Dodaj do ulubionych

Do studentów częstochowskich

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 12:59
Dlaczego studiujecie akurat w Częstochowie? Czy dobrze jest być studentem
częstochowskim?
Obserwuj wątek
    • Gość: no pewnie Re: Do studentów częstochowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 13:17
      Najlepsze uczelnie sa w Czestochowie!!!

__
      AJD rulez ;)
      • Gość: ciekawski Re: Do studentów częstochowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 13:48
        Ale dlaczego? Czy na przykład po kilku latach studiów czujecie, że
        rozwinęliście się intelektualnie?
        • Gość: Gość Re: Do studentów częstochowskich IP: *.sfc.pl / *.sfc.pl 28.05.05, 13:55
          Rozwoj intelektualny akurat ze studiowaniem nie zawsze ma wiele wspolnego ale
          umiejetnosci takie jak przewidywanie, dyplomacja, umiejetnosc kombinacji z
          pewnoscia sa dzieki studiom doskonalone:) To pomoze nam przetrwac w
          wielkomiejskiej dzungli:D
          • Gość: ciekawski Re: Do studentów częstochowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:01
            Mówisz o przetrwaniu a ja mówię o samorealizacji. Czy studia rozwijają w Was
            potrzebę poszerzania wiedzy, czy tylko wystarcza Wam to co na zajęciach?
            • Gość: Menel Re: Do studentów częstochowskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:20
              Wiadomo ze jak nas cos zaciekawi z zajec,to idziemy sie pytac,jak nam odpowiedz
              prowadzacego nie wystarczy to idziemy do bibloteki,jak nas to bardziej wciagnie
              to potem piszemy z tego prace licencjacka...
            • Gość: Roman Re: Do studentów częstochowskich IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:23
              Nie ma co pierniczyć-o ile kierunki techniczne są jako tako rozwinięte i można
              coś dla siebie na Polibudzie znaleźc to z kierunkami humanistycznymi jest u nas
              tragedia.Dawna WSp nie oferowała wiele-studia pedagogiczne nie przypadały wielu
              do gustu,jak i sam poziom.A wiec nie mając kasy na studiowanie czegos w czym
              czulibysmy się dobrze gdzieś tam,studiujemy tu to co musimy,co choćby w małym
              stopniu muska nasze zainteresowania.Dla pokrzepienia serc jest fakt że wogóle sa
              u nas jakieś uczelelnie,szkoda że bez różnorodności kierunków.Życie studenckie
              jest takie jakie każdy student zna,bez fajerwerków.Cóż,jeśli nie ma się kasy to
              się lubi to co się ma.
              • Gość: ciekawski Re: Do studentów częstochowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:38
                To znaczy, że nie ma w Częstochowie ciekawych kierunków na których można
                studiować? Kiedyś pewna znajoma z Pedagogiki w Szczecinie powiedziała mi, że to
                świetny kierunek bo daje taką ogólną ogładę: jest socjologia, filozofia, logika
                coś z polityki itd. U nas jest inaczej?
                • Gość: Roman Re: Do studentów częstochowskich IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:52
                  Napisałem-są lecz trzeba mieć akurat takie aspracje by studiować polonistykę czy
                  budowę maszyn wtryskujacych i podobne.Kierunki humanistyczne nie kształca
                  specjalistów,brak takowych które zapewniałyby więcej niż licencjat.Może ja głupi
                  jestem ale chciałbym bysmy kształcili
                  socjologów,politologów,geodetów,geologów,prawników,lesników i podobnych.Byłaby
                  rózmnorodnosc i zaspokajanie indywidualnych potrzeb a na razie jest tak -nie
                  lubi się matuy to się idzie na histę na Wsp.lubi się matę-to się idzie na
                  "metal"-wszystko zajebiscie uproszczone.
                  Co do przedmiotów na studiach-tu humanistycznych AJD-sa ciekawe lecz albo kadra
                  nie potrafi wyłozyć albo liczba zajęć i zaplecze niewystarczające.
                  Nie jestem malkontentem-staram się widzieć trzeźwo z nutka krytycyzmu.
                  • Gość: ciekawski Re: Do studentów częstochowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:56
                    Czyli z braku kasy studiuje się tutaj... A czy jest ktoś kto świadomie wybrał
                    Częstochowę? Na przykład dojeżdża z innego miasta.
                    • Gość: xx Re: Do studentów częstochowskich IP: *.icis.pcz.pl 28.05.05, 15:27
                      Na Politechnice jest duzo studiujacych spoza Czestochowy.
                      • Gość: Menel Re: Do studentów częstochowskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:10
                        Ciekawski no a jak myslisz????Myslisz ze tutaj studiuja osoby tylko z
                        Czestochowy i pod czestochowskich miejscowosci-ja znam ludzi z Ostrowa WLKP,
                        okolic Krakowa i Tychow
                        • Gość: xx Re: Do studentów częstochowskich IP: *.icis.pcz.pl 28.05.05, 16:14
                          Mialem kiedys osobe z Gdanska. Normalka to np. Minsk Mazowiecki, Ostrow
                          Wielkopolski, Tychy, Wodzislaw Sl. itd.
                        • Gość: ciekawski Re: Do studentów częstochowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:24
                          Oj Menel, no przecież wiem że nie tylko z Częstochowy. Ale co decyduje że
                          wybierają Częstochowę, że ona wygrywa z innymi uczelniami, na które też
                          przecież trzeba dojechać. Na przykład ci z Krakowa albo z Tychów. Przecież mają
                          inne uczelnie bliżej.
                          • Gość: Roman Re: Do studentów częstochowskich IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:41
                            Ja znam jedynie powód najazdu Kozienic na Polibudę,jeśli chodzi o innych to
                            podejrzewac moge ze kuszą ich niższe koszta utrzymania się w czewie niż w
                            Krakowie no i łatwiejsza rekrutacja na studia a potem łatwiejsze przeskakiwanie
                            z roku na rok.
                            • Gość: Menel Re: Do studentów częstochowskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:55
                              Zgadzam sie z Romanem i dodam jeszcze chec wyrwania sie z domu,przyklad kolegi
                              z Tychow-ma na Slaskuw pyte uczelni ale postanawia wyjechac,nie za daleko od
                              domu,zeby w razie czego wracac:),a;e na tyle daleko by dostac akademik lub
                              stancje:)
                              • Gość: Roman Re: Do studentów częstochowskich IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 17:05
                                Świete słowa menelu-starzy nie widzą to hulaj dusza-piekła nie ma.Rodzice
                                wysyłają dzieci do świętego miasta z mysla ze gdzie jak gdzie ale tu to wyrosną
                                na świętych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka