Dodaj do ulubionych

Wspólne propozycje hutniczych związków

IP: 82.160.62.* 30.05.05, 19:36
trochę wygórowane te żądania ,jak myślę dzięki p.Wójcikowi , z drugiej strony
jest z czego opuścić (żebysmy tylko nie zostali nie zostali na lodzie! )
Obserwuj wątek
    • ulisses_czwa Wspólne propozycje hutniczych związków 30.05.05, 19:39
      Dla mnie kpina... To juz lepiej od razu ogłoście upadłość... Daj palec a wezmą reke.. Tej huty nikt nie musi na prawde kupic, a przez głupote negocjujacyh ja straci całe miasto... No tego się nie spodziewałem po Was hutnicy... 15 lat zatrudnienia... A śmialismy się z pana wójcika :O Poza tym kary wzięte z kosmosu... Myslicie, ze jak powiecie 15 lat to zjedziecie do 10... śmiech na sali... Róbcie co chcecie... Daj Wam Boze jak najlepiej...
    • Gość: xx Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.icis.pcz.pl 30.05.05, 19:48
      Jak chcecie pojsc do Mittala, to sa to pozycje w sam raz. Zablokowac Donbas, a
      Mittal na papierze zgodzi sie na wszystko. Tak trzymac :(((
    • Gość: xx Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.icis.pcz.pl 30.05.05, 20:11
      Prawde mowiac nie dziwie sie juz ze Huta narobila prawie 1 mld dlugu - z takim
      podejsciem do gospodarowania zamiast rozwoju firmy czeka ja upadek.
      • ulisses_czwa Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 30.05.05, 20:20
        Może jak upadnie huta, to ruszy park przemysłowy... Przyjda nowe firmy, dadza nowe miejsca pracy, zdjęta zostanie hipoteka nieruchomości, a hutnicy (czego nie rozumiem - zawsze opowiadałem się za rozsadnymi negocjacjami) sami sobie wykopali grób... Pójda na bezrobocie, ewentualnie pójda pracować do Lidla.. O zwiazkowcach nie wspomnę - będą kopać rowy :|
    • Gość: AS W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 20:33
      Skończy się upadkiem z wielkim hukiem.
      • ulisses_czwa Re: W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO 30.05.05, 21:47
        Niestety... Udało sie pokonac Mittall, to teraz sami sobie podżynaja gardła... Bonus prywatyzacyjny zalezny od ilości przepracowanych miesięcy... Z kogo chcecie zrobic idiotów?? Dobrze kazdy wie, ze większośc załogi pracuje co najmniej od 15 lat - 20 lat... Myslicie, ze Ukraińcy nie umia liczyć?? Średnio to daje 5,5 tysiaca na główkę... 500 zł podwyzki ?? Myslicie, że wyrwiecie co najmniej 400 zł ?? żart... Tutaj tez umia liczyć... 15 lat gwarantowanego zatrudnienia?? Kolejny żart... A pomyślec, że bralibyscie już te 7 lat, 300 zł i 3000 bonusu, gdyby Wam dali na papierze gwarancje... A teraz wyskakujecie z "wyolbrzymionymi" propozycjami i jeszcze żadacie ogromnych kar za niespełnienie gwarancji wobec kazdego, pojedynczego pracownika !!! Zejdzcie na ziemie... Chyba nie wiecie ja sie negocjuje... Aby zarządzac firma i ją reprezentowac potrzebujecie dobrego ekonomisty, a nie przywódcy hutnika, co ma gó.. pojęcia o sprawach gospodarczych (wie jak sie tylko wytapia stal) i się łaszczy na kazde pieniądze, które się mu przykleją do rączki... Jesli oficjalnie wystapicie z takimi warunkami, to Donbas Was wysmieje... Na koniec pamiętajcie jedno - to Wy jesteście pod murem - nie Donbas... Oni jak nie kupia huty, to nic sie nie stanie... Wy jak nie sprzedacie zakładu to jecie trawe, a duzo jej rosnie wokół huty... Smacznego życze...

P.s. Czekam na komentarze JacK i aZygi :(
        • Gość: xx Re: W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO IP: *.icis.pcz.pl 30.05.05, 22:04
          I jeszcze marzy im sie jakis KS Rakow w jakiejs normalnej lidze - nie wiadomo
          juz smiac sie czy plakac.
          • ulisses_czwa Re: W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO 30.05.05, 22:06
            O RKS Raków juz się nie wypowiadam na tym forum, bo ostatnio mnie kibice pomawiali i opowiadali niestworzone historie na mój temat... Nie widziałem tego wpisu "XX" :)
            • Gość: ckmsk Re: W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 22:25
              związkowcy zejdzcie na ziemię jeśliteraz niepodpiszecie pakietu a przecierz
              Donbas daje więcej niż Mittal i my stracimy pracę to najlepiej dla was jak
              wyjedziecie z kraju bo nikt wam tego nie daruje
              • Gość: hutnik Re: W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO IP: *.zax.pl / *.zax.pl 30.05.05, 23:09
                Najlepiej oddajcie Donbasowi za dopłatą
                • ulisses_czwa Re: W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO 30.05.05, 23:11
                  Najlepiej oddajcie Mittal'owi za "wirtualne" obietnice...
                  • Gość: Donbasowskie obiet Re: W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO IP: *.21.pl / 213.199.204.* 30.05.05, 23:33
                    nice są za to pewne jak to, że wam na hucie zależy, śmiechu warte panowie.
                  • Gość: aZyga Re: W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 00:45
                    ulisses_czwa z tym panem nie dyskutuj to M.W. zostaw go nam, jemu to tylko
                    kijem przez grzbiet mozna wytlumaczyc - lepiej niech powie czy czegos dzisiaj
                    nie namieszal w Poraju.
                    • Gość: hutnik Re: W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO IP: *.zax.pl / *.zax.pl 31.05.05, 23:35
                      Kija to se możesz w swoja d... wpakować, bawi mnie to że jestem MW w waszym
                      mniemaniu
                      • ulisses_czwa Zamienił stryjek siekierke na kijek 31.05.05, 23:47
                        Tak jak mówiłem... Nic nie dało robienie z siebie pajaców... Po co był ten wyśrubowany pakiet?? Na nim w gruncie rzeczy to straciliscie... Macie 7 lat (to samo co przed), 300 zł podwyzki (to samo), kary umowne (to samo) i bonus prywatyzacyjny w plecy - tak kazdy by miał po 5000 zł.. A teraz wiekszośc dostnie po 1500 zł... Brawo chłopaki :| To sa negocjacje z głową... Dobrze, że sa inwestycje... Najwazniejsze teraz to podpisac go i ratowac hutę... Nie zwalcie tego juz bardziej...
                        • ulisses_czwa Re: Zamienił stryjek siekierke na kijek 31.05.05, 23:47
                          sorry.. srednio po 2500 zł, a nie 1500 - żle spojrzałem
                          • Gość: Ciekawe czy Re: Zamienił stryjek siekierke na kijek IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 00:18
                            Donbas wpłaci pieniądze na czas?
                • Gość: aZyga Re: W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 00:40
                  Tak M.W. z twojej pensji doplacimy Donbasowi, bo to TY wpakowale nas w to bagno
                  siedzac przez tyle lat w kieszeni dyrekcji i broniac ich interesow , a nie
                  naszych.Pamietasz jak na komisji odrzuciles sprawe prezesa S.,jak mataczyles z
                  wdrozeniami itp.?
          • Gość: Al RACOVIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:53
            Masz problem do Rakowa? Wlasciciele Donbasu wypowiadaja sie ze mogliby
            zainwestowac w Rakow. Jesli sie nie znasz to zamknij dziób.
            • Gość: xx Re: RACOVIA IP: *.icis.pcz.pl 31.05.05, 20:33
              Jestem jak najbardziej za Rakowem - ale to sie stanie tylko wtedy gdy Donbas
              wejdzie do Huty.
        • Gość: aZyga Re: W D..., GŁOWACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 00:30
          Chciales to masz - moim zdaniem tez sa wysokie, ale Donbas wcale sie nie
          wystraszyl, stwierdzili ze sa do przedyskutowania.Gdzies pisal WOJOWNIK w jakims
          poscie tylko nie wiem gdzie, a On wie co pisze, byla tez wypowiedz w RZ na ten
          temat, osoby bliskiej Donbasowi.Na pewno 15 lat nie bedzie ,ale jakby
          przeliczyli srednia wieku hutnikow to musza liczyc sie z przyjeciami ,bo w
          przeciagu 5 lat bedzie tragedia z obsadami, no chyba ze biura przerzuca na
          produkcje.Donbas zrobil maly blad , bo zdradzi sume jaka ma na pakiet socjalny i
          wystarczy policzyc ile moga dac, ale z tego co wiem (od bioracych udzial w
          rozmowach) to sa szczerzy ludzie, wywalili kawe na lawe i negocjacje nie beda
          trwaly miesiaca tak powiedzial K.Litwinow.Sama propozycja Donbasu byla dobra -
          spotkaja sie pewnie gdzie pomiedzy swoimi propozycjami.Poczekajmy do konca
          tygodnia moze zlape jakies informacje, a moze bedzie juz po zawodach :-)
          Te 30 zl za miesiac pracy jest uczciwe jako podzial tej kwoty, ale Donbas musi
          sobie policzyc ile to bedzie konkretnie i wtedy przedstawi swoja propozycje,
          moze 20zl , moze 25zl zobaczymy - jest to lepsze niz po 5000 dla kazdego.
    • Gość: hutnik Re: Paranoja "Chłopców"ze związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.05.05, 00:13
      Już widać że zależy im jedynie aby zabezpieczyć własne ty....
      Propozycja 15 lat gwarancji zatrudnienia ( tyle brakuje M Wójcikowi do
      emerytury)
      kilka tysięcy zł bonusa oraz podwyżka 500 zł.to za wielkie obciążenie dla Huty.
      Jeszcze niedawno A Gwiazda w wywiadzie mówił o podobnych warunkach jak ostatnia
      faza negocjacji z Mittal Steel+gwarancje to jest Ok.
      Teraz chodzi im chyba tylko o storpetowaniu rozmów z ZP Donbas.
      Silesia zmusiła bezprawnie Donbas do podwyższenia oferty kosztem Huty
      Częstochowa.
      A "Chłopcy" ze związków chcą dobić rządaniami nasz zakład .
      Jeśli doprowadzą do upadku zakładu to niech maja świadomość że nie będzie
      litości dla nich .
      I niech nie liczą że załoga zgodzi się na Mittal Steel.
      Juz człowiek nie ma siły na tą głupote.
      Proponuje zrobić referendum na forum i raz skończyć z tą prywatą "przywódce"
      związkową.
      Czy ci ludzie wiedzą co się dzieje na rynku pracy a występowanie z taką
      niemoralną propozycją gdy duża część ludzi w Polsce pracują cały tydzień za ok
      700zł m-c.
      Ale nasi "chłopcy" bładzą w obłokach z których szybko spadną jak już swymi
      głóp... pomysłami sprowadzą na Hutę Częstochowa nieszczęście.
      • Gość: Śmieszny z Ciebie Re: Paranoja sprzedawczyków z donbasu IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.05.05, 01:06
        człowieczek :)
        Oddajmy Donbasowi Hute i dopłaćmy, są przecież tacy wspaniali, daja wam
        banknoty do podcierania, Częstochowa się rozrośnie i będziemy miec dobrobyt jak
        na Ukrainie.
    • Gość: Hutnik Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 00:27
      Kolejny już raz przyszło nam ponownie walczyć!Nie oddamy naszej huty w łapy
      Mittala.Panowie! czas się spotkać w Poraju.
      • Gość: Wlodek Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.vf.shawcable.net 31.05.05, 04:50
        Gość portalu: Hutnik napisał(a):

> Kolejny już raz przyszło nam ponownie walczyć!Nie oddamy naszej huty w łapy
        > Mittala.Panowie! czas się spotkać w Poraju.

WASZEJ????
        To moze najpierw ...dlugi splaccie. Z WASZYCH kieszeni...
        Ktos pisal, ze MILIARD wisi.
        Moze najpierw dlugi, a potem bonusy i gwarancje. Tak bedzie uczciwiej.
        • desperato Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 31.05.05, 09:34
          ... tyle że te długi to NIE hutnicy porobili, a kierownictwo huty
          swoimi "cudownymi" inwestycjami, w dodatku często bez rozeznania rynku na
          wyroby. Więc Gościu nie zarzucaj hutnikom, że to oni "zrobili" ten dług ! Byli
          karmieni wakacjami inwestycyjnymi i "obiecaną" podwyżką per kilkaset dolarów. I
          co z tego dziś mają ?

Wracając do rozmów. Nie ma co panikować. Jestem przekonany, że gdzieś się
          spotkają i dojdzie do kompromisu. Pozwólmy im działać, co nie znaczy że nie
          należy obserwować ich poczynań "patrząc cały czas im na na ręce".
        • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:06
          Dlugi to powinno panstwo splacic jakich prezesow dawalo takie ma efekty.Przeciez
          to nie przecietny hutnik zadluzyl hute tylko zarzad ,a on byl mianowany odgornie
          to niech sobie gora teraz te dlugi wezmie.
    • Gość: rs Tak się nisko cenicie? IP: 195.116.81.* 31.05.05, 11:23
      No jak to tylko 15lat? A może by tak "poprosić" o 40 lat gwarancji płacy,
      podwyżkę o 2000 tys. Bonus prywatyzacyjny po fajnej bryczce na głowę i wczasy na
      Krymie? No dalej co wam inwencji zabrakło? Ja tu widzę, że panowie i panie ze
      związków postanowili zbankrutować hutę...
    • Gość: Janek P. Skąd te długi i dlaczego bonus? IP: *.hcz.com.pl 31.05.05, 12:19
      Długi Huty powstały podczas gakopującej inflacji za rządów Balcerowicza!
      Same kredyty Huta spłaciła do tej pory ze sporą nawiązką.
      A jeżeli chodzi o bonus, to żeby pokrył te 15% akcji, które powinny trafić do
      załogi powinien wynosić rzeczywiście około 30 tysięcy. Niech więc nikogo nie
      bulwersuje, że hutnicy chcą go w tej wysokości. Proszę przypomnieć inne
      prywatyzacje - ile pieniędzy w akcjach trafiło do ludzi, a teraz się oburzacie
      na rządania hutników? To tylko część tego co powinni dostać, wszak dzięki ich
      wyrzeczeniom ta Huta stała się jedną z najnowocześniejszych hut w Europie!!!
      • Gość: xx Re: Skąd te długi i dlaczego bonus? IP: *.icis.pcz.pl 31.05.05, 20:37
        Dlugi sa dlugami - chocby nie wiem jak powstaly.

A najnowoczesniejsza Huta w Europie to bajka. Bajki sa dobre niestety tylko dla
        dzieci.
        • Gość: aZyga Re: Skąd te długi i dlaczego bonus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 06:28
          xx dlugi sa tego kto je zrobil.A dlugi huty zrobilo panstwo , bo ono jest
          wlascicielem.Wiesz , moze dla ciebie to bajki, ale fakt jest faktem, ze takich
          slabow jak u nas nie robia w europie.Pogadaj z tymi co je przerabiaja ,
          najlepiej na rurowni ,bo tam musi byc wysoka jakos.Jak nasi im nie odleja i
          musza sprowadzac z innych hut nie tylko polskich to plakac sie chce jaka to stal.
          W normalnym panstwie za takie zadluzenie nawet prywatnej firmy , a co dopiero
          panstwowej juz ktos by beknol, ale my zyjemy w raju dla zlodziei.
    • Gość: sliwka Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.localdomain / 83.16.102.* 31.05.05, 13:12
      J to sobie myśle , że pan Wójcik wziął w łapę od Mittala i dlatego teraz
      podwyższył swoje żądania do 30 tyś!!! Ale na szczęście jeszcze sa 4 inne związki
      i mam nadzieje że one są uczciwe i łapówy nie biorą!Ludzie pospieszcie sie bo
      czas zbliża sie ku końcowi a upadłość Huty nie byłaby dobrym rozwiązaniem!!!
      Wójcik do domu!!!
    • Gość: jaCK Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.pkobp.pl 31.05.05, 14:42
      Jak zwykle ludziom się w głowach przewraca ! Gdyby mnie ktoś zaproponował takie
      stanowisko podczas negocjacji to byłoby to jego ostatnie zdanie podczas
      negocjacji ! Nie można składać propozycji, której nie można obronić ! Nie można
      żądać pakietu socjalnego, który jest skazany na pożarcie ! Ludzie przestańcie
      marzyć i zejdźcie na ziemię. Macie takich negocjatorów na jakich
      zasłużyliście ! Skoro nie potraficie ich odwołać to miejcie pretensje do samych
      siebie, że sie obudziecie w "łapskach" Mittala !

Pozdro
      • ulisses_czwa Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 31.05.05, 16:57
        Do Janek P...

Człowieku.. Cos Ci się pomyliło... Bonus prywatyzacyjny, a akcje dla pracowników to co innego... 15% akcji moze maxymalnie trafic do hutników w max. 6 miesiacach po prywatyzacji i nie moga nimi obracac przez nastepne 3 lata.. Akcje nabywaja bezpłatnie... Po przekroczeniu powyzszych terminów akcje sa płatne do nabycia... To tak dla Twojej informacji - poczytaj ustawę o komercjalizacji i prywatyzacji przedsięb. państwowych... Co do bonusu prywatyzacyjnego, to dodatek, który moze ale nie musi wypłacić przejmujacy hutę... zalezy od negocjacji pakiety socjalnego... Donbas zobowiazął sie go wypłacic zgodnie z żadaniami pracowników. Pytanie kiedy hutnicy przegna pałę... Co do "spokoju" Donbasu, to chyba logiczne... tyle sie szarpali o hute a teraz mieliby skoczyć na pracowników?? Załatwia to spokojnie zusmiecham na ustach, ze "tyle nie dadzą" i skończy sie na 8 latach gwarancji zatrudnienia, 350 zł max. podwyzki, i moze 20 zł za miesiąc pracy... Zatem wiele nie zyskacie, a zrrazicie inwestora...
        • Gość: Przecież wy macie Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.05.05, 18:29
          w głębokim poważaniu inwestora panie S. więc skąd ta nagła zmiana?
          • Gość: alex Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.05.05, 22:37
            popatrzcie na to jak szaleli zwjązkowcy w dawnym WPEC-u i co się
            stało ,patrzyli tylko jak dla siebie wyrwać jak najwęcej zdobyli g...no i
            załtwili reszte.
            • Gość: aZyga OSTATNIE WIADOMOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:23
              W Poraju maja negocjowac dzisiaj pakiet dokad sie da.Moze juz
              skonczyli?Donbasowi zalezy na czasie.O 20 jeszcze negocjowali.Pozostanie oferta
              Donbasu najprawdopodobniej, no chyba ze ktos sie zbuntuje.
              7 lat gwarancji , 300 zl podwyzki i bonus 1000 zl za piec lat pracy i po 500zl
              za kazde piec lat przepracowane w hucie, oraz wszystkie kary z tym
              zwiazane.Donbas proponuje duze inwestycje, to bedzie cos wielkiego.Juz mozna
              zauwazyc ,ze skupia sie wylacznie na hucie Cz-wa, odpuscil rurownie Jednosc.Jak
              wybuduja to co mowia to robote mamy pewna przez kupe lat, a i ludzi im braknie
              na hucie ,chyba ze biura przerzuca na produkcje.
              Jutro powinienem wiedziec wiecej szczegolow to napisze doklanie.
              Szykuje sie duza rewolucja na niektorych wymyslonych stanowiskach.
              Heee ,a M.W. zainteresowal sie stanem technicznym np. koksowni i dopytywal sie o
              nia - coz to za przemiana ?
              Pozdrawiam wszystkich ,nawet tych co mnie nie lubia :p
              • Gość: Już widzę realizac Re: OSTATNIE WIADOMOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.05.05, 23:41
                je w wykonaniu Donbasu, bede miał niezły polew z kilku osób jak będą biegać
                koło mojego smietnika, a tak się rzucały na forum, bo donbas też wam nie
                pozwoli kombinować, a to was najbardzije zaboli.
                • Gość: aZyga Re: OSTATNIE WIADOMOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:54
                  Martw sie o siebie ,bo uczciwy hutnik niema czego.
                  A tak poza tym to myslisz ,ze ludzie pojda do smietnikow ?Mi sie wydaje ,ze
                  zwiekszylaby sie przestepczosc.
                  • Gość: Zgadzam się Re: OSTATNIE WIADOMOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 12:42
                    uczciwy Hutnik nie ma się czego bać dlatego ty i ulisses tak nawalacie bo wam
                    się ukruci :)i już macie pełne gacie.
                    Co do śmietników to ci co mają honor będą grzebać ale w sumie wy go nie macie
                    więc będziecie woleli okraśc babcie jakąś niż popracować bo ona wkońcu jest
                    stara i jej sie już pieniądze nie przydadzą a wam (ulisses, azyga itp.) sie
                    należy.
                    • Gość: aZyga Re: OSTATNIE WIADOMOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:00
                      Jestes uczciwy ?I uczciwie pracujesz ? To zapraszam na galery (koksownia) -
                      jednej dniowki nie wyrobisz cwaniaczku , maocy jestes w gebie to przyjdz i pokaz
                      co potrafisz, a nie szczekasz ,ze wszyscy to nieroby tylko ty uczciwy - powtazam
                      przyjdz i pokaz co potrafisz.
                      Wiem cykor jestes - juz duzo bylo zaproszen do nas i jeszcze nikt nie skozystal.
                      • Gość: Ja mówie że tylko Re: OSTATNIE WIADOMOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 23:45
                        część jest nieuczciwa i to ona robi wszystko by Huty nie kupił żaden inwestor.
                        A bywam na Hucie częsciej niz myślisz, tlyko po co sie ujawniać skoro jedynym
                        waszym argumentem jest pięść, nie stać mnie na poruszanie się z 50
                        ochroniarzami, a dyskusja z wami to strata czasu.
                        To jak usiłowanie dyskusji z Lepperem.
                        • Gość: aZyga Re: OSTATNIE WIADOMOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 06:35
                          Naszym jest piesc? Nie, lopata i to nie w plecy tylko do reki ja
                          dostaniesz.Przerzucisz ze 20 ton w upale z ogniem na tylku to pogadamy.
                          • Gość: Zapomniałęś Re: OSTATNIE WIADOMOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 02.06.05, 09:12
                            już strasznie na forum? widizałem co robiliście w poraju po pijaku.
                            • Gość: aZyga Re: OSTATNIE WIADOMOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 00:26
                              Taaaaaa ciekawe.To chyba byles w innym dniu ,albo pomyliles nas z karczma piwna
                              kadry.
                              • Gość: Wystarczyło oglą Re: OSTATNIE WIADOMOSCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 03.06.05, 05:48
                                dać TVP 3 po 18stei...
            • Gość: Do Alexa Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:01
              Związkowcy w dawnym PESC to akurat osiągnęli co chcieli. LEADERY mająsię
              doskonale, gorzej z robolami. Narazie na urlopach ze wskazaniem na....... To
              samo będzie w hucie - wspomnicie moje slowa naiwni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
          • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:26
            Przecież wy macie IP: *.21.pl / 213.199.204.*
            A to do kogo bylo i o co biega ?
            Bo jakby to S mialo znaczyc Solidarnosc to rozumie , ale stylistycznie nie pasuje.
    • Gość: jagryf Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:29
      O godz 19 trwaly jeszcze negocjacje pakietu chociaz mialy trwac do 17 Donbas
      zazadal aby trwaly do oporu Ostateczna propozycja Donbasu to 300zl podwyzki
      gwarancja zatrudnienia na 7 lat (gwarancja ilosci stanowisk - co przy brakach w
      obsadach moze oznaczac przyjecia na hute) bonus prywatyzacyjny zalezny od lat
      pracy 1000zl do 5 lat 1500zl do 10 lat 2000zl do 15 lat 2500zl do 20lat itd...
      Prawdopodobnie dojdzie do podpisania pakietu bo Donbas przedstawil pakiet
      inwestycyjny na 7 lat gwarantujacy rozwoj huty i zapewnienie pracy na nastepne
      lata ( np: budowa wielkiego pieca , dwie nowe baterie koksownicze to przyklady
      jest tego wiecej) zgadza sie na wszystkie kary za niedotrzymanie pakietu .
      Zdziwic moze postawa Wojcika -chyba sie nawrocil ????? nie robi problemow . Nie
      mam informacji czy juz doszlo do podpisania jak tylko bede cos wiedzial to
      natychmiast dam informacje .
      • Gość: heh jagryf =aZyga IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.05.05, 23:42
        pozdrawiam
        • Gość: aZyga Re: jagryf =aZyga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:46
          To sie koles grubo mylisz.Jakbys byl chociaz troszke ,ale to troszke kumaty to
          potrafilbys znalesc nas w sieci.My w przeciwienstwie do wielu innych nie
          zmieniamy nicka jak rekawiczki.Jestes dyletantem w tej dziedzinie i tyle -
          ciekawe kto naciska ci te wszystkie "czarodziejskie przyciski", bo sam to pewnie
          potrafisz................. (autocenzura).
          • Gość: Widząc identyczny Re: jagryf =aZyga IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 12:39
            tekst pod dwoma nickami to chyba świadczy o tym, że to sama osoba.
            Po co mam was szukać skoro wiem kim jesteście? A sam potrafie troszke więcej
            niż tylko kogoś postraszyć...
            • Gość: aZyga Re: jagryf =aZyga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:36
              No to myslec juz nie umiesz - po co umieszczalbym takie same teksty - debil
              jestes czy co ?
              • Gość: raczej ty jesteś Re: jagryf =aZyga IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 23:42
                skąd mam wiedzieć po co to zrobiłeś :/
            • Gość: aZyga Re: jagryf =aZyga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:44
              jak wiesz to podaj chociaz imiona cwaniaczku
              • Gość: Twoje to przygłup Re: jagryf =aZyga IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 23:48
                a twoich koleżków pedzie.
                • Gość: aZyga Re: jagryf =aZyga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 06:15
                  No to wystarczy, do twojego poziomu sie nie znize.Powodzenia i zalatw sobie
                  prace w PHS u swojego idola - tylko slazakom nie mow , ze go lubisz
                  ..|..
                  • Gość: Niesamowite, Re: jagryf =aZyga IP: *.21.pl / 213.199.204.* 02.06.05, 09:30
                    ale pewnie nie wiesz, że Dąbrowa Górnicza to Zagłębie, tak więc Ślązaków
                    niewielu, to moge krzyczeć do nich ile wlezie.
                    Zresztą nikt nie ma obowiązku pracy jak mu nie odpowiada, ty też możesz odejść
                    jak ci internetu w pracy nie dają.
                    • Gość: aZyga Re: jagryf =aZyga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 00:24
                      Ta moze i wiem ,ale wiem ze cz-wa tez jest w woj.slaskim i co z tego ?To jest ,
                      zreszta gadac mi sie z toba nie chce..|..
                      • Gość: To wyjdź Re: jagryf =aZyga IP: *.21.pl / 213.199.204.* 03.06.05, 05:49
                        , przecież nikt cie do pracy w Hucie nie zmusza.
      • Gość: a...a Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 07:42
        Tylko nie zapomnij napisać bo to forum czyta bardzo dużo ludzi i ci co nie mają
        informacji - czekają. A w to "jego" nawrócenie nie bardzo wierzę - albo się boi
        albo kombinuje - lepiej żeby było to pierwsze.
        • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:49
          Bede pisal po 22, bo ide do roboty na 14, ale w pracy puscimy wici gdzie sie da.
          • Gość: xx Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.icis.pcz.pl 01.06.05, 10:25
            Trzymam kciuki za Hute - to daje nadzieje ze sa na Hucie ludzie aktywni i
            zdrowomyslacy. Los Huty i jej rozwoj jest wazny dla calego miasta.

Rowniez dla Politechniki - kiedys sporo absolwentow PCz, rowniez po
            Informatyce, trafialo do pracy na Hucie. W ostatnich latach praktycznie nie
            znam takich przykladow - nie bylo mozliwosci zatrudnienia, a moze tez place
            byly niespecjalne. Jesli bedzie rozwoj Huty, rowniez to sie zmieni.

Pozdrawiam,

• Gość: To z pracy nie Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 12:45
            możesz pisać? Dlaczego, nie rozumiem, przecież ci sie należy 8 godzin wolnego w
            trakcie 8mio godzinnego dnia pracy bo cieżko pracujesz z kolegami myśląc jak
            coś wywieźć bo przecież należy się dom i dobry samochód.
    • Gość: jaCk Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.pkobp.pl 01.06.05, 10:30
      Powoli kończy się najdłuższy i najdziwniejszy przetarg III Rzeczpospolitej !
      Pokazał on jednak, że korupcja i kumoterstwo jest w Polsce na porządku
      dziennym. Całe szczęście, że w tym wypadku "łapówkarze" poniosą klęskę. Mam
      nadzieje, że ludzi którzy się skompromitowali odejdą w niesławie, a huta pod
      nowymi rządami zacznie sie rozwijać. Chyba, że "Hydra" znowu podniesie głowę,
      bo nie chce mi się wierzyc, że Mittal tak łatwo odpuści tym, którzy wzieli w
      łapę, a efektów nie ma !
      Pozdro
      • Gość: Narazie przydupasy Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 12:47
        Litwinowa za hrywienki dorbze działają.
        Miłego dnia sprzedawczyki (aZyga,ulisses, jack i kilka innych nicków tych
        trzech kolesi).
        • Gość: jaCk Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.pkobp.pl 01.06.05, 13:09
          Kolejna zawiedziona panienka Mittaja ! Wolełbyś całować hindusa w dupę niz
          uczciwie pracować !? Jak można pisać takie bzdury jak ta panienka ? Musisz
          sobie popuścic berecik z antenką, bo cię cisnie główka ! I poproś młodszą
          siostrę, aby przestała cie bić po głowce !
          • Gość: A myślałem że Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 13:41
            w twoim wieku się poważnieje, a jednak się myliłem wierząc w Ciebie. Jeśli
            lubisz panienki z DK-1 to twoja sprawa i mnie nic do tego, to wolny kraj, z
            tatusiem jeździsz?
            • Gość: jaCk Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.pkobp.pl 01.06.05, 14:37
              Jak Bóg kogoś do siebie wzywa to najpierw mu rozum odbiera ! Mam nadzieję
              malutka, że z tobą też tak jest ! Uważaj bo hindus ma na ciebie ochotę ! Mam
              nadzieje, że nastepny post od ciebie będzie merytoryczny i rzeczowy ! Jesli nie
              to znaczy, że miałem rację !
              • Gość: Nudny jesteś z tym Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 15:12
                powtarzaniem się, zacznij pisać coś konkretnego bo już przysypiam.
                Naszęscie to nie ty decydujesz kto ma racje, bo ona jest tylko jedna i nie masz
                na nią monopolu.
                Rzeczowe argumenty i tak do ciebie i twoich kolegów nie przemawiają... a zwykli
                Hutnicy już zaczynają się bać co będzie jak wejdzie mafia z Ukrainy, ale akurat
                zdanie ludzi jak ktoś od was napisał macie gdzieś, bo "nie liczy się zdanie
                milczącej większości".
                • Gość: xx Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.icis.pcz.pl 01.06.05, 15:17
                  Ci ktorych obrzucasz wyzwiskami pisza rzeczowo i maja konkretne argumenty.
                  Widac ze to absolutnie normalni ludzie ktorym lezy na sercu dobro Huty.
                  Nie obowiazkowo sa nawet jej pracownikami.

U Ciebie, ktory wystepuje pod kilkoma nickami, sa tylko wyzwiska i brak
                  argumentow.

Byl tutaj kiedys takisobiepan ktory tez wypowiadal sie w ten sam sposob.
                  • Gość: Widać nie przeczyt Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 15:49
                    ałeś nawet jednego posta kolegów, ile tam zawiści i wyzwisk, kazdy kto opanował
                    czytanie sam to widzi, więc nie wciskaj takich bzdetów bo jeszcze ktos uwierzy.
                    • Gość: xx Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.icis.pcz.pl 01.06.05, 15:56
                      Dobrze kojarze posty ulisessa i aZygi - jeden nie jest zwiazany z Huta, a drugi
                      tam pracuje.

ulisses ma swoj temperament, ale pisze rzeczowo.
                      aZyga z kolei przywraca wiare w to ze pracownikom Huty rzeczywiscie zalezy na
                      przyszlosci swojego zakladu i sa w stanie sami aktywnie zadbac o te przyszlosc.
                      • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 06:41
                        Tak - dokladnie ja robie na hucie z jagryfem natomiast Uli nie jest zwiazany z
                        huta, zreszta tak samo jak jaCk, ale On jest nawet z innego miast.
                    • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:06
                      Bo ile razy mozna pisac ,skoro taki ktos jak ty i tak nic nie rozumie , a moze
                      rozumie tylko kieszen ciazy ?
                      • Gość: Kwestia rozumienia Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 23:50
                        jest sporna, ja rozumiem, natomaist wasza paczka jest bezmózga więc co możecie
                        rozumieć.
                • Gość: jarek 30 Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:15
                  koleś jedzi do indii bykom jaja chuśtać nie w normalnym kraju ludzi denerwować
                  dupolizie mintaja :)
                  • ulisses_czwa Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 01.06.05, 16:41
                    Dzieki xx za miłe słowa. To prawda, głosze nie raz radykalne opinie idace w parze z ostrym temperamentem... Prawdą tez jest, ze nie jestem hutnikiem czy też zwiazkowcem z nią zwiaznym w zaden sposób. Zalezy mi na jak najlepszym bycie huty, poniewaz to ona w tej chwili stanowi (i wczesniej tez stanowiła) o sile i rozwoju miasta... Z samych podatków od nieruchomości miasto zarobiło 8 mln zł.... To chyba troche pieniędzy... Jesli będzie dobrze funkcjonowała (zatrudnia 4.500 osób) to polepszy się tez los ludzi w mieście, co przekłada się na nowe miejsaca pracy i atrakcyjność gospodarczą maista... Ruszy park przemysłowy, wejda nowi inwestorzy, miasto będzie otrzymywac systematycznie nalezne podatki, uczelnie nie będa kształciły mgr-ów/inż-ów do pracy w lidlu i albercie... To wieksza szansa na rozój miasta pod wzgledem infrastruktury - większa w miescie liczba specjalistów-inzynierów np. centrum badawcze TRW... Zatem nie rozumiem osób działajacych na szkodę huty i podnoszenia krzyku, że to tylko sprawa hutników, a szarym ludziom to obojetne... Taki mittal steel (celowo pisze z małej :P) pokazał co potrafi w PHS... Donbas powinien otrzymac szanse, jesli tylko realizuje zawarte postanowienia. Mittal, chciał kupic hute za marne grosze i zrobic z pracowników niewolników... zapomniał się - Polska to nie Indie, a Częstochowa to nie Kalkuta :)
                    Zatem jeszcze raz przypomnę... nie mam żadnego interesu finansowego w tym co mówie, nikt mnie nie sponsoruje, a pisze z własnej nie przymuszonej woli... Nie jestem zwiazny z hutą w żaden sposób... Zyskiem dla nas, jest dobro huty, które wypłynie w sposób pośredni (drobny przykład: polepszyła sie koniunktura na stal, huta zarobiła - ludzie mieli atrakcyjny Dzień Hutnika [koncerty, sztuczne ognie itd.]) ... Przyzwyczaiłem sie juz do rzucania w moja stronę obelg, wyzwisk i pomawiania o rózne wymyslone sprawy za to, ze mam często inne zdanie od osób, które nie mają rzeczowych argumentów - mam na mysli post niejakiego, nieznajomego mi "kk", próbujacy mnie oczernić w temacie o RKS...

Pozdrawiam wszystkich ludzi dobrej woli...
            • Gość: jarek 30 Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:09
              koleś i ty jeszcze zyjesz?
              • Gość: jaCk Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.pkobp.pl 01.06.05, 16:14
                Na zgubę hindusa i jego lizusów ! Pozdro dla wszystkich myślących !
              • Gość: jarek 30 Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:17
                to wszystko się tyczy koleśi z IP: *.21.pl / 213.199.204.* tego dupoliza
                mintaja
                • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:14
                  Jarek jak myslisz zaprosimy ulisses_czwa i jaCk na jakies dobre piwo po wszystkim?
                  Jagryf jest za ,trzeba poznac osobiscie ludzi ,ktorzy nie patrza tylko na Swoj
                  interes, ale ogolne dobro.Tym od M.W. tego brakuje ,nie no ja tez jeszcze jestem
                  od niego, ale ja to zupelnie inna bajka :p
        • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:54
          Nudny juz jestes frajerze, a nicka zawsze i wszedzie mam takiego samego tak samo
          jak pozostali :p
    • Gość: jaCK Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.pkobp.pl 01.06.05, 14:53
      Tego chciał Wójcik i jego pupilki !

Spada produkcja w Mittal Steel Poland

01.06.2005 08:02

W ciągu czterech miesięcy 2005 r. Mittal Steel Poland, koncern skupiający
      cztery huty, wyprodukował 1,7 mln ton stali, czyli o 0,4 mln ton mniej niż w
      analogicznym okresie roku ubiegłego.

- Radykalny spadek produkcji to efekt dekoniunktury na rynku stalowym. W drugim
      kwartale ta tendencja się utrzyma - mówi Jerzy Podsiadło, wiceprezes Mittal
      Steel Poland.

20 czerwca zostanie wyłączony duży piec w Hucie Katowice i rozpocznie się jego
      kapitalny remont - napisał "Puls Biznesu".

Mam nadzieję, że nie pozwolicie sie przjąć Mittalowi !

• Gość: No to wkońcu Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 15:14
        Mittal ora Hutę Katowice, czy robi kapitalny remont np: wielkiego pieca jak sam
        napisałeś.
        Zdecyduj się bo już nic nie można zrozumiec z twoich twórczych tekstów.
    • Gość: jaCk Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.pkobp.pl 01.06.05, 14:57
      Hutnictwo w liczbach

01.06.2005 11:06 - wnp.pl (Renata Dudała)

W 2004 roku polskie huty wyprodukowały ok. 10,6 mln ton stali. Ten znaczący w
      porównaniu z rokiem 2003 wzrost produkcji był możliwy dzięki wyjątkowo dobrej
      koniunkturze na międzynarodowym rynku stali.

Pierwszy kwartał bieżącego roku przyniósł głęboką korektę, co widać m.in. po
      wynikach produkcji stali. W pierwszym kwartale tego roku produkcja stali
      surowej spadła w Polsce o 13,5 proc. Produkcja stali w kwietniu była niemal o
      30 proc. mniejsza niż rok temu.

Zmieniły się także ceny. Obecnie stal jest tańsza o ponad jedną czwartą w
      porównaniu z cenami sprzed roku. W 2004 roku za tonę większości rodzajów
      wyrobów stalowych trzeba było zapłacić ponad 2,5 tys. zł. Po spadku cen, tona
      prętów zbrojeniowych, wykorzystywanych m.in. w budownictwie, kosztuje 1600 zł,
      podczas gdy rok wcześniej trzeba było zapłacić 1100 zł więcej.

Jeśli chodzi o ceny blach gorącowalcowanych i zimnowalcowanych używanych na
      potrzeby branży AGD oraz przemysłu motoryzacyjnego - to w pierwszym kwartale
      tego roku poziom cen się ustabilizował. Za blachy gorącowalcowane w kręgach
      płaci się obecnie na rynku unijnym od 620 do 650 dolarów za tonę.

Analitycy prognozują powolny wzrost cen stali. Ich zdaniem temu wzrostowi
      sprzyjać będzie polepszająca się koniunktura na stal.

Ubiegły rok przyniósł poprawę sytuacji finansowej sektora hutniczego. Przychody
      polskich hut wyniosły w ubiegłym roku 23,6 mld zł, a koszty ich działalności
      zamknęły się kwotą 20,9 mld zł. Rentowność netto wyniosła, zatem 9,5 proc. Huty
      zarobiły "na czysto" ok. 2,25 mld zł. To najlepszy wynik od ośmiu lat.
      Jednocześnie zmniejszyły się zobowiązania (o prawie 12 proc. do 5,4 mld zł), a
      wzrosły należności (o 37 proc. do 2,7 mld zł). Bilans handlu zagranicznego jest
      także zadawalający, zważywszy, że 65 proc. polskiego eksportu trafia na
      wymagające rynki Unii Europejskiej.

A tak może być jeśli będzie inny inwestor niż Mittal !

• Gość: jaCK Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.pkobp.pl 01.06.05, 15:53
      My zwalniani hutnicy z Huty Królewskiej pozdrawiamy ciebie Wójcik ! Jutro
      przyjedziemy do ciebie, abyś nakarmił Mintajem NASZE DZIECI ! To samo mogło być
      w Hucie Częstochowa !

Królewska z grupy Mittala chce zwolnić ok. 15 proc. załogi

Około 15 proc. spośród zatrudniającej 760 osób załogi Huty Królewskiej w
      Chorzowie ma wkrótce stracić pracę. Ostateczna wielkość redukcji zatrudnienia
      ma być znana w piątek. Prawdopodobnie liczba zwalnianych zostanie zmniejszona z
      planowanych ponad 140 osób (19 proc. załogi) do ok. 110 osób.

"Trwają negocjacje ze związkami zawodowymi. Wiele wskazuje na to, że
      redukcja zatrudnienia będzie mniejsza niż pierwotnie planowano. Sytuacja
      rynkowa wyklucza jednak całkowitą rezygnację ze zmniejszania zatrudnienia" -
      powiedział w środę PAP rzecznik koncernu Mittal Steel Poland, w którego grupie
      jest huta, Andrzej Krzyształowski.

Konieczność zwolnień zarząd huty tłumaczy głównie zmniejszeniem zamówień na
      wyroby produkowane przez tzw. walcownię średnio-małą. W ubiegłym roku, gdy
      trwała koniunktura na wytwarzane tam pręty, kątowniki i teowniki, produkcja
      szła pełną parą, a hucie rosła w tym zakresie duża konkurencja.

W końcu ubiegłego roku rozpoczął się spadek popytu, a magazyny producentów
      zapełniły się niesprzedanymi wyrobami. Z powodu ograniczenia produkcji część
      załogi Huty Królewskiej nie pracowała, będąc na tzw. postojowym. W ubiegłym
      roku huta sprzedała ok. 10 tys. ton wyrobów z tej walcowni; w tym roku będzie
      to dwukrotnie mniej.

Związkowcy z Huty Królewskiej przyznają, że sytuacja rynkowa pogorszyła
      się, ale decyzje pracodawcy uważają za zbyt drastyczne.

"Wszystkie związki zawodowe były zaskoczone decyzją pracodawcy, bo ubiegły
      rok firma zakończyła wynikiem dodatnim. Problem istnieje, nie wszystkie
      walcownie są w pełni obłożone. Jednak nie spodziewaliśmy się, że decyzja
      pracodawcy będzie aż tak drastyczna" - powiedział szef "Solidarności" w hucie
      Jan Zawisło.

Związkowcy walczą o zmniejszenie skali zwolnień i zastanawiają się, w jaki
      sposób pomóc osobom, których nie uda się uchronić przed zwolnieniem. "Liczymy
      na Powiatowy Urząd Pracy i szkolenia zawodowe w takich kierunkach, by
      pracownicy jak najszybciej zdobyli nowe umiejętności i podjęli pracę" - dodał
      Zawisło.

Zwalniani pracownicy otrzymają standardowe odprawy przewidziane w kodeksie
      pracy. Spółki zależne koncernu Mittal Steel Poland nie zostały objęte pakietem
      socjalnym, podpisanym po przejęciu Polskich Hut Stali przez Mittala (wówczas
      koncern LNM).

Huta Królewska to spółka powołana pięć lat temu dla uratowania upadającej
      Huty Kościuszko w Chorzowie. Przejęła wówczas jej produkcyjną część, w spółce-
      matce pozostawiając m.in. zbędny majątek. Upadła Huta Kościuszko ma 48 proc.
      udziałów w Hucie Królewskiej, a 52 proc. należy do Mittal Steel Poland.

Pozdro dla hutników z Czstochowy !
    • Gość: hutnik000 Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:39
      pakiet podpisany!:) 10 lat gwarancji, 350 zł podwyżki, i 16 zł bonusu za każdy
      miesiąc!
      • Gość: xx Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.icis.pcz.pl 01.06.05, 21:49
        Czy to juz pewne ?

Szybko sie uwineli.

• Gość: hutnik000 Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:57
      Wiadomość prosto z Poraja.

• Gość: !!! Mittal kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:07
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,2742005.html
        Mittal Steel zarzuca ukraińskiemu Donbasowi poważne złamanie procedury w
        sprawie kupna Huty Częstochowa. I żąda od ministra skarbu, by zakłady sprzedano
        właśnie jemu

"Gazeta" dotarła do listu, który jeden z szefów Mittal Steel Sudhir Maheshwari
        przygotował dla wiceministra skarbu Stanisława Speczika, zajmującego się
        sprzedażą częstochowskich zakładów.

Jak na korespondencję firmy z rządem list jest ostro sformułowany. Maheshwari
        wypomina resortowi skarbu, że nie odpowiedział na pierwszy list Mittala
        dotyczący rzekomych nieprawidłowości, jakich miał się dopuścić Donbas. Obie
        firmy walczą o hutę już prawie dwa lata.

Teraz holendersko-brytyjsko-hinduski koncern dorzuca kolejne oskarżenia.
        Zarzuca, że Donbas na boku (poza oficjalną procedurą przetargową) skupuje
        wierzytelności Huty Częstochowa (HCz). Tymczasem obie firmy (Mittal i Donbas)
        miały się zobowiązać, że w ten sposób nie będą próbowały przejąć kontroli nad
        hutą.

Mittal domaga się od rządu, by zapobiegł takim działaniom. Dodaje jednocześnie,
        że jego oferta jest wciąż aktualna - ponad 1,252 mld zł za hutę. Mittal
        ostrzegł też, że odda sprawę do sądu, jeżeli Ukraińcy nie zaoferują takich
        samych warunków (albo lepszych) i wygrają licytację.

Donbas nie chciał wczoraj ustosunkowywać się do zarzutów Mittal Steel

Z tego co wiem to Donbas podwyzszyl oferte wiec o do czego sie doczepia mittal
        mam nadzieje ze to nie przeszkodzi Donbasow .
        • Gość: wojownik Re: Mittal kontratakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 00:28
          Mintaj może nas pocałować tylko w dupe, myślą sobie k....y, że będą nami
          manipulwoać?!!! Totalna bzdura - wygrał Donbas i kropka!!!
          W Warszawie wiedzą kogo chce załoga Huty!!!
      • ulisses_czwa Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 01.06.05, 22:07
        Jeżeli to prawda, to duzy sukces... Stało sie tak jak przewidywałem - max 320-350 zł podwyzki, do 10 lat i połowa tego co zadaliście z bonusu prywatyzacyjnego - czyli 16 zł za miesiąc... Teraz trzeba poczekac na ofijalne oswiadczenie... W końcu częstochowski przemysł ruszy z miejsca!!! :) Jesli wiecie cos o inwestycjach to napiszcie... Bardzo ważne jest postawienie wielkiego pieca... Czekamy na szczegóły
        • jagryf Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 01.06.05, 23:17
          Nie znam szczegolow inwestycji ale pewne jest ze beda stawiac wielki piec
          (prawdopodobnie w rejonie Rakowa przy stalowni) a jezeli chodzi o baterie
          koksownicze to dopiero po stwierdzeniu stanu aktualnie pracujacych zapadnie
          decyzja o dobudowie trzeciej bateri albo budowie dwoch ale nowszego typu (ale
          chyba bedzie to drugie rozwiazanie bo te co sa juz dlugo nie pociagna)
        • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:21
          Tez to slyszale ,ze podpisali , ale nie z mojego pewnego zrodla, a tylko w to
          uwierze, no i w oficjalne ogloszenie.
          Wielki piec ma prawdopodobnie byc, bo po co stawialiby dwie nowe baterie :p
          O wielkim piecu mowili juz rok temu.
          Fak mintaj
          • ulisses_czwa Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 01.06.05, 23:37
            Jesli chodzi o piwko w ramach świetowania, to jesli zostane zaproszony to "no problem" ;) Oby było tylko co swietować... Czekamy na oficjalne info... Mintaj nie spi... Wielki piec i baterie - nieżle brzmi... Mintaj by rozebrał hute do gołego... A zobowiąznia wobec Skarbu Państwa wyprowadzałby do rajów podatkowych...

Fak mintaj!
            • jagryf Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 01.06.05, 23:49
              zaproszenie aktualne zaraz bedzie adres do kontaktu
            • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:54
              uuu9@gazeta.pl
              kontakt pod tym adresem - zostaw swoje namiary : tlen, GG, email
              • ulisses_czwa Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 01.06.05, 23:57
                Poszło na powyzszego maila :)
            • Gość: No to już nie Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.06.05, 23:59
              rozumiem, jack pisze że są remotny w Hucie Katowice, a przecież mieli zaorać bo
              sie zwróciła??? to ktoś tu kłamie.
              • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 00:05
                Przestan robic z siebie kretyna i czytaj dokladnie, a i zobacz ilu ludzi wyslali
                na bezplatne urlopy w hucie katowice i dopiero zabieraj glos
              • ulisses_czwa Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 02.06.05, 00:08
                Wygasza piec na HK pod pozorem remontu i bedzie po wszystkim... Pozniej powiedza, że nie maja kasy na niego... Chyba logiczne...
                • Gość: Chyba logiczne Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 02.06.05, 00:19
                  panie S. że zawsze się szuka dziury w całym, slyszałem swoja drogą że wśród was
                  nawet donbas jest be. Ciekawe z czego to wynika.
                  • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 00:28
                    hehehehehehehe fajnie bladzisz jak malpa we mgle.Napisz jeszcze kto jest kto to
                    sie posmiejemy.
                    Zobacz cymbale , o ktorej godzinie pisane byly posty, a o ktorej skonczyly sie
                    rozmowy - ale napisz to sie posmiejemy, tym bardziej ,ze grono rozszyfrowanych
                    nickow powieksza sie - my wiemy kto jest kto, a ty g...... wiesz :p
                    • Gość: Mówię o czymś Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 02.06.05, 00:36
                      innym a ty o czymś innym, ale skoro nawalony z roboty wracasz to mnie to nie
                      dziwi, jak narazie to wy wiecie kim jestem bo mnie namierzyliście <buuuahahahah>
                      • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 06:06
                        Ty to mi latasz, wiesz gdzie? A po co mam namierzac cos takiego glupiego?
                        Wiem tylko kto to jest M.W. ,bo sam sie wygadal przypadkowo.Oceniasz po sobie
                        ,skoro ty wracasz nawalony z pracy to juz wszyscy musza tak wracac, ale skonczy
                        sie juz to picie i opie...... w pracy, jeszcze troszeczke i dobiora sie do
                        twojego dupska.Pozdrowienia :p i zycze ,abys wyladowal u nas to zobaczysz czy
                        bedziesz mial sile nawalic sie po pracy.
                        • Gość: aZyga Jest OFICJALNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 06:53
                          Ukraiński Związek Przemysłowy Donbasu (ZPD), który dostał wyłączność na
                          negocjacje w sprawie prywatyzacji Huty Częstochowa, zakończył w środę późnym
                          wieczorem kolejną turę rozmów z Międzyzakładowym Komitetem Negocjacyjnym.

Ustalono w nich zasadnicze warunki pakietu socjalnego - poinformował PAP szef
                          komitetu Andrzej Gwiazda.

Przedstawiciele ZPD uzgodnili ze związkami następujące warunki warunki:
                          dziesięcioletnią gwarancję zatrudnienia dla wszystkich hutników, po 350 zł
                          podwyżki, bonus prywatyzacyjny uzależniony od stażu pracy np. dla hutników
                          pracujących 20 lat ok. 3,8 tys., indeksację płac o roczna inflację, nagrody
                          świąteczne w wysokości 10 procent średniej płacy w hucie - relacjonował Gwiazda.

Bardzo istotnym jest - dodał - że Donbas zobowiązał się do utrzymania
                          zatrudnienia na obecnym poziomie przez 10 lat co oznacza, że w miejsce
                          odchodzących np. na emeryturę będą przyjmowani nowi pracownicy. ZPD zgodził się
                          na kary za ewentualne niewywiązanie się z gwarancji zawartych w pakiecie pakietu
                          socjalnego.

Zdaniem szefa komitetu związkowego, rozstrzygnięto najważniejsze kwestie. W
                          czwartek zostały do omówienia drobne sprawy, ale wiadomo już, że zapisy pakietu
                          jutro przedstawione zostaną do opracowania zespołom prawników obydwu stron.

Gwiazda wyraził nadzieję, że uda się dotrzymać terminu określonego przez Donbas
                          i w tym tygodniu zakończyć negocjacje podpisaniem pakietu.

ZPD porozumiał się już z Ministerstwem Skarbu na temat ostatecznej wysokości
                          kwoty oferowanej za hutę. Do 13 czerwca Donbas jest zobowiązany do
                          przedstawienia gwarancji bankowej na zapłatę pełnej ceny, a do 17 czerwca do
                          parafowania umów sprzedaży udziałów.

Wcześniej wyłączność negocjacyjną na zakup Huty Częstochowa miał Mittal Steel.
                          Początkowo jej termin upływał 29 kwietnia, ale został przedłużony do 13 maja.
                          Mittal Steel nie udało się jednak wynegocjować pakietu socjalnego z załogą Huty
                          Częstochowa.
                        • Gość: Nie mam zamiaru Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 02.06.05, 09:19
                          cie naśladować, jak zaczniesz pracować to nie będziesz miał siły pisać bzdur na
                          forum.
                          I ciągle nie odpisałęś czemu z rpacy nie piszesz, przecież ci się należy.
                          • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:16
                            Czemu nie pisze z pracy? Bo mi internetu do lopaty nie podpieli.
                          • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:29
                            To widac ,ze ty nigdy praca sie nie schanbiles, skoro takie bzdury piszez.
                            Pozdrowienia i milego dnia, abys hindusow tylko na swojej drodze spotykal.
                            • Gość: Juz widze jak prac Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 02.06.05, 16:48
                              ujesz przy łopacie.
                              Chyba cie kolega z pracy przapadkiem w główke trafił i masz taką fantazję.
                              Hindusów sie nie boje tylko idiotów takich jak wy, bo głupota jest nieuleczalna.
                              • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 00:07
                                Koles nie robisz na hucie to co mozesz wiedziec.Robisz lewe interesy i zal dupe
                                ci sciska ,ze sie utna jak wejdzie Donbas ..|..
                                • Gość: Najchętniej ciebie Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.21.pl / 213.199.204.* 03.06.05, 05:53
                                  sprzedam do agencji towarzyskiej w Berlinie, to będzie interes mego życia,
                                  tylko czy spodoba się to Gorylom z pobliskiego Zoo, bo mogą nie być zadowolone
                                  z twoich usług bo za dużo gadasz zamiast robić.
                    • Gość: wojownik Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:33
                      Chłopaki - ja jestem, żyję!!! Wszystko jest na dobrej drodze!!! Słyszycie co
                      wyprawia mintaj - juz zwalnia ludzi. Nas może pocałowac w d....ę!! My będziemy
                      do końca walczyć do dobro naszej załogi. Negocjacje są na dobrej drodze. Pan
                      Litwinow - to gość!!! Nie śniło się nikomu o takim PAKIECIE.Musimy czekać
                      spokojnie, i spokojnie się przygladać, mogą niektórzy się zagotować ze
                      wściekłości. Mintaj napewno będzie miał kłopoty w PHS. Zobaczcie nawet nie
                      czekał ze zwolnieniami, ale juz zwalnia - są komunikaty w radiu!!!
                      Chłopaki bądźcie dobrej myśli, po malutku idziemy do przodu!!!
                      • jagryf Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 02.06.05, 23:42
                        gdzie jestes dzwonie do ciebie
    • Gość: aZyga Jest OFICJALNA wiadomosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 06:55
      Ukraiński Związek Przemysłowy Donbasu (ZPD), który dostał wyłączność na
      negocjacje w sprawie prywatyzacji Huty Częstochowa, zakończył w środę późnym
      wieczorem kolejną turę rozmów z Międzyzakładowym Komitetem Negocjacyjnym.
      Ustalono w nich zasadnicze warunki pakietu socjalnego - poinformował PAP szef
      komitetu Andrzej Gwiazda.
      Przedstawiciele ZPD uzgodnili ze związkami następujące warunki warunki:
      dziesięcioletnią gwarancję zatrudnienia dla wszystkich hutników, po 350 zł
      podwyżki, bonus prywatyzacyjny uzależniony od stażu pracy np. dla hutników
      pracujących 20 lat ok. 3,8 tys., indeksację płac o roczna inflację, nagrody
      świąteczne w wysokości 10 procent średniej płacy w hucie - relacjonował Gwiazda.

Bardzo istotnym jest - dodał - że Donbas zobowiązał się do utrzymania
      zatrudnienia na obecnym poziomie przez 10 lat co oznacza, że w miejsce
      odchodzących np. na emeryturę będą przyjmowani nowi pracownicy. ZPD zgodził się
      na kary za ewentualne niewywiązanie się z gwarancji zawartych w pakiecie pakietu
      socjalnego.

Zdaniem szefa komitetu związkowego, rozstrzygnięto najważniejsze kwestie. W
      czwartek zostały do omówienia drobne sprawy, ale wiadomo już, że zapisy pakietu
      jutro przedstawione zostaną do opracowania zespołom prawników obydwu stron.

Gwiazda wyraził nadzieję, że uda się dotrzymać terminu określonego przez Donbas
      i w tym tygodniu zakończyć negocjacje podpisaniem pakietu.

ZPD porozumiał się już z Ministerstwem Skarbu na temat ostatecznej wysokości
      kwoty oferowanej za hutę. Do 13 czerwca Donbas jest zobowiązany do
      przedstawienia gwarancji bankowej na zapłatę pełnej ceny, a do 17 czerwca do
      parafowania umów sprzedaży udziałów.

Wcześniej wyłączność negocjacyjną na zakup Huty Częstochowa miał Mittal Steel.
      Początkowo jej termin upływał 29 kwietnia, ale został przedłużony do 13 maja.
      Mittal Steel nie udało się jednak wynegocjować pakietu socjalnego z załogą Huty
      Częstochowa.
      No teraz moze pojdzie szybciej :p
      • ulisses_czwa Re: Jest OFICJALNA wiadomosc 02.06.05, 11:14
        W końcu wszystko sie wyklarowało... Pozostały formalności do spełnienia, zatem pakiet mozna uznać za podpisany - czekamy tylko na formalne podpisy... Bardzo cieszy opcja - hutnik idzie na emeryture to zastepuje go młody... Teraz piłeczka po stronie Techników i Politechniki... Tylko one moge odpowiednio przygotowac młodą kadrę :) To takze oznacza spadek bezrobocia w naszym mieście, bo hutników, którzy sa blisko emerytury jest chyba sporo... Nie skonczy się za pewne tylko na zastepowaniu emerytów - do zwiekszonej produkcji potrzebni sa ludzie... Teraz zostanie odciążona hipoteka z budynku na kucelinie i tam powędruje US ,a TRW otrzyma budynek "jedynki" na centrum badawcze :) Juz widac pierwsze plusy ze sprzedazy huty...

P.s. Ktos zarzuca Ukraińcom, ze nas wyrolują... Jakos po zmianie prezydenta potrafimy sie dogadywać razem. Spójrzcie na otwarcie cmentarza orląt we Lwowie... zmieniła sie władza, obiecał prezydent otwarcie w czerwcu i dotrzymał słowa... Po tej rewolucji wiele się zmieniło - na lepsze :) Są bardziej pewni niz hindusi - oszuści, którzy do tej pory stosuja zasadę "ja nie moge miec to i ty nie będziesz miał - nikt nie bedzie miał"
    • Gość: kerad Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.darkstar.pl 02.06.05, 11:34
      Są dwa nowe artykuły na www.wnp.pl
      • ulisses_czwa Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 02.06.05, 11:54
        O konkurencyjności huty, przyszłości pracowników oraz negocjacjach w Częstochowie rozmawiamy z Konstantym Litwinowem, reprezentującym Związek Przemysłowy Donbasu.

W jakim kierunku powinna rozwijać się Huta Częstochowa?
        - By sprostać wymogom unijnego rynku huta musi dostarczać odpowiedniej jakości produkt. To inwestycje zdecydują, zatem o konkurencyjności tego zakładu. A także o tym czy pracownicy nie stracą zajęcia. ZPD przewiduje zwiększenie produkcji blach stalowych z 700 tys. ton do 1,08 mln ton w 2007 roku. Jesteśmy gotowi podpisać w pakiecie socjalnym zobowiązanie do zapłacenia kar umownych, jeśli nie udałoby się wywiązać z inwestycji. Mamy przygotowany program inwestycyjny, dostosowany do potrzeb huty. Nie inwestujemy po to, by potem zastanawiać się, co będziemy robić z produktem. Przeprowadziliśmy analizy pod kątem zapotrzebowania rynku na produkty oferowane przez częstochowski zakład, zarówno w Polsce jak i za granicą. Wiemy, jakich inwestycji potrzebuje huta. Wiemy, co możemy sprzedać. Myślimy nie tylko o blachach na potrzeby przemysłu okrętowego, ale również o stalach jakościowych. Szukamy niszowych rynków. ZPD poprzez nabycie udziałów w zagranicznych firmach np. Dufferco ma szeroki dostęp do sieci sprzedaży na europejskim rynku. Na pewno skorzysta z tego częstochowska huta.

Mittal Steel, który niedawno stracił wyłączność na negocjacje podkreśla, że jego oferta jest wciąż aktualna i chce zapłacić ponad 1,252 mld zł za hutę. Jednocześnie ostrzega, że odda sprawę do sądu, jeżeli Donbas nie zaoferuje takich samych lub lepszych warunków.
        - Uważam, że dyskutowanie o tym, kto da więcej jest kwestią wtórną i tak naprawdę do niczego nie prowadzi. Liczy się, bowiem to, co może zaproponować inwestor dla zakładu w dłuższej perspektywie. ZPD ma strategię, która zapewni funkcjonowanie huty w najbliższych latach.

Jak przebiegają negocjacje ze związkami zawodowymi?
        - Jesteśmy w trakcie uzgadniania stanowisk. Nie mogę mówić o wszystkich naszych propozycjach ze względu na klauzulę poufności. Rozmowy idą w dobrym kierunku i jestem przekonany, że porozumienie z organizacjami związkowymi jest coraz bliższe.

www.wnp.pl
        • ulisses_czwa Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 02.06.05, 11:55
          Związkowcy z Huty Częstochowa uzgodnili wstępnie z przedstawicielami Związku Przemysłowego Donbasu niektóre elementy pakietu socjalnego.

Jak dowiedzieliśmy się już parafowano:

- jednorazową podwyżkę wynagrodzenia brutto o 350 zł;
          - indeksację płacy inflacją;
          - nagrodę świąteczno-noworoczną - ma wynieść 10 proc. średniego miesięcznego wynagrodzenia w spółce;
          - bonus prywatyzacyjny, który ma wynosić 16 zł za każdy przepracowany miesiąc w hucie, bonus obejmie wszystkich pracowników;
          - gwarantowany okres zatrudnienia: 10 lat.

Uzgodnione kwestie mają zostać wpisane do pakietu socjalnego.

W czwartek dalej trwały negocjacje w Hucie Częstochowa.

www.wnp.pl
          • Gość: aZyga Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:24
            Dodam tylko ,ze gwarancje zatrudnienia obejmuja nie tylko pracownikow ,ale
            stanowiska, ktore nie moze byc zlikwidowane gdy pracownik odejdzie na emeryture
            ale uzupelnione.
            Moze nareszcie beda pelne obsady, bo u mnie na brygadzie do konca roku odejda
            dwie osoby, a juz jest 19 ,a powinno byc 26, a gdzie urlopy.
            • Gość: migrant Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: 194.242.42.* 02.06.05, 15:25
              Mam nadzieję że wszystko się ułoży w Częstochowie i pójdzie po mysli hutników.
              Sobie bym tylko życzył powrotu do Częstochowy i znalezienia zatrudnienia w HCZ.
              Informację o ewentualnych przujęciach przydały by się :) Pozdrawiam
              Częstochowiaków
              • Gość: wojownik Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:46
                To co piszą koledzy - to fakty dokonane!!!!
                My tu w Czestochowie potrafimy się skrzyknąć!!! Będziemy nadal monitorowac, aż
                do końca sprzedaz naszej huty, aby nikt tego nie zakłócił!!!
                Wszystkie związki mimo , że się gryzą między sobą, potrafiły w tej sprawie
                zająć wspólne stanowisko !!!!W tych sprawach nie było głosowania - uzyskano
                konsensus!!!BRAWO !!! To się nazywa dobra robota.
                • jagryf Re: Wspólne propozycje hutniczych związków 02.06.05, 23:47
                  jestes w domu? to zadzwonie
                  • Gość: wojownik Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:54
                    Będę za 20 min. Mój komp. wysiadł i nie było mnie na forum. Czekam na telefon
                    za 20 min.
            • Gość: wojownik Re: Wspólne propozycje hutniczych związków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:51
              Trzeba wspomnieć, że Donbas zaproponował nam bardzo dobry pakie inwestycyjny,
              koledzy z Koksowni - dla Was jest specjalna oferta - w ciągu 2 lat ma być
              budowana nowa bateria. W ZPD mają zakłady, które specjalizują się w budowie
              baterii koksowniczych - to jest ich chleb powszedni ( to dla niedowiarków)
              Pozdrawiam.
              • Gość: Kaszub Re: W hucie królewska zwalnia Mittal IP: *.21.pl / 213.199.204.* 06.06.05, 20:08
                TO co było do przewidzenia już się zaczeło szkoda Hutników na Sląsku .A może
                się okazac że to dopiero początek dla "WALCAMITTALA" Hutnicy Częstochowy jak
                tylko możliwe wspierajcie brać hutniczą z PHS w walce z niszczycielem hinduskim.
                Teraz gdy finalizuje się pakiet socjalny z ZP Donbas jest prawdopopdobieństwo
                ze Mittal swoią łapa nie dosięgnie Huty Częstochowa.wiemy że robi podchody ale
                mu się to nie uda.Inaczej w Warszawie pokażemy "swoje niezadowolenie"moze nawet
                wraz z hutnikami z PHS-u. Razem możemy obronić się przed tym totalnym
                przeciwnikiem
                Pozdrawiamy Hutników z Zagłębia.
                • Gość: wojownik Re: W hucie królewska zwalnia Mittal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:08
                  Panowie hutnicy - nadchodzi czas ostateczny!!! Teraz, gdy mintaj wyciąga swą
                  łapę po naszą hutę , musimy być czujni i zdecydowani!!!! Mięczaki na bok !!!
                  Czytacie chyba ich komunikaty, którymi chcą zastraszyć załogę oraz ministra.
                  Panowie Hutnicy - mintaj może nas pocałować w d...!!! Wytrwajmy do końca!!!
                  Zwycięstwo juz blisko!!! ODWAGI !!! Gdzie ta zaraza ma odwagę wyciągać swoje
                  łapsko grabarza ?! Załoga w sposób stanowczy się wypowiedziała: " Precz z
                  Mitalem!!!! ", "Mital do Indii!!!" I tak trzymać!!!
                • Gość: Marek Re: W hucie królewska zwalnia Mittal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 07:32
                  Jestem pracownikiem Elsenu.Brałem udział we wszystkich blokadach dróg,strajkach pikietach.Agitowałem kolegów za Donbasem,chwaliłem związki zawodowe.I co?.Elsenu nie kupują.Wstyd mi,nie mogę kolegom spojrzeć w oczy.Czuję się oszukany.
                  • Gość: aZyga Re: W hucie królewska zwalnia Mittal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:50
                    Marek masz swieta racje ,ale Elsenu nie chcieli sprzedac, tak jak Amikusa,Veny i
                    Delite.Donbas chcial je kupic zwlaszcza Elsen ,ale nie sa na sprzedaz -
                    uslyszeli.Ktos szykuje sobie ciepla posadke, prywatne firmy na panstwowym
                    majatku.Nie wlaczenie Elsenu do sprzedazy zakrawa na kpine i smiech w zywe oczy
                    - ktos widzi ,ze szykuje mu sie niezla fucha - oby sie tylko nie przejechal.Jest
                    to spolka energetyczna niezbedna do funkcjonowania huty i nie wiem czy Donbas
                    pozwoli sobie ,zeby byc zaleznym od kogos z zewnatrz.Ciekawe co zrobia jak
                    Donbas stworzy taka spolke na terenie huty i rzuci haslo, ze zatrudni
                    pracownikow Elsenu na swoich stanowiskach w hucie.Ciekawe ilu zostanie w tym
                    dziwnym tworze o nazwie Elsen.To jest tylko przyklad.Ktos Was wydupczyl ,ale to
                    nie zwiazki i nie Donbas oni dali co mogli - udzial w bonusie - tylko
                    sprzedajacy ,a kto nim jest nie musze chyba mowic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka