Dodaj do ulubionych

Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego ala...

17.07.05, 20:53
Typowe zachowanie mieszkańców tych slumsów na Krakowskiej. Wyciąc w pien
takich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Brawo policja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:56
      Kara więzienia dla nich. Brawo dla policji, ale prokurator lub sąd jak zwykle
      puści ich wolno. Znajdą naśladowców do zabawy.
    • Gość: Obywatel Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:57
      Cały ten rejon Krakowskiej to wielkie zbiorowisko takich przestępców!
      • Gość: gość Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 17.07.05, 21:33
        a ja bym ich publicznie wychłostał - może wreszcie wrócimy do metod stosowanych
        w średniowieczu, taka chłosta nauczyła by gościa na całe życie rozumu
        • Gość: lander Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:53
          brawo dla czestochowskiej policji.. czasami jak sie postaraja, to cos zrobia
          dobrego..
    • Gość: tt Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:11
      Ciekawe, w którym miejscu artykułu przeczytaliście, że dzwoniono z budki przy
      ul. Krakowskiej? Brawa dla Policji ale duży minus dla nietolerancyjnych, którym
      sie wydaje, że tylko "slamsowe" ulice są pełne "żartownisiów".
      • john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 06:44
        Ja nie mówie, ze tylko tam... ale w tych rejonach jest ich najwiecej. Strach ta
        ulica przejsc po zmroku. A wszystko przez tych łysych idiotow w dresach z
        patologicznych rodzin... centrum europejskiego miasta ? Nie zartujmy sobie
        nawet.
        • Gość: gość Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.prenet.pl 18.07.05, 11:21
          a Katedralną to nawet w dzień strach chodzić .
    • Gość: FIRE Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 23:04
      POPIERAM MOJEGO PRZEDMOWCE WYCIAC DO PNIA
      • john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 11:32
        Nie chcę przywoływać żadnych konkretnych danych, ale z tego co mi wiadomo spora
        część budżetu naszego kraju idzie na wydatki socjalne. A z koleji większość
        tych pieniędzy jest wydawana na rodziny wielodzietne, z koleji których ogromna
        część jest poprostu patologiczna. Pieniądze nie żadko idą na alkohol.
        Pracy nie mają, perspektyw żadnych, a rozmnażają się jak króliki. Za to
        wszystko płacą podatnicy. Kościół wtóruje i zabrania używania środków
        antykoncepcyjnych. Ja bym na początek zarządził wielką kastrację w tych
        środowiskach i to obowiązkową, nawet pod pozorem użycia siły. Nie chcę by ktos
        tutaj pomyślał, że rozpowszechniam jakieś idee faszystowskie bo jestem
        człowiekiem o całkowicie odmiennych poglądach. Ale skoro pracować im się nie
        chce, a jedyna rzecz na jaką mają ochotę to tanie wina i robienie dzieci -
        niech ktoś znajdzie lepszy sposób.
        Kolejną kontrowersyjną sprawą, ale i rozwiązaniem było by zrobienie gett -
        obozów pracy. Z tym że prawdziwych obozów pracy z godziwymi warunkami życia...
        robią za jedzenie i tyle... a jak nie to wy...xxx z kraju.

PRZEPRASZAM JEŻELI KOGOS URAZILEM, ALE DLA MNIE CI LUDZIE TO WRZOD NA CIELE
        SPOŁECZEŃSTWA.
        • Gość: kurz Lebensraum dla jasia IP: 82.160.8.* 18.07.05, 11:46
          john_fontane napisał:
          > Ja bym na początek zarządził wielką kastrację w tych środowiskach i to
          > obowiązkową, nawet pod pozorem użycia siły. Nie chcę by ktos
          > tutaj pomyślał, że rozpowszechniam jakieś idee faszystowskie bo jestem
          > człowiekiem o całkowicie odmiennych poglądach. Ale skoro pracować im się nie
          > chce, a jedyna rzecz na jaką mają ochotę to tanie wina i robienie dzieci -
          > niech ktoś znajdzie lepszy sposób.
          > Kolejną kontrowersyjną sprawą, ale i rozwiązaniem było by zrobienie gett -
          > obozów pracy. Z tym że prawdziwych obozów pracy z godziwymi warunkami
          życia... robią za jedzenie i tyle... a jak nie to wy...xxx z kraju.

Uhm,
          "....wlasciwie to prosze nie myslec o mnie jak o bandycie , ja tylko dokonuje
          redystrybucji dobr w dobie powszechnej pauperyzacji spoleczenstwa" - powiedzial
          pewien jegomosc, zabierajac starszej pani rente. To ze wszedl do jej mieszkania
          przez okno, o 2 w nocy nalezy oczywiscie przypisac jego trosce by staruszka nie
          musiala wstawac z lozka.

Jasiu - przeczytaj ponownie to co napisales i przemysl prosze. Jesli ja wysune
          postulat, by poddawac lobotomii ludzi o pogladach faszystowskich mozesz sie
          zalapac na jeden z pierwszych zabiegow. O gettcie nie bede sie rozwodzil.
          Sam sie w nie pakujesz
          kurz
          • john_fontane Re: Lebensraum dla jasia 18.07.05, 12:26
            Chyba napisałem, że ideały faszystowskie są mi dalekie.
            Są to moje rozważania jakimi radykalnymi sposobami moglibyśmy uszczuplić zakres
            tego marginesu który widzimy na ulicach, który żyje z podatków pracujących
            ludzi. Fakt jest taki, że takowe getta już istnieją i żaden zdrowo myślący
            człowiek się tam nie zapuszcza.
            Zaraz ktoś powie, że wszystko wina bezrobocia itp. BZDURA !!!
            Tym ludziom się nie chce pracowac, a patrzac na nowe pokolenie jeszcze bardziej
            utwierdzam się w tym przekonaniu.
            Może zamiast dawać bezmyślnie pieniądze państwu, które samo kradnie najpierw
            zarządajmy czegoś by powstrzymać tych ludzi przed ponownym pomnożeniem swoich
            szeregów.
            • Gość: La Fontein Re: Lebensraum dla jasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:49
              do rasistow na tym watku

Tak sie glupio sklada, ze wychowywalem sie na ul. Krakowskiej. razem z kolegani
              kolezankami z ul. Malej, ogrodowej Katedralnej chodzilismy do jednej szkoly.
              Wielu z nas pokonczylo studia sa na szanowanych stanowiskach, a na ul.
              Krakowskiej i wymienionych mieszkaja jeszcze nasi rodzice.
              Dzis juz na zasluzonych emeryturach zyja spokojnie i uczciwie.

DLatego wpisujacych tutaj idiotyzmy o kastracji czy wybijani w pien
              mieszkancow WSZYSTKICH sam bym WAS szatkowali solil.

Ale tylko tacy prostacy jak Wy moga zyc na swiecie i rozmnazac sie jak szczury.

Proponuje zajrzec na ul. Krakowska 80
              Tuz pod okiem strazy miejskiej jest zdemolowane mieszkanie, gdzie
              najemczyni /obecnie ZGM/ zrobila taki burdel.......doslownie burdellll z
              mieszkania, ze nie potzreba dzrwi zeby tam wejsc.
              Mieszkancy monitowali, prosili a Straz Miejska nie reagowala.
              Ponad 4 miesiace pod jej okiem rozkradali samochod i tez nic.

To nie wina Wszystkich mieszkancow ulicy, ze jakies debilowate dzieci dzwonily
              i straszyly bomba Straz miejska,

Nie mozna generalizowac.

Mieszkancy........ci spokojni tez musza zyc na jednej ulicy z idiotami.
              Ale nie mozna generalizowac

Za malo pracuja i Policja i Straz Miejska.
              Oni sie sami boja przestepcow..........albo z nimi wspolpracuja
              Najlatwiej zlapac babcie z pietruszka, albo pijanego na lawce
              Wtedy dla nich jest bezpiecznie
              • Gość: kurz Re: Lebensraum dla jasia IP: 82.160.8.* 18.07.05, 13:14
                dla La Fontein'a jedna uwaga:
                Napisales
                > Nie mozna generalizowac
                trzymaj sie wlasnej rady piszac:
                > Za malo pracuja i Policja i Straz Miejska.
                > Oni sie sami boja przestepcow..........albo z nimi wspolpracuja
                > Najlatwiej zlapac babcie z pietruszka, albo pijanego na lawce
                > Wtedy dla nich jest bezpiecznie

W budynku Strazy Miejskiej ma swoja siedzibe Swietlica Socjoterapeutyczna -
                zgadnij dla czyich dzieci? Zanim kogos posadzisz o wspolprace zastanow sie czy
                masz na to dowod. W przeciwnym razie podobnie jak jasiu pleciesz androny - tyle
                ze na drugie kopyto.
                Tym co odstrasza ludzi od Krakowskiej sa wlasnie pijacy wystajacy pod sklepami,
                w bramach posesji, zule krecacy sie przy hotelu na Krakowskiej itede itepe.
                Pijacy notorycznie zalegujacy na przystanku autobusowym przy Malej. Chuliganeria
                na skwerze Piastow, samochody wyylawiane ze stawy Szwedego, halasliwy
                bar......... chcesz wiecej przykladow?
                Wiec po co obrzucasz blotem Policje, Straz Miejska , skoro za chwile jeczysz o
                burdelu, ktorego nikt nie chce zlikwidowac?.?
                Duzo zalezy od samych mieszkancow. Od tego na ile sa zdeterminowani by cos w ich
                otoczeniu sie zmienilo. By nie bali sie zmian i przelamywali milczenie.
                By widzieli dobre przyklady. By oburzali sie za wrzucanie ich do jednego worka z
                zulernia. Miasto nie zrobi tego za nich, taka inicjatywe mozna wspierac,
                pobudzac, ale chec zycia jest w Nas, podobnie jak ambicja i marzenia. Podobnie
                jak ambitne jest zadanie zmiany mentalnosci mieszkancow ulicy.A ze jest to
                proces liczony w latach, malo efektowny? Dlatego wlasnie nalezy obawiac sie
                takich poronionych pomyslow z radykalnymi rozwiazaniami. Zbyt to traci
                totalitaryzmem.

pozdrawiam
                kurz
              • john_fontane Re: Lebensraum dla jasia 18.07.05, 14:24
                Gość portalu: La Fontein napisał(a):

>
                > Mieszkancy........ci spokojni tez musza zyc na jednej ulicy z idiotami.
                > Ale nie mozna generalizowac
                >
                Ja nie generalizuje, ja mówie o tych ,,niespokojnych'' mieszkańcach i to nie
                tylko krakowskiej. Ten problem jest w każdej dzielnicy miasta, a inna kwestia,
                ze najbardziej rzuca sie w oczy tam bo jest najpowszechniejszy.
                Mówiłeś, że zapewne zadko sie tam zapuszczam. To prawda, bo i po co ? Żeby po
                łbie dostać ? W dzien czasami strach isc bo od bramy do bramy ,,odprowadzaja''
                Cie wzrokiem wyrostki, a co dopiero po zmierzchu.
            • Gość: kurz Re: Lebensraum dla jasia IP: 82.160.8.* 18.07.05, 12:55
              john_fontane napisał:

> Chyba napisałem, że ideały faszystowskie są mi dalekie.
              > Są to moje rozważania jakimi radykalnymi sposobami moglibyśmy uszczuplić
              zakres tego marginesu który widzimy na ulicach, który żyje z podatków
              pracujących ludzi. Fakt jest taki, że takowe getta już istnieją i żaden zdrowo
              myślący człowiek się tam nie zapuszcza.

Owszem, napisales, podobnie jak chwile przed i po tej deklaracji wrociles do
              ideologii faszystowskiej. Gdybys nie zauwazyl, badz uprzejmy przyjac do
              wiadomosci ze ul.Krakowska i przylegle to nie getto. Tam mieszka masa porzadnych
              ludzi, dla ktorych Twoje "rewelacyjne" koncepcje sa nie krzywdzace. To ze ulica
              ma swoj (zanikajacy) klimat kniajacki nie upowaznia nikogo do gloszenia pogladow
              o "kastracji", "urzadzaniu gett", czy eksterminacji ludnosci.
              Nie mieszkasz tam, przypuszczalnie rzadko bywasz, wiec co Cie do tego upowaznia?
              Zamiast wyrzucania z siebie zolci, sprawdz gdzie jest jej zrodlo i co jej tego
              przyczyna.
              Bardziej cywilizowana forma jest restauracja ulicy poprzez chociazby pomysl
              ulokowania tam Galerii, sprowadzenie tam wiekszej ilosci ludzi ktorzy na codzien
              mieszkaja w bardziej godziwych warunkach. Wlasnie po to by dac mieszkancom
              Krakowskiej przyklad i nadzieje ze warto robic porzadek kolo siebie. Ze swiat to
              nie tylko sklep monopolowy i jego stali klienci. Jesli zdarzy Ci sie wpasc na
              Krakowska - wstap do hotelu Sonex. Hotelu nie postawil "kastrat" dla innych
              nieudacznikow. Wpadnij go Patroxa - pogadaj z wlascicielem, wyjasni Ci dlaczego
              zalezy mu by Krakowska i przylegle tetnily normalnym zyciem. Wstap do paru
              innych firm i zadaj pytanie dlaczego wlasnie tam a nie na Wyczerpach, Grabowce
              czy Rakowie maja swoje siedziby. Tacy ludzie z tym miejscem zwiazali swe
              nadzieje na finansowa stabilizacje. Tacy ludzie robia cos pozytecznego dla tego
              miejsca. Wiec zamiast plesc androny pod wplywem stresu wywolanego spotkaniem z
              zulem - zacznij myslec.
              Estetyczne otoczenie wyzwala dobre postawy - napisalem w jednym z watkow. Czy
              nie lepiej wiec zamiast tracic sily na mrzonki o niszczeniu, zaczac Cos budowac
              wplywajac w ten sposob na otoczenie.

pozdrawiam
              kurz
    • Gość: Jacek Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:53
      Przestańcie się kłócić. Ważne aby jakiś sędzia nie puszczał takich debili wolno,
      ponieważ tylko w więzieniu nie stanowiliby zagrożenia. Wówczas normalni i
      spokojni mieszkańcy tych okolic odetchną. Ale czy są w Częstochowie tacy
      sędziowie? Przecież powiedzą, że to drobnostka - taki fałszywy alarm.
      • Gość: kurz Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: 82.160.8.* 18.07.05, 14:04
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Przestańcie się kłócić.
        Zaraz tam klocic ;))))
        dyskutujemy, ot co ;))

A niechby ich i nawet wolno puscil -bijac finansowo po kieszeni.
        Albo jeszcze lepiej niech w pomaranczowym gajerku psie kupy i smieci sprzataja
        na ul.Krakowskiej - ale to by byl chyba zbyt surowy wyrok ;)
        Dlaczego sadzajac ich spoleczenstwo ma ponosic ciezar ich utrzymania?. Na takiej
        "rodzinnej" ulicy osmieszyliby sie do konca zycia i jeden dzien dluzej.;))

> Ale czy są w Częstochowie tacy sędziowie?
        Sa, sa - jak wszedzie, niech tylko prokurator przekona Sad ze ciezar gatunkowy
        czynu jest znaczny.

pozdrawiam
        kurz
        • john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 14:20
          Finansowo ? A z czego oni mają oddać ? Kto ich sprawdzi czy wykonali pracę
          społeczną ? Oni mają to w... taka prawda, a do więzienia zabrać takiego to
          sobie żyje za darmo.
          • Gość: kurz Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: 82.160.8.* 18.07.05, 14:36
            john_fontane napisał:

> Finansowo ? A z czego oni mają oddać ? Kto ich sprawdzi czy wykonali pracę
            > społeczną ? Oni mają to w... taka prawda, a do więzienia zabrać takiego to
            > sobie żyje za darmo.

A dac mu do wyboru:
            Grzywny tak do 5 tys. zl, plus do przepracowania tydzien na rzecz gminy plus
            podanie danych sprawcy do publicznej wiadomosci,

A zaliczac kazda kolejna dniowke w obecnosci kuratora sadowego i przedstawiciela
            instytucji na rzecz ktorej pracowal.

Jakby nie patrzec srodkow troche jest, doswiadczenia w falandyzacji prawa tez
            sa, wiec troche kreatywnosci przedstawicieli wymiaru sprawiedliwosci plus
            szczypta wyobrazni co takiego gucia zaboli bardziej i co bedzie dla niego z
            punktu widzenia resocjalizacji wskazane ;))

• Gość: Corka Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:31
              Popieram wypowiedzi w sprawie rozwoju ul. Krakowskiej.......kiedys ulicy
              robotniczej przy ktorej byly duze osiedla zakladow welnianych i lanirskich.
              Mieszkalo tam wiele rodzin nie patologicznych z ktorych wyrosli porzadni
              obywatele.

Co do wiezienia to uwazam, ze krotkie wyroki u juz czesciowo zdegenerowanej
              populacji powoduja to ze "wyzkola" sie w swojej profesji jeszcze bardziej.
              Niestety, poza "przyslugujacym przepisom prawa osadzonego" nie prowadzi sie w
              Polskich wiezieniach prawie zadnej resocjalizacji.
              Po wyjsciu z wiezienia "nadrabiaja" zaleglosci w wolnosci i nastepuja dalse
              juz "wyszkolone" przestepstwa.

Wracaj na stare smiecie" i w dwojnasob zaczynaja dzialalnosc przeciw prawu.

Propozycja odpracowania w pomaraNczowych koszulkach z napisem Zaklad Karny
              naleznosci na terenie "swojej" dzielnicy napewno wplynelo by na opinie takiego
              delikwenta i podwojne upokorzenie

Ale kto wyda taki wyrok?
              Kto dopilnuje wykonania?

na 100000 policjantow TYLKO 10000 jest na ulicach

NONSENS
            • john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 16:40
              Przepraszam, ale to co piszesz to bzdura. Myślisz, że taki łebek nie będzie sie
              cieszyl, ze podali jego dane ? Co za prestiż przed kolegami. Rozumiem, że
              patrzysz na te sprawy z punktu zwyklego człowieka, ale im bliżej do ludzi
              pierwotnych.
              Taki dozór na nic się nie zda, na nich nie ma kar. Bo jak nie będzie chciał
              pracować to pójdzie siedziec - bardzo dobrze, poduczy sie od starszych kolegow,
              spedzi za darmo pare msc, a i tak wyjdzie i bedzie taki sam, albo gorszy.
              • john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 16:47
                i jeszcze jedno... mowiles o wybudowaniu tam galerii handlowej. Ma byc, ale nie
                przy samej Krakowskiej tylko na miejscu zakładów, koło trasy. To nic nie zmieni
                bo i tak Krakowska bedzie omijana szerokim łukiem. Oni już beda stali i czekali
                na tych co ida albo z kasa na zakupy, albo z samymi zakupami. Autobusy beda
                zawozic klientele pod same drzwi, w druga strone z pod drzwi odbierze.
                Jak dla mnie to ta ulica byla by idealna na rozwiniecie malej gastronomii,
                barow itd. ale ze wzgledu na otoczenie jest to rownie trudne co na urokliwym
                Rynku Wielunskim. A przeciez wspaniale byly by te postmodernistyczne knajpki,
                kluby muzyczne... ale to nie mozliwe - niestety.

Przepraszam wszystkich urażonych moimi wypowiedziami ,,pożadnych'' mieszkańców
                ulicy Krakowskiej i okolic. Nie pietnuje Was, a jedynie element ktory tam
                mieszka. I jeszcze jedno... jezeli chcecie mnie nazwac faszysta to bardzo
                prosze... ale obok tych meneli bym usadzil w obozach skinhedow i ich tez
                wykastrowal. Oboóz sie zle kojarzy wiec moze wioski gdzie byla by praca w
                zamian za zywnosc i godziwe zycie. To Utopia tak czy inaczej.
                Sa prawa miedzynarodowe, konwencje... dlatego nigdy sobie z tym nie poradzimy.
              • Gość: kurz Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: 82.160.8.* 18.07.05, 17:17
                john_fontane napisał:

> Przepraszam, ale to co piszesz to bzdura. Myślisz, że taki łebek nie będzie sie
                > cieszyl, ze podali jego dane ? Co za prestiż przed kolegami. Rozumiem, że
                > patrzysz na te sprawy z punktu zwyklego człowieka, ale im bliżej do ludzi
                > pierwotnych.

Moze i bzdura. Ale ja jestem przekonany, ze jednak nie. Gdyby sie roznioslo po
                ulicy ze np.Rafcio J., uliczny twardziel o meskiej ksywie "Predator" musi
                sprzatac psie kupy za glupi telefon. Gdyby owego Rafcia obserwowalo mlode
                pokolenie widzac jak ideal siegnal rynsztoka - cos mi sie zdaje ze smiech nie
                jedna twierdze obali.
                Moze sie myle ;))
                W kazdym badz razie symboliczny Rafcio J. uliczny twardziel - bylby na
                cenzurowanym, rozpoznawany w tlumie bezimiennych zulikow - dlaczego nie dac mu
                tej chwili watpliwej slawy. Po kazdym kolejnym glupim telefonie wzywany co
                chwilke na komisariat chociazby dlatego, ze go jakas anonimowa starowinka
                widziala przy telefonie? ;))))))))
                Koledzy Rafcia J zapewne by mu wspolczuli, tyle klopotow za jeden glupi wybryk

Co ja pisze, ja sam bym mu wspolczul.......;))))))))

pozdrawiam
                kurz
                • Gość: Corka Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:45
                  Kurz w pelni Coe popieram.

Nawet wsrod zdegenerowanych sa jakies punkty odniesienia do ICH lawy i
                  splendoru,
                  wiec racja jest po Twojej stronie,
                  Gdyby jakis Rafcio J. zasowal z miotla na ulicy wsrod gapiow.......swoich
                  gapiow, napewno by to bylo dla niego upokorzenie JEGO WIELKOSCI wsrod swoich

tylko na BOga!!!!!!!

Kiedy by sie to mialo zrealizowac????????

• john_fontane Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a 18.07.05, 23:37
                  Jeżeli by wogóle sie zabrał do tej roboty. Bo jak go przymusisz ? Pod groźbą
                  wiezenia ? Juz cos napisalem na ten temat.
    • Gość: osa Re: Błyskawiczne zatrzymanie autorów fałszywego a IP: *.one.pl 19.07.05, 12:26
      hehe co ty wogole wiesz o tej dzielnicy !!??? i o tych ludziach
      zwłaszcza tych 23 latlach!! oni maja zółte papierywiec moga ich pocałowac
      w... i dzisiaj sa juz na wolnosci i sie smieja !!tak naprawde to
      przydała by sie taka 1 bomkaka na ten kraj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka