Dodaj do ulubionych

Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:34
Panie Kocyga, Panu płacą za myślenie i nad tym niech Pan się skupi... Osobiście żałuję, że jest Pan opłacany również z moich podatków.
Pozdrawiam i życzę pozostania w dobrym humorze :((
Obserwuj wątek
    • Gość: robol A BEZROBOCIE LECI.. IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 01.06.05, 22:04
      na łeb na szyję. Pozdro dla wszystkich decyzyjnych
      • Gość: miki kotku, kłamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:16
        bezrobocie stoi a latem sie zmniejsza
    • Gość: ratel Re: Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 01.06.05, 22:23
      Jak to miasto nie straci - a premię którą pan weźmie za kolejną nietrafną
      decyzję , brak koordynacji i wczesniejszego rozeznania. Ciągle te same
      bzdurne odpowiedzi urzędasów z ratusza - tak dla odczepki bo kasa i tak będzie
      • Gość: gg partyjny fachowiec z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:21
        Kocyga nie jest z ratusza. w ratuszu jest remont albo muzeum. Kocyga nawet nie
        jest z UM, on jest z MZD - podobno fachowcem z SLD :-)))))
    • Gość: xx Re: Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego IP: *.icis.pcz.pl 01.06.05, 22:30
      Sprawa jest wyraznie przesadzona i wcale nie taka jednoznaczna. Znam ja bo
      chodze tutaj ze 4 razy dziennie - pomiedzy domem i praca.

1. Dotyczy naprawde malego kawalka chodnika - nieledwie mikroskopijnego wobec
      calej sporej, naprawde dobrze zrobionej inwestycji. Wokol ZUS-u zrobilo sie
      milo.

2. Szum dotyczy malego kawalka pod murem bedacym wlasnoscia prywatna. Ten murek
      stoi tutaj od wiekow (cala moja bytnosc w Czestochowie) i wcale nie jestem
      przekonany ze tak szybko zniknie. Ilez razy pod tym murkiem trafial mnie
      przslowiowy "szlag", gdy brnalem tutaj (iini przechodnie tez) w glebokim sniegu
      albo w wodzie. Prywatni inwestorzy sa czesto nieobliczalni.
      • ulisses_czwa Re: Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego 01.06.05, 22:39
        Dokładnie... Gadanie, gadaniem... nikt nie będzie czekał z chodnikiem jak jakis mega inwestor na 70 m kwadratowych wybuduje mega centrum handlowo-usługowe :) Z igły zrobili widły... Przypomina mi sie od razu sytuacja z budynkiem z klinkieru koło PKP - inwestor prężnie go buduje :P Albo warszawski developer "Korona" stawiajacy apartamentowce widmo w rejonach Jasnej Góry... Jest chodnik i nalezy się cieszyć.. To co ktos mówi a robi to przwaznie sie nie pokrywa... Gosciu sie obudził teraz jak zrobili chodnik i robi sobie tanią reklame w gazecie - wczesniej bysmy tego nie zauwayli i nie wiedzieli, ze cos tam powstaje... Przeciez nie ma tego terenu od miesiąca... A tam moze co najwyżej postawic kiosk z gazetami, albo mała kwiaciarnie...
        • Gość: fafik zbliżaja sie ogórki wakacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:24
          przed wakacjami nie ma o czym pisać, stad czepianie sie pierdół
    • Gość: ENDER Re: Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego IP: *.hcz.com.pl 01.06.05, 22:50
      Ciekawe czy jak p. Kocyga płaciłby za takie inwestycje z własnych pieniędzy to poedejmowałby podobne decyzje...? a że są to pieniądze nas wszystkich czyli wg urzędnika niczyje to można uzasadnić każdy nonsens..., no ale oczywiście to wynika z troski o nas, mieszkańców Częstochowy, a gdzie zdrowy rozsądek? a gdzie myślenie? a gdzie planowanie?
      • Gość: xx Re: Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego IP: *.icis.pcz.pl 01.06.05, 22:52
        Prosze przeczytaj to co napisalem wczesniej na ten temat - jako czlowiek ktory
        jest tutaj codziennie kilka razy.
      • Gość: kibol Re: Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:23
        przyzwyczajenie z poprzedniej posady: tamten zarzad z SLD nie liczył sie z
        niczym i z nikim, stąd 150 mln długów w kilka lat!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: gg Kocyga z SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:18
      Czy Kocyga to były członek zarzadu z SLD, którego nie wywalił z roboty Wrona?
      Augustyn na wyjezdzie to myszy harcują...
      zawsze mówiłem że nie trzeba sie wysilac zeby zrobić Wronie źle, wystarczy
      przymknąc oko na głupote i nic nie robić....
      • Gość: gienek Wrona: zrób porządek z pozostałosciami z SLD!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:26
        zrob porzadek bo komuszki zrobią ci źle
        • Gość: Jaro Re: Wrona: zrób porządek z pozostałosciami z SLD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:12
          do Gienka
          Z całym szacunkiem, ale nie uważam p. Wrony za osobę kompetetną i że zrobi
          porządek z "komuszkami" ponieważ pomimo, iż jest z innego urupowania to robi to
          samo co poprzednicy. Obstawia się własną "klasą polityczną" a jak nie da się po
          dobroci to tworzy nowe stanowiska pracy dla swoich "pupilków" ( chodzi o panią,
          która miała zostać sekretarzem w UM ale radni ją przegłosowali, to
          nasz "kochany" p. Prezydent Wrona utworzył stanowisko dyrektora UM, które to
          owa pani zajęła. Oczywiście dosta i tak większą pensję niż byłaby sekretarzem.
          Niestety nie wierze w p.Wrone bo jest taki sam jak reszta polityków.
    • Gość: Pitrek Re: Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 08:05
      A dlaczego przy nowo powstałym chodniku nie ma drogi rowerowej, nie tylko w tym
      miejscu ale w wielu innych jest tak samo.
      • Gość: Jaro Re: Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:06
        do Pitrka i nie tylko
        Jasne że drogi dla roweżystów są potrzebne, ale jeszcze bardziej potrzebne jest
        nauczenie pieszych i rowerzystów sposobu korzystania z chodników i ścieżek
        rowerowych. Nie raz widziałem jak piesi chodzą po ścieżce i na odwrót jak
        rowerzyści szarżują po chodniku. Generalnie większość rowerzystów nie wie nawet
        że przez przejście dla pieszych powinno rower się przeprowadzać, a nie
        przejeżdżać "na wariata". Natomiast jeżeli chodzi o nie trafione inwestycje, to
        niestety zgadzam się że władni tego miasta bez względu na opcje z której się
        wywodzą charakteryzują się rozrzutnością. Jako przykład podam ulice Warszawską
        na Wyczerpach, gdzie kilka lat temu położono nowy "dywanik" a po kilku dnia
        trzeba było rozkuwać asfalt bo ktoś wpadł na pomysł zainstalowania sygnalizacji
        na skrzyżowania. Pomysł słuszny i jak najbardziej potrzebny, tylko czy nie
        można było tego zrobić miesiąc wcześniej. Ale to jeszcze nie koniec absurdu.
        Kilka tygodni później okazało się, że studzienki kanalizacyjne są za nisko
        względem nawierzchnii i trzeba było znowu ciąć asfalt i podnosić owe
        studzienki. Niestety to wszystko co przytoczyłem napawa mnie pewnością, że w UM
        i innych instytucjach państwowych pracują bezmyślni kretyni ( oczywiście są
        wyjątki, których osobiście jeszcze nie poznałem, ale mam wielką nadzieję, że
        są ). I na koniec stwierdzenie p. Kocygi że przecież nie zostawi ludzi bez
        chodnika, jest troche nie trafione. Bo jeśli faktycznie inwestor zamknie tą
        część chodnika ze wględu na prace to i tak ludzie będą musieli iść drugą stroną
        ulicy.
      • Gość: xx Re: Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego IP: *.icis.pcz.pl 02.06.05, 10:56
        Bo jest tam bardzo wasko.
    • Gość: Oburzony Baranie łby! IP: *.czest.enion.pl 02.06.05, 08:09
      Bez komentarza
      • Gość: bingo SLUPKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:42
        Wlasnie wracam z ul. Dabrowskiego i ku mojemu zaskoczeniu chodnik przed
        opisywana posesja jest rozkopany, co kiladziesiat cm. dziury przygotowane na
        wkopanie slupkow aby samochody nie mogly parkowac tak przynajmniej poinformowal
        mnie zapytany robotnik.
        A ja sobie mysle ,ze wkopuje sie te slupki po to aby utrudnic wlascicielowi
        malej dzialki wykonanie prac budowlanych zwiazanych z powstaniem nowego obiektu.
        Ale kto chcialby utrudnic?- to nie moge sie domyslec.!!
        • Gość: xx Re: SLUPKI IP: *.icis.pcz.pl 02.06.05, 13:49
          Mysle ze chodzi tutaj wlasnie o uniemozliwienie parkowania - chodnik jest w
          koncu dla pieszych.
          • Gość: bingo Re: SLUPKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:57
            Dziwne jest tylko, ze przed ulozeniem kostki nikt nie pomyslal o slupkach a
            teraz po artykule prasowym nagle kogos olsnilo.
            Nie domyslam sie tylko kogo?
            • Gość: xx Re: SLUPKI IP: *.icis.pcz.pl 02.06.05, 14:03
              To niestety wszedzie u nas tak sie robi ze najpierw sie kladzie nawierzchnie a
              potem montuje slupki. Nie wiem z czego to wynika.
    • Gość: marco Re: Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:11
      Przechodzę tą ulicą prawie codziennie od jakiś 15 lat. Ta rudera stoi tam od
      zawsze i równie dobrze mogłaby jeszcze stać ze 20 kolejnych. Trudno się dziwić
      że zdecydowano się na budowe tego chodnika. Z tego co wiem to nawet chodnik
      wymaga skomplikowanej procedury dotyczącej projektów uzgodnień, procedury
      przetargowej itp. Myślę, że trudno to zgrać z właścicielami wszystkich
      śąsiednich działek. A jesli nawet można to nie ma gwarancji, że nie będzie to
      trwało kolejnych 20 lat. Pozdrowienia dla wszystkich piszacych na forum.
    • Gość: Witold Re: Syzyfowe prace przy ulicy Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:55
      Dlaczego ma płacić inwestor za to, że jeszcze próbował powstrzymać wydawanie
      naszych pieniędzy, a może zabrać panom decydentom, już kilka razy widziałem w
      mieście kładzenie nowej nawierzchni drogi ,potem rwanie i położenie kabli czy
      coć w tym rodzaju.Morze ktoś zacznie myśleć a jak nie to do urzędu pracy , może
      bezrobotni na waszym miejscu będą bardziej oszczędni ( w końcu muszą
      gospodarować marnymi groszami o ile wogóle dostają zasiłek)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka