Dodaj do ulubionych

Pasażer wysadzony z autobusu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:02
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tadeusz Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:20
      Chamstwo MPK nie zna granic!
      Co za burak z tego kontrolera. Ledwo to czytać i pisać umie, a takie ważne, bo
      mu dali legitymacje kanara...
      Na zbity pysk chama wypieprzyć!!
      • Gość: Laurka Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:31
        Ciekawe, czy by sie ten kontroler zachowal tak w stosunku do pijanego i
        smierdzacego obywatela, czy tylko ominal by go szerokim lukiem, jak to zwykle
        kontrolerzy czynia, czego swiadkiem bylam niejednokrotnie! Na drugi raz
        postanowilam sobie, ze powiem: "Pokaze bilet, jak sprawdzicie tamtego pijanego
        pana!!"
        • Gość: gość [...] IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 19.07.05, 23:38
          • Gość: heniek 1500 chołoty????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 02:20
            a może chołota to ci którzyn jeżdżą bez biletu? okradaja nas wszystkich bo z
            naszych pieniedzy dotujemy to przedsiebiorstwo.
            • Gość: DGRulez Re: 1500 chołoty????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 13:32
              Muszę przyznać że sam czasami jeżdze po Częstochowie bez biletu. Nie jestem z
              waszego miasta, studiuje tam tylko na Akademii Długosza. Miałem do tej pory dwie
              przygody z waszymi oświeconymi kontrolerami. Wypisali mi mandat na słowo, czy
              jakoś tak. Ogólnie chodzi o to by być w miarę miłym, powiedzieć że nie ma się
              dokumentów, podać fałszywe dane, odebrać mandat, podrzeć go i wyrzucić do kosza.
              Innym razem stałem na środku tramwaju. Jeden wsiadł z tyłu, drugi z przodu. Gdy
              jeden z nich chciał mi sprawdzić bilet powiedziałem że już sprawdzony przez
              kolegę, zagadałem jeszcze czy mają jakiegoś gapowicza i wysiadłem na następnym
              przystanku. Wniosek z tego taki, że kontrolerzy w Czwie nie grzeszą inteligencją
              i wiadomo : "Częstochowie gratulujemy kanarów".
          • Gość: F,Y,M [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:55
            • Gość: adwi Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:20
              życzę ci żebyś był takim rencistą. i z twojej rentki żeby te darmozjady z MOK za
              darmoche dalej jeździli na twój koszt.
            • misiak32 Re:DO F,Y ,M 20.07.05, 22:37
              Gość portalu: F,Y,M napisał(a):

> to może na piechtkę za...alaj jak ci się MKA niepodoba. Wszyscy chcą
              > jeździcdobrymi samochdami ale za bilet to co druga menda nie płaci. Odnośnie
              > reęcistó - to są dopiero złodzieje i krentacze - połowa z nich to oszusci
              > którym nie chce sie robić

WSZYSCY BĘDĄ CHODZIĆ NA PIECHOTKE A TY TEŻ...
              BO JAK MY NIE KUPIMY BILETÓW I "OSZUŚCI EMERYCI" TO ZA CO K...A WLEJESZ PALIWO
              DO AUTOBUSIKU NĘDZNY SZOWINISTO??? NASZCZYSZ SOBIE DO ZBIORNIKA I BEDZIESZ
              JEŻDZIŁ Z ZAMKNIĘTYMI DRZWIAMI....
              • Gość: Gapowicz Re:DO F,Y ,M IP: *.range86-129.btcentralplus.com 22.07.05, 00:36
                Mysiak32 chyba przesadzasz, i tak są one dotowane i bedą, nawet jesli nikt nimi
                nie będzie jezdzić
                • misiak32 Re:DO F,Y ,M 22.07.05, 23:23
                  Gość portalu: Gapowicz napisał(a):

> Mysiak32 chyba przesadzasz, i tak są one dotowane i bedą, nawet jesli nikt nimi
                  > nie będzie jezdzić

I tu jesteś w błędzie jeśli nikt nie wsiądzie do środków transportu oprucz
                  samych kierowców i i ch rodzin to co dotowac???
                  osobiście wystąpie wtedy o zaniechanie dotacji i zgłoszę to w prokuraturze jako
                  bezpodstawne wydawanie publicznych pieniędzy.
                  A ty jak jeźdźisz na "gape" to sam chętnie bym ci to wybił z głowy.
                  a wiesz dlaczego????
                  Bo w.....a mnie żerowanie na innych.
                  Przecież to tak samo jakbyś coś ukradł...
                  Po prostu w tym momencie jesteś na tym samym poziomie co niektóre chamy z MPK.

• Gość: EMERYT Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: 212.160.108.* 20.07.05, 14:30
            Jestem emerytem.Mam legitymację rencisty,ale nie mam odcinka renty-ponieważ
            moje pieniądze są przelewane do banku.Czy nie wystarczy sama legitymacja?To
            jest urojony pomysł z odcinkami renty lub emerytury.Kto taki głupi pomysł
            wystosował.
        • Gość: drzewko. Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:11
          Widze ze nastepny spoleczniak rosnie.. jednemu sie udalo, a Tobie nie, to tak
          juz nie moze byc, prawda? trzeba tez udupic innych. Kiedys Ciebie ktos sprzeda
          i bedziesz wiedziala jak to jest... ogarnij sie!
      • Gość: ULKA SZKODA ZE NIKT SIE NIE ODZYWA W AUTOBUSACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:01
        LUDZIE CZESTO SAMI BUNTUJA KANAROW TO PROSTACZKI
        • Gość: kaj to ludzie czesto buntują jeszcze kanarów!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:47
          teraz kazdy sie solidaryzuje i gani MPK a ja niejednokrotnie byłam w sytuacji
          kiedy niesłusznie pasażerowie zostali ponizani przez KANARÓW--paologicznych
          chamów.......gdyz ci drudzy ot tak poprostu chcieli sie wyżyc a nie czując nad
          soba ręki dyrektora (dyrektor MPK wie kogo zatrudnia...) robili co chcieli
          czujac sie bezkarni...a ludzie zamiast odezwać sie najeżdzali na niesłusznie
          ganionych ,,poniżanych ,,KLIENTÓW MPK.........którymi sami są!!!!!!11
      • Gość: tibor Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.cable.ubr03.newm.blueyonder.co.uk 20.07.05, 18:09
        Jestem kierowca autobusu w Londynie. To co czytam na forum o zachowaniu sie
        pracownikow MPK po prostu w glowie sie nie miesci. W naszej firmie pierwsza
        zasada jest bezpieczenstwo i komfort pasazerow. Potem dopiero sa kolejne
        punkty.
        Jesli chodzi o bilety ulgowe to jedyna podstawa do ich uzywania jest wiek
        (dzieci) lub karta ze zdjeciem wystawiona przez firme. To jest wlasciwie jeden
        dokument uprawniajacy do ulg. Pasazer ma taka karte razem z biletem w jednej
        okladce i nie ma problemu.
        Dzieci do lat 10 podrozuja za darmo, 11-14 latki jezdza na biletach ulgowych
        bez legitymacji. Nie ma oplat za bagaz, za wozek dzieciecy. Doskonale dziala
        zasada przednich drzwi. Kontrole biletow sa przprowadzane kulturalnie, jedynie
        w sytuacjach wyjatkowych wzywana jest policja transportowa i oni zalatwiaja
        sprawy po swojemu.
        Pomysl z koniecznoscia wozenia np. odcinkow rent czy innych papierow jest tak
        samo prymitywny jak prezes i jego "zolnieze"...
    • lookas.prv.pl Re: Pasażer wysadzony z autobusu 19.07.05, 23:51
      Niech Pan walczy z nimi!

Takich ludzi trzeba tępić i sprowadzać do parteru.

---------------------------------
      www.lookas.prv.pl
      • Gość: xxx [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:09
        • lookas.prv.pl [...] 20.07.05, 10:32
        • Gość: Martha Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:08
          po Twoim tekscie widac kto jest naprawde kretynem:> .....
          Kanary przeginaja jak widac po tym artykule...
        • Gość: OLO [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:57
    • Gość: gość Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:18
      ... a skoro przy mpk jestesmy, bo cos ostatnio o nim cicho sie zrobilo, niech
      zarzad zainteresuje sie zamykaniem punktu sprzedazy biletów przy ul. fieldorfa-
      nila o godz. 21:00, albo przypomni glownemu informatykowi zeby skorygował wpis
      na stronie internetowej, bo skutecznie wprowadza tym klientów w bład, ze punkt
      czynny jest do 21:30.

a co do tematu - nie dac sie i wczytac sie dokladnie w regulamin przewoznika
      dostepny na stronie
      mpk.czest.pl/regulamin.html
      a jeszcze lepiej wziac go prosto z siedziby, bo i na stronie pojawiaja sie
      bledy jak opisalem wyzej.
      wczytac sie i przedlozyc do sytuacji jaka miala miejsce w autobusie.
      z artykulu wynika, ze chciał pan okazac swoj dokument tozsamosci, ale kontroler
      nie chcial go ogladac. z jakiego wiec powodu wezwal funkcjonariusza policji,
      skoro regulamin mowi wyraznie:

ROZDZIAŁ V.
      KONTROLA BILETOWA
      § 10.
      4. ODMOWA OKAZANIA przez osobę jadącą bez ważnego biletu DOKUMENTU
      umożliwiającego stwierdzenie tożsamości, uzasadnia wezwanie Policji lub Straży
      Miejskiej, względnie dowóz do siedziby tych jednostek, co wiąże się z
      dodatkowymi kosztami - wg taryfy przewozowej.

nie jest napisane, ze policje mozna wezwac na brak ostatniego odcinka renty.
      uzasadnienie zatrzymania autobusu jest tym samym wg mnie bezpodstawne.
      jesli czepiac sie szczególów w regulaminie napisane jest, ze KIERUJACY POJAZDEM
      moze wezwac na pomoc policje, a nie kontroler.

ROZDZIAŁ IV.
      PRAWA I OBOWIĄZKI OBSŁUGI AUTOBUSÓW I TRAMWAJÓW
      § 8.
      2. W szczególnie uzasadnionych przypadkach, w celu uzyskania pomocy, kierujący
      autobusem ma prawo zjechać z trasy przejazdu do najbliższego Komisariatu
      Policji lub Straży Miejskiej (lub ich wezwania) natomiast kierujący tramwajem
      ma prawo wezwać Policję lub Straż Miejską.

moze myle sie z interpretacja niektórych rzeczy, ale cóz... prawnikiem nie
      jestem.
      • Gość: KtosTam Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:33
        Buractwo sie szerzy w naszym miescie... Gdybym byl lysy, nosil glany i jakis
        tam inny atrybut "wszechpolskiego mlodzieniaszka" to na miejscu tego emeryta
        powiedzialbym kanarowi zeby spier...al i pewnie odnioslo by to skutek. Ale
        kanar chcial pokazac jaki to z niego nie jest kozak i uprzykszyl zycie biednemu
        renciscie... Chwasty sie wyrywa, a inaczej kanara nazwac nie mozna. pozdrawiam
      • Gość: Roman Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:34
        Nie mylisz się,po prostu myslisz w zgodzie z logika co jest obce wielu
        osobom,szczególnie tym którym władza została nadana bezpodstawnie i całkowicie
        błednie.
      • Gość: jano Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.pl / *.sfc.pl 20.07.05, 01:40
        No i zdaje się, że autobus stanął w miejscu w jakim i tak by musiał, czyli na
        przystanku.
      • dudi_82 Re: Pasażer wysadzony z autobusu 20.07.05, 08:42
        No tak ... są równi i równiejsi. Jak się kanar uprze to zawsze znajdzie
        "podstawę" do mandatu. Ciekawe czy jakby zamiast bezbronnego rencisty miał do
        czynienia z 20-to paro letnim kolesiem ogolonym na łyso to też by się tak zachował.
        Zdanie "za spowodowanie zatrzymania autobusu bez uzasadnionej przyczyny"
        bardziej mi się kojarzy z nieuzasadnionym użyciem hamulca awaryjnego albo coś
        takiego. Poza tym to zatrzymanie jest uzasadnione – uzasadnieniem jest głupota
        kanara. To przecież kanar kazał zatrzymać autobus, a nie musiał, a nawet nie
        mógł bo: skoro już nie mam biletu i płacę karę to płace za przejechanie na gapę
        całej trasy a nie połowy. Ok., zapomniałem dokumentów uprawniających do zniżki
        więc ponoszę karę – logiczne i sprawiedliwe, ale dlaczego mam wysiadać w połowie
        drogi i potem wsiadać do następnego autobusu narażając się na kolejną kontrolę?
        Jakby to był autobus podmiejski albo PKS to by kanar kazał renciście wysiąść w
        środku lasu parę km od jakiejś cywilizacji? Absurd.
        To kanar nie mógł poprosić rencisty by ten z nim na posterunek poszedł? Trzeba
        było zatrzymywać autobus pełen ludzi? A dlaczego kanar nie pojechał z rencistą
        na parkitkę, na przystanek, na którym rencista chciał wysiąść?
        Panie Janie jestem po pana stronie! Mam nadzieję, że gazeta będzie śledziła tą
        sprawę i o jej zakończeniu nas poinformuje.
        • Gość: gość Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:31
          dudi_82 napisał:

> To przecież kanar kazał zatrzymać autobus, a nie musiał, a nawet nie mógł bo:
          > skoro już nie mam biletu i płacę karę to płace za przejechanie na gapę
          > całej trasy a nie połowy. Ok., zapomniałem dokumentów uprawniających do zniżki
          > więc ponoszę karę – logiczne i sprawiedliwe, ale dlaczego mam wysiadać w
          > połowie drogi i potem wsiadać do następnego autobusu narażając się na kolejną
          kontrolę?

regulamin mówi jednak coś innego:

ROZDZIAŁ V.
          KONTROLA BILETOWA
          § 10.
          3. Wystawienie opłaty dodatkowej za jazdę bez ważnego biletu - nie zastępuje
          ważnego biletu i nie upoważnia do kontynuowania jazdy lub przewozu bagażu.
          • dudi_82 Re: Pasażer wysadzony z autobusu 21.07.05, 08:29
            Cóż ... z kolei bodajże na onecie był kiedyś artykuł co władze mogą a czego nie.
            I było tam między innymi o tym, ze kanar NIE MOŻE nakazać nam wysiąść z autobusu.

Może regulamin MPK jest niezgodny z prawem? Z resztą ... w Polsce i tak każdy
            tak interpretuje prawo jak jemu pasuje.
    • Gość: DigitAZS [...] IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:56
      • Gość: FRRRRRR [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:56
        • Gość: nu Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 02:23
          kontroler bedzie sie tak samo zachowywał neizaleznie od tego kto jest
          dyrektorem.
          • Gość: pasażer Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 06:36
            Jaki Pan Taki Kram !
    • Gość: emeryt Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 06:32
      Jest mi wstyd co wyprawiają w MPK .Przepracowałem pół życia ale co teraz tam
      się wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie . Tak jest jak prezesów przywozi się
      w teczkach. Gdzie konkurs? kontrakty? menadżerowie? DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ????????????? Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:54
      To jest kpina i żenada, przez ostatni rok mieszkałem we Wrocławiu i nie
      spotkałem się z tak zenującymi sytuacjami jak w Częstochowie. Te ciągłe naloty
      kontrolerów na autobusy, zwłaszcza tych z wynajętych firm są nie do
      wytrzymania. Zauważyłem, że Częstochowianie przyzwyczaili się do częstych
      kontroli i często na pełny autobus ludzi kontrolerom nie udaje się nikogo
      złapać. Cóż... wtedy trzeba na siłę się do kogoś doczepić...
    • Gość: pasazer Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:04
      AREK WRACAJ BO SIE WALI PROSZE PASAZER WYSADZONY
    • Gość: Piotr Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.21.pl / 213.199.204.* 20.07.05, 08:07
      Szanowna dyrekcja uznała że kanar zachował się dobrze.To się w głowie nie
      mieści,że cwaniak nie mógł ukarać bezprawnie pasażerkę to się zemścił na
      renciście!!!I dyrekcja MPK to popiera,rzeczywiście jaki prezes tacy
      kontrolerzy!!!
      • Gość: asterix Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:40
        dla mnie to jest poprostu kpina,pasazerka chciala rozmienic kase i by sobie
        kupila ten bilet o ile ten durny kierowca nie zdygal i specjalnie nie
        sprzedal.a co do tego pana to zycze mu powodzenia w sasdzie mozesie panau uda
        wywalczyc sprawiedliwosc w tej durnej polsce
    • yamaneko przypomina się PRL i kolejka do mięsnego ! 20.07.05, 08:44
      Brawo MPK - to się nazywa poszanowanie klientów !!!
      nic dodać nic ująć !
      ...a może tak bileciki niech podrożeją do 5zł co ?!?!?!
      jak szaleć to szaleć !
      (nic więcej nie napiszę, bo cisną mi się takie słowa, że wątek by został
      usunięty albo ścigali by mnie za obrazę jakiegoś ****)
    • Gość: marcin_r Dziękuję serdecznie MPK IP: *.21.pl / 213.199.204.* 20.07.05, 09:05
      Już wiem dlaczego jeżdżę i będę jeździł na rowerze kiedy tylko się da.
      Dziękuję MPK za utwierdzenie mnie w moim wyborze. Szczególnie aroganckim
      panom prezesom.

PS. Pierwszym bodźcem od MPK była jazda "na gapę" tramwajem, gdy się
      przesiadłem z autobusu, który miał awarię i oskarżenie kanara
      o oszustwo. Jeszcze raz serdecznie dziękuję!
    • dudi_82 Propozycja 20.07.05, 09:23
      A może by tak pasażerowie MPK zaczęli nosić koszulki. Na plecach wielki wzór
      odcinka renty (mogę dostarczyć wzór;) ) a z przodu napis w stylu "Czy to
      wystarczy, kanarze, czy wezwiesz policje?" albo coś podobnego. Kreujemy nową modę ;)
      • Gość: CHWDMPK [...] IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 16:30
        • dudi_82 Re: Propozycja 21.07.05, 08:33
          Takie fotlie można pewnie kupić w sklepach papierniczych albo komputerowych.
          Drukujesz na papierze co chcesz i później naprasowujesz na koszulkę.
          Wzór prześlę jak zajadę do domu. Może jeszcze dzisiaj wyśle.
    • Gość: Tewika Czy ktoś zna przypadek, kiedy to MPK staje po IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 09:40
      stronie pokrzywdzonego, upokorzonego pasażera ?! Ilekroć opisywany jest
      drastyczny przypadek zachowań pracowników MPK i jest on zgłaszany do zarządu ,
      zawsze jest brana pod uwaqgę wersja pracownika którego owa skarga dotyczy. W
      taki oto sposób MPK kreuje swój wizerunek a my wszyscy płacimy za to! A może
      warto by było pozbyć się takich pseudoprzacowników i w zamian zatrudnić ludzi
      kulturalnych , rzetelnych pozbawionych skłonności do przemocy ,
      kłamstw ,mściwych wyznających zasadę "ja ci pokażę, ktu tu jest panem"!!!
      • Gość: Czytelnik Biedny kanar ;) IP: *.darkstar.pl 20.07.05, 09:59
        Ten kanar to dopiero ma problem teraz. Myslal, ze trafil na jelenia co
        grzecznie zaniesie pieniadze, przeprosi i podziekuje. Chyba sie pomylil, skoro
        sprawa ukazala sie nawet w gazecie. Chcialbym widziec mine tego kanara jak
        trzyma w rekach dzisiejsza wyborcza i czyta ten artykul. Trzymam kciuki za
        sprawiedliwosc, chocby miala sie ona odnalesc dopiero w sadzie.
        • Gość: dzikuss Re: Biedny kanar ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:21
          kanar trzyma w ręku wyborczą?? a co niby miałby nią robić?? muchy odganiać...bo
          chyba nie czytać??
        • Gość: Gapowicz Re: Biedny kanar ;) IP: *.range86-129.btcentralplus.com 22.07.05, 00:44
          łooooooooooooooo sprawa nawet w Świętej Gazecie się pojawiła
    • Gość: na gapem Marzenia ściętej głowy IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 20.07.05, 10:00
      A dlaczego kierowcy MPK nie sa ubrani będąc w pracy w służbowe
      ubranka,eleganckie koszulki,krawaty itp? To samo dotyczy sie kanarów,przecież
      to sa ludzie z ulicy zakontraktowani na umowę/zlecenia za 350zł + prowizja od
      zapłaconej kary. To powinni być pracownicy etatowi a nie bezrobotni z nagonki.
      • Gość: ja Re: Marzenia ściętej głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 17:18
        Nie każdy jest taki niekulturalny niektórzy są bardzo mili. On faktycznie
        przesadził. A co do tego to napewno nie dostają 350 złoty tylko 50% od mandatu
        jak ktoś wpłaci. A wiem dlatego,że mój kolega jest kanarem
    • Gość: hjupyd oburzona IP: 212.87.241.* 20.07.05, 10:12
      Niestety, ja też zapłaciłam karę, bo żle skasowałam bilet. Kontrolerowi aż
      trzęsły się ręce z radości, że mnie "złapał", chociaż mógł mnie pouczyć co
      zrobiłam źle, ale nie chciał. Był bardzo agresywny i nieprzyjemny, chociaż
      wystarczyło trochę dobrej woli. Nigdy w życiu nie jechałam bez biletu, teraz też
      miałam cały ich "łańcuszek",który właśnie źle byłam skasowałam.Ja też mam
      legitymację emeryta i żadnych odcinków emerytury nie wożę, bo otrzymuję ją na
      konto bankowe!Ech, ludzie, jaka w was agresja....
    • Gość: nie rencistka do zarządu MKK IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:21
      Mam pytanie? Dlaczego rencista ma okazywać odcinek renty byle komu?
      Jakim prawem kontroler ma wiedzieć o moich dochodach? Jaką mam pewność,że nie
      wykorzysta tego innych nie zgodnych z prawem celów (moze dowiedziec się
      wszystkiego adres, nazwisko no i jeszcze dochody -SUPER!). A gdzie ochrona
      danych? Uważam, że wystarczającym dokumentem była legitymacja rencisty.
      Bo kontroler popracuje u WAS być może do emerytury a może tylko miesiąc( kto to
      wie?)i zmieni swoją "profesję".
      • Gość: X Re: do zarządu MKK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:33
        Dokładnie zgadzam się z tobą. Zwłaszcza że kanary to w większości imbecyle po
        zawodówce i inteligencją nie grzeszą. Jak patrze na te mordy to mi się rzygać
        chce.
        • Gość: junior Re: do zarządu MKK IP: *.prenet.pl 20.07.05, 12:58
          zycze panu kanarowi zeby tez spotkal sie z taka sytuacja jak bedzie rencista. bo to juz idiotyzm, ja tez nie rozumiem jaka jest roznica miedzy posiadaniem waznej legitymacji rencisty, a ostatnim odcinkiem renty. chyba ze w naszym panstwie legitymacje rencisty mozna dostac za friko i bez zadnych wymagan?
          • Gość: Elżbieta Re: do zarządu MKK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:33
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=26442321&v=2&s=0
            Tytuł Brońmy sie przed MPK
            A więc bronimy sie wpisami Ale kto je czyta ? Kto sie nami przejmuje ? Przecież
            MPK to nie kontrolerzy ale ludzie którzy firmą kierują i którzy za nią
            odpowiadają oraz Ci którzy powierzyli im to stanowisko.Jak długo jeszcze ? Czy
            ktoś nas usłyszy ?Czy nie ma żadnej szansy na uzdrowienie tej chorej sytuacji ?
            Mamy wielu mądrych samorządwców Czy oni wiedzą jak Postrzegane jest MPK Jak ta
            firma działa jak nie jest życzliwa pasażerom?
            Ludzie u władzy pomóżćie !!!
            Bo my piszemy i piszemy ale z tego pisania nic nie wynika i żadnej poprawy nie
            ma
            • Gość: ble,ble Na szczęście nie mam "przyjemności" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:16
              jeździć tymi zabytkami (autobusy), ale mam propozycję: niech nikt nie kasuje
              biletu. Całkowity bojkot prywatnego folwarku (MPK) pana Nabrdalika.I co wtedy
              zrobią? Przecież spisanie wszystkich posażerów autobusu to absurd.
            • Gość: anty mpk Re: do zarządu MKK IP: *.pl / *.sfc.pl 20.07.05, 15:21
              jesli gosc ma bilet i legitke rencisty jeszcze nusi miec odcinek renty ja
              proponuje aby żadać jeszcze zaswiadczenia z zus , orzeczenie lekarskie i
              jeszcze cos wymyslcie to paranoja niech mpk zplajtuje to wtedy zaczna blagac o
              klienta!!!
              • maria54 Re: do zarządu MKK 20.07.05, 16:29
                Mnie kontroler powiedział, żeby podziękować naszym radnym, że nie podpisali
                wniosku o podwyższenie cen biletów i dlatego się mszczą.
        • Gość: IWONA KANARY TO PROSTACZKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:59
          JA MIAŁAM KIEDYS PRZYPADEK Z PEWNYM KANAREM I GDYBY NIE TO ZE NIE ZDĄZYŁ WEJSC
          DO TRAMWAJU NIE WIEM CO BY SIE ZE MNĄ STAŁO A TO TYLKO O TO ZA SIE SPOJRZAŁAM
          NA NIEGO -NIE WIEM MOZE MOJ WZROK MU SIE NIE SPODOBAŁ
    • Gość: Gość czcze pogaduchy IP: 212.87.241.* 20.07.05, 13:46
      Żeby to nie były czcze pogaduchy, Szanowna Gazeta, która użycza swoich łamów do
      wypowiedzi powinna je pięknie wydrukować i podarować jakiemuś mądremu,
      operatywnemu posłowi(nie "zblatowanemu")Chociaż czy są jeszcze tacy......
    • Gość: na gapem Może już czas uzdrowić to chore MPK????? IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 20.07.05, 15:40
      "Panie Prezesie" każe nam pan jeździć autobusami w których nie można otworzyć
      okna, powożonymi przez brudnych,zafajdanych wozaków i każe okazywać dokumenty
      osobiste {odcinki rent i emerytur}osobom do tego nieupoważnionym. Coś wyraźnie
      jest tu nie tak "Panie Prezesie"
    • Gość: Krzysiek Kasprzyk Panie Janie - jestem z Panem IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 15:51
      Draństwo tego postkomunistycznego, państwowego bajzlu,nazywanego omyłkowo
      przedsiębiorstwem doprowadza mnie do szału. Bumelanci i kolesie na górnych
      stołkach łykają po parę tysięcy złotych pensji a biednego rencistę będą po
      sądach ciągać o 300PLN. rzygać się normalnie chce.Uzdrowienie MPK chyba trzeba
      przeprowadzić przy pomocy kos bo opinię pasażerów i prasy lokalnej to oni maja
      gdzieś. A i UM też nie kiwnie palcem,no bo po to jest towarzstwo wzajemnej
      adoracji żeby trzymać się razem. DO KOŃCA WAKACJI JEŻDŻĘ NA GAPĘ
    • Gość: ali Kontrolerzy i niektórzy kierowcy uważaja się za IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 16:13
      niewiadomo kogo w autobusach. Są chamscy, nie mają za grosz kultury i uważają że
      tylko oni mają rację. Zarząd MPK nie może im nic zrobić i do tego się nie kwapi,
      np. po zepchnięciu mnie przez autobus z drogi (jeszcze kierowca wielce pyskował)
      zadzwoniłem do MPK ze skargą. Niestety odpowiedzieli że oni nic nie zrobią od
      tego jest Policja. Wypier... pół zarządu i tych na cieplutkuich stołeczkach
      posadzić normalnych ludzi a ci już się napewno zajmą kanarami i chamstwem.
      • Gość: dzikuss a kierowcy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:40
        ...czy oni mają naprawdę zawodowe prawo jazdy?? ja bym im nie dał normalnego a
        co dopiero... przecież jadąc autobusem trzeba się cały czas czegoś trzymać aby
        nie wylecieć przez okno... co drugi rozpędza się jak wariat pomimo tego, że
        widzi już przeszkodę 10 metrów dalej, potem hamuje jak wariat, potem
        przyspiesza i tak cały czas ... śmieszzzzzne jest to wszystko a dla osłody w
        drodze już nowa podwyżka cen biletów ... za co pytam ?? niefachowa "obsługa"
        niska jakość wykonywanej usługi, brud, smród i buractwo ... nie rozumiem głosów
        pogardy dla tych którzy jeżdżą bez biletów, bo jak się zastanowić to za co tu
        płacić ?? jak kogoś to boli, to niech sam jeździ bez biletu ?? ale widać tak
        już musi być...płacimy ZUS aby później dawać w łapę lekarzom, płacimy podatki a
        nasze pieniądze się rozpływają na boki pomiędzy tymi .......... ale nie ma się
        przejmować..trzeba się spakować i jechać robić za Murzyna na zachód, a już
        niedługo przysłowie się zmieni robić za Polaka na zachód... papa pzdr
    • Gość: xxl [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:19
    • lookas.prv.pl [...] 20.07.05, 16:24
      • Gość: xxx [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:32
        • lookas.prv.pl Re: CHWDlookasowi 20.07.05, 16:36

:*

---------------------------------
          www.lookas.prv.pl
        • Gość: Krzysiek Kasprzyk [...] IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 17:13
    • Gość: bink-mac pasazer wysadzony z autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 17:34
      Wyrzucić na zbity pysk buraka i jego kierownika...
    • Gość: f-m-n :D IP: *.prenet.pl 20.07.05, 17:38
      "prosząc pasażerów o rozumienie pieniędzy" I co zrozumieli pieniądze? :D
      • Gość: Czytelnik Re: :D IP: *.darkstar.pl 20.07.05, 18:22
        Gratuluje spostrzegawczosci! :D Moze Gazeta zatrudni Cie do wyszukiwania bledow
        w artykulach... :P
        A tak na temat: Kanar do wora, wor do jeziora! Pozdrawiam
        • Gość: ja Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:37
          Nie każdy jest taki niekulturalny niektórzy są bardzo mili. On faktycznie
          przesadził. A co do tego to napewno nie dostają 350 złoty tylko 50% od mandatu
          jak ktoś wpłaci. A wiem dlatego,że mój kolega jest kanarem
          • Gość: Elżbieta Re: :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:00
            Przeczytałam uważnie wszystkie wpisy czekając na głos rzecznika lub kogos kto
            reprezentuje MPK! Niestety daremno! My nikogo nie obchodzimy, nasze problemy
            są tylko nasze ! Nikt nam nie pomoże Nikt nam pomóc nie
            chce !................ "Częstochowa to dobre miasto"...... dla MPK
    • Gość: bat21 Wywalić dyrektora MPK chamstwo i tyle !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:16
      dno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka