Dodaj do ulubionych

Stypendia na AJD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:14
Wie ktoś moze coś na temat stypendiów naukowych i nie tylko na AJD?
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: studentka2 Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:50
      Zmienili warunki-stypendium naukowe dostaniesz,jesli masz srednia nie nizsza
      niz 4,5 (w ubieglym roku-4,11)-paranoja.O kwotach nic nie wiadomo.
      • Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:43
        Ale w zeszłym roku był inny próg średniej, stypendium dawali od 4.35 a nie
        4.11, bynajmniej tak było na pedagogicznym, bo o niego konkretnie mi chodzi.

Wydaje mi się to możliwe, że od 4,5 w końcu tyle osób ma wysoką średnią, że
        musza jakoś oszczędzać - tylko naszym kosztem.
        To pewnie za 4.5 będzie jakies 50zł, a za 4.7 - jak dobrze pójdzie może 100.
        Pozdrawiam.
        • Gość: studentka2 Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 20:21
          Hey!Na fililogicznym bylo od 4,11. Teraz chyba jeszcze nie ustalili progu.
          A od 4,5 jest jakies dodatkowe stypendium naukowe,na ktore trzeba skladac
          papiery. Nie weim dokladnie o co chodzi,musze wybrac sie do dziekanatu.
          • Gość: Orzelek Re: Stypendia na AJD IP: 80.51.57.* 04.10.05, 23:30
            Byłem sie dowiedziec czegos w sprawie stypendiow naukowych na wydz.filologiczno-
            historycznym i powiedziano mi,że jakiekolwiek ustalenia mają zapaśc:koniec
            listopada/początek grudnia
            • Gość: studentka2 do Orzelka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 10:22
              A wiesz moze o co z tymi stypendiami,ktore mozna otzymac przy sredniej nie
              nizszej niz 4,5 i niskich dochodach? To jest ponoc jakas dodatkowa pula...
              • Gość: Orzelek Re: do Orzelka IP: 80.51.57.* 05.10.05, 15:22
                Przykro mi ale nic na ten temat nie wiem.W tym wypadku należaloby
                nieco "pomęczyc" dziekanaty z odpowiednim zapytaniem
        • Gość: taka tam Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:37
          Przepraszam, że z innej beczki, ale sprawdź, co znaczy "bynajmniej" w słowniku.
          Od razu mi się przypomina pewna uczestniczka programu Big Brother, która mówiła
          że coś jest ładne, po czym dodawała "bynajmniej mi się podoba"
      • Gość: studentka ajd Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 13:42
        a czy ktos ma jakies info odnosnie stypendiow naukowych na wydziale
        matematyczno przyrodniczym????
    • Gość: małaSz Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:00
      A ja mam 4,2 i na uniwersytecie wrocławskim mam 300zł :-)
      • Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:09
        No, a ja mam 4.7 i znając życie będę miałam max 150.
        Przenosze się do Wrocławia:-)
        • Gość: małaSz Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:43
          no to miałabys z ta samą średnią 450 zł :-)
        • Gość: ja Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 13:21
    • angel85 Re: Stypendia na AJD 06.10.05, 10:22
      up
    • Gość: pola Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:28
      na wydziale pedagogicznym stypendium naukowe ma byc od 4,39. stypendia naukowe
      i socjalne beda wyplacane od 28 listopada (wg ostatnich informacji z dziekanatu)
      • Gość: załamka kasy brak IP: *.trustnet.pl 31.10.05, 21:43
        no to bajeczka bo ja mam 4.38.Mozna cos z tym zrobic?
    • histeryk82 Re: Stypendia na AJD 01.11.05, 12:41
      Na wydziale filologiczno - historycznym stypendia naukowe mają być przyznawane od średniej 4.21. Początek wypłat po 28 listopada (ciekawe czy dadzą radę).
      • Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:51
        A nie wiecie moze, jakie będą stawki na pedagogicznym?
        I co ze stypendium socjalnym; jaki musi być dochód, aby się załapać.
        Pozdrawiam.
        • Gość: WIELKI_WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 17:58
          Nie wiem skad macie te dane - dzis byłem w dziekanacie na wydziale
          pedagogicznym i dopiero jutro jest zebranie i maja byc ustalone progi, a jak
          czytam, że"podobno ma być od" to i ja napisze że bodobno ma być od 4.91
          najniższe w wysokosci 50 zł :] - co do tych od 4.5 sa to stypendia dla osób
          których dochód w rodzinie nie przekracza bodajrze 569zł i musi być jeszcze
          drugi warunek - średnia 4.5 z semestru zimowego ostatniego roku akademickiego.
          • Gość: studentka do wielkiego_wodza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:14
            Drogi Wielki!:)Skad masz informacje dotyczace stypendiow zaleznych od dochodow
            i sredniej powyzej 4,5? Bo ja pytalam o nie jakis czas temu na filologiczno -
            historycznym,ale pani z dziekanatu spojrzala na mnie wielce zdziwionymi
            oczyma,po czym z przekasem mruknela,ze nic jej o nich nie wiadomo:(
            Ach,ten balagan na naszej kochanej uczelni...
            • Gość: WIELKI WÓDZ Re: do wielkiego_wodza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:28
              Była(już dzis nie było) kartka w gablotce naprzeciwko dziekanatu
              • Gość: studentka Re: do wielkiego_wodza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 23:10
                Dzieki.Bede musiala udac sie tam z wizyta po raz kolejny-byc moze urocze panie
                beda bardziej rozmowne.Obym tylko ,przez ich "niedoinformowanie", nie spoznila
                sie ze zlozeniem wniosku.
    • Gość: ja Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 13:51
      up
    • Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 17:29
    • Gość: xx Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:00
      • Gość: WIELKI WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:25
        Ostatnie 3 posty bardzo dużo wniosły do dyskusji :/ moze zamiast upowania te
        osoby wybrałyby sie na uczelnie :/ (chyba ze pozamiejscowi to przepraszam)-
        Wydział Pedagogiczny - stypendia od średniej 4,39 w góre , stypendia socjalne
        maksymalny dochód 569 zł - czyli tu sie nic nie zmieniło od zeszłego roku. Nie
        pytać "a za srednia 4.52 to ile bede miała" bo nie wiem - spojrzałem na progi
        minimalne - dziekuje za uwage
        • Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:33
          WIELKI WODZU nie jestem z Cz-wy dlatego mam pytanie. Czy wiszą w gablotach pod
          dziekanatem stawki, albo jeszcze dodatkowe informacje. Wybieram się na uczelnie
          aby poczytać dokałdnie, ale nie wiem czy jest sens, bo nie wiem czy coś pisze.
          Dzięki. Pozdrawiam.
          • Gość: WIELKI WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:35
            Kartka wisi w dziekanacie - sa podane wszystkie progi i przedziały.
            • Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:38
              WIELKI WODZU bardzo dziękuje, Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi ;-)
              Pozdrawiam.
    • Gość: studentka Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:23
      Ma ktoś jakieś nowe informacje na temat stypendiów?
    • Gość: Kuba Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:43
      A może ktoś zna progi stypendiów, zarówno socjalnego jak i naukowego? Nie
      mieszkam teraz w Cz-wie i szczerze mówiąc nie mam czasu aby przyjechać tylko po
      to; zajęcia mam dopiero we wtorek, a jestem ciekawy co i jak.
      Z góry dziękuję.
      • Gość: ja Re: Stypendia na AJD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 20:51
        Kuba,a na jakim wydziale jestes? Jutro bede na AJD,wiec sprawdze.
        • Gość: Kuba Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 22:22
          Na pedagogicznym. Byłbym bardzo wdzieczny za inf, ale nie chciałbym robić
          kłopotu. Z góry dziekuję.
        • Gość: WIELKI WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 09:53
          W sobote chcesz sprawdzic? W sobote dziekanaty dzienne sa nieczynne a kartka z
          progami wisiaął TYLKO tam.
    • Gość: Kuba Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:15
      Nikt mi nie pomoże:-/
      Szkoda.
      • Gość: WIELKI WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 09:58
        Chłopie do wtorku chyba wytrzymasz :-/ przecie i tak wypłaca dopiero około 20
        grudnia-podałem minimalne progi i znajac je już powinieneś sie cieszyć, że sie
        załapałes-jak cie to interesuje to ci powiem że jak masz 5.0 to masz 350 zł :]
        a jak 4.39 to masz 100zł
        • muza111 Re: Stypendia na AJD 05.11.05, 18:43
          Jak to mozliwe?Ja w zeszłym roku miałam 4,6 i dostałam chyba 100 zł na miesiąc
          a w tym roku<jak mnie poinformowała uprzejma:-/pani z dziekanatu>mają
          podwyższyć średnią...no chyba,że to zależy też od kierunku....?
          • Gość: WIELKI WÓDZ Re: Stypendia na AJD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:57
            4.6 i 100zł to moze oznaczac tylko jedno - Wychowanie Artystyczne (czy coś
            takiego) wysokosc stypendiów zalezy od wydziału-najniższe progi stypenidialne
            zawsze były z tego co mi na wydziale filologiczno-historycznych ( 4.11 rok temu)
            • muza111 Re: Stypendia na AJD 11.11.05, 22:45
              Dokładnie:-)To jest Wychowanie Artystyczne....Najniższe stypendia, za to
              wysokie opłaty za studia....no cóz dobrze,że ostatni rok...Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka