Dodaj do ulubionych

częstochowa --specyficznie tandetni ludzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:08
dlaczego czestochowa jest tak tandetna i mieści w sobie tak tandetnych
ludzi....???? panny w butach na obcasach ,(które nie zostały wyprodukowane do
chodzenia)w r4óżowychg bluzeczkach(mode oczywiście dyktuje tuszyn i inne
bazarki),fryzzury???? kazda tosamo....!!!!!!! grzywka spód włosów czarny,
wierzch biały..a faceci jeszcze nie wyrośli z włosów na żel i błękitnych
bluzeczek....uuuuuuu..ochyda ludzie obudzcie sie>>>>>ZERO
INDYWIDUALIZMU,,,PROMOCJA TANDETY,,,,!!!!!!! często zastanawiałam sie czemu w
czewie nia ma na ulicznych teatrów, nimów, pokazów żąglerki,czy fireshow...?
teraz już wiem nikt z myślących indywidualnie sie nie wychyla BO TANDETA BY
GO ZDEPTAŁA I WYŚMIAŁA!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • mydlo_w_plynie Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie 20.09.05, 13:11
      może najpierw sama się pochwal skad jestes i jaką masz receptę na
      indywidualność, zanim zaczniesz krytykować
      • Gość: zszokowana Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:17
        recepte na indywidualność musi kazdy znaleść sam(jak wskazuje sama nazwa)a ja
        nie zajmujre sie krytyką .....ja tylko obserwuje i sie dziele tymi
        obserwacjami.....a chwalićsie nie lubie:):)
        • mydlo_w_plynie Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie 20.09.05, 13:23
          może miałas inny zamiar, ale niestety Twój post brzmi jak krytyka.
          Co do wyglądu dziewczyn na obcasach czy wyżelowanych chłopaków - o gustach się
          nie dyskutuje :) po prostu tak im się podoba.
          Jeśli chodzi o teatry uliczne itp. fajnie by było, to fakt. Nie widzę jednak
          związku z ich istnieniem, a wyśmiewaniem przez "tandeciarzy".
          • Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 20.09.05, 13:31
            Mamy Teatr from Poland, ktorego jednym z punktow dzialalnosci sa wlasnie
            pzredstawienia uliczne - w czasie wakacji i przed bylo juz to realizowane.

Wiec zycze minimum wiedzy o Czestochowie.
            • Gość: kiri Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:39
              TAK TAK OCZYWISCIE............kulturalna działalność mnie
              przerosła.......buahaha......:):):) gdzie wychyle nos tam sztuka.....taki
              przesyt tutaj jest rzeczywiscie działalność doskonała....
              • Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 20.09.05, 13:48
                Byles (as) tam ze pozwolasz sobie na taka nieskoordynowana ironie ?

Teatr from Poland to tylko jedno z ciekawych miejsc gdzie naprawde cos sie
                dzieje tworczego w Czestochowie.
                • Gość: sebastiaN Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:59
                  A gdzie to miejsce jest?
                  Chętnie się wybiorę.
                  • Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 20.09.05, 19:56
                    W Zaulku Wielunskim - tam gdzie kiedys byl Pub Beczka.

Wspaniale miejsce z klimatem - najblizsze imprezy i przedstawienia w czwartek i
                    piatek

www.teatrfrompoland.art.pl
          • Gość: Jarek Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.09.05, 17:37
            Witam Wszystich ludzi z Czewki. Coz, miasto jakie jest kazdy widzi. Czy cos
            mozna cos z tym zrobic? Pewnie tak ale na to zeby cos zrobic trzeba miec pomysl
            a tego jak widac brakuje wiekszosci z nas. Ja juz nie mam tego problemy.
            Wyjechalem...wyemigrowalem...wybylem...czy jak kto to sobie jeszcze tam nazwie.
            Juz mnie tam nie ma. Ale kurcze... troche tesknie za kwadratami,teatrem,tylko
            jednym kinem czy alejami. Nic to. Trzeba sie trzymac i nei zalamywac rak. Moze
            kiedys cos sie zmieni. Pozdrawiam. Jarek z Londynu
            • Gość: killahbabe nic z tym zrobić sie nie da bo ludziomSieToPodoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 18:14
              hehe Jarku widzisz nie da sie nic z tym zrobic.........bo ludziom sie tu
              podoba ...podoba sie im ta specyficzna tandeta i to jest ta zdecydowana
              większość(która promuje te badziewia bo miasto tworzą ludzie) a ta
              mniejszość ....---....wyjeżdza i ja także niedługo wyjeżdzam....hehe
              WYBYWAM...UCIEKAM!!!!....stąd!!!! cóz napewno bede tesknić wkońcu sie tu
              urodziłam ale tęsknota a chęć bytowania tu to różne bardzo różne sprawy NAPEWNO
              NIE WRÓCE dla takich jak ja i mnie podobnym nie ma tu miejsca.....I dobrze
              widocznie nie dla mnie to miasto....
              • Gość: xx Re: nic z tym zrobić sie nie da bo ludziomSieToPo IP: *.icis.pcz.pl 25.09.05, 14:38
                Po prostu to nasze miasto jest fajne. Im wiecej jezdze po swiecie, tym bardziej
                sie o tym przekonuje.

Na frustracje nie ma rady - dopasc moze kazdego i wszedzie - wtedy czlowiek
                zaczyna uciekac przed samym soba.
            • Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 25.09.05, 14:44
              Kazdy ma prawo do wyboru swojego losu. Pomysly na zycie trzeba miec wszedzie a
              w Czestochowie jest o tyle dobrze ze pomysly takie znajduja duze wieksze pole
              do popisu.

W Londynie Twoj pomysl praktycznie nic nie znaczy - chyba ze dla samego Ciebie.
              Tutaj jest wielka szansa ze oddzwiek Twojego pomyslu bedzie duzo szerszy.

Pozdrawiam z miasta ktore ma juz co najmniej 2 stale kina :), a kin typu
              dyskusyjnego jest jeszcze kilka.
              • Gość: giger 67 Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:30
                zycze szcęścia z zasciankowymi pomysłami w realizcji ....w zasciankowej
                czewie...z pewnością nikodemie dyzmo zrobisz tu kariere...takim karierowiczom
                pomysły "wypalają" tylko na prowincji- czyli tu Twój oddzwięk bedzie z
                pewnością tak długi jak "dwuszynowa linia tramwajowa"....pozazdrościć ambicji
                • Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 29.09.05, 13:40
                  Nie mam po prostu kompleksow ze zyje w Czestochowie - tym bardziej ze
                  wspolczesny swiat skurczyl sie bardzo.

Czewa rulez !!!
        • Gość: waldus kiepski Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:51
          te.. zszokowana !
          pisze się znaleźć, a nie znaleść !
          tandetna ta Twoja ortografia.....
          • Gość: moni32 do waldusia i innych.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:05
            czemu tak sie oburzacie ??? czyżbyście byli tandetni i brali to do siebie ja
            sie za taka nie mam i nie biore tego tematu do siebie tylko wręcz popieram
            autorke bo też sie z takimi zjawiskami tu sptykam............
      • singielek1 Re: do mydła z AVONU. 20.09.05, 17:28
        mydlo_w_plynie napisała:

> może najpierw sama się pochwal skad jestes i jaką masz receptę na
        > indywidualność, zanim zaczniesz krytykować

Mydło w płynie się nie wymydli, konsultantki AVONU można przez FCZ pogonić.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=29288987
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33860&w=29290206
        Witam
        Autor: mydlo_w_plynie
        Data: 20.09.05, 12:58

+ odpowiedz
        mydlo_w_plynie oraz mydlo_w_plynie2
        to jedna i ta sama osoba, czyli ja :)

Zapraszam do dyskusji na moich forach :)

ZDROWIE KOBIETY - Częstochowa

KOBIETY - Częstochowa

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33321&w=28253368
        1. na forum może pisać każdy :) jeśli coś Was niepokoi lub dręczy, podzielcie
        się wątpliwościami. Mam nadzieję, że zawsze znajdzie się jakaś Kobietka,
        która doradzi.

2. bardzo proszę, abyście nie zamieszczały ogłoszeń związanych ze sprzedażą
        lub kupnem leków. Takie wątki będą bezwzględnie usuwane!

3. prywatne dyskusje, nie związane z tematem forum, proszę prowadzić na
        privie.

4. forum nie jest aż tak anonimowe, jakby się
        mogło wydawać, więc pamiętajcie o kulturze :)
        Nie używajcie CapsLock'a pisząc posty (jedynie dla zwrócenia uwagi czy
        podkreślenia problemu, ale TYLKO pojedyńcze wyrazy)- pisanie nim jest
        uznawane za krzyk,
        jest sprzeczne z zasadami netykiety i źle się taki tekst czyta.

To specyficznie tandetne miasto badziewiarzy, ciecigród, szczycące się własna
        gwarą utworzoną przez napływowych pseudo-częstochowian w pierwszym pokoleniu,
        zarabiających ambitne 849,00 zł brutto aby utrzymać się na fali w aglomeracji.
        Jak napisał(a) jeden(a) z forumowiczów(ek): wieś z tramwajem.

• Gość: NATI SPECYFICZNIE TANDETNI LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:34
          POPIERAM AUTORKE POSTU I TEŻ BEDE KRZYCZEĆ ............CAPS
          LOCKIEM.......HEHEHE
      • Gość: ann Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:43
    • Gość: mka Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:26
      Czyżby to Twoja pierwsza wycieczka poza granice swej wsi?

Własnie wróciłem z Londynu, indywidualizm może i tam jest, ale z taką ilością
      tandety i braku gustu, jakie tam występują, w naszej kochanej Częstochowie się
      nie spotkałem.

Nie szokuj się więc i nie uogólniaj....
      • Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 20.09.05, 13:33
        Absolutnie sie z Toba zgadzam - sporo jezdze po swiecie i szczegolnie gdy
        wracam do Czestochowy wprost delektuje sie uroda i elegancja Czestochowianek.

Za granica w ogole strsznie mi tego brakuje, a i na tle Polski Czestochowianki
        wypadaja znakomicie.
        • Gość: eXistenZ Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 00:07
          xx jesteś nie konsekwentny wręcz żałośnie lizusowski
          • Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 21.09.05, 00:23
            A co tutaj ma wspolnego lizusostwo ?

Ze podobaja mi sie Czestochowianki i w ogole Polki ?

Pojedz to Stanow czy nawet do Francji - po tygodniu jak sie wraca czlowiek jest
            szczesliwy ze nie musi odwracac oczu.
            • Gość: JA tandetny XX... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:57
              hehe właśnie wypuścic Polaka nauczonego do "specyficznej
              tandety"to........odwraca oczy za obcokrajowcami......i to jest to co sie długo
              nie wykorzeni!!!.........Ja bedąc za granicą właśnie po tym poznawałam
              rodaków "wytykali palcami"(jak to zresztą robią u nas także np. na widok
              jakiegoś indywidualnego jak na czestochowe ubioru, a odstajacego od chmary
              oczożrącego, wszędobylskiego różu z bazarków-czyli jednym słowem kogoś
              odstajacego od reszty--pod względem pozytywnym---oryginalnego człowieka.....U
              nas zawsze oryginalność bedzie tępiona a na piedestał tacy jak ty choćby bedą
              wynosić TANDETE tak tu czy za granicą......
              • Gość: xx Re: tandetny XX... IP: *.icis.pcz.pl 21.09.05, 09:15
                Przeczytaj dpokladnie co napisalem a potem pisz - nie dziwi mnie zadna
                oryginalnosc i nie szokuje mnie oryginalny sposob ubierania.

Natomiast w Stanach czy nawet we Francji szokuje kompletny brak elegancji,
                wyczucia (nie mowiac o powszechnej otylosci w USA) i naprawde po tygodniu
                starsznie sie teskni do Polski i Polskich kobiet :))
              • misiak32 Re: tandetny XX... 21.09.05, 22:32
                Na całe szczęście żyjemy w wolnym kraju bo byś wszystkich którzy nie są ubrani
                według twojego "stylu" pozamykał w klatkach....
                szczerze ci współczuje.....
                BRAKU TOLERANCJI....oczywiście.
                • Gość: mineta misiak32- walony w dupe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:20
                  masz zasrany mózg tolerancją(krzywo pojmowaną) jesteś walony/na w dupe ile
                  tylko wlezie przez władze i innych ludzi....a co najlepsze twierdzisz nadal jak
                  kałmuk ze zyjesz w wolnym kraju...hehehe....powodzenia niech cie wala
                  dalej!!!!!!!!
                  pozdro...........
                  • misiak32 Re: misiak32- walony w dupe 22.09.05, 22:14
                    Gość portalu: mineta napisał(a):

> masz zasrany mózg tolerancją(krzywo pojmowaną) jesteś walony/na w dupe ile
                    > tylko wlezie przez władze i innych ludzi....a co najlepsze twierdzisz nadal jak
                    >
                    > kałmuk ze zyjesz w wolnym kraju...hehehe....powodzenia niech cie wala
                    > dalej!!!!!!!!
                    > pozdro...........

zdrowia życzę zdrowia
                    i współczuję ...współczuję wszystkim mającym bezpośredni kontakt z tobą

Może i masz racje ale nie jestem potomkiem "esesmana" albo "ruskiego" który
                    napewno zgwałcił w przeszłości którąś kobiete w twojej rodzinie i owocem tego
                    gwałtu "byłoś" ty.....
                    współczuje.....
                    takie brzemie to wypacza nawet najlepszych.....
      • Gość: TINKI Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:35
        hehe........no napewno kochana nieżle sie wyrózniałaś..........w londynie no
        ale promowałaś wkońcu "kochaną czestochowe" podróżowałam dużo i wiem jak
        wygląda "brak gustu" tam a .....TU....
        • Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 20.09.05, 13:38
          W Stanach np. brak gustu jest totalny.

W reklamowanej Francji tez czesto mamy horror na ulicach pod tym wzgledem.

Po takich wyjazdach wracajac do Polski czuje sie jak w krolestwie elegancji -
          mam na mysli plec piekna, bo z brzydka czyli nami mezczyznami bywa roznie.
        • Gość: mka Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:02
          Wyróżniałem się wśród kobiet gdyż jestem mężczyzną :)

Ja nie podróżowałem dużo, dlatego mogę porównać tylko realia angielskie...

Jak wg. Ciebie wygląda więc tamtejszy "brak gustu" a tutejszy??

Ja, w pełni władz umysłowych, wolę piękne Częstochowianki (szerzej Polki), niż
          poobwieszane koralami, w "super" ciuchach sieciowych jak Zara, Marks&Spencer,
          River Island czy inne badziewia, w dramatycznym obuwiu, "piękności" chodzące po
          jakże modnych i trendy ulicach Londynu.

To moje zdanie, pozdro!
          • Gość: TINKI Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:15
            ok spoko ja np. będąc w Londynie widziałam młodzież chodzącą w ciuchach nie
            drogich -chiuchach z lumpów tylko umiejętnie i oryginalnie dobranych u nas za
            to kruluje właśnie dopiero markowa tandetna odzież rodem z "pretty girl" a
            póżniej te piękne kobiety jak mówisz małpują jedna po drugiej to samo....NO A
            TO JEST MOJE ZDANIE POZDRO.....
            • Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 20.09.05, 15:08
              Pobyty w Londynie zgubnie pewnie wplywaja na znajomosc polskiej pisowni :))

• Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 20.09.05, 13:34
      Takie osobki tez sa w Czestochowie - jak wszedzie.

Ale zszokowana nawet nie wie co sie dzieje w jej ??? miescie.
      Nie czyta gazet, nie zaglada do netu - ja tez jestem zszokowany taka ignorancja
      i tyle.
      • kubiss Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie 20.09.05, 14:54
        Zupełnie się nie zgadzam z twierdzeniem że częstochowskie dziewczyny są tandetne .
        Temat ten uznaję za bezcelową prowokacje . Częstochowskie dziewczyny to
        chodzące dzieła sztuki . Są śliczne i ładnie ubrane . Nieładnie ubierają się te
        które noszą chińszczyzne ! ..... Kubiś
    • Gość: Janosik Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:42
      nie szata zdobi człowieka!
    • Gość: Kasia Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 20.09.05, 15:04
      Tak tylko dlaczego faceci nawet nie obejżą się za normalną dziewczyną tylko za
      taką która ma buty na obcasie i różową blzukę??
    • Gość: olo Re: właśnie tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:52
      to cała wieś cz-wa tandeta aż kipi
      • ulisses_czwa Re: właśnie tak jest 20.09.05, 19:32
        Nie zwracajcie uwagi na posty Olo - on jest ze Śląska (Bytom albo Zabrze)... Dlatego taki podjudzający text w nasza stronę...
        Wybaczamy...
    • Gość: waldus kiepski Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 19:25
      te.. zszokowana !
      pisze się znaleźć, a nie znaleść !
      tandetna ta Twoja ortografia.....

• Gość: morning calm Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.pl / 80.53.3.* 20.09.05, 19:54
        Byl juz taki temat. Ze tak to ujme - duzo aczkolwiek nie wszyscy tacy sa i tyle.
        Swoja droga na mnie patrza jak na idiote jak ubiore sie w ciuchy, ktore niegdys
        sam sobie projektowalem, ale zdarzali sie tacy co pytali gdzie kupilem.
        pzdr & pcwicz.
    • Gość: montolivo nie zgadzam sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:11
      Przepraszam, ale czy to, ze nosze na wlosach zel to wystarczajacy powod, by nazywac mnie pozbawionym indywidualizmu tandeciarzem? Nie robie tego dlatego, ze tak nakazuje mi moda - po prostu dobrze sie w nim czuje i wygladam (to juz zdanie mojego fryzjera). Poza tym co ma wspolnego styl noszenia sie mieszkancow miasta z jego oferta kulturalna? Popatrz na taki Krakow. Otoczki kulturalnej moze pozazdroscic mu niejedno miasto na SWIECIE, a jak spojrzec na ulice, to dookola same dresy :D
      • Gość: dzersej Re: nie zgadzam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:19
        hm......?? to chyba o dwóch róznych "krakowach" :):) ze ta powiem
        myślimy.........ten kraków którego znam ja jest zupełnie inny od twojego dresy
        giną na tle innych pomysłow zwiazanych z ubieranien choćby na
        przykład.........a co do zelu na włosach piszesz ze dobrze wygladasz w nim to
        juz fruga kwestia przeciez to nie twoje zdanie tylko fryzjera który także chce
        być "trendowaty" (czyli taki jak wszyscy)i z ciebie robi takiego
        samego.....trendowatego....po częstochowsku..........
      • Gość: katiusza montolivo--czy napewno ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:59
        hehe ....dobre sobie "(...) poprostu dobrze sie w nim czuje i wygladam(...)"to
        oczywiście mowa o żelu na Twoich włosach .....napisze tak--
        • Gość: montolivo Re: montolivo--czy napewno ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:50
          To nie kit. Tak twierdzi tez moja dziewczyna. Pewnie zaraz powiesz, ze tez jest tandetna, bo ocenia mnie na podstawie "trendow", opinii kolezanek i innych takich, dlatego nie bede sie tym przejmowac. Swoja droga - jesli juz tak propagujemy indywidualizm, to pozwolmy ludziom INDYWIDUALNIE decydowac w co sie maja ubrac i jak czesac, bez nazywania ich tandeciarzami. Jak bys zareagowal(a), gdyby nagle 3/4 zenskiej populacji Czestochowy w mysl tej "indywidualizacji" porobilo sobie dredy i zaczelo nosic kolorowe szmaty?
          • Gość: KATIUSZA Re: montolivo--czy napewno ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:21
            HEHE ZUPEŁNIE POZYTYWNIE:):) BYM .......ZAREAGOWAŁA..............
            POZDRO...
    • Gość: Przyjaciel Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.c / *.kiev.farlep.net 20.09.05, 20:29
      Pewno ze Czstochowa to syf z siedzacymi w domach na Rakowie i Polnocy skromnymi
      fajnymi ludzmi i z garstka lansujacych sie laleczek szukajacych konkretnego
      sponsora i udajacych bogaczy dupkow i synkow zamoznych rodzicow siedzacych od
      rana do nocy po kawiarniach i dymajacych naprzemian ta sama garstke zrobionych
      laleczek dopoki wszystkich nie zalicza...Ludzie! wywalcie te cioty z centrum!
      Niech sie tam zacznie cos dziac i niech wszyscy Czestochowianie zaczna latac po
      miescie i cieszyc sie zyciem jak to bywa w cywilizowanych miastach zachodnich a
      Czestochowa napewno na takie miano zasluguje...pozdrawiam
      • Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 20.09.05, 20:40
        Masz bardzo specyficzny poglad na miasto - pewnie obracasz sie w takich
        kregach, wiec nie ma sie czemu dziwic.

Ja znam zupelnie inna Czestochowe, innych ludzi, z ktorymi jest mi dobrze i do
        ktorych zawsze chce mi sie wracac, gdziekolwiek jestem - w Polsce czy
        zagranica.
      • Gość: ja przyjacielu masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:32
        oczywiście Przyjacielu masz racje tez jestem za tym wywalić tych
        ludzi....tandetnych(szpecacych centrum)....bo Czestochowa zasługuje na to ja
        też bym chciała a czy sie to da??????
    • misiak32 Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie 20.09.05, 21:43
      Hanysom -PRECZ!!!!
      A "zszokowana" powinna się nauczyć poprawnie pisac i dopiero po tym krytykowac i
      wytykac coś co jej się nie podoba ......

A tak poza tym brakiem tolerancji...
      "ZAWSZE NORMĄ BYŁ OGÓŁ A NIE MARGINES"
      • Gość: TITAN Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:53
        DOBRA STARY NIE GORĄCZKUJ SIE ONA ZJADŁA LITERE A TOBIE ZASRALI MOZG
        • misiak32 Re: Do "TITAN" 21.09.05, 22:24
          Masz racje......twoja kupa na mnie tak zadziałała...
          COŚ TY ZEŻARŁ???????
      • Gość: NITO Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:57
        JA TEŻ PODRÓZUJE I NIE WIDZIAŁE,Z MOICH DOŚWIADCZEN WIDZĘ ZE CZĘSTOCHOWSKIE
        PANNY STAĆ TYLKO NA SZPILKI W KTÓRYCH WYGLĄDAJĄ JAK PARALITYKI ALE NA LIMUZYNĘ
        JUZ ICH NIE STAĆ.BO W TAKICH BUTACH TO TYLKO KOBIETY JEŻDZĄ W LUMUZYNACH A NIE
        ZAGINAJA PRZEZ ALEJE.
      • Gość: ja misiak32-ogół jakich wiele..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:39
        a tak na marginesie.....HEHE...... czym jest dla ciebie ogół?? bandą małp
        naśladujacych sie nawzajem(bo tak jest w czewie I łykajacych kazdy "trendowaty"
        kit ) jeśli tak, to chcę byc....MARGINESEM :):)
        • misiak32 Re: misiak32-ogół jakich wiele..... 21.09.05, 22:29
          Nawet nie masz na tyle odwagi żeby pisać pod swoim "nickiem"
          żałosny jesteś ...
          zamiast narzekac i obrażac sie na wszystko i wszystkich (i obrażać wszystkich
          innych niż ty)
          możesz w każdej chwili opuścić to miasto z zbawiennym wpływem dla niego....
          SZEROKIEJ DROGI!!!
          I CZYM TY CHCESZ SIĘ WYRÓŻNIAC Z TŁUMU???
          JAK NAZYWASZ SIĘ "JA".......
          HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE
    • Gość: dn Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.prenet.pl 20.09.05, 21:57
      nie odpowiadajcie na prowokacje,
      nie ma z kim dyskutować!
      • Gość: Ruda :o) Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:19
        No i fajnie
        • Gość: Tamara Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:34
          Temat bez sensu. W kazdym mieście można spotkac tandetnie ubranych ludzi, co
          pewnie ma związek z ich środowiskiem, możliwościami finansowymi itp.
          Owszem jak się przejeżdza przez mniejsze miasta typu Kielce czy Czewa ilość
          tych "tandeciarzy" jest większa niż w Wawie czy Krakowie. Ale twierdzenie , ze
          w Czewie sami tandetnie ubrani ludzie kojarzy mi się jedynie z kimś, kto
          właśnie wyjechał z tej Czewy i jest już np. wielką Warszawianką czy
          Krakusem..albo to zwykłe trolowanie;)
          Ubiór to niby nic, mówi się, ze wnętrze człowieka itd..nie do końca tak jest. W
          centrum Wawy częściej można spotkać pana w garniturze albo bardzo kreatywną
          kobietkę niż kogoś kto swój styl wyniósł z bazarków czy marketów.
          Pozdrawiam z Wawy:)
          • Gość: ja "wielka Warszawianka" -to już snobizm i kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:45
            wiesz temat ma sens ....bo tak jest......i nie chodzi tu o brak finansów czy
            srodowisko!!! chodzi o to głupie małpowanie by upodobnić sie do
            innych .....wygladasz inaczej ---oryginalniej...masz swój styl-----jesteś
            gnojony....Ja sama nie mam na tyle kasy by ubierać sie w markowych skleoach
            zresztą nie przyciągają mnie takie bo mam wyobrażnie (a szcypte tego mamy
            kazdy z nas)i wole ciucholandy i wszelkie oryginalne przeróbki....i tak właśnie
            zachowuje sie też młodzież w tych większych miastach bo tam mam wielu
            przyjaciół--stąd ta mniejsza ilość "tandeciarzy" a wyjątki wszędzie sie
            znajdą.....dlatego czestochowa pod względem małpowania i braku oryginalnosci
            jest wyjątkowa .I nie chodzi tu o to czy ktoś jest "wielką
            Warszawianka"czy "Krakusem"- bo to o już snobizm...-a mnie nie o to chodzi(dla
            twojej wiadomosci mieszkam tu)chodzi o to jak ludzie w tym mieście piętnuja
            oryginalnośc i jak chcą sobie dorównać -małpując sie komicznie
            nawzajem ...........to wynika z obserwacji nie z krytyki....
            • Gość: Tamara Re: "wielka Warszawianka" -to już snobizm i kompl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:12
              Nigdy nie byłam w Czewie i nie wiem jak bardzo wyjątkowe jest to miasto pod
              względem "tandeciarzy" jak Ty to nazywasz. Ale naprawde nie wydaje mi się, zeby
              Czewa tak bardzo wyróżniała się spośród innych miast tego kjalibru jesli chodzi
              o ludzi tam mieszkających i ich sposób ubierania się.
              Nie dziele ludzi na tych z Wawy czy innych dużych miast i tych z mniejszych i
              nie jestem w stanie stwierdzić po ubiorze skąd pochodzą. Nie interesuje mnie to
              i nie uważam się za wielką warszawiankę chociaż mieszkam tutaj.
              Możliwe, że osoby wyróżniajace się w tłumie są postrzegane zupełnie inaczej w
              Czewie niż w Wawie.
              Ale powtarzam jeszcze raz, nie uwazam żeby Czewa pod tym względem różniła się
              od większości miast w Polsce.
              • Gość: ja Re: "wielka Warszawianka" -to już snobizm i kompl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:14
                tak a mnie sie coś wydaje ze piszesz z czewy właśnie???? co ty na to???
                czestochowianko chyba jednak.........nr IP
                • Gość: Tamara Re: "wielka Warszawianka" -to już snobizm i kompl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:35
                  Niestey nie z Czewy;))) Nr IP? oj...chyba nie wiesz o czym piszesz..
                  • independent-girl Zszokowana jestem... 21.09.05, 13:24
                    ...tym co napisała zszokowana :/ Albo nie bywa w innych miastach i nie ma
                    porównania albo sama nie wie czego chce albo zbliża jej się okres ;-)
                    Pod względem ubrań i trendów Czestochowa nie różni się kompletnie niczym od
                    innych polskich miast. A poza tym co to znaczy "specyficznie tandetni"? Co
                    jest wyznacznikiem "niespecyficznej tandety" ?
                    • Gość: ninja Re: Zszokowana jestem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:52
                      jeśli drogo zszokowana nie wiesz co oznacza "specyficznie tandetny" człowiek to
                      cóż ci moge napisać........... ubogi zasób wyrazów......a co do subiektywnych
                      odczuć.....to widocznie zaliczasz sie do tej większej...hmm....nieciekawej
                      rzeszy tego miasta......
                      "za prosty rozum nie wsadzają do więzienia , z tym wyrokiem sie żyje...."
                      pozdro.......a jak sie ma jeszcze dodatkowo kalpki na oczach.....
    • Gość: cz-wa Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:55
      zastanów sie co góruje tu nad częstochowa co za obiekt i kto w nim siedzi, potem
      zastanow sie ze ci co tu mogli by cos zrobic sa z musu bo nie moga sie stad
      wydostac. jezeli chodzi o zdeoptanie przez tlum to prawda co czy ty mnie nie
      zdepczesz jak ci powiem kto robi tu ten syf bo zaraz mi powiesz ze to nieprawda
      no wiec sama sie zastanow po kim jestes i gdzie stoisz. jak chesz zeby sie cos
      dzialo to rob to.
      • Gość: ja Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:16
        HEHEH DOBRY JESTEŚ ---------WALKA Z WIATRAKAMI POWIEDZIEĆ CI COŚ JA JUŻ WIEM ZE
        TU NIC SIE NIE ZMIENI A GŁOWĄ MURU NIE PRZEBIJe........więc po co być tam gdzie
        nie pasuje??? wyjazd to jest rozwiazanie
    • Gość: skwara Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:05
      Deneerwuje mnie już ciągłe narzekanie na to jaka ta Częstochowa nie jest. Jeśli
      komu coś nie pasuje to próbuje to zmienić, ale pewnie nikomu się nie chce tyłka
      ruszyć. Brak komuś spektakli na świerzym powietrzu to nich je zrobi. Ruszy
      troszke główką. Mnie z się Częstochowa bardzo podoba, jęsli się chce to każdy
      coś dla siebie znajdzie. Tylko Ci narzekacze....
      • Gość: ja Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:19
        oj uwierz mi ze nieraz juz były próby "spektakli na powietrzu" jak to
        nazywasz......ale do tego musi być odbiór....zainteresowanie .....a nie kolejny
        pretekst do pośmiania sie i i wykpienia bo tak było!!!!!!!!
        "za prosty umysł nie idzie sie siedzieć,z tym wyrokiem trzeba zyć"
        • Gość: xx Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.icis.pcz.pl 21.09.05, 15:29
          Spektakle na swiezym powietrzu ktore mialo ostatnio niejsce cieszyly sie duzym
          zainteresowaniem.
    • Gość: kolezka Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:39
      posluchaj sobie mysli goscia www.republika.pl/bobero/ruszsie.mp3
      • Gość: tomi Re: buraki częstochowiaki............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:27
        w cz-wie chodza ludzie bardzo podobni do siebie chćby z wyglądu czy to centrum
        klonu
      • Gość: OLO Re: BURAKI CZĘSTOCHOWIAKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:28
        BURAKI BURAKI........
        • misiak32 Re: BURAKI CZĘSTOCHOWIAKI 21.09.05, 22:37
          może i buraki ale przynajmniej nie HAMSKIE SZOWINISTYCZNE BYDŁO JAK (...)
    • madziorek5 Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie 21.09.05, 14:19
      masz troche racji ,ale tylko troche,pozdrawiam,nie z częstochowy ,,
      • Gość: maj Re:tak tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:23
        to racja tandeta króluje panny jedna w jedna blondyna z wyprostowana grzywką i
        ewentualnie pasemka szok prostactwo i tandeta
    • Gość: tu sie cos dzieje Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:38
      ty no cos sie dziej jezeli ludzie sobie nagrywaja chocby takie jazdy
      www.republika.pl/bobero/ruszsie.mp3 tylko chyba trzeba tego szukac
    • Gość: haha Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.man.czest.pl 21.09.05, 16:38
      zszokowana widocznie źle patrzyłaś...
    • Gość: ewa Re: HA HA HA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:07
      on ma racje badziewia totalne i tyle buraki
      • Gość: tandeciarz ?? dresik IP: *.iplus.com.pl 22.09.05, 07:32
        ....jakie wyżelowane ?? jakie błękitne bluzeczki ?? ja tam jestem łysy i mam
        wypasiony granatowy dresik z trzema paskami.....to bu chyba znaczyło że nie
        jestem tandeciarzem uuuffffff
    • zygmunt55 Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie 22.09.05, 09:37
      Zszokowana, Ty masz nadmiar libido - inaczej nie da się wyjaśnić tych bzdur
      jakie wypisujesz.
      Jesteś nośnikiem tandety(pod jakąkolwiek postacią) i dlatego widzisz ją u
      innych. Takie masz widzenia, współczuję. A nie jest tak z pewnością źle, jak
      Ci się wydaje. Więcej optymizmu, znajdziesz kogoś, kto Ciebie dowartościuje.
      • Gość: kikiriki zygmuś co z tobą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:10
        zygmuś?? amoze ty jesteś jakiś niewyzyty.....? co? e tam to już twoja
        sprawa..:0:)
        pozdro:)
    • Gość: Paluszek69 Spójrz na siebie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 13:47
      Uważam że ten cały idnywidualizm to są sprawy osobiste każdego z osobna i każdy
      może sobie chodzić ubrany i uczesany jak mu się tylko podoba. Co Cię to
      obchodzi że jakieś panienki chodzą sobie w różowych bluzeczkach z bazarku??!!
      Ja tam myślę że może nie każdego jest stać na drogie oryginalne ubrania. A poza
      tym radzę ci żebyś przyjżała sie sobie a nie oceniała innych, zwłaszcza po
      wyglądzie!!
    • Gość: viki Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: 212.87.232.* 22.09.05, 14:09
      Ludzie sa wszedzie jednakowi
      • Gość: miki Re:buraki częstochowiaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:15
        i tyle
    • Gość: alba Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.man.czest.pl 24.09.05, 18:46
      dlatego że do Częstochowy sprowadziła się wiocha i tyle.
    • Gość: BABA 55 Re: częstochowa --specyficznie tandetni ludzie IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 21:00
      Miałaś pecha rybeńko że tylko ci się w oczka rzucały różowe bluzeczki,
      szpileczki, żele na głowach i niebieskie koszule. Codzień oglądam moje miasto i
      jakoś aż takiej tandety jak piszesz nie zauważyłam. Fakt że niektóre baby
      zatrzymały się trochę w modzie,(długie ostre czubki już dawno wyszły z mody)ale
      to wina producentów, nie klientek. Ja pytałam w lutym, marcu o czółenka na
      szpileczce z małym okrągłym noskiem, niestety były nieosiągalne w Czę-wie.
      Szewcy kochani nadążajcie za modą. Częstochowianki nie chcą być tandetne i
      sezon do tyłu z modą. Dziewczyny zmieniajcie wygląd i to szybko bo znów
      będziecie o krok do tyłu
      • Gość: olo Re:ty wiesz co znaczy słowo moda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 21:16
        moda dyktowana przez czestochowskie wieśniary
        • Gość: xx Re:ty wiesz co znaczy słowo moda IP: *.icis.pcz.pl 24.09.05, 21:43
          Jestes strasznie zakompleksiony.
        • Gość: BABA 55 Re:ty wiesz co znaczy słowo moda IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 09:55
          O lo ale masz kompleks wsi. PRZYPOMNIJ SOBIE TYLKO O TYM , ŻE GDYBY NIE WIEŚ TO
          NA ŚWIECIE BY CIE NIE BYLO. A skąd byłoby papu? Z hipermarketu ? Trochę
          pomyślunku osiołku!
    • Gość: MAGART POKAZ MŁODEJ MODY - Top Fashion - magart@o2.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 10:50
      Zapraszamy młodych projektantów z modelami i kolekcjami
      • Gość: Dno Re: POKAZ MŁODEJ MODY - Top Fashion - magart@o2.p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 13:43
        !!!! Pokaz mody pod klasztornej wsi z tramwajem. To wszystko co można
        powiedziedż o ....... Przekaż dalej.!!!
        • Gość: xx Re: POKAZ MŁODEJ MODY - Top Fashion - magart@o2.p IP: *.icis.pcz.pl 25.09.05, 14:35
          Ty rzeczywiscie reprezentujesz soba DNO absolutne - nick adekwatny do sposobu
          myslenia.
          • Gość: killahbabe .trendowaty top trend........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 18:50
            hehehe,,,,,,,,TOP FASHIN no dobre!!!!!!! nie ma jak być TRENDOWATYM-
            naśladowcą innych.............buahahaa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka