Gość: Johny Mnemonic IP: *.iplus.pl 01.06.05, 08:50 Czy to prawda że budynek dawnego oddziału wojewódzkiego banku BGŻ SA kupił juz Urząd Miasta??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: I.LEŚNIKOWSKI NAPRAWDĘ? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 01.06.05, 09:08 Jeśli to prawda, to bardzo się cieszymy!!! :-)) Ireneusz Leśnikowski rzecznik prasowy Urzędu Miasta Częstochowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: NAPRAWDĘ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:37 a kto się cieszy? bo ja nie, podobało mi się, że mogę być obsługiwana w ładnym i funkcjonalnym banku. czy BGŻ nie może być w swoim budynku, który postawił i wyposażył. A teraz Urząd Miasta idzie na gotowe. Tak jest najłatwiej- coś komuś zabrać (kupić)i jeszcze się z tego cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec_200 Re: NAPRAWDĘ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:28 a ja się ciesze w końcu będziemy mieć ładny urząd miasta Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: NAPRAWDĘ? 01.06.05, 18:33 Nie zrozumi8ałas idei... Budynek jesli został kupiony - a tak sie pewnie nie stało widzać po drwinach I.L. :) to nie cały... Parter będzie przenaczony dla BGŻ i obsługi klientów, natomiast pozostała powierzchnia użytkowa zostanie przeznaczona dla UM - przeniosa sie tam inne wydziały... Pozwoli to skupic urzedników w jednym miejscu i ułatwi obsługe. nie będziemy musieli jeżdzić po całym mieście i załatwiac spraw... Na racławickiej pozostanie tylko chyba wydział d.s. obywatelskich Odpowiedz Link Zgłoś
cudzik3 Re: NAPRAWDĘ? 01.06.05, 21:28 zawdzięczamy to utracie (przez p.Wronę)statusu województwa! To ODDZIAŁ WOJEWÓDZKI (sic!) w Katowicach! doprowadził do ruiny to co kiedyś było, ladnym, sympatycznym dla klientów bankiem! Podziękujcie zazdrosnym (o cudze!) Ślązakom! Zabrali NBP, zabrali BGŻ. To co kiedyś stworzył Częstochowianin dla Częstochowy teraz poszło do Katowic! Jak wszystko. Czyżby kolejny rozbiółr? już nie Polski,ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI PISZE PAN BZDURY I NA DODATEK KŁAMIE.... IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 02.06.05, 09:25 Kwestię utraty województwa już na forum wielokrotnie omawialismy: poseł Taduesz Wrona był jednym z dwóch którzy głosowali przeciwko. Byliśmy też jedynym regionem, który w sposób niewidoczny bronił się przed utratą statusu... Niewiele gmin chciało tez razem z nami województwo tworzyć. Reforma administracyjna w przypadku Banku nie ma żadnego znaczenia. :-) Żadna firma nie będzie utrzymywała rozbuchanych delegatur jeśli przynosi to jej straty, niezależnie od tego gdzie się znajdują. Bankowość w tradycyjnej formie zanika: w dobie kart magnetycznych i bankowości internetowej. Ja nie pamiętam kiedy byłem ostatnio w banku i rzadko mam w portfelu pieniądze. Wszystkie sprawy załatwiam przy pomocy bankomatu i siedząc przy komputerze w domu - moge to zresztą zrobić w dowolnym miejscu na świecie. IL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: PISZE PAN BZDURY I NA DODATEK KŁAMIE.... IP: 212.87.241.* 02.06.05, 21:24 Oj, panie Irku! wstyd! jak na rzecznika prasowego małoPan wie o sytuacji w banku. I może Pan nie wiedzieć! Ale to proszę nie wypisywać bzdur. Katowice zabierają z Częstochowy nie tylko BGŻ, i nie tylko banki. Centrale tych banków za to rosną w siłę (czyt.liczbę ) zatrudnionych, wyposażenie (ściągnięte m.in. z Cz-wy)i ... niekompetencje oraz nieprzychylność wobec swych dobrodziei. No ale Pan jako rzecznik Prezydenta (wyłącznie?) nie musi tego wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Mnemonic Re: NAPRAWDĘ? IP: *.iplus.pl 02.06.05, 09:28 niestety smutna prawda. to co kiedys było budowane w mieście wojewódzkim jest teraz niepotrzebne.............szkoda tego a z drugiej strony przy obecnej bankowości taki budynek potrzebny nie jest..... chociaż odnoszę wrażenie że akurat BGŻ długo jeszcze nie dorośnie do teraźniejszej bankowości.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.L. ZABRANIA SIE ZMUSZANIA IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 02.06.05, 09:14 BGŻ może być w swoim budynku jeśli zechce. Na razie jednak nie chce, skoro chce sprzedać. CHce się go pozbyć. Kupujący nie otrzyma go w całości - pozostanie jedno piętro dzierżawione przez Bank. Jeśli gminie uda się przejąć budynek za godziwe pieniądze - jest na to zgoda Rady - możliwe będzie logiczne rozmieszczenie wydziałów UM i załatwienie prawie wszystkich spraw w jednym miesjcu, bez chodzenia po mieście. IL Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: ZABRANIA SIE ZMUSZANIA 02.06.05, 11:24 Dokładnie to samo napisałem w swoim poście :) Byłem szybszy od Rzecznika :) A tak na serio, to dobrze jakbu UM przejał ten budynek - tylko ludzie zawistni chcieliby, aby urzednicy pracowali w dziadoskich warunkach. Mysla sobie, ze dobrze im tak, bo mają dobre i ciepłe posadki - to jest typowa zawiść... Tylko nie pomyślą, że jak ida załatwiać sprawy dotyczące ich to tez musza się udać do tych dziadoskich budynków, stac tam w kolejkach, w upale itd... Dzięki Bogu w Częstochowie budynki urzedów wygladają na przyzwoitym poziomie i moga sie poprawić... P.s. ówczesny poseł T. Wrona miał asa w rękawie przy podziale województw... zapomniał pan dodac, że był przewodniczacym komisji ds. podziału tererytorialnego RP... i "dał" przysłowiowego ciała - tak jak i cała Czestochowa + region... Ale ten temat podziału i reaktywacji województwa jest zamknięty, bo i tak teraz wszyscy, no prawie wszyscy maja wszystko gdzieś... niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dn Re: NAPRAWDĘ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:38 jak zwykle ironia zamiast rzeczowej odpowiedzi to oczywiście służbowo? Odpowiedz Link Zgłoś