Dodaj do ulubionych

"pracowita" Straż Miejska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:54
Mieszkam na Starym Błesznie. Akurat dziś jestem w domu z rocznym dzieckiem.
Przed chwilą odwiedzili mnie panowie ze straży miejskiej. O co chodziło -
oczywiście o chodnik. Zaznaczam - chodnik jest odśnieżony. Wiecie o co się
przyczepili - że mam go poszerzyć i posypać piaskiem.
Po pierwsze - choćbym go mogła poszerzyć - to tych ton przymarzniętego,
odgarniętego wcześniej śniegu, który zalega bo nikt go nie wywiózł, nie dam
rady ruszyć - nie jestem pługiem,
Po drugie - do piasku nie dokopię się z tych samych powodów,
Po trzecie - nie zostawię roczniaka samego w domu i nie pójdę na podwórko
machać łopatą,
Po czwarte - kiedy potrzebna była ich pomoc, bo wiosną i latem włóczyli się
po okolicy pijani bandyci z amstafami, to usłyszałam , że rewir jest tak
rozległy, że straż miejska nie da rady wszystkiego dopilnować.

Może jeśli nie dają rady wszystkiego dopilnować, to może choć zaczną odrobinę
myśleć - to nie boli.
Obserwuj wątek
    • Gość: czest. Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:10
      trzeba było wziąć siekierę i przypierd...tym nierobom .jeszcze niezapóźno
      zacząć od komendata i jego zastępców. to oni są do odśnieżania wronia banda!
      władzy im się zachciewa , a są od zamiatania śmietników i chodników.dyrektywy
      Trybunału Konstytucyjnego jeszcze do nich nie dotarły czy trzymają je w
      domowych sejfach nieroby.
      • Gość: Lee tak jest .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:54

zgadzam sie z przedmowca, nieroby i lenie, doczepiaja sie do tego do kogo nie
        powinni, i jeszcze jakie to bezczelne !
        • Gość: Raf Re: tak jest .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:58
          Tak, tak i jeszcze raz tak. Widzę ich często np. na Ogrodowej jak stoją w
          bramie i palą papierosy. Do roboty lenie.
          • Gość: Stradomiak Re: tak jest .... IP: 195.116.81.* 06.01.06, 17:20
            Jak ich widzisz w bramie jak stoja i pala papieros to podejdz do nich spisz ich
            numery i zadzwon na bezplatny numer strazy miejskiej i zglos to !!!! Jesli
            kazdy zglaszalby takie zachowania moze zaczeliby w koncu pilnowac porzadku a
            nie sie obijac Co do tematu Reny to nic dodac nic ujac Sam odsniezam codziennie
            i uwazam ze musi tak byc ale matka z dzieckiem i kucie lodu ??? Opanujcie
            emocje srazniki bo w koncu ktos o was napisze ;]
      • Gość: pasek Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:51
        Wieczorami po osiedlach to się boją chodzić, a tu zgrywają wielkich bohaterów.
        Śmieszna jest ta nasza straż miejska. Już wielokrotnie były propozycje, żeby
        zlikwidować tego pasożyta. W końcu się tchórze doigrają.
      • Gość: Ludmiła Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:53
        straż Miejska chodzi i ogląda, po co oni wogóle są. Piszą mandaty za
        nieodśnieżone chodniki, żądają umów na wywóz nieczystości , a widza stojące
        pojemniki z Sity na posesji. Chodniki należą do miasta a nie do właściciela
        posesjii.To ja starsza kobieta mam odśnieżać chodnik, który należy do
        miast.Płacę podatek od nieruchomości to wystarczy.
        • Gość: realista Re: ludmiła IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.06, 19:07
          Pretensje powinna mieć Pani do posłów i senatorów, których Pani wybrała. To nie
          jest wymysł straży, o sprzątaniu chodników, pojemnikach na śmieci itp. Wszystko
          zawiera ustawa o utrzymaniu czystości i porządku w gminach. Na temat obowiązku
          sprzątania nie swojego chodnika Trybunał Konstytucyjny dość dawno orzekł, że
          ten zapis jest zgodny z prawem.
    • Gość: sojusznik Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:10
      Zlikwidować bande nierobów i darmozjadów !!!!!!!!!!!!!
      Podbijam wątek do roboty forumowicze.
    • Gość: joł Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.com / *.strefa.com 06.01.06, 18:20
      Odezwali się porządni i pracujący sumiennie obywatele. Mam dom i wiem, że moim
      zakichanym obowiązkiem jest pilnować porządku wokół niego. Ciekawe, czy
      bylibyście tacy wyrozumiali, gdybyście nóżki połamali. Poza tym, czy Ty Rena
      tak do końca mówisz prawdę: sama z rocznym dzieckiem a tu Ci każą nieroby
      kopać, odśnieżać - chyba trochę przesadzasz.
      Jeżeli "nieroby" palą, są bezczelni spiszcie numery służbowe i zgłoście, tak
      zauważył słusznie jeden z przedmówców. Dla wyjasnienia nie pracuję w straży,
      natomiast kilka razy reagowali na moje telefony - interwencje - i nie mam im
      nic do zarzucenia. Myśląc tak, jak Rena tzn. strażnicy "be" bo kazali mi
      sprzątać, to też są bardzo "be" panie ekspedientki, bo nie zawsze szuszą ząbki
      i jeszcze płacić każą, panie nauczycielki, bo jedyneczki wstawiają za brak
      wiedzy itp... Trochę wyrozumiałości.
      • Gość: colin Re: joł IP: 195.116.81.* 06.01.06, 20:51
        "natomiast kilka razy reagowali na moje telefony " Taki ich psi obowiazek to
        zadne wyroznienie czy powod do specjalnych pochwal
        • Gość: m Re: joł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 23:06
          widzialem jak Straz Pozarna odsniezala dach na budynku strazy miejskiej - jakby
          nieroby sami nie mogli tego zrobic tylko Strazacy ktorzy moga byc potrzebni w
          innym miejscu to musza robic takie rzeczy, na ich miejscu podpalilbym ten
          burdel:))
      • Gość: Rena Re:Do "joł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:13
        Wiesz co "sumienny i praworządny obywatelu" - ja nie mam sobie nic do
        zarzucenia. I tak jak ty mi zarzucasz pisanie nieprawdy, tak ja tobie nie
        wierzę, że nie masz nic wspólnego ze strażą miejską (świadomie piszę z małej
        litery). Gratuluję, że na twoje interwencje zareagowali, (widocznie ja mam
        mniej szczęścia, a może przed twoim domem handlowano pietruszką)?
        Mój zakichany obowiązek spełniłam, chodnik był odśnieżony i można było
        bezpiecznie przejść , (namachałam się łopatą kiedy dziecko spało, a wolałabym w
        tym czasie poleżeć), a że panowie nie mogli iść za rączkę, to już nie moja wina.
        Poza tym twoje argumenty są śmieszne i pozbawione logiki, na tej samej zasadzie
        powinnam być szczęśliwa bo oddycham i nie muszę za to płacić, a jedynkę stawiam
        (nie wstawiam) za brak wiedzy, a nie za brak argumentów dlaczego tej wiedzy nie
        przyswojono.
        Odpisuję dość późno, bo roczne dziecko (w które chyba "joł" też nie wierzy
        usnęło").
        Wyrozumiałości mam aż nadto, a brak kompetencji i zero myślenia chyba
        powinniśmy piętnować.
        Zastanówmy się, czy ta formacja to jest to, na co powinny iść nasze podatki.
        Rena

• kasia26_a Re: "pracowita" Straż Miejska 07.01.06, 23:05
        a moze mi ktos powiedziec dlaczego nie lataja te nieroby po ul kilinskiego i dąbrowskiego?? Dlaczego nie spisuja tych wypasionych od kasy wlasciceli kamienicy ze snieg jest nieodgarniety ze jak pada deszc to isc sie nie da bo woda jest na calym chodniku?? Za cos kase przeciez biora od wynajmujacych. ostatnio dostalam kawalem sniegu ktory spadl z dachu w glowe.co z tego ze wywiesza karteczke UWAGA SPADAJACY SNIEG Z DACHU?? Tym bardziej ze juz stalam na pasach a nie na chodniku. Mowie tu o Jantarze na ul Dąbrowskiego. jesli zrobili taki dziadoski dach i nie umieja zabezpuecyc go przed spadajacym sniegiem to niech go zburza i zmienia go na inny.
        Chyba czekaja az sie nieszczescie stanie i kogos zabije lecacy sopel z dachu albo kawal lodu.
        Wiec niech sie czaruchy nie czepiaja zwyklych obywateli ze maly chodnik jest odsniezony tylko niech sie zabieraja za tych co go....no robia.
        Moja ulica jest do tej pory nie odsniezona.( Mowie tu o ul Partyzantow- to droga jedyna prowadzaca do szkoly podstawowej) Zadzwonilam do Sity a oni mi mowia ze nie maja w spisie jej. No rany Boskie do czego to podobne ale podatki kaza nam placic lapy po kase wyciagaja tylko za co?? Zeby chyba ten slynny kibel pod Jasna Gora wybudowac i pianino kupic
    • Gość: Absolwent Brawo Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:01
      W Częstochowie każdy kto ma zapłacić mandat, piekli się i żali na wszystko i
      wszystkich. Źli strażnicy doczepili się do kobiety z dzieckiem i kazali zrobić
      porządek na chodniku. Biedna kobitko, mamy Ci w to uwierzyć? Na tym polega praca
      Straży Miejskiej, żeby mnie zabezpieczyć przed takimi jak Ty. Ja wierzę
      strażnikom, a nie Tobie.

Brawo Straż Miejska! Nie zważajcie na wulgarne wyzwiska i chore opowieści, tylko
      pilnujcie porządku. Częstochowa nie musi być brudna!
      • Gość: Gosc Re: Brawo Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:39
        Do handlujących pietruszką babć się teraz nie doczepiają i handlary dziadostwem
        stoją na chodniku blokując często normalne poruszanie sie w alejach.
        Pozwólmy im nie czepiać się wszystkiego i wszystkich a zobaczymy jaki syf będzie
        panował ?
      • Gość: Kowalski Re: Straż Miejska to tchorze !!!!!!!!! IP: 195.116.81.* 06.01.06, 20:48
        Ciekawe co powiesz jak CI kiedys na oczach tych twoich pseudo straznikow leb
        obkopia w szesciu a oni sie odwroca i beda udawali ze nie widza Ja tak wasnie
        mialem Jak mnie kiedys spisywali za wyrzucenie peta to im to opowiedzialem i
        wiesz co mi odpowiedzieli ci twoi bohaterowie ??? "a co my mozemy jak tylko
        palki mamy" Trzeba bylo zostac cieciem a nie straznikiem prawa i porzadku !!!
      • Gość: Rena Re: Brawo Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:32
        Gratuluję myślenia. Jeśli na tym ma polegać praca staży miejskiej, żeby
        zabezpieczyć cię przed takimi jak ja, to chyba oni nie są potrzebni. Nie
        pretenduję do grona najniebezpiecznieszych i nie stoję w czołówce karanych i
        zatrzymanych. Mandatu do tej pory też nie płaciłam. Czytaj uważnie i dopiero
        się wypowiadaj. Porządek na chodniku był. A jeśli wykazać się należy ilością
        poinformowanych i pouczonych, to może lepiej przeznaczyć pieniądze na inne cele.
        Może doucz się najpierw Absolwencie z podstaw funkcjonowania w społeczeństwie i
        dopiero odpowiadaj na posty takich "kobitek" jak ja.
        Nie pozdrawiam.
        • Gość: Rena Re: Brawo Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:33
          To bzo do Absolwenta.
          • Gość: Grzesiek Re: Brawo Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 14:46
            Do "absolwenta" /nie wiadomo czego/ co powiesz jak będziesz starszy a
            przypadnie ci odgarnąc snieg z około 20 metrów chodnika. Wtedy przypomni ci się
            że płacisz kilkaset złotych podatku rocznie od posiadanej nieruchomości.
      • Gość: jebac straz miejsk Re: Brawo Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 00:54
        sluchja glupii ch..u za taka wypowiedz to mas po ryju jak chcesz to mozemy sie ustawic umowmy sie to pogadamy pajacu moj mail cinot@op.pl zapraszam cwoku co nie umie chodzic i lodu sie boi
    • Gość: dwrt Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 06.01.06, 21:45
      Wszystko okey, odśnieżam ciagle ok 30 mb chodnika przy swojej posesji choć
      jestem po zawale serca. A w miejsce gdzie odsnieżę ambitni operatorzy pługów
      zgarniaja snieg z jezdni. Aby wyjechać z posesji trzeba się nieomal każdorazowo
      odkopać bo wreszcie poszerzają drogę/ spychając śnieg z jezdni na raczej wąski
      chodnik/. Chyba postaram się o jakiś sztucer jako argument, bo normalne prośby
      są daremne.
      • Gość: aaa Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.pl / 212.203.133.* 06.01.06, 22:36
        absolwent i gość to tasama osobka/czytaj pracownik straży miejskiej/
        zlikwidować nierobów a fundusz przeznaczyć na inne cele.
        • Gość: Krzychu Donos:) IP: 212.244.80.* 06.01.06, 23:37
          Uprzejmie donoszę Straży Miejskiej, że chodniki przylegające do posesji u
          zbiegu ulic Dekabrystów i Kiedrzyńskiej (komisariat Policji) są nieodśnieżone i
          nieposypane. Podobnie jest na ul. Popiełuszki wzdłuż betonowego ogrodzenia na
          odcinku od ul. 3 Maja do wjazdu na parking "trójkąta". Ten chodnik przylega do
          posesji jakichś tam sióstr zakonnych. A, że w obu przypadkach występuje ogromne
          zagrożenie dla bezpieczeństwa ludzi tam przechodzących, toteż w myśl zasady
          mówiącej, że wszyscy są równi według prawa(!) wnoszę o przykładne i niezłoczne
          ukaranie osób odpowiedzialnych za tak karygodne zaniedbania.
          • Gość: colin Re: Donos:) IP: 195.116.81.* 06.01.06, 23:58
            hahahaha To jest najlepszy post jaki w tym roku czytalem ;] Gratuluje
            autorowi ... no i czekamy na final sprawy i opisanie interwencji Moze rzecznik
            prasowy UM chcialby cos dodac i oficjalnie zajac stanowisko w w tej sprawie
            zagrozenia zdrowia przechodniow przez zaniedbanie chodnikow przez
            te "instytucje"
            • Gość: Krzychu Re: Donos:) IP: 212.244.80.* 07.01.06, 00:12
              Dodam jeszcze chodnik przy Akademii Polonijnej wzdłuż 7 Kamienic. Tam jest
              dopiero niebezpiecznie! Z górki przecież... :)))
              • Gość: częstochowianin Re: Donos:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 09:39
                odśnieżenie,pozamiatanie chodnika wokół Twojej posesji i na niej nie jest
                Twoim obowiązkiem -
                • Gość: Krzychu Re: Donos:) IP: 212.244.80.* 07.01.06, 11:09
                  Niestety nie jest przywilejem.

USTAWA z dnia 13 września 1996 r.
                  o utrzymaniu czystości i porządku w gminach.

[...]

Rozdział 3 - Obowiązki właścicieli nieruchomości

Art. 5. 1. Właściciele nieruchomości zapewniają utrzymanie czystości i porządku
                  przez:
                  1) wyposażenie nieruchomości w urządzenia służące do gromadzenia odpadów
                  komunalnych oraz utrzymywanie tych urządzeń w odpowiednim stanie sanitarnym i
                  porządkowym oraz przyłączenie do istniejącej kanalizacji sanitarnej,
                  2) gromadzenie powstałych na terenie nieruchomości odpadów komunalnych w
                  urządzeniach, o których mowa w pkt 1,
                  3) usuwanie i unieszkodliwianie odpadów komunalnych,
                  4) oczyszczanie ze śniegu i lodu oraz usuwanie błota i innych
                  zanieczyszczeń z chodników położonych wzdłuż nieruchomości.
                  2. Wykonywanie obowiązków określonych w ust. 1 na terenie budowy należy do
                  kierownika budowy.
                  3. Oczyszczanie przystanków komunikacyjnych oraz wydzielonych krawężnikiem lub
                  oznakowaniem poziomym torowisk pojazdów szynowych ze śniegu i lodu oraz
                  usuwanie odpadów komunalnych, błota i innych zanieczyszczeń na tych terenach
                  należy do obowiązków jednostek użytkujących tereny służące komunikacji
                  publicznej.
                  4. Obowiązki utrzymania czystości i porządku na terenach nie wymienionych w
                  ust. 1-3 należą w odniesieniu do dróg publicznych - do zarządu drogi, a w
                  odniesieniu do pozostałych terenów - do gminy.
                  • Gość: Mariusz Re: Donos:) IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.06, 18:04
                    Gość portalu: Krzychu napisał(a):

> ...Rozdział 3 - Obowiązki właścicieli nieruchomości
                    >
                    > Art. 5. 1. Właściciele nieruchomości zapewniają utrzymanie czystości i porządku...

Czyli sprawa wygląda tak:
                    Jeśli chodnik połozony jest wzdłuż działki należacej do UM to obowiazkiem UM
                    jest dbanie o to aby był on odśnieżony.

Wzdluż ul. Warszawskiej sa działki wykupione (kilka lat temu) przez UM (w celu
                    poszerzenia drogi). Jest tam również chodnik przez nikogo nie utrzymywany.
                    Dzwonie do SM ze skargą na własciciela. Bedą mieć okazje wlepić mandat :)
                  • Gość: częstochowianin Re: Donos:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 09:44
                    Krzychu ten obowiązek to jednak przywilej posiadaczy posesji.

tylko czy nasze podatki mają iść na odśnnieżanie posesji instytucji(????)
                    różnej nacji i koloru.? i nagr.
    • Gość: Absolwent Brudasy do roboty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:38
      Renie i innym niechlujom współczuję, że nakazują im sprzątać. Przecież to
      nienormalne, że ma być odśnieżone. Wierzę strażnikom, a nie ukaranym. Przecież w
      więzieniach też siedzą tylko niewinni.

Pieklenie się to specjalność pewnych typów osobowości, nawet jeżeli są to
      kobiety. Muszą zaśmiecać forum, bo dostali mandat za rzucenie niedopałka. Pewnie
      mam coś wspólnego ze Strażą Miejską, zauważyła kobitka elokwentnie. Kiedyś gdy
      skrytykowałem na forum rzecznika Wrony, równie elokwentnie wyzwano mnie od
      czerwonych. Innym razem byłem czarny. Niezłe jaja, naprawdę!

Brudasy do roboty, zamiatać i odśnieżać!
    • Gość: joł Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.com / *.strefa.com 07.01.06, 14:17
      Dobrze, że mamy Tadka i Straż Miejską, bo tacy jak Rena maja na kim "psy
      wieszać". Jwstem pod wrażeniem takiego płytkiego myślenia. Każą coś zrobić, to
      najlepiej obrażać. Ale wymagania to się ma - miasto ma być czyste, pięknę ...
      Reno wierzę, że masz roczne dziecko, natomiast w cały przebieg tej interwencji
      NIE!
      • Gość: colin Re: Donos IP: 195.116.81.* 07.01.06, 20:43
        No to starznicy Prosze bardzo do ks Krynskiego na interwencje w sprawie
        odsniezenia chodnika Przeciez mu aureola z glowy nie spadnie bo jej nie ma Za
        to Wy tchorze nigdy sie tam nie pojawicie chocbyscie sami sobie nogi tam
        polamali Strach rzed kolejka do posrednictwa skutecznie odstrasza ...
        Zlikwidowac ta smiechu warta organizacje a pieniadze przekazac chocby policji

Pozdrawiam tchorzy ze strazy miejskiej i czekamy na interewncje u kierownictwa
        AP
    • Gość: babka Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.inds.pl / *.inds.pl 09.01.06, 23:36
      a wiecie czemu omijają pijusów pod sklepem mimo że jest zakaz picia,kiedy leją
      na klatkach i zostawiają puski i flaszki ale za to chętnie interweniuja kiedy
      idzie babcia lub dziecko z pieskiem.??????
      • Gość: colin Re: "pracowita" Straż Miejska IP: 195.116.81.* 10.01.06, 01:18
        Bo sie boja zeby w pysk nie dostac ;]
        • Gość: józiu Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:45

Uważam podobnie jak wielu forumowiczów, że Straż ejska w tym mieście jest
          zupełnie zbyteczna
          • Gość: Skała Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:54

Nasza Straż Miejska świetnie się prezentuje na różnych mszach trzymając
            sztandary, klęcząc wraz ze swoim pryncypałem Wroną przed czarną władzą, stojąc
            godzinami przy księdze kondolencyjnej jako warta honorowa itp. Godziny spędzone
            w kościele w ramach obowiązków służbowych, ochranianie pielgrzymów, niekaranie
            właścicieli posesji należących do kleru stwarza wrażenie, że to Jasna Góra ich
            opłaca. A jeżeli nie, to do roboty nieroby!
          • Gość: gosc Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.man.czest.pl 10.01.06, 10:55
            POPIERAM!!!!!.PO JAKA CHOLERE JEST TA STRAZ MIEJSKA.SKORO NIEMA Z NIEJ ZADNEGO
            POZYTKU!!!!.BOJA SIE BANDZIOROW I TYLE!!!!.JEZDZA AUTAMI ZA NASZE PIENIADZE NIC
            NIEROBIAC!!!!.DUPKI!!!!
            • Gość: xyz Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:04
              Absolwencie, wielki obrońco Straży! Przestań się bawić komputerem w godzinach
              pracy, zakładaj mundur, bierz łopatę i do odśnieżania, nierobie!
              • Gość: Absolwent Uderz w stół - brudas się odezwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:01
                xyz! Jaki mundur mam założyć kolejny obrońco brudasów? Przecież u siebie w domu
                możesz mieć brudno, a na zewnątrz masz sprzątać. Mama cię nie nauczyła?

Czy w ograniczonym umyśle pomieści się niepojęta myśl, że jestem zwykłym
                obywatelem tego miasta i po prostu denerwują mnie ludzie nie odśnieżający
                chodników (ja swój dawno odśnieżyłem), rzucający pety na ulice, plujący komuś
                pod nogi. Ty ich sobie możesz bronić, bo być może robisz tak samo i to jest dla
                ciebie normalne. Być może jesteś takim brudasem i wkurza cię mandat za
                brudzenie? Współczuję, ale ktoś musi mnie bronić przed takimi jak ty. Ja nie
                jestem od tego, żeby gonić cię do sprzątania chodnika czy sprzątania kupy po
                twoim psie.

Moim zdaniem Straż Miejska i Policja(oni też mają obowiązek dbania o czystość -
                przeczytajcie ustawę o policji) wystawiają zbyt mało mandatów za brudzenie i
                zaniedbywanie obowiązku sprzątania, dlatego żyjemy wśród brudasów w brudnym mieście.

Nie jestem obrońcą Straży Miejskiej. Gdybym ja był ich szefem, to dopiero
                popędził bym ich do roboty. Ktoś musi się uganiać za babciami z pietruszką,
                tarasującymi środek chodnika w zatłoczonym centrum brudnego miasta wśród
                ograniczonych brudasów. A że jest ich wielu, świadczy liczba obrażonych głosów
                po wystawieniu mandatów za brudzenie.
                • Gość: colin Re: Czytosc Tak straz miejska won !!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.116.81.* 11.01.06, 00:32
                  Nie generalizuj synku Ja pisalem ze straz miejska nie wypelnia swoich
                  obowiazkow a nie ze rzucam papierki na ulice bo zawsze szukam kosza i nie lubie
                  syfu Uwazam ze instytucja strazy miejskiej nie ma prawa bytu Srodki
                  przeznaczone na nia powinna dostac policja moze wtedy bylby z tego pozytek
                  Rozpisujac patrole nikt juz by nie pomyslal tam chodzi straz miejska wiec jest
                  bezpiecznie A te lajzy wygladaja jak przestraszone kroliczki i boja sie kazdej
                  grupki w ktorej jest powyzej 4 osob
                  • Gość: capa Re: Czytosc Tak straz miejska potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 08:56
                    colin Synku (córko)! Żyjemy w takim mieście, w którym policja nie radzi sobie z
                    parkującymi źle samochodami, przejeżdżaniem na czerwonym świetle itp. A co
                    dopiero z karaniem właścicieli posesji za brud? Dopóki taką mamy policję,
                    dopóty potrzebni będą urzędnicy goniący babcie z pietruszką ze środka chodnika.
                    Smutne, ale prawdziwe
                    • Gość: colin Re: Czytosc Tak straz miejska=tchorze IP: 195.116.81.* 11.01.06, 18:45
                      Dac wiecej pieniedzy policji niech stworzyc specjalne sekcje Wole
                      wyksztalconego wyszkolonego policjanta niz strazaka tchorza ...

Policja nie radzi sobie z tymi sprawami bo nikt jej za to nie placi i to nie
                      nalezy do ich obowiazkow bo sa od tego inne sluzby tzw "tchorze" Co do
                      przejazdu na czerwonym swietle to ostatnio dostalem mandat :(
                      Poprostu powiedz ze jestes strazakiem i chcesz tylko wlepiac mandaty za wyplute
                      gumy na chodnik a jak widzisz t osoby pijace piwo pod sklepem udajesz ze nie
                      widzisz bo strach i bedzie ok Kazdy ma swoje miejsce w zyciu
                      • Gość: rytm Re: Czytosc Tak straz miejska=tchorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:34
                        colin napisz to na czysto nieodrózniasz przynajmniej w pismie
                        strażaka/pożarnika/ od strażnika sm/ ciecia um!/.dalej może i dobrze.sm na
                        bruk - nie do szamba miejskiego na kompost?,tez nie zatruja - z ksiezmi na
                        księzyc/czarny do czarnego/.
                        • ezechiel1 Re: Czytosc Tak straz miejska=tchorze 12.01.06, 00:56
                          Nie odrozniasz piszemy osobno a co do tego ze strasz wiejska to tchorze to
                          szczera prawda
                      • Gość: Absolwent Re: Ale obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:40
                        Ty capa zostałeś strażakiem? A może "inteligentny" colin chciał napisać
                        strażnikiem? Czy on odróżnia strażaka od strażnika? Coraz więcej niedouczonych
                        biedaków zabiera głos w tej sprawie i to są prawdziwe jaja. Mnie też wyzwali od
                        strażnika, bo miałem odmienne zdanie.

Colin napisał "> Policja nie radzi sobie z tymi sprawami bo nikt jej za to nie
                        placi i to nie nalezy do ich obowiazkow bo sa od tego inne sluzby tzw
                        "tchorze"". Ale jaja, to slangowe określenie na pograniczu fobii i
                        śmieszności to już prawdziwy obciach!

Tymczasem w ustawie o policji jest zapis, że to należy do ich obowiązków. I nie
                        zwalnia ich z tego obowiązku nawet istnienie Straży Miejskiej. Jeżeli colin umie
                        czytać, to może sobie przeczytać ustawę.

Coraz więcej "plujących na chodnik" zabiera głos. Straż Miejska - gońcie ich, bo
                        zabrudzą całe miasto, a nie rozumieją, że brudzą!
                        • Gość: colin Re: Ale obciach IP: 195.116.81.* 12.01.06, 01:11
                          Dobra wszyscy juz wiemy ze capa i absolwent to jedna i ta sama osoba
                          Colin napisał "> Policja nie radzi sobie z tymi sprawami bo nikt jej za to
                          > nie
                          > placi i to nie nalezy do ich obowiazkow bo sa od tego inne sluzby tzw
                          > "tchorze"". Ale jaja, to slangowe określenie na pograniczu fobii i
                          > śmieszności to już prawdziwy obciach!
                          Gdzie Cie tchorzu nauczyli ze poslugiwanie sie zwrotem tchorze w stosunku do
                          strazy mieskiej to "okreslenie na pograniczu fobii i smiesznosci" ????
                          W szkolce tchorzy ??? Policja ma to gdzies bo za malo kasy dostaje ale jak
                          tylko oddamy im wasze wyplaty bedzie ok '

<<<Problem w
                          tym, że jak paru strażników miejskich normalnie pracuje>>> Jak normalnie
                          pracuje ?? Wypisujac matce z dzieckiem mandat ??? Pewnie sklonni byli z linijka
                          szerokosc jej drozki odmierzyc A jak widza 4 osoby w kapturach pijace piwo u
                          mnie na osiedlu to ida w druga strone i udaja ze nie widza Czy aby "wlepianie"
                          mandatow za spozywanie alkoholu nie nalezalo do ich obowiazkow ??? Policja
                          podchodzi zawsze a straznik (bardzo dziekuje za wytkniecie bledu,
                          przejezyczenie) jak widzi grupke osob i wkolo bloki to ma pelne gacie Nie macie
                          sprzetu ani serca do walki trzeba sie zajac czyms innym Wymadrzanie na forum
                          niewiele tu da i tak ludzie nie zmienia do was stosunku Podsumowujac nie
                          jestescie nikomu potrzebni co wiecej wszyscy czuja do was odraze Mam nadzieje
                          ze jestes tego swiadom Zwroow grzecznosciowych nie pisalem duza litera z powodu
                          mojego niedouczenia a z braku szacunku (na wypadek gdybys mial ochte o tym
                          napisac)
                          • Gość: Absolwent Re: Ale obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:45
                            Colin, ja na tym forum robiłem już za czerwonego, potem za czarnego, następnie
                            za niedouczonego, debila, ćwoka itd. To jest język takich jak Ty, dlatego to
                            mnie nie rusza, a jedynie śmieszy. Ludzie podobni do Ciebie czują się
                            dowartościowani, gdy obrażają innych. Ale nas dzielą naprawdę granice nie do
                            pokonania, dwa różne światy. Świat twojego słownictwa nie jest moim światem,
                            stan twojej psychiki nie jest moim stanem. Teraz dzięki tobie mam być jeszcze
                            strażnikiem miejskim? Bo wolę uwierzyć strażnikowi czy policjantowi niż takim
                            jak Ty? To dopiero byłby obciach!

Wyobraź sobie, że w Częstochowie czystości bronią nie tylko strażnicy miejscy,
                            ale również zwykli ludzie. Tobie to się kojarzy tylko ze Strażą Miejską?
                            Współczuję, ale nie martw się, to się da leczyć!
                            • Gość: Colin Re: Ale obciach IP: 195.116.81.* 12.01.06, 21:52
                              Nie musze siw dowartosciowywac w internecie bo jestem calkowiecei
                              dowartosciowany zarowno w zyciu zawodowym jak i prywatnym Co do mojego
                              slownictwa to nie musi Ci sie podobac Wchodze na forum po to zeby sie czegos
                              dowiedziec poczytac opinie innych ludzi na dane tematy jak i napisac swoja
                              opinie jak to zrobilem tutaj krytykujac instytucje strazy miejskiej Co do stanu
                              psychiki to cale szczescie ze nie jestesmy podobni ( ja nie widze potrzeby
                              odpowiadac na forum jako kilka osob ) Twoje wypowiedzi nie maja zadnych
                              rzeczowych argumentow Moim zdaniem straz miejska jest na tyle malo kompetentna
                              i wyposazona ze poprostu sie wszystkiego boi Nie widze tu glosow sprzeciwu
                              Jesli sie boi to trzeba cos z tym zrobic Koniec tematu A Ty nie krytykuj ludzi
                              ktorych nie znasz ze sa brudasami bo czesto maja racje CO do slownictwa to
                              przeczytaj sobie swoje wypowiedzi Polonista nigdy n;ie bylem i nie bede ale na
                              pierwszy rzut oka twoje wypowiedzi nie sa super stylistycznie napisane ...
                    • Gość: Ankaretta Re: Czytosc Tak straz miejska potrzebna IP: *.man.czest.pl 11.01.06, 19:39
                      capa, tu nie chodzi o to że policja sobie radzi czy nie radzi. Podstawowym
                      problemem jest to że są tacy którzy wiedzą w sens utrzymywania (cielawe ile to
                      kosztuje?)przez podatników instytucji o nazwie Straż Miejska, która "czepia
                      się" matki opiekującej się maleńkim dzieckiem, bo: uwaga Panie Absolwent! za
                      wąsko! odśnieżyła! Nie jest ważne że Rena odśnieżyła, a dziesiątki innych
                      PAŃSTWOWYCH nawet instytucji tego nie robi (patrz ul.Wierzyńskiego, okolice
                      Poczty Polskiej ul. Kilińskiego, itd.. Dlaczego ich się nie "czepiają"?! Ano z
                      tych samych powodów dla których czepiają się (słusznie,słusznie!) babć
                      handlujących pietruszką a chuliganów w klatkach schodowych - nie! Babci się nie
                      boją! I nic nie pomoże przekręcanie faktów Panie Absolwent, obojętnie czego
                      jest Pan Absolwentem. Przydała by się jeszcze jakaś szkółka, choćby parafialna,
                      dobrych obyczajów. Jak łatwo ubliżać od brudasów! taki prawy, dobry Obywatel!
                      Sic!
                      • Gość: Absolwent Re: Ale obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:51
                        Pomijając obelgi Ankaretty (ulżyło?) odnieśmy się do meritum sprawy. Problem w
                        tym, że jak paru strażników miejskich normalnie pracuje, to od razu pojawiają
                        się wyzwiska (też ulżyło?) i epitety. A jak zauważyłe(a)ś, całe miasto jest
                        brudne, bo inni strażnicy nie wlepiają brudasom mandatów. Więc wyzywajcie na
                        tych strażników co pracują uczciwie, a brońcie ukaranych brudasów. Tylko uważaj
                        Ankaretta, żeby ich plucie razem z wiatrem nie poleciało przypadkowo na Ciebie.
                        No i zatkaj uszy, żeby ich wulgarny język nie popsuł Ci humoru. Naprawdę w
                        Częstochowie możemy sobie na to pozwolić: brudźmy, nie odśnieżajmy, plujmy,
                        przeklinajmy. I niech nikt nie reaguje.

Coraz więcej brudasów i ich obrońców
                      • Gość: Absolwent Re: Brudas jest brudas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 20:02
                        I nic takich nie zmieni, pani Ankaretto!

Gdy policja weźmie się do roboty i zacznie pilnować czystości (ma taki ustawowy
                        obowiązek), Straż Miejska będzie niepotrzebna. O co się tu kłócić?

Sam kiedyś zapłaciłem mandat za złe parkowanie, ale do głowy mi nie przyszło
                        zostać pieniaczem, bo strażnik śmiał mnie ukarać mandatem!

PS. Dzisiaj zabrałem do samochodu starszą panią, która potłukła się boleśnie na
                        oblodzonym chodniku przy ulicy Dekabrystów. To najlepsza ilustracja toczącej się
                        tu dyskusji. Jak starsi ludzie mają normalnie żyć w Częstochowie? Proszę
                        zobaczyć, z jakim trudem wysiadają z autobusu na oblodzone przystanki itd! Oni
                        są przerażeni sytuacją i nie klikają na forum, bo mieli by inne zdanie o
                        dozorcach itp. A na dozorców jedynym batem jest mandat (niestety).
                        • ezechiel1 Re: absolwent jest nienormalny 12.01.06, 22:04
                          O czym Ty chlopie wogole piszesz zastanowiles sie nad tym ???
                          Po pierwsze policja nie ma kasy na robienie takich rzeczy jak pilnowanie
                          czystosci (ledwie starcza na powazne sprawy i benzyne na patrole )

Po drugie nie rob z siebie meczennika bo nikogo tu nie interesuje czy dostales
                          mandat czy nie i nie porownuj mandatu za zle parkowanie z mandatem wypisanym
                          matce z dzieckiem za "waska oblodzona sciezke"

Po trzecie bohaterem roku nie zostaniesz chocbys zabral 4 staruszki i obwiozl
                          je po miescie pokazujac zabytki
                          Z tymi przystankami to juz przesadziles dozorcy akuratnie mandatow nie dostaja
                          z tego co tu czytam masz cos wspolnego ze straza miejska wiec proponuje wziasc
                          pale i kuc lod przy przystankach a nie wypisywac kretynskich postow
                          • Gość: Absolwent Re: absolwent jest nienormalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:57
                            Następny kretyn(ka) zapisuje mnie do straży miejskiej. Na to nie ma lekarstwa,
                            tak jak na brudasów. Coraz ich więcej
                            • ezechiel1 Re: absolwent jest nienormalny 14.01.06, 00:16
                              Kretynka jest twoja matka debilu
                              • Gość: Absolwent Re: Napisz jeszcze coś egzotycznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 13:05
                                Kolekcjonuję takie obciachowe wypowiedzi, a Tobie ulży
                                • ezechiel1 Re: Napisz jeszcze coś egzotycznego 14.01.06, 17:35
                                  Obciachowy to Ty jestes i fajne masz hobby Mama musi byc dumna ze ma takiego
                                  syna Pozdrawiam i zakanczam temat
                    • Gość: CAPA Re: Czytosc Tak straz miejska potrzebna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:33
    • Gość: wgipsie Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 16:37
      Reno! Po prostu - wynajmij człowieka do odśnieżania i skucia lodu!!! I po
      problemie! Daj zarobić bezrobotnemu...
      Straż Miejska ma nie zapraszać do odśnieżania, tylko od razu walić z grubej
      rury. Jeżeli kktoś pamięta... Najlepiej we współczesnej historii Polski miasta
      były odśnieżone po wprowadzeniu i podczas stanu wojennego.
      Komisarze wojskowi - wróćcie!!!
      • Gość: Absolwent Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:02
        Coraz więcej ludzi (szczególnie starszych) łamie ręce i nogi na częstochowskich
        chodnikach. Naprawdę nie da się nic zrobić?
    • Gość: realista Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.01.06, 19:28
      A co robi ten z którym masz dziecko? Przypuszczam, że jest młody i sprawny. Goń
      lenia do roboty.
      • Gość: duro Re: "pracowita" Straż Miejska IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.06, 18:02
        Straży Miejskiej należy podziękować, że przypomniała o obowiązku usuwania
        śliskości. Nie ukarali mandatem a mogli. Dużo więcej byłoby emocji podczas
        rozprawy sądowej o odszkodowanie za połamane nogi i pretensji do straży że nie
        przypomniała.
        • Gość: racer Re: "pracowita" Straż Miejska IP: 195.116.81.* 17.01.06, 19:34
          Niech przypomna ks Krynskiemu zeby piachem posypal bo dzisiaj bym sie zabil pod
          jego Akademia
          • Gość: duro do racer IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.06, 19:39
            Tak trzymać. Wskazywać takie miejsca, bo z pewnością ich szef czyta opinie i
            potrafi wyciągnąć wnioski ile warci są jego ludzie. Im uwag będzie więcej, a
            reakcji żadnych, bedzie można uznać straż za instytucję zbędną.
    • Gość: Absolwent Hej brudasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 11:48
      Jak tam lenie i brudasy?

Dzisiaj sypnęło śniegiem, miasto tonie w błocie i za chwilę przyjdą tęgie mrozy.
      Jeżeli Straż Miejska nie pogoni was dzisiaj do roboty, to jutro będzie tragedia,
      ponieważ to wszystko zamarznie na wiele dni. Ale brudasowi wszystko jedno, on
      może zabrudzić buty bo i tak ich zazwyczaj nie czyści. Dobrze, że chociaż pluć
      trudno podczas mrozu, miasto przez jakiś czas będzie mniej zaplute.

Tylko starszych ludzi szkoda, bo jakże chodzić po wiecznie oblodzonych
      częstochowskich chodnikach? Brudas też kiedyś będzie stary, ale myśleć
      perspektywicznie, to już dla takiego za trudne. Wulgarnie się odezwać, to
      szalenie proste. Zrobić błąd ortograficzny, to drobnostka.

Obciach
      • Gość: realista Re: Hej brudasy IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.01.06, 21:26
        Gdyby nagłaśniano ile kasy poszkodowany może wyrwać za złamanie nogi na
        oblodzonym chodniku, to przypuszczam że każdy właściciel posesji bez oporu
        brałby się za odśnieżanie i nie potrzebna byłaby straż miejska.
      • qmar Re: Hej brudasy 23.01.06, 01:17
        absolwencie... wyjaśnij mi...
        czemu służby miejskie nie usuwają tych gór śniegu?
        czemu pod dworcem pkp (od strony al. wolności) na chodnikach jest taka skorupa
        lodu - a posesje wokół mają odśnieżone przejścia?
        czemu na śląsku (sosnowiec) pługi odśnieżają chodniki?
        czemu moralizatorzy tacy jak ty nie wezmą się do pracy?
        przepraszam palancie że nie naciskam shifta - nie chce mi się.
        • Gość: Absolwent Re: Hej brudasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:48
          Mój tekst nie był skierowany do takich jak Ty, tylko do brudasów. Mnie też
          przeszkadza to wszystko, co wymieniłeś. I ja Ci mam wyjaśniać, "czemu służby
          miejskie nie usuwają tych gór śniegu?". Do mnie to pytanie? Głosowałem kiedyś na
          obecnego prezydenta Częstochowy i to jedyna moja wina. Więcej tego błędu nie
          popełnię.

Piszesz "czemu moralizatorzy tacy jak ty nie wezmą się do pracy?". Ja swoją
          pracę mam i wykonuję ją sumiennie. Do tego swój chodnik odśnieżam.

Jaki tam ze mnie moralizator? Chciałbym żyć w czystym mieście (tak jak Ty), to
          wszystko. Widzę starszych ludzi nie radzących sobie na śliskich chodnikach i
          przystankach, a w niniejszym wątku filozofów o Straży Miejskiej pełno. W
          Częstochowie każdy jest urażony, jak mu zwrócić uwagę na wyrzucony papierek czy
          odśnieżenie chodnika. Tacy już jesteśmy.

Na tym forum to normalne wyzywać innych, dlatego się na Ciebie nie obrażam o
          palanta, bo taki tekst świadczy przecież o Tobie a nie o mnie. Ale nie martw
          się, w tym wątku występują tacy, dla których plucie na chodnik to nic
          niestosownego. To jest dopiero obciach. Wpuścił byś takich do swojego domu?
          • Gość: Tomek Re: Hej brudasy IP: 195.116.81.* 23.01.06, 22:10
            To strazniku napisz do UM a nie wyzywaj innych od brudasow bo pewnie gdyby nie
            zona to w dziurawych skarpetkach bys chodzil
            • Gość: Absolwent Re: Logika myślenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:34
              Ale jaja! Kolejny biedak myśli że jestem strażnikiem.

Współczuję manii prześladowczej i muszę kolegę rozczarować: nie jestem. Ale
              chyba Straż Miejska powinna wziąć mnie na etat, skoro tyle osób sądzi, że tam
              pracuję. Stosując logikę myślenia takich jak Tomek dojdziemy do wniosku, że
              tylko strażnikom miejskim podoba się czyste i zadbane miasto! A normalni
              obywatele Częstochowy? W naszym imieniu strażnik (czy policjant) wlepia mandat
              brudasom i tyle. Za trudne żeby zrozumieć?

Jeżeli chcesz chodzić po czystych chodnikach, to nie oznacza jeszcze, że jesteś
              ze Straży Miejskiej? Wyluzuj więc, nie pluj na ulicy i nie brudź. Nie wiem czy
              o tym w ogóle wiesz: nie wypada się tak zachowywać.
              • Gość: Tomek Re: Logika myślenia IP: 195.116.81.* 24.01.06, 16:01
                Biedakiem raczej nie jestem a Ty jestes debilem ktokowleik cos do Ciebie
                napisze od razu jest brudasem Zastanow sie czy nie jestes chory to sie chyba
                nazywa nerwica natrectw Strazy Miejskiej nie tyle podoba sie czyste miasto ( bo
                to chyba tyczy wszystkich) co kaza im wypisywac mandaty co jest dokldanie
                opisane przez nich samych na tym forum Co do mojego wychowania to dokladnie
                wiem jak mam sie zachowywac i zeby Cie uspokoic nigdy nie pluje na ulice nie
                nie wyrzucam papierkow nie zostawiam smieci i sprzatam po sobie Zeby Cie nie
                dreczylo powiem wiecej mam czyste podlogi starte kurze pozmywane naczynia sa
                poukladane w szafce Wyprane rzeczy susza sie ale zaraz jak wyschna beda
                wyprasowane i poukladane w kosteczke Mam nadzieje ze odetchnales z ulga
                Jednak mysle ze powinienes porozmawiac o tym z jakims specjalista
                • Gość: Absolwent Re: Logika myślenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:30
                  Gość portalu: Tomek napisał(a):
                  > Biedakiem raczej nie jestem a Ty jestes debilem

Brakło argumentów, pozostały wyzwiska? U niektórych to normalka. A brudas jest
                  brudasem i tyle i Ty tego nie zmienisz. A Ty co się tak tłumaczysz, jest coś na
                  rzeczy?

Biedakiem nazwałem Cię przez grzeczność, żeby nie używać słowa "kretyn". Bo
                  tylko kretyn może wpaść na pomysł, że człowiek o innym zdaniu niż on musi być
                  strażnikiem (albo strażakiem, jak napisał inny kretyn hahahaha).

No to co tam masz jeszcze w rodzinnym słowniku?
                  • Gość: Tomek Re: Logika myślenia IP: 195.116.81.* 25.01.06, 00:42
                    Czytaj dokladnie kretynie Cytujesz to co ci pasuje argumenty byly sa i beda ale
                    nie che mi sie juz pisac bo to nie ma sensu
                    • Gość: Absolwent Re: Logika myślenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 08:29
                      Zabawna dyskusja. Napisz coś jeszcze! Tylko rozszerz słownictwo
                      • Gość: Tomek Re: Logika myślenia IP: 195.116.81.* 25.01.06, 14:27
                        Chyba gadam z bootem
        • Gość: wojt Re: Hej brudasy IP: *.man.czest.pl 24.01.06, 19:47
          straz miejska to lapserdaki...nie sa do niczego potrzebni sami nie maja jakis wiekszych praw do dzialania tylko pochlaniaja nasze podatki jak gabka wode...jedyne co potradia to spisywac chlopakow pod blokiem albo gonic malolatow z browarami a jak sie dzieje cos powaznego jakas bujka czy cos to udaja ze nie widza i ida w inna strone...co to k...a ma byc za co im placa???i jeszcze sa do tego smiesznia i wygladaja jak przecinki a powinni byc wzoarami...A BABY W STRAZY WSZYSKIE SA BRZYDKIE
      • Gość: Lolek Re: Hej brudasy IP: *.hcz.com.pl 23.01.06, 11:47
        Ty Absolwent jesteś chyba chory.
        Poczytaj swoje wypowiedzi - "brudasy", "brudasami", "o brudasach" itd, itp.

Nie masz czasem nerwicy natręctw - ile razy dziennie myjesz rączki?, bo
        radośnie odśnieżasz po kilka razy dziennie - nie masz nic innego do roboty?

Jesteś monotematycznie nudny pseudointeligencie.

Jeśli nie masz nic do powiedzenia na inne tematy, tylko chcesz istnieć na forum
        dzięki odmianie słowa "brudas" - to spadaj pooglądać kreskówki.

A żeby nie było, że kolejny nierób brudas się odezwał, to nie mam niestety
        swojego domu, mieszkam w blokowisku, za które płacę niewąsko i co - też mam
        radośnie odśnieżać chodniki, parkingi i ulice ???

• Gość: zdziwiony strażnicy to pajacyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 12:24
          Mam działkę w dzielnicy Grosz.Zawsze chodnik przed posesją odśnieżałem i tylko
          raz gdy zachorowałem znależli mnie i oznajmili,że jest nieodśnieżone i 100 zł
          mandatu się należy.Czepiają się nie tego czego powinni.Niedowartościowani
          ludzie pracują w naszej Straży Miejskiej.Pewnie byli gnębieni w szkole i teraz
          muszą odreagować.
          • Gość: ktos Re: strażnicy to pajacyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 12:41
            Nie wszkole byli gnebieni, tylko w pracy przez swoich kierowników! Gdyby nie
            wypisal 100zl, to by mu wypisali nagane za mała skuteczność!
    • Gość: cenzor 00:54 naruszono zasady netykiety IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.01.06, 01:07
    • Gość: Absolwent Do roboty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 12:54
      Dozorcy: obudzić się, wyciągnąć miotełki, szufle i łopaty. Odśnieżajcie, bo pada
      nowy śnieg. Gdy za parę dni przymarznie, to będziecie narzekać, że nie można
      skuć twardego lodu.

Straż Miejska (i Policja!): wyciągnąć bloczki mandatowe i do roboty!

Psychopaci: Włączyć komputer i szczekać na innych!

Brudasy: nic już nie róbcie, bo i tak jest brudno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka