Dodaj do ulubionych

Złośliwie zakłócali mszę

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:39
Nie badzmy smieszni, wiezenie za zaklucenie mszy ?? to lekka przesada, grzywna
w zupelnosci wystarczy. (chyba ze stajemy sie panstwem religijnym jak Iran) Za
wieksze przestepstwa bandziorow sie wypuszcza a za pierdoly wsadza.
Obserwuj wątek
    • Gość: kruk Re: Złośliwie zakłócali mszę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 01:44
      bo właśnie takie sprawy są medialne, a poza tym policja (i wymiar
      sprawiedliwości) równie mocno się napracuje przy 100 takich sprawach jak przy
      jednej na skalę małej afery a z czegoś trzeba robić te statystyki wymagane w
      komendzie głównej...
    • harry1983 Re: Złośliwie zakłócali mszę 15.12.05, 02:21
      No przecież mamy katoland - za to się powinno palić na stosie :D - oj w dupach się poprzewracało za tej demokracji... rozumiem, zakłocali - grzywna i wystarczy, ale więzienie ?? To za rozboje są zawiasy a za taką pierdołę siedzieć ?? Po...ło ten kraj i tych ludzi.

Gość portalu: oszrany napisał(a):
      chyba ze stajemy sie panstwem religijnym

nie musimy się stawać - już mamy państwo religijne

póki czarna mafia trzyma łapę na wszystkim, to tak będzie.
      • Gość: Ave Re: Złośliwie zakłócali mszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 02:39
        Może oni wcale nie zakłucali mszy?
        Może to byli delegaci NORMALNEJ LUDZKOŚCI i w ten sposub chcieli powiedziec
        rzeby sie wrzeszcie opanować i przestać dac si omamiać klerowi.
        Bug jest wszedzie i nie chciał świontyń, żeby głosić Jego chwałe.
        To wymysł kleru zeby zbijać kasę.'Mamy być państwem demokratycznym a nie
        klerowo-rydzykowo-kaczorkowym.
        • Gość: Anna Re: Złośliwie zakłócali mszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 03:06
          Miejsce kultu od zarania ludzkości było chronione przed tymi,którzy naruszali
          jego powagę. Zdiczenie obyczajów to i niewiedza jak się zachować również w
          świątyniach. W czasach kiedy obowiązywały dobre obyczaje, zakłucenie spokoju
          miejsca modlitwy uważane było za coś nienomalnego. Szkoda,że dziś takie
          postępowanie nie wywołuje powszechnej dezaprobaty, a niektórzy wykorzystują do
          zamanifęstowania swej frustracji. "Pasterka" to taka chwila w świątyni którą
          często pamięta się bardzo długo.
      • Gość: Wlodek Re: Złośliwie zakłócali mszę IP: *.vf.shawcable.net 15.12.05, 03:01
        harry1983 napisał:

> No przecież mamy katoland - za to się powinno palić na stosie :D - oj w
        dupach
        > się poprzewracało za tej demokracji... rozumiem

Harry! Ja wiem ze nie uwierzysz, ale ZA KOMUNY byla prawie identyczna
        sytuacja... trzech nabuzowanych obywateli czekalo na przystanku przy kapliczce
        w Ligocie [przy drodze do Klobucka`] Byli slabosilni i jak ktorys oparl sie o
        spruchniale drzwi to cala trojca wpadli do srodka. A ze rownowagi zlapac nie
        mogli, to cos tam poprzewracali w srodku. Jeden [syn dentysty]zostawil teczke z
        dokumentami i po tym milicja doszla do sprawcow :))... DEWASTACJI, NARUSZENIA
        WARTOSCI I SPONIEWIERANIA MIEJSCA KULTU. Biedacy przeprowadzili remont po
        ktorym owa kapliczka wygladala jak nowa.. Nic nie pomoglo proboszcz z
        socjalistycznym prokuratorem do kupy sprokurowali taki cyrk, ze dwoch z trojki
        milicja zakula w kajdany i wywlokla z zakladu pracy. Trzeciemu tatus zalatwil
        niewinnosc.. Dwojka wrocila do pracy po kilkunastu miesiacach odsiadki.
        Z tego wynika, ze sockatoland istnial juz wczesniej... przed demokracja.
        • Gość: 123 Re: Złośliwie zakłócali mszę IP: 217.96.15.* 15.12.05, 11:03
          Odpiernicz sie jeden z drugim od Koscioła. Nie podoba sie to wynocha nikt was
          do niczego nie zmusza - wolna wola. Ale szacunek dla miejsc kult to w obojetnie
          jakim spoleczenstwie sprawa nadrzędna.Proponuje wejsc do meczetu w butach- a
          wyjdziesz bez głowy- tam ludzie wiedzą co to jest Swietosc Miejsca. Dwóch
          pijaczków zakłócających w niewybredny sposób jedno z najwazniejszych
          uroczystosci to nie wyraz demokracji a czyste chamstwo i KOMPLETNE ZDZICZENIE.
          Duza kara -niekoniecznie wiezienie jest jak najbardziej na miejscu.
          • segel Re: Złośliwie zakłócali mszę 15.12.05, 12:00
            Toteż nikt nie kwestionuje, tego, że należy im się kara, bo niezależnie, czy
            jesteśmy wierzący, czy nie, to cudze poglądy trzeba uszanować.
            Poza tym kara więzienia, lub aresztu sensu większego nie ma, bo jeszcze trzeba
            do imbecyli dołożyć.
            Kara grzywny wydaje mi się wystarczająco dotkliwa.

W ogóle w Polsce stosuje się zasadniczo tylko dwie kary: więzienie, lub
            grzywna. Nie ma żadnych kar typu odpracowania w pomarańczowej kamizelce
            określonej ilości godzin na rzecz jakiejś użytecznej organizacji, czy wręcz
            konkretnej osoby, nie słychać o tym, żeby ktoś miał zakaz zbliżania się do
            poszkodowanej osoby na jakąś określoną odległość, powoli nieśmiało próbuje się
            piętnować w gazetach pijanych kierowców, ale to jeszcze rzadkość.
            Czasem takie nietypowe jeszcze kary moga byc bardziej dotkliwe niż areszt, czy
            więzienie, które podatników kosztują sporo.

A wracając do tematu - cham zostaje chamem, niezależnie od światopoglądu - o
            ile taki burak ma jakikolwiek światopogląd.
          • Gość: Krakoo Re: Złośliwie zakłócali mszę IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 12:01
            Nie myl Kosciola z Religia, bo od dluzszego czasu jedno z drugim nie ma nic
            wspolnego...
            Kosciol w tym momencie to nieopodatkowana, przynoszaca krociowe zyski
            dzialalnosc gospodarcza!!!

Przyklad1:
            Przyszedl do mnie ksiadz po koledzie. Jak wszedl do pokoju to najpierw wlaczyl
            lokalizator koperty (myslalem ze go kopne w dupe!) i dopiero jak zobaczyl ze
            jest to rozpoczal modlitwe (sic!). Potem zaczal opowiadac jaki to on jest
            biedny i jak to mu jest ciezko (nie wytrzymalem, wyszedlem z pokoju...)

Przyklad2:
            Do pewnego malzenstwa przychodzi, takze po koledzie, ksiadz. Dostal koperte
            i... od razu do niej zajrzal (no fak!). Dorzucil jeszcze text w stylu: 'Na tace
            tak malo rzucacie, ksiedzu po koledzie tez malo dajecie, a takie ladne 2 auta
            stoja przed domem...' (ja juz bym go wyrzucil z domu!)

NO COMMENT
            • Gość: Guderian Re: Złośliwie zakłócali mszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 16:30
              No i co z tego? Nie podoba Ci sie to to nie dawaj- nikt CIe do tego nie zmusza.
              Ja sie czuje czescią mojego Kosciola i na jego funkcjonwanie moge dac tyle ile
              bede chcial. Pzd
              • Gość: spiryt Re: Złośliwie zakłócali mszę IP: *.trustnet.pl 15.12.05, 20:40
                Gość portalu: Guderian napisał(a):
                > No i co z tego? Nie podoba Ci sie to to nie dawaj- nikt CIe do tego nie zmusza

Jeżeli nikt cię do niczego nie zmusza w kościele to spróbój zorganizować
                pogrzeb u księdza za friko! Albo ślub! albo chrzest! A póżniej zapytaj księdza
                czy możesz nie płacić na jego zus- płacąc podatki!
                • Gość: Krakoo Re: Złośliwie zakłócali mszę IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:53
                  Guderian i zebys wiedzial, ze nie daje...

Spiryt ma racje.
                  A jak sie spytasz ile, to normalka sa texty w stylu: 'Co laska. Daja 200...'

Guderian jeszcze jedno do Ciebie: Jesli masz zamiar z wlasnych zarobionych
                  pieniedzy utrzymywac kogos, kto jezdzi lepsza fura niz Ty i zyje mu sie lepiej
                  niz srednio zamoznej rodzinie to gratuluje...
                  • Gość: Guderian Re: Złośliwie zakłócali mszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:43
                    Guzik CIe obchodzi komu chce dawac moje pieniądze. Kosciół i religia to wybor -
                    Nie musisz w tym uczestniczyc. Tylko uszanuj wole innych
                    • Gość: Krakoo Re: Złośliwie zakłócali mszę IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 10:40
                      Po 1. powtorze sie: nie myl Kosciola z Religia.
                      Po 2. a gdzie ja tak napisalem, ze oczekuje od Ciebie zebys nie dawal? Mozesz
                      im oddac nawet wszystko i zyc na ulicy, mnie to rybka...
                      Mam swoje zdanie na ten temat i wyrazilem tu tylko moja opinie.
                      Nie napisalem nigdzie 'Ludzie nie dawajcie na kosciol' Dla mnie to mozecie sie
                      dla nich nawet sprzedac...
    • Gość: axl Pewnie mowili prawde, :-) IP: *.prenet.pl 15.12.05, 13:51
      Byli pijani ale można wywni0skowac z kontekstu, że musieli mowic prawde o
      duchowieństwie, ja jeszcze postawiłbym im za to kolejna flaszkę.
      • Gość: Anglewhore Re: Pewnie mowili prawde, :-) IP: *.prenet.pl 15.12.05, 20:51
        Najlepiej spalic te obory i nie będzie nigdy już spraw o zakłócanie myszy swietej.
        • Gość: PIGwa Re: Pewnie mowili prawde, :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:13
          Prosze Ksiedza ...ile za pogrzeb?
          --No daja różnie 300 - 500

a 1000 ktos dal??
          --No tez daja.
          To ja dam 200
          --OOO to za mało
          Dobrze wiec dam 300, ale prosze o kwit.
          --Co pan???My kwitow nie dajemy!
          Jak to nie dajecie? a podatki od tego płacicie ?
          --Dobrze dobrze, niech juz bedzie te 200 .

• Gość: expertum credere p Homer the Heretic (czypijane chamstwo mowi prawde) IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 15.12.05, 22:26
            cham zostanie chamem jak napisal jeden z przedmowcow, a ja dodam od siebie ze
            gamonie jak hare1983, kraki, i inne bardziej jeszcze bezbozne to niedosc ze
            bzdety wypisuja to jeszcze nie umieja ortografi!@!

pisza Bug przez u zwykle a rzucal przez rz i tym podobne.

Boze! widzisz i nie grzmisz.

-------------------------------------------
            jak Homer Simpson sie wkurzyl na kosciol i przestal chodzic na nabozenstwa to
            potem zalozyl sobie wlasna regligie i wlasny kosciol. Jak mu sie potem snilo
            ze chodzi po niebie z Panem Bogiem pod depe i patrzy a tu Lenon z Marleyem w
            pingponga graja. I pyta sie Homer Boga:
            Homer: What's the meaning of life?
            God: Homer, I can't tell you that. You'll find out when you die.
            Homer: I can't wait that long!
            God: You can't wait six months?

(cyt za "The Simpsons",www.snpp.com/episodes/9F01.html albo
            www.google.com/custom?q=the%20meaning%20of%
            20life&sitesearch=snpp.com&num=20&cof=AWFID:01394488e37b08b4%
            3BL:www.snpp.com/bin/search_header.gif%3BLH:37%3BLW:560%3BBGC:%23FFFFFF%
            3BT:%23000000%3BLC:%23005F3F%3BVLC:%23005F3F%3BALC:%23005f3f%3BGALT:%23EF7F0F%
            3BGFNT:%23C0C0C0%3BGIMP:%23003F5F%3BDIV:%23005F3F%3BLBGC:%23FFFFFF%3BAH:left%
            3BS:www.snpp.com%3B )

• Gość: Krakoo Re: Homer the Heretic (czypijane chamstwo mowi pr IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:06
              W mioch postach nie zwyzywalem nikogo za to ze rzuca na tace, ale zostalem
              wyzwany od bezboznego gamonia za to ze mam inne poglady...

Wlasnie pokazales 'wysoki' poziom swojej kultury. Fajnie sie wyzywa na kogos
              zza monitora prawda? Tym bardziej jak sie jest daleko...

Najwyrazniej sam jestes bezboznikiem skoro modlisz sie do kleru a nie go Boga!
              Obojetnie jakiej wiary bys nie byl, czcisz tam swojego Boga a nia kaplana!!
              Mam niechec do kleru (co widac dobrze), ale nigdzie nie napisalem, ze jestem
              niewierzacy. Nie napisalem takze zlego slowa o Bogu, czy o ludziach wierzacych.

Moge sie modlic, ale niekoniecznie musze chodzic do kosciola. Poczytaj sobie
              Pismo Swiete to sie dowiesz o czym mowie...

Skad moja niechec do czarnych?
              Pokaz mi gdzie jest w Biblii napisane, ze duchowienstwo ma gromadzic majatki?
              Jest tam cos wrecz odwrotnego!

Na dokladke zostawilem sobie najlepsze:
              Rzucal pisze sie przez 'RZ' (czyt. er-zet) <- to na wypadek jak by ci* sie zle
              przeczytalo...
              (*celowo napisalem z malej litery poniewaz zostalem przez ciebie obrazony za
              nic i nie mam do ciebie szacunku!)

Tak czy inaczej polecam lekture slownika ortograficznego, np.
              so.pwn.pl/slowo.php?begin=rzuca%E6
              • Gość: expertum credere p tez mi wielki honor "Ci" przez duze C IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 16.12.05, 16:42
                krakoo zaden mi to honor od ciebie ze przez duze c napiszesz. co by nie pisac
                o mjr Sucharskim podobno nie podal reki oficerowi przyjmujacemu kapitulacje gdy
                ten oddawal mu salut. Pokonales mnie tym rz, ale mnie nie przekonales.

Nie wymagaj od Pana Boga cudow. Na tym poziomie dyskusji powinienem ci odpisac
                ze jak niepismienny Mahomet mial objawione mialem bezposrednio od Boga
                znajomosc alfabetu, tak ja bez twoje pomocy i bez slownika uparcie bede sie
                upieral, co wiecej nawet rzucal jak fesz na kolniezu, ze pisze sie tak jak mi
                sie podoba. Na zlosc ksiedzu mozesz nie chodzic do kosciola i wyzywac go od
                czarnego. Twoja sprawa bo to przede wszystkim Twoj interes byc zbawionym.

----------------------------------------------
                non salus extra Ecclesiam (est) - nie masz zbawienia poza Kosciolem
                • Gość: Krakoo Re: tez mi wielki honor "Ci" przez duze C IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 13:08
                  'Na zlosc ksiedzu mozesz nie chodzic do kosciola i wyzywac go od czarnego.
                  Twoja sprawa bo to przede wszystkim Twoj interes byc zbawionym.'
                  Znowu pomyliles Religie z Kosciolem...

Tak samo jak hary1983 smieje sie gdy czytam twoje posty. A wiesz dlaczego?
                  Wytykasz innym brak znajomosci ortografii, sam nie majac o niej najmniejszego
                  pojecia. Nagle z ostrej ofensywy na nas musiales przejsc do defensywy i
                  uciekasz jak pies z podkulonym ogonem probujac sie jeszcze ratowac textami w
                  stylu: 'pisze jak mi sie podoba' i historyjkami o 'niepismiennym Mahomecie',
                  ktore i tak ci nie pomagaja... Jak chcesz byc tak samo niepismienny jak Mahomet
                  to prosze bardzo, nikt cie nie zmusza do nauki. Zamiast wypisywac 'byki' na
                  forum lepiej obejrzyj sobie jakis film! Podobno kino zostalo wymyslone dla
                  tych, ktorzy nie umieli czytac i pisac...

Ps. Podobno maja krecic 'Czlowieka z moheru'. Jestes moim faworytem...
                  ROTFL

Ps2. 'fesz' rozbawila mnie do lez. Prosze cie napisz jeszcze 'dranwaj'
                  zamiast 'tramwaj' a bede zwijal sie na podlodze ze smiechu...
                  • Gość: expertum credere p podlosc Czlowieka przez duze C IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 17.12.05, 18:17
                    na internecie moge napisac KRAKOO nawet wszystkie litery z duzej litery i co?
                    znaczy ze grzeczniej albo bardziej honorowo? Wlasnie podlaosc czlowieka
                    podlego poznaje sie po tym ze pochwala i w obrone bierze chama pijanego w
                    swiety wieczor, gdy zlo zwycieza dobro, gdy ustaja wasnie i spory, gdy Bog sie
                    rodzi moc truchleje, ziemia niebu niebo ziemi ...
                    jest taki dzien, raz jeden do roku.

lepiej byc psem, przy wigilijnym zlobku i kulic ogon, byle tylko blisko Jezusa,
                    niz cybernetowym chamem siedzacym dumie przy klawiaturze i przywlaszczajacym
                    sobie dumne miano i godnosc Czlowieka.
                    • Gość: Krakoo Re: podlosc Czlowieka przez duze C IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 23:17
                      'niz cybernetowym chamem siedzacym dumie przy klawiaturze i przywlaszczajacym
                      sobie dumne miano i godnosc Czlowieka.'

Moze to celowe, a moze tego nie zauwazyles, ale wlasnie siebie samego wyzwales
                      od chama!
                      W koncu to nie ja zaczalem wyzywac ciebie od 'gamoniow' i 'bezboznikow'
                      publicznie, chociaz wcale cie nie znam.
                      Przemysl to...

Sadzac po jezyku twoich postow jestes albo nawiedzony, albo jestes, jak to ktos
                      tu juz powiedzial, z 'firmy'.
                      Am I right?
                • Gość: Magda Re: tez mi wielki honor "Ci" przez duze C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 16:02
                  Wytłumacz mi w prosty, przekonywujący sposób co to znaczy "być zbawionym" -
                  jak napisałeś.
                  • Gość: expertum credere p zbawienie jakie jest kazdy wie IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 17.12.05, 18:11
                    mysle ze najlepiej odpowiedzial Czeslaw Milosz w jednym ze swoich wierszy:

".....Bog Uczyniciel wiekszy jest...
                    let the Baby Jesus open your heart
                    and close your mind
                    - niechaj Dzieciatko Jezus otworzy ci serce,
                    a zamknie umysl...."
                    San Francisco 1968

(cyt z pamieci za Czeslaw Milosz "Dziela wybrane" Wyd Literackie Krakow 1980
                    albo 1981 tom zdaje sie drugi albo trzeci. To jeden z tych poetow ktorych
                    uczymy sie na pamiec przez zwykly fakt czytania ich wierszy, to jeden z tych
                    zbiorow, ktore zabierasz ze soba na cale zycie jak latarnik Sienkiewicza. Z
                    najlepszymi zyczeniami z okazji nadchodzacych swiat Bozego Narodzenia
                    • Gość: Magda Re: zbawienie jakie jest kazdy wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 19:25
                      Widzę, że tego nie da się wytłumaczyć.
            • harry1983 Re: Homer the Heretic (czypijane chamstwo mowi pr 16.12.05, 17:43
              Gość portalu: expertum credere p napisał(a):
              a ja dodam od siebie ze
              > gamonie jak hare1983, kraki, i inne bardziej jeszcze bezbozne to niedosc ze
              > bzdety wypisuja to jeszcze nie umieja ortografi!

1) "ortografi" ortografii się piszę przez 2 "i"
              2) Przed "że" stawia się przecinek
              > pisza Bug przez u zwykle a rzucal przez rz i tym podobne.
              3) sam piszesz "rzucał" przez "rz" (bo taka jest prawidłowa pisownia) i jeszcze innym wypominasz, że piszą źle <ROTFL>

Śmieszny jesteś, bo innym wypominasz, a sam pisać nie umiesz.
              Rozbawiłeś mnie na maksa "expercie"
              Ja czytam wypowiedzi takie jak twoja to nie mogę się powstrzymać od uśmiechu politowania :D

Pisz dalej, będzie śmiesznie :)

P.S. Pokaż mi, gdzie w swojej wypowiedzi użyłem słowa "Bóg" lub jak sam twierdzisz "Bug"
              • Gość: expertum credere p harry piewca komuny IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 17.12.05, 18:18
                pisz dalej i tak nie wroci
        • andrzej.sawa Re: Pewnie mowili prawde, :-) 15.12.05, 22:31
          Gość portalu: Anglewhore napisał(a):

> Najlepiej spalic te obory i nie będzie nigdy już spraw o zakłócanie myszy swiet
          > ej.

Twoje chamstwo przekracza wszelkie granice,ale Ty jesteś po prostu chory
    • Gość: Absolwent Tolerancja i szacunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 15:47
      Ludzie w kościele mają prawo do spokoju i skupienia. Nie ma to nic wspólnego z
      osobistymi uprzedzeniami do księży. Wykażcie trochę tolerancji dla nas
      katolików, nie piszcie o oborach, podatkach itp, bo obrażacie głównie nas
      zwykłych ludzi. Na szczęście w Polsce państwo nie utrzymuje kościołów tak jak w
      wielu normalnych krajach, bo tacy jak Wy codziennie by nam to wypominali.

Ja daję na tacę, więc ksiądz płaci podatki z moich pieniędzy. Jeżeli Ty dajesz
      na tacę i to krytykujesz, to świadczy to tylko o Tobie (po co dajesz?). Jeżeli
      zaś nie chodzisz do kościoła, to po co się wtrącasz? To nie Twoje pieniądze i
      nie Twoja organizacja. Chcesz narzucać innym swój styl życia? Pogrzeb i ślub
      możesz mieć przecież bez księdza i nie będziesz musiał płacić. Proste?

Szanujmy się nawzajem, do tego nie potrzeba pieniędzy.
      • Gość: konrad Re: Tolerancja i szacunek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.12.05, 18:11
        Placi im ubezpieczenie zdrowotne to moze!
      • Gość: Wlodek Re: Tolerancja i szacunek IP: *.vf.shawcable.net 17.12.05, 19:29
        Gość portalu: Absolwent napisał(a):

> Ludzie w kościele mają prawo do spokoju i skupienia. Nie ma to nic wspólnego z
        > osobistymi uprzedzeniami do księży. Wykażcie trochę tolerancji dla nas
        > katolików, nie piszcie o oborach, podatkach itp

Masz racje. To dotyczy wszystkich swiatyn bez wyjatku, nie tylko kosciola
        katolickiego..
        Z tym, ze ta antykatolicka agresja tez nie zrodzila sie z powietrza.
        Piszesz o uprzedzeniach wobec ksiezy...
        Przeciez to oni ksztaltuja obraz kosciola. I to ci agresywni,a nie Tischner,
        Pieronek, czy Zycinski..
        Moze to wlasnie te agresywne postawy kleru sa zrodlem takich negatywnych
        zachowan w znacznej mierze..
        Zobacz, ze tamte drobne pijaczki, ktore poszly siedziec za komuny za "kapliczke"
        naprawily szkody, daly "na tace" i ...niedoczekaly sie milosierdzia.
        Czerwoni zrobili im pokazowy proces w togach obroncow religijnych...
        sadzisz, ze owczesni skazancy potomstwu przekazali szacunek dla firmy...
        Nie sadze...
        • Gość: Absolwent Re: Tolerancja i szacunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 20:24
          Włodek ma sporo racji, że "ta antykatolicka agresja tez nie zrodzila sie z
          powietrza". Ja jednak nie bronię niemądrych i agresywnych księży, sam bowiem z
          trudem wykazuję wielką pokorę i cierpliwość.

Ale jakże to tak? Dwóch wulgarnych typków wchodzi do kościoła pełnego
          rozmodlonych ludzi skandalicznie się zachowując, a kilkaset ludzi ma cierpliwie
          i pokornie słuchać obelg i przekleństw? Co normalni uczestnicy takiej mszy są
          winni? Przecież oni przyszli obrażać innych!

Na wiejskiej dyskotece za takie zachowanie dostali by po mordzie, pomyślcie co
          by ich spotkało w kraju islamskim. A u nas? Niezawisły sąd wymierzy im zasłużoną
          karę. I kara taka nie zależy od rodzaju kościoła czy innej instytucji. Nie wolno
          lżyć katolików, prawosławnych czy komunistów. Tym bardziej w ich domu!

Na tym forum też są ludzie gotowi obrażać, ale forum internetowe bardziej się
          nadaje do takich celów niż kościół. Przeczytaj wiele obraźliwych postów
          świadczących o poziomie (kulturalnym, psychicznym lub umysłowym) piszących. Ja
          tylko proszę: nie przekraczajmy granicy wzajemnej tolerancji.

Dla wszystkich starczy miejsca.
          • Gość: Tolerancyjny Re: Tolerancja i szacunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 00:27
            Ś W I Ę T Y P O L S K I

Piękny polski kler jest cały
            Bo pracują w nim p.d.ły.
            Przykład? Arcybiskup ten z Poznania
            Z klerykami miał doznania.
            Najpierw dupy im przetrzepał,
            Wyspowiadał i rozgrzeszał
            Teraz w domu siedzi podły,
            A w kościołach wznoszą modły.
            Jeszcze tak się w Polsce stanie,
            Że p.d.ł Świętym zostanie
          • Gość: spiryt Re: Tolerancja i szacunek IP: *.trustnet.pl 18.12.05, 00:47
            Bardzo mi sę podoba Twój stosunek do sprawy. Szkoda tylko że osoby takie jak Ty
            są mniejszością w kościele katolickim. Gdyby większość księży widziała sprawę
            jak Ty ludzie sami by ciągneli do kościoła, a w obelgach na """duchownych"""
            widzieli by nienormalność. Dzieje się jednak odwrotnie gdyż księżami zostają
            ludzie którzy z duchownymy nie mają nic wspólnego.
            Pamiętajmy jednak ,że ewolucja jest procesem który - trwa . I pewnie dzieje się
            to również w kościele katolickim.............
          • Gość: Wlodek Re: Tolerancja i szacunek IP: *.vf.shawcable.net 18.12.05, 01:24
            Gość portalu: Absolwent napisał(a):

> Włodek ma sporo racji, że "ta antykatolicka agresja tez nie zrodzila sie z
            > powietrza". Ja jednak nie bronię niemądrych i agresywnych księży, sam bowiem z
            > trudem wykazuję wielką pokorę i cierpliwość.
            >
            Wlasnie kosciola szanowanego i szanuajcego wyraznie brakuje...
            Dla wiernych, a nie dla politykow. Kosciola ktory nia ma nic wspolnego z
            jarmarkiem dla...wierzacych w szmal.
            Kosciola ktory pomagal w brzydkich czasach zwyczajnym ludziom w potrzebie..
            Kosciola, ktory zdal egzamin w narodowej potrzebie ....ze tak gornolotnie
            powiem.

> Ale jakże to tak? Dwóch wulgarnych typków wchodzi do kościoła pełnego
            > rozmodlonych ludzi skandalicznie się zachowując, a kilkaset ludzi ma
            cierpliwie i pokornie słuchać obelg i przekleństw? Co normalni uczestnicy
            takiej mszy są winni? Przecież oni przyszli obrażać innych!

I to jest problem ... Czy dac w morde jak w remizie, wolac policje, czy w inny
            sposob represjonowac?
            A moze sedzia powinien lobuzow skazac nie na wiezienie, a na ....sprzatanie
            kosciola w czasie kiedy jest juz po mszy i kiedy ich znajomych jest najwiecej w
            okolicy??? Grzywny dla biednych i potrzebujacych parafian>
            Moze to byloby skuteczniejsze niz straszenie kryminalem?
            Nie wiem czy zauwazyles, ze u nas KRYMINAl ma byc lekarstwem na milosc
            blizniego..

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka