Dodaj do ulubionych

Nowe mieszkania komunalne na Dźbowie

IP: *.twmi.res.rr.com 13.07.05, 00:55
Modernizacja kosztowała 685 tys. zł z budżetu miasta??????????????????
"A co najważniejsze - 10 przestronnych i częściowo już wyposażonych mieszkań
(dziewięć po ok. 50 m kw., a jedno - 30-metrowe)". 1427zl za metr kw????? To
sa mieszkania komunalne? To chyba wartosc rynkowa. Czestochowianie zrobili
bardzo ladny prezent tym rodzinom (nie na wlasnosc oczywiscie). Chyba teraz
duzo ludzi zapisze sie na mieszkania komunalne... Czy Jasna Gora cos
dorzucila?
Obserwuj wątek
    • Gość: murarz zapłacili towarzysze :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 01:36
      Nie towarzyszu - na mieszkania dla biednych zrzucili się członkowie waszej
      aferalnej partii, a zwłaszcza towarzysze prezesi, dyrektorzy nie mówiac o
      parlamenarzystach.
      oprócz miezkań trzeba jeszcze w takim budunku wymienic instalacje na
      korytarzach, zrobić porzadek z całym budynkiem: dachem, piwnicami.

skąd sie biorą takie czerwone głąby?
      • Gość: j-23 Re: zapłacili towarzysze :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 01:41
        te czerwone głąby biorą się młodzieżówki i maja to juz w genach
      • Gość: mieszkaniec Mozna bylo kupic mieszkanie a nie remontowac. IP: *.twmi.res.rr.com 13.07.05, 06:43
        Nie wiem dlaczego niektorym ludziom wszyskto kojarzy sie z PZPR. Jestem za
        mlody zeby miec z tym cokolwiek wspolnego. Przeliczylem tylko koszty. Za taka
        sume miasto moglo kupic na wlasnosc normalne mieszkanie w bloku po cenie
        rynkowej. Koszty remontu siegnely wartosci nowego mieszkania. Wobec tego czy
        taki remont jest oplacalny? Wiem ze budynek ma dach i piwnice, ale to tez jest
        wliczone w wartosc kazdego mieszkania.
        Nie mam nic do tych biednych ludzi i uwazam ze miasto powinno w miare
        mozliwosci finansowych zapewnic im godziwe lokum. Ale za 685 tys. zl wydaje mi
        sie ze mozna pomoc wiecej niz 10 rodzinom.

> Nie towarzyszu - na mieszkania dla biednych zrzucili się członkowie waszej
        > aferalnej partii, a zwłaszcza towarzysze prezesi, dyrektorzy nie mówiac o
        > parlamenarzystach.

Nie mam nic wspolnego z zadna partia, ani nie jestem sympatykiem zadnej partii.
        Za duzo jest jeszcze ludzi ktorym sie wszystko kojarzy z PZPR. Chyba musi minac
        cale pokolenie, zeby ten temat sie skonczyl.
        • Gość: Jolka Re: Mozna bylo kupic mieszkanie a nie remontowac. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 07:23
          Miato nie może nikomu kupować mieszkania na własność, ma natomiast obowiazek
          posiadać zasoby mieszkaniowe dla najuboższych. I chwała im za to, że stworzyli
          warunki dla 10 nowych rodzin.
          • Gość: mieszkaniec Re: Mozna bylo kupic mieszkanie a nie remontowac. IP: *.twmi.res.rr.com 13.07.05, 07:39
            Przepraszam, wyrazilem sie niejasno. Chodzilo mi o kupienie mieszkania na
            wlasnosc miasta.
            Chcialbym zeby tych najubozszych bylo tylko 10 rodzin, ale jest chyba wiecej...
        • Gość: xx Re: Mozna bylo kupic mieszkanie a nie remontowac. IP: *.icis.pcz.pl 13.07.05, 11:03
          Ktos powinien budowac mieszkania dla mniej zamoznych mieszkancow. Zamiast zyc w
          norach beda mieszkac w normalnych warunkach.

Ten dom niszczal, cos w koncu powstalo ladnego dla zwyklych ludzi.

Ja jestem za. Sam swoje mieszkanie kupilem za wlasne pieniadze, ale jest w
          koncu sporo ludzi ktorych na to nie stac.

• Gość: fred Re: Nowe mieszkania komunalne na Dźbowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 08:05
      Jak zwykle mam zastrzeżenia do języka - dlaczego "na Dźbowie" ? Może dlatego,że
      na drzewie ?????????
      • Gość: xx Re: Nowe mieszkania komunalne na Dźbowie IP: *.icis.pcz.pl 13.07.05, 11:07
        Sa takie dzielnice w roznych miastach ze uzywa sie formy "na":

na Kleparzu, na Powislu. Nie mam pojecia czy taka jest tradycyjna forma w
        stosunku do Dzbowa, ale calkiem fajnie to brzmi.
    • loridomi Re: Nowe mieszkania komunalne na Dźbowie 13.07.05, 10:59
      Cieszę się że powstały mieszkania komunalne, nie wątpie że są one potrzebne, ale
      czy urzędnicy widzieli w jakim stanie jest szkoła w Dżbowie, jak wyglada to
      osiedle.Piszecie że ma powstać plac zabaw dla mieszkańców-dzieciaków tego
      budynku, a czy ktoś pomyślał o placu zabaw dla pozostałych, osiedle Dżbów
      wygląda tragicznie, może najpierw zadbać o mieszkańcó tego
      osiedla...........Mieszkam na ulicy gościnnej od kilku lat walczymy o chodnik,
      nikogo nie interesuje że dzieci nie maja jak chodzić do szkoły, ludzie do
      lekarza czy sklepów a Urząd miasta robi mieszkanka, spoko ale czy koszt nie
      jest za wyżony czy trzeba od razu wykładać mieszkania kafelkami , panelami-
      każdy a pewnie wiekszość z Ludzi sam w swoim mieszkaniu musiał sobie zrobić
      remonty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Parodia Parodia Parodia!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ola Re: Nowe mieszkania komunalne na Dźbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:35
        Ależ ten prezydent niegramotny.Dał jednej pani mie3szkanie a zapomniał o
        meblach//najlepiej bardzo nowoczesne/,lodówce,pralce.A czy zobowiązał się,że
        bedzie również płacił czynsz.prąd i inne opłaty?.Powinien to zobowiązanie
        złozyć publicznie przed wyborcami,a my wydamy mu ocenę przy najbliższych
        wyborach.Nie wie pan prezydent,że niektórym ludziom to należy d-pę miodem
        smarować,a im i tak bedzie mało a i do pracy za 600 zł nie pójdą,ponieważ im
        się nie opłaca.Państwo pomoże.
      • Gość: dziesiątka Re: Nowe mieszkania komunalne na Dźbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:48
        Mieszkam w Dźbowie w blokach. Ich stan jest faktycznie fatalny. Klatki od 40
        lat chyba nie malowane.Szaro , buro i ponuro tutaj.Częstochowa zapomniała o tej
        dzielnicy . Jeszcze troche i będziemy miec własne "Miasto Boga".No i co słyszę
        (nie widze bo jako cczłowiek pracujacy wracam późno do mojego mieszkanka) nowe
        kwaterunki wyszykowano.Niby się cieszę , może komuś radość sprawią ale przydało
        by się zmienic wizerunek Dźbowa Panie Wrona , bo tuż obok Konopiska , wieś , z
        polem golfowym , równymi chodnikami , stadionem.....
        • Gość: miki jeszcze jeden głab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 03:07
          o bloku decyduje wspólnota misiu lub spoldzielnia. w golfa beda grac
          czestohowianie a nie konopiska, bo w czestochowie nie ma placu na 90 ha tyle
          liczy cala czestochowa. dzbow to wies przylaczona do czestochowy. chcesz ze wsi
          zrobic miasto?????????
          • Gość: dziesiątka Re: jeszcze jeden głab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:45
            Misiu , w Dżbowie są bloki komunalne a to oznacza , że nie decyduje o nich ani
            spółdzielnia której nie ma ani wspólnota dopóki ktoś nie wykupi mieszkań.A w
            większości dźbowskich bloków nie ma chętnych na wykup mieszkań i zawiązanie
            wspólnoty z .....nazwijmy to prozaicznych przyczyn. W golfa natomiast bedą
            grali ci , którzy zapłacą 150 za wejściówke:), miejsce zamieszkania istotne nie
            będzie.
            Pozdrawiam.
          • Gość: Mieszkaniec dźbowa Re: jeszcze jeden głab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:29
            Matko i córko to straszne! Jak to powiedziałeś misiu:( "Dźbów to wieś
            przyłączona do częstochowy" no mnie się wydaje że to jednak nei prawda bo cała
            częstochowa jest stworzona z dzielnic Dźbów,Stradom,Gnaszyn,Mirów .... i chyba
            nie wszystkie z nich są wielkimi metropoliami ale wracając to myslę że jeśli
            dźbów jest od 27 lat dzielnicą Częstochowy to chyba urząd miasta powinien się
            zająć tamtejszymi blokami ( ja w nich na szczęscie nie mieszkam) ale jako
            mieszkaniec tej dzielnicy widzę w jakim one są stanie i myslę że urząd miasta
            powienien remontować i towrzyć mieszkania komunalne ale też nie powinien
            zapominać o innych budynkach i dzielnicach oczywiście
    • Gość: WQrw***** Re: Nowe mieszkania komunalne na Dźbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 17:02
      A jak już weszliście na temat dzielnicy dźbów to tak apropos. Dużo sie ostatnio
      mówi o funduszu europejskim przeznaczonym na renowacje starych dzielnic i
      przywracaniu ich do zycia . przecież miasto częstochowa mogłoby się postarać o
      te pieniądze i odnowić np. bloki w dźbowie lub chodziaż naprawić tę drogę
      prowadzącą z częstochowy do tarnowskich gór( w granicach miasta częstochowy) bo
      ostatnio zauwazyłem że się za chodniczek wzięli zaraz przy granicy miasta, to
      jest według mnie trochę chore bo przy drodze na której jest mnóstwo dziur
      powstaje piękny nowiutki chodniczek( zresztą nie tylko tej drodze przydałby się
      remont chodzi mi tu m.in o drogę na rędziny i opole
      • Gość: alergia Re: Nowe mieszkania komunalne na Dźbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:25
        Muszę Cię zmartwić:( Za chodniczek wzięły się Konopiska a nie Częstochowa.Jest on więc już "za granicą" miasta.Droga o tórej mówisz to droga wojewódzka.Gdyby Częstochowa pozostała województwem z pewnością droga wyglądałaby inaczej. Co do chodniczka , przypuszczam , że Konopiska musiały dorzucic kasiury ze swojego budżetu bo wojewoda lekką ręką pieniążków nie rozdaje.Pewnie jak zbiorą więcej kasy to dołożą się do drogi.Jak widzisz co innego jest tu chore.Tak mi się wydaje:)
        pozdrawiam
        alergia
    • Gość: wqr***** Re: Nowe mieszkania komunalne na Dźbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:07
      no proszę to konopiska się na chodniczek złozyły:) to tym bardziej się
      Częstochowa powinna wstydzić że w granicach miasta przy tej drodze go nie ma i
      zaczyna się dopiero na wsi oj joj do czego to doszło:(
    • Gość: d. mieszkanka Re: Nowe mieszkania komunalne na Dźbowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 07:37
      bardzo się cieszę że wyremontowali starą szkołe /tak sie nazywa ten budynek/ i
      chwała miastu za to. czytając myślałam że chodzi o budynek przy ul. biurowej!!!
      własności p. jolanty . ale w ostatnim zdaniu jest napisane że będzie remont
      budynku p. Jaśko!!! czyli nabiła kasiory nasza dawna radna!!!!sprzedała miastu
      budynek kupiony za grosze, uczcie się młodzi jak się zbija kasę.pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka