Dodaj do ulubionych

Bankowe konto internetowe?

IP: *.policja.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 15:04
Mam zamiar założyć bankowe konto internetowe. Czy ktoś może doradzić jaki
bank wybrać? Czy moze lepiej tradycyjne konto, tylko z obłsugą przez internet?
Jak z opłatami?

pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szczęki Re: Bankowe konto internetowe? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 07.06.05, 15:18
      Ja osobiście proponowałbym założyć konto w zwykłym banku z możliwością
      manipulacji przy pomocy internetu. Jeżeli wybrałbyś konto internetowe, to nie
      masz styczności ze swoimi pieniędzmi bezpośrednio, ani z obsługą. Takie relacje
      mogą w razie problemu doprowadzić do na prawdę dużych komplikacji. Jeżeli
      jednak wybierzesz konto w zwykłym banku, to we wszystkim ci pomoże osoba w
      punkcie obsługi, jeżeli miałbyś problem czy jakieś "ale" to możęsz sie dogadać
      osobiście, a dostęp do konta przez internet daje ci możliwość stałego nadzoru i
      manipulacji własnych pieniędzy. Tak więc konto internetowe to tylko uproszczona
      wersja rozbudowanego konta pospolitego.
      • Gość: Wojtek Re: Bankowe konto internetowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:13
        Ja mam konto w pkobp s.a. tzn zwykle konto plus konto internetowe zakladaja od
        reki oplata za konto 4zł/m za konto internetowe 2zł/m za potwierdzenie sms-em na
        tel. kom. 2zł miesiecznie.Obsługa jest bardzo prosta!!!
        To konto ma wiele zalet ale główna dla mnie to to ze mozesz np 2 dni przed
        wyplata jak ci braknie na koniec miesiaca wziasc kase z bankomatu bo bankomaty
        sa rozliczane co 2-3 dni i zanim rozlicza bankomat to juz dojdzie wyplata:)
        • Gość: leandrao Re: Bankowe konto internetowe? IP: 80.51.57.* 07.06.05, 18:20
          Zgadzam sie ze "szczekami": polecam jednak konto w tradycyjnym banku z
          mozliwoscia "manipulacji" przy pomocy internetu. Ja mam takie konto od 3 lat w
          Banku Slaskim, to fajna sprawa.
          Do banku Cie nie namawiam, bo oferty sa rozne i co dobre dla mnie niekoniecznie
          takim byc musi dla Ciebie. Ale jednak zdecydowanie kontakt z bankiem "na zywo"
          to wielki atut.
          Internetowe mBank czy Inteligo moze i maja jakies korzystne stawki, ale
          pieniadze to nie kupno ksiazki czy plyty - powinno sie moc pojsc do normalnego
          banku w razie komplikacji, a nie zaltwiac wszystko przez telefon z Warszawa.
          Nie wahaj sie.
          Pozdrawiam
          • Gość: ToMNR Re: Bankowe konto internetowe? IP: *.bis / 212.244.80.* 07.06.05, 21:30
            Ja mam Inteligo, i jestem bardzo zadowolony.
            www.inteligo.pl

Pozdrawiam
            ToMNR
            www.rakow.com.pl
          • Gość: Szczęki Jestem jeden więc lepiej by było ze Szczękim :) IP: *.inds.pl / *.inds.pl 07.06.05, 22:28
    • Gość: łysatiel Re: Bankowe konto internetowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:05
      W mbanku opłata za prowadzenie konta to 0 (zero) zł , za każdy przelew poza
      mbank 0,50 zł. Plus bezprowizyjne bankomaty w każdym markecie oprócz makro.
      • Gość: Klient Re: Bankowe konto internetowe? IP: *.prenet.pl 07.06.05, 23:31
        Mam od lat konto w PKO BP Sa a teraz zalozylem sobie jeszce konto Inteligo na
        bazie konta w PKO BP
        Poniewaz jestwm nowicjuszem w koncie internetowym Panie z Banku przy ul.
        Kosciuszki w kazdej chwili osobiscie /jak dojde/ lub telefonicznie udziela
        pomocy, poradza, sprawda.
        a w razie naglej potrzeby mam konsultanta pod infolinia, ktory poprowadzi za
        reke we wszystkich problemach.
        Odpadaja kolejki.
        Sam robie wplaty, oplaty z konta ineligo.
        Wydrukuje sobie pokwitowanie, w kazdej chwili wiem ile mam pieniedzy.
        A Bank PKO BP Sa daje stalym klientom mozliwosc pobrania debetu nawet co
        miesiac,bez zadnych specjalnie wysokich oplat.
        PKO BP to Gawrantowany bank.
        Tylko za malo bankomatow w miescie.
    • Gość: xxx Re: Bankowe konto internetowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 08:37
      Jesli chcesz robic zakupy przez internet to tylko Inteligo lub mBank. Te dwa
      banki jako jedyne w kraju na kartach Maestro/Electron dokonuja autoryzacji
      CVV2/CVC2. Czesc bankow ma ten kod nadrukowany ale nie posiada jeszcze umow
      autoryzacyjnych. Slaski od dwoch lat zapowiada, ze lada moment ich karty beda
      internet enabled. Ale tylko zapowiada ...
    • lookas.prv.pl Re: Bankowe konto internetowe? 08.06.05, 18:26
      W Banku Śląskim opłata za "Konto Studenta z LWEM" wynosi 2zł miesięcznie.
      Dodatkowo ubezpieczają klienta na 5tys w jakimś swoim towarzystwie
      ubezpieczeniowym - tak przynajmniej było pod koniec ubiegłego roku.
      Bankowość internetowa jest bezpłatna, tylko trzeba podpisać osobną umowę.
      Za przelewy przez internet się nic nie płaci.

Teraz jest chyba pół roku obsługi konta za darmo dla nowych klientów.

---------------------------------
      www.lookas.prv.pl
      • Gość: Piotrek Re: Bankowe konto internetowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:31
        Proponuje inteligo, jest bez opłat jesli tylko masz na koncie 99zl,
        wszystkie bankomaty PKOBP - ponad 1800,
        jest wporzadku,
        Jak chcesz to znalazlem dla Ciebie stronke:
        m2m.inteligo.info/inteligo/
        Piotrek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka