Dodaj do ulubionych

Podwyżka cen biletów MPK

12.07.05, 00:09
Chcąc to skomentować musiałbym użyć samych wulgaryzmów.

Więc powiem tylko tyle, że sami sobie w tym momencie zaszkodzili.

---------------------------------
www.lookas.prv.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: dock Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 01:03
      A CO ZE SPRAWĄ GALERII HANDLOWEJ!?!?!? PRZECIEZ RADNI MIELI SIĘ TAKŻE TYM ZAJĄĆ
      NA TEJ SESJI- TERAZ WIDZIMY P.WIATRAK I P.WOLSKI JAK BARDZO WAM ZALEŻY NA TYM
      MIEŚCIE... NIE MÓWIĄC JUŻ O CAŁEJ RESZCIE TZW. "RADNYCH" - CZY WY MYŚLICIE ŻE
      POWAŻNY INWESTOR BĘDZIE CZEKAŁ W NIESKOŃCZONOŚĆ... SZKODA SŁÓW... (OBY DO
      WYBORÓW)
      • Gość: Ewa Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 07:39
        Pytanie pod zły adres Jak uważnie przeczytasz to będziesz wiedział kto ma
        przewagę w radzie kto przegłosował podwyżke i kto czyms się zajął lub nie
        • Gość: Boozar Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.zim.pcz.czest.pl 12.07.05, 12:14
          Niestety niektorzy maja klapki na oczach i za wszystko co sie zle dzeje
          obwiniaja lewastrone (uczuleni na czerwony kolor czy co ;)
          pozdro
        • Gość: dock Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:46
          w celu sprostowania... czytam uważnie dlatego właśnie zbulwersował mnie fakt że
          radni zamiast zająć się poważną sprawą, jaką niewątpliwie jest możliwość
          rewitalizacji okolicy ul.krakowskiej za prywatne pieniadze zajmuja się sprawami
          drugorzędnymi (biletów mkp) mimo że wcześniej wymienieni przeze mnie radni sami
          na forum GW obiecywali, że zajmą się na sesji 11.07 tą sprawą (przy czym
          najmniej ważne jest dla mnie jaką opcję polityczną reprezentują ci panowie bo
          tu chodzi o dobro miasta a nie o źle pojętą walkę polityczną).
          Wiecej informacji pod adresem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
          f=55&w=25758548
    • Gość: Roman Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 01:12
      Oczywiście wedle głupiej reguły iz trzeba najpierw upaść na samo dno by móc sie
      podniesć(lub nie podnieść).Głosów krytyki względem komunikacji miejskiej coraz
      więcej,w końcu już jakby komfort życia i wymagania sie podnoszą a MPK dalej
      obiema mogami w starej epoce i jeszcze podwyzka a wzamian niewiele lub
      nic.Cóż,nie pierwsze to samobójstwo w dziejach gospodarki.
      • Gość: caro Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 12.07.05, 07:25
        na rowery mości panowie na rowery
        • Gość: Elżbieta Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 07:43
          W okresie przedwyborczym będę o tym przypominała codziennie Niech ludzie wiedzą
          komu podwyżki zawdzięczają
          • Gość: Elżbieta Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 07:46
            Za kilka miesięcy wybory więc propnuję taki plakat .....Przedstawiciele tych
            partii i wypisać .... przez swych reprezentantów i wypisać ...sprawili że
            będziesz więcej płacił za przejazd Mozesz się od nich spodziwać kolejnych
            podwyżek. Mam nadzieje, że takie plakaty pojawią się na mieście obok tych
            sloganowych wyprodukowanych przez partie

• Gość: kontroler biletów Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 07:53
              No i bilety podrożały.
              Po pierwsze nie wszyscy są chamscy kontrolerzy. Naprzykład ja. Jeżeli jedni
              płacą za bilet kupe kasy a drudzy jeżdzą bez biletu to Ci pierwsi sie wściekają.
              Takich co jeżdzą bez biletów to trzeba łapać. Wiadomo,że Ci co sie nie stawiają
              tylko umieją rozmawiać to można dojśc do porozumienia. A takich krzykaczy co
              jeżdzą bez biletu trzeba temperować. My mamy nie wdzięczną prace ale też nie
              możemy pozwolić sobie na wszystko. Zresztą jakbyś przyszedł do mpk-a i
              popracował troche to też byś stwierdził, że niestety czasem tak trzeba robić. I
              znowu będziecie na nas narzekać.
              • Gość: student Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 12.07.05, 08:05
                Panie Naqbrdalik dosc juz tego , nie chcemy pana wiecej moze pora dac szanse
                komus innemu a nie kurczowo trzymac sie stolka i wymyslac coraz to nowsze i
                glupsze pomysly.
                Wpraowadzajac zasade piewrszych dzrzwi chwalil sie pan i zachwycal niezmiernie
                ile to przynosi wpylwow a teraz jeszcze podwyzka, a zeby kupic strae i
                bezandzieje autobusy z niemczech to pieniadze sie znajuduja ktore nie dosc ze
                maja waskie gardla z tylu to jeszcze prawie okien w nich brak, proponuje aby
                przejechal sie pan jednym z nich w upalny dzien ok godz szczytu!!!!!!!!
                W takim razie jesli wprowadzaona zostaje podwyzka zadam zniesien a tej glupiej
                reguly przednich drzwi, jezlei mam placic drozej wymagagm tez pewnych
                komfortów podrozy a tym jest wsiadanie dowolnymi dzrwiami a nie przeciskanie
                sie przez waskie gardlo!!!!!!!! a jesli nie to WONt!!!!!!!!!!!
                • Gość: studnt Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 12.07.05, 08:07
                  i jeszcze jedno mieszkancy przesiadzmy sie na rowery olejmy pana Nabrtdalika i
                  to cale MPK czyli Miejskie Przedsiebiorstwo Kretactwa!!!!!!!!!
                • Gość: wróg Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:08
                  Nabrdalik, ty ch..u! Nie da się inaczej! A obiecywałeś, że miało być tak
                  pięknie, pierwszymi drzwiami i bez podwyżek. No cóż, ludzie zamieszani w
                  politykę nie lubią dotrzymywać słowa. Nie muszą, po prostu.
                  • Gość: student Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 12.07.05, 08:15
                    Nabrdalik koncz juz ta szopke i tak ci juz nic nie pomoze czas wybrac nowego
                    prezesa MPK, a z drugiej strony radnym tez skladamy "wielkie dzieki" zamisat
                    powstrzymac "pajaca" to wy mowicie mu TAK !!!!!!!!!!!!!!!!! Dzieki nawet nie
                    staruje do wyborow bo to nie ma sensu!!!!! i tak wszyscy beda wiedziec kto
                    glosowal!!!!1
                    • Gość: Boozar Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.zim.pcz.czest.pl 12.07.05, 12:23
                      Ciekawe gdzie sie podzialy osoby, ktore tak popieraly wybory naszego Prezydenta
                      (jesli chodzi o obsadzanie stanowisk) miedzy innymi Pana Nabrdalika. Teraz
                      nagle wszyscy krytykuja ??? 2 lata temu jak ktos na tym forum napisal cos zlego
                      o Wronie lub nabrdaliku to byl zaraz zakrzyczany .
                      Podobnie bylo z prawymi radnymi - teraz nie maja tak wielu obroncow - choc
                      niektorzy nadal uwarzaja ze to Wolski i Wiatrak odpowiadaja za podwyzke (tak
                      wynika z niektorych wypowiedzi na foru - niekoniecznie tylko w tymwatku;) i za
                      koklusz i gradobicie tez ;).
                      pozdro
                • Gość: koles wypirdalać z nabradlikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:40
                  co to ma byc smierdzace autobusy do tego brudne i kopcace jak stare parowozy, i
                  wymyslaja sobie jakies legitymacje dla niepelnosprawnych, albo to ze wozek to
                  bagaz i trzeba za niego placic.
                  to po huj jest w autobusie miejsce na wozek skoro trzeba za nie placic?
                  a po to ze na miejscu wozka stanie 4 pasazerow kazdy srednio wyjebie 2 zeta na
                  bilecik i mamy 8zeta a wozek 2 albo za darmo.
                  a te tramwaje ktore sa glosne i rozje..e, maja po 30 lat tym sie nieda
                  podrozowac nakupia starego zlomu z zagranicy i mysla ze juz ceny moga sobie
                  podnosic.
              • Gość: asterix Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:14
                to was kanarow sie powinno temperowac,co nie ktorzy z was sa nie douczeni !!!
        • Gość: asterix Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:07
          ja tam tam sie na skutera i mam w dup...mpk jeszce za bilet ulgowy wprowadzcie
          cene 3 zl to juz mpk moze wycoafac komunikacje,bo za niedlugo tak bedzie!!!!
    • Gość: adwi Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: 82.160.34.* 12.07.05, 08:46
      Zasada pierwszych drzwi padła. Powinien paść również zarząd MPK bo jest winien
      pozycjii dennej przedsiębiorstwa. A tak liczyli i obiecywali. Społeczeństwo
      Częstochowy nie jest królikiem doświadczalnym. A z tej głupoty chcą brać
      przykład inni głupcy. A dlaczego pracownicy MPK i rodziny mają darmowe
      przejazdy. Przecież to my wszyscy im to fundujemy. Nawet podatku od darowizny
      nie zapłacą. Niech wezmą przykład z PKP gdzie pracownicy płaca jakiś tam bilet
      a rodziny płacą 20% ceny biletu. I wstyd patrzeć jak jeżdżą stare lumpy za cenę
      takiego biletu.
    • Gość: KrzyS Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:35
      Dziwie się, że takie głupoty ludzie potrafią wypisywać.
      Jak można oczerniać, wyzywać i nie-wiem co jeszcze na instytucję MPK
      Częstochowa.
      Jak można się cieszyć z powodu zlikwidowania reguły pierwszych drzwi. To był
      naprawdę wspaniały pomysł. Ale jak widać z komunikacji miejskiej korzysta
      więcej "gapowiczów" niż porządnych pasażerów.
      Co do podwyżki biletów. Ludzie, znajdźcie mi produkt, który nie zdrożał od
      czterech lat.
      Może benzyna nie zdrożała o 1 zł na litrze i jej cena nie zmierza wciąż do
      góry?
      Życzę wszystkim narzekającym na radnych, dobrego startu w wyborach. Jeśli nie
      podoba wam się nasza rada miasta to zachęcam do włączenia się do życia
      społecznego. Nie jest dużym problemem stworzenie własnego komitetu wyborczego i
      zebranie w koło siebie ludzi myślących podobnie.
      A na zakończenie zapytam: co Ty zrobiłeś by sytuacja w mieście polepszyła się?
      Pozdrawiam i proponuje mniej obrażania, a więcej konstruktywnej myśli.
      • Gość: mors Re: o tak tak IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 12.07.05, 09:46
        pamietajcie nie pytajcie co MPK może zrobic dla ciebie - spytaj co ty mozesz
        zrobic dla MPK
      • Gość: Roman Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:56
        Gość portalu: KrzyS napisał(a):
        > A na zakończenie zapytam: co Ty zrobiłeś by sytuacja w mieście polepszyła się?
        > Pozdrawiam i proponuje mniej obrażania, a więcej konstruktywnej myśli.
        To oczywiście w ogólnym znaczeniu.

Pytasz co ja jako przeciętny obywatel zrobiłem-ale przecież ty tu jesteś radnym.
        Nie wystarczy mieć własne pomysły,i one moga być dobre w twoim,subiektywnym
        przekonianiu,lecz przede wszystkim trzeba umieć słuchać głosu ludu,rozpatrywac i
        wdrażać w miarę mozliwościami a wydaje mi się ze tego nie potraficie.Czekacie
        może by wam to przyniesiono na talerzu bo inaczej będziecie mieć powód do
        oczerniania ogółu ludzi że nic nie zrobili.
        A wytarczy trochę inicjatywy by zajrzeć na jakieś forum miejskie,tam na prawde
        ludzie czesto pisza o niedogodnosciach,potrzebach i pisaliby więcej gdyby mieli
        poczucie że ktoś ich słucha.Ich przedstawiciel własnie,przedstawiciel ich
        interesów spolecznych który niczym dobry ojciec potrafi słuchać i mądrze decydować.
        Co do samego MPK-zmiana standardu życia wymaga na bardziej archaicznych
        formach(jaką jest MPK) albo zejście w niszę (coraz więcej ludzi jeździ
        prywatnymi samochodami lub rowerami) i polepszenie swoich usług wraz adekwatnymi
        kosztami podróży(teraz dla mnie Bilet powinien być warty góra 70 groszy,nie
        porównując do innych miast Polski(bo prawie cała komunikacja miejska oprócz
        kilku wiekszych miast to gó..)lecz ogólnoeuropejskiego poziomu w którym jakosc
        stoi w lepszym stosunku do ceny przejazdu i kosztów zycia.
        Drugą drogą jest po prostu naturalna,samobójcza smierć(nie MPK pierwsze-już
        pisałem to wczesniej)na której podwaliną wyrośnie nowe przedsiębiorstwo które
        opanuje miastao,nie wiem,może prywatne,może działające na spuściźnie starego MPK.
        Zobaczymy co sami wybiorą.I jak im zależy na utrzymaniu wizerunku firmy.
        • Gość: student Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 12.07.05, 10:17
          KrzyS uwazasz regule pierwszych dzrwi za dobra to gratuluje moze jestes jednym
          z kieszonkowcow ktoerzy maja ulatwione zadanie i grasuja w waskim gardle tam
          gdzie najwiecej ludzi ja w zyciu nie jechalem na gape caly czas mam bilet
          miesieczny i mam znoscic te udreki zwiazane z wejsciem pierwszymi drzwiami
          alboo jestes poprostu jednym z ludzi nabrdalika, oni wiadac tez nie maja
          najlepiej w glowach.
          ja raozumiem jakie ceny maja Warszawa czy Kraków w porownaniu do Czestochowy
          ale moze wypadalo by porownac tabor i cala komuniakcyjna siec bo porownujac Cz-
          we do krkowa czy W-wy to zart!!!!!!!
          Tam nikt nie odwazyl by sie na wprowadzenie tak glupiej zasady albo kupno
          strych autobusow ktorych zywot w niemczech dawno minal to Czestochowa
          zbiera "zlom"!!!!!!!!!!!! tylko pogratulowac
          • Gość: Elżbieta Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:22
            Masz rację Krzysiu włączymy się w zycie naszego miasta ze szczególnym
            uwzględnieniem kampanii wyborczej
          • Gość: antoś Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:19
            a 10 zł przyje.. za bilet niech płacą
      • Gość: XXX [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 07:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: mieszkaniec Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:30
      Stare autobusy z Niemiec kupują nie tylko w MPK Częstochowa. Lepsze są te
      stare Many niż jeszcze starsze Ikarusy i Jelcze. Podwyżka cen biletów musiała
      nastąpić prędzej czy później bo drożeją koszty eksploatacji autobusów. Co do
      zasady pierwszych drzwi faktycznie jest to chybiony poysł.
      • Gość: xkx Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.org / *.org 12.07.05, 17:36
        no cuz ale te x letnie Jelcze funkcjonuja u nas od nowosci i zdazyly na siebie
        zarobic. Tu kupujemy sprzed dosc mocno wyeksplaowany z ktorego utylizacje
        bedzemy musieli zaplacic - a ze jest tani to nie jeswt argument bo koszt
        zlomowania jest bardzo duzy.
    • Gość: rs Co w zamian? IP: 195.116.81.* 12.07.05, 10:39
      I znów podwyżka. A co za to dostaniemy? Nic! Płacę za sieciówkę 96zł (wsszystkie
      linie) teraz zapłacę 110zł. Dalej będę jeździł śmierdzącymi autobusami, które
      rozkład mają gdzieś. Jeszcze chwila i przestanei mi się opłacać do pracy
      jeździć. Jak sobie odejmę od pensji rosnące koszty, w tym dojazd, to już za
      chwilę wolę iść na zasiłek. Czy o to chodzi w tym kraju? Miasto, prezydent, MPK
      boją się konkurencji jak ognia, robią irracjonalne ulgi dla coraz to nowych
      ludzi, a garstka za to płaci. Szanowni radni, głosują na was nie tylko
      inwalidzim, niepełnosprawni (z ulgami) ale też ciężko pracujacy frajerzy, którzy
      płącą za wszystko 100%. Powinniście się też liczyć z konsekwencjami politycznymi
      swej decyzji. Zamiast leczyć przyczynę problemu wy ciagle łatacie dziurę,
      powstałą z zaniechań. A łata wam się super, bo z naszej kieszeni....
      • Gość: Ewa Re: Co w zamian? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:54
        Gdzie znajdę imienną liste osób które głosowały za podwyżką?
        • Gość: rs Re: Co w zamian? IP: 195.116.81.* 12.07.05, 11:03
          Na stronie UM są uchwały. Tyle znalazłem. Pewnie protokoły są niedostępne dla
          "szarego ludu"
        • Gość: Misiek Re: Co w zamian? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 07:40
          Koniecznie należy opublikować listę tych sku..eli, którzy głosowali za
          podwyżką? Na czele z tym popierd... prezydentem o wyglądzie kretyna.
    • Gość: xkx A koszta własne MPK nie maleja tylko rosną IP: *.org / *.org 12.07.05, 11:29
      Juz wkrótce zaczna sie sypac 10 - letne Man - y z Niemiec - przeciez te
      autobusy maja juz przejechane co najmniej 500 tys kilometrów, a nasze
      czestochowskie drogi pozostawiaja sporo do zyczenia.Wiec mam drobne pytanie kto
      zapłaci za kosztowna utylizacje tych sprzetów? Przeciez niemcy pozbyli sie ich
      dlatego ze z ich rachunku ekonomicznego wynikało ze bardziej sie opłaca je
      sprzedac nawet za smieszna kase niz za dwa czy trzy lata zapłacic za ich
      zezłomowanie. Autobusy kupiło nasze MPK i to nasze MPk teraz zapłaci za
      zezłomowanie. a poniewarz MPK to monopolist zapłacimy wszyscy (bedze kolejny
      powód do podwyrzek). Podsumowujac MPK to monopolisa a monopolisce zawsze malo
      czy bilety bylyby po 1,50 czy po 5zł to i tak MPK zawsze stwierdzi ze jest malo
      bo monopolist potrafi zuzyc kazda ilosc kasy bez wzgledu na jej ilosc. Wic
      jesli chcemy aby nie bylo wiecej podwyrzek albo byly one wtedy jesli juz
      naprawde niema innej mozliwosic to trzeb awprowadzic konkurencje - problem w
      tym ze to chyba nie realne przynajmniej nie w tej chwili. MPK moze nie umie
      ciac kosztow ale napewno umie pilnowac własnych interesów.
    • Gość: :) Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.metrocafe.pl 12.07.05, 11:38
      Faktycznie podwyżki nie było od bardzo dawna, znalazłam ostatnio bilet
      miesięczny z 2001 roku i byłam mile zaskoczona, że cena w ogóle się nie
      zmieniła. Co do podwyżki, może być, tylko że chyba ważniejsze jest
      zlikwidowanie ulg dla pseudoinwalidów. Wchodzą do autobusu i
      mówią "orzeczenie", też tak chcę, ale wszystko ze mną w porzadku :)
      Jak to jest ze bezrobotni płacą normalnie, a renciści w dodatku pracujący
      jeżdża za darmo?? Coś tu chyba nie tak....
    • Gość: Elka Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.107.inds.pl 12.07.05, 12:13
      Bo tak wojowaliscie ze nic niezwojowaliscie .. !!!!!
    • Gość: elektryk Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.107.inds.pl 12.07.05, 12:52
      Ludzie! trochę rozsądku! Jakoś nie widać aby ktoś się wściekał na drożejący
      czynsz , energię czy wodę! Od ostatniej podwyżki cen MPK paliwo poszło do góry
      o conajmniej 25%! Cud że tak długo wytrzymali ze starą ceną. Gdyby jeszcze
      znieśli przywileje dla wszelkiego pokroju cwaniaków nie byłoby powodów do
      kolejnych..
      • Gość: Elżbieta Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:21
        Gdybym wchodziła jak przez całe swoje życie to może bym więcej zrozumiała ale
        jak sie wciskam w te pojedyńcze przednie drzwi bo drugie są osobistymi drzwiami
        pana kierowcy to żadne argumenty do mnie nie przemawiają.Kontrolerzy niech
        kontrolują ale prezesa za ten eksperyment dawno należało zmienić.
        • Gość: xkx Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.org / *.org 12.07.05, 16:23
          Z informacji w artykule doczytałem sie ze przed podwyrzka bilety w naszym
          miesci nie nalerzały do naj tanszych i ze sa miasta gdzie blitet kosztuje 1,70
          zł - to niech mi ktos odpowie jakim cudem tam sie oplaca u nas nie? Tam niema
          podwyrzki i perwszych drzwi u nas sa? Cud? W tej materi akurat w cuda nie
          wierze bo sie nie zadazaja. Niech MPK udowodni ze zrobilo wszystko by ogrniczyc
          koszta własne a potem dopiero szuka kasy w kieszeni obywateli.
      • Gość: rs Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: 195.116.81.* 12.07.05, 13:28
        Tylko czemu zaczynają od podwyżki a nie od likwidacji dziwnych ulg i przywilejów?
        • Gość: Ewa Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:48
          Jakie mocne plecy musi mieć prezes że tyle pasażerów zrezygnowało z usług tej
          firmy a on nadal prezesuje.Teraz będą jeżdzić ludzie z orzeczeniami i
          pracownicy MPK .Czy są powody tej bezkarności decyzyjnej ? My pana nie
          chcemy !!!!!!!
          • Gość: xkx Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.org / *.org 12.07.05, 16:37
            Jesli by u nas była konkurencja przewoznik najperw by musial ograniczyc swoje
            wlasne kszta potem zas szukac podwyrzek u nas niema konkurencji wiec zysku
            szuka sie w kieszeniach obywateli.
    • Gość: bezrobotna a co z bezrobotnymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:47
      dlaczego my musimy placic za caly bilet z czego niech MPk pomysli o kulturze
      kontrolerow
      • Gość: kontroler biletów Re: a co z bezrobotnymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:05
        Przepraszam bardzo, ale nie wszyscy sa niekulturalni. Ja naprzykład staram sie
        być spokojny ale czasem jak sie ze mną człowiek kłóci to niedaje sie
        sprowokować. Zresztą na złość tego nie robie. Zresztą jak jesteś bezrobotna to
        sie zatrudni jako kontrolerka. To nie takie łatwe życie. Sam byłem bezrobotny 3
        lata i poszedłem do takiej pracy i jakoś dało sie znaleźć. No chyba,że Ty
        chciałabyś zarabiać 3000 miesięcznie i sie nie narobić.
    • Gość: podróżnik Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:08
    • Gość: ANIOŁ Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 12.07.05, 18:10
      BARDZO BRZYDKIE SŁOWNICTWO TROCHE KULTURY JA WIEM ŻE MOGĄ PONIEŚ NERWY ALE
      CZŁOWIEK JEST ISTOTĄ ROZUMNĄ A TO JEST FORUM PUBLICZNE WIĘC FACET OPANUJ SIE
      NIE MAM OCHOTY CZYTAĆ TEGO RYNSZTOKOWEGO JEZYKA
    • Gość: zuzia Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: 212.87.241.* 12.07.05, 18:15
      skoro pracuję w służbie zdrowia to dlaczego moja rodzlna nie ma leków za darmo ?
      Może w MPK "rodzinka" też kupowałaby sobie bileciki?
      • Gość: olo Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.com / 213.199.204.* 12.07.05, 20:44
        A co moze nie masz pierwszych numerkow podczas rejestracij ?
      • Gość: nauczycielka Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 07:35
        A dlaczego szanowny pan prezydent, którego częstochowianie zawsze wygwizdują na
        wszelkich miejskich imprezach, nie zarządzi na przykłąd darmowych podręczników
        dla dzieci nauczycielskich albo zwolnienia z wpłat na Radę Rodziców? Jak by to
        było pięknie, jakby pracownicy MPK (z reguły chamscy i nietrzymający sie
        rozkładu kierowcy) częściowo pokryli koszty utrzymania moich dzieci, skoro ja
        pokrywam darmowe przejazdy ich rodzinom?
    • Gość: ida Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.21.pl / 213.199.204.* 12.07.05, 18:58
      Paranoja. Wiedzą, że są oszustwa przy upośledzonych, a mimo wszystko zamiast to
      ukrucić to podnoszą ceny biletów. Pięnie panowie prawicowi radni. Cholera by
      Was wzięła razem z Panem Szanownym Prezydentem..tfu...
      • Gość: neron Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 12.07.05, 20:13
        podwyżki podwyżki i jeszcze raz podwyżki - wszystkiego wódy fajek gazu energii
        itd a czy ktoś z was dostał ostatnio PODWYŻKĘ PENSJI??????????????
    • Gość: asdfg zbrać ulgi pracownikom MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:29
      asdfg
    • lookas.prv.pl Re: Podwyżka cen biletów MPK 12.07.05, 20:32
      Police z tego co widziałem w internecie mają ok. 41 tys. mieszkańców.

Mają też własną komunikację jak my - ale jaki jej poziom!

Kierowcy w niebieskich koszulach i kamizelkach - schludnie ubrani. A u nas?
      Wytarte swetry i faja w łapie :-/ Oczywiście nie wszyscy, bo cześć z nich jest
      świadoma tego, że pracuje w miejscu publicznym i wychodzi z założenia, że "jak
      cię widzą tak cię piszą", ale to wyjątki.

Pan szeryf robi co chce na własnym folwarku, ale jego czas kiedyś się skończy.
      Ściąga pomysły z zachodu (1 drzwi), ale nie spojrzy na polskie podwórko i nie
      weźmie przykładu z innych miast i na polskie warunki - tylko na siłe
      przystosowuje warunki zachodnia na gruncie polskim - a ten jaki jest każdy widzi.

Co innego reguła 1 drzwi, gdy wszystkie autobusy są niskopodłogowe (Zachód), a
      co innego jest wspinanie się do jelczy czy ikarusów (Polska). Trzeba mieć kisiel
      zamiast mózgu. Jest to jak widać pomysł chybiony i żadnych oszczędności nie
      przyniósł - ale szeryfowi przyznać się do tego jest baaardzo trudno.

Paliwo jest tylko jednym z głównych powodów! Równie ważnym powodem są oszustwa
      przez pasażerów - więc dlaczego tego nie zrobiono w pierwszej kolejności, a
      dopiero potem ew. podwyżka cen, gdy już naprawdę nie ma gdzie szukać oszczędności?

I jeszcze raz o bezpłatnych przejazdach dla rodzinek - koniec z tą komuną!!!
      Szeryf N. się boi związków zawodowych i nie śmie im czegokolwiek zabronić,
      zabrać czy nakazać, więc albo trzeba to MPK zrównać z ziemią i wybudować
      nowoczesną firmę działającą w nowoczesnych sposób albo wprowadzić konkurencję -
      ale nie 3 nyski na krzyż tylko taką z prawdziwego zdarzenia.

i jeszcze raz powiadam, CHWDMPK ;-)

Częstochowa jazda na rowery!

www.lookas.prv.pl
      • Gość: olo Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.com / 213.199.204.* 12.07.05, 20:50
        ALE TY JESTES MĄDRY. ZAKUP 10 NYSEK I WPROWADŹ KONKURENCJE.
        CENY PALIWA WZROSŁY A TY BYŚ CHCIAŁ ZEBY CENY BILETÓW STANIAŁY.
        ZAŁÓŻ SWOJA FIRMĘ I DOPIERO CWANIAKUJ.
        • lookas.prv.pl Re: Podwyżka cen biletów MPK 13.07.05, 00:08
          Konkurencja to samo zdrowie - tak się robi w cywilizowanym świecie.

jak widać niektórzy tutaj żyją w innej epoce/świecie.

www.lookas.prv.pl
      • Gość: Krzychu Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.bis / 212.244.80.* 12.07.05, 21:06
        lookas.prv.pl napisał:

> I jeszcze raz o bezpłatnych przejazdach dla rodzinek - koniec z tą komuną!!!

Słusznie!!! Zlikwidować również ulgi dla dzieci i młodzieży szkolnej, a przede wszystkim dla studentów, zwłasza dla tych ograniczonych umysłowo.
        • lookas.prv.pl Re: Podwyżka cen biletów MPK 13.07.05, 00:16
          Gość portalu: Krzychu napisał(a):

> Słusznie!!! Zlikwidować również ulgi dla dzieci i młodzieży szkolnej, a przede
          > wszystkim dla studentów, zwłasza dla tych ograniczonych umysłowo.

Ty Krzysiu musisz mieć coś wspólnego z MPK, bo zawsze ich bronisz - ale OK,
          rozumiem to i jestem w stanie z Tobą normalnie rozmawiać, ale pod warunkiem, że
          to będzie normalna rozmowa, a nie takie głupoty jak te wyżej.

Zawsze odsyłałeś do regulaminów z MPK itd. - to ja Cię odeślę do Konstytucji
          itp. - ulgi o których wspominasz gwarantuje Państwo - Rzeczpospolita Polska - to
          taki kraj w środku Europy, który pomału wychodzi na świat - ale jeszcze jest
          sporo spadków po byłym ustroju - np. takie związki zawodowe w MPK i inne antyki
          minionej epoki.

www.lookas.prv.pl
    • Gość: XXL Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:50
      TYLE KRETYNSKICH TEKSTOW/ELZBIETA itp/rozumu zero,wiedzy zero tylko glupota
      piramidalna.ale coz mozna spodziewac sie po takim czyms
      • Gość: Jerry Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:57
        Spodziewać się można że nie będą polemizować z głupkami z rozdwojoną jaźnią
    • Gość: częstochowianin Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:49
      Oczywiście. Niech podnoszą ceny. Te nieroby tam zasiadające i tak za nic nie
      płacą to im wisi czy będzie drogo czy bardziej drogo. A może skończyć z ich
      przywilejami ( bezpłatne parkowanie w imię czego. A na nózkach nie nada?) i
      ciekawe czy wtedy będą tak sobie podnosić? Co na to mieszkańcy?
    • Gość: Zdzisław Wolski Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.idea.pl 13.07.05, 00:12
      Co do poruszanych spraw informuję że wszyscy radni klubu SLD głosowali przeciw
      podwyżce cen biletów MPK.Szczegółowo uzasadniając swe stanowisko.W znacznej
      części zgodnie z opiniami forumowiczów.Niestety,ponieważ wszyscy pozostali radni
      (jest ich więcej niż nas)głosowali za podwyżką-uchwała autorstwa Prezydenta
      Miasta została podjęta przez Radę Miasta.Nie było głosów wstrzymujących się.
      Korzystając z okazji informuję że radny Wiesław Wiatrak i ja-w imieniu naszego
      klubu-podjęliśmy próbę wprowadzenia do porządku obrad ostatniej sesji RM
      dodatkowego punktu dotyczącego m.in planowanej galerii.Uzasadnialiśmy to dobrze
      rozumianym interesem naszego miasta.Niestety Prezydent Miasta wykorzystując swe
      ustawowe uprawnienia zablokował naszą propozycję.
      Pozdrawiam.Zdzisław Wolski.Przewodniczący Klubu Radnych SLD.

• lookas.prv.pl Do roboty panowie 13.07.05, 00:21
        Skoro tak słuchacie Forumowiczów i mleko już się rozlało (podwyżka) to
        proponuję, abyście wprowadzili w Częstochowie konkurencję w komunikacji. Tylko
        taką z prawdziwego zdarzenia - miasto prowadzi przetarg na linie i najlepsza
        oferta wygrywa dane linie itd. - mam nadzieję, że jako urzędnicy wiecie o co
        chodzi...

W przeciwnym razie non-stop będą podwyżki i wciskanie ludziom kitu.

www.lookas.prv.pl
        • Gość: rs Re: Do roboty panowie IP: 195.116.81.* 13.07.05, 11:22
          A widziałeś ty lewicowca który jest za normalną uczciwą konkurencją? Ja nie.
          • lookas.prv.pl Re: Do roboty panowie 14.07.05, 11:31
            Nie mieszam się w politykę i nie chcę mieć z nią nic wspólnego.

Ja będę głosował na tego kto zrobi konkurencję w Częstochowie.
            Jak nikogo takiego nie będzie to podczas wyborów pójde np. na piwo i już.

www.lookas.prv.pl
      • Gość: "zwolennik MPK" Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 07:37
        Współczuję, z kim Pan musi współpracować! Ale, swoją drogą, jak mogliście
        dpouścić, aby prezydentem miasta został taki ch..., który już wcześniej się nie
        sprawdził?
        • Gość: Tomasz Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: 80.51.222.* 13.07.05, 10:11
          Ale przecież wszędzie drożeją ceny biletów. W PKSie nawet dwa razy w ciągu
          roku.Ciekawe czemu nikt nie robi problemu z powodu ciągle drożejących cen paliw.
        • Gość: wkurzony Re: Podwyżka cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 13:43
          Czy te podwyzki cen biletow nie bede przypadkiem przeznaczone na podwyzki dla kierowcow MPK ?> Podobno domagaja sie oni podwyzek placy za swa ciezka prace . Co o tym sadzicie?
          • Gość: Ciekawski Re:Podwyzki dla kierowcow MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 13:52
            Twoje sugestia nie jest pozbawiona sensu byc moze znow zwiazek zawodowy kierowcow zagial parol na Zarzad tej :firmy: i nwymuszaja kolejny postulat tym razem kosztem pasazerow
    • Gość: hose antonio ja moge placic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:17
      ja moge placic nawe 200 zl za bilety ,tylko zeby zamiast cen bileto wzrosla tez
      wysokosc pensji, i zebym mial pensje jak radni ,wtedy moge nawet za plecak
      bilet miesieczny kupic... a oni nie placa za bolety i wogole za nic ... to ja
      juz nie rozumiem ?? oni maja kase i nie musza kupowac biletow a my nie mamy i
      nam jeszcze podnosza ceny....
      • yanoooosh Re: ja moge placic 18.07.05, 01:21
        Gość portalu: hose antonio napisał(a):

ja moge placic nawe 200 zl za bilety ,tylko zeby zamiast cen bileto wzrosla tez
        >
        > wysokosc pensji, i zebym mial pensje jak radni ,wtedy moge nawet za plecak
        > bilet miesieczny kupic... a oni nie placa za bolety i wogole za nic ... to ja
        > juz nie rozumiem ?? oni maja kase i nie musza kupowac biletow a my nie mamy i
        > nam jeszcze podnosza ceny....

buahahaha widziales kiedys radnego co jezdzi autobusem bo ja nie
    • Gość: 1 moga sie pocalowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 01:18
      bardziej sie oplqca jedzdzic taksówka a szcegolnosci w nocy hehehehhe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka