Dodaj do ulubionych

DONALD TUSK czy LECH KACZYŃSKI???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:09
Mamy wybór pomiędzy: człowiekiem pracowitym, uczciwym i kompetentnym o
ugruntowanych poglądach Lechem Kaczyńskim, który uzyskał wszystkie stopnie
naukowe (mgr, dr, doc., prof.) a niekompetentnym kombinatorem i lawirantem
Donaldem Tuskiem. Media sugerują, że na prof. doc. dr Lecha Kaczyńskiego
głosują mało inteligentni nieudacznicy ci którym się nie powiodło,
niezaradni, słabi itp. Natomiast Donalda Tuska popierają wszyscy którzy
wierzą w swoje możliwości, czują się pewni siebie i dają sobie radę w życiu.
Wystarczy śledzić debaty telewizyjne, czytać posty internetowe, żeby sobie
wyrobić opinię. Widać wyraźnie, że prof. Lecha Kaczyńskiego popierają wszyscy
bez względu na stan zamożności i wykształcenia, którzy mają już dość:
krętactwa, matactwa, złodziejstwa, korupcji i niekompetencji. I żadne
zmanipulowane sondaże o kolejnych rekordach Tuska nie zmienią tego stanu
rzeczy. A prawda wyjdzie jak z dziadkiem (osobiście uważam, że dzieci czy
wnuki nie powinny odpowiadać za czyny rodziców czy dziadków ale sam Tusk
sprowokował tę sytuację sięgając do swoich korzeni w celu udowodnienia swojej
Polskości). Każdy kto chce żyć w uczciwej, kompetentnie rządzonej z
perspektywą na rozwój i dobrobyt Polsce (takich jest zdecydowana większość)
nie będzie obojętny i 23.10.2005 r. odda głos na prof. LECHA KACZYŃSKIEGO!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: KONIEC lis2005 OSZOŁOMIE ZAMILKNIJ !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 19:45
      LIS PRZESTAŃ ZASMIECAĆ FORUM !!!

TWOJA NACHALNA KAMPANIA WYBORCZA JEST BARDZIEJ EKSPANSYWNA NIŻ PRAKTYKI DWÓCH
      KANDYDATÓW I ICH SZTABOWCÓW

PISZE TOTALNE BDZURY
      A OTOZ ZDANIE LISA
      > człowiekiem pracowitym, uczciwym i kompetentnym o
      > ugruntowanych poglądach Lechem Kaczyńskim, który uzyskał wszystkie stopnie
      > naukowe (mgr, dr, doc., prof.) a niekompetentnym kombinatorem i lawirantem

Polacy bez stopnia dr habilitowany to niekompetetni kombinatorzy, tak wynika z
      opini wczesniejszej. Lis2005 jestes z przedszkola czy totalnym ignorantem ???
      Ta ignorancja jak sloma z butow wychodzi przy kazdym Twoim slowie. Nie,
      ignorancja twierdzisz ? To w takim razie lzesz jak pies lis !! Kacznskim nie ma
      tytulu prfesorskiego. Ale to juz bylo na tym forum poruszane !!!

>A prawda wyjdzie jak z dziadkiem (osobiście uważam, że dzieci czy
      > wnuki nie powinny odpowiadać za czyny rodziców czy dziadków ale sam Tusk
      > sprowokował tę sytuację sięgając do swoich korzeni w celu udowodnienia swojej
      > Polskości).
      slucham co to za kompletne BZDURY ??????????? CZYLI nalezy ukarac, kazdego Twoim
      zdaniem. Nie mam zadnej gwrancji, ze Twoj dziadek nie byl UB-ekiem, sluzych w
      gestapo. Co ty za bdzury pisze ??? Wina i odpowiedzialnosc za rodzicow ???
      Odpowiadamy za przodkow, do ktorego pokolenia ? Odpowiadmy za ich bledy
      penitencjarnie ?
      >prof. LECHA KACZYŃSKIEGO
      nie pisz kłamstw kolega !!! tak w formie scislosci dr hab. Kaczynskiego

STOP NACHALNOSCI LISA2005. STOP NACHALNEJ KAMPANII MYSLE, ZE WIEKSZOSC MA JUZ
      PROBLEMY GASTRALNE !!!
      Zwroc uwage oszlomie, ze jedynie ty rownolegle caly czas puszczasz lewe posty !!!!!

• Gość: Wyborca Re: lis2005 OSZOŁOMIE ZAMILKNIJ !!!! IP: *.mironet.pl / *.mironet.pl 18.10.05, 19:59
        --------------------------------------------------------------------------------
        W ankiecie na temat polskości opublikowanej w miesięczniku ZNAK w nr 11-12 z
        1987
        roku - str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie: "Jak wyzwolić się od tych
        stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą,
        historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy
        odejmiemy od
        niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i
        nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa
        mi się
        z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu.
        Polskość
        wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co
        jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty
        dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi
        konkretnej,
        przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia,
        prowadzi
        w krainę mitu. Sama jest mitem". W dniach 12-14 czerwca 1992 roku, jako
        wiceprzewodniczący Zarządu Głównego ZK-P, tuż po upadku rządu Bieleckiego,
        Donald
        Tusk uczestniczył w II Kongresie Kaszubskim, który odbywał się w Domu
        Technika w
        Gdańsku przy ul. Rajskiej 6. 13 czerwca do uczestników Kongresu wygłosił
        programowe
        przemówienie zatytułowane: "Pomorska idea regionalna jako zadanie polityczne".
        Przedstawił w nim program pełnej autonomii Pomorza (Kaszub), które winno
        posiadać
        nie tylko własny rząd, ale i własne wojsko i własny pieniądz. Na takie dictum
        siedzący przy mnie goście (ks. prof. Pasierb, posłowie z WAK Alojzy
        Szablewski i
        Feliks Pieczka, jeden senator, szefowie Wielkopolan i Górnoślązaków oraz inni)
        wyrażali swe oburzenie, gdyż oni nie widzieli Kaszub poza Polską. Siedzący w
        pierwszym rzędzie poseł Feliks Pieczka nie wytrzymał i wskoczył na estradę,
        podszedł
        do mikrofonu i wygłosił pozaprogramowe, piękne, patriotyczne kontprzemówienie
        podkreślając, iż oddzielenie Kaszub od Polski byłoby nie tylko przestępstwem
        wobec
        polskiej racji stanu, ale i wobec interesu Kaszubów. Przypomniał też zebranym
        fragment hymnu kaszubskiego, który w języku polskim brzmi: "nie ma Kaszub bez
        Polonii, a bez Polski Kaszub".

• Gość: Lukasprez Re: DONALD TUSK czy LECH KACZYŃSKI??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 19:57
      Tylko widać jakim głupim człowieczkiem, jesteś! Na Kaczyńskiego głosują tylko
      nieroby i staruszki z radia maryja, ludzie chcą zsiłki po 5 tyś. i nic nie
      robić.
    • Gość: Andrzej Leper Tylko Andrzej Lepper ! IP: *.prenet.pl 15.10.05, 20:02
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      Tylko Andrzej Lepper !
      • Gość: X Re: Tylko Andrzej Lepper ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 20:21
        A ja się zgodzę z autorem wątku. W pierwszej turze głosowałem na Marka
        Borowskiego ale teraz kiedy mam do wyboru liberała który chce aby elity się
        wzbogacały a bieda się powiększała a wykształconego polityka, który dba o
        sprawy socjalne jest logiczne na kogo zagłosuję. Jedyne co nie pasuje mi u
        Kaczyńskiego to to, że nie akceptuje związków homoseksualnych, bo uważam że
        wszyscy powinni mieć równe prawa. Ale frakcja Donalda Tuska też nie jest za
        legalizacją takich związków dlatego nie mam żadnych wątpliwości. Głosuję na
        Lecha Kaczyńskiego.
        • Gość: ZZ Xie a może leipie na Lepera ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:23
          głosuj na kogo chcesz.
          Żyjemy w Państwie demokratycznym tylko proszę nie ośmieszaj się swymi opiniami.
          Prawdopodobnie nie znałeś również programu swego kandydata a mianowicie Marka
          Borowskiego jest zdecydowanie bliższy programowi Tuska.
          Jednym słowem głosujesz jak przystało na statystycznego Polaka na kiełbachę
          wyborczą. Zresztą korzystasz z żałosnych argumentów -wykształcony polityk w
          jakim zakresie ? równie dobrze mógłby być dr hab oceanografii. To też
          wykształcenie. Snobizm przeza ciebie przemawia i specyfika drobnomieszczan rodem
          z Moralności Pani Dulskiej.
          Rzeczą normalną jest fakt (dzieciaki w przedszkolu już to wiedzą), że
          inwestowanie w sprawy socjalne doprowadzi nasz kraj do biedy. Bardzo
          "błyskotliwe" założenie uzdrowić gospodarkę zwiększjąc świadczenia socjalne.
          Krótkowzrocznośc,konsumpcyjność i egozim X.
          • Gość: X Re: Xie a może leipie na Lepera ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 23:32
            Niemcy i Szwecja, państwa wybitnie socjalne, żyje się 10 rayz lepiej niż w
            Polsce. Program Tuska nie jest zgodny z moim światopoglądem, podatek 3x15 to
            największa bajka jaką słyszałem, niedość że niemożliwy do zrealizowania to
            wdrożony w życie spowoduje wzrost zamożności społeczeństwa bogatego, natomiast
            nie będzie pieniędzy na świadczenia socjalne takie jak zasiłki, zapomogi itp.
            Ja nie wyrażam na to zgody. Nie najeżdżaj na mnie ZZcie, chcesz to głosuj na
            Tuska, twoja sprawa. Może dostajesz 10 tys miesięcznie na rękę, ja dostaję 1000
            i dla mnie dużo lepszym kandydatem jest Lech Kaczyński. A nawet jak wygra Tusk
            to i tak ma niewielką władzę. Mimo to lepiej by było gdyby wygrał Kaczyński bo
            wtedy prosocjalne reformy PiSu mają większe szanse wdrożenia.
            PS: ZZcie, to nie ja się ośmieszyłem, tylko ty. Swoim chamstwem i brakiem
            szacunku dla innych poglądów. Nie mam zamiaru się zniżać do twojego poziomu i
            nie nazwę cię w tak prymitywny sposób jak ty mnie. Gó.. mnie obchodzi na kogo
            ty zagłosujesz, chociaż lepiej by było gdybyś głosował na Kaczyńskiego bo wtedy
            lepszy kandydat będzie miał większe szanse wygranej, ale to jest twoja sprawa,
            chcesz liberalnej Polski - głosuj na Tuska, ja mam poglądy prosocjalne i ich
            nie zmienię.
            • Gość: mgr tez popre Kaczynskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 00:35
              prezydent musi byc stanowczy ,nie moze być marionetką na sznurkach Europy i
              świata.Nie może byc czlowiekiem, ktory podczas pewnego programu w kolo Macieju
              powtarza jaka to wazna ta JEGO rodzina i JEGO rodziny wartości,odymać sie jak
              obrazona żaba bo ktoś coś o dziadku powiedzial .A co nas do licha jego rodzina
              obchodzi...nic w tym programie konstruktywnego nie uslyszalam z jego ust dla
              NAS i dla POLSKI na przyszlość.
            • Gość: ZZ Re: Xie a może leipie na Lepera ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 15:06
              > PS: ZZcie, to nie ja się ośmieszyłem, tylko ty.
              widzisz koolego poza tym, że jesteś totalnym ignorantem co do panujących
              systemów podatkowych.
              Rosja - podatek liniowy 13 proc., Estonia - podatek liniowy 26 proc., Niemcy -
              znaczna redukcja podatków do 2005 roku.
              Nasz najbliższy sąsiad Słowacja już od lat ma zaadaptowany podatek liniowy i nie
              jest tam w ten sposób forowana klasa bogata. To jest twoja wiedza na temat
              podatku ?
              Nie czytasz pracy nie wiesz, że na chwilę obecną PKB w Niemczech spada i grozi
              im tragiczna sytuacja gospodarcza. Niemcy nagwalt uciekaja od stabileno systemu
              siwdczen socjalnych p.Merkel tubalnym głosem informuje o ograniczeniach
              socjalnych. Pierwszym przykładem radykalnych cięć i ograniczeń socjalnych jest
              firma Volkswagen, która jest obecnie lustrzanym odbiciem stanu niemieckiej
              gospodarki: przynosi ona straty. Aktualnym panaceum na fatalną sytuację
              volkswagena jest nowy człowiek i jego radyklan polityka.
              Swoim chamstwem i brakiem
              > szacunku dla innych poglądów. Nie mam zamiaru się zniżać do twojego poziomu i
              > nie nazwę cię w tak prymitywny sposób jak ty mnie.
              to jesteś hipokrytą, bzdurna kokieteria "zniżać się do poziomu" ty już nie masz
              szansy się żniżyć ponieważ taką argumentacją sięgasz dna.
              Mówisz o szacunku ????? .... a fee zastanów się na sobą X
              • Gość: ????????? Re: Donald Kaczyński czy Lech Tusk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 15:19
                Mam 79 lat i moim kandydatem na Prezydenta będzie Donald Kaczyński.
                • Gość: ZZ Re: Donald Kaczyński czy Lech Tusk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 15:23
                  gratuluje
                  wieku
                  • Gość: xbm Re: Donald Kaczyński czy Lech Tusk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 16:23
                    Czy wy nie widzicie jak media zaczynają robić z ojca Tuska bohatera narodowego.
                    To jest jakiś kretynizm. Zaczynamy wypaczać prawdę broniąc ludzi służących w
                    niemieckim wojsku.
                    Czy wy nie wiecie że byli ludzie którzy się na to nie zgodzili.
                    Jak byłby prawdziwym Polakiem to by się nie zgodził.
                    Mój dziadek był na robotach w Niemczech, ale kiedyś mi powiedział że jako Polak
                    wolał by zginąć niż iść do niemieckiego wojska.

Czy usprawiedliwiacie to że przez te kilka miesięcy strzelał do Polaków.

???
                    • afekt Re: Donald Kaczyński czy Lech Tusk 17.10.05, 17:32
                      generalnie zaczynam się zastanawiać czy lis2005 nie jest zmyślnym prowokatorem
                      popierającym kandydaturę Donalda Tuska. Śmiem twierdzić, że niezdecydowani
                      forumowicze katowani wypocinami lisa2005 pójdą i z całego wku..enia które
                      narasta w nich po lekturze tych bredni oddadzą głos na Tuska. Jeśli tak jest to
                      gratuluję pomysłu. Natomiast jeśli sprawa przedstawia się inaczej, jeśli lis2005
                      myśli, że zakładając setny top przekona niezdecydowanych wyborców do poparcia
                      Kaczyńskiego to uważam, że nasz bohater jest niespełna rozumu.

ps. Lis2005 jesteś kutas :)
                      • Gość: lis2005 Re: Do afekta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 18:20
                        Tylko takie prymitywy jak ty popierają Tuska!!! Zbyt prymitywna prowokacja!
                        Prawda w oczy...
                        • Gość: ZZ do lisa !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 19:45
                          jestes oszolmem to juz jest aksjomatem. Jestes rowniez kabotynem to tez pewnik.
                          Tchorzem i klamcom. Ale, ze jestes az tak bezgranicznie prosty to wyplynelo
                          teraz. Ale ty jak "taka zzubzztancja co zawsze wyplywa" jak mowil Jacek
                          Fiedorowicz w felietonach Radia Wolna Europa wcielajac sie w role kierownika,
                          zasmiecasz nasze forum i katujesz nas swoja glupota.
                          My lisowi2005 dziekujemy !!! Dziekujemy.
                          Czestochowa przeprasza za lisa2005.
                          • Gość: lis2005 Re: do zz!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 22:34
                            A kim ty jesteś żeby mi zabraniać? Możesz moje teksty opuszczać! Ina sprawa że
                            ty "ZZ" i "afekt" musicie jeszcze nad soba popracować!!!
                            • Gość: ZZ Re: do lisa2005 :)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 23:14
                              baaaaaauahahahahahaa
                              zabawne, naprawde ubawiles mnie

> A kim ty jesteś żeby mi zabraniać? Możesz moje teksty opuszczać! Ina sprawa że
                              w tym sek, jakby to powiedzial Wiesaw Michnikowski, ze twoich tekstow nie mozna
                              "opuszczac" poniewaz rosiane sa po forum jak wrzody przy tyfusie.
                              Jestes plodny i zasypujesz forum swoim propagandowym belkotem. Wszystko byloby w
                              porzadku bo czas i chwila to determinuje, gdyby realizowane to bylo w jednym
                              watku (nie szesciu rownoleglych) i gdybys prowadzil merytorycznie poprawna
                              dyskusje. A to co generujesz to puste frazesy, atak na Tuska tak np. typu:
                              niewyksztlcony bo tylko magister histroii (buaahahaha). Kabotyn z ciebie wylazi
                              ale o tym juz ktos pisal.
                              • Gość: lis2005 Re: do zz :)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 23:56
                                Ty myślałeś, że tylko zwolennicy Tuska to potrafią? My mamy kandydata
                                kompetentnego!
                                • Gość: ZZ Re: do lisa2005 :)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 00:08
                                  kompetentny - uprawniony do działania, decydowania; mający kwalifikacje do
                                  wydawania sądów, ocen; autorytatywny, miarodajny.
                                  Tak troche teorii napoczatek abys mogli zaczac rzeczowo dyskutowac a nie bazowac
                                  na twoich wytartych sloganach. I teraz udowodnij mi rzeczywiste komptencje
                                  p.Kaczynskiego i brak kompetencji u p.Tuska. Tylko prosze nie powoluj sie na
                                  stopnie naukowe bo znowu mnie rozsmieszysz.
                                  • Gość: lis2005 Re: do zz :)))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 16:13
                                    Lech Kaczyński

Honorowy Prezes PiS.

Urodził się w 1949 r. w Warszawie, w rodzinie o tradycjach patriotycznych. Do
                                    dzisiaj żyjąca mama służyła w Szarych Szeregach, ojciec był żołnierzem Armii
                                    Krajowej.

Studiował prawo na Uniwersytecie Warszawskim. W 1971 roku przeniósł się do
                                    Sopotu, by podjąć pracę naukową na Uniwersytecie Gdańskim. Tam też poznał swoją
                                    przyszłą żonę Marię. Doktorat z prawa pracy obronił w 1980 r. a habilitację 10
                                    lat później.

Wyjątkowo wcześnie stał się osobą publiczną. Drogę, która zaprowadziła go do
                                    polityki, Lech Kaczyński rozpoczął od działalności w antykomunistycznej
                                    opozycji. W 1977 roku podjął współpracę z Biurem Interwencji Komitetu Obrony
                                    Robotników. Rok później związał się z Wolnymi Związkami Zawodowymi. W
                                    Sierpniu ‘80 został doradcą gdańskiego Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego.
                                    Był delegatem na I Krajowy Zjazd „Solidarności”. Internowany w stanie wojennym.
                                    Po uwolnieniu powrócił do działalności związkowej. W miarę upływu czasu
                                    odgrywał w „Solidarności” coraz większą rolę. W 1990 r. został I
                                    wiceprzewodniczącym Związku. Kiedy Lech Wałęsa przeszedł do wielkiej polityki,
                                    współkierował „Solidarnością”. W grudniu 1988 r. został członkiem Komitetu
                                    Obywatelskiego przy Lechu Wałęsie. Brał udział w obradach okrągłego stołu w
                                    zespole do spraw pluralizmu związkowego. W wyborach czerwcowych 1989 r. wybrany
                                    na senatora a dwa lata później na posła, tym razem z listy Porozumienia
                                    Obywatelskiego Centrum. W 1991 roku został na kilka miesięcy szefem Biura
                                    Bezpieczeństwa Narodowego w Kancelarii Prezydenta. W roku 1992 wybrany prezesem
                                    Najwyższej Izby Kontroli (NIK). Funkcje tę piastował do 1995 roku.

W czerwcu 2000 roku Lech Kaczyński został ministrem sprawiedliwości w gabinecie
                                    Jerzego Buzka. Objąwszy resort energicznie przystąpił do zerwania z
                                    obowiązującą w Polsce od lat liberalną polityką karną. Szybko stał się
                                    najbardziej popularnym członkiem rządu. W kwietniu 2001 r. stanął na czele
                                    Komitetu Krajowego „Prawo i Sprawiedliwość”. Na wiosnę 2001 roku wybrany
                                    prezesem PiS. Po wrześniowych wyborach wraca do Sejmu. Jesienią 2002 r.
                                    bezdyskusyjnie wygrywa wybory na prezydenta Warszawy. Rządy w stolicy rozpoczął
                                    pod hasłami zlikwidowania pasożytujących na mieście układów korupcyjnych,
                                    tzw. „układu warszawskiego” oraz przywrócenia ładu i porządku. Słowa dotrzymał.
                                    W marcu 2005 roku oficjalnie ogłosił zamiar kandydowania w wyborach
                                    prezydenckich.

Żona Lecha Kaczyńskiego – Maria – jest z zawodu ekonomistką. Stanowią zgodną
                                    rodzinę wraz z córką Martą i jej mężem Piotrem. W 2003 roku Maria i Lech
                                    Kaczyńscy zostali dziadkami – mają wnuczkę Ewę.

Lech Kaczyński z małżonką znani są z ogromnej sympatii, jaką darzą zwierzęta.
                                    Przygarnęli kota ze schroniska na Paluchu. Ma na imię Rudolf.
                    • Gość: ZZ do xbm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 00:12
                      czytałeś Różewicza czy za mały jesteś ?
                      Jeżeli nie to przeczytaj bo warto i dowiesz się, że nie mamy prawa rozliczac
                      Polakow z tamtych czasow, z czasow kiedy to porzadni ludzie stawali sie kappo w
                      obozach, kiedy to Polacy bali sie pomagac zydom, ba nawet samym sobie.
                      Przeczytaj Różewicza a potem dyskutuj.
              • Gość: hans liniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 18:48
                ZZ! Skoro podatek liniowy, to ósmy cud świata i panaceum na wszelkie
                ekonomiczne dolegliwości, to dlaczego nie został wprowadzony na początku
                polskiej transformacji ustrojowej?
                No, ZZ!Jak nazywał się guru budowniczych polskiego kapitalizmu? Przypomnij nam
                nazwisko tego geniusza? On nie wiedział o istnieniu podatku liniowego? Ten
                podatek sztabowcy TUSKA wymyślili? hehehe
                • Gość: ZZ Re: liniowy Hans ? czy podatek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 19:40
                  nie wprowadzono i dlatego
                  w Słowacji
                  PKB wyrażone w odniesienu do PPS (-siła nabywcza) wynosi ok: 11.9
                  w Polsce
                  natomiast ok 10.4
                  dla porówniania Czechy ok 15,21
                  Hehehe a kto twierdzi, że sztabowcy Tuska ???
                  Wręcz przeciwnie wystarczy sledzic co się dzieje na arenie politycznej (w
                  telewizorze tak np., w prasie hans) by wiedziec, ze wrecz glosno mowia oni o
                  zapozyczeniach rozwiazan z doswiadczenia panstw roziwjajacych sie. to takie
                  proste hans. hahaaha

• Gość: zenon Re: DONALD TUSK czy LECH KACZYŃSKI??? IP: 195.116.125.* 17.10.05, 18:05
      Tusk oczekuje od Niemiec "stosunków bilateralnych" ilu Polaków wie co oznacza
      to stwierdzenie? 75% ludzi nie wie co oznacza słowo bilateralny - to poprostu
      dwustronny, obopulny. Czy prezydent Polski powinien używać zwrotów
      obcojęzycznych? Co z ochroną języka ojczystego ?
    • Gość: zenon Re: DONALD TUSK czy LECH KACZYŃSKI??? IP: 195.116.125.* 17.10.05, 18:05
      Tusk oczekuje od Niemiec "stosunków bilateralnych" ilu Polaków wie co oznacza
      to stwierdzenie? 75% ludzi nie wie co oznacza słowo bilateralny - to poprostu
      dwustronny, obopulny. Czy prezydent Polski powinien używać zwrotów
      obcojęzycznych? Co z ochroną języka ojczystego ?
      • Gość: :))))))))) Re: DONALD TUSK czy LECH KACZYŃSKI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 19:26
        > Tusk oczekuje od Niemiec "stosunków bilateralnych" ilu Polaków wie co oznacza
        > to stwierdzenie? 75% ludzi nie wie co oznacza słowo bilateralny - to poprostu
        > dwustronny, obopulny. Czy prezydent Polski powinien używać zwrotów
        > obcojęzycznych? Co z ochroną języka ojczystego ?
        buaaaaaaaaaaaaaahhahhahaaaha
        coraz ciekawsze argumenty wyciagaja zwolennicy Kaczynskiego
        buaaaahahahahahahahahaha
    • Gość: olo Re: zdecydowanie- LECH KACZYŃSKI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 19:23
      i tylko on
      • Gość: Tomek Re: zdecydowanie- LECH KACZYŃSKI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 22:50
        jak Kaczyński to i Rydzyk bo to tranzakcja wiązana... co kto lubi ale ja zamiast TVP (strasznie badziewne mimo wszystko) telewizji TRWAM nie zniose... TUSK i tyle... ;/ ale na zasadzie mniejszego zła...
    • Gość: OLO Re:NIE NIE POWINIEN ALE,.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 19:39
      WIĘKSZOŚĆ POLAKOW GO POPIERA I TO ŚWIADCZY O ICH GŁUPOCIE
      • Gość: ZZ Re:NIE NIE POWINIEN ALE,.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 19:41
        tak a niby dlaczego ??? potrafisz to uzasadnic ? czy to za trudne zadanie ??? OLO
        hhahaha
        a moze nie daj Boze twoja glupota ?
    • storima Re: DONALD TUSK czy LECH KACZYŃSKI??? 18.10.05, 00:10
      taki balgan w tych watkach, ze czas wzaic to w jakas sensowna "kupe":

CZYTUSKPOWINIENZREZYGNOWAĆ?
      Autor: Gość: lis2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Data: 16.10.05, 17:10

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
      Uważam że należy zmienić ordynację wyborczą na prezydenta RZECZPOSPOLITEJ
      POLSKI, w taki sposób żeby obywatel miał tylko jedno, POLSKIE obywatelstwo i
      musiał udowodnić swoją POLSKOŚĆ przed wpisaniem na listę kandydatów. Patrz
      USA gdzie na urząd prezydenta może kandydować tylko ten obywatel, który
      udowodni swoje AMERYKAŃSKIE (USA) korzenie na kilka pokoleń wstecz. Są
      jeszcze inne warunki stawiane o których tu nie wspomnę. Każdy mający
      wątpliwości niech odpowie sobie na pytanie: czy we Francji może kanddować pół
      fracuz, w USA pół amerykanin a w Niemczech pół niemiec itd... Niektórzy
      obywatele wogóle nie powni znaleźć się na liście kandydatów. A wtedy kampania
      wyborcza byłaby zdominowana sprawami merytorycznymi!!!
    • storima naprawa balaganu 18.10.05, 00:12
      Re: CZYTUSKPOWINIENZREZYGNOWAĆ?
      Autor: Gość: jacek IP: *.czestochowa.agora.pl
      Data: 16.10.05, 17:55

Lis chyba ma kiepskie pojęcie o USA. Owszem, kandydatem na prezydenta może być
      tylko osoba urodzona w Ameryce, ale o żadnym grzebaniu w rodowodach przodków
      nie ma mowy. Gdyby tak było, to prezydentami mogliby zostać wyłącznie Indianie.
      Wszyscy pozostali Amerykanie są przecież potomkami emigrantów: Brytyjczyków,
      Irlandczyków, Niemców, Holendrów, Skandynawów, Polaków, Ukraińców, Hiszpanów.
      • storima Re: naprawa balaganu 18.10.05, 00:12
        Data: 16.10.05, 19:14

skasujcie post

No to dowiedz się czy osoba majaca dwa obywatelstwa może kandydować na
        prezydenta USA. Więcej odpowiedz sam sobie dlaczego do chwili obecenej nie było
        w Stanach kandydata na prezydenta narodowości żydowskiej chociaż są najbogatszą
        grupą w USA!!!
      • storima Re: naprawa balaganu 18.10.05, 00:13
        Data: 16.10.05, 21:45

skasujcie post

Ale na v-ce prezydenta a nie na prezydenta, a to jest zasadnicza różnica!!!
        • storima Re: naprawa balaganu 18.10.05, 00:35

• Re: CZYTUSKPOWINIENZREZYGNOWAĆ? IP: *.czestochowa.agora.pl
          Gość: jacek 16.10.05, 19:55 + odpowiedz

Bardzo się mylisz. W poprzednich wyborach (2000 rok), na wiceprezydenta ze
          strony demokratów obok Ala Gora kandydował Żyd - i to wciąż podkreślający swoje
          pochodzenie - Joseph Lieberman. Jak być może pamiętasz, obaj zdobyli więcej
          głosów w całych USA niż republikanie G.W. Busha, ale przegrali, bo - w wyniku
          skomplikowanych zasad ordynacji - zabrakło im głosów elektorskich ze stanu
          Floryda. Ten sam Joseph Lieberman starał się też o nominację na kandydata przed
          ostatnimi wyborami (2004 rok), ale partia demokratyczna wystawiła Johna Kerry.
          Teraz jestem już pewien, że jednak bardzo mało wiesz o wyborach amerykańskich.
        • storima Re: naprawa balaganu 18.10.05, 00:36
          • wertowanie korzeni
          storima 16.10.05, 19:56 + odpowiedz

Tak jak napisal Jacek o USA tak rowniez mylisz sie jesli chodzi o Francje, aby w
          manipulacyjny sposob wymyslajac bzdury przeforsowac swoja opinie.
          Nicolas Sarkozy jeden z kandydatow na przyszlego prezydenta Francji posiada
          pochodzenie wegierskie. Jego ojciec, Pal Nagy y Sarkozy, wegierski arystokrata,
          opuscil Wegry w 1944 roku. Rowniez wiec i we Francji jak i w USA nikt nie
          wertuje korzeni rodzinnych w przypadku kandydatury prezydenckiej.
        • storima Re: naprawa balaganu 18.10.05, 00:36
          • Re: wertowanie korzeni IP: *.czestochowa.agora.pl
          Gość: jacek 16.10.05, 20:19 + odpowiedz

A na koniec wątku amerykańskiego wymieńmy kilka przykładów: van Buren - potomek
          holenderskich imigrantów, John F. Kennedy - nie tylko Irlandczyk, ale katolik.
          Ale dla takich jak lis2005 nie jest ważna prawda, a tylko bałas i demagogia.

• Gość: bart Re: DONALD TUSK czy LECH KACZYŃSKI??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 00:15
      Tak dla sprostowania kaczynski nie posiada stopnia naukowego profesora, jest
      tylko profesorem nadzwyczajnym UG i UKSW. A tu jest różnica zasadnicza.
    • Gość: john Re: DONALD TUSK róbta co chceta!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 08:45
      to jest hasło liberała
      • bmxx Re: DONALD TUSK róbta co chceta!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.05, 16:07
        ..hasło liberała - powiadasz ?
        A to jest, jego - ciężkkkkkkkkka praca, za marne NASZE grosze !

www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm
        A poza tym, nie ufam ryżym kandydatom,
        o trupim wyglądzie twarzy.
        Brrrrry !

• Gość: Deutsch My Niemcy popieramy Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 17:01
          My miejszość niemiecka popieramy Donalda Tuska w którym płynie też nasza
          niemiecka krew.Donald też pragnie większego zbliżenia z Niemcami co jest nam na
          rękę.
          • Gość: ZZ :))) to quasi Niemca :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 19:40
            jasne z ciebie taki Niemiec jak z Tuska Żyd hehehe
      • Gość: ZZ Re: DONALD TUSK róbta co chceta!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 19:39
        taaak john. Gdzie niby je słyszałeś ???
        aaa jak był czas Orkiestry Świątecznej Pomocy, to był Jurek Owsiak nie Donald
        Tusk, źle ciebie kotś poinformował. hehehehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka