Gość: nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:29 Mam neostrade 128 i musiałem chyba ze 3 razy dzwonić na infilinie bo do dupy modem dali Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ble ble blex Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:42 No ja powiem tak ze jak ja brałem neostradke to był raz modem szajski a dwa że sygnału nie przepuszczeli tego potrzebnego do połaczeń:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:51 sagem fast 800/840 (jakos tak) i co jakis czas mi wywala połaczenie. Juz drugi wymieniałem. Podobno Thompsony sa lepsze, ale sagem nowoczesniejszy. Juz tego nie rozumiem, bo wg. ich pomiarów mam idealne warunki do korzystania z neostrady. system xp tez jest ze wszelkimi "łatkami" i bez wirów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UR Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 17:04 Poproście tepse o łatkę do sterowników i po problemie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 17:42 Cos im sie skopalo u nich z neo juz wszystko ok.Nie mam programu tepsy bo dziadoski.Nawet łącza mi nie przerywa już.Jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biegly Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 19:53 mialem to samo, co kilka godzin mnie rozlaczalo, wywalilem sterowniki od tepsy, podlaczylem modemik jeszcze, komp go wykryl, zainstalowalem standardowe stery z xp i jest git :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszyszek Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 21:57 Ja również mam Neostradę. Mam Sagema ... czasami mnie rozłącza, ale nie o to mi teraz chodzi. Najbardziej mnie denerwuje to, że na niektórych stronach są blokady na adresy IP Neostrady, np. na dodawanie komentarzy. Wie ktoś dlaczego są takie blokady ... czemu to niby ma służyć ?? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VEDAMGO Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 22:03 Kiedys ta pula adresow nie byla wykozystywana ( 83.30.*.* ), tzn byla lecz do nielegalnych celow. 'Hackerzy' podszywali sie pod nie i czynili 'zlo' :P . Niektorzy administratorzy wiedzac o takim fakcie ( raczej servery zagraniczne ) poblokowali dostep z takich adresow do swoich servisow - powiedzmy zapobiegawczo. Teraz ( wyzej podana ) pola adresow jest wykozystana ( legalnie ), ale ustawienia na severach pozostaly i stad te problemy. Osobiscie nie spotkalem sie jeszcze z problemem polaczenia z serwisem tylko dlatego, ze mam adres z neo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszyszek Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 23:18 A cha. No możliwe, aczkolwiek (...to na pralkę se przyklej...) kiedyś na pewnej stronie mogłem dodawać komentarze, a od bodajże czerwca nie mogę tego robić, bo wyświetla się komunikat, że mój adres IP znajduje się na czarnej liście ... I o co tu k!#%&a chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś