Dodaj do ulubionych

Czy obciąć uszy pitbullowi ?

IP: *.idea.pl 28.08.05, 20:53
witam wszystkich ...
mam 9 - tygodniowego pitbulla red nose'a i zastanawiam się czy obciąć mu
uszy ...
bo z jednej strony będzie ładniej wyglądał ale z drugiej strony ... no cóż
jakby nie patrzec to po prostu okaleczenie psa ...
sama osobiście nie chciałabym, żeby ktoś mi obciął uszy dla samej
urody ... :/
pomocy ! doradźcie mi !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Obywatel Re: Czy obciąć uszy pitbullowi ? IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:07
      Oczywiście , że nie obcninać uszu. Jak mówisz jest to okaleczenie psa. A wcale
      nie uważam , by po tym zabiegu lepiej wyglądał!
      • storima Re: Czy obciąć uszy pitbullowi ? 28.08.05, 21:11
        To jest wlasnie to.
        Oczekiwania , ze na FCz stana sie cuda i znajdzie sie ekspert.
        Poszukaj na forach specjalistycznych
        gdzie ekspert wete-
        rynarz doradza.
    • Gość: Obywatel Re: Czy obciąć uszy pitbullowi ? IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:13
      Jak wspomniałem nie należy obcinac psu uszu. Ogon - mogę to przyjąć , ale
      obcinaniu uszu mowię stanowcze nie. Przyjdzie moda na obcięte uszy , potem ktoś
      wymyśli żeby obciąć jedną łape itd.
      • Gość: X Re: Czy obciąć uszy pitbullowi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:22
        Ludzie jesteście nienormalni? Jak można się wogóle zastanawiać nad czymś takim.
        Ja ci emko proponuję żebyś sama obcięła sobie uszy i zobaczyła czy ładniej
        wyglądasz. To jest okropne okaleczać zwierzę. Ogona też nie wolno psu obcinać.
        Weźcie ludzie nie poprawiajcie natury. O tym że amputacja jakiejkolwiek części
        ciała skraca życie średnio o 5 lat (u człowieka, nie wiem jak u zwierząt) to
        też nie słyszeliście? To jest zwykłe znęcanie się nad zwierzętami, więc
        dziewczyo apeluję o trochę zdrowego rozsądku i zachowanie godne człowieka a nie
        świni. A pies nigdy nie będzie lepiej wyglądał jak mu coś obetniesz bo będzie
        okaleczony. Tyle co mam do powiedzenia. Liczę że się opamiętasz.
        • storima Re: Czy obciąć uszy pitbullowi ? 28.08.05, 21:27
          Gość portalu: X napisał(a):

> Ludzie jesteście nienormalni? Jak można się wogóle zastanawiać nad czymś takim.
          >
          > Ja ci emko proponuję żebyś sama obcięła sobie uszy i zobaczyła czy ładniej
          > wyglądasz. To jest okropne okaleczać zwierzę. Ogona też nie wolno psu obcinać.
          > Weźcie ludzie nie poprawiajcie natury. O tym że amputacja jakiejkolwiek części
          > ciała skraca życie średnio o 5 lat (u człowieka, nie wiem jak u zwierząt) to
          > też nie słyszeliście? To jest zwykłe znęcanie się nad zwierzętami, więc
          > dziewczyo apeluję o trochę zdrowego rozsądku i zachowanie godne człowieka a nie
          >
          > świni. A pies nigdy nie będzie lepiej wyglądał jak mu coś obetniesz bo będzie
          > okaleczony. Tyle co mam do powiedzenia. Liczę że się opamiętasz.

To jest wlasnie to. Nasze forum jest i nieprzewidywalne.
          Jesli nie wskoczysz na forum weterenaryjne,
          to i tutaj znajdzie sie ktos ze zdrowym razsadkiem.

A kontynuowac mozesz, jednak na eksperckim forum.
      • Gość: Wlodek Re: Czy obciąć uszy pitbullowi ? IP: *.vf.shawcable.net 29.08.05, 02:32

Gość portalu: Obywatel napisał(a):

> Jak wspomniałem nie należy obcinac psu uszu.

- Lepiej umyc...

Ogon - mogę to przyjąć ,
        - Najlepiej, zebys zamiast radzic obcial swoj... A potem powiesz nam czy ci sie
        to spodobalo.
        • Gość: David Smith Re: Czy obciąć uszy pitbullowi ? IP: 80.51.233.* 29.08.05, 07:45
          Nie jestem pewien ale słyszałem że NIE WOLNO !! obcinać żadnych części ciała
          zwierzaków. Poszukaj regulacji prawnych na ten temat.
    • segel Re: Czy obciąć uszy pitbullowi ? 29.08.05, 08:31
      Obetnj sobie swoje.
      • Gość: andrzej Re: Czy obciąć uszy pitbullowi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 09:21
        jak sobie sama obetniesz i ci sie spodoba to psu tez obetnij
        • Gość: werty Re: Czy obciąć uszy pitbullowi ? IP: *.prenet.pl 29.08.05, 18:56
          sama se obetnij idiotko !
    • Gość: gocha Re: Czy obciąć uszy pitbullowi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 20:01
      Nie obciaj.To głupota. Ja kupiłam psa z uszami ale z kopiowanym ogonem. Gdybym
      miała na to wpływ to i ogon zostawiłabym w spokoju(mam bokserka).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka