Dodaj do ulubionych

korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!!

IP: *.info 25.09.05, 19:45
witam

moja zonka bedzie za jakis czas rodzic - prawdopodobnie na parkitce...
ale oni tam boga w sercach nie maja...
ostatnio kolezanka rodzila i za cesarke jeden z lekarzy krzyknal 1700zl!!!
czy ktos sie tym nie moze zajac?? nie ma zadnych sluzb scigania takich
lekarzy i poloznych??!!!

dziewczyna biedna meczyla sie cala dobe, wody jej odchodzily wlasnie przez
ten czas... teraz bidula sie meczy, bo i dziecko i ona jakiegos wirusa
podlapaly poprzez to, ze tak dlugo jej wody odchodzily (oczywiscie i lekarze
i pielegniarki mowili ze to nie wody...)

niech mi ktos powie, gdzie sie z tym zglosic!!!???
trzeba z nimi zrobic w koncu pozadek - moge sie tego podjac... ale sa sluzby
ktore to scigaja!!!
czekam na odzew!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: lukas Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 20:33
      gosciu policja policjia... 997 lub 112
      • Gość: belmotybe Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.info 25.09.05, 20:53
        uwazasz ze POLICJA jest taka wspaniala i juz tam pobiegnie???

najpierw musze znalezc conajmniej kilka-kilkanascie osob, ktore mi pomoga...
        bez dowodow to nic sie nie zdziala!!!

nie wierze ze nikt sie z tym tam nie spotkal...
        • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 26.09.05, 20:10
          no nie pchajcie sie...

ludki... przeciez wszyscy wiemy, ze ktos na pewno dal, ktos wziol... chodzi mi
          o tych co biora... to przeciwko nim jest ta akcja...
    • Gość: lublińczanin Na Jasną Górę zgłoś!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:02
      Przecież to wstyd, żeby w stolicy duchowej Polski takie rzeczy się działy!!!
      U nas w Lublińcu, takie coś jest nie do pomyslenia!!!
      • Gość: belmotybe Re: Na Jasną Górę zgłoś!!! IP: *.info 25.09.05, 21:05
        co wy macie jakies halo z tym Lublincem...???
        syndrom nizszosci czyc cos...

poza tym nie na temat...
      • Gość: wsr Re: Na Jasną Górę zgłoś!!! IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 29.09.05, 11:35
        lublińczaninie jak czesto rodzisz, ze tak dobrze poinformowany jestes?wstyd. serio.
      • Gość: Pawel Re: Na Jasną Górę zgłoś!!! IP: *.sympatico.ca 09.10.05, 06:26
        Tam jest chyba inny szpital?
    • monia0011 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 25.09.05, 21:16
      O ludzie to cenią się W Częstochowie z tymi łapówkami jak na podlasiu w
      prywatnych klinikach ceny w klinikach 800zł poród naturalny,a cc 1400zł!
      Niestety łapówkarstwo jest wszędzie!
      • Gość: belmotybe Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.info 25.09.05, 22:24
        dlatego tez warto z tym walczyc!!!
    • Gość: życzliwy Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:35
      Proponuję abyś zgłosił tą sprawę do programu TVN Uwaga.Oni już zrobią swoje.
      • Gość: belmotybe Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.info 25.09.05, 22:24
        napisalem... ciekawe tylko czy oni sie zainteresuja...

moze ktos jeszcze do nich napisze???
        • Gość: życzliwy Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:34
          Dobrze.Tylko w ten sposób można to ograniczyć.Zasięg tego procederu to jest
          pozostałość po poprzednim systemie.Postępująca pauperyzacja społeczeństwa
          powoduje,że coraz więcej takich ciemnych spraw wychodzi na jaw.Ludzi po prostu
          nie stać na haracze.Ci,którzy biorą chyba nie zdają sobie z tego sprawy,albo
          nie mają sumienia i etykę zawodową mają za nic.Tak trzymaj.
          • Gość: belmotybe Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.info 25.09.05, 23:46
            no u nas jest o tyle problem ze nie wiadomo kiedy moja zonka bedzie rodzic...

a co do tych 1700 zl to wlasnie chcieli od osoby, ktora naprawde nie ma nawet
            50zl... a co dopiero tyle...

chcialbym, zeby ktos w koncu zrobil z nimi pozadek... moze to bede ja... ale
            jak sie nic nie bedzie robic, to oni dalej beda szalec...
            • Gość: usa_to_raj Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.pl / 80.53.3.* 04.10.05, 21:05
              Pojedz z zona do USA. Tam zaplacisz na dzien dobry 1700 ale dolarow. I to
              calkiem legalnie. Chyba ze masz drogie ubezpieczenie, wtedy troche mniej. A jak
              nie masz pieniedzy - trudno mozna rodzic na ulicy, nikogo to nie wzruszy.
              Myslenie ze wszystko jest za darmo to socjalizm utopijny. Potrzebna nam jest
              prywatna sluzba zdrowia i porzadny system ubezpieczen (niestetu w konstytucji
              jest zapis o "bezplatnej" sluzbie zdrowia). Jesli lekarz bedzie zarabial
              uczciwie, to nie bedzie problemu lapowek (w USA nie ma). A jesli ktos chce zeby
              sluzbe zdrowia fundowalo mu panstwo, to powinien placic wieksze podatki.
              Ewentualnie zatroszczyc sie gdzie ida te, ktore juz placi (np. jak PiS i inne
              partie glosuja za pieniedzmi dla gornikow zamiast na sluzbe zdrowia). Jezeli
              wymaga sie odpowiedzialnosci od lekarza za zdrowie i zycie pacjenta, to trzeba
              mu za to zaplacic.
              • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 04.10.05, 22:14
                gosciu... o czym ty wogole piszesz... jestem informatykiem... i uwazasz ze stac
                mnie na drogie ubezpieczenia...

najpierw ludzie niech zaczna normalnie zarabiac, to pogadamy o sluzbie
                zdrowia... myslisz, ze jesli stac by mnie bylo na prywarna klinike to
                zaczynalbym ten watek???

trzeba ten kraj uzdorwic... ten watek to pierwszy krok... jeszcze chwila i
                bedzie drugi... ale to wszyscy na tym forum sie o tym dowiedza...

pozdrawiam...
              • Gość: xa Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 15:54
                > sluzbe zdrowia fundowalo mu panstwo, to powinien placic wieksze podatki.
                > Ewentualnie zatroszczyc sie gdzie ida te, ktore juz placi (np. jak PiS i inne
                > partie glosuja za pieniedzmi dla gornikow zamiast na sluzbe zdrowia). Jezeli
                > wymaga sie odpowiedzialnosci od lekarza za zdrowie i zycie pacjenta, to trzeba
                > mu za to zaplacic.

a kto mi zapłaci za pracę ? Pracuję uczciwie, a dostaje około 1000zł. Jak będe
                zarabiać 3000 zł to będzie mie stać na prywatną służbę zdrowia. Poza tym
                konowały mają prywatne gabinety - nie zginą. 2000 dostanie w szpitali ze 4000
                zarobi na gabinecie. Biorą, bo ludzie dają, jakby nie dawać toby się nauczyli. A
                pięlegniarka też powinna brać. Taka zarabia nawet 600 zł.
        • Gość: alex9991 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 18:31
          Misiu! A czy Ty powiesz Policji, kto i kiedy Ci zaproponował taki datek? Ja
          sobie myslę, że Ty pewnie dasz tę kasę i będziesz szczęśliwy, jak kobitka
          bedzie się dobrze czuła, że o potomku to już nie wspomnę!... Sami rozpuszczacie
          doktorski naród, to macie!teraz można rodzić z żonką, to popilnuj, żeby lekarz
          był na miejscu i trzeźwy! A jak urodzi, to kup kwiaty... Nie można? Mozna!
          Tylko trzeba miec troche odwagi... Ja Ci to mówię! Lekarz... A co to jest ta
          Parkitka?
    • Gość: rs Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: 195.116.81.* 25.09.05, 22:39
      Moja żona też ma na dniach rodzić. Poczytaliśmy forum, popytaliśmy znajomych i
      jest dramat. Wszędzie i wszyscy chcą kasy. Takie są opinie. Położne, lekarze i
      cała reszta.
      Rozważamy wyjazd na ślask a konkretnie do Tych. Nawet tam byliśmy w szpitalu.
      Całkiem dobrze to wygląda. Ciekawe jak bedzie "w praniu".
      Ja nie umiem i nie mam zamiaru dawać kasy nikomu. I tego się boję...
      • Gość: Arek Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.trustnet.pl 25.09.05, 23:53
        Idź na Mickiewicz,grosza nie dałem,opieka była extra,poród rodzinny i nawet
        ubranko dostałem za friko!
        • Gość: belmotybe Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.info 26.09.05, 00:16
          rozumiem, ze sensowniej byloby, zebysmy przeniesli sie do innego szpitala i
          zebym dal sobie spokoj...
          jak wszyscy by tak robili to rzeczywiscie korupcja i lapowkarstwo byloby
          wszedzie...
          ludzie... trza cos z tym zrobic...
          powinni zamknac kilku dla przykladu - moze byloby lepiej...
          • Gość: rtgg Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 01:59
            KURDE
        • Gość: HS Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:03
          Ty dostałeś ubranko czy dzieciak??? :)))
          • Gość: belmotybe Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.info / *.info 26.09.05, 08:15
            pewnie jakis dobry duszek biegal obok i placil i gosciu z przejecia nic nie
            zauwazyl...:)
        • Gość: rs Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: 195.116.81.* 26.09.05, 10:50
          No widzisz. A ja słyszałem od rodzących tam, że bez kasy to nawet się nikt
          kobietą nie interesuje. Gdzie prawda? Czy to zależy od tego, że może chodziłeś
          prywatnie z żoną do lekarza z tego szpitala. I wtedy i tak już mu zapłaciłeś
          "legalną" łapówkę.
          • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 26.09.05, 11:23
            DOKLADNIE TAK JEST!!!

ale kwoty jakie padaja za porody to jakies przegiecie...
            nie wiem czy zawioze tam zone... nie mam na tyle pieniedzy...

wyslalem juz info do kilku gazet i tv...
            znajdzie sie ktos na forum, kto pomoze z walce???
            mam nadzieje, ze tak... czekam na info!!!
      • Gość: Magda Re: nie przesadzajmy... IP: 82.160.8.* 29.09.05, 12:51
        5 miesięcy temu rodziłam na Tysiącleciu i nie słyszałam ani słowa o tym, że
        trzeba smarować wszystkim.Najlepiej porozmawiać z konkretną położna i poprosić
        o opiekę nad rodzącą(i dać jakąś niewielką sumę, np. 100 zł - bo prawda jest
        taka,że to położne odbierają poród, a lekarz ewentualnie zjawia się, żęby zszyć
        i sprawdzić, czy wszystko jest w porządku. Same rodzące i ich nadopiekuńczy
        mężulkowie pakują kasę w ręce pielęgniarek, położnych i lekarzy, a potem
        rozpowiadają na wszystkie strony świata, że straszne łapówkarstwo panuje w
        szpitalu!!! A za cc się nie płaci, jeżeli jest wskazanie takiego rozwiązania,
        np. położenie pośladkowe - a prawda smutna jest taka, że za luksus - czyli cc
        na życzenie trzeba płacić...
      • tamara772 Re:zastanówcie się troszkę 29.09.05, 12:57
        Same rodzące i ich mężowie pchają kasę w ręce kogo popadnie, tylko po to, żeby
        potem trąbić, że straszne łapówkarstwo w szpitalu. 5 miesięcy temu rodziłam na
        Tysioącleciu i nikt nie patrzał, czy mam w ręku pieniądze za "usługę". Smutna
        prawda jest też taka, że za cc na życzenie trzeba płacicć - nie wiem ile, bo ja
        musiałam ją mieć (położenie miednicowe dziecka). A jeżeli chodzi już o płacenie
        komukolwiek, to na pewno nie lekarzowi - jego nawet nie ma przy porodzie-
        przychodzi, żęby pacjentkę zszyć i sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.
        Najlepiej jest porozmawiać z położną, kóra ma dyżur i z nią omawiać ew.
        strategię porodu - i wcale nie trzeba tak dużo dawać - sami pacjenci pchają
        baońskkie sumy pieniędzy - i potem te wszystkie bzdury wypisują na różnych
        forach...
      • Gość: Balbin Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.ids.czest.pl / *.ids.czest.pl 30.09.05, 15:56
        Moja zona z ww. powodów 2 razy rodzila przez cc na Śląsku. Nic nie dalismy ani
        razu, a wszystko poszlo nie najgorzej. Inna sprawa, że pacjenta to wszystkie
        konowały traktują tylko jak towar...
        • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 30.09.05, 15:59
          dlatego cos z tymi konowalami trzeba zrobic...

ostatnio ogladalem program o lekarzu ktory za
          operacje bral od biednych ludzi po kilka tys
          zloty...
          PRZEGIECIE!!!
    • Gość: asd Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 00:29
      A cóż to za ździwienie. Od dawna częstochowscy lekarze słynęli z małej wiedzy i
      dużych lapówek.
      • Gość: belmotybe Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.info 26.09.05, 00:31
        chyba z choinki sie urwalem... czemu nikt jeszcze nie zrobil z tym pozadku???!!!
        • Gość: hot dog Re: korupcja na PARKITCE!!!! - to niestety norma IP: *.du.simnet.is 26.09.05, 07:09
          nie zrobisz z tym porzadku, musialbys tym lapowkarskim bydlakom poucinac rece,
          to sa kanalie bez litosci - uwazam ze za branie lapowek wogole a tym bardziej
          za branie przez lekarzy powinny byc takie kary ze facet by sie zkichal lacznie
          z zakazem wykonywania zawodu - a tak na marginesie to gdzie jest urzad
          skarbowy, przeciez te wille samochody na pewno nie sa z pensji
          • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! - to niestety norma 26.09.05, 16:37
            odezwij sie do mnie na maila!!! WAZNE!!!
            • Gość: hot-dog Re: korupcja na PARKITCE!!!! - to niestety norma IP: *.du.simnet.is 26.09.05, 20:44
              a o co chodzi, niestety nie moge napisac meila, w pazdzierniku bede w kraju i
              ewentualnie wtedy mozemy sie spotkac ale co sie takiego stalo
        • Gość: sebastian Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:57
          Jeśli Ty i Twoja żona jesteście w stanie podjąć ryzko (życia i zdrowia - matki/dziecka) to może Wam się uda. Proponuję zrobić akcję prowokacyjną z dziennikarzami i ukrytą kamerą. Będą niezbite dowody. Innego wyjścia chyba nie ma. Na policję nie licz.
          • Gość: belmotybe Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:33
            chyba tak bedzie trzeba zrobic...

inaczej sie porzadku nie zrobi... dzisiaj wieczorkiem popisze maile do roznych
            redakcji - zobaczymy...
    • Gość: nobribes Dlaczego płacicie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:52
      No właśnie po jaką cholerę płacicie? Korupcja bierze się z dwóch zasadniczych
      powodów - biorącego i dającego. Jeżeli ktos by mi rzucił hasło 1700 pln. to
      wcale bym się nie roześmiał (bo sytuacja nie jest zapewne śmieszna) ale po
      prostu bym odmówił. Opieka zdrowotna w tym kraju póki co jest bezpłatna i nie
      można się przejmować paroma ćwokami którzy chcą robić business na naciąganiu
      leszczy. No bo co tyle kosztuje? Poza tym zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia
      - dlaczego mąż tej pani czy ktokolwiek kto się nią zajmuje nie poszedł z taką
      informacją do ordynatora, dyrektora szpitala, oddziału FOZ-u w Czwie z
      zapytaniem co to jest za opłata 1700 pln zaproponowana przez dr. X.

W kwestii jakiejkolwiek gratyfikacji dla lekarza - można dać ale po i nie 1700
      ale kawę. Jak pan dr. źle zarabia i za kawe robić nie bedzie to niech uczy się
      języka i leczy za granicą.

Pozdrawiam
      • Gość: sebastian Re: Dlaczego płacicie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:54
        Dlaczego ludzie płacą?
        Ty zaryzykowałbyś życiem/kalectwem Twojego być może wyczekiwanego latami dziecka i ukochanej żony?
        Taki jest mechanizm...
        • Gość: nobribes Re: Dlaczego płacicie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:01
          NIE PŁACĘ !

NIE BĘDĘ PŁACIŁ !

Mam już dziecko, położne dostały kawe i słodycze po wszystkim, miałem zaufanie
          do lekarza odbierającego poród - dostała perfumy, "Dziękuję pani Doktor bardzo."
          po wszystkim i może ku zdziwieniu wielu z was nic nie dostała wcześniej.
          Szczęście? Nie, po prostu dobrze wszystko obmyślone.
          • Gość: sebastian Re: Dlaczego płacicie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:06
            Jaka kawa? Jakie perfumy??
            Sam sobie przeczysz!
            I co z tego że dostali "po"?
            Gdzie tu logika?
            Tym samym dalej utwierdziłeś ich, że należy im się coś extra..
            Eh...
            • Gość: nobribes Re: Dlaczego płacicie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:13
              Wcale sobie nie zaprzeczyłem. Dostali dlatego że według mojej żony opiekowali
              się nią bardziej niż powinni, stąd też otrzymali bonus od szczęśliwej rodzinki.
              To było podziękowanie Panie Sebastianie, a nie "Proszę oto suma którą
              uzgodniliśmy - tylko żebyś pan nie sp....dolił i ma być tiptop".
              • Gość: sebastian Re: Dlaczego płacicie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:18
                Ja rozumiem Pańskie intencje.
                Ale absolutnie tego nie pochwalam, bowiem nie tędy droga.
                Takie zachowanie wcale nie poprawi sytuacji.
                Zapłatę za opiekę oni już biorą. Jest taka składka jak ZUS..
                Płacę co miesiąc i uważam, że to wystarczy.

PS Co to znaczy "opiekowali się bardziej niż powinni"? To jest ich OBOWIĄZEK.
                • Gość: belmotybe Re: Dlaczego płacicie?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:30
                  1700 nie, ale 300-500 na slodycze i perfumy...
                  paranoja jakas...

te 1700 zl zaproponowal jeden z wazniejszych lekarzy na poloznictwie... a do
                  ordynatora po co isc??? - dopowiedz sobie sam...
                  moj ojciec niedawno mial udar mozgu - bez lapowek mial miec rehabilitacje
                  dopiero od stycznia-lutego - myslicie ze dozylby z polowicznym paralizem calego
                  ciala do nowego roku???

W naszym kraju tylko ryby nie biora!!! ALE KTOS MUSI COS Z TYM ZROBIC BO
                  INACZEJ BEDZIE JESZCZE GORZEJ!!!
                  I NIE ZYCZE TYM CO WSTAWIAJA SIE ZA LEKARZAMI ZEBY TRAFILI DO SZPITALA - ALE W
                  KONCU BY SIE PRZEKONALI JAK TO WSZYSTKO WYGLADA!!!
                  • Gość: nobribes Re: Dlaczego płacicie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:51
                    > 1700 nie, ale 300-500 na slodycze i perfumy...
                    > paranoja jakas...

Błąd - 100 złotych to nie 1700 złotych ale jeżeli dla kogoś to tyle samo to w
                    czym problem? "Gó.. miód".

> te 1700 zl zaproponowal jeden z wazniejszych lekarzy na poloznictwie... a do
                    > ordynatora po co isc??? - dopowiedz sobie sam...

No właśnie zeby sie dowiedzieć za co ta suma, czy wystawi fakture VAT czy płatna
                    przelewem na konto dr. X, czy spisujemy kontrakt? Jest wiele rzeczy o które
                    trzeba pytać...

> moj ojciec niedawno mial udar mozgu - bez lapowek mial miec rehabilitacje
                    > dopiero od stycznia-lutego - myslicie ze dozylby z polowicznym paralizem calego
                    >
                    > ciala do nowego roku???

A to juz inna para kaloszy. Nie mówimy tu już o "prostym" zabiegu odebrania
                    ciąży, czy wycięciu wyrostka. Powodem takiego stanu rzeczy są zapewne
                    niewystarczające gwarancje NFZ-u i powszechna bida służby zdrowia, którą to i
                    "cierpią" lekarze łapownicy wykorzystujący sytuację. Zamiast łapówek proponuję
                    przejść na prywatną opiekę - niestety...
                    • belmotybe2 Re: Dlaczego płacicie?! 26.09.05, 09:58
                      Gość portalu: nobribes napisał(a):
                      > A to juz inna para kaloszy. Nie mówimy tu już o "prostym" zabiegu odebrania
                      > ciąży, czy wycięciu wyrostka. Powodem takiego stanu rzeczy są zapewne
                      > niewystarczające gwarancje NFZ-u i powszechna bida służby zdrowia, którą to i
                      > "cierpią" lekarze łapownicy wykorzystujący sytuację. Zamiast łapówek proponuję
                      > przejść na prywatną opiekę - niestety...

dla wiekszosci taniej jest dac lapowke...
                      jak juz napisalem - trzeba z tym skonczyc...!!!
                      • Gość: nobribes Re: Dlaczego płacicie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:00
                        Oczywiście że trzeba! W tym akurat się zgadzamy. Ja kończe tak że nie daje.
                        • Gość: mm Re: Dlaczego płacicie?! IP: 195.116.125.* 26.09.05, 17:03
                          to prawda wykorzystują i naciągają ludzi jak tylko mogą ,a położna nic
                          sama niemoże podać bez zlecenia lekarskiego.
                • Gość: nobribes Re: Dlaczego płacicie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:36
                  Nie ulega wątpliwościom że praca lekarza i całej obsługi do łatwych nie należy.
                  Kwestia ich zarobków to osobny wątek ale być może ich nadgorliwość wzięła się
                  dlatego że nic wcześniej nie dostali i liczyli na coś jeszcze... haha.

• belmotybe2 Re: Dlaczego płacicie?! 26.09.05, 09:38
            nie no...

to juz jakies herezje...
            "nic nie dam!!!"
            ooo
            "dostala perfumy"

• Gość: nobribes Re: Dlaczego płacicie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:55
              Żadne herezje - dostali bo spisali się extra. To taka premia której nie dostaną
              od szpitala. Mogłem oczywiście iść do dyrektora i powiedzieć "Panie kochany ale
              wy tu macie obsługę, daj im Pan premię!!!" ale z tej premii G by wyszło.
              Wybrałem zatem taką opcję i tyle. Powtarzam poraz wtóry - oni nie mają lekkiej
              roboty - co jednak wcale nie upoważnia ich do brania łapówek czy wywieszania
              cenników.
              • Gość: sebastian Re: Dlaczego płacicie?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:04
                Dopóki ludzie nie zrozumieją tego że 1700 przed zabiegiem to to samo co perfumy po zabiegu, w Polsce będzie tak jak jest.
                To jest mentalne przyzwolenie społeczeństwa na ten proceder.
                Podejście musi być radyklane.
                Powtarzam - świetna opieka jest ich OBOWIĄZKIEM i jeśli nie czują się za nią dostatecznie wynagrodzeni to nie do pacjenta z tym.
                BTW Ciekawe jaka była frekfencja wyborcza wśród "uciskanych" lekarzy..
                • belmotybe2 Re: Dlaczego płacicie?! 26.09.05, 10:30
                  Gość portalu: sebastian napisał(a):

> Dopóki ludzie nie zrozumieją tego że 1700 przed zabiegiem to to samo co
                  perfumy
                  > po zabiegu, w Polsce będzie tak jak jest.
                  > To jest mentalne przyzwolenie społeczeństwa na ten proceder.
                  > Podejście musi być radyklane.
                  > Powtarzam - świetna opieka jest ich OBOWIĄZKIEM i jeśli nie czują się za nią
                  d

powinna wlasnie jakas telewizja albo gazeta sie tym zajac...
                  ganiaja urzednikow za 100-200 zl lapowki, a lekarzy za tysiace
                  nie ruszaja...
                  skladali slubowanie - jak narzekaja tak na place - nie musza pracowac w
                  zawodzie...
      • Gość: ali Re: Dlaczego płacicie?! - a jakie jest wyjscie IP: *.du.simnet.is 27.09.05, 07:08
        chyba sie kolego z choinki urwales, co innego mozna zrobic, masz lezec na
        korytarzu bez pomocy slowem zdychac, musisz poprostu musisz dac tym kanalia
        kase nie masz wyjscia i nie piepsz takich glupot po co dajecie kase
    • Gość: ola Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:45
      TO bardzo szlachetne, że mówisz dość "odwiecznym wyciągaczom łapy po kasę".
      Naprawdę super. Tylko człowieku to twoje dziecko ma się urodzić i musicie z
      żoną zrobić wszystko by mamusia i dzidziuś przeszli przez to szczęśliwie. Ja
      rodziłam w Blachowni i naprawdę polecam ten szpital. Lekarze super i personel
      też. Nic nie daliśmy. Po urodzeniu mąż symbolicznie podziękował w naszym
      imieniu osobom które mi w tym porodzie pomogły ( nie pieniądze). MIckiewicz też
      w opinii naszych znajomych jest ok. Ale Parkitka - to szok co się słyszy. Moja
      koleżanka pracuje tam. Jak byłam w ciąży to niejednokrotnie mi mówiła, że
      rodzić wszędzie tylko nie tam. Coś chyba w tym jest. A wracając do sprawy.
      Trzeba z łapówkarstwem walczyć, ale ... przede wszystkim chroń swoją żonę i
      dziecko. Życzę aby szczęśliwie przyszło na świat. Najbardziej przykre jest to
      że pracują tacy lekarze którzy w perfidny sposób wykorzystują to że człowiek
      poprostu boi się i chce zrobić wszystko dla dobra swojego dziecka, by później
      nie żałować , że czegoś się nie zrobiło. POzdrawiam
      • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 26.09.05, 12:06
        wlasnie dlatego nie podaje szczegolow...
        na razie jej tam nie ma, wiec nie ma obaw... ale nasza pani dok ma zamiar
        wypisac skierowanie na parkitke wlasnie (ciaza przebiega z komplikacjami)...
        i ponoc u nas w miescie tylko tam moze rodzic, a nie mamy za bardzo funduszy na
        wycieczki do innych miast...

poza tym pisalem, ze moj ojciec tam byl... i czara goryczy sie przelala...
        nie chce doprowadzic do sytuacji, ze bedzie z dzidzia cos nie tak, bo lekarze
        nic nie dostali...

pisalem tez o znajomej (kilka dni temu rodzila), ktorej wody prawie calkowicie
        odeszly, lalo jej sie po nogach, a lekarze i pielegniarki twierdzili ze to nie
        wody!!!
        i takich przypadkow mozna liczyc tam w dosc duzych ilosciach...

ruszylem temat, bo wlasnie obawiam sie o dzidzi...
        jak wszyscy beda milczec, to wlasnie sluzba zdrowia nas wykonczy!!!

LUDZIE !!! MNIEJ ZNIECZULICY!!!
    • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 26.09.05, 14:09
      nikt sie nie znajdzie, kto nie zetknalby sie z tym problemem!!!???
      • Gość: aga Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:21
        Ja rodziłam w zeszłym roku na Tysiącleciu. Nie dałam ani grosza, nikt ode mnie
        tego nie żądał, choć przyznam się,że napomknęłam o tym lekarzowi (byłam
        przygotowana, że trzeba będzie coś dać - a tu taka niespodzianka) a opieka była
        naprawdę dobra. Położna dawała z siebie wszystko.
      • Gość: RACHELA Jestem pielęgniarka , pracuje na parkitce IP: *.111.inds.pl 29.09.05, 12:52
        Rodzilam tam , i to był największy błąd , chodzilam do Owsiejkowej , jest ok ,
        in awet jak nie dasz kasy to zachowuje sie jak doktor , ale tam wszystko
        zalezy od ordynatora , nie dostal kasy i przez 8 godzin nie wyrazal zgody na
        cięcie , choć były ku temu wskazania , a inkubator grzał sie dla mojej dzidzi ,
        po 8 godzinach lekarze wbrew decyzji słabikowskiego mnie scieli , a dzidzia
        duża , zdrowa urodziła się w zamartwicy [4 apgar] , chciałam sie sądzić , ale
        żal mi bylo Owsiejkowej , RADZĘ CI TAK , ALBO SZYKUJ KASĘ , ALBO
        PROWOKACJĘ , ALBO ZABIERAJ ŻONE DO INNEGO SZPITALA RACHELA
        • Gość: belmotybe Re: Jestem pielęgniarka , pracuje na parkitce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 15:27
          witaj

jest mozliwosc zebysmy sie umowili na rozmowe???

calkiem anonimowo!!!

daj znac na maila: belmotybe2@gazeta.pl

pozdrawiam
    • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 26.09.05, 16:24
      SZUKAM OSOB, KTORE MOGA POMOC!!!
      rozmawialem juz z TVNem... sa zainteresowani zrobieniem programu... trzeba
      tylko nazwisk lekarzy i kwoty..

NA PEWNO DUZO OSOB SIE Z TYM SPOTKALO NA PARKITCE!!! DAJCIE ZNAC KTO, ILE I Z
      KIM!!!

SKONCZMY Z TA ZNIECZULICA!!!
      • Gość: inka Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 21:10
        belmotybe2 napisał

Nie tak dawno był na forum taki watek pt.Lista złych ginekologw.Poszukaj tam
        pacjentki lub ich męzowie pisali kto,gdzie i ile bierze.Teraz gdy masz problem
        kazdy watek zaczyna sie i konczy ze wszyscy szczesliwie rodzili bez kasy.Nie
        licz na to ze ktos ci bedzie swiadkiem w sprawie ,zezna przed TVN ze wreczał
        łapwke lekarzowi.Nie badz naiwny.Poszukaj watku w archiwum to sie obczytasz.
        • Gość: życzliwy Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:28
          Dlatego jest tak jak jest.Haracze na lewo i prawo.Współczuję autorowi
          wątku.Podjął się zrobić porządek z lekarzami ,dla których etyka zawodowa to
          abstrakcja.Cóż z tego,jeżeli nie znajduje żadnego poparcia.Każdy kto dawał woli
          schować głowę w piasek. To oznacza przyzwolenie na kontynuowanie procederu
          brania łapówek.Ot Polska.
    • Gość: ZIELE Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: 80.51.57.* 27.09.05, 07:28
      belmotybe: Podaj inicjały tego lekarza !!!!!
      • Gość: hipp niepłacisz, nieżyjesz - to dewiza lekarzy cz-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 09:25
        choruję ostatnio na raka , niestać mnie na prywatne wizytki u
        ordynarnychtorów....... a bez tych wizytek......... zapomnij o
        leczeniu........... czekaj w kolejce do przychodni 3-4
        miesiące.......albo zdychaj... badań spesjalistycznych też ,
        nieuświadczysz......... to jest jedna klika, nawet rejestrtorki
        wyszkolone albo zastraszone przez sku..eli konowałów........ TAKA JEST
        CZĘSTOCHOWA ......... jutro jadę po zdrowie w normalne rejony , Pani
        Doktor CZEKA tam na mnie............ ciężko haruję i ratuje życie
        ludziom... a do sku..eli nalęży zacząć strzelać w końcu
    • agamara1 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 27.09.05, 09:44
      ja rodzilam na parkitce NIESTETY !!!! :(
      toz to istny koszmar :[
      • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 27.09.05, 21:49
        a mozesz napisac cos wiecej???

ewentualnie do mnie na maila: belmotybe2@gazeta.pl
    • Gość: xy Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:19
      Na Twoim miejscu to bym sie nie zastanawiała tylko pojechała do szpitala do
      Zabrza albo Bytomia. Sama mialam problemy z ciążą i tylko tam mi pomogli,
      mialam bardzo cięzki poród i dzięki opiece wszystko skończyło się dobrze. I
      wszystko było za darmo...nie dałam ani kawy ani perfum ani pieniedzy. Chodziłam
      prywatnie do lekarza który przyjeżdza do nas z Zabrza i Bytomia. Akurat to jest
      znajomy rodzinny, ale w Klinice leżałam i nie znałam nikogo. Lekarze i położne
      to anioły, na każde zawołanie i prosbę, a przy porodzie bardzo pomogli. Nikt
      nikomu nic nie dawał. Sale porodowe bardzo przytulne, był przy mnie ponad
      12godz mąż, pózniej 2godz z dzieckiem i ze mną. Jeśli nie jest potrzebne
      nacięcie nie robią go. Połozne też bardzo miłe, lekarze wszyscy bardzo dobrzy
      specjaliści. A to najwazniejsze.
      Aha, jeśli chodzi o oddział patologii to szczególnie polecam, rodzą sie tam
      takie wczesniaki, gdzie w Cz-wie nigdy chyba by nie przeżył.
      Jak zawsze jedni sobie chwalą inni mniej, ja jestem bardzo zadowolona. I
      wszystko bez łapówek, prezentów itp. nawet poród rodzinny bezpłatny, a w Cz-wie
      tyle pieniedzy i jeszcze kasa. Do Zabrza, Bytomia czy Katowic ( koleżanka tam
      rodziła bliznieta- po 1-szej smierci swojego dziecka, która była przez Pania dr
      Parkitki) była też zachwycona całą opieką, jest naprawdę blisko to tylko
      ok.40min jazdy samochodem. A warto!
      Mogę dać nr tel do lekarza który Was poprowadzi odpowiedni, wizyta u niego
      kosztuje 50zł z badaniami i skieruje Was w odpowiednim kierunku, tzn do którego
      szpitala na śląsku.
      Narazie daj sobie spokój z TVN, bo sam niczego nie zdziałasz...zresztą szkoda
      czasu. Najważniesza jest żona i dziecko w tym momencie.
      A sami nauczyliśmy lekarzy brania, gdybysmy nie dawali to by nie brali!

Życzę zdrówka i dobrych decyzji!

ps. w razie jakis pytań z chęcia pomogę proszę o meila kamial.n@op.pl
      • Gość: xy Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:22
        sorki za błędy i zjedzone litery!
    • Gość: mal_go Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 23:22
      nie bez przyczyny mówi się wszędzie , ze lekarze dzielą sie na : dobrych ,
      złych .......i częstochowskich , wiem co mówie- prawie poł roku leczenia w
      szpitalu, ale uchowaj Boze, ani minuty w Częstochowie.
      • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.09.05, 00:18
        EJ!!!

juz sie tyle naczytalem niedobrego o czestochowie, ze az mi niedobrze...
        skoro jest tak zle, to czemu nikt sie tym jeszcze nie zajal???

ja chce sie tym zajac, to wszyscy pisza mi, zebym dal sobie spokoj...

moze ktos mi napisze, ktorych lekarzy najbardziej omijac???
        jakies przestrogi? uwagi???
        • Gość: guru6661 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 00:30
          Moja matka została "zabita przez jednego z lekarzy" Złamali jej kręgosłup i
          jest inwalidką. Stało się to w Zabrzu... wiem co czujecie Ci którzy/ których
          skrzywdzili lekarze.
          NIE POZWOLIĆ NA TAKIE PRAKTYKI!!! ZEbrać dowody i do sądu.
          Za przeproszeniem "w d...ie" mam takie traktowanie pacjentów. Mój ojciec musiał
          ratować moją matke i wyłożył kase a lekarze z Częstochowy odmówili wzięcia
          udziału w procesie przeciw lekarzowi winowajcy.

Bracie nie pozwól na to pod żadnym pozorem. Masz moje całkowite poparcie w tej
          sprawie. Ja mam dość lekarzy i póki jestem zdrowy dziękuje Bogu że ich nie
          widuje. Banda wyzyskiwaczy. Swoją drogą pozwoliliśmy na to.

Apel do Gazety NAPISZCIE O TYM i głośno z nazwiskami bo Ci bezwstydnicy nie
          mają wstydu!
    • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.09.05, 00:47
      takie cos znalazlem w archiwum forum wyborczej:

Re: poród na parkitce
      Autor: agamara1
      Data: 19.09.05,

--------------------------------------------------------------------------------
      szczerze odradzam rodzilam na parkitce pierwsze dziecko, polozne niesympatyczne
      a lekarze zostawiaja wiele do zyczenia pomimo iz chodzilam do jednego z nich
      prywatnie cala ciaze.
      wszyscy maja gdzies co sie z toba dzieje rodzilam wczesniaka 27godzin a polozna
      zagladala do nas co kilka godzina o lekarzu juz nie mowie dopiero jak dostal
      pozadna prowizje troszke sie zmienilo podejscie tych ludzi do nas.
      szczerze odradzam
      teraz jestem w ciazy w 33tc i bede rodzic na PCK do parkitki mam niezla
      awersje :/

• belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.09.05, 01:09
      znalazlem pierwszy namiar:

Zdecydowanie odradzam dr Wiktora!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: elzak 18.11.04, 22:15 + odpowiedz

sam widziałem na własne oczy. Czekałem na poród żony na Parkitce, przyszedł do
      swojej pacjentki i spytał najpierw o męża o kasę przed porodem, a potem na
      odpowiedź jego, że ma tylko 300 zł, odparł:" Proszę Pana ja mam kredyty do
      spłacenia, co Pan sobie wyobraża", no i ten mąż musiał lecieć do banku przed
      porodem!!!!!

wiec chyba chodzi o dr Wiktora...
    • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.09.05, 01:10
      kolejny namiar (znalezione w arch forum wyborczej):

• Re: LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W CZĘSTOCHOWIE IP: *.hcz.com.pl
      Gość: AGA 23.11.04, 08:53 + odpowiedz

Odradzam Bińczyka. Jest beznadziejny. Za dodatkowe usg kasa, badanie
      piersi ,oczywiście na żądanie pacjentki kasa. Zwykłą nadrzerkę traktował jako
      rakotwórczą ( badanie kasa). Razem wizyta u niego kosztowała mmie 100 zł. Byłam
      w szoku. Mój ginekolog kyórego miałam wcześniej i do którego jeżdżę dalej do
      innego miasta niestety za badenie ogólne z USG wew. i zew. + obowiązkowe
      badanie piersi bierze 60 zł. Dodatkowe badania krwi czy wymazy za darmo.
      Pozatym moja szwagierka rodziła u Bińczyka. O mało dziecka jej nie udusił bo
      czekał na kasę za cesarkę a po porodzie musiała mieć dodatową operację na
      pękniejtej macicy. Nie polecam wogóle porodu na Parkitce. Stała opłata 500 Zł
      od lekarza położna 300 zł, pielęgniaraka 200 zł. Taniej w prywatnej klienice w
      Krakowie gdzie poród z cesarką laserową kosztuje 800 zł.
    • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.09.05, 01:17
      zaczyna mnie przerazac to co znajduje na tym forum:

• SŁABIKOWSKI , WSZYSCY TYLKO NIE ON IP: *.inds.pl / *.inds.pl
      Gość: rachela 07.03.05, 21:13 + odpowiedz

Jestem pielęgniarką i powiem wam tak, wszystkim się nie dogodzi , nawet
      najlepszy lekarz ma swoich wrogów , poza tym osoby nie mające do czynienia z
      medycyną moga żle interpretować pewne fakty , napiszę tak
      Bilski - niekompetentny ZBÓJ
      Bińczyk - świetny fachowiec , ale drogi
      Owsiejko - miła , zero zdzierstwa,średnio-kompetentna
      Maćkowiak - uroczy fachowiec
      Brzezinowa - fachowiec świetny , ale bardzo humorzasta
      Sikora - przereklamowany
      ŚCIEGIENNA - rutyniara
      Najman- świetny fachowiec i przemiły człowiek
      Oleksik- uroczy facet
      i tak by można pisać duuuużo
      Ale najważniejsze jest to , JA RODZIŁAM DRUGIE DZIECKO NA
      PARKITCE , POMIMO WSZYSTKICH WSKAZAŃ DO CESARKI[[[ pierwsza ciąża zakończona
      cesarką , obecna dziecko 4 kg, zanik akcji porodu, wachania tętna płodu]]]]]
      SŁABIKOWSKI PRZEZ 8 GODZIN , POMIMO WSKAZAŃ NIE POZWOLIŁ WYKONAĆ CIĘCIA PRZEZ
      LEKARZA OBECNEGO PRZY PORODZIE EFEKT DZIECKO URODZIŁO SIĘ W
      ZAMARTWICY OKOŁOPORODOWEJ, I WYLĄDOWAŁO NA PATOLOGII NOWORODKA , NIE
      PRZYJĘTO JEJ NA ODZIAŁ NOWORODKOWY , BO ORDYNATOR POWIEDZIAŁ ŻE NIE WEŻMIE ZA
      NIE ODPOWIEDZIALNOŚCI , BO POWINNO SIĘ URODZIĆ 8 GODZIN WCZEŚNIEJ Z 10 W SKALI
      APGAR

I TYLE , JEŻELI CHODZI O LEKARZY , TO NAJWAŻNIEJSZE JEST , NA ILE ONI MOGĄ
      SOBIE POZWOLIĆ NA ODZIALE , MOJA LEKARKA MUSIAŁA SŁUCHAĆ POLECEŃ ORDYNATORA ,
      GDYBYM CHODZIŁA DO BRZEZINOWEJ CZY BILSKIEGO , KTÓRZY MAJĄ DUŻĄ SWOBODĘ
      DZIAŁANIA NA ODDZIALE , PEWNIE WSZYSTKO POTOCZYŁO BY SIĘ INNACZEJ
      • Gość: RACHELA Cześć , własnie znalazlam swoj post sprzed IP: *.111.inds.pl 29.09.05, 13:08
        jekigos czasu , wszystko co napisalam to prawda , po prodze przyszli do mnie
        lekarze [ nie wymienie nazwisk] , powiedzieli że to oczywisty bład w sztuce ,
        że dokumentacja jest dobrze prowadzona i powinnam iść do sadu . Zrezygnowalam ,
        ale nie zapomnialam , pisz na maila , chcialabym moc odwdzięczyć się
        SŁABIKOWSIEMU za to , co mi zaserwowal rachela5@gazeta.pl
      • Gość: ela PArkitka za duzo by mowic i pisac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 23:19
        wszyscy oni to jedna banda!!!
        POMOC NIE POMOGA, ALE DOBRZE BY BYLO ZEBY TYLKO NIE ZASZKODZILI.
        Czasami lepiej rodzic bez ich pomocy a wszystko bedzie lepiej niz z ich pomoca
    • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.09.05, 01:18
      przegiecie - ten lekarz prywatnie bierze tyle - ok, ale jesli jest lekarzem w
      szpitalu... hmmm...:

• Re: pytanie do Racheli IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl
      Gość: izabela 08.03.05, 20:30 + odpowiedz

Rodziłaś dziecko na parkitce. Co mogłabyś powiedzieć o doktorze Kornie ?

• Re: pytanie do Racheli IP: *.21.pl / 213.199.204.*
      Gość: gość 08.03.05, 23:14 + odpowiedz

moge tylko podpowiedzieć że w tamtym roku dokładnie brał za poród 700zł plus od
      150 d0 200 zł musiały być opłacone dwie położne.Wtedy rodzisz konfortowo i
      rodzinnie.
      • Gość: RACHELA Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.111.inds.pl 29.09.05, 13:12
        Cześć w poprzednim poście ktos się podemnie podszył , KORN jest miły i
        uprzejmy , ale drogi , nie wiem też czy wymusza kasę , bo to najgorsze
        hamstwo , bo nie kazdy ją ma , jak już wiesz , mam najgorszy uraz do
        SŁABIKOWSKIEGO , bo zabil by mi dziecko . Czekam na kontakt rachela
        • Gość: ona27 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 15:27
          Korn nie wymusza, on tylko mówi po porodzie , że należy mu sie za poród 600 zł
          plus 200 dla położnej........nic dodać , nic ująć.
    • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.09.05, 01:20
      juz nie mam sily:

• Re Słabikowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl
      Gość: aniag6 12.04.05, 20:52 + odpowiedz

Potwierdzam wasze zdanie o Słabikowskim na Parkitce też znalazłam się na jego
      odziale w drugim m-cu ciąży z krwotokiem a on p.... dawał mi nospe a krwotok
      nie ustawał,dopiero jak mąż go o...... to coś się zmieniło ale mało.I zgadzam
      się z tym że nie mozna wyjść po 3 dniach tylko trzeba minimum 5 dni a potem
      wielokrotność tych dni.

P.s. Jak zbadał pacjentke która leżała ze mną na sali to dostała wtedy dopiero
      krwotoku.Takich brutali i naciągaczy powinno się linczować publicznie
    • Gość: o Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:42
      xy ciekawe dlaczego odradzasz żeby sobie dał spokój?
      • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.09.05, 08:56
        nie mam zamiaru dac sobie spokoju...

wystarczy ze przeczytacie 5-6 moich ostatnich postow na dole strony...
        • Gość: Salowy [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:17
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • agamara1 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.09.05, 11:57
            heheheheh to dobre panie salowy w ktorym szpitalu pracujesz???? i na jakiej
            ulicy masz gabinet prywatny????!!!!

Przemek nie przejmuj sie tym gadaniem i powiem ci szczerze czego sie
            dowiedzialam od mojego gina
            tutaj bardzo czesto pisuja ginekolodzy podajac sie za pacjentki i inne
            osoby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zwlaszcza na watku lista dobrych
            ginekologow!!!!!!!
            • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.09.05, 13:36
              agamara1 napisała:

> tutaj bardzo czesto pisuja ginekolodzy podajac sie za pacjentki i inne
              > osoby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zwlaszcza na watku lista dobrych
              > ginekologow!!!!!!!

domyslam sie...

jak wszedzie...
              • Gość: xy Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:04
                nie miałam na mysli aby dał sobie spokój całkiem, oczywiście jak zbierze sie
                kilka osób to dadzą radę tym biorcą. Napisałam, ze teraz jest najważnejsze
                zdrowie dziecka i żony i proszę aby podjął dobrą decyzje i uciekał z rodzinka
                na śląsk do szpitala i gina. Bez pomocy mediów nic nie zrobi, mam nadzieje, ze
                pomogą dziennikarze z Tvn Uwaga, kiedyś miałam tak kontakt z dziennikarka
                nazywa się Honorata Dawidowicz, lubi takie tematy i jest szybka w działaniu,
                ale nie rozumiem dlaczego częstochowscy dziennikarze również nie pomogą-boja
                się? I również proszę kto może aby Ci pomógł.
                Ja więcej nie mogę, bo nawet pediatrę z prawdziwego zdażenia mamy w Zabrzu,
                tutaj mamy tylko dentystę. Unikam częstochowskich lekarzy jak ognia. Leczyłam
                się u gina z Parkitki z PCK, u ortopedów i taki rezultat, ze rodzilam w Zabrzu,
                kolana leczę w Pikarach i Żorach- na szczęscie!
                • Gość: AAAAaaaaaaaaaaaaaa Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.orange.pl 30.10.05, 15:11
                  Cesarke? Ja niepozwolilabym sobie na cesarke jesli nie byloby do tego wskazan.
                  Przeciez to zabieg ktory moze zagrozic dziecku i matce!! Ludzie!!
                  I nie sądze zeby to byla korupcja- z calym szacunkiem do piszacego, poniewaz
                  zabieg cesarki nie jest refundowany przez NFZ, niestety za wyjątkiem stanow
                  zagrozenia zycia. Najpierw sie zorientujcie jak to wyglada.
                  Pozdrawiam
    • martuniaaa2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 28.09.05, 20:57
      jak sie chodzi prywatnie to jest ok. tylko ze to kosztuje napewno ponad 1000
      zł. a jak na kase chorych to sie nie dziwie... niestety tak juz jest w naszym
      kraju. a jesli chodzi o ginekologa to polecam panią brzezin na parkitce :)
      • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 29.09.05, 07:20
        ooo:)

pierwsza pozytywna opinia o parkitce...

ciekawe czy TVN albo Wyborcza zgodza sie na jakas prowokacje (kamerka,
        dyktafon...)

powalcze jeszcze... mimo, ze malo kto mnie wspiera...
        • Gość: sebastian Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:28
          > ciekawe czy TVN albo Wyborcza zgodza sie na jakas prowokacje (kamerka,
          > dyktafon...)

IMHO trochę źle się do tego zabrałeś.
          Za dużo szumu narobiłeś.
          Wcale się nie zdziwię, jeśli ta cała bandycka grupa już wie o Twojej "akcji".
          Trzeba było zebrać ludzi, którzy mieli z nimi do czynienia i resztę dogadać prywatnie nie wspominając na forum o swoich planach.
          Emocje na bok. Tu trzeba działać z zimną krwią. Tak jak oni.

> powalcze jeszcze... mimo, ze malo kto mnie wspiera..

Jestem całym sercem z Tobą.

Pozdrawiam.
          S.
          • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 29.09.05, 10:41
            w tym tez jest plan...
            teraz nikt oprocz mnie nie wie w jakim stadium wszystko jest...
            mozliwe ze nikt sie z mediow nie zainteresowal, albo juz ktos tam robi
            material...
            tak czy inaczej, lekarze nie moga pozwolic sobie na bledy, czy to w sztuce czy
            w "lapowkach"... bo moze byc naprawde glosno...
            zyskaja na tym tylko ludzie...
            po tej calej akcji jaka tu rozpoczalem jesli cos komus zlego stanie sie na
            parkitce - to media i prokuratura znajdzie zwiazki... komus wowczas zrobi sie
            bardzo goraco...
      • Gość: inka Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 07:50
        Przykro mi bardzo, ale ja pania Brzezin serdecznie odradzam. Ona też ma swój
        cennik: 500 zł cesarka, 300 zł poród naturalny. Moja znajoma mało się nie
        przekręciła przez nią, właśnie dlatego że nie miała czym zapłacić. W tej chwili
        dziewczyna ma usuniętą macicę i nigdy wiecej nie będzie miała dzieci. Cud, że w
        ogóle przeżyła.
        • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 29.09.05, 09:01
          a czy ona dawno rodzila???
          • Gość: inka Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:06
            Jakieś trzy tygodnie temu, o ile dobrze pamiętam. W każdym bądź razie niedawno.
            • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 29.09.05, 10:35
              a czy nie bylo czasem takiej sytuacji, ze ona nie chciala transfuzji krwi, gdyz
              jej religia na to nie pozwala???
              bo jesli tak, to znam sprawe...
        • martuniaaa2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 30.09.05, 20:39
          A ja panią Brzezin bardzo polecam. Znajoma rodziła i bez stresu, bez boleśnie i
          tuż po porodzie nawet "wymodelowała jej pochwe" jesli mozna to tak nazwać :)
          taka operacja plastyczna za jednym zamachem hehe :) ja bardzo polecam panią
          Brzezin, pod warunkiem że to ona prowadzi ciąże to z porodem problemu nie ma
          żadnego.
          • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 30.09.05, 22:56
            powiedz tylko ile bierze za wizyte i czy ktorys z tych lekarzy wykazuje takie
            dochody w rozliczeniu z US???
            • martuniaaa2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 01.10.05, 20:32
              pewnie nie rozlicza z urzedem ale jesli ja bede w ciązy to ona bedzie ja
              prowadzic :) :) bo nie mam zastrzezen hehe
    • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 29.09.05, 22:06
      przypominam tylko, ze czekam na info jak ktos cos jeszcze wie... uuu zbiera sie
      tego... zbiera...
      • Gość: aa Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: 82.160.8.* 29.09.05, 22:40
        Mój Tata miał wypadek. Ordynator oddziału powiedział że już nie będzie chodził
        lub pochodzi rok, dwa (zmiażdzona miednica i panewka stawowa) ... tym samym gdy
        to mówił, dał jasno do zrozumienia, że za darmo to mogą cię tylko uśpić:/

Mamuśka wytyrała 2tyś zł a po 3 dniach Tata był po operacji, ordynator odwiedzał
        go 3 razy dziennie... pielegniarka jakoś przychodziła się pytać czy coś nie
        potrzba itd...
        Ojciec ma się aktualnie dobrze, chodzi juz 5 rok od wypadku i jest cacy..

Tylko co by było gdyby nie ta kasa? Kalectwo...
        A podobno lekarze mają pomagać. A operacje są refundowane przez Nfz.

karcie ordynator napisał że zostałem "wyrzucony" ze szpitala za niestosowanie
        się do zaleceń lekarza... A wszystko przez to że badanie czaszki i opieka
        kosztują u ordynatora "400zł" Fajnie nie? Ordynator tłumaczył się, że zostałem
        wypisany przez to ze łąziłem po korytarzu.. (a nie pozwolił wstawać z łóżka).
        Dodając widział mnie 2 razy jak szedłem się odlać...Na korytarzu powiedział mi
        ile kosztuje taki hotel jakim jest szpital...
        • belmotybe2 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 30.09.05, 08:09
          jak ten ordynator sie nazywa???

a z innych miejsc szpitala znasz takie przypadki???
        • mysiapysia9 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! 08.10.05, 22:50
          az zal tego sluchac.... ja lezalam na laryngologi na PCK i kobieta ktora lezala
          obok mnie dostala nagle goraczki a lekarz przyszedl i powiedzial ze on sie na
          tym nie zna...po czym kobieta otworzyla szuflade on wziol kase i tabletka na
          obnizenie temperatury sie znalazla...
          wczoraj wyszlam ze szpitala w Blachowni lezalam na chirurgi urazowej a duzo sie
          nasluchalam o doktorze UŁAMKU oddzialu wewnetrznego!!!!(w Blachowni)to sie w
          głowie nie miesci ile ludzi przez niego umarło-poprostu sku......
          jestem z toba :)
    • Gość: BABA 55 Re: korupcja na PARKITCE!!!! DOSC TEGO!!! IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:48
      Jestem baba rocnik 55.Znam służbę zdrowia z jednej i drugiej strony. Kiedyś
      byłam zwykłym pracow. administracji w szpitalu, nie salowa. Teraz mam dwie
      dorosłe córki.Obie są po porodach jedna sierpień 2004, druga listopad 2004. I
      powiem jedno.Zrób wszystko żeby tym bezczelnym chamom pt. lekarz w Częstochowie-
      dać po dupie i to ostro. Pan Słabikowski był chamem 21 lat temu, gdy ja
      rodziłam i jest taki i teraz. Tylko ma bardziej przepastną kieszeń bo... jest
      ordynatorem na Parkitce. Brrrr... Żal mi tych kobitek które wybierają tego
      oszołoma. A ciekawe jakim cudem taki chamski facet został ordynatorem oddz. na
      którym powinno się szczególnie dbać o życie, życie które się dopiero zaczyna.
      Nie dziwię się że któraś dostała krwotoku po badaniu Słabikowskiego, przecież
      on ma łapy jak kowal.Powinien zmienić zawód. Moje obie córki rodziły w szpitalu
      w Tychach. Nie było żadnego problemu z przyjęciem. Nie było żadnych łapówek.
      Przy porodzie rodzinnym starszej córki był jej mąż, przy porodzie młodszej
      byłam ja. W jednym i drugim przypadku opłata za zielone ubranko 110 zł. Przy
      normalnym porodzie, nie rodzinnym żadnych opłat. Położne fajne kobitki, przy
      jednej rodzącej cały czas jedna i ta sama położna od początku do końca.Bez
      żadnej kasy. O wszystkim decydowała położna i rodząca. Lekarz był raz w czasie
      i po porodzie raz do szycia. Spokój cisza żadnych krzyków, głaskanie po nodze
      dla spokoju. Nie mamy kasy ogólnie jako rodzina, córka sama wychowuje małą, ale
      gdyby miała znów rodzić ,w życiu Częstochowa, bo tu działy się cuda 25 - 20 lat
      temu i dzieją się nadal. Co do łapówek. Nie tylko Parkitka bierze. Dla mnie
      jest sk....stwem że lekarz pediatra czeka na to żeby mu dać. Panie doktorze
      Wieczorek ode mnie pan nie dostanie. Moja wnusia pojedzie tam gdzie się
      urodziła, żeby ją zbadali tak jak trzeba, mimo iż muszę pożyczyć na podróż.
      Nigdy w życiu nie dałam żadnemu lekarzowi łapówki i nie dam . Prędzej mu pysk
      obiję za złe traktowanie, lub propozycję łapówki. Kochane ,obecne i przyszłe
      ciążówki olejcie Częstochowę (lekarzy łapówkarzy). Jedżcie na Sląsk. Jak im
      zaczną uciekać pieniążki z budżetu do szpitali na Śląsk to zaczną myśleć
      barany. Działaj dalej młody człowieku ,może masz więcej siły przebicia, życzę
      pomyślnego rozwiązania ciąży i takiego pięknego przeżycia przy porodzie jak
      moje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka