Dodaj do ulubionych

FORUM CZĘSTOCHOWA - DO REDAKCJI GAZETY

25.08.05, 10:32
Od dłuższego czasu widze, że nasze forum odstaje jakościowo i logistycznie od pozostałych w innych miastach... Co mam na mysli?? Postaram sie to wymienić w punktach aby było czytelnie:
1. Brakuje moderatora z prawdziwego zdarzenia (mnie prosze nie brac pod uwagę). Proponuje, aby redakcja umiesciła kogos odpowiedzialnego, bo brak takiej osoby jest widoczny az nad to... Samo klikanie w czerwony kosz nie wystarczy... Poza tym jest bałagan z tematami... Niektóre sie powtarzaja po 10 razy na godzinę...
2. Proponuje aby nad całym forum ukazał się specjalny podział tematów - tez jest tak na innych forach... Oto tematyka którą proponuję (może być wszystko, a może tylko część):
a) Sport w Częstochowie (siatka, piłka, zużel itd. - wszystko o sporcie w regionie)
b) Komunikacja i Inwestycje (wszystko na temat MPK, PKS, PKP, remontów, inwestycji budowlanych)
c) Spotkania po latach (wszelkiego typu ogłoszenia - o spotkaniach szkolnych - jest tego duuuzo)
d) Ogłoszenia (propozycja drobnych ogłoszeń - dam pracę, sprzedam cos tam, szukam miszkania dla studenta itd.)
e) Polityka (wszelkie partie oraz rozmowy/propozycje dla radnych - wiemy, ze czytaja :), urzednikami itd.)
f) Oświata i zdrowie (wszystko o szkolnictwie i słuzbie zdrowia w regionie)
Dzięki wprowdzadzeniu tych pokoi kazdy będzie sobie czytał to co lubi - ktos chce poczytac o inwestycjach, a ktos o sporcie... Nie beda sobie wchodzic w paradę... Takie cos się spradza na innych forach i jest dobrze...

Prosze o odpowiedź w tej kwestii
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: FORUM CZĘSTOCHOWA - DO REDAKCJI GAZETY IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.08.05, 11:19
      Zgadzam się z Tobą w 100%. Bałagan jest a brak podziału daje o sobie często
      znać... Do Twojej propozycji dodał bym jakiś dział z wydażeniami kulturalnymi
      lub ogólnie z imprezami w naszym mieście - w knajpach, plenerze itp.
    • Gość: xx Re: FORUM CZĘSTOCHOWA - DO REDAKCJI GAZETY IP: *.icis.pcz.pl 25.08.05, 11:21
      Tez myslalem o podziale na tematy, ale w sumie nie jestem jego zwolennikiem.

Wtedy pozamylamy sie w tych dzialeczkach i skonczy sie taka tworcza wymiana
      mysli. To moje zdanie na podstawie obserwacji innych forow.

• Gość: dim Re: FORUM CZĘSTOCHOWA - DO REDAKCJI GAZETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:25
        zgadzam się z xx, to rozwiązanie ma jak mawiał klasyk plusy dodatnie i plusy
        ujemne, osobiście ja skłaniam sie raczej do pozostawienia forum w
        dotychczasowej formnie, choć dobry duch;) który by nad nim czuwał wydaje się
        konieczny;

pozdrawiam
        • iwonnkaa Re: FORUM CZĘSTOCHOWA - DO REDAKCJI GAZETY 25.08.05, 11:44
          Przynajmniej, posegregować sale weselne i ogłoszenia..........
          Ukłony
          • ulisses_czwa Re: FORUM CZĘSTOCHOWA - DO REDAKCJI GAZETY 25.08.05, 11:53
            Ja nie twierdze, aby było wszystko co wyminiłem... Mozna choc 2 czy 3 dziedziny wymienić... Skłaniałbym sie do:

1. Sport w mieście (raczej to nie sa twórcze tematy... Do nich zagladaliby tylko na prawde zainteresowani... Kłótnie o klubach i wyzwiska tez pozostałyby tam...)
            2. Spotkania po latach (jest mase tematów o tym !!! np. rocznik 1968, Dąbrowski - klasa taka i taka - czy jest ktoś??)
            3. Komunikacja (czyli wszelkie info o MPK, PKS, PKP, skargi na przewoźników, rozmowy miłosników komunikacji itd.)
            • ulisses_czwa Re: FORUM CZĘSTOCHOWA - DO REDAKCJI GAZETY 25.08.05, 11:56
              i oczywiście opiekun forum !! Tylko ktos z głowa i odpowiedzialny... Ja proponuję lookas.prv.pl :)
              • Gość: mimoko Re: FORUM CZĘSTOCHOWA - DO REDAKCJI GAZETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:41
                w żadnym wypadku Lookas.prv !
          • Gość: xx Re: FORUM CZĘSTOCHOWA - DO REDAKCJI GAZETY IP: *.icis.pcz.pl 26.08.05, 12:06
            Wlasnie :))

Jesli juz wprowadzac dzialy, to takie wyraznie poboczne, ktore zasmiecaja
            glowne forum.
    • Gość: Obywatel Re: FORUM CZĘSTOCHOWA - DO REDAKCJI GAZETY IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:57
      Proponuję połączyć koncepcje ulissesa i xx. Tak więc zatrudnić moderatora
      forum , nie tworzyć jednak działów.
      • Gość: c12h2o11 Re: FORUM CZĘSTOCHOWA - DO REDAKCJI GAZETY IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 25.08.05, 16:16
        hehehe !!! slowo/forum/ oznacza w swej istocie forum - a nie dziedziny -
        jesli takie chcecie to idzcie na czat!!!! tam sa podzialy na pokoje i
        tematy.po drugie jaki moderator???? ckni wam sie juz za cenzura /w
        obojetnie jakiej postaci/??? bo moderator takim niestety jest !!! nawet
        jesli bedzie super-ultra uniwersalny i super-ultra elastyczny ..[ nie dodam
        madry !!!]..heheheheheheh zostawcie forum jakie jest ...i naprawiajcie
        czegos co istnieje i jest oaza wolnej,bezdotykowej ,nieskrepowanej
        wypowiedzi lokalnej !!! a wesela czy fryzjerzy lekarze i inne takie
        dyrdymaly tez sa folklorem forum i maja prawo w nim istniec!!!
        oczywiscie /NAPRAWIACZY/....jest multum ..moze sie podzielimy na
        partie,frakcje,kolka
        zainteresowan,hobbystow,fanatykow ,militarystow ,wierzacych i
        niewierzacych ???? wtedy bedzie przejrzyscie i czytelnie !!! hahahahah tak
        wiec drogi /obywatelu-moderatorze/...daj se na looos i byc aktywnym w
        tych tematach w ktorych czujesz sie kompetentny !!!! a nie siej ziarna
        systematyzacji jesli byles na innych forach i ci sie podobalo to co cie
        trzyma ???? zoastan tam i tworz historie tych forum !!!!jestem z
        tego miasta .tu jestem i czytam tu aktywnie/jak mam
        czas/....przebywam .. i mi pasuje !!! jak niewiesz to wolnosci slowa i
        swobodnej wypowiedzi nie mozna zaszufladkowac!! no chyba ze ty masz
        inne zdanie!!!!hehehehhehe !!! pozdro.
        • kubiss Re:Precz z ulepszaczami . 28.08.05, 17:09
          Forum tworzą forumowicze .
          I wiecie o tym dobrze , że jest odbiciem tych którzy się tu wypowiadają .
          Zmeniać moderatora to zmieniać sztucznie obraz tego co sami tworzymy .
          Moim zdaniem moderator działa prawidłowo ! Usuwa wulgarne posty na ile tylko
          może i zgodnie z zasadami demokracji . Jeżeli jest 10 wątków o sali na wesele
          to widocznie z księżyca nie spadły . Jeżeli nikogo nie będzie ten temat
          obchodził to odejdzie w siną dal . Jeżeli komuś z was nie podoba się forum to
          przecież nie musicie tu pisać postów . Mnie to forum i jego kształt całkowicie
          odpowiada .

PS. No można by tło forum zrobic jakieś kolorowe w kwiatki i w słoniki .
          Byłoby może ładniej :-) :-) hahaha .
          To oczywiście żart - piszę żeby znowu jakiś poważny typ nie wziął tego na

serio ..... :-)
          • Gość: domin Re:Precz z ulepszaczami . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:48
            no i dobrze Kubiss - moderator tylko do wugaryzmów !
            nie dla cenzora wycinającego wątki i wtrącajacego własne fobie!
            to jest wolne forum? czy szkółka na jedynie słuszne tematy określone przez cenzora?
            TO MA BYĆ WOLNE FORUM NA DOWOLNE TEMATY BEZ CENZURY!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka