Dodaj do ulubionych

8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.00 !!

25.08.05, 13:47
Witajcie,
najbliższa Masa Krytyczna odbędzie się w innym dniu niż pierwotnie
planowano!! Związane jest to z dużym natężeniem pielgrzymkowym w naszym
mieście w dniu 26 sierpnia. Jak wiadomo jest to święto, na które z całej
Polski pielgrzymują ludzie. Natomiast sukcesem jest to że trasa Masy będzie
wyjątkowo długa:] pojedziemy aż na Północ, pod centrum handlowe M1 !! Zatem!!
Zaproście swoich znajomych!! Wsiądźcie na rowery i przyjedźcie na pl.
Biegańskiego 31 sierpnia chwilę przed godziną 18 !!
zapraszamy!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:51
      To taki miły akcent przed rozpoczęciem roku szkolnego...I znów blokada ulic hie
      hie kierowcy smochodow i innych pojazdow mechanicznych z wyłączeniem rowerów
      nie wyjeżdżajcie bo i tak nie pojezdzicie sobie :D Pozdrawiam ekipę Masy ..
      ehhh wy to wytrwali jesteście :*
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI ŻADNEJ BLOKADY NIE BĘDZIE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 26.08.05, 10:06
        Rzczywiście - JEST ZGODA NA DŁUŻSZĄ TRASĘ OD KOMENDANTA WOJEWÓDZKIEGO POLICJI.
        Częstochowska Masa tym się odróżnia od innych, że nie powoduje blokad na
        ulicach - współpracuje bowiem z Policją i Urzędem Miasta. A poza przejazdem
        dyskutuje z odpowiedzialnymi za ścieżki rowerowe o ich przebiegu.
        Najlepsza w odbiorze jest przygotowana improwizacja.
        Najlepiej jest wtedy, gdy jest bezpiecznie.

IL

• lookas.prv.pl Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 26.08.05, 10:01
      Mateusz co się stało ze stroną Masy?

• mateusz_lewandowski Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 26.08.05, 10:08
        otóż... nie została opłacona na czas domena. Zrobić to może jedna osoba, która
        najwcześniej może to zrobić na początku września :( przepraszam Was za kłopoty
        ale siła wyższa nie wynikająca ode mnie.
        • lookas.prv.pl Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 26.08.05, 10:13
          OK, dzięki za informację. Do zobaczenia na Masie :-)

• Gość: Agata Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:14
          Nie wiem jak to nazwiesz ... kiedy na skrzyzowaniu kierowcy troche dluzej stoja
          i ich ruch jest lekko ograniczony ;]
    • Gość: rozczarowany Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:10
      Byłem wczoraj na placu i się rozczarowałem... masa dopiero w środe. dobrze że
      chociaż przed masą organizatorka pofatygowała się i wszystkich uprzedziła że
      masy dziś nie ma.
      • Gość: xx Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 IP: *.icis.pcz.pl 27.08.05, 16:57
        Tez widzialem wczoraj sporo rowerzystow, a wiedzialem ze Masy nie bedzie.

W takim dniu warunkow dla Masy po prostu nie ma. Widzialem jak rowerzysci
        ktorzy przybyli na odwolana Mase jezdzili w tlumie ludzi. Nie bylo to
        bezpieczne i moglo proawdzic do konfliktow, tym bardziej ze jednak kultura
        niektorych rowerzystow pozostawia sporo do zyczenia - wychodzi tak ze kierowcy
        przesladuja rowerzystow, a rowerzysci odgrywaja sie na pieszych.
        • lookas.prv.pl Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 27.08.05, 21:23
          O stosunkach kierowców, rowerzystów i pieszych do siebie nawzajem można by było
          napisać tomy, a potem nakręcić tasiemcowy serial :-)

Dzisiaj sam byłem na rowerze w Alejach, ale w godzinach wieczornych i jakoś dało
          się jeździć. Na moje oko było więcej samochodów niż zazwyczaj. Widziałem jednego
          głupka na rowerze, który ścigał się z samochodem w Alejach.. nie zazdroszczę mu IQ.

A z kolei na Armii Krajowej (na przystanku obok KIK-u) zostałbym zabity wzrokiem
          przez dwie kobiety, bo odważyłem się przejechać koło nich, gdy te stały na
          ścieżce :-)

• Gość: Corka Brawoooo jest zgoda IP: *.246.117.72.tisdip.tiscali.de 28.08.05, 00:00
            Hej Szanowna Maso

Chyba przed wyborami znow na rowerek z pedalkami wsiadzie Milosciwie Panujacy
            Prezydent Wrona?
            Wtedy juz na Bank bedzie MASA

Pozdrawiam
            ja na rower nie wsiadam brrrrrrrr ostatnio z roweru jechalam karetka na
            sygnale i z "iluminacja swietlna" Karetki
            No chyba ze na trojkolowcu i w kasku motorowym hahhahaha

• Gość: fafik To nie te wybory pudernico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:25
              na rower Wrona wsiadał juz kilka razy wczesniej. Przeszkadza ci? sama wejdź
              jak się znajdzie taki rower kktóry cię udźwignie.
    • Gość: czestochowianin Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 16:35
      Nie zawiedziemy :D
      • Gość: Corka Fafik lizusku IP: *.246.70.183.tisdip.tiscali.de 28.08.05, 23:57
        cos taki nerwowy?????????
        Dla mnie to rowerek najlzejszy mnie utrzyma

a podejrzewam, ze Ty z Twoja postura moglbys mnie na reklach nosic.

a stara nie jestem..............
        Ty w moim wieku to bedziesz siedzial w fotelu bujanym z rozancem w reku hahhhaa

a jak jeszcze smigam samochodem,

i po internecie

i wszedzie mnie pelno.

Puderku od czasu do czasu na nosek tez uzywam........ale to juz bez wzgledu na
        Ot..... dbam o siebie

a jak kiedys P.Prezydent nie wsiadl na rowerek to sie Masa nie
        odbyla.......pamietasz????????

Pozdrawiam
        • Gość: fafik Córko - kłamczucho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 00:32
          masa odbywała sie zawsze, to trialu nie było na bieganie. ale było zaraz potem,
          a za pomoc bardzo dziekowali z mikrofonów prezydentowi gdybyś choć raz sie
          wybrała to bys wiedziała, a nie pitoliła bzdur z zebrania partyjnego
          • piotrusb_1 Re: Córko - kłamczucho 29.08.05, 09:25
            Do zobaczenia w środę Masowicze :!: I pamiętajcie: My nie blokujemy ruchu - my
            jesteśmy ruchem :!:
          • Gość: xx Re: Córko - kłamczucho IP: *.icis.pcz.pl 29.08.05, 10:00
            Popatzrylem sobie w piatek na te probe Masy na Bieganie i pzrekonalem sie na
            wlasne oczy ze w obecnej sytuacji nikt przy zdrowych zmyslach nie mogl wydac
            zgody na organizacje trialu na tym skrawku ziemi, chyba ze zamknac caly Plac,
            ale to pzreciez spory koszty i utrudnienia dla innych. Stary Rynek to bylo
            jedyne rozsadne wyjscie.
            • mateusz_lewandowski Re: Córko - kłamczucho 29.08.05, 14:36
              tyle ile osób tyle różnych poglądów. pokaz trialu już się odbył i nie ma co
              tego tematu roztrząsać.

przypominam 31.08 przed 18 na pl. Biegańskiego!!
    • lpr_rasta Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 29.08.05, 22:55
      [podbijamy
      • piotrusb_1 Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 30.08.05, 08:10
        To już jutro :)
    • Gość: Levarek Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:23
      Witam wszystkich, piekna sprawa iż masa jest 31 sierpnia:
      przede wszystkim nie wszyscy rowerzysci zdążyli na 26 sierpnia i ja sie w tej
      grupie znalazł, a tym sposobem wiecej rowerzystów zagości na masie w tym i ja.
      Pozdrawiam wszystkich Masowiczów i Grono Organizatorów.
      • ulisses_czwa Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 30.08.05, 15:57
        A co mi szkodzi... Przyłącze sie jutro do masy :) :) :)
        Serdecznie zapraszam :)
        • harry1983 Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 31.08.05, 13:04
          Wszystko zależy od tego, czy kumpel pożyczy mi koło ;) moje niestety jest w stanie krytycznym, a to co mi ma pożyczyć nie wiem w jakim - będę się starał przyjechać.

-----------------------------
        • piotrusb_1 Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 31.08.05, 14:13
          Ulises, jak jesteś z Rakowa to przyjedź na zjazd gwieździsty o 17:30 pod
          hipermarket ALBERT NA RAKOWIE !!! TO ZAPROSZENIE TAKŻE DLA INNYCH MASOWICZÓW Z
          RAKOWA I OKOLIC :)
    • Gość: józek Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:45
      Rewelacyjna pogoda i masa już dzisiaj!! Pokażmy miastu jak potrafią się bawić
      Częstochowscy Rowerzyści !!!!!!!!!!!!
      • Gość: Rowermaniak Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 17:00
        Ja bede. Zaraz wyjezdzam :):):).
    • Gość: Karol Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 IP: *.man.czest.pl 31.08.05, 19:34
      Wstawiam fotki z Masy Krytycznej zrobione na szybko z Obrońców Westerplatte:
      www.tymczasowa.republika.pl/001.jpg
      www.tymczasowa.republika.pl/002.jpg
      www.tymczasowa.republika.pl/003.jpg
      www.tymczasowa.republika.pl/004.jpg
      pozdrawiam
      Karol
      • piotrusb_1 Re: 8 Częstochowska Masa Krytyczna!! 31.08 g.18.0 01.09.05, 12:00
        Ulises czy to ty przyjechałes pod Alberta na niebieskim rowerze ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka