Dodaj do ulubionych

Idzie zima - pomóżmy!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 22:32
Zbliża sie zima i będzie wracał temat bezpańskich kotów na osiedlu. Nie mogę
zrozumieć Spółdzielni Mieszkaniowych w Częstochowie. Czemu nic się dla kotów
nie organizuje, aby mogły przetrwać zimę i nie dały zjeść nas szczurom.
Dlaczego w innych miastach buduje się domki dla kotów niedaleko bloków, a u
nas nikt o tym nie pomyśli. Ale narzekania będzie co niemiara , że śmierdzi że
głodne. A tak niewiele potrzeba. Panowie administratorzy obudźcie się póki
jeszcze pora.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiaa Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.trustnet.pl 04.10.05, 23:04
      to moze wezmiesz sobie te koty do domu??ludzie bez przesady to sa zwierzeta
      ktore tylko mnoza sie niepotrzebnie i roznosze bakterie, wirusy, choroby i
      wogole, gdzie wy macie rozum??
      • Gość: skrzat55 Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 06:14
        Właśnie tacy ludzie jak my mamy rozum. Już się tak zdarzyło na naszym osiedlu,że
        wyniszczono koty, bo tak myśleli jak ty. I wiesz co się stało?. Plaga szczurów i
        myszy, które spacerowały nawet na 4 piętrze. I o dziwo ci najbardziej zaciekli
        wrogowie kotów nagle zaczęli je zwabiać jedzeniem i wpuszczać do klatek. Więc
        nie zabieraj głosu jak nic nie rozumiesz.
    • Gość: nara Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: 212.160.108.* 04.10.05, 23:27
      Ty nie masz serca.Powinny cię te szczury zeżryć.
      • Gość: kasiaa Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.trustnet.pl 05.10.05, 09:03
        jak juz cos to zeżrec. to wezcie je sobie do domu i po klopocie(koty
        oczywiscie). pozdrawiam
        • Gość: MARIUSZ Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 09:21
          ŻAL MI CIEBIE.
          DZIĘKI LUDZIOM TAKIM JAK TY TEN NASZ ŚWIAT TAK WYGLĄDA JAK WYGLĄDA.
          EGOIŚCI ZAPATRZENI NA WŁASNE TYŁKI.
          ZAPEWNE JESTEŚ BRZYDKĄ, SFRUSTROWANĄ BABĄ, KTÓREJ NIKT NAWET KIJEM NIE CHCE
          DOTKNĄĆ.W KAŻDYM RAZIE JA MAM OBRZYDZENIE.
          • iwonnkaa Re: Idzie zima - pomóżmy! 05.10.05, 09:41
            Kulturę człowieczą najwyrażniej widać ,po jego stosunku do zwierząt ........
            Co roku grzmię w sprawie kotów i dzięki Skrzacie że mnie wsparłaś .........
            Koty to tajemnicze i wspaniałe zwierzęta...........
            Trzeba pomagać , bo skoro Bóg postawił nam na drodze kota , to widać miał jakiś
            plan..............
            Ja mam cała gromadę ,doszły koty zmarłej sąsiadki, no i sąsiadów którym zabawka
            się znudziła i wypuszczają całymi dniami samopas.........
            Ja jak ta przewodniczka , tylko mnie zobacza juz sznureczkiem za mną .........
            Taka kochana banda futrzaków...............
            Ludzie obudżcie uczucia........................
            Stańcie się lepsi , to i lepiej Wam będzie...............
            Nie wygaduję frazesów , znam z autopsji............
            Dobro jest Dobrem odpłacane ............
            Pozdrawiam Ruda
    • Gość: kasiaa Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.trustnet.pl 05.10.05, 09:48
      to ty jestes beznadiejnym oblesnym stworzeniem skoro nie masz innych zajec
      tylko zabawianie sie w nianke dla kotkowi najwyrazniej nie masz innych
      znajomych tylko kotki... hmm pozazdroscic
      • Gość: kasiaa Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.trustnet.pl 05.10.05, 09:48
        moj ostatni post byl oczywiscie do mariusza. milego dnia zycze
      • iwonnkaa Re: Idzie zima - pomóżmy! 05.10.05, 09:50
        Jak chcesz wiedzieć Ty chodząca kulturo ,rzeczywiście ,spię , jem i nudzę się
        całe dnie a manna sama mi leci z nieba.............
        • Gość: Angela Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:00
          Kamień zamiast serca? To chyba dość ciężko, co Kasiuu? A karma dla futrzaka nie
          kosztuje majątku - 3 PLN i 50 dkg suchego można podarować tym czworonożnym. A
          szczurów i myszy się boję i koty u mnie w bloku zawsze bedą. Na szczęście są
          jeszcze ludzie, którzy myślą o innych, a nie tylko o swojej wygodzie.
          • Gość: kasiaa Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.trustnet.pl 05.10.05, 16:31
            ale naszczescie sa tez ludzie ktorzy mysla tak jak ja i tepia te koty bo one
            tylko pchly roznosza
      • Gość: Mariusz Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:54
        Język polski być trudna.
        • Gość: Angela Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 16:25
          I tylko tyle masz do powiedzenia w tej sprawie? To niewiele.
      • Gość: Miśka Do kasiaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 19:57
        Widzisz, Ruda ma koty, bo koty nie wybierają byle kogo za przyjaciela. Na to
        żeby być przyjacielem kota trzeba sobie zasłużyć. A ten kto kotów nie lubi był
        chyba myszą w poprzednim wcieleniu.
        "Niewrażliwego na niedolę zwierząt i ludzka niedola nie wzruszy"
        • Gość: Miśka Re: Do kasiaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 19:59
          Powinno byc Iwonkaa a nie Ruda*
    • Gość: Miśka Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 19:54
      My pomagamy. Nie będe podawać adresu ale powiem że to osiedle PÓŁNOC. Tu jest
      cała ekipa ludzi, którzy mniej lub bardziej pomagają. Kotki mają domki w
      piwnicach - spółdzielnia wyznaczyła. Jest inny problem jednak - spółdzielnia
      dała i na tym koniec!!! Mieszkańcy sami sprzątają, karmią i leczą. Już nie raz
      o tym pisałam na forum - brakuje środków antykoncepcyjnych dla kotów, przez co
      się mnożą w nieskończoność. Z podaniem takiego środku nie ma problemu, u nas ma
      to kto zrobić, tyle że może spółdzielnie zamiast się przekrzykiwać czy koty
      mają być czy też nie, zajęły by się utrzymywaniem kociej populacji na stałym
      poziomie!!!! Chętnych do pomocy napewno się znajdzie. Problem drugi - kotki
      chorują (nie jest to niebezpieczne dla ludzi lecz dla innych kotów). Mieszkańcy
      sami starają się leczyć, lecz to za mało. Chore należy uśpić. Wiem że to
      wszystko wymaga inwestycji - lecz czy nie lepiej zrobić coś raz i porządnie?
      Zwłąszcza że są ludzie chętni do takiej pracy?
      Do tych co wyzywają na obecność kotów - od kotów nie śmierdzi, nie roznoszą
      chorób, nie atakują ludzi (chyba że ktoś je drażni bądz nierozsadnie atakuje
      młode) i są czyste! Do Niemczech sprowadza sie koty z POlski, poniewaz
      wczesniej je tepiono terazjest tam plaga szczurow.
      • Gość: kasiaa do miśki IP: *.trustnet.pl 05.10.05, 20:27
        to moze wezmiesz sobie koty do domu i trzymaj je w oddzielnych pokojach to sie
        nie beda rozmnazac... lepiej byscie sie zajeli pomaganiem naprawde
        potrzebujacym a nie kotkom:/ tyle ludzi nie ma co do garnka wlozyc, nie maja
        gdzie mieszkac ale pewnie lepiej pomoc kotkom:/ niz ludziom....:/
        • Gość: kasiaa Re: do miśki IP: *.trustnet.pl 05.10.05, 20:27
          sorka chcialam napisac Miśki. nie lubie uzywac duzych lier:)
        • Gość: Kaka Re: do miśki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 21:10
          Jak mozna nie lubiec kotow?Nie rozumiem takich ludzi naprawde.Na szczescie
          takie cos jak kasiaa jest mniejszoscia ,zauwazylem ze ludzie staja sie coraz
          bardziej przyjazni dla zwierzat.Heheh ciekawe czy ty kasiaa pomoglas
          komukolwiek w swoim nedznym zyciu .Skoro nie szanujesz zwierzat to nie sadze
          zebys myslala o czyms innym niz tylko o swojej tlustej dupie:]
          • Gość: kasiaa do kaki IP: *.trustnet.pl 05.10.05, 21:18
            pomagam LUDZIOM:D w miare moich mozliwosci a nie pchlarzoom czyli kotkom:P. a
            pozatym nic ci do mojej dupy bo pewnie masz nie lepsza
            • Gość: Miśka Do Kasiaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 23:22
              To Kasiaa przygarnij kilku bezdomych do domu i trzymaj ich w osobnych pokojach...
              Od kiedy pomaganie jednemu wyklucza pomaganiu drugiemu??
              • Gość: kasiaa do Miśka IP: *.trustnet.pl 05.10.05, 23:37
                ja wlasnie juz prygarnelam do domu 18 bezdomnych niestety nie kazdy w osobnym
                pokoju ale jakos dajemy rade:D i przetrwamy zime. pozdro
                • Gość: Mariusz Re: do Miśka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:58
                  ha ha ha ale się uśmiałem. Ktoś kto ma tyle jadu i tak mu koty przeszkadzają
                  przygarnął 18 osób.A ile Ci za to zapłacili?
                • Gość: Zewa Re: do Kasiaa IP: *.pools.arcor-ip.net 06.10.05, 12:40
                  Kasiaa,
                  ja jeszcze NIGDY w zyciu nie spotkalam osoby, ktora pomagajac (komukolwiek -
                  dzieciom, bezdomnym, kotom itd.) zarzucalaby innym, ze pomagaja jakiejs innej
                  grupie potrzebujacych!

Nie wierze Ci, ludzie, ktorzy pomagaja (komukolwiek) maja serce, a Ty widac nie
                  masz. Poza tym nie masz pojecia o kotach, bo to tylko przesady, ze roznosza
                  choroby i pchly! Wiem, bo od wielu lat zajmuje sie kotami i ich teraz nie
                  bronie, tylko stwíerdzam FAKTY.

18 bezdomnych przygarnelas? Cha cha cha ;-))) Moze 18 bezdomnych pajakow? ;-)

Nie pozdrawiam ;-)
    • Gość: magda Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: 80.51.236.* 05.10.05, 21:30
      A kto zbuduje domki ludziom???? aby godnie mogli przetrwac zime i całe swoje zycie?
      • Gość: Ruda Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 22:37
        Domki ludziom budują ludzie.........
        Jakoś jak ktoś chce , to w schroniskach i noclegowniach przyjmują ..........
        Tylko nie wolno chlać,,,,,
        A to zbyt trudne dla naczelnych.........
        A koty , to czysta mądrość, i przyjażń..........
        Jeden z młodych kotów to STEFAN............
        Mądrzejszy, od wielu ludzi ,których znam.........
        Czysta inteligencja i dobro.............
        Wszyscy na podwórku kochaja Stefana.........
        Maleńki, brunatno-czarny , a jak zawołam Stefan to biegnie do utraty tchu......
        Jakby znalazł dobre rece , z bólem serca ale dałabym go .........
        Ja nie moge , mam już kotki..............
        KOCHAM KOTY I nic zadne głupie wypowiedzi niewrażliwych i zimnych istot tego nie
        zmienią .......
        A ludziom , owszem pomagam............
        Ale co z tego i tak leją własne dzieci ..........
        Chlają . i wolą kupć samochód na raty i krwawić..........
        Niż zapewnić dzieciom np logopedę ............
        I zadbać by były czyste i najedzone...........
        Ja swoim kotom sprzątam piwnicę , odpchlam.........
        A oni żyją w brudzie i smrodzie..............
        I kto tu zasługuje na pomoc............
        Koty przynajmniej kochają...........
        Kłaniam się Ruda
        • Gość: Ruda :o) Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:51
          W góre.............
      • Gość: Zewa Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.pools.arcor-ip.net 06.10.05, 12:42
        Moze Ty? Chetna?

Jesli nie (nie chcesz, nie mozesz), to prosze nie miej pretensji do innych, ze
        pomagaja!

Sprobuj, wykaz sie, wtedy mozesz sie odzywac.
        • Gość: Do magdy Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.pools.arcor-ip.net 06.10.05, 12:43
          To powyzej bylo do magdy.
        • Gość: magda do Zewy IP: 80.51.236.* 06.10.05, 16:40
          Pomagam, owszem...ale dzieciom, i dziwi mnie taki szum o pomoc dla kotów, lubie
          zwierzeta, ale bez przesady, chyba istnieje w naszym zyciu jakas hierarchia,
          zwierze przed człowiekiem?????? Jesli masz dobre serce i duzo dobrej woli,
          rozejrzyj sie wokoło i popatrz na jakie zycie skazane jest wiele dzieci, nie
          mowie o dorosłych ludziach - ich rodzicach, ale o tych, którzy zostali powołani
          na ten swiat tylko po to, by cierpiec i wegetowac, niestety. I bardzo wkurza
          mnie jak sie buduje domki kotom i robi zbiorke na zywnosc dla nich, od tego sa
          schroniska dla zwierzat, a dzieciaki głoduja i marzna, bo nie maja ciepłej
          kurtki na zime...niczego nie maja... Zastanow sie!!!
          • Gość: kasiaa nareszcie znalazl sie ktos kto mysli w podobny IP: *.trustnet.pl 06.10.05, 17:12
            sposob jak ja:) MAGDA pozdro
    • Gość: mateuszek Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.juranet.czest.pl 06.10.05, 17:17
      rozumiem cię, ale co my możemy zrobić płacimy podatki niech je zbierają do
      schronisk!

-----------------------
      www.czewa.prv.pl
      Forum Częstochowy, a już niedługo serwis internetowy
      • Gość: Ruda Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 19:00
        Wygadujecie bzdury.............
        Ja mam tylko dwoje dzieci, bo na tylko tyle, mnie stać było...........
        Planując rodzinę , trzeba brać pod uwagę wszystkie aspekty .........
        A Ci ludzie , często o rozumie rozwielitki , któży uważaja że dał Bóg dzieci ,
        to da na dzieci, sami powinni ponieśc ciężar rodziny...........
        Cóż bezrobocie i bieda, ktoś powie.................
        To po co tyle dzieci.................
        Człowiek ma MÓZG...................
        Albo przechlany i nie ma............
        Ale chuć ma...................
        To dzieci jedno po drugim..................
        A że ociężałe, z wadamui wymowy i usmarkane............
        Kto by tam się przejmował...........
        Więcej instytucji pomaga rodzinom i tym biednym dzieciaczkom........
        Niż kotom i zwierzętom wogóle
        Ruda
        • Gość: magda Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: 80.51.236.* 06.10.05, 21:12
          Dzieci niestety nie sa odpowiedzialne za czyny dorosłych, swoich rodziców, tym
          bardziej nie sa temu winne. Koty usprawiedliwiasz bo co, bo nie panuja nad swoja
          rozrodczościa? Ludzie powinni nad tym zapanowac, Ci szlachetni, którzy zbieraja
          później jedzenie i domki dla bezdomnych zwierzatek. Uwazasz, ze lepiej jest, gdy
          ich przyrost jest wiekszy i przez to cierpia, nie maja sie gdzie podziac i co
          jesc? Proponuje inne rozwiązanie, postawić na jakość. Człowieka wyjałowić nie
          mozna.
          • iwonnkaa Re: Idzie zima - pomóżmy! 06.10.05, 21:39
            Nic nie uważam , ja dbam by moi podopieczni sie nie rozmnażały ..........
            • Gość: skrzat55 Re: Idzie zima - pomóżmy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:03
              Cieszę się ,że jest reakcja na ten temat. Dzięki Ruda, wiedziałam ,że na Tobie
              się nie zawiodę. Kto ma dobre serce pomaga każdemu. Nieważne czy to człowiek,
              czy zwierzę. Ruda ma rację, to że ludzie głodują to tylko ich wina. Wiem coś na
              ten temat i staram się pomagać dzieciom, które są nic niewinne ile mogę. Ale nie
              zapomnę też o bezdomnych zwierzętach. Przeżyłam plagę myszy i szczurów i wiem co
              to znaczy i moi sąsiedzi też. Teraz mają otwarte serca dla tych puchatych
              zwierzątek. Sama też mam znalezionego chorego kotka, a teraz jest piękny i zdrowy.
              Otwórzcie serca, bądźcie dobrzy nie tylko dla siebie. Dobroć zawsze wraca.
              • Gość: Miśka Do skrzat55 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:46
                Jeśli u was brakuje kotów, daj znać bo my mamy ich nadmiar i chętnie się
                podzielimy przychówkiem :)
                • Gość: Ruda :o( Re: Do skrzat55 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 15:06
                  No i znowu nowe koty mi samochodem podrzucili..............
                  Ludzie serca nie mają ...................
                  Boże na zimę ...................
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka