Dodaj do ulubionych

Pasażer wysadzony z autobusu

• Gość: Ani koniec MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:11
      MPK zmusiło mnie do zrobienia prawa jazdy i teraz jeżdżę własnym autkiem.
      • Gość: nowy Re: koniec MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:28
        A ja jeżdze MPK i zawsze mnie kontrolowali i życzyli miłej podrózy. Ja na
        kontroleró nie narzekam bo trafiałem na naprawde sympatycznych
        • Gość: marcin_r Re: koniec MPK IP: *.21.pl / 213.199.204.* 20.07.05, 21:33
          Uwaga! Post sponsorowany :)
    • Gość: medalik debile IP: *.prenet.pl 20.07.05, 22:08
      Możecie się obrażać właściciele spółki tj.zarząd miasta i zarząd,ale głupota
      wasza nie ma granic.Brak wiedzy o skutecznej gospodarce próbujecie zastąpić
      idiotyzmem.Kontroler zatrudniony na umowie zleceniu z wynagrodzeniem
      prowizyjnym jest osobą walcząca o swój byt i można go w jakiś sposób
      zrozumieć,ale wy policjanci utrzymywani przezemnie coście tam szukali od tego
      są pachołki t.j straż miejska .Mam nadzieję,że takie stwory dawnej epoki w
      niadługim czasie stracą rację bytu,a Nabrdalik i jego kumple znowu będą skamlać
      o pracę jak to było w przeszłości.
    • Gość: Myk kontrola biletów IP: *.host-100170.wi-fi.500-407-500.netip.pl 20.07.05, 22:10
      Z punktu widzenia prawa,jeżeli na podstawie okazanych dokumentów można jednoznacznie potwierdzić istnienie posiadanej ulgi (ważna legitymacja rencisty i dokument potwierdzający tożsamość) to wymaganie dodatkowych dokumentów, niezmieniajacych w żaden sposób posiadanych uprawnień ( tutaj odcinka ostatniej renty) jest całkowicie bezpodstawne.... A opierając się na wewnętrznych regulaminach danej firmy....To od jutra z punktu widzenia MPK renciści i emeryci może powinni okazywać świadectwo szczepienia na odrę, ospę i koklusz????????
      • Gość: Corka Re: kontrola biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:55
        Emeryt napisał
        Jestem emerytem.Mam legitymację rencisty,ale nie mam odcinka renty-ponieważ
        moje pieniądze są przelewane do banku.Czy nie wystarczy sama legitymacja?To
        jest urojony pomysł z odcinkami renty lub emerytury.Kto taki głupi pomysł
        wystosował.

W ZYCIU i za zadne skarby nie pokaze zadnemu Kontrolerowi odcinka renty.
        1. nie mam bo konto w Banku
        2. zaden cap nie bedzie sie gapil na moje dochody
        3. Nikomu nie ulatwie polaczenia moich dochodow z moim adresem
        4. W przypadku gdyby mnie cos takiego spotkalo oddaje sprawe do prokuratora
        jako wykorzystywanie stanowiska /kanarowego/ do wgladu w prywatne dokumenty
        oraz mozliwosc wykorzystania ich potem do roznych celow.

Slusznie tu ktos zaznaczyl, ze Kanary to ludzie zgarniete z ulicy, ktorzy
        dzisiaj pracuja w MPK, a jutro moga wykorzystywac znajomosci i wiadomosci
        zebrane w czasie pracy.
        Widac ich wartosci po zachowaniu w autobusach.
        Poza tym zastanawiam sie czy nie sa w zmowie z kierowcami??????

Dudi.........daj namiary na koszulki!!!!!!!!

a moze by tak raz w miesiacu zakladac takie kozulki i jezdzic w ten dzien na
        gape???????

Az dziw, ze nikt z MPK i UM do tej pory nie zabral glosu w tej
        sprawie!!!!!!!!!!!

• Gość: czytelnik Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 23:15
      szkoda że ten kontroler nie trafił na mnie, bo dzisiaj szczękę nosiłby na
      drutach a zęby w kieszeni.
      na chamstwo należy odpowiadać super chamstwem.
      • Gość: Elżbieta Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 07:03

Przeczytałam uważnie wszystkie wpisy czekając na głos rzecznika lub kogos kto
        reprezentuje MPK! Niestety daremno! My nikogo nie obchodzimy, nasze problemy
        są tylko nasze ! Nikt nam nie pomoże Nikt nam pomóc nie
        chce !................ "Częstochowa to dobre miasto"...... dla MPK
    • Gość: out akcja IP: *.czest.enion.pl 21.07.05, 07:13
      Można zrobić akcję i zasypać ich skrzynki listami, aż sie przepełni serwer,
      łacze itd może wtedy się zastanowią nad problemem.
    • Gość: oliwa Jeżeli sprawa ma trafić do sądu może warto zwrócić IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 09:00
      się o opinie do Rzecznika Spraw Obywatelskich itp Może wtedy ktoś zdecyduje się
      ukrócić to bezprawie! Niedługo trzeba będzie wozić segregator z odpowiednimi
      zaświadczeniami dla kanara. W banku będą wymagać mniej dokumentów!A swoją drogą
      Nabrdalik mocno nadużywa "przyjazni" z Prezydentem Wroną i innymi osobami w UM,
      dobrze ktoś napisał wcześniej Towarzystwo Wzajemnej Adoracji. A w MPK szykuą
      już podwyżki pensji - za podwyżkę biletów dla nas oczywiście!
      • Gość: Temur Re: Jeżeli sprawa ma trafić do sądu może warto zw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:38
        Ostatnio też miałem nieprzyjemną przygodę, tyle, że z kierowcą MPK. W dwóch słowach: nie wypuścił staruszki na pl. Biegańskiego, a po mojej interwencji stwierdził, że "on nie musi czekać". Nie wiem tylko, dlaczego pasażerowie nie zwrócili mu uwagi, ale powiedzieli do mnie, że szkoda nerwów. :)
        A teraz zwracam się do wszystkich niemyślących buców, którzy proponują piesze wycieczki, etc.: MPK jest dotowane z UM, UM ma pieniążki z budżetu państwa, ten z kolei ma je z np. moich podatków i do k*** nędzy wymagam, żeby oferowana usługa była przynajmniej na przyzwoitym poziomie, a już na pewno nie w stylu starych bab w sklepach, które z umęczoną miną pytają "czego??!!". I całe szczęście, że w obecnej chwili nie pracuję na drugim końcu miasta i nie muszę dojeżdżać brudnym, zasyfionym i śmierdzącym autobusem z przeważnie niemiłą, a właściwie wulgarną obsługą. A nawet gdyby sytuacja się zmieniła, to i tak przesiądę się do własnych "czterech kółek".
        • lookas.prv.pl Re: Jeżeli sprawa ma trafić do sądu może warto zw 21.07.05, 20:49
          OK. Rozumiem Cię i podzielam Twoje zdanie co do finansowania MPK i wymagań wobec
          tego.

Ale co z tego, że Ty płacisz i wymagasz? Masz jakiś sposób jako obywatel tego
          miasta na pracę MPK i na ich pracę, a tym samym na standardy w jakich jeździsz?

Nie wiem jak Ty, ale ja nie mam i póki co, gdy tylko mogę to nie korzystam z
          MPK, bo mam alternatywę i z niej korzystam. Ja przy tym nie tracę, ale traci za
          to MPK.

Moim drugim sposobem na zmiany w MPK jest konkurencja - a dokładniej - gdy będą
          wybory w Częstochowie to będę głosował na tych, którzy wprowadzą konkurencję -
          jeśli takich zabraknie to i mnie zabraknie w lokalu wyborczym.

Ja osobiście tylko to mogę zrobić w tym zakresie. Jeśli Ty masz jakiś sposób,
          aby zmusić MPK do przestrzagania tych wymagań o których napisałeś to podziel się
          swoją wiedzą i może razem coś zdziałamy :-)

---------------------------------
          www.lookas.prv.pl
          • Gość: dn Re: Jeżeli sprawa ma trafić do sądu może warto zw IP: *.prenet.pl 21.07.05, 22:56
            lookas.prv.pl napisał:

> ...Ja przy tym nie tracę, ale traci za
            > to MPK.

traci, więc musi podnieść ceny, by straty wyrównać

--------

to żart oczywiście
            pozdrawiam
            • lookas.prv.pl Re: Jeżeli sprawa ma trafić do sądu może warto zw 21.07.05, 23:22
              To nie ja pierwszy wyjąłem broń :-)

Chwalili się, że teraz wyszli na plus...

www.lookas.prv.pl
            • lookas.prv.pl do dn 21.07.05, 23:27
              Korzystając z okazji, mam coś dla Ciebie dn :-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=25261525&a=26730673

www.lookas.prv.pl
            • Gość: maniek kanar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 10:33
              Nie chcę bronić kanarów i nie jestem pasażerem ,ale 90 procent wypowiadających
              się to ludzie bardzo mało iteligętni i kulturalni[sądząc po wypowiedziach],a
              wymagają kultury od innych.Odzywki pasażerów wzielibyście się za robotę wydają
              się nie na miejscu.Ci ludzie są w pracy i od wyników ich pracy,zależy ich
              wynagrodzenie.Zaden kanar nie wymyślił przepisów które są.

• Gość: Temur Re: Jeżeli sprawa ma trafić do sądu może warto zw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:21
            Tu nie chodzi o sposób. Tu chodzi o zmianę mentalności całego narodu, podejścia do innych ludzi, po prostu kultury. Dlaczego jesteśmy postrzegani za granicą jako złodzieje, pijacy, a nawet brudasy? To nie wzięło się z niczego. Oczywiście taką opinię wyrobił nam niewielki procent społeczeństwa, ale to wystarczy.
            Zachowania karygodne biorą się zapewne także z faktu niskich zarobków, co przekłada się na gorszy poziom życia i rodzi pewnego rodzaju frustrację i złość, która później jest wyładowywana na innych, np. kierowców na pasażerach. Kiedy byłem po raz pierwszy w Niemczech, uderzyła mnie niesamowita kultura. Weszliśmy do klatki i zupełnie obcy człowiek ukłonił się nam i jest to tam normalne. Śmialiśmy się z kolegą, że na takie zachowanie w Polsce dostalibyśmy niezbyt przyjemną odpowiedź, choć nastąpiła zmiana na lepsze (to było parę lat temu).
            Dlatego jeżeli istnieje jakikolwiek sposób, to należy zmieniać ludzi poprzez kulturalne zachowanie. Z drugiej strony na chamstwo odpowiada się chamstwem. Ale można je też zignorować...
            PS. Cztery kłamstwa w ośmiu słowach? Uczciwy, trzeźwy Polak jedzie do pracy swoim samochodem.
            • misiak32 Re: Jeżeli sprawa ma trafić do sądu może warto zw 25.07.05, 23:50
              Gość portalu: Temur napisał(a):

> Tu nie chodzi o sposób. Tu chodzi o zmianę mentalności całego narodu, podejścia
              > do innych ludzi, po prostu kultury. Dlaczego jesteśmy postrzegani za granicą j
              > ako złodzieje, pijacy, a nawet brudasy? To nie wzięło się z niczego. Oczywiście
              > taką opinię wyrobił nam niewielki procent społeczeństwa, ale to wystarczy.
              > Zachowania karygodne biorą się zapewne także z faktu niskich zarobków, co przek
              > łada się na gorszy poziom życia i rodzi pewnego rodzaju frustrację i złość, któ
              > ra później jest wyładowywana na innych, np. kierowców na pasażerach. Kiedy byłe
              > m po raz pierwszy w Niemczech, uderzyła mnie niesamowita kultura. Weszliśmy do
              > klatki i zupełnie obcy człowiek ukłonił się nam i jest to tam normalne. Śmialiś
              > my się z kolegą, że na takie zachowanie w Polsce dostalibyśmy niezbyt przyjemną
              > odpowiedź, choć nastąpiła zmiana na lepsze (to było parę lat temu).
              > Dlatego jeżeli istnieje jakikolwiek sposób, to należy zmieniać ludzi poprzez ku
              > lturalne zachowanie. Z drugiej strony na chamstwo odpowiada się chamstwem. Ale
              > można je też zignorować...
              > PS. Cztery kłamstwa w ośmiu słowach? Uczciwy, trzeźwy Polak jedzie do pracy swo
              > im samochodem.

Niezgadzam się z toba!
              Bywałem u naszych sąsiadów (Niemców)i co do czystości i porządku mam mieszane
              uczucia...
              Są miejsca gdzie jest czyściej i są gdzie jest brudno , tak w Polsce jak i w
              Niemczech.
              Co do postrzegania w nas "brudasów i pijaków" to jesteś jakieś 10 lat do tyłu...
              Na dzień dzisiejszy jesteśmy (oczywiście w zachodnich landach) postrzegani jako
              fachowcy i specjaliści we wszystkich dziedzinach.
              A na pytanie "czy lubisz Polaków" normalny Niemiec odpowie"czy ty masz jakiś
              problem???????"
              ja ci odpowiem że masz i to wielki...
              jesteś niedowartościowanym,sfrustrowanym Polakiem który będzie zawsze podziwiał
              stereotyp państw w których jest "lepiej"
              A jeśli rozejżysz się dookoła siebie i otwożysz szeroko oczy to zobaczysz jaki
              nasz kraj jest piękny i niepowinny przesłaniać ci tego widoku jakieś jednostki
              które ten obraz starają się bezskutecznie zakłócać.
              Następnym razem zastanów się a dopiero potem napisz jakikolwiek komentaż...
              • Gość: Temur Re: Jeżeli sprawa ma trafić do sądu może warto zw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:42
                > Niezgadzam się z toba!
                > Bywałem u naszych sąsiadów (Niemców)i co do czystości i porządku mam mieszane
                > uczucia...
                > Są miejsca gdzie jest czyściej i są gdzie jest brudno , tak w Polsce jak i w
                > Niemczech.
                Byłem akurat w Stuttgarcie, Aachen i Koln i naprawde ciężko znaleźć np. jakiś
                niedopałek lub papier na ulicy. Oczywiście na pewno są miejsca, gdzie nie jest
                zbyt czysto, ale to wyjątki. Bo oni dbają o swoje otoczenie.
                > Co do postrzegania w nas "brudasów i pijaków" to jesteś jakieś 10 lat do
                tyłu..
                > .
                > Na dzień dzisiejszy jesteśmy (oczywiście w zachodnich landach) postrzegani
                jako
                > fachowcy i specjaliści we wszystkich dziedzinach.
                Owszem, stosunek do nas zmienił się, i nie zamierzam przeczyć Twemu twierdzeniu
                o fachwości Polaków za granicą. Ale wspomnę tylko, że kiedy zjawiliśmy się tam
                tych kilka lat temu, pierwsze pytanie do kolegi, którego tam odwiedziliśmy, a
                który tam pracował brzmiało: "Skubnęli już jakiegoś merca?"
                > A na pytanie "czy lubisz Polaków" normalny Niemiec odpowie"czy ty masz jakiś
                > problem???????"
                Masz rację.
                > ja ci odpowiem że masz i to wielki...
                > jesteś niedowartościowanym,sfrustrowanym Polakiem który będzie zawsze
                podziwiał
                > stereotyp państw w których jest "lepiej"
                > A jeśli rozejżysz się dookoła siebie i otwożysz szeroko oczy to zobaczysz jaki
                > nasz kraj jest piękny i niepowinny przesłaniać ci tego widoku jakieś jednostki
                > które ten obraz starają się bezskutecznie zakłócać.
                > Następnym razem zastanów się a dopiero potem napisz jakikolwiek komentaż...
                I tu się mylisz. Gdybym taki był i tak myślał, jak Ty twierdzisz to już dawno
                by mnie w tym kraju nie było. Nie będę Ci tego tłumaczył, bo nie warto. Po
                prostu zupełnie opatrznie zrozumiałeś moją wypowiedź.
                BTW Zajrzyj czasami do słownika (rozejżysz, otwożysz, komentaż)... ;)
                Pozdro
    • lookas.prv.pl [...] 21.07.05, 22:30
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: aka legitymacja rencisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:16
        Moja mama ma legitymację ZUS. Na pierwszej stronie pisze"legitymacja emeryta
        -rencisty" . Jeżeli jesteś emerytem sprawa jest jasna , ale jeżeli jesteś
        rencistą nie jest to takie proste. bo renta może być czasowa. Skąd kanar ma
        wiedzieć czy jesteś emerytem? czy rencistą? Chyba dlatego potrzebuje odcinka
        ZUS. To nie wina kanara że u nas nawet porządnej legitymacjii nie potrafia
        zrobić, która jest jasna i czytelna. Jestem za tym żeby MPK wydawało specjalne
        legitymacje osobom uprawnionym. Ilość osób uprawnionych do zniżki lub
        bezpłatnego przejazdu również należałoby zmniejszyć. Ostatnio byłam świadkiem
        jak kontroler sprawdzał uprawnienia pewnej pani która miała schorzenie narządu
        ruchu. Szkoda że nie widzieliście jej szpilek
        • Gość: abc Re: legitymacja rencisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 07:54
          Chcemy wyboru jaka firma ma nas wozić i za ile ? Nie chcemy MPK
          • Gość: Corka KOSZULKI KOSZULKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:33
            moze by tak raz w miesiacu zakladac takie kozulki i jezdzic w ten dzien na
            gape???????

koszulka niedroga a widac by bylo solidarnosc miasta
            I dzien jeden w miesiacu wybrac na jazde na gape...........ale tylko CI w
            KoSZULKACH !!!!!!!
            Moze wtedy Napie..k z kolega z "dobrych czasow Czestochowy" ujrzeliby
            problem????

jaki ich nie slowem ------to po kieszeni.

To podobno bardzo dobrze przemawia!!!!

www.radio.mirusia.pl/radio/mojepiosenki.html
            www.storex.strefa.pl
      • Gość: Gadol Re: Walczmy z MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 02:24
        Ale w legitymacji pisze do kiedy jest wazna czyli do kiedy jest renta. Pozdrawiam
        • Gość: Ewa Re: Walczmy z MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:14
          Nie ! dla MPK
          Nie! dla monopolisty
          Nie ! dla władz które nie słyszą
    • Gość: pasażer pasażer wysadzozny z autosbusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 17:13
      a może by tak kontroler zapłacił za zakłocenie w przejęxdzie autobusu,
      nauczyłby się oceny sytuacji raz dwa...
    • Gość: pietrow Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.localdomain / *.FH-Muenster.DE 25.07.05, 12:17
      jestem aktualnie w niemczech i ma okazje jezdzic tutejsza komunikacja
      miejska.nie ma tu takich burakow jak w polsce ktorzy jezdza na gape bo kazdy
      wie ze trzeba zaplacic za usluge ( przejazd autobusem,pociagiem etc.) i nie
      okrada sie innych ludzi,no i tu od dawna panuje zwyczaj
      wsiadania "pierwszymi"drzwiami,nikogo nie trzeba uczyc. jesli chodzi o polskich
      kanarow to buraki jakich swiat nie widzial , do zwyklego podroznego to z morda
      wyskoczy ale do dresiarza albo pijaka to nawet nie podejdzie, kanary to cioty i
      nic nie trzeba wiecej dodawac :)
      • Gość: abc Re: Pasażer wysadzony z autobusu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 18:27
        Zostań w Niemczech.Tam wsiadj czym chcesz i płać ile chcesz i jedz gdzie chcesz
        I po prostu tam sie mądruj.
        • misiak32 Re: Pasażer wysadzony z autobusu 25.07.05, 22:43
          Gość portalu: abc napisał(a):

> Zostań w Niemczech.Tam wsiadj czym chcesz i płać ile chcesz i jedz gdzie chcesz
          >
          > I po prostu tam sie mądruj.

TAAAAA
          A ty zagłebiaj się w tym smrodzie,chamstwie ,zdegenerowanym małomiasteczkowym
          ,żałosnym "SWOIM ŚWIECIE"
    • Gość: malwing pasażer...?????????????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:19
      nioooo. dawniej to było ponoć tak, że kanar kończył sprawdzanie na ostatnim
      groszu - rozumie się wpie..
      może by to zmienić.
      od dzisiaj mógłby taki przystojniaczek zaczynać od ostatniego grosza a potem
      grzecznie iść do pracy.
      co o tym sądzicie??/?
      • Gość: malwing [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: JJ Pasażer.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 20:06
      Uważam,że aktualnie poziom usług świadczonych przez MPK osiągnął dno. Nie mniej
      jednak opisana sytuacja jest wyjątkowo przykrym incydentem. Jeśli chodzi o
      tzw. "kanarów" to mimo setek kontroli przez ostatnie 50 lat nie spotkałem
      żadnego, który nie zachowywał by się właściwie. Gdy ok. 4 lat temu zapomniałem
      biletu na okaziciela to zapłata mandatu odbyła się w sposób normalny. Kontroler
      grzecznie podziękował, wystawił mandat "na okaziciela" i dowcipnie dodał" ja z
      tego żyję". Przeciętny kontroler to "Wesal" przy idiotyżmie pn "drzwi przednie"
      gdzie chamstwo szoferów rzuca się w oczy. Oczywiście dotyczy to niewielkiej
      liczby kierowców, ale czy nie nazwać "burakiem" typa, który otworzy drzwi do
      wysiadania dopiero, gdy stojący przed nim autobus odjedzie. Niemniej jednak
      zjawisko chamstwa nie rzucało się w oczy,gdy tak jak we wszystkich miastach
      korzystało sieę z MPK normalnie. Wywalenie czubków, którzy wymyślili
      utrudnienia "przednich drzwi" i przywrócenie normalności na pewno poprawi
      sytuację. Zresztą czego wymagać od szeregowego personelu MPK skoro idiotyzm
      rozprzestrzenia się "od góry". Za przejazd należy zapłacić, a kontrolerzy mają
      tego pilnować. W miastach gdzie decyzje podejmują ludzie normalni kontrole
      biletów są częste i nikomu to nie przeszkadza.Pozdrawiam "kanarów" a temu
      opisanemu w artykule niech ktoś wytłumaczy,że nie powinien być nadgorliwy.
      Inwalidę należy przeprosić i nie karać. Jest to, wydaje mi się pojedyńczy
      przykry incydent i odstąpienie od kary chyba niezbyt zaszkodzi firmie gdzie co
      najmniej połowa taboru wozi powietrze ( trzeci i dalsze autobusy z licznych
      stad kursujących po mieście).
    • Gość: lunch Re: Pasażer... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.05, 12:52
      Przede wszystkim wg ostatnich regulacji ustawowych MPK nie ma prawa traktować
      pasażera, który jedynie zapomniał zabrać dokumentu poświadczającego uprawnienie
      do ulgi jak gapowicza. Tego kontrolera powinno się zamknąć w klatce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka