kubus888 30.12.05, 10:57 Pogoda fatalna, sypie śnieg, drogi białe a oni jęczą że mało zarabiają... Ehhh... Zresztą to jest Polska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: IL SYZYFOWE PRACE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 30.12.05, 11:27 Kiedy sypie taki śnieg, odśnieżanie przypomina syzyfowe prace. Z takim zjawiskiem przyrody nie upora się nikt na świecie, wystarczy oglądać obrazki w tv z innych krajów. W UM zebrał się w tej sprawie sztab kryzysowy. IL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: SYZYFOWE PRACE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:49 Jak ci tak źle to bierz łopatę i pomagaj, po półgodzinie będziesz widział jakie są efekty pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: SYZYFOWE PRACE IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 30.12.05, 13:26 Najgorzej jest na ulicy Andersa i gen.Grota - Roweckiego.O tych ulicach Bóg zapomniał.Spóldzielnia "Segment" przyniosła lokatorom nowe podwyżki czynszu, ale spod bloku wyjechać się nie da.Trudno nawet oworzyć drzwi od klatki. Wróciłem z centrum, tam jest inaczej. Da sie też wjechać na osiedle "Północ". Prezesi obuźcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II Re: SYZYFOWE PRACE IP: *.trustnet.pl 30.12.05, 14:49 Spółdzielnia Śródmiejska też ma gdzieś swoich lokatorów. Osiedle Trzech Wieszczy zakopane w śniegu, ani sprzątaczek ani pługów. Samochody unieruchomione, piesi z trudnością brną przez zaspy. To skandal!!! Nie trafiają do mnie argumenty o syzyfowej pracy. To jest praca do wykonania, ale trzeba ją robić systematycznie. Trzeba zapłacic ludziom, a nie czekać na wiosnę. A od tego, że w UM zebrał się sztab antykryzysowy czy cos takiego, ulice i drogi się nie odśnieżą. Proponuję, żeby władze mojej spółdzielni i miasta same chwyciły za szufle i miotły, skoro nie potrafią zapanować nad normalną o tej porze roku sytuacją pogodową. Za co w końcu biorą pieniądze??? Od czego są??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaa Re: SYZYFOWE PRACE IP: *.trustnet.pl 30.12.05, 14:52 a mnie dziwi jedna sprawa... sprzataczka z mojego osiedla nie odsnieza pod blokiem zeby mozna bylo z klatki wyjsc tylko zapierdziela na alejach.... dziwne... jakby nie mozna bylo wiecej ludzi zatrudnic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Gdzie drogowcy? IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:24 Chłopaki jak zwykle zaskoczeni zimą choć jesienią zapewnieniom że wszystko przygotowane nie ma końca.W taką pogodę pługi powinny jeździć non stop-bez względu czy to syzyfowa praca czy też nie.I jeśli ktoś mówi że w bogatszych krajach jest podobnie-widocznie w bogatszych krajach nie bywał zimą.To co widzimy w telewizji to wyłącznie najcięzsze przypadki-a takie u nas sa na porzadku dziennym. I nie gadajcie mi że się nie da-zobaczcie jak to wygląda w Szwecji,opady mają dużo wyższe a mimo to drogi przejezdne. Odpowiedz Link Zgłoś
kubus888 Re: Gdzie drogowcy? 30.12.05, 13:48 Mieszkam niedaleko ul. Kiedrzyńskiej. Po pierwsze: Widziałem dzisiaj może 1-2 TRAKTORY które próbowały odśnieżać. Po drugie: Sprzątaczka, która POWINNA odśnieżać okolice mojego bloku siedzi sobie u jakichś ludzi, a jej narzędzia do odśnieżania stoją pod klatką... Jakaż to syzyfowa praca jak tu wogóle NIE MA pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Gdzie drogowcy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:01 Pewnie prócz różańców mają jakiś sprzęt do odśnieżania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gdzie drogowcy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:30 Sita sobie jaja robi, a miasto i tak im zapłaci. Co do sztabu antykryzysowego to mi się śmiać chce - to nie epidemia tylko zima, od wieków ta sama ! A co do osób sprzątających na osiedlach, to u mnie pani odśnieżała chodniki rano i śnieg sypała na zaparkowane auta, a potem miałam ubaw, jak kierowcy próbowali wyjeżdżać z tych zasp. Polska rzeczywistość, niestety. Przynajmniej dzieciaki się cieszą :) Odpowiedz Link Zgłoś