Gość: klient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 20:00 Co sądzicie o Lukas Bank SA ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcin Re: Lukas Bank. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:29 lukas bank jest nie poważny gdyż po spłacie kredytu gdy chcesz uzyskac dokument ze spłaciłes kredyt lub opinie banku o spłacie kredytu MUSISZ ZAPŁACIC 20 ZŁ i czekac 14 dni roboczych od złłozenia zamówienia .Przewaznie potrzebujesz takiego zaswiadczenia szybko tj. w ciagu kilku dni a nie ok 3 tyg. Pozatym Panie obsługujące klijętów są nie koniecznie uprzeejme!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malediwy Re: Lukas Bank. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 09:36 Już od ponad trzech lat jestem posiadaczem e-konta w Lukas Banku. Obsługuję go przez internet bez żadnych prowizji i co najważniejsze bez żadnych problemów. Jeśli chodzi o kredyty to też nie ma z nimi problemu. Nie dalej jak tydzień temu kupiłem na raty sprzęt AGD ns łączną sumę ponad 6 tyś złotych. Kredyt uzyskałem jedynie po okazaniu dowodu osobistego. A właściwie nie ja ale moja małżonka która nie ma konta w Lukasie (żeby nie doszukiwać się zależności). To oczywiście nie pierwszy zakup na raty jaki dokonaliśmy za pośrednictwem Lukas Banku. A więc jesteśmy wiarygodni bo do tej pory wszystkie kredyty spłacaliśmy bez najmniejszych problemów. Dla mnie, jako posiadacza konta w tym banku, jedynym problemem są kolejki ludzi którzy stoją po to aby zapłacić ratę a uparli się, że z wpłatomatu nie będą korzystać. Widziałem nie raz jak ludzie woleli zapłacić prowizję za ratę w wysokości ok 5zł bo nie chcieli zapłacić w celu zaokrąglnia 5zł więcej do wpłatomatu. Tyle, że 5 zł więcej w wpłatomacie to o tyle niższa następna rata a 5zł w kasie to 5zł dla banku. Aby zmniejszyć problem kolejek Lukas Bank uruchomił w II Alei dodatkowy punkt dla biorących kredyty. No i co z tego. Wszyscy dalej wolą chodzić do całkiem moim zdaniem sympatycznych pań z I Alei... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: Lukas Bank. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 10:26 Jak w haśle: "tak powinno być w każdym banku", czyli 20-, 30-metrowe kolejki ustawiające się na deszczu i mrozie na parę godzin przed otwarciem drzwi, jak w starych dobrych czasach. Inne banki powinny wziąć przykład z tego, który wielokrotnie był wyróżniany w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malediwy Re: Lukas Bank. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:07 5 metrów kolejki to tacy jak ja którzy przychodzą w innych sprawach niż spłata kredytu pozostałe 25 metrów to sieroty które obraziły się na wpłatomat... Odpowiedz Link Zgłoś