john_fontane 17.07.05, 20:53 Typowe zachowanie mieszkańców tych slumsów na Krakowskiej. Wyciąc w pien takich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Brawo policja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:56 Kara więzienia dla nich. Brawo dla policji, ale prokurator lub sąd jak zwykle puści ich wolno. Znajdą naśladowców do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:57 Cały ten rejon Krakowskiej to wielkie zbiorowisko takich przestępców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 17.07.05, 21:33 a ja bym ich publicznie wychłostał - może wreszcie wrócimy do metod stosowanych w średniowieczu, taka chłosta nauczyła by gościa na całe życie rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lander Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:53 brawo dla czestochowskiej policji.. czasami jak sie postaraja, to cos zrobia dobrego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:11 Ciekawe, w którym miejscu artykułu przeczytaliście, że dzwoniono z budki przy ul. Krakowskiej? Brawa dla Policji ale duży minus dla nietolerancyjnych, którym sie wydaje, że tylko "slamsowe" ulice są pełne "żartownisiów". Odpowiedz Link Zgłoś
john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 06:44 Ja nie mówie, ze tylko tam... ale w tych rejonach jest ich najwiecej. Strach ta ulica przejsc po zmroku. A wszystko przez tych łysych idiotow w dresach z patologicznych rodzin... centrum europejskiego miasta ? Nie zartujmy sobie nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.prenet.pl 18.07.05, 11:21 a Katedralną to nawet w dzień strach chodzić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIRE Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 23:04 POPIERAM MOJEGO PRZEDMOWCE WYCIAC DO PNIA Odpowiedz Link Zgłoś
john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 11:32 Nie chcę przywoływać żadnych konkretnych danych, ale z tego co mi wiadomo spora część budżetu naszego kraju idzie na wydatki socjalne. A z koleji większość tych pieniędzy jest wydawana na rodziny wielodzietne, z koleji których ogromna część jest poprostu patologiczna. Pieniądze nie żadko idą na alkohol. Pracy nie mają, perspektyw żadnych, a rozmnażają się jak króliki. Za to wszystko płacą podatnicy. Kościół wtóruje i zabrania używania środków antykoncepcyjnych. Ja bym na początek zarządził wielką kastrację w tych środowiskach i to obowiązkową, nawet pod pozorem użycia siły. Nie chcę by ktos tutaj pomyślał, że rozpowszechniam jakieś idee faszystowskie bo jestem człowiekiem o całkowicie odmiennych poglądach. Ale skoro pracować im się nie chce, a jedyna rzecz na jaką mają ochotę to tanie wina i robienie dzieci - niech ktoś znajdzie lepszy sposób. Kolejną kontrowersyjną sprawą, ale i rozwiązaniem było by zrobienie gett - obozów pracy. Z tym że prawdziwych obozów pracy z godziwymi warunkami życia... robią za jedzenie i tyle... a jak nie to wy...xxx z kraju. PRZEPRASZAM JEŻELI KOGOS URAZILEM, ALE DLA MNIE CI LUDZIE TO WRZOD NA CIELE SPOŁECZEŃSTWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurz Lebensraum dla jasia IP: 82.160.8.* 18.07.05, 11:46 john_fontane napisał: > Ja bym na początek zarządził wielką kastrację w tych środowiskach i to > obowiązkową, nawet pod pozorem użycia siły. Nie chcę by ktos > tutaj pomyślał, że rozpowszechniam jakieś idee faszystowskie bo jestem > człowiekiem o całkowicie odmiennych poglądach. Ale skoro pracować im się nie > chce, a jedyna rzecz na jaką mają ochotę to tanie wina i robienie dzieci - > niech ktoś znajdzie lepszy sposób. > Kolejną kontrowersyjną sprawą, ale i rozwiązaniem było by zrobienie gett - > obozów pracy. Z tym że prawdziwych obozów pracy z godziwymi warunkami życia... robią za jedzenie i tyle... a jak nie to wy...xxx z kraju. Uhm, "....wlasciwie to prosze nie myslec o mnie jak o bandycie , ja tylko dokonuje redystrybucji dobr w dobie powszechnej pauperyzacji spoleczenstwa" - powiedzial pewien jegomosc, zabierajac starszej pani rente. To ze wszedl do jej mieszkania przez okno, o 2 w nocy nalezy oczywiscie przypisac jego trosce by staruszka nie musiala wstawac z lozka. Jasiu - przeczytaj ponownie to co napisales i przemysl prosze. Jesli ja wysune postulat, by poddawac lobotomii ludzi o pogladach faszystowskich mozesz sie zalapac na jeden z pierwszych zabiegow. O gettcie nie bede sie rozwodzil. Sam sie w nie pakujesz kurz Odpowiedz Link Zgłoś
john_fontane Re: Lebensraum dla jasia 18.07.05, 12:26 Chyba napisałem, że ideały faszystowskie są mi dalekie. Są to moje rozważania jakimi radykalnymi sposobami moglibyśmy uszczuplić zakres tego marginesu który widzimy na ulicach, który żyje z podatków pracujących ludzi. Fakt jest taki, że takowe getta już istnieją i żaden zdrowo myślący człowiek się tam nie zapuszcza. Zaraz ktoś powie, że wszystko wina bezrobocia itp. BZDURA !!! Tym ludziom się nie chce pracowac, a patrzac na nowe pokolenie jeszcze bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu. Może zamiast dawać bezmyślnie pieniądze państwu, które samo kradnie najpierw zarządajmy czegoś by powstrzymać tych ludzi przed ponownym pomnożeniem swoich szeregów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: La Fontein Re: Lebensraum dla jasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:49 do rasistow na tym watku Tak sie glupio sklada, ze wychowywalem sie na ul. Krakowskiej. razem z kolegani kolezankami z ul. Malej, ogrodowej Katedralnej chodzilismy do jednej szkoly. Wielu z nas pokonczylo studia sa na szanowanych stanowiskach, a na ul. Krakowskiej i wymienionych mieszkaja jeszcze nasi rodzice. Dzis juz na zasluzonych emeryturach zyja spokojnie i uczciwie. DLatego wpisujacych tutaj idiotyzmy o kastracji czy wybijani w pien mieszkancow WSZYSTKICH sam bym WAS szatkowali solil. Ale tylko tacy prostacy jak Wy moga zyc na swiecie i rozmnazac sie jak szczury. Proponuje zajrzec na ul. Krakowska 80 Tuz pod okiem strazy miejskiej jest zdemolowane mieszkanie, gdzie najemczyni /obecnie ZGM/ zrobila taki burdel.......doslownie burdellll z mieszkania, ze nie potzreba dzrwi zeby tam wejsc. Mieszkancy monitowali, prosili a Straz Miejska nie reagowala. Ponad 4 miesiace pod jej okiem rozkradali samochod i tez nic. To nie wina Wszystkich mieszkancow ulicy, ze jakies debilowate dzieci dzwonily i straszyly bomba Straz miejska, Nie mozna generalizowac. Mieszkancy........ci spokojni tez musza zyc na jednej ulicy z idiotami. Ale nie mozna generalizowac Za malo pracuja i Policja i Straz Miejska. Oni sie sami boja przestepcow..........albo z nimi wspolpracuja Najlatwiej zlapac babcie z pietruszka, albo pijanego na lawce Wtedy dla nich jest bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurz Re: Lebensraum dla jasia IP: 82.160.8.* 18.07.05, 13:14 dla La Fontein'a jedna uwaga: Napisales > Nie mozna generalizowac trzymaj sie wlasnej rady piszac: > Za malo pracuja i Policja i Straz Miejska. > Oni sie sami boja przestepcow..........albo z nimi wspolpracuja > Najlatwiej zlapac babcie z pietruszka, albo pijanego na lawce > Wtedy dla nich jest bezpiecznie W budynku Strazy Miejskiej ma swoja siedzibe Swietlica Socjoterapeutyczna - zgadnij dla czyich dzieci? Zanim kogos posadzisz o wspolprace zastanow sie czy masz na to dowod. W przeciwnym razie podobnie jak jasiu pleciesz androny - tyle ze na drugie kopyto. Tym co odstrasza ludzi od Krakowskiej sa wlasnie pijacy wystajacy pod sklepami, w bramach posesji, zule krecacy sie przy hotelu na Krakowskiej itede itepe. Pijacy notorycznie zalegujacy na przystanku autobusowym przy Malej. Chuliganeria na skwerze Piastow, samochody wyylawiane ze stawy Szwedego, halasliwy bar......... chcesz wiecej przykladow? Wiec po co obrzucasz blotem Policje, Straz Miejska , skoro za chwile jeczysz o burdelu, ktorego nikt nie chce zlikwidowac?.? Duzo zalezy od samych mieszkancow. Od tego na ile sa zdeterminowani by cos w ich otoczeniu sie zmienilo. By nie bali sie zmian i przelamywali milczenie. By widzieli dobre przyklady. By oburzali sie za wrzucanie ich do jednego worka z zulernia. Miasto nie zrobi tego za nich, taka inicjatywe mozna wspierac, pobudzac, ale chec zycia jest w Nas, podobnie jak ambicja i marzenia. Podobnie jak ambitne jest zadanie zmiany mentalnosci mieszkancow ulicy.A ze jest to proces liczony w latach, malo efektowny? Dlatego wlasnie nalezy obawiac sie takich poronionych pomyslow z radykalnymi rozwiazaniami. Zbyt to traci totalitaryzmem. pozdrawiam kurz Odpowiedz Link Zgłoś
john_fontane Re: Lebensraum dla jasia 18.07.05, 14:24 Gość portalu: La Fontein napisał(a): > > Mieszkancy........ci spokojni tez musza zyc na jednej ulicy z idiotami. > Ale nie mozna generalizowac > Ja nie generalizuje, ja mówie o tych ,,niespokojnych'' mieszkańcach i to nie tylko krakowskiej. Ten problem jest w każdej dzielnicy miasta, a inna kwestia, ze najbardziej rzuca sie w oczy tam bo jest najpowszechniejszy. Mówiłeś, że zapewne zadko sie tam zapuszczam. To prawda, bo i po co ? Żeby po łbie dostać ? W dzien czasami strach isc bo od bramy do bramy ,,odprowadzaja'' Cie wzrokiem wyrostki, a co dopiero po zmierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurz Re: Lebensraum dla jasia IP: 82.160.8.* 18.07.05, 12:55 john_fontane napisał: > Chyba napisałem, że ideały faszystowskie są mi dalekie. > Są to moje rozważania jakimi radykalnymi sposobami moglibyśmy uszczuplić zakres tego marginesu który widzimy na ulicach, który żyje z podatków pracujących ludzi. Fakt jest taki, że takowe getta już istnieją i żaden zdrowo myślący człowiek się tam nie zapuszcza. Owszem, napisales, podobnie jak chwile przed i po tej deklaracji wrociles do ideologii faszystowskiej. Gdybys nie zauwazyl, badz uprzejmy przyjac do wiadomosci ze ul.Krakowska i przylegle to nie getto. Tam mieszka masa porzadnych ludzi, dla ktorych Twoje "rewelacyjne" koncepcje sa nie krzywdzace. To ze ulica ma swoj (zanikajacy) klimat kniajacki nie upowaznia nikogo do gloszenia pogladow o "kastracji", "urzadzaniu gett", czy eksterminacji ludnosci. Nie mieszkasz tam, przypuszczalnie rzadko bywasz, wiec co Cie do tego upowaznia? Zamiast wyrzucania z siebie zolci, sprawdz gdzie jest jej zrodlo i co jej tego przyczyna. Bardziej cywilizowana forma jest restauracja ulicy poprzez chociazby pomysl ulokowania tam Galerii, sprowadzenie tam wiekszej ilosci ludzi ktorzy na codzien mieszkaja w bardziej godziwych warunkach. Wlasnie po to by dac mieszkancom Krakowskiej przyklad i nadzieje ze warto robic porzadek kolo siebie. Ze swiat to nie tylko sklep monopolowy i jego stali klienci. Jesli zdarzy Ci sie wpasc na Krakowska - wstap do hotelu Sonex. Hotelu nie postawil "kastrat" dla innych nieudacznikow. Wpadnij go Patroxa - pogadaj z wlascicielem, wyjasni Ci dlaczego zalezy mu by Krakowska i przylegle tetnily normalnym zyciem. Wstap do paru innych firm i zadaj pytanie dlaczego wlasnie tam a nie na Wyczerpach, Grabowce czy Rakowie maja swoje siedziby. Tacy ludzie z tym miejscem zwiazali swe nadzieje na finansowa stabilizacje. Tacy ludzie robia cos pozytecznego dla tego miejsca. Wiec zamiast plesc androny pod wplywem stresu wywolanego spotkaniem z zulem - zacznij myslec. Estetyczne otoczenie wyzwala dobre postawy - napisalem w jednym z watkow. Czy nie lepiej wiec zamiast tracic sily na mrzonki o niszczeniu, zaczac Cos budowac wplywajac w ten sposob na otoczenie. pozdrawiam kurz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:53 Przestańcie się kłócić. Ważne aby jakiś sędzia nie puszczał takich debili wolno, ponieważ tylko w więzieniu nie stanowiliby zagrożenia. Wówczas normalni i spokojni mieszkańcy tych okolic odetchną. Ale czy są w Częstochowie tacy sędziowie? Przecież powiedzą, że to drobnostka - taki fałszywy alarm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurz Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: 82.160.8.* 18.07.05, 14:04 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Przestańcie się kłócić. Zaraz tam klocic ;)))) dyskutujemy, ot co ;)) A niechby ich i nawet wolno puscil -bijac finansowo po kieszeni. Albo jeszcze lepiej niech w pomaranczowym gajerku psie kupy i smieci sprzataja na ul.Krakowskiej - ale to by byl chyba zbyt surowy wyrok ;) Dlaczego sadzajac ich spoleczenstwo ma ponosic ciezar ich utrzymania?. Na takiej "rodzinnej" ulicy osmieszyliby sie do konca zycia i jeden dzien dluzej.;)) > Ale czy są w Częstochowie tacy sędziowie? Sa, sa - jak wszedzie, niech tylko prokurator przekona Sad ze ciezar gatunkowy czynu jest znaczny. pozdrawiam kurz Odpowiedz Link Zgłoś
john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 14:20 Finansowo ? A z czego oni mają oddać ? Kto ich sprawdzi czy wykonali pracę społeczną ? Oni mają to w... taka prawda, a do więzienia zabrać takiego to sobie żyje za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurz Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: 82.160.8.* 18.07.05, 14:36 john_fontane napisał: > Finansowo ? A z czego oni mają oddać ? Kto ich sprawdzi czy wykonali pracę > społeczną ? Oni mają to w... taka prawda, a do więzienia zabrać takiego to > sobie żyje za darmo. A dac mu do wyboru: Grzywny tak do 5 tys. zl, plus do przepracowania tydzien na rzecz gminy plus podanie danych sprawcy do publicznej wiadomosci, A zaliczac kazda kolejna dniowke w obecnosci kuratora sadowego i przedstawiciela instytucji na rzecz ktorej pracowal. Jakby nie patrzec srodkow troche jest, doswiadczenia w falandyzacji prawa tez sa, wiec troche kreatywnosci przedstawicieli wymiaru sprawiedliwosci plus szczypta wyobrazni co takiego gucia zaboli bardziej i co bedzie dla niego z punktu widzenia resocjalizacji wskazane ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corka Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:31 Popieram wypowiedzi w sprawie rozwoju ul. Krakowskiej.......kiedys ulicy robotniczej przy ktorej byly duze osiedla zakladow welnianych i lanirskich. Mieszkalo tam wiele rodzin nie patologicznych z ktorych wyrosli porzadni obywatele. Co do wiezienia to uwazam, ze krotkie wyroki u juz czesciowo zdegenerowanej populacji powoduja to ze "wyzkola" sie w swojej profesji jeszcze bardziej. Niestety, poza "przyslugujacym przepisom prawa osadzonego" nie prowadzi sie w Polskich wiezieniach prawie zadnej resocjalizacji. Po wyjsciu z wiezienia "nadrabiaja" zaleglosci w wolnosci i nastepuja dalse juz "wyszkolone" przestepstwa. Wracaj na stare smiecie" i w dwojnasob zaczynaja dzialalnosc przeciw prawu. Propozycja odpracowania w pomaraNczowych koszulkach z napisem Zaklad Karny naleznosci na terenie "swojej" dzielnicy napewno wplynelo by na opinie takiego delikwenta i podwojne upokorzenie Ale kto wyda taki wyrok? Kto dopilnuje wykonania? na 100000 policjantow TYLKO 10000 jest na ulicach NONSENS Odpowiedz Link Zgłoś
john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 16:40 Przepraszam, ale to co piszesz to bzdura. Myślisz, że taki łebek nie będzie sie cieszyl, ze podali jego dane ? Co za prestiż przed kolegami. Rozumiem, że patrzysz na te sprawy z punktu zwyklego człowieka, ale im bliżej do ludzi pierwotnych. Taki dozór na nic się nie zda, na nich nie ma kar. Bo jak nie będzie chciał pracować to pójdzie siedziec - bardzo dobrze, poduczy sie od starszych kolegow, spedzi za darmo pare msc, a i tak wyjdzie i bedzie taki sam, albo gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 16:47 i jeszcze jedno... mowiles o wybudowaniu tam galerii handlowej. Ma byc, ale nie przy samej Krakowskiej tylko na miejscu zakładów, koło trasy. To nic nie zmieni bo i tak Krakowska bedzie omijana szerokim łukiem. Oni już beda stali i czekali na tych co ida albo z kasa na zakupy, albo z samymi zakupami. Autobusy beda zawozic klientele pod same drzwi, w druga strone z pod drzwi odbierze. Jak dla mnie to ta ulica byla by idealna na rozwiniecie malej gastronomii, barow itd. ale ze wzgledu na otoczenie jest to rownie trudne co na urokliwym Rynku Wielunskim. A przeciez wspaniale byly by te postmodernistyczne knajpki, kluby muzyczne... ale to nie mozliwe - niestety. Przepraszam wszystkich urażonych moimi wypowiedziami ,,pożadnych'' mieszkańców ulicy Krakowskiej i okolic. Nie pietnuje Was, a jedynie element ktory tam mieszka. I jeszcze jedno... jezeli chcecie mnie nazwac faszysta to bardzo prosze... ale obok tych meneli bym usadzil w obozach skinhedow i ich tez wykastrowal. Oboóz sie zle kojarzy wiec moze wioski gdzie byla by praca w zamian za zywnosc i godziwe zycie. To Utopia tak czy inaczej. Sa prawa miedzynarodowe, konwencje... dlatego nigdy sobie z tym nie poradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurz Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: 82.160.8.* 18.07.05, 17:17 john_fontane napisał: > Przepraszam, ale to co piszesz to bzdura. Myślisz, że taki łebek nie będzie sie > cieszyl, ze podali jego dane ? Co za prestiż przed kolegami. Rozumiem, że > patrzysz na te sprawy z punktu zwyklego człowieka, ale im bliżej do ludzi > pierwotnych. Moze i bzdura. Ale ja jestem przekonany, ze jednak nie. Gdyby sie roznioslo po ulicy ze np.Rafcio J., uliczny twardziel o meskiej ksywie "Predator" musi sprzatac psie kupy za glupi telefon. Gdyby owego Rafcia obserwowalo mlode pokolenie widzac jak ideal siegnal rynsztoka - cos mi sie zdaje ze smiech nie jedna twierdze obali. Moze sie myle ;)) W kazdym badz razie symboliczny Rafcio J. uliczny twardziel - bylby na cenzurowanym, rozpoznawany w tlumie bezimiennych zulikow - dlaczego nie dac mu tej chwili watpliwej slawy. Po kazdym kolejnym glupim telefonie wzywany co chwilke na komisariat chociazby dlatego, ze go jakas anonimowa starowinka widziala przy telefonie? ;)))))))) Koledzy Rafcia J zapewne by mu wspolczuli, tyle klopotow za jeden glupi wybryk Co ja pisze, ja sam bym mu wspolczul.......;)))))))) pozdrawiam kurz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corka Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:45 Kurz w pelni Coe popieram. Nawet wsrod zdegenerowanych sa jakies punkty odniesienia do ICH lawy i splendoru, wiec racja jest po Twojej stronie, Gdyby jakis Rafcio J. zasowal z miotla na ulicy wsrod gapiow.......swoich gapiow, napewno by to bylo dla niego upokorzenie JEGO WIELKOSCI wsrod swoich tylko na BOga!!!!!!! Kiedy by sie to mialo zrealizowac???????? Odpowiedz Link Zgłoś
john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 23:37 Jeżeli by wogóle sie zabrał do tej roboty. Bo jak go przymusisz ? Pod groźbą wiezenia ? Juz cos napisalem na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.one.pl 19.07.05, 12:26 hehe co ty wogole wiesz o tej dzielnicy !!??? i o tych ludziach zwłaszcza tych 23 latlach!! oni maja zółte papierywiec moga ich pocałowac w... i dzisiaj sa juz na wolnosci i sie smieja !!tak naprawde to przydała by sie taka 1 bomkaka na ten kraj Odpowiedz Link Zgłoś