Dodaj do ulubionych

Kto na prezydenta miasta?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 12:04
Jak myslicie kto moze startować i byc prezydentem miasta ( za kilka miesiećy
wybory samorządowe )
Obserwuj wątek
    • Gość: Absolwent Re: Kto na prezydenta miasta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 13:06
      Mam nadzieję, że nie będą kandydować ani Maras ani Wrona. Szkoda naszej
      Częstochowy, która wcale nie musi być tak zaniedbana jak dotychczas!

PS. Pora odśnieżać chodniki. Straż Miejska do roboty!
      • Gość: Krzychu Re: Kto na prezydenta miasta? IP: *.bis / 212.244.80.* 24.12.05, 13:33
        Ryszard Raczek - były v-ce prezes MPK. Wiem, że robi już podchody. Swego czasu
        Straż Miejska "pilnowała" go na sesjach Rady Miasta, żeby broń boże krzywdy
        sobie nie zrobił;). Jak on zostanie prezydentem, to dopiero będzie bal:(((
        • Gość: czerwony Re: Kto na prezydenta miasta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.05, 13:40
          Propozycja Pana Ryszarda jest bardzo sensowna. Elokwentny, wykształcony,
          doświadczony w pracy na kierowniczych stanowiskach w samorządzie, człowiek
          posiadajacy nieskalana biografie i maniery.
          Mam jednak pewna wątpliwość. Słyszałem jak Pan Raczek przekonywał, że jest
          Marsjaninem, dodam z satysfakcją od siebie, że czerwonym Marsjaninem. Czy w
          polskim prawie jest możliwość startowania na Prezydenta 300 tysięcznego miasta
          Marsjan? Jeśli tak, GŁOSUJMY NA PANA RACZKA
      • Gość: xx Re: Kto na prezydenta miasta? IP: *.imi.pcz.pl 26.12.05, 14:24
        SAme sie pieknie odsniezyly :))

• Gość: ckm Re: Kto na prezydenta miasta? IP: ipcopTest.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.05, 14:23
      RUNE HOLTA!!!
    • Gość: student Re: Kto na prezydenta miasta? IP: *.trustnet.pl 24.12.05, 14:27
      ja- czas na lepsza Czestochowe!!!!
      • Gość: ja Re: Kto na prezydenta miasta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 14:34
        Tylko i wyłącznie Krzysztof Matyjaszczyk
        • Gość: Paweł Propozycja Lewicowego Zarządu Miasta Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.05, 14:49
          Propozycja Lewicowego Zarządu Miasta Częstochowy

Prezydent Miasta Częstochowy Krzysztof Matyjaszczyk

Sekretarz Miasta Paweł Klimek

Wiceprezydent ds. Społecznych Jacek Kasprzyk

Wiceprezydent ds. Edukacji Danuta Polak

Wiceprezydent ds. Bezpieczeństwa Marek Lewandowski

Wiceprezydent ds. Gospodarczych Wojciech Grabałowski

Wiceprezydent ds. Ochrony Zdrowia Marek Piekarski

Wiceprezydent ds. Organizacji Pozarządowych Grzegorz Lipowski
          • Gość: wyborca Re: Propozycja Lewicowego Zarządu Miasta Częstoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 20:51
            sam nie wiem czemu Matiaszczyk i Maras ubzdurali sobie, ze maja szanse na
            kandydowanie. Jeden jest po prostu nie do konca zorientowany (zeby sprawy nie
            nazwac wprost), a drugi jako czlonek zarzadu zwany przez swoich wazeliniarzy
            marszalkiem pokazal miastu 4 litery - nie pomogl kompletnie w niczym, natomiast
            czy nie przeszkadzal - no to dluzsza historia.
            Sprawa wydaje sie byc oczywista - tylko Wrona... ewentualnie ktos zupelnie nowy,
            apolityczny i rozsadnie myslacy - ale kto takiego poprze ? Wesolych Swiat.
          • Gość: Sylwek Re: Propozycja Lewicowego Zarządu Miasta Częstoch IP: *.hcz.com.pl 28.12.05, 08:51
            Myślę, że wszyscy wymienieni powinni tę propozycję potraktować poważnie i się
            nad nią zastanowić. Szansa na zaistnienie w wyborach samorządowych jest jedna -
            na listach SLD. Innej nie ma! Dla każdego dla kogo interes lewicy jest
            ważniejszy od własnych ambicji miejsce na tych listach się znajdzie. Pozostali
            będą mieć wolną drogę i będą mogli nareszcie sprawdzić swój mandat i poparcie
            społeczne. Dla wszystkich których kusi taka perspektywa mam radę aby wcześniej
            lepiej przeanalizowali sukcesy wyborcze wszystkich "WIEKLICH" którzy wybrali tę
            drogę. Pozdrowienia
            • Gość: xx Re: Propozycja Lewicowego Zarządu Miasta Częstoch IP: *.icis.pcz.pl 28.12.05, 11:06
              Interes lewicy ?

A interes miasta czyli mieszkancow ? Przeciez to niego powinno chodzic.
            • Gość: heheh Re: Propozycja Lewicowego Zarządu Miasta Częstoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 09:38
              komuchu pie..ny w pracy na necie siedzieć?? do roboty zapchlona czerwona mordo
          • Gość: josefoe Re: Propozycja Lewicowego Zarządu Miasta Częstoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 11:51

Chyba robicie sobie jaja z tymi kandyturami!!! Czy stare, zgrane karty typu
            Pan Lewandowski czy karierowicz były Kasprzyk, Klimek, Grabałowski nie powinni
            znaleźć się na śmietniku historii? Brak Wam nowych twarzy to sięgnijcie
            chociażby do seminarium duchownego. Szkoda, że nie wymieniliście Sosińskiego!
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI CZASY SIĘ ZMIENIŁY... IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 30.12.05, 09:10
            Uprzejmie informuję, że zmieniły się czasy, a w ślad za nimi ustawy.

Nie ma już Zarządu Miasta - pełni go jednoosobowo Prezydent.
            Wiceprezydentów może być w Częstochowie czterech. Obecnie wiceprezydentów jest
            trzech, po objęciu przez Panią Rozpondek poselskiego fotela. Sądzę, że
            zwiększenie liczby wiceprezydentów do 6 nie zostanie dobrze przywitane przez
            opinię publiczną... :-)

Ireneusz Leśnikowski
    • Gość: aaaaaaa!!!!!!!!!!! Re: Kto na prezydenta miasta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.05, 14:57
      któż inny niż Tadeusz Rydzyk!
      • Gość: ja Re: Kto na prezydenta miasta? IP: 202.47.247.* 26.12.05, 16:42
        Jakbym miał szanse to sam bym wystartował.
    • Gość: michaś Tomasz Edward Michałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 11:27
      Najbardziej doświadczony kandydat, Były senator.
      • jacoobs Re: Tomasz Edward Michałowski 28.12.05, 11:38
        Boże uchroń. jedyna jego zaleta to, że to BYŁY na szczęście senator.
        • Gość: michaś Re: Tomasz Edward Michałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 13:36
          A może trochę argumentów a nie tylko opluwanie.
          • Gość: Erk Re: Tomasz Edward Michałowski IP: *.hcz.com.pl 30.12.05, 08:06
            Ale Pan wrażliwy jeszcze na pana nie na pluli a Pan już o opluwaniu trąbi panie
            Michałowski
            • Gość: michał Re: Tomasz Edward Michałowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 15:04
              Daj sobie koleś luzu, byłeś b.miernym senatorem, teraz też nie błyszczysz i
              nie rezprezentujesz nikogo
              • Gość: Lasecki? ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 15:15
              • Gość: i Re: Tomasz Edward Michałowski IP: *.hcz.com.pl 02.01.06, 10:04
                i
    • Gość: Absolwent Wrona sobie nie radzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 15:08
      Wybierzmy na prezydenta kogoś, kto poradzi sobie z odśnieżaniem dróg i zwykłym
      zamiataniem chodników.

Częstochowa nie musi być zawsze taka zaniedbana i brudna.
      • Gość: kasiaaa85 Re: Wrona sobie nie radzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:04
        Mam nadzieje ze Wolski!!!
        • Gość: Obserwatore Romano Wrona sobie dobrze radzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:21
          Tylko nie Wolski i zaden inny pier... komuch. Oni juz przechodza do lamusa. Obysmy nie wybrali kolejnego przygłupa jak to było na senatora Ryzkę. Ludzie zawsze mieli nawalone w głowach w Czestochowie. Ja uwazam ,ze Wrona jest o.k. Dał ciała z województwem, ale przez ta kadencje robi wszystko aby odzyskac w oczach ludzi i wychodzi mu to. Ja sie ciesze z tego co robi. Tadek - tak trzymaj. Masz moj głos. Teraz tylko wybrac trzeba perspektywicznych i madrych radnych. Nie takie drewniane kłody, co sie na niczym nie znaja. 3/4 naszej rady miasta jest do niczego.
          • Gość: Darek Re: Wrona sobie dobrze radzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:48
            Tylko Wrona! Czerwoni na śmietnik!
          • Gość: AL Re: Wrona sobie dobrze radzi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.01.06, 11:19
            Wybierać będziemy takich radnych, jakich wskażą nam szefowie partii na swoich
            listach.Wskażą drewniane kłody, ale słuszne politycznie, to je wybierzemy, a to
            dlatego, że inicjatywy obywatelskie n.p. listy kandydatów wskazane przez grupy
            ludzi mają niewielkie szanse w zderzeniu z listami partyjnymi. Jeżeli nawet
            ktoś z takiej listy przemknie się do Rady, to i tak zniknie w partyjnym tłumie.
    • Gość: Absolwent Wybierzmy gospodarza - dość bałaganu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:49
      Wybierzmy na prezydenta takiego gościa, który poradzi sobie z zamiataniem i
      odśnieżaniem chodników. Widać, że Wrona nie opanuje sytuacji.

Cholera, odśnieżyłem już dawno wokół swojego domu (chodnik mam dawno suchy)
      nawet kawał państwowej ulicy oczyściłem. Mój Sztab Kryzysowy to żona i ja pijący
      sobie kawę. Zastanawiam się, czy nie wyskoczyć z szuflą do centrum i nie machnąć
      nią parę razy.

Od intensywnych opadów śniegu minęło już wiele dni, ale to co widać na
      częstochowskich chodnikach i przystankach autobusowych(!) to są takie jaja, że
      nawet najwięksi prześmiewcy tego się nie spodziewali. To już nie jest śmieszne.
      Częstochowa nie musi być taka bezradna!
      • Gość: Wisia Re: Wybierzmy gospodarza - dość bałaganu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 21:07
        Przecierz powołano sztab kryzysowy,ale chyba tylko powołano , aby dać im pensje
        i nagrody
        • Gość: Elżbieta Re: Wybierzmy gospodarza - dość bałaganu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 21:14
          Poczekajmy na programy kandydatów narazie nie wiemy nawet kto będzie
          kandydował.Dla mnie jest ważny stosunek kandydata do MPK.Na pewno nie zaglosuję
          na nikogo kto popiera dodtychczasowe działania tego przwoźnika monopolisty.
          • Gość: sympatyk Re: Wybierzmy gospodarza - dość bałaganu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:58
            Raczek!!!Raczek na prezydenta!!!
            • Gość: skl Re: Wybierzmy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 11:32
              Gdybym miał wybierać to Teresa Randak - były wicewojewoda, ale ona jest sędzią
              i niewyrazi zgody bo i po co.
              • Gość: sympatyk sympatyka Re: Wybierzmy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 13:47
                Od rondakowej i innych wolskich wolę raczka - raczek forever joung!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka