Gość: zainteresowany IP: 195.117.153.* 08.01.06, 13:06 Czy wiadomo wam coś na temat prywatyzacji zakładów Stradom S.A. .... podobno sytuacja tych zakładów nie jest zbyt ciekawa ... prosze o jakiekolwiek informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:24 up!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Stradom S.A. IP: 195.117.153.* 09.01.06, 15:16 czyżby nikt nic nie widzial .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:30 Z tego co wiem to od kilku lat likwidowane sa wydziały i ludzie wyrzucani na bruk,w biurach tez dzieje sie nieciekawie,pozabierali wszystkie mozliwe dodatki o premiach nie ma co wspominac,ludziom obnizyli pensje o 20%,a teraz ma wykupic zakład ktos,ale tu opinie sa rozbiezne.W kazdym razie jeszcze kilka lat temu działo sie tam dobrze,ale od kiedy Gdański prezes zaczął rzady to zakład dązy do tego co widac na załaczonym obrazku,ale to chyba celowe działanie-zebrac jak najwiecej kasy,porobic wiele (nietrafnych ups) inwestycji,dązyc do upadłosci i "ktoś" wykupi za marne grosze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:33 to czemu poprzedni prezes odszedl? po co wlasciciele zmienili zarzad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanko Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:28 Ile tam teraz ludzi robi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Stradom S.A. IP: 195.117.153.* 11.01.06, 15:42 Chyba ok. 500 ....ale jak tak dalej pujdzie ...to ich sytuacja nie będzie za ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortografista Re: Stradom S.A. IP: *.com / *.strefa.com 13.01.06, 20:13 coś kiepsko z twoją ortografią,zamiast zajmować się plotami i pierdołami podłucz się ortografi!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYY Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:13 ortografii ... znawco :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Stradom S.A. IP: *.21.pl / *.21.pl 16.01.06, 23:22 podłucz się? czy może poducz się - łuczyć się czegoś , czy uczyć się czegoś??? - znawca - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 16:58 Wydawało mi się ze temat był Staradom S.A a nie ortografia!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Stradom S.A. IP: 212.160.108.* 16.01.06, 20:09 Jak ja pracowałem w Stradomiu-to załoga liczyła ok. 3000 ludzi i pracowała na trzy zmiany, a dzisiaj to rozpatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KL Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 07:49 Cały przemysł włókienniczy padł ... przypomnijcie sobie Wełnopol, Elanex czy Wartę. Może teraz czas na ostatniego mohikanina ... Stradom??? Jak się w ogóle robiło w tym naszym częstochowskim włókiennictwie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:35 Pracowałem w stradomiu.Zwolnili mnie nie tak dawno. Brałem pół roku zasiłku,teraz dalej jestem bez roboty. Zakład całkiem juz zrujnowali. Z tego co wiem to jest chyba nawet juz sprzedany, a jezeli nie to wkrótce będzie. jak miało byc dobrze ,kiedy tam pracują ,,same prezesy i dyrektory " Ludzi jest ze 400, albo i mniej a zarządzających 10. Rozsprzedali juz chyba wszystko. Coraz mnie w Cz-wie zakładów.Stradom jeszcze ze trzy lata temu był całkiem w dobrej kondycji, więc trzeba było go zniszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KL Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:43 Starczy wejść na stronkę www stradomia żeby zobaczyć tę rozrośniętą prezesologię ... smutne ale prawdziwe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:35 No właśnie byłem, widziałem. Ile ludzi teraz tam pracuje, bo jak widać z zarządzjacych, to chyba ze dwa tysiące. A tak wogóle, to tam się coś dzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwq Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:35 ciekawe wątki o tym Stradomiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:38 Drodzy Koledzy. Pracuje w Stradomiu i widzac to co sie dzieje na tym forum to przekracza wszelkie granice. Jestem wielkim fanem tej firmy. W szczegolnosci uwielbiam zmiany i igranie sobie z pracujacymi pieskami czyli z nami. Prosze od dzisiaj wpisywac wylacznie pozytywne opinie na temat naszej kochanej matki firmy Stradom. Buzia dla S,A,K,R,K,J,P,T,M,A,M,R - jestescie super. Trzymajmy sie razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Stradom S.A. IP: 212.160.108.* 11.02.06, 18:35 Jakie 2000.Ok.500 i to z nadwyżką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Długi Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:35 Gość portalu: zainteresowany napisał(a): > Czy wiadomo wam coś na temat prywatyzacji zakładów Stradom S.A. .... podobno > sytuacja tych zakładów nie jest zbyt ciekawa ... prosze o jakiekolwiek informac > je No właśnie nic nie wiadomo, ale podobno gdański prezes zwiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 111 Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:24 Brahu, chyba jesteś jasnowidzem Prezes z Gdańska zwiał kilka dni temu. Podobno przed wyjazdem kupił sobie jakies luksusowe auto, załadował do tego auta co sie zmiesciło i tyle go było widać w Częstochowie. Oczywiście wszystko za stradomskie pieniądze. A ludziska nie dostana premii. Może ktoś zna więcej szczegółów, to proszę o informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:36 Prawda, nie napiszę jak się nazywał, bo mnie aresztują :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:45 A czy ktoś wie coś o nowym prezesie? Podobno z Warszawy? wow- hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:02 Jak to odrazu widać że coś się w firmie dzieje. Jeszcze niedawno na stronce WWW Stradomia była cała prezesologia wraz ze zdjęciami .... teraz działu oczywiście nie ma :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent 07 Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=42539031&a=42567992 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:34 czemu poprzedni prezes odszedl? po co wlasciciele zmienili caly zarzad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek ludzie tam pracują IP: *.57.jawnet.pl 03.06.06, 18:44 Mam kolegów co tam pracuja. Praca jak praca. Z forum dowiaduje sie ze mają nieciekawie. To dobrzy koledzy co tam pracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ludzie tam pracują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 19:28 a koledzy maja jakies zdanie na temat tego co sie tam dzieje? Inni sa najblizej tego, wiec powinni wiedziec najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ludzie tam pracują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 19:29 "oni" nie "inni". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ludzie tam pracują IP: *.57.jawnet.pl 03.06.06, 23:43 Teraz sie dowiedziałem, ze jeden sie zwolnił a drugi pracuje ( nie ma neta). Praca ciężka ale kolega wolałby mieć tą prace niż nie mieć. On nic nie wie bo on jest zwykłym pracownikem na produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:04 Ludzie co Wy właściwie chcecie od tej firmy. Też tam pracuje, fakt, że zawsze mogłoby być lepiej. Zrozumcie jak się nie podoba to dorga otwarta. Nikogo się w obecnych czasach nie zmusza do pracy. Jest wolna droga- zapewne gdzie indziej jest lepiej. Zawsze jest lepiej tam gdzie nas nie ma prawda? W każdej firmie zmieniają się właściciele, prezesi itp. wszędzie jest tak samo!!! teraz w dzisiejszym świecie tak już jest. Skończyła się KOMUNA drodzy pracownicy, gdzie prezes jak miał układy partyjne to był na stanowisku 30 lat. Teraz zwycięscą jest ten co ma pieniądze i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
meredith22 Re: Stradom S.A. 04.06.06, 13:34 Ty aaa to chyba jesteś z "Białego domu" i nie wiesz co się dzieje z normalnymi pracownikami ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:27 Ty aaa albo udajesz tępego, albo jesteś tępy. Chodzi o to jak ten prezes zarządza firmą. To,ze obcięli Ci pensje,że zabrali premie, ale tylko Tobie zabrali i nnym pracownikom. Sobie nie.To,że nie inwestują w firmę tez tego nie widzisz.To,że w świetle niby prawa wyprowadzaja pieniądze, jest OK ?? Oj biedny Ty jesteś, biedny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:48 no to slucham ciebie, skad i ile tych pieniedzy zostalo wyprowadzonych? W tym roku, w zeszlym? Jak juz o czyms piszesz to napisz cos wiecej niz same ogolniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:21 Też się zastanawiam ile i kto wyprowadził pieniędzy z firmy. Jak wiesz firma miała i ma właściciela, który jak to bywa może w każdej chwili może wypłacić pieniądze z kasy, to jego święte prawo. Tak więc z mojego przynajmniej punktu widzenia wszystko jest ok. Inne opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:50 A może wiesz kto jest tym włascicielem? Bo ja nie wiem. Znasz NFI?? Tam jest wielu właścieli, którzy się pasą naszą kasą. Kasą Twoją i moją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:04 25% ma skarb panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:05 do XXX: ale na pytanie a propos ilosci wyprowadzonych pieniedzy i momentu, w ktorym to wyprowadzanie mialo miejsce juz nie odpowiedziales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 21:59 No właśnie, kiedyś wychodząc z pracy widziałem jak pakowali kasę przez okno do busa- ale jazda ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:01 Aha a jeśli chodzi o NFI to zobacz sobie na necie kto jest udziałowcem. Nie jest to tajemnica- w końcu S.A. Zawsze w takich spółkach jest cała armia właścicieli. Masz akcje Stradomia? Jeśli tak to też jesteś właścicielem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:53 Chyba coś się wam pochrzaniło. 25% akcji ,skarb państwa, to miał pare ładnych lat temu.Teraz to nie wiem czy ma 5.Ponad rok juz nie pracuje w firmie, ale mam tam jeszcze wielu przyjaciół.Pare akcji ,,Stradomia " tez mam i mogę sobie nimi podetrzeć. A kupienie bardzo drogiego samochodu , dzień przed degradacją, to jak nazwiecie? A wiecie gdzie jest ten samochód? Firmowy? W Gdańsku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:25 Podobno prezes z Gdanska jest nadal pracownikiem Stradom?! Ktos cos o tym slyszal???????????????? Jakie sa plany nowego zarzadu??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilok Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 21:47 Nowy zarząd ma nowego asystenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:03 Jakas nowa osoba w firmie? - ten/ta asystent? Odpowiedz Link Zgłoś
mcneo Re: Stradom S.A. 07.06.06, 01:59 Witam... Pracowałem w tej firmie przez 1,5 roku na stanowisku: "Automatyk-elektronik", pod koniec 1998 roku była: "redukcja etatów" - no i mnie zredukowali - w sumie nie wyszło mi to na złe, teraz pracuję w TRW, w dziale technicznym (od 1999r). Co do Stradom S.A. to jeszcze w 1988 były nowe inwestycje (Varemack)itp., plany przejęcia Wigolenu, czyli nie było źle, a tu teraz proszę Stradom podąża drogą Wełnopolu, Warty i Elanexu, heh. Na tą chwilę to wiem, że część kierownictwa i działów: Mechanicznego i Energetycznego poprzechodziła do Wigolenu. Mam tam paru kumpli to popytam, jak będę coś wiedział więcej to napisze. Pozdro... MC_NEO Odpowiedz Link Zgłoś
meredith22 Re: Stradom S.A. 08.06.06, 14:14 a słyszeliście o aferze z samochodami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łooo Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:01 to juz z samochodami? rozmnożyły się? Poczytaj wcześniejsze wątki i dowiesz się A swoją drogą ,to chyba nie jest ciekawie. Moi znajomi mówią,że zakład szykują do sprzedaży. Ciekawe tylko , kto kupi i co z nim zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minia Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:30 Jak to co? ktos kupi i wreszcie bedzie prawdziwy raj. Wysokie pensje, darmowe szkolenia, doksztalcania, jezyki obce dla pracownikow, no i oczywiscie inwestycje. Tak bedzie- pod warunkiem, ze kupi Stradom jakis Szejk hihi, no chyba, że garnki- wtedy Stradom ugotuje sie sam na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 07:59 Stradom ... jakby nie patrzeć ostatni bastion częstochowskiego włókiennictwa. Koło ronda Mickiewicza stoi jeszcze ten pomnik, który wskazywał na włókiennicze tradycje miasta. Pamiętam jak o 14 cała Krakowska była pełna ludzi, którzy wychodzili ze zmiany na Warcie, potem ponownie o 22 ... Pozmieniało się trochę w tej naszej Cz-wie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:47 -słyszałem,że Stradom ma kupić Emalia Olkusz,podobno Myszków jest ich "zasługą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:33 do XXX: Widac jak jestes na biezaco. Skarb panstwa ma 25% udzialow, przejrzyj sobie kolego rejestr spolek z udzialem skarbu panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:34 poza tym skad wiecie co prezes z Gdanska mial w umowie i co mu przysluguje w czasie wypowiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:35 A co go tak bronisz? Razem jeździliście do Kamyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:16 W Kamyku są dobre lody i dużo kamyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heeej Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:35 pracownicy,zainteresujcie się czy wam nie przywiozą związkowca w teczce.Tu na forum jest niejaka piper,już dostała podejrzaną propzycję na gg.Taka wywłoka będzie potrzebna aby podpisywać zwolnienia z pracy z ramienia związków.Zawsze był ataka praktyka. Trzymajcie się ludzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heeej Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 13:05 jeszcze raz ja..cytuję..z piperr Swoją drogą powinnaś zaitneresować się może nie koniecznie tworzeniem Fundacji, choć to równie ciekawy pomysł, a zaangażowaniem się w działalność, pracę w strukturach, które powołane są z mocy ustawy dla pełnienia funkcji ochronnej względem pracowników, które posiadają wyraźne i konkretne kompetencje, uprawnienia w tym zakresie tj. związki zawodowe. Dzięki temu będziesz mieć możliwość działania na przedpolu zwolnień pracowników, jeszcze w czasie kiedy są oni zatrudnieni. Dominik gg 4213716g Mnie to smierdzi,bardzo...hmm,na przwdpolu zwolnień pracowników,jeszcze w czasie kiedy są oni zatrudnieni.Radzę zobaczyć wątek tego babusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 18:26 Przecież w Stradomiu działają prężne związki zawodowe. Pozwalają na wszystko.Na zabranie ,,stażowego", na zmniejszenie pensji. Na obniżenie funduszu socjalnego.Wszystko OK. Wysprzedają majątek zakładowy, który kiedyś był budowany za pieniądze pracowników. Teraz do nich nie wracają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 20:29 czyli pozamiatane. Ale się doczekaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 12:35 XXX nie jezdzilismy razem do Kamyka. Zamiast wszystkich podkrecac przeciwko prezesowi z Gd. staram sie w przeciwienstwie do Ciebie myslec racjonalnie. Dla Ciebie Umowa i zawarte w niej obowiazki i prawa nic nie znacza rozumiem. Najprosciej powiedziec, ze ktos cos ukradl, ze cwaniak, kombinator, widac z jakiego systemu wyniosles wartosci, Twoje metody przypominaja dzialania i prowokacje wiadomo czyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 13:44 O czyich (jakich) obowiązkach i prawach piszesz? Bo jak na razie, to pracownicy mają tylko obowiązki ,a ini prawa. Nie rozumiem dlaczego prezes ( taki dobry i uczciwy) nie poczekał na odwołanie, tylko uciekł na zwonienie lekarskie? Nie tylko on.Cały zarząd. Inni pracownicy, którzy przed zwolnieniem z pracy ,, uciekali" na L4,byli potępiani.Wiem coś o tym. Nie podkręcam nikogo, tylko krew mnie zalewa, kiedy menadżer kładzie ,,lachę"na wszystko i nic nie obchodzi go zakład ,którym kieruje. Myślisz,że teraz będzie inaczej???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 17:23 Ciekawe, ze masz tyle wrogich informacji, a zadnych pozytywnych. I na pewno nie slyszales o tym, ze nowy wlasciciel chcial zeby prezes sprzedal akcje zachodniego funduszu (ktore posiadal stradom) po 11zl gdy ich cena rynkowa wahala sie w granicach 15zl?!?! Prezes w tym uczestniczyc widac nie chcial- ale czemu tego nie zrobil skoro taki z niego hochsztapler jak piszesz. W takim zachowaniu pewnie tez dopatrzysz sie jakiegos cwaniactwa. O tym, ze pare dni po powolaniu nowego zarzadzu ta transakcja doszla do skutku tez nie slyszales??? A a propos odwolania to nie ma ono nic wspolnego z uciekaniem na zwolnienie, odwolac Cie moga kiedy chca, nawet jak jestes na zwolnieniu. Czy bedzie inaczej? oj bedzie inaczej bez watpienia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:40 Drodzy Koledzy. Pracuje w Stradomiu i widzac to co sie dzieje na tym forum to przekracza wszelkie granice. Jestem wielkim fanem tej firmy. W szczegolnosci uwielbiam zmiany i igranie sobie z pieskami. Prosze od dzisiaj wpisywac wylacznie pozytywne opinie na temat naszej kochanej matki firmy Stradom. Buzia dla S,A,K,R,K,J,P,T,M - jestescie super. Trzymajmy sie razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 22:34 :)))) Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:15 slaby zawodnik z Ciebie kolego. Tylko szczekac umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 20:43 Kolego co ty możesz wiedzieć, ja pracowałem 2 lata temu w tej firmie i znam tą bandę, którą tak zachwalasz.Szczególnie w mojej pamięci pozostała mi niejaka Anna A, która była niczym Roman Giertych w Komisji Śledczej, powiedzieć o tej Pani beznadzieja to właściwie jakby ją pochwalić. To była kobieta, że jeszcze nie zdążyłeś sobie piernąć a ona już czuła gó.. w powietrzu. Nie wiem czy ona jeszcze pracuje w Stradomiu ale jeśli tak to miejcie się na baczności bo nie znacie dnia ani godziny. Osób takich w Stradomiu jest wiele jak ona co się srają wyżej niż dupe mają. pozdrawiam wszystkich normalnych ludzisków ze Stradomia, bo tacy też tam bywali. Odpowiedz Link Zgłoś
meredith22 Re: Stradom S.A. 14.06.06, 21:42 Anna A. to mi się jeszcze po nocach śni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tussilago Re: Stradom S.A. 14.06.06, 23:41 a skad wiesz kolego co ja tam robilem? i kogo niby Twoim zdaniem zachwalam? Staram sie w miare obiektywnie podchodzic do tej calej sytuacji przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belial Re: Stradom S.A. IP: 80.51.236.* 19.06.06, 08:16 Jak Piszesz tak mocno to: 1) Podpisz się nazwiskiem 2) Nie pisz inicjałów tylko wszystko tzn . imię i nazwisko pozwanego No respect Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:17 aaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszysko Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 22:39 Ania A. cóż to takiego. To chyba nie Stradom. Pracowałem tam do niedawna i tego cuda tam nie pamiętam. A może to o Wigolen jak zwykle chodzi a nie o Stradom Odpowiedz Link Zgłoś
meredith22 Re: Stradom S.A. 15.06.06, 11:45 To może u ciebie na wydziale o niej nie było głośno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredzia Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:29 Ludzie ze Stradomia a nie słyszeliście kiedy będzie podwyżka bo to mnie najbardziej interesuje??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredzia Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:30 no i kiedy nam premie miesięczną oddadzą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 18:42 hmmmmm, podwyżka.To już chyba tylko w wyobraźni. O premi miesięcznej ,też raczej zapomnij. Zakład wcale tak źle nie stał, kiedy obniżali nam zarobki. Mozemy podziękować za to naszym zwiazkom zawodowym. Na wszystko się zgodzą, byleby uścisnąć dłoń prezesa. Wszystko jedno, którego.Pracowników doświadczonych, też spycha się w kanał. Awansuje się młode dziewoje, które na niczym się nie znają ,ale mają dobrze wykształcony narząd mowy. Nic dobrego nas juz nie czeka.Szkoda ,bo dobrze pracowało mi się w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MINA Re: Stradom S.A. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.06, 22:50 Całkiem dobre rozważania, cóż teraz czekaja nas już tylko nominacje do zwolnienia, które ponoć mają być rozdane na koniec tego miesiąca gorzej już być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredzia Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 12:23 Ludzie premię nam juz podzielili i będzie do wypłaty na 10 sierpnia. I zwolnien też napewno nie będzie bo takich dobrych roboli to już nigdy nie znajdą. Wczoraj osobiście rozmawiałam z majstrem i potwierdził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iti Re: Stradom S.A. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.06, 23:01 to chyba dobrze, że młodzi awansują, mają wykształcenie, aparycję i zapał do roboty, a odnośnie starych pracowników to czas im podziękować swoje już zrobili tak jak ten odwołany zarząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:47 No i stało się.Sprawdza sie wasz scenariusz. Zwolnili dzisiaj kilka osób.Jest małe zamieszanie. Ciekawe, czy to początek góry lodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:00 I co? Wiecie coś nowego? Dzisiaj chodził jakiś gostek.Podobno z Emali. Dalej obniżają koszty, to pewnie sprzedadzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:11 Właśnie mijają dwa lata, jak zwolnili mnie ze Stradomia Sama jestem ciekawa co teraz tam się dzieje.Co jakiś czas spotykam na miescie kogos znajomego, ale tych ostatnich informacji mało.Odkryłam ten wątek i trochę sie dowiedziałam.Jest szansa,że zakład pociagnie jeszcze? A może będą jakieś przyjęcia do pracy? Szukam jakiegokolwiek zajęcia, bo cięzko bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miły Re: Stradom S.A. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.06, 00:04 Nie łódź się nadzieją na zatrudnienie w Stradomiu, teraz jest etap zwolnień a nie przyjęć, to dopiero poczatek góry lodowej, dopiero się sytuacja rozkręca co nie oznacza to, że wyjatki się zdażaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredzia Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 22:29 szkoda słów co do Stradomia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Re: Stradom S.A. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.06, 21:22 Oj szkoda.........to co się tam ponoć dzieje to graniczy z lekką przesadą, ludzie są zwalniani, a i ponoć dużo osób się samych zwalnia, bo kto ma zdrowe nerwy żeby w takim wariatkowie pracować........ już niebawem nie będzie tam fachowców, tylko same młodziki po szkole, bez doświadczenia którzy za marne grosze będą udawać że pracują......totalna tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:35 Sorry, ale czy uważasz, że ten zakład bez młodych ludzi ma jakąś szansę na przetrwanie? Proponuję zwolnic wszystkich młodych i zastąpić ich emerytami pod laską lub z balkonikiem. Napewno wszystko potoczy sie pomyslnie i firma bedzie w rozkwicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:27 A czy uważasz,że pracownik między 40 a 50 rokiem zycia ,to już emeryt?? Tacy w tej firmie coraz mniej się liczą Ci troche starsi powinni ,,wprowadzać" w pracę tych modych. Niektórzy z nich nie odróżniają krosna od snowarki. A toż to przecież zakład włókienniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Stradom S.A. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.06, 22:11 Człowieku czy to ważne czy jesteś stary czy młody dobre stanowiska oraz pensję mają osoby, które spełniają dwa warunki: 1. dobrze liżą dupę przełożonym 2. umiejętnie podpie..ją innych ......... ...... i tak właśnie jest w Stradomiu .... i lepiej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 18:37 No , i zaczęło się. Ciekawe czy FAM kupi resztę? gielda.onet.pl/81,1346896,komunikaty.html Uciekać, szukać czegos innego? Czy czekać na rozwój akcji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:18 Ja nigdy nie lizałem dupy przełożonemu a byłem ceniony. Nie podpierd.....m innych wszystkich lubiłem i też miałem dobrą pensję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:12 I cooo? Już jej nie masz?? (tej pensji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Re: Stradom S.A. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.06, 23:41 no właśnie ponoć Stradom ma już nowego właściciela, może na reszcie będzie lepiej sie tam działo, nie będą pracownikom mydlić oczu tylko zaczną o nich dbać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:11 buhahahaha koń by się uśmiał. dzisiejszy biznes to wydojenie tego co się da, zamknięcie tego co się nie opłaca i wybudowanie marketu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:16 ide tam dzis i zygac mi sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izydor Re: Stradom S.A. IP: 80.51.236.* 05.07.06, 15:04 To nie chodź.Nikt Cię nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:08 No i co tam słychać w Stradomiu. Widzę na stronie,że zarząd sie zwiększył i rada nadzorcza. Właściciele FAM-u rozpanoszyli sie wszędzie. Ciekawy jestem czy sprzedadzą go na działki, czy pociągną dalej. Z tego co słyszę to wolą inwestować w cynkownie niz w polipropylen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:48 oj teraz sie bedzie działo nowy zarzad??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.06, 20:24 A niech się dzieje wali nas to.... niedługo ten zarząd będzie sobie szukał ludzi do roboty, bo teraz już nawału chętnych nie ma..... za grosze to już nikt nie będzie im pracował. Czasy się zmieniają... koniec wyzysku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.06, 20:32 Dobre, a widzieliście ogłoszenie, Stradom znowu szuka kierownika, niedługo to na jednego pracownika będzie przypadał jeden kierownik i zastępca, totalna paranoja co się tam dzieje, jak tak dalej będzie to nowy właściciel pójdzie z torbami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.06, 21:02 to niech przystopują V-ce Prezesa, bo jak tak dalej będzie eksperymentował to sam z kierownikami zostanie na placu boju, ponoć ludzie z jego działu nerwowo przeglądają oferty pracy, oj może mieć gorąco.....a o zgraną kadrę nie tak łatwo a konkurencja nie śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 13:09 No ja już nawet słyszałem, że jeden z jego działu sie zwolnił i to podobno kierownik właśnie! coś ktoś o tym wie? co się tam stało? i dlaczego się zwolnił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesymista Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:12 Zaraz musiało się coś stac? Nic się nie stało. Znalazł sobie lepszą pracę i tyle. Stać , to dopiero się może.Jestem pewny ,że Stradom pójdzie ,,dalej". Wcale bym sie nie zdziwił,gdyby wszyscy młodzi odeszli. Przeciez tam nie ma juz zadnej perspektywy.ZAORAJĄ. Pódziemy na zielona trawkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajek Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:48 Kierownika szukaja bo sie jakis zwolnil. To chyba na jego stanowisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.06, 21:36 no.... zwolnił się bo pewnie lepszą kasę dostał.... bo co Stradom może nam zaoferować? prosta odpowiedź jedynie obniżkę pensji, bo tylko ci co mają wtyki dostają podwyżkę i godne warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kundel Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.06, 21:42 Tak się niestety stanie, obecnie w marketach na kasie zatrudnają ludzi starszych na emeryturach, bo młodych w kraju to niewiele zostało, jak władza bedzie tak poczynała z młodymi to tylko antyki zostaną im do roboty....albo pociotki ale oni za marną kaskę to charować nie bedą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cienki Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:49 Mało tego,ze obniżyli nam pensję ,żeby dostać kasę dla siebie, to jeszcze premi nie chca dać, a podobno taki duzy zysk był za ubiegły rok. Robole są od roboty,a od brania kasy ,, ten lepszy gatunek" Tak było ,jest i będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 21.07.06, 16:59 No i się zaczeło...Firma szuka "pieniędzy" w szafkach pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesymista Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:07 ość portalu: pesymista napisał(a): > No i się zaczeło...Firma szuka "pieniędzy" w szafkach pracowników Żenujące.Motłoch w szafkach trzyma śmierdzące skarpetki. Ręce opadają.Powinni jeszcze osobistą zrobić.Może w niktórych miejscach byłoby coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Stradom S.A.-coś nowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:56 O co chodzi z tymi szafkami ? ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Stradom S.A. IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 24.07.06, 19:30 tak o tym to ja wiem ,że on nawet nie wjechał ale zatwierdzone było,ze zakład kupil -ktos ładną kaskę za to wział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:22 Gość portalu: robol napisał(a): > tak o tym to ja wiem ,że on nawet nie wjechał ale zatwierdzone było,ze zakład > kupil -ktos ładną kaskę za to wział To już jest oskarżenie.Zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łeba i Taras Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:14 Ech tam... ośrodki wypoczynkowe w Łebie i Tarasie, a teraz..., był kto tam? szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:08 byłam w łebie i w tarasie i co z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cienki Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:36 Taras juz dawno sprzedany, a Łeba chyba juz też. Ciekawy jestem na co pojdzie kasa za Łebę, bo dla roboli napewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:32 ty jestes nie w temacie taras i łeba to juz za klimczyka było sprzedane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cienki Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 16:41 Taras ok, sprzedany juz dawno, ale łeba to tak nie do końca. Byłem pod koniec czerwca w Łebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:08 No, dzisiaj to była jazda.Ludzie ,gdzie my żyjemy??? W jakim kraju??Jak nas traktują?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:36 jak bysmy w tych szafkach mieli co najmniej narkotyki albo cos gorszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 21:23 Przecież to nie chodzi o narkotyki, tylko o te tony granulatu. Trzeba przeciez postraszyć motłoch, pokazac kto tu rządzi. Miec pretekst na premie, a raczej jej brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chce premii Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 22:54 A czy cos wiadomo z premiami? beda czy nie? w koncu powinny byc placone na koncu lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 09:28 nie bedzie premi bo w szafkach było za duzo oleju i starych nozyczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 13:52 Dziwie sie tylko jednej pani,dlaczego tolerowała przetrzymywanie w szafkach różnych rzeczy, kidy była szefem wydziału. Teraz jest zbulwersowana, a kiedys sama kazała na sobote i niedziele trzymać w szafkach części. Święta prawda,że punkt widzenia,zalezy od punktu siedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:12 U nas na produkcji działy się już różne rzeczy. Ciekawe, czy będą sprawdzać teraz szafki w biurowcu??? Tam to dopiero muszą być skarby hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Stradom S.A. IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 23.07.06, 23:11 wykorzystują nas na wszystkie sposoby a sami nie stwarzaja warunków do pracy , w białym domu jest woda,kawka ,ciasteczka i klima a nam zabiera sie rzeczy które sa niezbedne do pracy i które sami sobie kupujemy-banda złodzieji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Stradom S.A. IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 23.07.06, 23:16 szukali w szafkach tego co sami ukradli ,nikt w kieszeni nie wyniósł tyle ton sami stworzyli jakąs kontrabande i dzielą się zyskami a z pracowników próbuja zrobic kozłów ofiarny - my i tak ledwie nogi wleczemy z roboty kto by miał siłe jeszcze coś wynosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły robol Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:54 ten granulat to nawet na zakład nie wjechał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:12 No i pokazali nam kto rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Stradom S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:41 a czy kiedys było inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: Stradom S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:34 Kiedyś się z nami trochę liczyli, teraz nie mamy nawet wody do picia. Dopiero dzisiaj ,po tylu dniach upału, kiedy już zaczęły przyjeżdżac do zakładu karetki pogotowia ,bo kobiety mdlały, znalazły sie pieniądze na marne dwie buteleczki wody.SKANDAL. Gdzie jest PIP?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiony Re: Stradom S.A. IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 27.07.06, 23:20 I lepiej nie będzie, skoro za zarządzanie wzięły sie osoby które nie mają bladego pojęcia o zakładzie(oprócz pani B.) ani o co w tej branży chodzi. Same lizodupy i dyrektory. Jedyne dobre co zrobili to wywalili na zbity pysk "swiete krowy". Nie ma przyszłości dla Stradomia przy tylu prezesach i dyrektorach (umyślnie małą literą pisanych) Szkoda że ś.p. Klimczyk i jego ludzie (z wyjątkami) nie mogą wrócić do Białego Domu, bo by się człowiek o robotę nie bał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek37 Re: Stradom S.A. IP: 212.87.240.* 28.07.06, 14:15 pani B.... wtopiła sie w tą mafie i prawie jej przewodzi i nie pamieta o swoich pracownikach , ato dzieki ich cierzkiej pracy wywindowala sie ale teraz nikogo nie zna masz racje ze tylko sp. prezes Klimczyk trzymal to wszystko w kupie i co wazne dbal o pracownikow kturzy zarabiali pieniadze dla siebie ale takze dla niego i on to docenial niestety obecny prezes dba tylko zeby on mial kase ktora my mu wyrabiamy a nas traktuja jak chinczykow , gardze nimi wszystkimi ale przyjdzie czas na nich to sam dam mu kopa !!!! Odpowiedz Link Zgłoś