wszechpolskiej, wizyty "oficjalne" Samoobrony i Andrzej Lepper kleczacy pod
            obrazem (to nie dzieje sie bez wiedzy zakonu).
            Czy jest jakis konflikt pogladow pomiedzy Niedziela a Jasna Gora?
            Wydaje mi sie, ze raczej ci bardziej swiatli zakonnicy beda siedziec cicho.
            Zreszta JG to teraz zdaje sie zupelnie inna bajka. Ja tu mowie o wartosciach, a
            oni chyba mysla po prostu o wplywach (ludzie z mafii, sniadania politykow SLD
            itp.)

A co do srodowiska Unii Wolnosci. Ogol spoleczenstwa mowiac o UW ma na mysli
            zupelnie jakies zupelnie inne pojecie stworzone przez samych siebie. Smieszy
            mnie jak ludzie wypowiadaja jakies "rzetelne opinie" krytykujac UW za cos kim
            nie byla, albo zarzucajac im cos co np. zrobil AWS. Krotko mowiac zarzuca im
            sie wszystko od tego, ze rozdala pieniadze, bo to ze nie chciala dac ludziom
            pieniedzy.
            A wypowiadaja takie sady na podstawie:
            - tego, ze Geremek ma denerwujaca dla nich intonacje glosu (nie sluchaja
            przeciez co mowi)
            - tego, ze Mazowiecki mowi wolno (nie sluchaja przeciez tego co mowi)

Nie rozumieja, ze z UW wywodzi sie wielu preznych, dynamicznych biznesmenow,
            dzialaczy spolecznych itp. Np. taki Ryszard Petru - glowny ekonomista BPH
            (ludzie nie wiedza, ze glownym ekonomista banku zostaje sie tylko i wylacznie
            ze wzgledu na swoje kwalifikacje, myla to z posada prezesa panstwowego molocha).

• Gość: xx Re: www.demokraci.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 11:50
              Znam wspanialych ludzi - nowoczesnie myslacych, ktorzy bardzo wiele zrobili dla
              Polski - ktorzy maja wielki szacunek do JG - dla ktorych JG to jeden z symboli
              Polski jako takiej.
              • Gość: Zenek Re: www.demokraci.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:54
                > dla ktorych JG to jeden z symboli Polski jako takiej.

dla mnie to MIEJSCE ŚWIĘTE
                • Gość: xx Re: www.demokraci.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 12:58
                  Pozytywny odbior Jasnej Gory moze miec rozne podstawy u roznych ludzi.

• Gość: Artur Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:33
        Jeden z moich wykładowców na studiach mawiał, że nie ma głupich pytań, są tylko
        głupie uśmiechy kolegów.
        Czyżby się mylił?
        A może reguła dotyczy tylko studentów?
        • Gość: www.demokraci.pl Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:45
          A kto dzisiaj w Polsce ceni studentow? Przeciez ogol naszego Ciemnogrodu ceni
          teraz menela spod budki z piwem. Student - to ten co nic nie robi i to
          za "nasze pieniadze". Nie wazne, ze potem sie u niego lecza, albo prowadzi im
          sprawe w sadzie, albo inwestuje ich pieniadze, albo buduje drogi, albo sadzi
          drzewa, albo dba o ich bezpieczenstwo.

NALEZY SIE I KONIEC.

Dlatego nie wroze Wam demokratom nic dobrego. To bedzie partia
          intelektualistow, moze nawet 10% poparcia i na tym koniec. Ludzie i tak nic nie
          rozumieja, ogladaja te debaty w telewizorze i nie posiadaja sie z radosci jak
          Lepper zaczyna cedzic i mowic im: to skandal, ze teraz trzeba pracowac jak na
          Zachodzie, powinno byc tak jak kiedys: kazdemu sie nalezy, nawet jak sie
          opylasz. Komunizm w czystej postaci.

A i tak "prawdziwy Polak katolik" wie swoje, Jezus wcale nie byl Zydem, tylko
          jego ukrzyzowali wstretni Zydzi, ktorzy potem rozkradli Polske. Maryja Krolowa
          Polski razem z Romanem Giertychem i Andrzejem Lepperem to "Nadzieja dla Polski".
          Ciesze sie, ze juz tu nie mieszkam.
          • Gość: xx Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 11:27
            I widzisz kolego - gdybym nie znal innych ludzi, ktorzy tworza partie
            demokratyczna w naszym miescie, za nic w swiecie nie paparlbym partii ktora
            reprezentujesz.

Nie masz pojecia ani o Czestochowie ani o Polsce.
            • Gość: Artur Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:36
              A on reprezentuje PD?
              • Gość: xx Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 11:53
                Dla mnie to jest partia zdrowego rozsadku (moze tylko szansy na zdrowy
                rozsadek)- innej partii, ktora reprezentowalaby zdrowy rozsadek nie widze w
                chwili obecnej na scenie politycznej.
              • Gość: www.demokraci.pl www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:13
                Mowilem od poczatku, ze nie reprezentuje Demokratow.
                Jestem ich sympatykiem, ale wypowiadam sie zbyt radykalnie jak na nich.
                Bardziej jak amerykanski agresywny polityk, niz polski intelektualista:)

Ja rowniez ciesze sie, ze jest mamy partie zdrowego rozsadku. W tym srodowisku
                mozna np. dyskutowac, czego nie widze w innych srodowiskach.

Dla mnie Jasna Gora to tez miejsce swiete, inna sprawa, ze nie moge pochwalac
                ludzi, ktorzy nie w chwili obecnej kieruja. Poniewaz Jasna Gora wiele dla mnie
                znaczy tym bardziej krytykuje ciemnogrod, czy rozne uklady nawet mafijne.

Mam nadzieje, ze Polska nie jest az taka jaka ja ja opisuje, moze podczas
                pobytow w niej trafialem po prostu na niewlasciwych (niereprezentatywnych)
                ludzi, choc patrzac po sadazach wyborczych.

Ps. kibicuje Relidze - jako rowniez czlowiekowi rozsadku.
                ROZSADEK - TEGO NAM BRAKUJE.
                • Gość: czest. Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 13:48
                  do Partia Demokratyczna i cenzor GW - czy for. www.demokraci. pl jest
                  rzecznikiem partii jw. - jego zachowanie jest mało powiedzieć naganne !! - to
                  jest nawoływanie do - waśni wyznaniowych, waśni narodowościowych, waśni
                  politycznych, waśni ..... Uwazam , iż ten incydent powinny wyjaśnić odp.
                  wł.PD , a może spraw. wew.RP.
                  • Gość: xx Re: www.demokraci.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 13:52
                    Pewnie bys od razu wsdadzil autora tych pstow do wiezienia ?

Swoja droga posty czlowieka ktory sie podpisuje jako www.demokraci.pl

maja w sobie bardzo duzo z prowokacji - ten czlowiek robi tak naprawde krecia
                    robote, jakby byl wynajety przez ludzi ktorymz alezy na skompromitowaniu nowej
                    partii.
                    • Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:17
                      Ale jaja. Od razu byscie chcieli zeby ktos kogos wynajmowal.

Mowilem juz wiele razy nie jest ani rzecznikiem, ani czlonkiem tej partii. Mam
                      wielki szacunek dla ludzi rozsadku i dla tej partii. Tak jak i dla Platformy
                      Obywatelskiej i Socjaldemokracji Polskiej.

Jest mi przykro, ze ktos to mogl odebrac jako krecia robote. Jestem mlodym,
                      mieszkajacym w stanach czlowiekiem. Mowie radykalnie, zeby to trafilo do
                      radykalow, ksenofobow, ludzi ziejacych nienawiscia.

Uwazam, ze nie potrzebujemy radykalow, tylko ludzi z ktorymi da sie rozsadnie
                      podyskutowac.

Ta osoba, ktora zrozumiala, ze to ja nawoluje do wasni niech jeszcze raz
                      przeczyta moje posty. Krytykuje w nich wlasnie i wysmiewam prostackie myslenie,
                      pelne nienawisci.
                      • Gość: xx Re: www.demokraci.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 15:11
                        Widzisz sam mieszkasz w Stanach a wypowiadasz sie polskich realiach, sam nie
                        majac o nich pojecia.

W Stanach tez jest duzo ksenofobii i braku szacunku dla innych nacji.
    • Gość: obserwator Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.eranet.pl 18.05.05, 10:22
      Dobre pytanie, ale chyba do pana Jerzego Zająca.
      • Gość: Zuza Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 14:46
        I Pana Kapsy!
    • Gość: Artur W Radio Fon będą wypowiedzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:14
      Po godzinie 15:00 (PAP) :)
      • Gość: Zuza Re: W Radio Fon będą wypowiedzi. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 14:44
        To trzeba będzie nastawić radyjko :)
        Coż, dobrze, że coś się zaczynać dziać, bo do tej pory częstochowskie życie
        polityczne było jedną wielką nudą.
    • Gość: ToMNR Achy i Ochy czyli dupokratyzm.pl IP: *.bis / 212.244.80.* 18.05.05, 14:54
      Chcialbym pogratulowac osobie podpisujacej sie demokraci.pl ze jest tak
      zajebiscie sie lansuje - nalezy do inteligencji, porownuje sie do agresywnego
      amerykanskiego polityka... Smiech na sali.

Ja nie uwazam sie za osobe nalezaca do "yntelygencji", chociaz studiuje.
      Nie naleze do tych oswieconych, ze az zaslepionych patryjotow spod znaku UW.

Mam swoj rozum, wszystkie rzeczy analizuje dokladnie. Moge miec sady sluszne lub
      mniej sluszne. W wiekszosci one sie nie podobaja ludziom. Ale nie bede klaskal
      jak mi graja. Wielu ludzi tez nie.

Demokraci.pl - przerost mani wielkosci, pewnie spowodowany kompleksem malego
      penisa. Jakiz on "elokwętny" i oczytany. A jaka swiatla partie reprezentuje.
      Pelna demokracja i tolerancja. Az sie nia udlawic i wyzygac idzie.
      Tolerancja - ale dla kogo?
      Dla zboczencow czy mordercow?

A gdzie tolerancja dla takich jak ja - nietolerancyjnych?
      Wszak demokraci.pl zyje w ciemnogrodzie, jednak jest ponad tym wszystkim. Nie
      powinien pieklic sie na takie osoby jak ja, tylko im wspolczuc.

Biedny ToMNR, mieszkajacy na zadupiu, w ktorym rzadzi ksiadz.
      On tego nie widzi, daje co tydzien pieniadze na tace, wspierajac tym samym
      czarna mafie.

A ja na to odpowiem Ci demokraci.pl - zapomniales jak wyglada prawdziwe zycie,
      widac troche kaski sie dorobiles, i zgrywasz sie madrzejszego niz jestes.
      Myslisz, ze staniesz sie wzorem dla mlodych? Dla takich, ktorzy za Twoje
      zlotowki czy tez teraz euro, stana sie wielkimi zwolennikami Partii
      Demokratycznej (czyli Unii Wolnosci (a mialem nie przeklinac) bis). To wlasnie
      przyciagacie takich mlodych karierowiczow, ktorzy dla wlasnych korzysci beda
      teraz w PD, pozniej w jakiejs innej partii (kiedy zmieni sie okladke, bo Unia
      Wolnosci sie przejadla)...

Jedzmy gowno, miliony much nie moga sie mylic...

Na pohybel demokracji.

Pozdrawiam normalnych
      ToMNR
      www.rakow.com.pl

• Gość: xx Re: Achy i Ochy czyli dupokratyzm.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 15:07
        Wlasnie dlatego napisalem ze wypowiedzi tego czlowieka wygladaja na zwykla
        prowokacje. Albo sa to wypowiedzi czlowieka ktory malo co zrozumial w zyciu.

• Gość: xx Re: Achy i Ochy czyli dupokratyzm.pl IP: *.oi.pg.gda.pl 18.05.05, 15:12
        Widzisz - facet mieszka w stanach a wypowiada sie o sprawach o ktorych tak
        naprawde nei ma pojecia.
      • Gość: www.demokraci.pl www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:13
        Widzisz ja sie ciesze, ze cos wiem o swiecie, Ty sie cieszysz ze swoje wiesz.
        Nie rozumiem dlaczego jestes dumny z tego, ze malo wiesz.

Chcialbym zyc w tolerancyjnym kraju, gdzie sa rownoczesnie zasady. Nikt nikomu
        nie mowi kiedy moze chodzic do supermarketu i w tv politycy nie zieja
        nienawiscia. Gdzie nikt nie wypominalby mi mojej ciezkiej pracy, ani nie
        pogardzal mna, bo chce sie uczyc.

Jestem przeciwko ciemnogrodowi, bo jestem przeciwko nienawistnym ludziom.
        A cenie srodowiska Platformy Obywatelskiej, Partii Demokratycznej i
        Socjaldemokracji Polskiej - bo ta sa jedyne rozsadne partie, ktore nie chca
        niszczyc tylko budowac (najblizej sa mi demokraci.pl).

A co do twoich zarzutow do inteligencji. Nazwijmy ich inaczej -
        profesjonalisci. Jak ogladasz pilke nozna to chcesz ogladac tylo
        profesjonalistow, ja chce zeby naszym krajem rzadzili profesjonalisci
        (popatrzcie na zaplecze, czyli na tych ktorzy stoja za gadajacymi glowami -
        politykami).

Nie chodzi o wymadrzanie sie. Pilkarz, ktory jest profesjonalista ma prawo byc
        z tego dumny, prawda? Jasne reguly gry.
        • Gość: www.demokraci.pl Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:20
          1. mieszkam w stanach, bywam w Polsce - co to ma do tego ile wiem o Polsce?
          Informacja nie lezy na polu, tylko jest w mediach (plus obserwacja ulicy kiedy
          bywam w Polsce, forum internetowego itp.)

2. Uwazasz, ze malo wiem o swiecie. Na jakiej podstawie? Moje poglady zgodne sa
          opinia swiatowa. Nie wnikam w kwestie, czy bardziej socjalnie, czy bardziej
          liberalnie (na plaszczyznie gospodarczej, czy swiatopogladowej), tylko mowie to
          co jest wspolne dla "opinii swiatowej" - krytykuje populizm (ktory kwitnie w
          ciemnogrodzie).
          • Gość: Zuza Re: www.demokraci.pl IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 15:31
            A czy media zawsze przedstawiają rzeczywistość taką jaka jest?
        • Gość: tomi Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:20
          Na litość Boska ludzie przeciez to jedna z nielicznych partii wartościowych,
          partii która przełamała podziały.Mam 28 lat i nie interesuje mnie jezyk reszty
          pieniaczy ja tylko chce godnie żyć na poziomie odpowiadającym memu
          wykształceniu.Która partia inna myśli w podobnym tonie proszę mi powiedzieć,
          mój głos ma pewny!!!!!
        • Gość: Artur Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:21
          Ot, mądrego po szkołach przyjemnie posłuchać.
          • Gość: black Re: www.demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:19
            Czytam i czytam i oczom nie wierzę. To MY odpowiadamy za nasz kraj. My wyborcy.
            A polega to na tym, że łazimy do urn i potem okazuje się, że naszym krajem
            rządzą gnojki, które dorwały się do korytka z kaską. Mam nadzieję, że kiedyś
            nadejdzie taki czas kiedy WYBRANI PRZEZ NAS POLITYCY zajmą się pracą " u
            podstaw" w społeczeństwie, a nie pracą nad własną kieszenią!! Dajcie sobie
            ludzie spokój nad komentowaniem narodzin nowej partii. Niech powstaje. Może ona
            będzie, rozwijać NASZ KRAJ. I dajcie spokój Żydom, Czarnym, niekatolikom,
            niewierzącym itd. Uważam, że nie ma znaczenia narodowość czy wiara, choć tym,
            którym coś nie wyszło w życiu odpowiada tłumaczenie, że to wszystko Ich wina.
            Weźmy się wszyscy za robotę i naprawę tego państwa, a może coś osiągniemy. Mam
            ochotę używać inwektywów, ale na "brzydkie" słowa zareagują np; Ci, którzy nie
            lubią Żydów... Pozdrawiam tych z Was, którymi nie włada "dulszczyzna". A'
            propos, Jasna Góra jest dla mnie ważnym symbolem wiary, niemniej jednak
            niektórzy politycy wykorzystują Jej istnienie i ważność dla katolików, dla
            swych g..wnianych rozgrywek politycznych! Taka jest prawda i Wy o tym wiecie.
    • Gość: erni i pomyśleć,że UDecja i postkomuna w UW dalej szuka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 00:06
      frajerów na nowe hasła, nie tędy droga, ROAD!
      • Gość: Leszek Re: i pomyśleć,że UDecja i postkomuna w UW dalej IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.05, 14:50
        A czy może PiS to coś nowego, a PO? Nawet SLD jest przemalowanym PZPR, o SdP
        nie wspomnę. Chyba niezmienioną tożsamość, o ile o tożsamości tu powiedzieć
        coś można, ma Samoobrona, bo i LRP ma swoje korzenie :) Trzeba jednak znać
        trochę historii najnowszej.
    • Gość: jgz Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.czest.enion.pl 20.05.05, 13:22
    • Gość: jgz Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.czest.enion.pl 20.05.05, 13:28
      Uprzejmie informuję, że nie jestem członkiem Partii Demokratycznej. Unia
      Wolności , której byłem czlonkiem przez kilkanaście lat i której wiele
      zawdzięczam zbyt skręciła w lewo - na tym zakręcie wypadłem. Jerzy Zając
      • Gość: Sebastian Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.05, 14:51
        My też Panu wiele zawdzięczamy i życzymy wszystkiego dobrego.
        • Gość: Janek Zajac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 16:32
          Jaki zakret w lewo? Liczy sie tylko, ze sa tam osoby kompetentne. Chetnie bym
          glosowal rowniez na Pana, Panie Zajac.

PS. ich liberalny program tez jest dla Pana zbyt na lewo?
      • Gość: Artur Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 08:26
        Na razie, to dopiero włączyła kierunkowskaz w lewo.
        Dokąd pojedzie, pokaże czas.
        Pewnie tam, gdzie pokierują ją członkowie.
        W każdym razie, szkoda...
        Ja życzę wielu wygranych debat, sukcesów i dobrych pomysłów na Polskę i na
        Częstochowę.
        Pozdrawiam!
        • Gość: aktor Re: Powstaje Partia Demokratyczna w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:41
          Jedna wielka L I P A żeby nie napisaĆ CIP. szczury uciekają bo myślą że nazwą
          zrobją ludzi w konia te czasy już mineły komuchy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka