Gość: studentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:14 Wie ktoś moze coś na temat stypendiów naukowych i nie tylko na AJD? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: studentka2 Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:50 Zmienili warunki-stypendium naukowe dostaniesz,jesli masz srednia nie nizsza niz 4,5 (w ubieglym roku-4,11)-paranoja.O kwotach nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:43 Ale w zeszłym roku był inny próg średniej, stypendium dawali od 4.35 a nie 4.11, bynajmniej tak było na pedagogicznym, bo o niego konkretnie mi chodzi. Wydaje mi się to możliwe, że od 4,5 w końcu tyle osób ma wysoką średnią, że musza jakoś oszczędzać - tylko naszym kosztem. To pewnie za 4.5 będzie jakies 50zł, a za 4.7 - jak dobrze pójdzie może 100. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka2 Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 20:21 Hey!Na fililogicznym bylo od 4,11. Teraz chyba jeszcze nie ustalili progu. A od 4,5 jest jakies dodatkowe stypendium naukowe,na ktore trzeba skladac papiery. Nie weim dokladnie o co chodzi,musze wybrac sie do dziekanatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orzelek Re: Stypendia na AJD IP: 80.51.57.* 04.10.05, 23:30 Byłem sie dowiedziec czegos w sprawie stypendiow naukowych na wydz.filologiczno- historycznym i powiedziano mi,że jakiekolwiek ustalenia mają zapaśc:koniec listopada/początek grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka2 do Orzelka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 10:22 A wiesz moze o co z tymi stypendiami,ktore mozna otzymac przy sredniej nie nizszej niz 4,5 i niskich dochodach? To jest ponoc jakas dodatkowa pula... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orzelek Re: do Orzelka IP: 80.51.57.* 05.10.05, 15:22 Przykro mi ale nic na ten temat nie wiem.W tym wypadku należaloby nieco "pomęczyc" dziekanaty z odpowiednim zapytaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka tam Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:37 Przepraszam, że z innej beczki, ale sprawdź, co znaczy "bynajmniej" w słowniku. Od razu mi się przypomina pewna uczestniczka programu Big Brother, która mówiła że coś jest ładne, po czym dodawała "bynajmniej mi się podoba" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka ajd Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 13:42 a czy ktos ma jakies info odnosnie stypendiow naukowych na wydziale matematyczno przyrodniczym???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małaSz Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:00 A ja mam 4,2 i na uniwersytecie wrocławskim mam 300zł :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:09 No, a ja mam 4.7 i znając życie będę miałam max 150. Przenosze się do Wrocławia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małaSz Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:43 no to miałabys z ta samą średnią 450 zł :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:28 na wydziale pedagogicznym stypendium naukowe ma byc od 4,39. stypendia naukowe i socjalne beda wyplacane od 28 listopada (wg ostatnich informacji z dziekanatu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamka kasy brak IP: *.trustnet.pl 31.10.05, 21:43 no to bajeczka bo ja mam 4.38.Mozna cos z tym zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
histeryk82 Re: Stypendia na AJD 01.11.05, 12:41 Na wydziale filologiczno - historycznym stypendia naukowe mają być przyznawane od średniej 4.21. Początek wypłat po 28 listopada (ciekawe czy dadzą radę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:51 A nie wiecie moze, jakie będą stawki na pedagogicznym? I co ze stypendium socjalnym; jaki musi być dochód, aby się załapać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIELKI_WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 17:58 Nie wiem skad macie te dane - dzis byłem w dziekanacie na wydziale pedagogicznym i dopiero jutro jest zebranie i maja byc ustalone progi, a jak czytam, że"podobno ma być od" to i ja napisze że bodobno ma być od 4.91 najniższe w wysokosci 50 zł :] - co do tych od 4.5 sa to stypendia dla osób których dochód w rodzinie nie przekracza bodajrze 569zł i musi być jeszcze drugi warunek - średnia 4.5 z semestru zimowego ostatniego roku akademickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka do wielkiego_wodza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:14 Drogi Wielki!:)Skad masz informacje dotyczace stypendiow zaleznych od dochodow i sredniej powyzej 4,5? Bo ja pytalam o nie jakis czas temu na filologiczno - historycznym,ale pani z dziekanatu spojrzala na mnie wielce zdziwionymi oczyma,po czym z przekasem mruknela,ze nic jej o nich nie wiadomo:( Ach,ten balagan na naszej kochanej uczelni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIELKI WÓDZ Re: do wielkiego_wodza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:28 Była(już dzis nie było) kartka w gablotce naprzeciwko dziekanatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: do wielkiego_wodza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 23:10 Dzieki.Bede musiala udac sie tam z wizyta po raz kolejny-byc moze urocze panie beda bardziej rozmowne.Obym tylko ,przez ich "niedoinformowanie", nie spoznila sie ze zlozeniem wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 17:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIELKI WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:25 Ostatnie 3 posty bardzo dużo wniosły do dyskusji :/ moze zamiast upowania te osoby wybrałyby sie na uczelnie :/ (chyba ze pozamiejscowi to przepraszam)- Wydział Pedagogiczny - stypendia od średniej 4,39 w góre , stypendia socjalne maksymalny dochód 569 zł - czyli tu sie nic nie zmieniło od zeszłego roku. Nie pytać "a za srednia 4.52 to ile bede miała" bo nie wiem - spojrzałem na progi minimalne - dziekuje za uwage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:33 WIELKI WODZU nie jestem z Cz-wy dlatego mam pytanie. Czy wiszą w gablotach pod dziekanatem stawki, albo jeszcze dodatkowe informacje. Wybieram się na uczelnie aby poczytać dokałdnie, ale nie wiem czy jest sens, bo nie wiem czy coś pisze. Dzięki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIELKI WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:35 Kartka wisi w dziekanacie - sa podane wszystkie progi i przedziały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:38 WIELKI WODZU bardzo dziękuje, Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:23 Ma ktoś jakieś nowe informacje na temat stypendiów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:43 A może ktoś zna progi stypendiów, zarówno socjalnego jak i naukowego? Nie mieszkam teraz w Cz-wie i szczerze mówiąc nie mam czasu aby przyjechać tylko po to; zajęcia mam dopiero we wtorek, a jestem ciekawy co i jak. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 20:51 Kuba,a na jakim wydziale jestes? Jutro bede na AJD,wiec sprawdze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 22:22 Na pedagogicznym. Byłbym bardzo wdzieczny za inf, ale nie chciałbym robić kłopotu. Z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIELKI WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 09:53 W sobote chcesz sprawdzic? W sobote dziekanaty dzienne sa nieczynne a kartka z progami wisiaął TYLKO tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:15 Nikt mi nie pomoże:-/ Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIELKI WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 09:58 Chłopie do wtorku chyba wytrzymasz :-/ przecie i tak wypłaca dopiero około 20 grudnia-podałem minimalne progi i znajac je już powinieneś sie cieszyć, że sie załapałes-jak cie to interesuje to ci powiem że jak masz 5.0 to masz 350 zł :] a jak 4.39 to masz 100zł Odpowiedz Link Zgłoś
muza111 Re: Stypendia na AJD 05.11.05, 18:43 Jak to mozliwe?Ja w zeszłym roku miałam 4,6 i dostałam chyba 100 zł na miesiąc a w tym roku<jak mnie poinformowała uprzejma:-/pani z dziekanatu>mają podwyższyć średnią...no chyba,że to zależy też od kierunku....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIELKI WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:57 4.6 i 100zł to moze oznaczac tylko jedno - Wychowanie Artystyczne (czy coś takiego) wysokosc stypendiów zalezy od wydziału-najniższe progi stypenidialne zawsze były z tego co mi na wydziale filologiczno-historycznych ( 4.11 rok temu) Odpowiedz Link Zgłoś
muza111 Re: Stypendia na AJD 11.11.05, 22:45 Dokładnie:-)To jest Wychowanie Artystyczne....Najniższe stypendia, za to wysokie opłaty za studia....no cóz dobrze,że ostatni rok...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś