Dodaj do ulubionych

GDZIE W CZĘSTOCHOWIE MOŻNA ODDAĆ KREW?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:20
PODAWAĆ MIEJSCA?
Obserwuj wątek
    • Gość: bogdan Re: GDZIE W CZĘSTOCHOWIE MOŻNA ODDAĆ KREW? IP: *.brama.prenet.pl 29.01.06, 09:25
      Prosimy o informację właściwych służb w tej sprawie ! - krew jest darem który
      napewno się nie zmarnuje [tym bardziej że brakowało jej oststnio w regionie]
      • Gość: tama Re: GDZIE W CZĘSTOCHOWIE MOŻNA ODDAĆ KREW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:35
        Krew oddasz w stacji krwiodawstwa w szpitalu na Parkitce ul. Baalska. O 12 nie
        było tak bardzo dużo ludzi, ale kiedy wychodziłam o 13.30 było już bardzo dużo.
        Lekarze tam pracujący, przemili, mówili , ze krew będzie potrzebna jeszce długo
        i można ja oddać w najbliższych dniach. Ludzie z grupą "-" proszę oddajcie krew
        kiedy ok. 12.30 odjeżdzal transport tylko ja oddałam krew z "-". Tej krwi jest
        mało.
    • segel Re: GDZIE W CZĘSTOCHOWIE MOŻNA ODDAĆ KREW? 29.01.06, 09:35
      fakty.interia.pl/news?inf=711626
      Jak juz pisałam w innym wątku, jeśli ktoś nie może oddać już, to za kilka dni krew też się przyda.
      Sądzę, że krew pobierana będzie na Parkitce.
    • Gość: Kasiaaa Re: GDZIE W CZĘSTOCHOWIE MOŻNA ODDAĆ KREW? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:36
      Szpital na Parkitce
    • segel Re: GDZIE W CZĘSTOCHOWIE MOŻNA ODDAĆ KREW? 29.01.06, 10:24
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8169213&rfbawp=1138526605.690&ticaid=1fcb
    • mydlo_w_plynie Re: GDZIE W CZĘSTOCHOWIE MOŻNA ODDAĆ KREW? 29.01.06, 10:40
      w szpitalu na Parkitce, dzisiaj do godziny 15
      albo w tygodniu
    • aga19723 Re: GDZIE W CZĘSTOCHOWIE MOŻNA ODDAĆ KREW? 29.01.06, 13:35
      na parkitce mozna oddać krew

• Gość: Menel Re: GDZIE W CZĘSTOCHOWIE MOŻNA ODDAĆ KREW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 14:55
        Dokladnie w Stacjii Krwiodastwa kolo Szpaiatal an Parkitce-po prawej razem z
        nibieskimi strazalkami i w 3 sobote miesiaca stoi autobus PCK na Pl. Rady
        Europy-przed PKP
        • Gość: Lee 4 godz stania ... IP: 80.54.168.* 29.01.06, 17:13

no dokładnie ... jak po 16 wychodzilem to jeszcze stalo ze 40 osób w kolejce ..

do wieczora zejdzie ... i prosze byc miłym dla pań pielęgniarek !
          • Gość: agusia_1988 oddawanie krwi.bylo podane ze przez kilka dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:56
            czy mozna jeszcze-jutro?zastanawialam sie czy oddac krew,chcialam oddac, ale nie wiedzialam gdzie.moze to glupio zabrzmi ale ,czy wazne jest ile mam lat?chodzi mi o to ze jeszcze nie jestem pelnoletnia(w maju dopiero 18).czy potrzebna jest jakas zgoda od rodzicow, itp?jak sie do tego zabrac?przyjsc na czczo?pierwszy raz (moze) bede oddawac krew, wiec chcialabym sie dowiedziec, juz na przyszlosc tez sie to przyda.
            prosze od odp i lagodnosc co do mojej kwesti
            • mydlo_w_plynie Re: oddawanie krwi.bylo podane ze przez kilka dni 29.01.06, 20:18
              stacja krwiodawstwa czynna jest od poniedziałku do piątku, w godz 7.30 do 14
              należy zjeść lekkie śniadanie, unikać tłustych potraw, nie palić papierosów
              kobiety nie moga być w trakcie miesiączki, ani oddawać krwi do 3 dni po jej
              zakończeniu
              hormonalne tabletki antykoncepcyjne nie są przeciwskazaniem

krew moga oddawać zdrowe osoby od 18 do 65lat
              niestety musisz miec 18lat, należy przyjść z dowodem osobistym. Najlepiej
              przyjść z kimś w razie zasłabnięcia itp

to tak bardzo ogólnie :)
              • mydlo_w_plynie Re: oddawanie krwi.bylo podane ze przez kilka dni 29.01.06, 20:24
                www.krwiodawstwo.pl/?status=3&id=36&dzial=4
                www.krwiodawstwo.pl/?status=3&id=39&dzial=4
                www.krwiodawstwo.pl/?status=3&id=41&dzial=4
                • Gość: agusia_1988 krwiodawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:09
                  no to sie nie zglosze,poniewaz "lamie":
                  -okres miesiączkowania i do 3 dni po.
                  -Tylko osoby pełnoletnie mogą oddawać krew
                  -i mam stan zapalny pecherza moczowego-przewlekle choroby ukladu oddechowego i moczowego(kilka lat juz sie to "trzyma"),moze akurat to ostatnie nie jest dokonca przeciwskazaniem,no ale...
    • Gość: niki Re: GDZIE W CZĘSTOCHOWIE MOŻNA ODDAĆ KREW? IP: 80.51.222.* 30.01.06, 12:26
      a czy nie można oddać krwi w punkcie przy ul. Waszyngtona?
      • Gość: xx Re: GDZIE W CZĘSTOCHOWIE MOŻNA ODDAĆ KREW? IP: *.icis.pcz.pl 30.01.06, 12:41
        Tam juz chyba nie ma punktu bo zostal przeniesiony na Parkitke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka